Om Vitus Rejser

Om Vitus Rejser

Gode rejseoplevelser i godt selskab

I 1973 trillede vores første busser med forventningsfulde gæster ud på landevejene, og i 2023 kunne vi fejre vores 50-års jubilæum. Det er vi stolte af hos Vitus Rejser, og det havde naturligvis ikke været muligt uden tillid og opbakning fra vores skønne gæster.

Siden den spæde start har Vitus Rejser haft vokseværk. I dag kan du tage med os på bus- og flyrejser, krydstogter på verdenshave og floder, storbyferier, rundrejser, vandre- og cykelferier, langtidsrejser og meget, meget mere. 

Vores rejser spænder vidt geografisk, men fælles for dem alle er fokus på den lokale gastronomi, det kulturelle, det historiske og ikke mindst det sociale indhold. Og så er alle vores rejser med dansk­talende rejseledere.

Gennem alle år har vi gjort os umage for at levere gennemtænkte rejser med fokus på gode oplevelser og fællesskab. 

I 2023 blev Vitus Rejser blevet kåret til Danmarks bedste rejsearrangør ved Danish Travel Awards.

Er du nysgerrig på, hvordan det er at rejse med Vitus Rejser?

Træd ind i vores verden med denne lille inspirationsfilm. Videoen varer 1,5 minut og giver dig en fornemmelse af, hvordan det er at rejse med os.

Indholdet kan ikke vises, da du ikke har accepteret cookies. For at se indholdet, skal du acceptere cookies (ved at trykke på det lille ikon nederst i venstre hjørne af hjemmesiden).

Grupperejser i godt selskab

Mange af livets bedste minder kommer fra gode rejseoplevelser, og de mest minde­værdige oplevelser får vi ofte sammen med andre. Vi lægger derfor stor vægt på fælles­skabet på vores rejser. At kunne dele livets gode stunder med andre er vigtigt. 
 

Hos Vitus Rejser får du meget for pengene

Vitus Rejser ønsker at give dig en gennemtænkt og gennemført kvalitet, og derfor vælger vi også at inkludere meget i rejsens pris, så du kan læne dig tilbage i sædet og nyde oplevelserne, dine nye rejsevenner og ikke mindst de berigende fortællinger fra vores dygtige rejseledere. Grundpriserne indeholder altid dansktalende rejseleder, transport, obligatoriske drikkepenge, alle overnatninger, de fleste udflugter inklusive entreer og udvalgte måltider.

Du får med andre ord meget for pengene og skal ikke have pungen op af lommen i tide og utide.

Du kan læse mere om vores prispolitik her.

Når du vælger at rejse med Vitus Rejser, får du altid

 • Erfarne og kompetente dansktalende rejseledere - vores gæster giver dem 4,5 flotte stjerner ud af 5.
 • Altid faste, fornuftige priser og prisgaranti - du kan trygt bestille din rejse i god tid. Rabatteres din rejse, tilbydes du samme rabat.
 • Gratis opsamling i dit lokalområde - start din busrejse på et af vores mange opsamlingsteder på Sjælland, Lolland og Falster.
 • Moderne og komfortable 4- og 5-stjernede danske busser - på busrejser får du altid gratis pladsreservation og WiFi.
 • Gode, håndplukkede 3-, 4- og 5-stjernede hoteller og skibe - hvor beliggenhed og faciliteter passer til den enkelte rejse.
 • Mange inkluderede måltider - men der er også altid plads til selv at udforske den lokale gastronomi.
 • Store, indholdsrige udflugtsprogrammer, inkl. entreer - der fokuserer på at vise dig så mange facetter af dit rejsemål som muligt.
 • Drikkepenge - obligatoriske drikkepenge er inkluderet til lokalguider, chauffører og krydstogtskibe.

