Tema - Danmarksrejser

Ferie i Danmark

Tilbring ferien i Danmark og få ægte dansk hygge, når vi sammen udforsker vores skønne fædreland.

"Danmark, du vaagner med Søer blaa,
mætte som Moderøjne.
Alt, hvad i dine Arme laa,
lader du Solen skinne paa,
ser, hvor det yppigt glider,
frem af forgangne Tider."

Sådan lyder anden strofe af den danske digter Thøger Larsens digt, Den danske Sommer. Digtet er en hyldest til Danmark, og man fristes til at sige: Ude godt, men hjemme bedst – i hvert fald om sommeren!  

Danmark - verdens bedste rejsemål?

Danmark er flere gange blevet nævnt som et af de bedste rejsemål i verden. Vi danskere ved selvfølge­lig allerede godt, at Danmark er dejlig, men der er mange gode grunde til at rejse i vores eget lille land og gå på opdag­else i nogle af de mange spændende områder. Selvom vi er et lille land, er der nemlig langt fra solskinsøen Bornholm til Grenen i Skagen. Året rundt kan du rejse på ferie i Danmark, når vores busser triller afsted mod nye eventyr. Danmark er uden tvivl et dejligt land, og uanset om du rejser i sommer- eller i vinterhalvåret, har vi sørget for, at du får lidt af det hele med. Sammen med vores rejseleder, skal vi nemlig lære vores lille andedam at kende, når vi udforsker den danske natur, historie og spiser god dansk mad.  Se en oversigt over alle vores rejser i Danmark her.

Danmark med rejseleder

Danmark er, som de fleste ved, det ældste kongedømme i verden, og med det følger selvfølgelig en spændende historie. En historie, der interesserer de fleste. I hvert fald hvis man kigger på seertallene for DR's dramaserie 1864. Som på vores udenlandsrejser, har vi selvfølgelig også rejseleder med på vores Danmarksrejser. Hvorfor skulle vi ikke have det? Rejselederen er med for at formidle al den spændende historie og gøre os klogere på vores lille land. Vi vil love dig, at du lærer noget nyt, hvis du tager med os rundt i det danske land.

What is "hygge"?

Flytter man fra udlandet til Danmark, er det at hygge sig en af de første ting, man skal lære at forstå ved den danske kultur. Begrebet hygge findes ikke i samme betydning andre steder i verden og har på ingen måde samme centrale placering i kulturen, som den har i den danske. Slår du "Danish Culture" op i internetordbogen Wikipedia, får du forklaret, at hygge er et dansk koncept, der går ud på at slappe af med gode venner og nyde god mad. At grille en pølse og drikke en kold øl en varm sommeraften, det er dansk hygge. Vi danskere er ikke i tvivl om, hvad det går ud på, men man kan måske godt forstå hvorfor udlændinge engang imellem må spørge: "What is hygge"? Hos Vitus Rejser tilbyder vi en verden af gode oplevelser i godt selskab. Når du rejser på en grupperejse, betyder det gode selskab meget, og det gælder ikke mindst på vores busrejser i Danmark. Vi forstår godt konceptet om at hygge sig og praktiserer det til fulde! Det sker nemlig allerede i det sekund, hvor hjulene på bussen drejer rundt. Der bliver hygget, spillet spil, og snakken går livligt ombord på bussen. Ind imellem bryder den dygtige rejseleder ind og fortæller om stort og småt – spændende ting vi passerer undervejs, en sjov anekdote eller gode fortællinger om det rejsemål, som buschaufføren har sat kurs mod. Vi har altid et stort og varieret udvalg af hyggelige busrejser til hele Europa. 

Dansk natur i fint selskab

For nyligt kom Vadehavet og Stevns Klint i fint selskab på UNESCOs verdensarvsliste, og Danmark har da også masser af fantastisk natur at byde på – fra det barske klippe­landskab på Bornholm til Fuglefjeldet ved Limfjorden og de over 55 øer, småøer og holme i Det Sydfynske Øhav er naturen afvekslende og fascinerende. Især om sommeren, hvor markerne står i fuldt flor, og dyrene går på marken, er det danske landskab noget helt specielt. Vi kan derfor ikke lade være med at citere Thøger Larsens andet berømte digt om den danske sommer,  Sommervisen:

"Du danske Sommer, min Hilsen tag,
du lyse Nat og du lyse Dag!
Gaar tit du kold over Landet hen,
jeg ved, du kommer dog hed igen!
Ja, ja, ja,
jeg ved, dit Hjerte er Guld endda."