Oplev invasions-kysten fra D-dag!

Normandiet & Invasionskysten · 2024

Busrejser
9 Dage

I Normandiet føler du historiens vingesus med store oplevelser og indtryk, som giver stof til eftertanke. Tag med på rundrejse, og oplev Arnhem og The Airborne Museum, Invasionskysten i Normandiet og Bayeux-tapetet, klosterøen Mont Saint-Michel, Jeanne d'Arcs historiske Rouen, havnen i Honfleur og Monets Have.

Historien er allestedsnærværende i Normandiet, og det er unægteligt en stor oplevelse af stå og kigge ud over invasionskysten samt at se de mange kors, der står plantet side om side på den amerikanske kirkegård. D-dagen og de allieredes invasion oplever vi desuden i lyd og billeder på museet i Arromanches, og på rejsen gennem Holland besøger vi The...

I Normandiet føler du historiens vingesus med store oplevelser og indtryk, som giver stof til eftertanke. Tag med på rundrejse, og oplev Arnhem og The Airborne Museum, Invasionskysten i Normandiet og Bayeux-tapetet, klosterøen Mont Saint-Michel, Jeanne d'Arcs historiske Rouen, havnen i Honfleur og Monets Have.

Historien er allestedsnærværende i Normandiet, og det er unægteligt en stor oplevelse af stå og kigge ud over invasionskysten samt at se de mange kors, der står plantet side om side på den amerikanske kirkegård. D-dagen og de allieredes invasion oplever vi desuden i lyd og billeder på museet i Arromanches, og på rejsen gennem Holland besøger vi The Airborne Museum, hvor vi hører om den fejlslagne Operation Market Garden.

Normandiet har dog mange flere historier at fortælle. I den hyggelige by Bayeux beretter verdens længste tegneserie - det 70 meter lange Bayeux-tapet - om Vilhelm Erobrerens invasion af England i 1066. I Rouen møder vi både Jeanne d'Arc og de nordiske vikinger. Glæd dig også til at opleve klostret på den særlige ø Mont Saint-Michel, der i mange år kun kunne besøges ved lavvande. Vi besøger desuden Monets magiske have og ser havnen i romantiske Honfleur. ​Æbler har en særlig plads i Normandiets identitet, derfor besøger vi et Calvados-destilleri, hvor vi naturligvis smager på den traditionelle franske æblebrændevin.

Undervejs har vi inkluderet de fleste middage samt et par frokoster, og udover det fastlagte program er der også god mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd på denne flotte rundrejse i Normandiet.

Kort - Normandiet - Sommer 2024

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
3.890,-
Afbestillingsforsikring
675,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. WiFi og gratis pladsreservation: Afr. 26/5 og 1/9
 • 5-stjernet bus, inkl. WiFi og gratis pladsreservation: Afr. 30/6, 22/9 og 6/10
 • 1 overnatning i Deventer på Hotel Postillion****
 • 1 overnatning i Cambrai på Hotel IBIS Cambrai***
 • 3 nætter i Bayeux på Hotel de Brunville***
 • 2 nætter i Rouen på Hotel Mercure Rouen Centre****
 • 1 overnatning i Dortmund eller Kamen i Tyskland på vej hjem 
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 2 x frokost (1. og 9. dag)
 • 6 x middag (1.-5 og 8. dag)
 • Besøg på The Airborne Museum, Oosterbeek
 • Besøg ved slagmarken ved Somme
 • Besøg på Calvados-destilleri med Calvados-smagning
 • Besøg ved invasionskysten
 • Besøg på museet i Arromanches
 • Besøg på den amerikanske kirkegård
 • Besøg ved Bayeux-tapetet, inkl. entré
 • Besøg på klosterøen Mont Saint-Michel
 • Besøg i Monets Have i Giverny, inkl. entré
 • Besøg i Honfleur
 • Byvandring i Rouen, inkl. besøg i katedralen
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.50 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 21.15
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
07.05 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 19.25
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) 18.55
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 18.40
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby Færgehavn ved Billetkontoret 17.30

Rute 4 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.30 Kalundborg Station 21.40
05.00 Høng Station 21.10
05.30 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.40
05.55 Sorø, samkørselsparkering ved motorvejen (Centervej 1) 20.15
06.20 Ringsted Station 19.50
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 19.30
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland

Sæt dig godt til rette i bussen på din forhåndsreservererede plads, og lad feriestemningen indfinde sig.

