Nyhed!

Togrejse · Bremen · 2023

Togrejser
4 Dage

Tag med på denne nye togrejse til den charmerende hansestad Bremen. Vi har god tid til at opleve det helt specielle bymiljø med gamle fiskerhuse, købmandspalæer, kaffehuse og fremragende shoppingmuligheder. På byrundtur i den smukke by får vi rundvisning på det historiske rådhus, og derudover kan du glæde dig til en eksklusiv udflugt med rundvisning på det enorme Meyer Werft, hvor nogle af verdens største krydstogtsskibe bliver bygget.

Få byer har så stemningsfuld en bykerne som Bremen. Midt i byen rejser middelalderens kirker sig mod himlen, mens byens smukke rådhus og de gamle købmandspalæer omkranser torvet. I bydelen Schnoor står gamle fiskerhuse side om...

Tag med på denne nye togrejse til den charmerende hansestad Bremen. Vi har god tid til at opleve det helt specielle bymiljø med gamle fiskerhuse, købmandspalæer, kaffehuse og fremragende shoppingmuligheder. På byrundtur i den smukke by får vi rundvisning på det historiske rådhus, og derudover kan du glæde dig til en eksklusiv udflugt med rundvisning på det enorme Meyer Werft, hvor nogle af verdens største krydstogtsskibe bliver bygget.

Få byer har så stemningsfuld en bykerne som Bremen. Midt i byen rejser middelalderens kirker sig mod himlen, mens byens smukke rådhus og de gamle købmandspalæer omkranser torvet. I bydelen Schnoor står gamle fiskerhuse side om side og læner sig mod hinanden i en labyrint af smalle, charmerende gader.

Her er små specialbutikker, lokale spisesteder og gode kaffebarer, som brygger videre på Bremens historie som centrum for tysk kaffeimport. De stolte traditioner for handel har gjort byen rig og særligt gaden Böttcherstrasse, der er opført som et 110 meter langt kunstværk, viser Bremens stolte storhed. 

Vi kører med tog fra Danmark, og med blot ét enkelt skift undervejs er vi i Bremen allerede om eftermiddagen. Vores gode og moderne 4-stjernede hotel ligger få hundrede meter fra banegården, og direkte ved det gamle voldanlæg der omkranser bykernen og gågaderne. Dermed får du absolut mest muligt ud af rejsen med god tid til at opleve den spændende by.

Fra start til slut er vores egen rejseleder med, og vi tager selvfølgelig på byvandring i de gamle gader, får en rundvisning med lokalguide på det historiske rådhus og sidst, men ikke mindst, har vi arrangeret en helt speciel udflugt til Meyer Werft i Papenburg. Her bygges nogle af verdens allerstørste krydstogtskibe, og vi har booket værftets Premium Tour, så vi på nærmeste hold ser, hvordan havenes giganter bliver til. En stor oplevelse, der giver et unikt i tilblivelselsen af de enorme luksuspassagerskibe. 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
900,-
Afbestillingsforsikring
240,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Inkluderet i prisen

 • Togrejse København-Hamburg-Bremen t/r
 • 3 nætter på Dorint City Hotel Bremen****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 1 x middag på Bremen Ratskeller (1. dag)
 • Byvandring i Bremen med egen rejseleder 
 • Udflugt med egen bus til Papenburg
 • Entre og rundvisning "Premium Tour" på Meyer Werft
 • Rundvisning på Bremens historiske rådhus
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Denne rejse er med tog fra Danmark til Bremen. Bemærk, at der er togskifte i Hamborg på både ud- og hjemrejsen. Vær også opmærksom på, at du selv skal have bagagen med ind og ud ad toget, og at der er trapper ved dørene. I Bremen ligger vores hotel ca. 350 meter fra hovedbanegården, og vi går fra banegården til hotellet. Vitus Rejsers egen rejseleder er med på hele rejsen fra København.

De nævnte togtider kan ændres og før afrejse udsendes opdaterede oplysninger om tider, mødested og andre praktiske informationer. 

Køreplan - Afrejse 17/8

 • Afgang fra Københavns Hovedbanegård kl. 9.26, Ringsted Station kl. 9.56, Odense Banegård kl. 10.39 og Kolding Station kl. 11.18.
 • Hjemkomst til Københavns Hovedbanegård kl. 17.34. Det er muligt at stå af i Kolding, Odense og Ringsted.

