"I ro mag"-nyhed!

Lolland & Maribo · I ro og mag · 2024

Busrejser
4 Dage

Tag med på en spændende "I ro og mag"-tur til Sydhavsøen Lolland og hyggelige Maribo. Sammen med vores to rejseledere har vi god tid til at komme rundt på øen med kælenavnet pandekageøen. Med base i Maribo og den betagende Søndersø oplever vi med det varierede udflugtsprogram mange af Lollands kendte og måske ikke helt så kendte facetter.

På rejser med vores "I ro og mag"-koncept, skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med. Disse rejser passer derfor godt til dig, der er dårligt gående. 

På vores firedages tur har vi sørget for et spændende...

Tag med på en spændende "I ro og mag"-tur til Sydhavsøen Lolland og hyggelige Maribo. Sammen med vores to rejseledere har vi god tid til at komme rundt på øen med kælenavnet pandekageøen. Med base i Maribo og den betagende Søndersø oplever vi med det varierede udflugtsprogram mange af Lollands kendte og måske ikke helt så kendte facetter.

På rejser med vores "I ro og mag"-koncept, skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med. Disse rejser passer derfor godt til dig, der er dårligt gående. 

På vores firedages tur har vi sørget for et spændende program hvor vi blandt andet skal besøge Knuthenborg Safaripark og deres store bestand af fritlevende  vilde dyr. Vi skal besøge Frederiksdal Kirsebærvin, smage lidt på deres enestående vine og på tur i deres kirsebærplantage. På Lolland har der traditionelt været dyrket sukkerroer som tidligere var øens vigtigste indtægtskilde. Med sukkerroeproduktionen kom nogle af de første sæsonarbejdere vi havde i Danmark - dem skal vi også høre mere om.  

Vi skal også opleve naturen på nært hold, når vi tager en sejltur på Maribosøerne, der er hjemsted for et usædvanligt stort antal fuglearter, heriblandt Danmarks største bestand af havørne.  

Vi skal bo i Maribo, på Milling Hotel Søpark, der ligger midt i Maribo by og samtidigt lige ned til Søndersø, som er den største sø i Naturpark Maribosøerne. Når vi træder ind på hotellet, bliver vi mødt af en betagende udsigt over Søndersø, der straks skaber en rolig og afslappet atmosfære.

Hver eftermiddag er vi tilbage på hotellet til at nyde kage og kaffe, som bliver serveret i lobbyen. Når vejret er godt, kan vi nyde kaffen udenfor på terrassen med udsigt over Søndersø. Uanset hvornår på dagen, du trænger til en kop kaffe, er automaterne i lobbyen altid klar.

Tag med og stift nærmere bekendtskab med Lolland i et roligt tempo hvor alle kan følge med.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon og søudsigt
450,-
Eneværelse
825,-
Eneværelse med balkon og søudsigt
1.125,-
Afbestillingsforsikring
400,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter Milling Hotel Søpark***
 • 3 x morgenmad (2. 3. og4. dag)
 • 3 x frokost (1. 2. og 3. dag)
 • 1 x madpakke (4. dag)
 • 3 x middagsbuffet (1.–3. dag)
 • 3 x kaffe og kage (1.-3. dag)
 • Besøg med bus i Knuthenborg Safaripark
 • Byvandring i Maribo
 • Besøg i Nysted
 • Besøg ved Polakkasernen
 • Besøg på Frederiksdal Kirsebærvin
 • Sejltur med Turbåden Anemonen (27/08, 10/06, 19/08 og 09/09)
 • Togtur med veterantog, Bandholmbanen (06/05 og 23/09)
 • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute · Lolland & Maribo

Udrejse Hjemrejse
07.00 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 16.45
07.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 16.30
08.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 15.45
08.30 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 15.15
09.15 Næstved ved Banegårdspladsen 14.30
09.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 14.00
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned:

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-dato. Her tager skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Du kan læse mere om, hvad det betyder at rejse "I ro og mag" samt om kravene til din fysiske form under "Praktiske oplysninger".

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Dagsprogram

1. dag. Mod Maribo og besøg i Knuthenborg Safaripark

Efter vi har sat os godt til rette i bussen, går turen sydover, hvor vi skal nyde nogle dejlige dage i ro og mag på Danmarks fjerdestørste ø, sydhavsøen Lolland. Lige så snart vi er ankommet på øen venter de første "vilde" oplevelser os.

