Smuk rejse med tog og skib

Togrejse · Stockholm med minikrydstogt til Helsinki · 2024

Togrejser
5 Dage

På denne rejse kører vi med tog til Stockholm og bor to dage på et dejligt 4-stjernet hotel i centrum. Vi ser selvfølgelig Gamla Stan og får rundvisning på både Vasamuseet og det imponerende Stadshus. Fra Stockholm begiver vi os ud på et flot todages krydstogt gennem skærgården til Helsinki, hvor vi tager på en spændende byrundtur og ser byens største seværdigheder, inden vi sejler retur til Stockholm.

Den nordiske sommer er magisk med sine lange dage og lyse nætter. Få steder opleves dette bedre end i Stockholm, hvor skærgården omkranser byens farverige huse, og hele centrum er bygget mellem...

På denne rejse kører vi med tog til Stockholm og bor to dage på et dejligt 4-stjernet hotel i centrum. Vi ser selvfølgelig Gamla Stan og får rundvisning på både Vasamuseet og det imponerende Stadshus. Fra Stockholm begiver vi os ud på et flot todages krydstogt gennem skærgården til Helsinki, hvor vi tager på en spændende byrundtur og ser byens største seværdigheder, inden vi sejler retur til Stockholm.

Den nordiske sommer er magisk med sine lange dage og lyse nætter. Få steder opleves dette bedre end i Stockholm, hvor skærgården omkranser byens farverige huse, og hele centrum er bygget mellem klipper og træer. På denne rejse er der plads til at være livsnyder og komme tæt på de bedste oplevelser. Her er tid til at få sjælen med, både når landskaberne skifter udenfor togets vinduer, og når det store skib langsomt glider mellem skærgårdens maleriske øer og småhavne.

Vi tager toget fra København og læner os tilbage, mens vi nyder de varierende naturscenerier undervejs mod Stockholm. Allerede midt på dagen ankommer vi til den smukke svenske hovedstad, og med det flotte Hotel Scandic Continentals perfekte beliggenhed lige overfor stationen og tæt på gågaden har vi fin tid til en byvandring i den smukke Gamla Stan. Under opholdet i Stockholm besøger vi også det verdensberømte Vasamuseum, får rundvisning på det imponerende Stadshus og får desuden god tid på egen hånd til at opleve både bycentrum og den smukke ø Djurgården med dens mange seværdigheder. 

Når vi har oplevet det bedste af Stockholm, går vi ombord på Silja Lines store krydstogtsfærge, der glider majestætisk gennem skærgården og bringer os helt tæt på sommerlivet ved en af verdens smukkeste kysttrækninger. Vi har to overnatninger ombord, og mens skibet ligger ved kaj i Helsinki, tager vi på byrundtur med bus og ser de store seværdigheder som Sibeliusmonumentet, Senatspladsen og den berømte Tempelkirke, der er spængt ud i klipperne. Efter byrundturen bliver der god tid på egen hånd til at nyde bycentrum og måske spadsere en tur på den mondæne Esplanade eller besøge den gamle markedshal. 

Glæd dig til en anderledes rejse med tog og skib til to af Nordens dejligste hovedstæder.

