Suveræn flot natur!

Dolomitterne · Trentino · 2023

Busrejser
9 Dage

Der er så smukt i Norditalien og Sydtyrol. Her befinder vi os omgivet af bjergtagende natur og Dolomitternes dramatiske tinder. Vi bor dejligt i den charmerende by Folgaria med halvpension på et hyggeligt, familiedrevet hotel, hvor man føler sig godt tilpas i den hjemlige atmosfære.

Dolomitterne i Norditalien hørte i mange år til Østrig, hvorfor området også er kendt som Sydtyrol. Her møder vi en unik blanding af østrigsk mentalitet og italiensk charme. Bjergene ligger på sydsiden af Alperne, så vi er godt i læ for vinden.

Det solrige og højtbeliggende klima gør området ideelt til osteproduktion samt dyrkning af...

Der er så smukt i Norditalien og Sydtyrol. Her befinder vi os omgivet af bjergtagende natur og Dolomitternes dramatiske tinder. Vi bor dejligt i den charmerende by Folgaria med halvpension på et hyggeligt, familiedrevet hotel, hvor man føler sig godt tilpas i den hjemlige atmosfære.

Dolomitterne i Norditalien hørte i mange år til Østrig, hvorfor området også er kendt som Sydtyrol. Her møder vi en unik blanding af østrigsk mentalitet og italiensk charme. Bjergene ligger på sydsiden af Alperne, så vi er godt i læ for vinden.

Det solrige og højtbeliggende klima gør området ideelt til osteproduktion samt dyrkning af vin og æbler, der begge opnår en perfekt balance mellem sukkersødme og syrefriskhed. 

Naturen er en gennemgående ingrediens på rejsens udflugter. Når vi kører gennem de frodige dale, troner snedækkede bjergtinder over os i over 3.000 meters højde! Det er svært ikke at blive betaget af de kontrastfyldte landskaber. Borge og slotte ligger strøet ud på bjergskråningerne, og i de større byer mødes vi af den skønneste blanding af østrigsk og italiensk kultur og historie.

Der venter os stor variation i oplevelserne, og du kan glæde dig til besøg i områdets hovedby, Bolzano, udflugter til en lokal gedefarm, Gardasøen samt brusende vandfald på nærmeste hold. Club Hotel Alpino i Folgaria danner en charmerende ramme om vores ferie i et af Italiens mest spektakulære områder.

Kort - Dolomitterne - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.350,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Afbestillingsforsikring
520,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter i Folgaria på Club Hotel Alpino***
 • 9 x morgenmad (1.-9. dag)
 • 2 x frokost (2. og 8. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Aften med "Happy hour" med musik og vin i hotelbaren
 • Grappasmagning på hotellet
 • Byvandring i Folgaria
 • Udflugt til Bolzano med byvandring
 • Besøg på Ötzi-museet (Det Arkæologiske Museum)
 • Besøg på gedefarm med ostesmagning
 • Udflugt til Lago Lavarone
 • Udflugt i Dolomitterne til Ortisei i Val Gardena
 • Udflugt til vandfaldet Cascata di Varone og Gardasøen
 • Byvandring i Riva del Garda 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 21.00
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.45
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.15
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.45
07.00 Ølby Station ved Netto 19.30
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 19.00
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.45
07.55 Højmølle Kro 18.30
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.45

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Til overnatning i Bayern

På færgen fra Gedser til Rostock har vi god tid til at nyde den store morgenbuffet.

Fra Rostock fortsætter vi gennem de østlige delstater i Tyskland, inden vi sidst på eftermiddagen når frem til den nordlige del af Bayern, hvor vi overnatter. Aftenens middag spiser vi på vores hotel. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

2. dag: Via Brenner til Sydtyrol

Rejsen fortsætter gennem Sydtyskland, som har den største koncentration af bryggerier i hele verden. Det ses tydeligt i landskabet, hvor vi kan nyde udsigten til de let genkendelige humlemarker. Vi passerer desuden spændende tyske byer som Bayreuth, Nürnberg og München, inden vi midt på eftermiddagen kører ind i Østrig nær Kufstein.