Køreplan - Afrejse 7/9 og 21/9

 • Afgang fra Københavns Hovedbanegård kl. 7.26, Ringsted Station kl. 7.56, Odense Banegård kl. 8.39 og Kolding Station kl. 9.18.
 • Hjemkomst til Københavns Hovedbanegård kl. 17.34. Det er muligt at stå af i Kolding, Odense og Ringsted.

De ovennævnte togtider er pr. marts 2023 og derfor med forbehold for ændringer. Før afrejse vil du modtage yderligere praktisk information med bl.a. mødetid og - sted samt aktuel køreplan. Vores rejseleder er med på hele rejsen fra København.

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Togrejse, byvandring i Bremen og middag på Ratskeller

I København, Ringsted, Odense eller Kolding stiger du ombord på det direkte intercitytog til Hamborg. Her kan du trygt læne dig tilbage og nyde den komfortable og afslappende rejseform mens toget glider gennem de nordtyske landskaber. Ved Rendsburg passerer vi den historiske jernbanebro over Kielerkanalen, hvor toget må tage et 360 grader sving for at komme op i højden over skibstrafikken. Rejselederen er med på hele rejsen og viser selvfølgelig vej, når vi i Hamborg har god tid til at skifte tog, inden vi tager videre afsted på den sidste times togtur til Bremen.

I Bremen bor vi på det store og moderne Dorint City Hotel, der ligger blot 350 meter fra banegården og direkte ud til voldanlægget, der omkranser den gamle bykerne. Lige på den anden side af voldene starter gågaderne med specialbutikker, varehuse, kaffebarer og hyggelige restauranter. 

Med hotellets gode beliggenhed har vi alle seværdighederne i gåafstand, og rejselederen inviterer selvfølgelig på en spændende byvandring. Her skal vi blandt andet se nærmere på den helt specielle Böttcherstrasse, som mere eller mindre er ét stort 110 meter langt kunstværk, hvor arkitekter og kunstnere har givet fantasien frit løb. Ved byens store markedsplads kan vi lægge nakken tilbage og beundre domkirken og rådhusets smukke facade, og så hilser vi selvfølgelig på de berømte "Bremer Stadtsmusikanten".

Højdepunktet på rundturen er dog uden tvivl det utroligt charmerende kvarter Schnoor, hvor brostensbelagte gyder og stræder snor sig mellem små, skæve bindingsværkshuse. De gamle bygninger danner i dag rammen om et levende byliv med specialbutikker, kunsthåndværkere, restauranter og cafeer. Her er alle muligheder for at fortabe sig i både historien og de mange fristelser i butikkerne, og mon ikke det er et kvarter, som vi flere gange vender tilbage til de kommende dage i byen? 

Om aftenen spiser vi i historiske omgivelser på den gamle restaurant Ratskeller omgivet af hvælvinger og gamle vinfade. Her får vi en tre-retters menu, hvor vi smager på nogle af Bremens kendte specialiteter.   

​Bemærk: På afgangen i august kører vi fra København 9:26 og ankommer til Bremen 15:41. På afgangene i september kører vi fra København 7:26 og ankommer til Bremen 13:41. Vær opmærksom på, at tiderne kan blive ændret og du modtager opdaterede køreplaner og information om mødested før afrejse.

Inkluderede måltider: Middag.

De gamle og hyggelige gader i Schnoor-kvarteret i Bremen.

De gamle og hyggelige gader i Schnoor-kvarteret i Bremen.

2. dag: Meyer Werft og kanalbyen Papenburg

En af turens højdepunkter venter os i dag. I vores bus begiver vi os fra hotellet mod vest gennem landskaber gennemskåret af kanaler, hvilket giver området et næsten hollandsk præg. Målet er den lille hyggelige kanalby Papenburg, der mere end noget andet er kendt for sit enorme skibsværft, der bygger nogle af verdens mest imponerende krydstogtskibe.

Det startede her i 1795 med små sejlskibe i træ, og siden har syv generationer af den samme driftige familie i mere end 200 år bygget skibe. Vi tager på den store premium-rundvisning på værftet, hvor vi med bus kører gennem en del af det 45 hektar store areal og ser, hvordan elementer på op til 800 ton forberedes inden de bliver skubbet ind i den store hal og samlet som puslespilsbrikker til havenes giganter.

