Topmoderne hotel i centrum

Togrejse · Münster og Dortmund · Julemarked · 2023

Togrejser
4 Dage

Den gamle hansestad Münster er en lille storby, der er både hyggelig og mondæn. Omgivet af gavlhuse og kirkespir byder byen på hele seks julemarkeder med i alt 300 boder og stande. Vi rejser med tog ud og hjem og bor i hjertet af byen på et nyt og moderne 4-stjernet hotel. Desuden besøger vi nabobyen Dortmund, der er kendt for sit fremragende fodboldmuseum og verdens højeste juletræ. 

Münster er en gammel handelsby med stolte traditioner og en vigtig plads i verdenshistorien. Den historiske bykerne er smukt restaureret, og i det tidligere industriområde ved havnen syder det i dag af...

Den gamle hansestad Münster er en lille storby, der er både hyggelig og mondæn. Omgivet af gavlhuse og kirkespir byder byen på hele seks julemarkeder med i alt 300 boder og stande. Vi rejser med tog ud og hjem og bor i hjertet af byen på et nyt og moderne 4-stjernet hotel. Desuden besøger vi nabobyen Dortmund, der er kendt for sit fremragende fodboldmuseum og verdens højeste juletræ. 

Münster er en gammel handelsby med stolte traditioner og en vigtig plads i verdenshistorien. Den historiske bykerne er smukt restaureret, og i det tidligere industriområde ved havnen syder det i dag af kreativitet med spillesteder, kunstudstillinger, designbutikker, restauranter og barer. I juletiden flytter ikke mindre end seks julemarkeder ind på byens flot udsmykkede pladser, og mens gavlhusene knejser mod den mørkeblå vinterhimmel, spreder julehyggen sig med duften af gran og glühwein.

Vi besøger også nabobyen Dortmund, hvor julemarkedet er berømt for sit 45 meter høje juletræ, der er verdens største. Også her er byen fyldt med boder og handlende, der kan lokke med alle julens fristelser, og samtidig er der mulighed for at besøge det moderne fodboldmuseum eller byens fremragende kunst- og kulturmuseum. Vi bliver i Dortmund til mørket falder på og oplever juletræet blive tændt med dets 48.000 lyspærer.

Udgangspunktet for vores oplevelser er det flotte og topmoderne 4-stjernede Hotel Atlantic, der ligger lige ved den gamle bydel i Münster og blot 300 meter fra banegården. Rejsen ud og hjem foregår med tog og med blot ét enkelt skift i Hamburg, er vi fremme allerede midt på eftermiddagen på rejsens første dag. Det giver dig ekstra god til at nyde byen, julemarkederne og vores flotte hotel.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
1290,-
Afbestillingsforsikring
300,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Inkluderet i prisen

  • Togrejse København-Hamburg-Münster t/r
  • 3 nætter på Atlantic Hotel Münster**** 
  • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
  • 1 x middag (1. dag)
  • Byvandring i Münster 
  • Rundvisning på rådhuset i Münster
  • Udflugt til Dortmund med ICE-tog t/r
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Denne rejse er med tog fra Danmark til Münster. Bemærk, at der er togskifte i Hamborg på både ud- og hjemrejsen. Vær også opmærksom på, at du selv skal have bagagen med ind og ud ad toget, og at der er trapper ved dørene. I Münster ligger vores hotel 300 meter fra hovedbanegården. På de tyske ICE tog mellem Hamburg og Münster er der bistro ombord med mulighed for at købe lidt at spise og drikke. 

De i programmet nævnte togtider er køreplanen per maj 2023 og derfor med forbehold for ændringer. Før afrejse vil du modtage yderligere praktisk information med bl.a. mødetid og -sted samt køreplan. Vores rejseleder er med på hele rejsen fra København til Münster og er selvfølgelig behjælpelig undervejs.

Påstigningssteder · Togrejse til Tyskland

Udrejse Hjemrejse
07.26 Københavns Hovedbanegård 21.34
07.56 Ringsted Station 21.02
08.39 Odense Banegård 20.19
09.18 Kolding Station 19.41
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Udrejse med tog og byrundtur i Münster

Afrejse fra København kl. 7:26. Ankomst Münster kl. 15:00.
 