Fra Sjælland sætter vi kursen mod Rødby og færgen til Puttgarden, der bekvemt bringer os til Tyskland. Vi passerer Hamborg og spiser frokost omkring Bremen, inden vi fortsætter til Holland, hvor vi overnatter på et godt hotel ved Deventer. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

2. dag: Arnhem - The Airborne Museum

Vi kører fra Deventer til Arnhem, som for altid vil være forbundet med et af de mest berømte slag under 2. Verdenskrig - Slaget ved Arnhem, der fandt sted den 17.-25. september 1944. Planen, der var udtænkt af general Montgomery, fik navnet Operation Market Garden. Den gik ud på, at mere end 10.000 faldskærmssoldater skulle lande bag fjendens linier ved Oosterbeek vest for Arnhem. Efterfølgende skulle soldaterne rykke frem mod Arnhem og indtage broen over Nederrijn, indtil der kom forstærkning fra de amerikanske og polske tropper fra syd.

Montgomery forventede, at dette overraskelsesangreb ville forvirre og splitte de tyske tropper, men Operation Market Garden gik fuldstændig galt. En tæt tåge over Arnhem gjorde det umuligt for de amerikanske og polske tropper at nå frem. Efter ni dages kamp var mere end 5.000 sårede i den ødelagte by. De allierede nåede aldrig frem og i vinteren 1944-45 oplevede hollænderne en katastrofal krigsvinter, hvor tusinder døde af kulde og hungersnød. Arnhem blev befriet den 8. april 1945.

Den gribende historie om slaget ved Arnhem bliver levende på The Airborne Museum, som er indrettet på det lille slot Hartenstein i Oosterbeek. Efter museumsbesøget krydser vi grænsen til Belgien og kører mod Frankrig og området omkring Cambrai og Arras, hvor mange blev dræbt eller såret under tyskernes besættelse af Arras under 2. Verdenskrig. Vi spiser middag og overnatter i Cambrai.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Broen i Arnhem.

Broen i Arnhem.

3. dag: Calvados og Bayeux

Fra Cambrai fortsætter vi turen i Nordfrankrig. Vi kører til slagmarkerne nær Somme, hvor flere internationale styrker kæmpede i 1916. Slaget var et af de største under første Verdenskrig og her er stadig adskillige spor efter krigen.

Henad eftermiddagen stifter vi bekendtskab med en af Normandiets specialiteter, æblebrændevinen Calvados. Vi besøger en Calvados-producent, som viser rundt og giver smagsprøver på de lækre æbledråber.

Sen eftermiddag ankommer vi til Bayeux, hvor vi bor de kommende tre nætter. Hotellet ligger centralt i Bayeux og danner et godt udgangspunkt for vores udflugter og aktiviteter i Normandiet. Vi spiser middag i restauranten på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Calvados-smagning.

Calvados-smagning.

4. dag: Invasionskysten

Dagens udflugt byder på stærke oplevelser, der giver stof til eftertanke. Den 6. juni 1944 gik de allierede styrker i land i Frankrig. Det blev begyndelsen til enden på 2. Verdenskrig. Fra Bayeux kører vi til Pegasusbroen over Caenkanalen. De første landsætninger blev indledt her, så cafeen ved broen blev det første befriede hus.

Vi fortsætter til Arromanches, hvor der er en storslået udsigt til bugten med de stejle skrænter. En film på museet i Arromanches giver et godt indblik i den historiske landgang. Vi besøger den amerikanske kirkegård, hvorfra der er udsigt over invasionsstranden, Omaha Beach, inden vi kører ud til forsvarsværket ved Pointe du Hoc. Hvis der er tid, kigger vi også forbi den tyske kirkegård, hvor mange tyskere ligger begravet uden personlige gravsteder. 

