Inkl. besøg på Egeskov Slot

Sydfyn & Svendborg · Fynske fristelser · 2024

Busrejser
5 Dage

Fyn er så fin, og her i Danmarks hjerte fristes vi af charmerende slotte, herregårde og idylliske købstæder med kønne bindingsværkshuse og brolagte stræder samt de omkringliggende øers smukke natur. En dejlig busrejse med gode oplevelser i Svendborg og på øerne Ærø, Tåsinge og Langeland.

På denne busrejse skal vi se nogle af de fineste steder på Fyn. Med udgangspunkt i Sy'fyns hovedstad, Svendborg, besøger vi øerne Ærø, Tåsinge og Langeland, hvor landet ifølge Oehlenschläger er så yndigt. Slotte og herregårde er spredt ud i landskabet med rund hånd, og H.C. Andersen besøgte flere af dem på sine utallige rejser - blandt andet...

Fyn er så fin, og her i Danmarks hjerte fristes vi af charmerende slotte, herregårde og idylliske købstæder med kønne bindingsværkshuse og brolagte stræder samt de omkringliggende øers smukke natur. En dejlig busrejse med gode oplevelser i Svendborg og på øerne Ærø, Tåsinge og Langeland.

På denne busrejse skal vi se nogle af de fineste steder på Fyn. Med udgangspunkt i Sy'fyns hovedstad, Svendborg, besøger vi øerne Ærø, Tåsinge og Langeland, hvor landet ifølge Oehlenschläger er så yndigt. Slotte og herregårde er spredt ud i landskabet med rund hånd, og H.C. Andersen besøgte flere af dem på sine utallige rejser - blandt andet Egeskov Slot. Vi går en tur i slottets have og besøger slottet, der er i absolut verdensklasse, og som repræsenterer dansk kulturhistorie, når det er bedst.

Som perler på en snor ligger de fynske købstæder smukt langs kysten, og vi besøger både Kerteminde og Faaborg. Sidst, men ikke mindst, smager vi den fynske hvidvin fra Skaarupøre vingård. Vi bor med halvpension på det gode Hotel Svendborg, der ligger i hjertet af byen af samme navn.

Kort - Fyn - Danmark

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.100,-
Afbestillingsforsikring
475,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter på Best Western Hotel Svendborg****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x frokost (1. og 5. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Besøg i Kerteminde
 • Besøg i Faaborg
 • Udflugt til Ærø
 • Byvandring i Svendborg
 • Udflugt til Tåsinge og Langeland, inkl. kaffe og kage
 • Besøg på Landet Kirkegård
 • Besøg på Egeskov Slot og i slotshaven, inkl. entré
 • Besøg på Skaarupøre Vingård med smagsprøver
 • Pause på Thurø
 • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 13-1 · Fyn

Udrejse Hjemrejse
06.15 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 17.15
06.30 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 17.00
07.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 16.30
07.30 Karlslunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 16.00
07.45 Ølby Station ved Netto 15.45
08.15 Ringsted Bane 15.15
08.30 Sorø Busterminal, Rådhusvej 15.00
08.45 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 14.45
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.

Afr. 11/8-2024: I ro og mag - her sætter vi tempoet ned:

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-dato. Her tager skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Du kan læse mere om, hvad det betyder at rejse "I ro og mag" samt om kravene til din fysiske form under "Praktiske oplysninger".

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

 

Dagsprogram

1. dag: Kerteminde og Faaborg

Vi krydser Storebælt og holder formiddagspause i den idylliske provinsby Kerteminde. Herfra stammede kunstmaleren Johannes Larsen, der sammen med sin kone Alhed, byggede deres hjem på Møllebakken i 1901-1902. Dette blev et fristed for malere, forfattere og billedhuggere, der satte sit præg på udviklingen af kulturlivet i Danmark igennem årtier. Huset er i dag museum.

Fra Kerteminde kører vi videre udenom Odense og gennem smukke skove til Sydfyn og Faaborg. Efter frokost i Faaborg er der lidt tid til at se nærmere på byen. Havnen og de smalle gader med bindingsværkshuse summer af liv. Besøg eventuelt Faaborg Kunstmuseum, hvor der hænger malerier af de kendte fynsmalere. Vi ankommer til vores hotel i Svendborg sidst på eftermiddagen, og om aftenen nyder vi middagen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Skønne Kerteminde.

Skønne Kerteminde.

2. dag: Heldagsudflugt til Ærø

"Alt er vand ved siden af Ærø" - og det er så sandt, som Ærø Turistbureau siger det! Vi tager på Danmarks smukkeste sejltur gennem Svendborgsund forbi øerne Hjortø, Skarø og Drejø til Ærøskøbing. Byen er berømt for sine stokroser og smukke huse, hvoraf mange er fredede. Der er tid på egen hånd i den lille eventyrby, hvor de toppede brosten og de små bindingsværkshuse afspejler ren idyl.

Om eftermiddagen kører vi på en lille ørundtur, hvor vi bl.a. besøger skipperbyen Marstal, inden vi sejler tilbage til Svendborg fra Ærøskøbing.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Landsbyidyl i Ærøskøbing på Ærø.

Landsbyidyl i Ærøskøbing på Ærø.

3. dag: Svendborg, Tåsinge og Langeland

Svendborg har ikke bare en lang og spændende historie, men byen er også fuld af smalle gader, hyggelige torve og skønne gårdmiljøer. Efter hotellets dejlige morgenbuffet går vi fra hotellet lige ud på torvet og tager på byvandring gennem Svendborgs hyggelige centrum. Bagefter kan du selv studere butikslivet eller livet på havnen. 