Kort - Stockholm og Helsinki - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt med udsigt til promenaden · Afr. 8/5, 16/5, 5/9 og 12/9
225,-
Dobbeltkahyt med udsigt til promenaden · Afr. 3/7, 17/7, 1/8, 15/8 og 22/8
275,-
Udvendig dobbeltkahyt · Afr. 8/5, 16/5, 5/9 og 12/9
300,-
Udvendig dobbeltkahyt · Afr. 3/7, 17/7, 1/8, 15/8 og 22/8
425,-
Eneværelse/indvendig enekahyt · Afr. 8/5, 16/5, 5/9 og 12/9
2.450,-
Eneværelse/indvendig enekahyt · Afr. 3/7, 17/7, 1/8, 15/8 og 22/8
2.725,-
Eneværelse/udvendig enekahyt · Afr. 8/5, 16/5, 5/9 og 12/9
2.825,-
Eneværelse/udvendig enekahyt · Afr. 3/7, 17/7, 1/8, 15/8 og 22/8
3.275,-
Afbestillingsforsikring
490,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Togrejse København-Malmø-Stockholm t/r
 • 2 nætter i Stockholm på Hotel Scandic Continental**** 
 • 2 nætter ombord på Silja Line 
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 2 x Siljabuffet, inkl. skibets øl, vin og vand ad libitum (3. og 4. dag)
 • Byvandring i Stockholm
 • Rundvisning på Stockholms Stadhus, inkl. entré
 • Besøg på Vasamuseet, inkl. entré
 • Byrundtur med bus i Helsinki
 • Besøg i Tempelkirken, inkl. entré
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Denne rejse er med tog direkte fra København til Stockholm. Bemærk, at der dog kan være ét skift i Malmø undervejs. Vær også opmærksom på, at du selv skal have bagagen med ind og ud af toget, og at der er trapper ved dørene. I Stockholm ligger vores hotel lige overfor stationen. På strækningen fra Malmø til Stockholm er der bistro ombord på toget, men udvalget kan være begrænset, og vi anbefaler at medbringe lidt spiseligt til rejsen.  

Køreplan

 • Afgang med Københavns Hovedbanegård kl. 08.07.
 • Hjemkomst til Københavns Hovedbanegård kl. 18.00.

De ovennævnte togtider er pr. november 2023 og derfor med forbehold for ændringer. Før afrejse vil du modtage yderligere praktisk information med blandt andet mødetid og -sted samt aktuel køreplan. Vores rejseleder er med på hele rejsen fra København og er selvfølgelig behjælpelig undervejs.

Billedlegitimation (pas) skal medbringes og forevises på Silja Line.

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Tog fra København og byvandring i Gamla Stan

Vi mødes med rejselederen på Københavns Hovedbanegård og stiger ombord på toget mod Sverige. Rejsen går gennem Skåne og Smålands grønne landskaber med søer, skove, klipper og kyster.  

Først på eftermiddagen er vi fremme i Stockholm, hvor vores moderne Hotel Scandic Continental ligger lige overfor centralstionen og få hundrede meter fra gågaden og Sergels Torg. Hotellet har en hyggelig bar og tagterrasse med flot udsigt over byens tage og spir. Gamla Stan og Stockholms historiske seværdigheder ligger behagelig gåafstand, så efter vi har fundet os godt til rette på hotellet inviterer rejselederen på en lille byvandring.

Her ser vi det moderne centrum omkring Sergels Torg, følger den hyggelige gågade Drottninggatan gennem Rigsdagsgården og videre til Gamla Stan med kongeslottet, Storkyrkan og Stortorget, der var skueplads for det stockholmske blodbad, som kong Christian 2. stod bag. Efter at have nydt stemningen i de gamle brostensbelagte gader slutter vi rundturen af ved en den gamle bydels hyggelige restauranter, hvor vi spiser middag sammen. 
 
Inkluderede måltider: Middag

Stortorvet i Stockholm er byens naturlige og historiske midtpunkt.

Stortorvet i Stockholm er byens naturlige og historiske midtpunkt.

2. dag: Djurgården og Vasamuseet

Lige ved hotellet starter Stockholms hyggelige sporvognslinje, der forbinder bycentrum med den smukke ø Djurgården. Med sporvognen kører vi langs Strandvägen og promenaden ved skærgården inden vi stiger af på Djurgården. Her giver rejselederen en introduktion til den spændende ø, som ligger midt i Stockholm, men alligevel er helt sin egen med store skovområder, et væld af seværdigheder og flot udsigt mod både byen og skærgården. 

