Oplev strandene fra D-dag!
Busrejser
9 Dage

Invasionsstrandene i Normandiet kan ikke undgå at gøre indtryk. Det er historie malet med den helt store pensel. Oplev også Bayeux-tapetet, klosterøen Mont Saint Michel, Rouen og Monets have.

Historien er nærværende i Normandiet. D-dagen og den allierede invasion kan opleves i lyd og billeder, og i Bayeux beretter verdens længste tegneserie, det 70 meter lange Bayeux-tapet, om Vilhelm Erobrerens invasion af England i 1066. I Rouen møder vi både Jeanne d'Arc og de nordiske vikinger. På udrejsen besøger vi Bruxelles. På den kulinariske side har æbler en særlig plads i Normandiet, hvilket vi smager i en Calvados. Vi bor...

Invasionsstrandene i Normandiet kan ikke undgå at gøre indtryk. Det er historie malet med den helt store pensel. Oplev også Bayeux-tapetet, klosterøen Mont Saint Michel, Rouen og Monets have.

Historien er nærværende i Normandiet. D-dagen og den allierede invasion kan opleves i lyd og billeder, og i Bayeux beretter verdens længste tegneserie, det 70 meter lange Bayeux-tapet, om Vilhelm Erobrerens invasion af England i 1066. I Rouen møder vi både Jeanne d'Arc og de nordiske vikinger. På udrejsen besøger vi Bruxelles. På den kulinariske side har æbler en særlig plads i Normandiet, hvilket vi smager i en Calvados. Vi bor meget centralt i alle byer, så der er mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd. Vi kører i gode og moderne busser, så komforten er i top på denne flotte "Tour de Normandie".
 

Kort over Frankrig, Belgien, Tyskland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelsestillæg
2.495,-
Afbestillingsforsikring
455,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus: 7/7
 • 5-stjernet bus: 14/5, 18/8 og 15/9
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 1 nat i Bruxelles på Hotel Bedford***
 • 3 nætter i Caen på Adagio Caen Centre**** 
 • 2 nætter i Rouen på Mercure Rouen Centre Cathedrale***
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 2 x frokost (1. og 9. dag)
 • 5 x middag (1. 2. 3. 6. og 8. dag)
 • Byrundtur i Bruxelles
 • Calvadossmagning
 • Besøg ved invasionskysten
 • Besøg på museet i Arromanches
 • Besøg på Omaha Beach
 • Besøg på den amerikanske kirkegård
 • Entré til Bayeaux-tapetet
 • Besøg på klosterøen Mont Saint Michel
 • Pause i Honfleur
 • Besøg i Monets have i Giverny
 • Byvandring i Rouen
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Bemærk! På denne rejse er det vigtigt, at du er almindelig godt gående, da rejsen til tider kan være en smule strabadserende.

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland

Vi tager færgen fra Rødby til Puttgarden, passerer Hamborg og spiser frokost omkring Bremen. Rejsen fortsætter til Ruhr-området, hvor vi overnatter. Det var bl.a. stålet fra minerne her i området, der blev brugt i de to verdenskrige.
 

2. dag: Bruxelles

Allerede midt på dagen ankommer vi til den belgiske hovedstad, Bruxelles. Med bussen ser vi nogle af byens største seværdigheder som kongeslottet, Atomium og EU-parlamentet. Der bliver også tid til at strække benene på en af Europas smukkeste pladser, Grand Place, og til at se den lille statue Manneken Pis. Hele eftermiddagen er fri til at gå på opdagelse i de små gader omkring Grand Place. Om aftenen spiser vi middag på en restaurant i gåafstand fra hotellet.

Mannekin Pis i franske klæder.
 

3. dag: Caen og Calvados

Vi fortsætter gennem Belgien og ind i Frankrig. Først på eftermiddagen skal vi stifte bekendtskab med en af Normandiets specialiteter, æblebrændevinen Calvados. Vi besøger en Calvados-producent, som viser rundt og giver smagsprøver på de ædle æbledråber. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Caen, hvor vi skal bo de næste tre dage. Hotellet ligger få hundrede meter fra det centrale Caen, så der er gode muligheder for at se nærmere på byen på egen hånd. Vi spiser middag på hotellet eller på en restaurant nær hotellet.

Historiske Chateau de Caen.
 

4. dag: Invasionskysten

Den 6. juni 1944 gik de allierede styrker i land i Frankrig. Det blev begyndelsen til enden på 2. verdenskrig. Fra Caen kører vi til Pegasusbroen over Caenkanalen. De første landsætninger blev indledt her, så caféen ved broen blev det første befriede hus. Vi fortsætter til Arromanches, hvor der er en storslået udsigt til bugten med de stejle skrænter. En film på museet i Arromanches fortæller om den historiske landgang. Vi besøger den amerikanske kirkegård, inden vi kører mod Pointe du Hoc og Omaha Beach. Vi er tilbage i Caen sent om eftermiddagen. 

