Opskrift på Glühwein à la Vitus Rejser

Glühwein - vores bedste opskrift på en kop fuld af julestemning

Glühwein er en dampende varm kop hygge, som mange kender fra de traditionelle julemarkeder i Tyskland og Østrig. Direkte oversat fra tysk betyder Glühwein glødende vin, og den varmer da også dejligt indefra og ud. 

Glühwein er lavet på rødvin, som er tilsat skønne julekrydderier. Hem­meligheden bag en velsmagende Glühwein er en afbalanceret kombination af rødvin, kanel, sukker, citron og nelliker.

Vil du tilføje lidt ekstra hygge til december? Så får du her en opskrift på den helt rigtige Glühwein à la Vitus Rejser:

To julepyntede glas med frisklavet gløgg.

Glühwein à la Vitus Rejser

Ingredienser

  • 2 flasker tør rødvin
  • 1-2 kanelstænger
  • 4-5 nelliker
  • 3 dl (240 g) sukker (efter smag)
  • Revet skal fra 1 økologisk citron – kan evt. udskiftes med revet skal fra 1 appelsin
Snekugle med motiv med julemand og et rensdyr.

Tilberedning

Rødvin, sukker, kanel, citronskal og nelliker varmes langsomt i en gryde. Husk, at blandingen ikke skal koge, men varmes op til lige under kogepunktet.

Sluk for kogepladen, og læg låg på gryden, hvorefter Glühweinen skal trække i 10-15 minutter.

Varm igen blandingen op til lige under kogepunktet, og hæld den i krus eller glas gennem en si.

Pynt hvert glas med et stykke appelsin eller citron og eventuelt stjerneanis.

Velbekomme og god jul!