Smuk rejse med tog og skib

Togrejse · Stockholm med minikrydstogt til Helsinki · 2023

Togrejser
5 Dage

Tag med på en flot sommerrejse med tog op gennem Sverige til Stockholm. Her tilbringer vi to dage på et dejligt 4-stjernet hotel i centrum og oplever byen på gode udflugter, hvor vi bl.a. skal besøge slottet Drottningholm og det berømte Vasamuseum samt på sejltur med en historisk dampbåd. Fra Stockholm begiver vi os ud på et lækkert 2-dages krydstogt ombord på Silja Lines store færge til Helsinki. Her skal vi på en spændende byvandring, inden vi sejler tilbage til Stockholm, hvorfra vi tager toget gennem den svenske natur hjem til Danmark.

Den nordiske sommer er magisk med sine lange...

Tag med på en flot sommerrejse med tog op gennem Sverige til Stockholm. Her tilbringer vi to dage på et dejligt 4-stjernet hotel i centrum og oplever byen på gode udflugter, hvor vi bl.a. skal besøge slottet Drottningholm og det berømte Vasamuseum samt på sejltur med en historisk dampbåd. Fra Stockholm begiver vi os ud på et lækkert 2-dages krydstogt ombord på Silja Lines store færge til Helsinki. Her skal vi på en spændende byvandring, inden vi sejler tilbage til Stockholm, hvorfra vi tager toget gennem den svenske natur hjem til Danmark.

Den nordiske sommer er magisk med sine lange dage og lyse nætter. Få steder opleves dette bedre end i Stockholm, hvor skærgården omkranser byens farverige huse, og hele centrum er bygget mellem klipper og træer. På denne rejse er der plads til at være livsnyder og komme tæt på de bedste oplevelser. Her er tid til at få sjælen med, både når landskaberne skifter udenfor togets vinduer, og når det store skib langsomt glider mellem skærgårdens maleriske øer og småhavne.

Vi tager toget fra København og læner os tilbage, mens vi nyder de varierende naturscenerier undervejs mod Stockholm. Allerede midt på dagen ankommer vi til den smukke svenske hovedstad, og med det flotte Hotel Scandic Continentals perfekte beliggenhed lige overfor stationen og få skridt fra gågaden har vi fin tid til en byvandring i den smukke Gamla Stan. Under opholdet i Stockholm tager vi også på en hyggelig sejltur med historisk dampbåd til slottet Drottningholm, besøger det verdensberømte Vasamuseum, og desuden har du tid på egen hånd til at opleve både bycentrum og den smukke ø Djurgården med dens mange seværdigheder. 

Når vi har oplevet det bedste af Stockholm, går vi ombord på Silja Lines store krydstogtsfærge, der glider majestætisk gennem skærgården og bringer os helt tæt på sommerlivet ved en af verdens smukkeste kysttrækninger. Vi har to overnatninger ombord, og mens skibet ligger ved kaj i Helsinki, har vi god tid til en byvandring, hvor vi oplever den mondæne Esplanade, den gamle markedshal og ikke mindst Senatspladsen, der krones af byens store domkirke. 

Glæd dig til en anderledes rejse med tog og skib til to af Nordens dejligste hovedstæder.

Kort - Stockholm og Helsinki - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Udvendig dobbeltkahyt · Afr. juni, august og september
250,-
Udvendig dobbeltkahyt per person · Afr. juli
350,-
Eneværelse/indvendig enekahyt · Afr. juni, august og september
2.250,-
Eneværelse/indvendig enekahyt· Afr. juli
2.600,-
Eneværelse/udvendig enekahyt · Afr. juni, august og september
2.750,-
Eneværelse/udvendig enekahyt · Afr. juli
3.300,-
Afbestillingsforsikring
400,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Togrejse København-Malmø-Stockholm t/r
 • 2 nætter i Stockholm på Hotel Scandic Continental**** 
 • 2 nætter ombord på Silja Line
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x let frokost (1. og 5. dag)
 • 2 x Siljabuffet, inkl. skibets øl, vin og vand ad libitum (3. og 4. dag)
 • Byvandring i Stockholm
 • Sejltur med historisk skib til Drottningholm Slot
 • Besøg på Drottningholm Slot, inkl. entré
 • Besøg på Vasamuseet, inkl. entré
 • Byvandring i Helsinki
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Denne rejse er med tog direkte fra København til Stockholm. Bemærk, at der dog kan være ét skift i Malmø undervejs. Vær også opmærksom på, at du selv skal have bagagen med ind og ud ad toget, og at der er trapper ved dørene. I Stockholm ligger vores hotel lige overfor stationen. På strækningen fra Malmø til Stockholm er der bistro ombord på toget, og vi har inkluderet en let frokost både ud og hjem - oftest en sandwich. 