Vi skal opleve vilde og fritgående dyr i Nordeuropas største safaripark, Knuthenborg. Oprindeligt var Knuthenborg en gammel hovedgård, med en historie, der kan føres mange århundreder tilbage til 1372. I dag huser safariparken over 1000 dyr fordelt på cirka 32 arter fra hele verden.

Med bussen kører vi rundt på Elefantsletten, Savannen og Tigerskoven og forsøger at spotte de vilde dyr. Der bliver gjort holdt undervejs så vi kan komme ud af bussen og se nærmere på dyrene. I safariparken spiser vi frokost i form af et par stykker smørrebrød inkluderet en øl, vand eller et glas vin.

Efter besøget hos de vilde dyr kører vi den korte vej til Maribo, hvor vi finder vores hotel, Milling Hotel Søpark. Her ankommer vi tids nok til den daglige eftermiddagskaffe og kage som kan nydes i loungeområdet eller, såfremt vejret tillader det, udendørs på terrassen med udsigt over Søndersø.  

Om aftenen mødes vi igen for at nyde turens første middag, som består af en hovedretsbuffet og dessert.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

På savannen ved Knuthenborg Safaripark kan du møde giraffer.

På savannen ved Knuthenborg Safaripark kan du møde giraffer.

Dag 2. Byvandring i Maribo, besøg i Nysted og polakkasernen

Efter vi har nydt hotellets morgenbuffet, er vi klar til at starte på dagens program, som vi indleder med en byvandring i Maribo, hvor vi selvfølgelig skal se domkirken, der ligger en kort spadseretur fra hotellet.

Maribo Domkirke er et imponerende bygningsværk med en helt særlig beliggenhed, som er både bynær og midt i naturen, lige ned til den smukke Søndersø. Som del af et dobbeltkloster blev kirken opført i 1400-tallet med placering mellem et nonnekloster og et munkekloster. I kirken kan man se krypten, hvor kongedatteren Leonora Christina Ulfeldt for en kort tid lå begravet, og ved siden af kirken ligger ruinerne af et Birgittinerkloster.

Kaj Munk blev født i Maribo i 1898. Han mistede tidligt begge sine forældre og kom derefter i pleje hos, og blev senere adopteret af morens barnløse kusine Marie Munk og hendes mand Peter Munk. Forældrenes gravsted med en sten udformet som en træstub er bevaret på Maribo kirkegård. Vi går en tur på kirkegården for at se gravstedet. Vi skal videre rundt i Maribo og på Torvet 11 er der en mindeplade på Garvergården, hvor Kaj Munk er født og boede med sine biologiske forældre. Her på torvet står der også statue i helfigur af Kaj Munk.

Efter byrundturen samler bussen os op, og vi fortsætter ud i det lollandske. Vi kører til Nysted, som går for at have den smukkeste naturhavn på Lollands sydkyst. Vi går en lille tur rundt ved lystbådehavnen med de svenskrøde bygninger og videre op i de snørklede gader, inden vi finder vores restaurant, hvor vi nyder et par stykker smørrebrød, inkluderet et glas øl, vin eller vand.

Efter frokost kører vi til polakkasernen lidt udenfor Rødby, hvor vi skal høre mere om de første sæsonarbejdere, der kom til Danmark. Fra 1893 har man på Lolland haft brug for ekstra hjælp i roemarkerne, og via Tyskland har man rekrutteret folk fra især området, Galizien, som var en af de fattigste dele af Østrig-Ungarn. Der blev hovedsagelig rekrutteret fattige landsbybeboere som drømte om et bedre liv.

Museet ligger i en bygning som blev opført til at huse sæsonarbejderne, for at de ikke skulle blande sig for meget med lokalbefolkningen med deraf følgende forelskelser og giftermål. At det alligevel skete for en del, vidner mange polskklingende navne på Lolland og Falster om den dag i dag.

Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Igen i aften samles vi for at spise middag på hotellet.

Inkluderede måltider:  Morgenmad, frokost og middag.

Maribo Domkirke.

Maribo Domkirke.

Dag 3. Bandholmbanen/Turbåden Anemonen og Frederiksdal Kirsebærvin

Efter den dejlige morgenbuffet fortsætter vi ud for at opleve Lolland.

Afrejse: 06/05 og 23/09.
På rejser med ovennævnte afrejsedatoer starter vi dagen med at tage en tur med Museumsbanen Maribo-Bandholm, som kører en ca. otte kilometer lang strækning mellem Maribo og Bandholm. Banen blev oprindeligt indviet i 1869, og blev som veteranbane stiftet af Dansk Jernbane-klub i 1962, hvilket gør Bandholmbanen til landets ældste veteranbane. Museumsbanen kørt med veterantog med forskellige damplokomotiver, motorlokomotiver og vogne fra perioden 1869 -1925.