Der er en fantastisk udsigt fra Arromanches, hvor vi hører om den historiske landgang 6. juni 1944.
 

5. dag: Bayeux-tapetet og Mont Saint Michel

Igen i dag er historien i centrum, denne gang i form af det berømte Bayeux-tapet. Med dansk forklaring kan vi følge Vilhelm Erobrerens angreb på, og sejr over, englænderne for snart 1.000 år siden. Fra Bayeux fortsætter vi til klosterøen Mont Saint Michel. I mange år kunne øen kun besøges ved lavvande. I 2015 blev den nye bro indviet, der afløste en dæmning. Dermed blev øen igen en rigtig ø. Transporten fra fastlandet til øen foregår med en lokal bus. Vi tilbringer det meste af eftermiddagen på Mont Saint Michel, som ud over selve klostret rummer masser af butikker, caféer og restauranter. Udsigten fra toppen af øen er fantastisk, og man kan ofte følge tidevandets bevægelser. Forskellen mellem høj- og lavvande er adskillige meter. Udflugten kan være anstrengende, da der er mange trapper. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Caen.

Den fascinerende klosterø Mont Saint Michel.
 

6. dag: Honfleur og Monets Have

Ved Seinens udmunding ligger Honfleur, der inspirerede mange impressionistiske kunstnere, bl.a. Monet, som vi skal se mere til senere på dagen. Vi har hele formiddagen i Honfleur til at nyde byen og især dens pittoreske havn. Herfra kører vi til Giverny ved Seinen, hvor Monet boede og malede. På et besøg i malerens fantastiske have får vi et førstehåndsindtryk af de mange berømte malerier, hvis motiver stammer herfra. Det gælder bl.a. de velkendte åkandebilleder. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Rouen, byen med de zebrastribede bindingsværkshuse. Bussen kan ikke køre helt til hotellet, så vi bliver sat af så tæt på som muligt. Om aftenen spiser vi middag på en restaurant i nærheden af hotellet. 

De berømte åkander i Monets have.
 

7. dag: Rouen

Formiddagen er sat af til en byvandring. Vi besøger den moderne Jeanne d'Arc-kirke på den gamle markedsplads, hvor hun blev brændt i 1431. Vi fortsætter til den imponerende katedral, hvor Rollo ligger i sin sarkofag. Ved den sengotiske St. Ouen-kirke står en kopi af Jellingestenen. Resten af dagen er til egen disposition. Der er masser af gode butikker, caféer og restauranter i nærheden af hotellet. 

Flotte bindingsværkshuse i Rouen.
 

8. dag: Gennem Belgien til Ruhr

Fra Rouen fortsætter vi rejsen gennem Frankrig og Belgien til Tyskland. Sent på eftermiddagen ankommer vi til hotellet i Ruhr-distriktet.
 

9. dag: Hjemkomst

På vejen op gennem Tyskland kan de mange indtryk nå at sætte sig. Via Puttgarden og Rødby ankommer vi til København først på aftenen.

Hotelinformation

Hotel Bedford ***
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Godt hotel centralt i Bruxelles, kun 500 meter fra den berømte Grand Place. På hotellet findes restaurant, bar og fitnessrum samt elevator. Der er gratis WiFi på udvalgte områder. Alle værelser har toilet, badekar, hårtørrer, tv og minibar.

Læs mere om hotellet her.
Lobbyen på Hotel Bedford i Bruxelles.

Adagio City Aparthotel Caen Centre ****
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Nybygget lejlighedshotel meget centralt placeret i Caen. Alle værelser har bad (badekar eller bruseniche), hårtørrer, tv, telefon, radio, sikkerhedsboks, WiFi, kaffe/te-faciliteter, køkkenniche og aircondition. Hotellet har også en lille morgenmadsrestaurant, et fitnesscenter og elevator.

Læs mere om hotellet her.
Lobbyen på Adagio City Aparthotel Caen Centre.

Hôtel Mercure Rouen Centre Cathédral ***
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Rigtig god placering midt i byen og lige ved katedralen. Hotellet har forskellige værelser i størrelse og indretning, men alle er med bad og toilet, hårtørrer, tv, WiFi, minibar og aircondition. Bussen kan ikke køre helt op til hotellet, men vi bliver sat af så tæt på som muligt.

Læs mere om hotellet her.
Hotel Mercure Rouen Centre Cathedral