Turen giver et unikt indblik i, hvordan et krydstogtsskib bliver til fra de første stålplader skæres, til porten i hallen åbnes og skibet er klar til et langt liv på verdenshavene. Vi ser selvfølgelig også væftets egen udstilling og får historien bag den lille virksomhed der voksede sig så stor, at den i dag er verdens førende. 

Efter rundvisningen ser vi nærmere på centrum af Papenburg, der er anlagt efter hollandsk forbillede med kanaler og vippebroer. Her er der tid en lille slentretur langs byens kanaler og mulighed for at finde lidt frokost på egen hånd. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Bremen, hvor resten af dagen er til rådighed på egen hånd. Når sulten melder sig, kan Bremen byde på mere end 1.000 værtshuse, cafeer, restauranter og barer, så der er noget for enhver smag. Rejselederen hjælper gerne med at finde et hyggeligt spisested.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

På Meyer Werft i Papenburg bygger de nogle af verdens største krydstogtskibe.

På Meyer Werft i Papenburg bygger de nogle af verdens største krydstogtskibe.

3. dag: Rundvisning på Rådhuset

Bremens stolthed er uden tvivl det smukke Rådhus, der står som et symbol på byens uafhængighed og vidner om en rig og spændende historie. Helt fra gammel tid har Bremen været selvstyrende, og stadig i dag er den sin egen delstat der regeres fra Rådhuset. Bygningen regnes for et af de flotteste eksempler på den såkaldte Weser renæssance, og allerede i 2004 blev rådhuset optaget på Unescos liste over verdens kulturarv. På en guidet rundvisning oplever vi det imponerende bygningsværk indefra og får et indblik i både historien og nutidens politiske system.

Efter rundvisningen er resten af dagen til rådighed til egne oplevelser i Bremen, der byder på et væld af muligheder. Besøg for eksempel kvarteret Schlachte, der er byens gastronomiske hotspot og byder på en flot promenade langs floden, eller gå på opdagelse i området Ostertor, som er kendt for sine små gode kaffebarer. Du kan også besøge Kunsthalle, der rummer en fantastisk samling fra middelalderen og frem til nutiden med værker af blandt andre van Gogh og Monet, eller måske kan du slentre en tur langs de gamle volde eller i Schnoors maleriske gyder og stræder. Rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med gode ideer og forslag.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Rådhuset i Bremen er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Rådhuset i Bremen er på UNESCOs Verdensarvsliste.

4. dag: Hjemrejse

Vi har god tid til at nyde morgenmaden, eventuelt gå en sidste tur langs voldene eller besøge hotellets spaafdeling.

Klokken 11.17 forlader vores tog Bremen, og igen har vi god tid til omstigning i Hamburg, hvorefter vi kører direkte mod København med ankomst 17.34. Bemærk at togtiderne er foreløbige og kan ændres.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Der er så smukt ved voldene i Bremen.

Der er så smukt ved voldene i Bremen.

Hotelinformation

Dorint City-Hotel Bremen****
VisSkjul

Moderne og særdeles velbeliggende hotel lige ved Bremens historiske byvolde og blot 200 meter fra gågaden og 500 meter fra markedspladsen.

Der er fitnesscenter, sauna og dampbad på hotellet, der også tilbyder massage- og skønhedsbehandlinger. Hver dag er der stor morgenbuffet, og derudover er der bar, bistro og opholdsområde på hotellet.

Værelser

Alle værelser er udstyret med aircondition, tv, gratis te og kaffe samt badeværelse med badekåber.

Dorint City-Hotel i Bremen i Tyskland.
Dorint City-Hotel i Bremen i Tyskland.
Receptionen er klar til at byde velkommen til Dorint City-Hotel i Bremen.
Receptionen er klar til at byde velkommen til Dorint City-Hotel i Bremen.
Lobbyen på Dorint City-Hotel i Bremen.
Lobbyen på Dorint City-Hotel i Bremen.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i baren på Dorint City-Hotel i Bremen.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i baren på Dorint City-Hotel i Bremen.
Der er plads til afslapning i spaområdet hos Dorint City-Hotel.
Der er plads til afslapning i spaområdet hos Dorint City-Hotel.
Saunaen i spaområdet hos Dorint City-Hotel.
Saunaen i spaområdet hos Dorint City-Hotel.
Fitnessafdelingen på Dorint City-Hotel.
Fitnessafdelingen på Dorint City-Hotel.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.