Inkl. alle udflugter

Dolomitterne · De Italienske Alper

Busrejser
9 Dage

Der er så smukt i Norditalien og Sydtyrol. Her befinder vi os omgivet af bjergtagende natur og Dolomitternes tårnhøje tinder. Vi bor dejligt i vinbyen Auer med halvpension på et hyggeligt, familiedrevet hotel, hvor man føler sig godt tilpas i den hjemlige atmosfære.

Dolomitterne i Norditalien hørte i mange år til Østrig, hvorfor området også er kendt som Sydtyrol. Her møder vi en unik blanding af østrigsk mentalitet og italiensk charme. Bjergene ligger på sydsiden af Alperne, så vi er godt i læ for vinden. Det solrige klima gør området ideelt til dyrkning af vin og æbler.  

Naturen er en...

Der er så smukt i Norditalien og Sydtyrol. Her befinder vi os omgivet af bjergtagende natur og Dolomitternes tårnhøje tinder. Vi bor dejligt i vinbyen Auer med halvpension på et hyggeligt, familiedrevet hotel, hvor man føler sig godt tilpas i den hjemlige atmosfære.

Dolomitterne i Norditalien hørte i mange år til Østrig, hvorfor området også er kendt som Sydtyrol. Her møder vi en unik blanding af østrigsk mentalitet og italiensk charme. Bjergene ligger på sydsiden af Alperne, så vi er godt i læ for vinden. Det solrige klima gør området ideelt til dyrkning af vin og æbler.  

Naturen er en gennemgående ingrediens på rejsens udflugter, uanset om vi kører ad den sydtyrolske vinvej, eller om vi besøger områdets større byer som Bolzano og Merano. Det er svært ikke at blive betaget af de kontrastfyldte landskaber. Når vi kører gennem de frodige dale, troner snedækkede bjergtinder over os i næsten 3.000 meters højde! Borge og slotte ligger strøet ud på bjergskråningerne, og i de større byer mødes vi af den skønneste blanding af østrigsk og italiensk kultur og historie. Vi bor i den hyggelige vinby Auer, der ligger smukt i en dal, omgivet af plantager, vinmarker og forrevne bjerge. 

Kort over Italien - Dolomitterne

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon/terrasse
200,-
Eneværelse
700,-
Dobbeltværelse som eneværelse
900,-
Afbestillingsforsikring
375,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 4/8
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter i Auer på Hotel Heide Park***
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 2 x frokost (2. og 9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Sydtyroleraften med musik på hotellet
 • Byvandring i Auer
 • Byvandring i Merano
 • Udflugt ad den sydtyrolske vinrute inkl. vinsmagning
 • Udflugt gennem Dolomitterne
 • Byvandring i Bolzano
 • Besøg på det arkæologiske museum i Bolzano
 • Udflugt med smalsporbanen Rittnerbahn
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

5-stjernet bus: 4/8

Dagsprogram

1. dag: Det nordlige Bayern

På færgen fra Gedser til Rostock har vi god tid til at nyde den store morgenbuffet. Fra Rostock fortsætter vi gennem de østlige delstater i Tyskland, inden vi sidst på eftermiddagen når frem til den nordligste del af Bayern, hvor vi overnatter. Aftenens middag spiser vi på vores hotel. 

2. dag: Via Brenner til Sydtyrol

Rejsen fortsætter gennem Franken, som har den største koncentration af bryggerier i hele verden. Det ses tydeligt i landskabet, hvor vi ofte passerer de let genkendelige humlemarker. Vi passerer spændende tyske byer som Bayreuth, Nürnberg og München, inden vi midt på eftermiddagen kører ind i Østrig nær Kufstein. Ved Innsbruck kører vi sydpå ad Europas skønneste motorvej over Europabroen mod Brennerpasset og Italien. Først på aftenen ankommer vi til Auer, der ligger få kilometer syd for Bolzano, der er hovedbyen i Sydtyrol. 

Humlemarker.

3. dag: Auer 

Vi tager på en lille byvandring i vinbyen Auers charmerende smalle gader, som flere steder omgives af mandshøje naturstensmure. I den sydlige del af byen ligger den romanske St. Peter-kirke med Alpernes ældste orgel. Efter byrundturen er resten af dagen til fri disposition. Udenfor byen på et højdedrag ligger Castelfelder, som er resterne af en middelalderborg i et naturbeskyttet område. Området er særdeles velegnet til cykelture eller lette spadsereture gennem æbleplantagerne. Det er muligt at foretage en let vandretur op til borgruinen, hvorfra man har en flot udsigt til Etschdalen og de omkringliggende bjerge. Der er også mulighed for at låne en cykel på hotellet. Om aftenen samles vi igen på hotellet til middagen.

Etschdalen.