Oplevelser til lands, til vands og til bords

At rejse er som bekendt at leve, men at rejse er også at spise, for der ligger meget kultur i et lands køkken. Vi ved, at både mad og drikke betyder meget, når man rejser – det er faktisk en ligeså stor del af oplevelsen som alt det andet. På vores rejser sørger vi derfor for, at du får de lokale gastronomiske oplevelser med. Vi smager gerne på landenes egen høst og tager ofte til vin- eller ølsmagninger. Vi nyder ost i Holland, spiser oliven fra lokalområdet i Italien og væder ganen med Slivovitsa langs Donau. 

Selvom maden er vigtig på en rejse, er den selvfølgelig kun én af ingredienserne i et lands kultur. Vores rejser er naturligvis også krydret med et væld af kulturelle højdepunkter, hvor vi oplever landenes historie og vigtigste seværdigheder. Vi gør også en dyd ud af, at du skal have oplevelser med hjem, som du måske ikke selv havde fundet frem til. Derfor ser vi også de mindre kendte – men mindst lige så store – seværdigheder. Det hele formidles levende og med stor indsigt af vores kompetente, dansktalende rejseledere.

Dansktalende rejseleder på alle rejser

Vores rejselederes baggrund spænder vidt, og som personer er de lige så forskellige som vores mange rejsemål. De er dog alle specielt udvalgt, så deres viden og personlighed matcher dit valgte rejsemål.

Vores rejselederes individuelle personlighed og kundskaber tilfører rejsen et ekstra krydderi, der er med til at gøre din rejseoplevelse til noget helt særligt. De har selvfølgelig rejselysten og det gode fortællegen til fælles. Alle er de meget berejste og brænder efter at videregive deres interesse for og kærlighed til rejsemålet.

Læs mere om vores dansktalende rejseledere her.

51 års rejseerfaring

Hos Vitus Rejser er vi stolte af vores lange historie. Vores første busser trillede ud på Europas veje i 1973, dengang under navnet 65-Ferie, i 1987 lettede vores første flyrejsende, og i 1992 kom flodkrydstogterne til. I dag omfatter vores portefølje af rejser hele verden samt et bredt udvalg af både bus- og flyrejser samt krydstogter på floder og de store have. Gennem alle år har vi fokuseret på at levere gode oplevelser til den voksne rejsende, og Vitus Rejser udvikles hele tiden i takt med vores gæsters ønsker og behov. 

Navnet Vitus Rejser

Vi har ladet os inspirere af Vitus Bering – en vaskeægte dansk opdagelsesrejsende, der, ligesom vores gæster, var eventyrer hele livet. Navnet Vitus signalerer vitalitet, eventyrlyst og mod på livet - egenskaber, vi kan genkende i vores rejsende.

Vitus Rejser - En fond med socialt ansvar

Når du vælger at rejse med Vitus Rejser, vælger du desuden at gøre en forskel for dine medmennesker. Vitus Rejser er nemlig en 100% danskejet erhvervsdrivende fond, der er sat i verden for at hjælpe dem, der har det svært, og hvor ældre med et fysisk eller psykisk handicap kan søge fondstilskud til særlige rejser, der passer til deres behov. Derudover støtter vi blandt andet Kræftens Bekæmpelse og SOS Børnebyerne. Hos Vitus Rejser er der ingen aktionærer eller kapitalfonde, der puster os i nakken, men derimod en bestyrelse, der har hjertet på rette sted, og ansatte, som drives af at arrangere Danmarks bedste og hyggeligste rejser.

Fonden Vitus Rejser, under hovednavnet Fonden 65-Ferie, drives i det daglige af adm. direktør Heidi Maak Glinvad samarbejde med Vitus Rejsers bestyrelse. Bestyrelsen administrerer desuden Albert Olsens Rejsefond.

Vitus Rejser er en 100% dansk fondsvirksomhed, hvor et eventuelt overskud blandt andet uddeles til velgørenhed gennem Albert Olsens Rejsefond
 

Velkommen til en verden af gode oplevelser i godt selskab!

Vitus Rejser er medlem af

 • Rejsegarantifonden medlemsnr. 197. 
 • Danmarks Rejsebureau Forening, medlemsnr. A0044. 
 • CVR-nr.: DK-59925628