Vi er tilbage i Bayeux sent om eftermiddagen. Vi spiser middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Stranden i Arromanches.

Stranden i Arromanches.

5. dag: Bayeux-tapetet og Mont Saint-Michel

Igen i dag er historien i centrum - denne gang i form af det berømte, 70 meter lange Bayeux-tapet. Med dansk forklaring kan vi følge Vilhelm Erobrerens angreb på og sejr over englænderne for snart 1.000 år siden. Efter besøget ved Bayeux-tapetet har du lidt tid til at kigge dig omkring i Bayeux, hvor du blandt andet finder hyggelige kanaler og cafeer. Vi kan anbefale et kig ind i byens store gotiske katedral.

Fra Bayeux kører vi ud til klosterøen Mont Saint-Michel. I mange år kunne øen kun besøges ved lavvande, men i 2015 blev den nye bro, der afløste en dæmning, indviet. Dermed blev øen igen en rigtig ø. Transporten fra fastlandet til øen foregår med en lokal bus. Vi tilbringer det meste af eftermiddagen på Mont Saint-Michel, som ud over selve klostret rummer masser af butikker, cafeer og restauranter. Udsigten fra toppen af øen er fantastisk, og man kan ofte følge tidevandets bevægelser. Forskellen mellem høj- og lavvande er adskillige meter! Udflugten kan være anstrengende, da der er mange trapper. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Bayeux.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Klosterøen Mont Saint-Michel.

Klosterøen Mont Saint-Michel.

6. dag: Honfleur og Monets have

Fra Bayeux fortsætter rejsen til Honfleur, der ligger ved Seinens udmunding. Byen har inspireret mange impressionistiske kunstmalere, blandt andet Claude Monet, som vi skal se mere til senere på dagen. Vi har hele formiddagen i Honfleur til at nyde byen og den pittoreske havn.

Fra Honfleur kører vi til Giverny ved Seinen, hvor Monet boede og malede. På et besøg i malerens fantastiske have får vi et førstehåndsindtryk af, hvor motiverne til de mange berømte malerier stammer fra. Hvem kender ikke de berømte åkandebilleder? Eller den grønne bro, der er afbilledet på utallige forskellige måder alt efter lys og årstid. 

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Rouen, byen med de zebrastribede bindingsværkshuse. Da vi bor helt central kan bussen ikke køre helt frem til hotellet. Vi skal gå 450 meter med vores kufferter. Middagen er i dag på egen hånd. Vi bor dejlig centralt, og du kan vælge mellem adskillige restauranter i byen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den ikoniske grønne bro i Monets have.

Den ikoniske grønne bro i Monets have.

7. dag: Byvandring i Rouen

Formiddagen er sat af til en byvandring i Rouen. Vi hører selvfølgelig historien om Jeanne d'Arc og besøger den gamle markedsplads, hvor hun blev brændt i 1431 bare 19 år gammel, inden vi fortsætter til den imponerende katedral, hvor Rollo ligger i sin sarkofag. Ved den sengotiske St. Ouen-kirke står en kopi af Jellingestenen.

Resten af dagen er til egen disposition. Der er masser af gode butikker og cafeer i Rouen. I perioden mellem juni og september kan man desuden hver aften opleve et fantastisk lys-, lyd- og billedshow på byens katedral. En flot og meget stemningsfuld oplevelse.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Farverige bindingsværkshuse i Rouen.

Farverige bindingsværkshuse i Rouen.

8. dag: Gennem Belgien til Tyskland

Fra Rouen fortsætter vi rejsen gennem Frankrig og Belgien til Tyskland. Sent på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i Dortmund-området. Her nyder vi rejsens sidste middag sammen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

9. dag: Hjemkomst

På vejen op gennem Tyskland kan de mange indtryk nå at sætte sig. Via Puttgarden og Rødby ankommer vi til Sjælland først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Postillion Hotel ****, Deventer
VisSkjul

Dejligt 4-stjernet hotel i Deventer. Hotellet har en udendørs terrasse og en god restaurant, hvor både middag og morgenmad serveres.