Bygningerne og anlægget ved Bandholm Station er flotte og velholdte, og hvis du måske kan genkende stationsområdet uden helt at kunne placere dem, så er det ikke så underlilgt, for området bliver ofte brugt i forbindelse med filmproduktioner. 

Afrejse: 27/08, 10/06, 19/08 og 09/09
På rejser med overnnævnte afrejsedatoer går vi ned til Søndersø på en kort spadseretur langs søen til anløbsbroen ved Maribo Domkirke. Her bliver vi samlet op af Turbåden Anemonen. Vi skal på en sejltur rundt i Naturpark Maribosøernes enestående natur som vi oplever fra søsiden. 

Naturpark Maribosøerne består af søerne Søndersø, Røgbølle Sø, Hejrede Sø og Nørresø samt oplandet omkring dem. Området er kendt for et rigt fugleliv med mange forskellige arter, da søerne ligger i et smukt og varieret landskab, omkranset af marker, enge, moser og skovarealer.

Vi sejler en time rundt på Søndersø, den største af søerne, og hvis vi er meget heldige kan vi måske spotte en havørn, som der er en stor bestand af i naturparken.

Efter vores sejl- eller jernbanetur er det tid til frokost. Vi kører til den smukke lille herregård Pederstrup, hvor vi skal nyde en dejlig tapastallerken i deres Café Frederikke. Når vi har spist, sætter vi os i bussen, der bringer os til det vestligste Lolland.

Næste stop er nemlig Frederiksdal Gods lidt nord for Tårs, hvor vi skal smage på spændende kirsebærvine. I Danmark har vi en lang og stolt tradition for produktion af kirsebærlikør, og førhen producerede mange gårde deres egen likør af æbler eller kirsebær. Særligt dansk kirsebærlikør var at finde på barer og drinkskort over hele verden, og Cherry Heering er for eksempel stadig en uundværlig ingrediens i den verdensberømte Singapore Sling fra Raffles Long Bar i Singapore. Siden gik det hele lidt i glemmebogen, da produktion af frugtvin og likør i Danmark blev umoderne, samtidig med at det blev muligt at fremstille dansk vin på druer.

På Frederiksdal Gods blev Stevnskirsebærret genopdaget i 2006, og i dag producerer Frederiksdal Kirsebærvine prisbelønnede vine i absolut verdensklasse. Vi skal en tur i kirsebærmarkerne, og vi skal høre om produktionen af deres forskellige vine, og så skal vi selvfølgelig også smage på nogle af dem. Mon ikke der kunne snige sig en flaske likør eller en anden af deres spændende vine med hjem i kufferten? 

Undervejs kommer vi også forbi Dodekalitten som vi beundrer på afstand. Dodekalitten er et kunstværk som består en kreds af 12 stenstøtter på mellem 7-9 meters højde placeret på en mark med udsigt over Smålandsfarvandet.

Vi er hjemme sidst på eftermiddagen, og igen i dag når vi kaffe og kage på hotellet, inden vi mødes til turens sidste middag i restauranten.

Inkluderede måltider:  Morgenmad, frokost og middag.

Frederiksdal Kirsebærvin hører til blandt verdens absolut bedste frugtvine.

Frederiksdal Kirsebærvin hører til blandt verdens absolut bedste frugtvine.

Dag 4. Femern besøgscenter og hjemrejse

Efter morgenmaden pakker vi bussen og sætter kursen mod Rødby, som vi nok er et par stykker, der kender som havnebyen hvorfra vi sejler med færgen til Puttgarden. Det er dog ikke færgen vi skal med, men i stedet skal vi en tur ind i fremtiden, og se hvad den byder på. 

Vi skal nemlig på en spændende rundvisning på Femern A/S Udstillingscenter, for at høre mere om det kolossale anlægsarbejde, det er at bygge den 18 kilometer lange tunnel mellem Danmark og Tyskland, Femern Bælt-tunnelen. For de friske er der også mulighed for at besøge udsigtsplatformen ved byggeriet.

Med hovedet fuld af tal og fakta om den kommende trafikforbindelse og med bagagen fuld af gode lollandske rejseminder, vender vi bussen mod Sjælland. Undervejs finder vi et sted at gøre holdt for at spise de medbragte sandwich fra hotellet, inden vi sidst på eftermiddagen er tilbage ved opsamlingsstederne.

Inkluderede måltider:  Morgenmad og madpakke.