Køreplan

 • Afgang med Københavns Hovedbanegård kl. 08.07.
 • Hjemkomst til Københavns Hovedbanegård kl. 18.00.

De ovennævnte togtider er pr. januar 2023 og derfor med forbehold for ændringer. Før afrejse vil du modtage yderligere praktisk information med bl.a. mødetid og - sted samt aktuel køreplan. Vores rejseleder er med på hele rejsen fra København og er selvfølgelig behjælpelig undervejs.

Billedlegitimation (pas) skal medbringes og kunne forevises på Silja Line.

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Tog fra København og byvandring i Gamla Stan

Vi mødes med rejselederen på Københavns Hovedbanegård og stiger ombord på toget mod Sverige. Mens de skiftende landskaber med søer, skove, klipper og kyster defilerer forbi, får vi en let frokost på toget. 

Først på eftermiddagen er vi fremme i Stockholm, hvor vores moderne Hotel Scandic Continental ligger lige overfor centralstionen og få hundrede meter fra gågaden og Sergels Torg. Vi har størstedelen af byens store seværdigheder i behagelig gåafstand, så efter vi har fundet os godt til rette på hotellet inviterer rejselederen på en lille byvandring.

Her ser vi det moderne centrum omkring Sergels Torg, følger den hyggelige gågade Drottninggatan gennem Rigsdagsgården og videre til Gamla Stan med kongeslottet, Storkyrkan og Stortorget, der var skueplads for det stockholmske blodbad, som kong Christian 2. stod bag. Der bliver selvfølgelig også tid til på egen hånd at gå på opdagelse i den historiske bykernes gamle gader og stræder.
 
Skulle der være stemning for det, kan vi slutte dagen af med en fantastisk udsigt over Stockholm fra hotellets tagterrasse. 

Inkluderede måltider: Frokost.

Stortorget i Stockholm er byens naturlige og historiske midtpunkt.

Stortorget i Stockholm er byens naturlige og historiske midtpunkt.

2. dag: Dampbåd til Drottningholm Slot

Efter morgenmaden går vi det lille stykke ned til Riddarfjärden, hvor vi stiger ombord på et af de historiske skibe, som i over 100 år har sejlet på skærgården. En flot sejltur gennem Stockholm fører os forbi mondæne kvarterer og skovklædte øer frem til kongefamiliens slot Drottningholm.

Her går vi fra borde, og på en lille tur i den smukke slotspark fortæller rejselederen historien om slottet og kongefamilien. Vi har entreen til slottet inkluderet, og der bliver også tid på egen hånd til at se nærmere på de mange sale og værelser, som er åbne for offentligheden.

Først på eftermiddagen sejler vi retur til Stockholm, hvor du har resten af dagen på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Sejl med en gammel dampbåd til Drottingholm slot i Stockholm.

Sejl med en gammel dampbåd til Drottingholm slot i Stockholm.

3. dag: Djurgården, Vasamuseet og sejlads gennem skærgården

Med Stockholms hyggelige sporvogn kører vi til øen Djurgården, hvor vi besøger Vasamuseet, der er Sveriges absolut største attraktion.

Det store krigsskib, som skulle være den svenske flådes stolthed, sank på sin jomfrutur og tilbragte 333 år på bunden af skærgården. Historien om, hvorfor skibet blev bygget, hvordan det sank, og hvad der skulle til for at hæve det, er absolut fascinerende. og på museet ser vi filmen, som forsøger at give svar på de mange spørgsmål. Vi kommer også helt tæt på krigsskibet og ser udstillingen, som giver et godt indblik i livet ombord i 1600-tallet.

Efter besøget er der tid på egen hånd til at nyde Djurgården og de mange seværdigheder. Her ligger frilandsmuseet Skansen, det store Nordiske Museum og ABBA-museet for blot at nævne nogle af mulighederne.