Vi kører med Intercitytoget fra København, Ringsted, Odense eller Kolding til Hamburg, hvor vi har god tid til at skifte tog. Med højhastighedstoget ICE er vi allerede midt på eftermiddagen fremme i Münster, og fra banegården er der kun 300 meter til det topmoderne Hotel Atlantic, hvor vi bor de næste tre nætter.

Efter indkvartering inviterer rejselederen på en lille byrundtur i Münster og introducerer os til byens spændende historie, de største seværdigheder og selvfølgelig til julemarkederne. Vi spadserer igennem de krogede gader og ser rådhuset, domkirken og selvfølgelig Prinzipalmarkt, som er byens hjerte med sandstensfarvede gavlhuse, buegange og brostensbelagte gader.

I skumringstimen, når de gyldne lys, juleudsmykningen og de sandfarvede gavle tegner en skarp kontrast til den mørkeblå himmel, er stemningen helt speciel. Vi runder turen af ved byens ældste og største julemarked, hvor tusindvis af julelys danner en lyshimmel over pladsen, og hvor de handlende frister med alt fra smykker og kunsthåndværk til legetøj og kulinariske lækkerier.

Efter tid på egen hånd til at nyde julestemningen, spiser vi middag på en lokal restaurant i byens hyggelige centrum.
 
Inkluderede måltider: Middag.

St. Paulus katedralen i Münster i Tyskland.

St. Paulus katedralen i Münster i Tyskland.

2. dag: Rundvisning på rådhuset og tid til julehandel 

Münster er ikke blot en smuk gammel by, den er også stedet, hvor det moderne diplomati blev født efter 30-årskrigen i 1648. Dette var den første krig i historien, som ikke blev afgjort med sejr eller nederlag, men i stedet afsluttet med forhandlinger og diplomati. Münsters historiske rådhus dannede ramme om forhandlingerne, og på en rundvisning får vi et lille indblik i de begivenheder, der i høj grad lagde grunden til det Europa, vi kender i dag. Den berømte og smukt udsmykkede fredssal er byens stolthed, og her mærker vi historiens vingesus.

Efter rundvisningen har vi resten af dagen til at nyde julemarkederne og alle byens mange fristelser. Münster er kendt som fremragende handelsby med adskillige varehuse og specialbutikker. Snyd ikke dig selv for også at opleve havneområdet, hvor de gamle industriområder er transformeret til et nyt, levende kvarter fyldt med kunst, design og gode restauranter og cafeer med vandudsigt.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad.

De smukke facader på Prinzipalmarkt i Münster.

De smukke facader på Prinzipalmarkt i Münster.

3. dag: Dortmund, fodboldmuseum og verdens største juletræ 

Vi har formiddagen til rådighed i Münster, så der er tid til at fortsætte opdagelserne og eventuelt besøge de steder, der ikke blev nået i går. Ved middagstid stiger vi ombord på ICE-toget, der på blot en halv time bringer os direkte til centrum af nabobyen Dortmund.

Byen er i Danmark nok særligt kendt for fodbold, og lige udenfor banegården er det første, som møder os, det store og moderne Tyske Fodboldmuseum. Efter VM i fodbold i 2006 besluttede man i Tyskland at lave et nationalt museum for den elskede sport, og blandt alle tyske byer valgte man netop Dortmund som museets hjemby. Fodboldmuseet blev indviet i 2015, og med alskens moderne teknologier såsom eksempelvis en 3D-biograf, kommer man her på en rejse gennem den tyske fodboldhistorie.

Hvis du er interesseret i fodbold, vil vi absolut anbefale et besøg på museet, og er du ikke til fodbold, ligger det fremragende Museum for Kunst- og Kulturhistorie lige ved siden af. Her er fem museer samlet under ét tag, og man kan begive sig på en tidsrejse gennem kunst og design fra forhistorisk tid og frem til nutiden. Her er alt fra mønter og skulpturer til billedkunst, design og arkitektur.

Udover de to fremragende museer, byder Dortmund selvfølgelig også på sit helt eget store julemarked med hundredvis af boder og stande. Det største blikfang er dog det enorme juletræ, der med sine 45 meter er verdens højeste og dekoreret med 48.000 elpærer. Vi tilbringer hele eftermiddagen i Dortmund, så der både er tid til museumsbesøg, julehandel og måske et besøg på en af de mange gode cafeer og ølstuer, der byder på et godt udvalg fra de lokale bryggerier.