Djurgårdens absolut største seværdighed er Vasamuseet, der er bygget omkring det utroligt velbevarede krigsskib Vasa. Skibet skulle have været den svenske flådes stolthed, men sank på sin jomfrutur og tilbragte 333 år på bunden af skærgården. Med en af museets egne guider får vi en introduktion til den fascinerende historie om skibet, livet ombord, forliset og hævningen 300 år senere. Der bliver også tid til at nyde udstillingen på egen hånd og se nærmere på det store skib og de mange fund, som er gjort på havbunden.

Resten af dagen har vi til at nyde Djurgården og Stockholm i eget tempo og efter egne interesser. Lige ved Vasamuseet ligger både ABBA-museet, det flotte frilandsmuseum Skansen, det søfartshistoriske museum, Spritmuseet og det store Nordiska Museet. Det kan også anbefales at spadsere en lille tur langs vandet eller måske gå på opdagelse i den mondæne bydel Östermalm, der ikke mindst er kendt for sin flotte markedshal med et væld af lækkerier og delikatesser. Rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med gode idéer, råd og vejledning, så du får mest muligt ud af dagen i Stockholm.

Inkluderede måltider: Morgenmad

Vasamuseet i Sverige - Stockholm

Vasamuseet i Sverige - Stockholm

3. dag: Stadshuset og sejlads gennem skærgården

Efter morgenmaden går vi det lille stykke fra hotellet til Riddarfjärden, hvor vi besøger det flotte og særprægede Stadshus. Arkitekten Ragnar Östberg viede sit liv til byggeriet, som ikke blot er Stockholms rådhus, men også et koncentrat af Sveriges historie tilsat inspiration fra Italiensk arkitektur. Det er på Stadshuset, at man holder den store festmiddag til ære for årets nobelprisvindere og på en rundvisning ser vi blandt andet den gyldne sal, det store orgel, byrådsalen og ikke mindst den blå hal, som slet ikke er blå.

Efter rundvisningen er der tid på egen hånd til at nyde bycentrum og måske slentre en tur på gågaden og lade sig friste af de mange butikker.

Midt på eftermiddagen mødes vi igen ved hotellet, og her bliver vi hentet af vores egen bus og kører til havnen, hvor Silja Lines store krydstogtfærge venter. Vi indkvarteres ombord for to nætter og inden afgang bliver der tid til at se nærmere på skibet, hvor omdrejningspunktet og det naturlige mødested er den store glasoverdækkede gågade. Her er både butikker, cafeer, engelsk pub, natklub og restauranter. Efter afgang fra Stockholm kan vi se frem til en flot udsejling gennem skærgården i den lyse sommeraften. Vi har inkluderet den store aftenbuffet med vin, øl, vand og kaffe, og der bliver selvfølgelig også god tid til at promenere på gågaden eller måske besøge dansebaren med levende musik og underholdning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Silja Lines store skib byder på flotte udsigter.

Silja Lines store skib byder på flotte udsigter.

4. dag: Helsinki

Mens vi nyder morgenmaden ombord, glider skibet langsomt ind gennem den finske skærgård til Helsinki. Vi lægger til tæt på centrum, og her holder vores egen bus klar til at tage os med på en byrundtur i den finske hovedstad. Her får vi et indtryk af den specielle finske arkitektur, hvor øst og vest mødes, og stilarterne blandes. Undervejs ser vi blandt andet Sibeliusmonumentet, kommer forbi det olympiske stadion og besøger den verdensberømte Tempelkirke, der er sprængt ud i byens klipper. 

Den kørende byrundtur runder vi af ved Senatstorvet, der er kronet af Helsinkis flotte, kridhvide domkirke. Herefter er der god tid på egen hånd til at nyde det specielle bycentrum og måske spadsere en tur på Esplanaden med de eksklusive butikker og varehuse eller besøge den gamle markedshal. Her er selvfølgelig også specialbutikker, der frister med finsk kunsthåndværk og hyggelige caféer, hvor bylivet kan nydes i ro og mag. 