Hen over middag mødes vi på hotellet, og med bussen kører vi til Tåsinge, gennem skipperbyen Troense med Grønnegade - ofte omtalt som Danmarks smukkeste landsbygade - inden vi fortsætter til Langeland. Ved Tranekær Slot får vi kaffe og kage. Langeland inspirerede Oehlenschläger til sangen "Der er et yndigt land", og bøgetræerne kan vi se i skoven på tilbagevejen. Tilbage på Tåsinge holder vi pause ved Elvira Madigans og Sixten Sparres grav på Landet Kirkegård.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Landet Kirkegård.

Landet Kirkegård.

4. dag: Skaarupøre Vingård og Egeskov Slot

Fra hotellet kører vi ned til havnen og følger kysten til Skårupøre, hvor vi undervejs vil se den ene æbleplantage afløse den anden. Vi kommer forbi flere gårdbutikker, inden vi når Skaarupøre Vingård, der har specialiseret sig i fremstilling af hvidvin. Her møder vi ægteparret Carsten og Bente, som i de sidste 16 år har boet på det idylliske sted og været vinbønder på fuldtid. Vi hører deres historie og får en rundvisning, hvor vi selvfølgelig slutter af med en vinsmagning.

Om eftermiddagen besøger vi Egeskov Slot, der er kendt langt ud over landets grænser. Haven er udnævnt til en af verdens 12 mest spektakulære haver af CNN Travel, og der er mange gode grunde til at besøge stedet her. Gå på opdagelse i Rosenhaven eller Renæssancehaven, gem dig i labyrinten, eller kig ind i museerne med gamle biler og motorcykler. Selve slottet skal naturligvis også opleves. Der er rigtig meget at se på, så vi har afsat god tid til besøget. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Egeskov Slots vidunderlige have.

Egeskov Slots vidunderlige have.

5. dag: Thurø

Vi vinker farvel til Hotel Svendborg og kører til skipperøen Thurø, som er en del af Svendborgs maritime historie. Herfra kører vi langs kysten mod Lundeborg og videre forbi herregårdene Hesselagergård, Glorup og Holckenhavn ved Nyborg.

Vi spiser frokost i Lundeborg, inden vi kører over Storebæltsbroen mod København.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Storebæltsbroen er altid et imponerende syn.

Storebæltsbroen er altid et imponerende syn.

Hotelinformation

Best Western Plus Hotel Svendborg ****
VisSkjul

Hotel Svendborg er byens førende hotel og ligger centralt nær gågader, torvet og havnen. Hotellet har både restaurant, café, bar og elevator.

Værelser

Nydelige, lyse værelser indrettet med tv, telefon, radio, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Best Western Plus Hotel Svendborg.
Best Western Plus Hotel Svendborg.
Fællesområde på Best Western Plus Hotel Svendborg.
Fællesområde på Best Western Plus Hotel Svendborg.
Restauranten på Best Western Plus Hotel Svendborg.
Restauranten på Best Western Plus Hotel Svendborg.
Eksempel på dobbeltværelse på Best Western Plus Hotel Svendborg.
Eksempel på dobbeltværelse på Best Western Plus Hotel Svendborg.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om rejser "I ro og mag"

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her skruer vi tempoet ned og tager ekstra hensyn. Vores koncept ”I ro og mag” finder du på enkelte datoer på udvalgte rejsemål.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Tilpasset udflugtsprogram

På afgange med ”I ro og mag” har vi foretaget justeringer i programmet, så det passer bedre til dig, der ikke længere er så godt til bens. Vi holder eksempelvis lidt flere pauser på udflugterne og går i et roligt tempo, så alle kan være med. Hvor det er muligt, kører vi desuden med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring, ligesom at udflugtsmål kan blive ændret til et alternativ, hvis programmet er for strabadserende. Du skal dog kunne gå 500 meter uden pauser samt være forberedt på, at vi i løbet af en dag går 2-3 kilometer med pauser undervejs.

Udvalgte hoteller og skibe

De hoteller og skibe, vi benytter, er som udgangspunkt ikke handicapvenlige, men vi  har sørget for, at hovedparten ikke har for mange trapper samt har elevator og en god beliggenhed. 

En ekstra hjælpende hånd

Som en ekstra service vil der altid være to rejseledere med på vores ”I ro og mag”-rejser, så der er en ekstra hjælpende hånd. Du skal selvfølgelig stadig være selvhjulpen for at deltage på rejserne. 

Værd at vide om de forskellige rejseformer, når du rejser "I ro og mag"

Busrejser: 

Vi gør opmærksom på, at du skal ind og ud af bussen flere gange i løbet af en dag, hvor der er 4-5 høje trin. På vores færgeoverfarter til blandt andet Tyskland er der elevator fra hvert dæk, men det er ikke muligt at få en eventuel medbragt rollator ud af bussens bagagerum og med op på passagerdækkene. Det er ikke tilladt at blive siddende i bussen under overfarten.

Flodkrydstogter:

Mange skibe har elevator, men på flere skibe går elevatoren ikke til soldækket. Her findes enten en trappe eller en trappe med dertilhørende stolelift. Dette fremgår under skibsbeskrivelsen på den enkelte rejse.
Når skibet lægger til kaj, kan det forekomme, at vi ligger uden på andre skibe i anden eller tredje række. Det betyder, at du skal gå over de andre skibe for at komme i land. Dette kan ikke altid undgås, samt at det ikke altid kan undgås, at man skal over soldækket for at komme i land.

Flyrejser:

Lufthavne kan være store, og der kan være langt at gå ud til gaten, ligesom at vi kan have mellemlandinger, hvor det er nødvendigt at gå gennem endnu en lufthavn. Vi anbefaler som altid at ankomme i god tid, så man uden for meget stress og jag, kan komme gennem check-in og sikkerhedskontrollen.

Har du spørgsmål til, om en given rejse passer til din fysiske form, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.