4. dag. Merano og Sydtyrols vinrute

I dag går turen mod nord til kurbyen Merano, der byder på sin helt egen charmerende blanding af østrigsk og italiensk. Den historiske bydel er karakteriseret ved de mange Art Nouveau-bygninger, en gågade med hyggelige buegange og herlige promenadestier langs med floden. Anbefalelsesværdig er også Tappeiner Promenade, hvorfra man har et godt overblik over byen. Merano kan prale af omkring 300 solskinsdage om året, så her kan du vandre mellem eksotiske planter og oliventræer, mens du kigger op på snedækkede bjergtinder. Der er god tid i byen til både en byvandring og til at studere butiks- og cafélivet nærmere på egen hånd, inden vi først på eftermiddagen følger den sydtyrolske vinrute fra Merano mod den flot beliggende Kaldarosø. Turen rundes af med en vinsmagning nær søen, inden vi returnerer til hotellet.

Merano.

5. dag: Den Store Dolomittervej

Den ene mere imponerende panoramaudsigt afløser den anden på dagens udflugt. Fra Eggendalen kører vi til bjergsøen Lago Carezza, hvor bjergenes spejler sig smukt i det grønne vand. Vi fortsætter over Karerpasset og ad den snoede vej via vintersportsbyen Canazei til Pordoipasset, der er turens højdepunkt med sine 2.239 meter over havets overflade. På venstre side har vi det flotte bjergmassiv Rosengarten. Vi kører rundt om Sellagruppen og herfra ind i den grønne Gardenadal til St. Christina og St. Ulrich. På turen holder vi pauser med passende mellemrum, så der er tid til at nyde de formidable udsigter. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet i Auer. Hvis vejret ikke tillader turen i bjergene, besøger vi i stedet Garda ved Gardasøen.

Lago Carezza.

6. dag: Bolzano

Hovedbyen i den norditalienske region Alto Adige er Bolzano. Sammen med rejselederne går vi en runde i byen, hvor husene i hovedgaden Via Portici er prydet med flotte buegange over gaden. Undervejs besøger vi en ældre herre, når vi kigger ind i det arkæologiske museum. Her møder vi Ötzi, det over 5.000 år gamle mumificerede lig af en mand, der blev fundet i nærheden af Bolzano i 1991. I den nye bydel kan vi se arkitektur fra den italienske fascisme, herunder en triumfbue der er et symbol på overvindelsen af det århundrede gamle østrigske herredømme. Vil du hellere udforske området på en anden måde, findes der tre forskellige svævebaner, der tager dig med op i højderne. Fra toppen er der en meget flot udsigt over Dolomitterne, dalene og Bolzano. Bolzano er også en god handelsby med masser af gode butikker. Midt på eftermiddagen kører vi tilbage til Auer. 

Bozen.

7. dag: Med bjergbane og svævebane

Ad snoede bjergveje kører vi til stationen i Collalbo, hvorfra vi tager med den elektriske smalsporbane Rittnerbahn til Soprabolzano. Det er en rigtig nostalgikerrejse, og som bonus kan vi nyde de mest fantastiske udsigter undervejs. Udflugten er med en omstigning, så i Soprabolzano går vi ombord i en af Rittner Seilbahns flotte gondoler, der på 12 minutter tager os ned til Bolzano. Udsigten er smuk, men ikke for folk med højdeskræk! I Bolzano holder vi en lille pause, inden vores bus kører os tilbage til Auer. Vi er tilbage på hotellet tidligt på eftermiddagen, så der er tid til at slappe af om eftermiddagen, tage en dukkert i poolen eller nyde et godt glas vin i haven eller på terrassen.

8. dag: Til Midttyskland

Efter morgenmaden påbegynder vi hjemrejsen. Vi følger en anden rute efter Innsbruck og kører gennem Tyskland til overnatningshotellet, der ligger midt i Tyskland.

9. dag: Hjemrejse

På den videre vej op gennem Tyskland samler rejselederen op på rejsen. Vi spiser frokost syd for Hamborg, inden vi sejler med færgen fra Puttgarden til Rødby.

Hotelinformation

Hotel Heide Park ***
VisSkjul

Hotel Heide Park er et hyggeligt og moderne familieejet hotel, som er holdt i ægte sydtyrolerstil. Hotellet ligger i byen Auer lige syd for Sydtyrols hovedby Bolzano. Der er cirka 300 meter fra hotellet til Auers centrum. Selve hotellet er nydeligt indrettet og har både elevator, restaurant, bar, terrasse og have med lille udendørs pool. Der er desuden mulighed for at låne cykler på hotellet.

Værelserne er lyse og pænt indrettet med tv, skrivebord, sikkerhedsboks og gratis WiFi samt badeværelse og hårtørrer. Mod tillæg er der mulighed for at bo på dobbeltværelse med balkon eller terrasse, ligesom det også er muligt at bestille et standard dobbeltværelse som eneværelse.

Læs mere om hoteller her.