Vi er selvfølgelig tilbage på skibet, inden trosserne kastes kl. 17.00 (forbehold for ændringer), og stævnen vendes mod Sverige. Igen i aften spiser vi middag sammen i skibets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smukke havnepromenade i Helsinki med domkirken tronende i baggrunden.

Den smukke havnepromenade i Helsinki med domkirken tronende i baggrunden.

5. dag: Indsejling til Stockholm og retur mod Danmark

Dagen starter med den flotte indsejling gennem skærgården til Stockholm. Mens de mange øer og skær glider forbi os, har vi god tid til at nyde den store morgenbuffet.

Vel ankommet til Stockholm venter en bus på at køre os videre til centralstationen. Undervejs tager vi et lille stop ved Adolf Fredriks kirkegård, hvor Olof Palme ligger begravet, og vi ser den enkle og smukke gravplads. Der bliver lidt tid på stationen til at proviantere, inden vi sætter os til rette i togets komfortable sæder og kører retur med Danmark. 

Vi ankommer til København først på aftenen.

Bemærk: Afr. 16/5:
På denne rejse afgår toget mod København først henad eftermiddagen, så der er god tid til at gå på opdagelse i den smukke by og finde en dejlig café og spise frokost (på egen regning), inden vi igen mødes og stiger på bussen mod  centralstationen, hvor toget til København står og venter. Vi ankommer til København henad aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Jernbanesporene i morgensolen i Stockholm.

Jernbanesporene i morgensolen i Stockholm.

Hotelinformation

Hotel Scandic Continental Stockholm ****
VisSkjul

Flot og moderne hotel beliggende direkte over for centralstationen i Stockholm.

Hotellet er bygget op omkring en indre atriumgård og har på 11. etage en tagterrasse med fantastisk udsigt og egen bar.

Hotellet har en god morgenbuffet, og i restauranten "The Market" tilbydes der økologiske retter baseret på lokale råvarer. Derudover er der også en café, hvor der kan købes kaffe, sandwich og salater.

Fra hotellet er der kun få minutters gang til både gågaden, Sergels Torg og Klara Mälarstrand, hvorfra bådene til Drottningholm sejler. 

Værelser

Alle værelser er moderne og indrettet med trægulv, tv samt badeværelse med hårtørrer og toiletartikler. Mange af værelserne vender ud mod hotellets atriumgård.

Velkommen til Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Velkommen til Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Sæt dig til rette i lobbyen på Hotel Scandic Continental.
Sæt dig til rette i lobbyen på Hotel Scandic Continental.
Restaurant The Market på Hotel Scandic Continental.
Restaurant The Market på Hotel Scandic Continental.
Udsigten fejler ikke noget på Rooftop bar på 11. etage på Hotel Scandic Continental.
Udsigten fejler ikke noget på Rooftop bar på 11. etage på Hotel Scandic Continental.
Udsigten er enestående og beliggenheden direkte overfor centralstationen, når man bor på Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Udsigten er enestående og beliggenheden direkte overfor centralstationen, når man bor på Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Terrassen ved Rooftop-baren på 11. etage.
Terrassen ved Rooftop-baren på 11. etage.
Rooftop bar på 11. etage på Hotel Scandic Continental.
Rooftop bar på 11. etage på Hotel Scandic Continental.
Eksempel på værelse på Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Eksempel på værelse på Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Eksempel på værelse på Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Eksempel på værelse på Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Eksempel på badeværelse på Hotel Scandic Continental.
Eksempel på badeværelse på Hotel Scandic Continental.

Silja Line Stockholm - Helsinki
VisSkjul

Silja Symphony og søsterskibet Silja Serenade er to af Østersøens største og flotteste krydstogtsfærger og det bedste valg til minicruises.

Skibene byder bl.a. på Østersøens længste promenade, som er en 140 meter lang gågade med butikker, barer og cafeer. Ombord er også adskillige restauranter, spa-afdeling og dansebar med levende musik samt et stort soldæk med rig mulighed for at nyde sejladsen gennem skærgården og indsejlingen til Helsinki. 