Værelser

Vi bor i rummelige værelser med telefon, TV, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche samt hårtørrer.

Velkommen til Hotel Postillion i Deventer.
Velkommen til Hotel Postillion i Deventer.
Eksempel på værelse på Hotel Postillion.
Eksempel på værelse på Hotel Postillion.
Udendørs terrasse på Hotel Postillion.
Udendørs terrasse på Hotel Postillion.
Fællesområde på Hotel Postillion.
Fællesområde på Hotel Postillion.

Hotel IBIS Cambrai ***
VisSkjul

Hotel IBIS Cambrai er et godt 3-stjernet hotel, beliggende i den vestlige del af Cambrai. Hotellet har restaurant, bar og elevator.

Værelser

Vi bor på gode og velindrettede værelser med skrivebord, telefon, TV og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Eksempel på værelse på Hotel IBIS Cambrai.
Eksempel på værelse på Hotel IBIS Cambrai.

Hotel de Brunville ***, Bayeux
VisSkjul

Godt 3-stjernet hotel beliggende i hjertet af Bayeux, cirka 400 meter fra domkirken. Hotellet har restaurant, bar, elevator, gårdhave og udendørs pool.

Værelser

Værelserne er indrettet med skrivebord, telefon, tv, kaffe-/te-faciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. 

Poolen på Hotel Brunville.
Poolen på Hotel Brunville.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Brunville.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Brunville.

Mercure Hotel Rouen Centre Cathedrale ****, Rouen
VisSkjul

4-stjernet hotel midt i Rouen centrum. Her bor vi godt i hjertet af byen, hvorfra du kan gå direkte ud og udforske de mange hyggelige gader, historiske monumenter, butikker og restauranter. Hotellet har restaurant, bar, fitness og gratis WiFi. 

Bussen kan ikke køre helt op til hotellet, men vi bliver sat af så tæt på som muligt. Der er ikke bagageservice. Du kan forvente at gå cirka 450 meter.

Værelser

Vi bor i velindrettede lyse dobbeltværelser med aircondition, tv, minibar, kaffe/te faciliteter samt badeværelse med enten bruseniche eller badekar.

Baren på Mercure Hotel Rouen Centre Cathedrale.
Baren på Mercure Hotel Rouen Centre Cathedrale.
Eksempel på dobbeltværelse på Mercure Hotel Rouen Centre Cathedrale.
Eksempel på dobbeltværelse på Mercure Hotel Rouen Centre Cathedrale.

Mercure Hotel Kamen Unna ****, Kamen
VisSkjul

Godt 4-stjernet hotel i den tyske by Kamen. Her er alle de nødvendige faciliteter for et godt ophold på rejsen gennem Tyskland. Hotellet har restaurant, bar og gratis WiFi.

Værelser

Vi bor i moderne og lyse dobbeltværelser på 23m2. Værelserne har aircondition, tv, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer samt bruseniche eller badekar.

Baren på Mercure Kamen Unna.
Baren på Mercure Kamen Unna.
Eksempel på et dobbeltværelse på Mercure Kamen Unna.
Eksempel på et dobbeltværelse på Mercure Kamen Unna.

Best Western Hotel Dortmund Airport ****, Dortmund
VisSkjul

4-stjernet hotel beliggende lige udenfor Dortmund. Hotellet har 96 værelser, restaurant og bar. Her bor vi godt og komfortabelt på vores rejse gennem Europa. 

Værelser

Vi bor på standardværelser, som er på cirka 18m2. Værelserne er lyse og komfortabelt indrettet med kaffe- og tefaciliteter, TV, gratis WiFi, skrivebord samt badeværelse med hårtørrer og badekar eller brusebad.

Eksempel på dobbeltværelse på Best Western Hotel Dortmund Airport.
Eksempel på dobbeltværelse på Best Western Hotel Dortmund Airport.