Vi skal selvfølgelig også opleve byen med alle julelysene og juletræet tændt, så det er først sidst på eftermiddagen, at vi igen sætter os til rette på de reserverede pladser i ICE-toget, for på blot 30 minutter at vende tilbage til Münster og vores gode hotel.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Der er rigeligt med julestemning i boderne.

Der er rigeligt med julestemning i boderne.

4. dag: Hjemrejse 

Afrejse fra Münster 9:57. Ankomst København 17:34.
 
Der er god tid til at nyde morgenmaden, inden vi spadserer det lille stykke til banegården og sætter kursen mod Danmark. Med et enkelt togskifte i Hamburg er vi tilbage i Danmark allerede sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Atlantic Hotel Münster ****
VisSkjul

Flot og moderne hotel åbnet i september 2021. Perfekt beliggenhed blot 300 meter fra Münsters hovedbanegård og lige ved promenaden, der omkranser den gamle bykerne.

Der er sauna, fitnesscenter, restaurant og bar på hotellet. På 6. etage ligger ATLANTIC SkyBar med udsigt over Münsters gamle, historiske bykerne. 

Værelser

Flotte og rummelige værelser i varme farver med klimaanlæg, TV og kaffemaskine samt badeværelse med hårtørrer. 

Atlantic Hotel Münster er et topmoderne hotel fra 2021.
Atlantic Hotel Münster er et topmoderne hotel fra 2021.
Velkommen i receptionen på Atlantic Hotel Münster.
Velkommen i receptionen på Atlantic Hotel Münster.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i baren.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i baren.
Hotellets restaurant.
Hotellets restaurant.
Der er mulighed for selvforkælelse i hotellets wellnessafdeling.
Der er mulighed for selvforkælelse i hotellets wellnessafdeling.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om togrejser

Generelt om togrejser

Togrejser er en behagelig og komfortabel rejseform, der bringer os direkte til hovedbanegårde og dermed centrum af de større byer og hovedstæder, som vi besøger.

Til mange rejsemål i for eksempel Sverige og Tyskland er togrejsen ofte lige så hurtig som flyet, fordi vi ikke skal bruge tid på transfer til og fra lufthavnene. Samtidig er der bedre benplads og mulighed for at bevæge sig omkring i toget under rejsen.
På de længere strækninger med højhastighedstog er der ofte også en bistro med ombord, hvor der er mulighed for at købe drikkevarer og lette retter.

Mange praktiske forhold er dog anderledes på en togrejse end ved en fly- eller busrejse, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på følgende punkter:

Bagage

Man er selv ansvarlig for sin bagage på hele rejsen - også ved eventuelle skift undervejs. Der kan være trapper ved ind- og udstigningsdøre samt på stationerne, og det er derfor vigtigt ikke tage mere bagage med end man selv nemt kan løfte. 

På de fleste af vores rejser med tog ligger hotellerne indenfor nogle hundrede meters afstand til stationen, og vi går derfor fra stationen og til hotellet, hvis ikke andet er anført. 

Når der er skift undervejs, lægger vi som udgangspunkt god tid ind således, at et skift kan foregå i et behageligt tempo. 

Pladser i toget

På alle længere strækninger er der selvfølgelig altid reserveret plads til os. Der kan dog være kortere strækninger med eksempelvis tilslutningstog eller regionaltog på en udflugt, hvor det ikke er muligt at reservere plads. 

Pladserne i toget tildeles af togselskaberne, og der kan være pladser, som vender mod køreretningen, ligesom der kan være begrænset udsyn ved enkelte pladser, med mindre det specifikt er anført, at vi benytter panoramatog.

Køreplaner

Rejserne planlægges ud fra de på forhånd tilgængelige køreplaner, og vi lægger så vidt som muligt ekstra tid ind ved eventuelle skiftestationer, så en eventuel forsinkelse ikke påvirker den videre rejse. Der kan dog opstå uforudsete ændringer i køreplanerne ved for eksempel sporarbejde, og køreplanerne er derfor kun vejledende. 

En til to uger før afrejse fremsendes oplysninger med den aktuelle køreplan for rejsen. Vitus Rejsers egen rejseleder er med på hele rejsen og holder sig løbende opdateret med eventuelle ændringer, der måtte opstå med kort varsel.