Kahytter

Kahytterne er alle udstyret med separate senge, TV, telefon og radio samt eget bad og toilet med hårtørrer. Indvendige kahytter er uden vindue. Promenadekahytterne har karnap med udsigt til skibets store gågade, som er glasoverdækket. Udvendige kahytter har vindue med havudsigt. 

Velkommen ombord på Silja Symphony.
Velkommen ombord på Silja Symphony.
Udsigten er enestående fra rælingen.
Udsigten er enestående fra rælingen.
Den store promenade ombord på Silja Symphony.
Den store promenade ombord på Silja Symphony.
Natklub og bar ombord på Silja Symphony.
Natklub og bar ombord på Silja Symphony.
Dansegulvet er klar til en festlig aften ombord på Silja Symphony.
Dansegulvet er klar til en festlig aften ombord på Silja Symphony.
Der er et lækkert spaområde med flot udsigt på Silja Symphony.
Der er et lækkert spaområde med flot udsigt på Silja Symphony.
En af de mange restauranter ombord på Silja Symphony.
En af de mange restauranter ombord på Silja Symphony.
Eksempel på indvendig kahyt.
Eksempel på indvendig kahyt.
Eksempel på udvendig kahyt.
Eksempel på udvendig kahyt.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om togrejser

Generelt om togrejser

Togrejser er en behagelig og komfortabel rejseform, der bringer os direkte til hovedbanegårde og dermed centrum af de større byer og hovedstæder, som vi besøger.

Til mange rejsemål i for eksempel Sverige og Tyskland er togrejsen ofte lige så hurtig som flyet, fordi vi ikke skal bruge tid på transfer til og fra lufthavnene. Samtidig er der bedre benplads og mulighed for at bevæge sig omkring i toget under rejsen.
På de længere strækninger med højhastighedstog er der ofte også en bistro med ombord, hvor der er mulighed for at købe drikkevarer og lette retter.

Mange praktiske forhold er dog anderledes på en togrejse end ved en fly- eller busrejse, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på følgende punkter:

Bagage

Man er selv ansvarlig for sin bagage på hele rejsen - også ved eventuelle skift undervejs. Der kan være trapper ved ind- og udstigningsdøre samt på stationerne, og det er derfor vigtigt ikke tage mere bagage med end man selv nemt kan løfte. 

På de fleste af vores rejser med tog ligger hotellerne indenfor nogle hundrede meters afstand til stationen, og vi går derfor fra stationen og til hotellet, hvis ikke andet er anført. 

Når der er skift undervejs, lægger vi som udgangspunkt god tid ind således, at et skift kan foregå i et behageligt tempo. 

Pladser i toget

På alle længere strækninger er der selvfølgelig altid reserveret plads til os. Der kan dog være kortere strækninger med eksempelvis tilslutningstog eller regionaltog på en udflugt, hvor det ikke er muligt at reservere plads. 

Pladserne i toget tildeles af togselskaberne, og der kan være pladser, som vender mod køreretningen, ligesom der kan være begrænset udsyn ved enkelte pladser, med mindre det specifikt er anført, at vi benytter panoramatog.

Køreplaner

Rejserne planlægges ud fra de på forhånd tilgængelige køreplaner, og vi lægger så vidt som muligt ekstra tid ind ved eventuelle skiftestationer, så en eventuel forsinkelse ikke påvirker den videre rejse. Der kan dog opstå uforudsete ændringer i køreplanerne ved for eksempel sporarbejde, og køreplanerne er derfor kun vejledende. 

En til to uger før afrejse fremsendes oplysninger med den aktuelle køreplan for rejsen. Vitus Rejsers egen rejseleder er med på hele rejsen og holder sig løbende opdateret med eventuelle ændringer, der måtte opstå med kort varsel.