Ved Femern Udstillingscenter får man et godt indblik i hvordan forbindelsen bliver bygget.

Ved Femern Udstillingscenter får man et godt indblik i hvordan forbindelsen bliver bygget.

Hotelinformation

Milling Hotel Søpark***, Maribo
VisSkjul

Milling Hotel Søpark har til huse i en historisk bygning fra 1968. Her bydes vi velkommen til en naturskøn oase i midten af Maribo.

Når vi træder ind på hotellet, bliver vi mødt af en betagende udsigt over Søndersø, der straks skaber en rolig og afslappet atmosfære. I lobbyen er der dejligt siddeområde med dybe lænestole, der indbyder til at sidde og hygge sig og få en snak.

Når vejret tillader det, kan udsigten til søen nydes fra den store terrasse. Der er også mulighed for at spille en omgang minigolf.

I hotellets bar serveres der gode lokale øl og drinks, og her er sjove spil til fri afbenyttelse.

Værelserne

Vi bor på hyggelige værelser, som alle har telefon, tv og radio, gratis WiFi, skrivebord og en lænestol. Badeværelset har hårtørrer, samt badekar eller bruseniche. Mod tillæg kan der købes værelse med søudsigt og balkon.
 

Velkommen til Milling Hotel Søpark i Maribo.
Velkommen til Milling Hotel Søpark i Maribo.
Terrassen ved hotellet.
Terrassen ved hotellet.
Sæt dig til rette i de bløde stole i loungen og nyd en forfriskning.
Sæt dig til rette i de bløde stole i loungen og nyd en forfriskning.
Der er en skøn udsigt til Søndersø fra hotellets terrasse.
Der er en skøn udsigt til Søndersø fra hotellets terrasse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på eneværelse.
Eksempel på eneværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om "I ro og mag"-rejser

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her skruer vi tempoet ned og tager ekstra hensyn. Vores koncept ”I ro og mag” finder du på enkelte datoer på udvalgte rejsemål.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Tilpasset udflugtsprogram

På afgange med ”I ro og mag” har vi foretaget justeringer i programmet, så det passer bedre til dig, der ikke længere er så godt til bens. Vi holder eksempelvis lidt flere pauser på udflugterne og går i et roligt tempo, så alle kan være med. Hvor det er muligt, kører vi desuden med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring, ligesom at udflugtsmål kan blive ændret til et alternativ, hvis programmet er for strabadserende. Du skal dog kunne gå 500 meter uden pauser samt være forberedt på, at vi i løbet af en dag går 2-3 kilometer med pauser undervejs.

Udvalgte hoteller og skibe

De hoteller og skibe, vi benytter, er som udgangspunkt ikke handicapvenlige, men vi  har sørget for, at hovedparten ikke har for mange trapper samt har elevator og en god beliggenhed. 

En ekstra hjælpende hånd

Som en ekstra service vil der altid være to rejseledere med på vores ”I ro og mag”-rejser, så der er en ekstra hjælpende hånd. Du skal selvfølgelig stadig være selvhjulpen for at deltage på rejserne. 

Værd at vide om de forskellige rejseformer, når du rejser "I ro og mag"

Busrejser: 

Vi gør opmærksom på, at du skal ind og ud af bussen flere gange i løbet af en dag, hvor der er 4-5 høje trin. På vores færgeoverfarter til blandt andet Tyskland er der elevator fra hvert dæk, men det er ikke muligt at få en eventuel medbragt rollator ud af bussens bagagerum og med op på passagerdækkene. Det er ikke tilladt at blive siddende i bussen under overfarten.

Flodkrydstogter:

Mange skibe har elevator, men på flere skibe går elevatoren ikke til soldækket. Her findes enten en trappe eller en trappe med dertilhørende stolelift. Dette fremgår under skibsbeskrivelsen på den enkelte rejse.
Når skibet lægger til kaj, kan det forekomme, at vi ligger uden på andre skibe i anden eller tredje række. Det betyder, at du skal gå over de andre skibe for at komme i land. Dette kan ikke altid undgås, samt at det ikke altid kan undgås, at man skal over soldækket for at komme i land.

Flyrejser:

Lufthavne kan være store, og der kan være langt at gå ud til gaten, ligesom at vi kan have mellemlandinger, hvor det er nødvendigt at gå gennem endnu en lufthavn. Vi anbefaler som altid at ankomme i god tid, så man uden for meget stress og jag, kan komme gennem check-in og sikkerhedskontrollen.

Har du spørgsmål til, om en given rejse passer til din fysiske form, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.