Midt på eftermiddagen henter en bus os ved hotellet, og vi kører til havnen, hvor Silja Lines store krydstogtfærge venter. Vi indkvarteres for to nætter i gode kahytter, og vi kan se frem til en flot udsejling gennem skærgården i den lyse sommeraften. Vi har inkluderet den store aftenbuffet inklusive vin, øl, vand og kaffe, og derudover byder skibet på en stor gågade med butikker, barer, supermarked og dansebar med levende musik. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det imponerende Vasamuseet i Stockholm.

Det imponerende Vasamuseet i Stockholm.

4. dag: Helsinki

Mens vi nyder morgenmaden ombord, glider skibet langsomt ind gennem den finske skærgård til Helsinki. Vi lægger til tæt på centrum, og rejselederen inviterer på en spændende byvandring i hjertet af byen.

Her får vi et indtryk af den specielle finske arkitektur, hvor øst og vest mødes, og stilarterne blandes. Undervejs ser vi blandt andet Esplanaden med de eksklusive butikker og varehuse, den gamle markedshal og selvfølgelig Senatstorvet, der prydes af den store hvide domkirke, som er byens vartegn. Om eftermiddagen er der tid til at nyde livet i byen og måske lade sig friste af butikkernes udbud af finsk kunsthåndværk eller et af byens mange museer.

Vi er selvfølgelig tilbage på skibet, inden trosserne kastes kl. 17.00 (forbehold for ændringer), og stævnen vendes mod Sverige. Igen i aften kan vi se frem til den store buffet med masser af lækkerier og drikkevarer ad libitum.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smukke havnepromenade i Helsinki med domkirken tronende i baggrunden.

Den smukke havnepromenade i Helsinki med domkirken tronende i baggrunden.

5. dag: Indsejling til Stockholm og retur mod Danmark

Dagen starter med den flotte indsejling gennem skærgården til Stockholm. Mens de mange øer og skær glider forbi os, har vi god tid til at nyde den store morgenbuffet.

Vel ankommet til Stockholm bliver vi hentet af en bus, som kører os direkte til stationen, og herfra går det retur med tog mod København. Også på hjemturen har vi bestilt en let frokost på toget.

Vi ankommer til København først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og let frokost.

Jernbanesporene i morgensolen i Stockholm.

Jernbanesporene i morgensolen i Stockholm.

Hotelinformation

Hotel Scandic Continental Stockholm ****
VisSkjul

Flot og moderne hotel beliggende direkte over for centralstationen i Stockholm.

Hotellet er bygget op omkring en indre atriumgård og har på 11. etage en tagterrasse med fantastisk udsigt og egen bar.

Hotellet har en god morgenbuffet, og i restauranten "The Market" tilbydes der økologiske retter baseret på lokale råvarer. Derudover er der også en café, hvor der kan købes kaffe, sandwich og salater.

Fra hotellet er der kun få minutters gang til både gågaden, Sergels Torg og Klara Mälarstrand, hvorfra bådene til Drottningholm sejler. 

Værelser

Alle værelser er moderne og indrettet med trægulv, tv samt badeværelse med hårtørrer og toiletartikler. Mange af værelserne vender ud mod hotellets atriumgård.

Velkommen til Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Velkommen til Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Sæt dig til rette i lobbyen på Hotel Scandic Continental.
Sæt dig til rette i lobbyen på Hotel Scandic Continental.
Restaurant The Market på Hotel Scandic Continental.
Restaurant The Market på Hotel Scandic Continental.
Udsigten fejler ikke noget på Rooftop bar på 11. etage på Hotel Scandic Continental.
Udsigten fejler ikke noget på Rooftop bar på 11. etage på Hotel Scandic Continental.
Udsigten er enestående og beliggenheden direkte overfor centralstationen, når man bor på Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Udsigten er enestående og beliggenheden direkte overfor centralstationen, når man bor på Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Terrassen ved Rooftop-baren på 11. etage.
Terrassen ved Rooftop-baren på 11. etage.
Rooftop bar på 11. etage på Hotel Scandic Continental.
Rooftop bar på 11. etage på Hotel Scandic Continental.
Eksempel på værelse på Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Eksempel på værelse på Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Eksempel på værelse på Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Eksempel på værelse på Hotel Scandic Continental i Stockholm.
Eksempel på badeværelse på Hotel Scandic Continental.
Eksempel på badeværelse på Hotel Scandic Continental.

