Tema - Busrejser

Busrejser - få sjælen med

En busrejse er meget mere end transport fra A til B. Find din reserverede plads, sæt dig godt til rette i dit behagelige sæde, hils på sidemanden og gør dig klar til en rejse, hvor du er sikker på at få sjælen med. Se vores store rejseudvalg af hyggelige busrejser til skønne destinationer i Europa. 

4- og 5-stjernede busser

Bagerst i bussen larmer motoren, ved toilettet lugter der ikke af roser og foran i bussen får man dårlige nerver, fordi chaufføren kører med knæene. Myter om busrejser er der mange af. De fleste lever dog ikke længe. Har du ikke tidligere været på en busrejse, bliver du  overrasket over, hvor behageligt rejsen foregår. Vi rejser med officielt 4-stjernede busser, hvor komfortniveauet er højt. På udvalgte rejser kører vores to helt nye 5-stjernede busser, hvor du får et strejf af luksus; Ekstra god benplads med 88 cm mellem sæderne, gratis WiFi (dog tages der forbehold for dækning lokalt)  og sågar en personlig tablet, så du kan læse ny­heder, google seværdigheder og meget, meget mere. Læs om vores 4- og 5-stjernede busser her.

Gratis opsamling på Sjælland

Den hyggelige stemning starter allerede, når du på rejsens første dag træder ind i bussen. Vi starter tidligt på de fleste af vores rejser, men du skal ikke køre langt for at stige på bussen. Vi til­byder nemlig gratis opsamling på Sjælland. Bor du i Jylland, på Fyn eller på Bornholm får du 250 kroner i brorabat. Se vores opsamlingsruter her.

Den direkte vej sydpå

Når busrejsen går sydpå, kører vi altid den direkte vej via Rødby-Puttgarden eller Gedser-Rostock. Overfarten foregår behageligt med Scandlines færger, der både byder på restauranter, shopping til gode priser og frisk havluft på dækket. Privatchauffør bag rattet Vitus Rejser samarbejder med kompetente vognmænd, der alle er medlemmer af Danske Busvognmænd. De rutinerede chauffører sørger for behagelig kørsel hele vejen, og alle kørehviletidsbestemmelser overholdes selvfølgelig. Den store chaufføreksamen afholdes hver gang, der sidder en erklæret kør-selv-rejsende i bussen. Det kræver nemlig sin mand at overbevise en dygtig billist om, at rattet og styringen trygt kan overlades til chaufføren. Når billisten først opdager, at han eller hun faktisk blot kan holde ferie, slappe af og nyde udsigten, består chauffører altid  prøven med bravour.

Busrejser siden 1973

Det er over 45 år siden, at vores første busser rullede ud på landevejene for at vise rejseglade danskere Europa. Siden 1973 har vores chauffører kørt utallige kilometer, vores rejseledere har ivrigt formidlet Europas evigt foranderlige historie, og vores gæster har i højt humør oplevet både kendte og mindre kendte rejsemål.

Det moderne og grønne valg

Busrejserne havde deres storhedstid i 70´erne og 80´erne. Det var dyrt at flyve, og så kunne de fleste godt leve med, at transporten til rejsemålet tog lidt længere tid. I dag er rejseformen moderne igen, og det er ikke kun prisen, der spiller ind, når man vælger en busrejse. Mange af vores gæster får tid til fordybelse, ro og reflektion. Vi når, at få det hele med, men i et behageligt tempo. Her er ingen "last call", men derimod hyggelige frokoster på charmerende spisesteder væk fra motorveje og pauser i det grønne undervejs. En busrejse er et aktivt tilvalg af tid - en i dag dyrebar valuta.

En busrejse er desuden det grønne rejsevalg. Tal fra IRU's Smart Move-kampagne viser, at bussen udleder langt mindre CO2 pr. passagerkilometer end både bil og tog. Det er kollektiv trafik på den gode måde - med hygge, masser af gode grin og altid garanti for en siddeplads.

Lykken findes på plads 17 og 18

Mange af vores rejsende har deres helt egen favoritplads i bussen. Vælg din favoritplads ved bestilling. Det er helt gratis, og du beholder din valgte plads på hele rejsen. Vi kan dog ikke love, at du finder kærligheden - med mindre du selv har den med hjemmefra. For Marianne og Mogens vil favoritpladserne altid være 17 og 18. Efter en rejse til Østrig modtog vi nemlig denne hilsen:

"Tak til den person der tilfældigt satte nummer 17 og 18 sammen, for vi er nu blevet kærester og så i vores alder. Den kærlighed er så vidunderlig. Vi havde en dejlig turleder, tak for hende. Hilsen Marianne og Mogens." Skæbnen ville, at Marianne og Mogens fandt hinanden. Se historien om Marianne og Mogens her. 

Hvor vil du gerne rejse hen?

Vitus Rejser tilbyder en masse forskellige busrejser til fjerne hjørner af Europa, hvor der er rig mulighed for at opleve storslået natur, charmerende byer og historiske monumenter. Se en oversigt over alle vores busrejser her.