Silja Line Stockholm - Helsinki
VisSkjul

Silja Symphony og søsterskibet Silja Serenade er to af Østersøens største og flotteste krydstogtsfærger og det bedste valg til minicruises.

Skibene byder bl.a. på Østersøens længste promenade, som er en 140 meter lang gågade med butikker, barer og cafeer. Ombord er også adskillige restauranter, spa-afdeling og dansebar med levende musik samt et stort soldæk med rig mulighed for at nyde sejladsen gennem skærgården og indsejlingen til Helsinki. 

Kahytter

Kahytterne er alle udstyret med separate senge, TV, telefon og radio samt eget bad og toilet med hårtørrer. Der er mulighed for at tilkøbe kahyt med havudsigt.

Velkommen ombord på Silja Symphony.
Velkommen ombord på Silja Symphony.
Udsigten er enestående fra rælingen.
Udsigten er enestående fra rælingen.
Den store promenade ombord på Silja Symphony.
Den store promenade ombord på Silja Symphony.
Natklub og bar ombord på Silja Symphony.
Natklub og bar ombord på Silja Symphony.
Dansegulvet er klar til en festlig aften ombord på Silja Symphony.
Dansegulvet er klar til en festlig aften ombord på Silja Symphony.
Der er et lækkert spaområde med flot udsigt på Silja Symphony.
Der er et lækkert spaområde med flot udsigt på Silja Symphony.
En af de mange restauranter ombord på Silja Symphony.
En af de mange restauranter ombord på Silja Symphony.
Eksempel på indvendig kahyt.
Eksempel på indvendig kahyt.
Eksempel på udvendig kahyt.
Eksempel på udvendig kahyt.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om togrejser

Generelt om togrejser

Togrejser er en behagelig og komfortabel rejseform, der bringer os direkte til hovedbanegårde og dermed centrum af de større byer og hovedstæder, som vi besøger.

Til mange rejsemål i for eksempel Sverige og Tyskland er togrejsen ofte lige så hurtig som flyet, fordi vi ikke skal bruge tid på transfer til og fra lufthavnene. Samtidig er der bedre benplads og mulighed for at bevæge sig omkring i toget under rejsen.
På de længere strækninger med højhastighedstog er der ofte også en bistro med ombord, hvor der er mulighed for at købe drikkevarer og lette retter.

Mange praktiske forhold er dog anderledes på en togrejse end ved en fly- eller busrejse, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på følgende punkter:

Bagage

Man er selv ansvarlig for sin bagage på hele rejsen - også ved eventuelle skift undervejs. Der kan være trapper ved ind- og udstigningsdøre samt på stationerne, og det er derfor vigtigt ikke tage mere bagage med end man selv nemt kan løfte. 

På de fleste af vores rejser med tog ligger hotellerne indenfor nogle hundrede meters afstand til stationen, og vi går derfor fra stationen og til hotellet, hvis ikke andet er anført. 

Når der er skift undervejs, lægger vi som udgangspunkt god tid ind således, at et skift kan foregå i et behageligt tempo. 

Pladser i toget

På alle længere strækninger er der selvfølgelig altid reserveret plads til os. Der kan dog være kortere strækninger med eksempelvis tilslutningstog eller regionaltog på en udflugt, hvor det ikke er muligt at reservere plads. 

Pladserne i toget tildeles af togselskaberne, og der kan være pladser, som vender mod køreretningen, ligesom der kan være begrænset udsyn ved enkelte pladser, med mindre det specifikt er anført, at vi benytter panoramatog.

Køreplaner

Rejserne planlægges ud fra de på forhånd tilgængelige køreplaner, og vi lægger så vidt som muligt ekstra tid ind ved eventuelle skiftestationer, så en eventuel forsinkelse ikke påvirker den videre rejse. Der kan dog opstå uforudsete ændringer i køreplanerne ved for eksempel sporarbejde, og køreplanerne er derfor kun vejledende. 

En til to uger før afrejse fremsendes oplysninger med den aktuelle køreplan for rejsen. Vitus Rejsers egen rejseleder er med på hele rejsen og holder sig løbende opdateret med eventuelle ændringer, der måtte opstå med kort varsel.