Ved Innsbruck kører vi sydpå ad Europas skønneste motorvej over Europabroen mod Brennerpasset og Italien. Først på aftenen ankommer vi til Folgaria, der ligger syd for Trento, i Sydtyrol. Provinsen hedder Trentino, og udgør halvdelen af den store region, Trentino-Alto Adige.

I Folgaria indkvarterer vi os på Club Hotel Alpina, der vil være vores base og udgangspunkt for udflugterne i Dolomitterne. 

Siden 1902 har fire generationer af Struffi-familien budt gæster velkommen i deres charmerende hotel i centrum af Folgaria. Det 3-stjernede hotel emmer af italiensk hygge, og allerede ved ankomsten i receptionen mærkes tyroleratmosfæren. 

Hotellets have er en lille oase med velplacerede terrasser og en udendørs jacuzzi. Hotellets indendørs pool er sammen med saunaen et oplagt sted at slappe af efter en begivenhedsrig dag i de omkringliggende Dolomitter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den charmerende have på Club Hotel Alpino i Folgaria.

Den charmerende have på Club Hotel Alpino i Folgaria.

3. dag: Folgaria i Sydtyrol

Efter morgenmaden tager vi på en lille byvandring i Folgaria, hvor rejselederen fortæller om byen og det omkringliggende område.

Folgaria er et af de ældste skisportsområder i Italien, og terrænet ligger i 1.200-1.600 meters højde. Her er udfordringer for såvel børnefamilier som professionelle skiløbere. Men Folgaria er også charmerende om sommeren. Den populære ferieby er ideel for familier og gæster, som holder af at nyde den smukke natur, vandre eller cykle i bjergene - eller bare slappe af i det imponerende og enestående Trentino-landskab.

Eftermiddagen er til fri disposition. Du kan bruge hotellets faciliteter, og der er rig mulighed for at slappe af, inden vi igen samles til middag i hotellets restaurant. Om aftenen er der "Happy hour" med musik og vin i hotelbaren. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Dolomitterne i al deres pragt.

Dolomitterne i al deres pragt.

4. dag: Bolzano

Hovedbyen i den norditalienske provins Alto Adige er Bolzano, eller Bozen, som byen hedder på tysk. Frem til 1. verdenskrigs afslutning hørte byen til Østrig-Ungarn, og indbyggerne var primært tysktalende. I dag er 75% italiensktalende med indslag af den særlige sydtyrolske dialekt, som låner mange ord fra tysk. Bolzano byder på en enestående blanding af østrigsk soliditet og italiensk charme.

Sammen med rejselederen tager vi på byvandring i Bolzano, hvor husene i hovedgaden Via Portici rummer en række gode butikker, restauranter og caféer gemt inde under arkadernes buer. Her kan det godt betale sig at droppe ind, hvis man er på shoppingtur. 

Undervejs skal vi hilse på en prominent, ældre herre, når vi besøger det arkæologiske museum. Her møder vi Ötzi, det over 5.000 år gamle mumificerede lig af en mand, der blev fundet i nærheden af Bolzano i 1991. I den nye bydel kan vi se arkitektur fra den italienske fascisme, herunder en triumfbue der er et symbol på befrielseskampen fra det østrigske herredømme.

Vil du hellere udforske området på en anden måde, findes der tre forskellige svævebaner, der tager dig med op i højderne. Fra toppen er der en storslået udsigt over Dolomitterne, dalene og Bolzano. Bolzano er som sagt en god handelsby med masser af gode butikker. Du får god tid til egne oplevelser, indkøb og eventuelt frokost i Dolomitternes charmerende hovedby. 

Midt på eftermiddagen kører vi tilbage til Folgaria. Om aftenen spiser vi middag sammen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Bolzano, der er hovedbyen i Alto Adige.

Bolzano, der er hovedbyen i Alto Adige.

5. dag. Gedefarm, osteproduktion og Lago Lavarone

I dag går turen til gedefarmen Maso Guez, hvor der bliver lejlighed til at gå en lille tur blandt gederne i marken. Hos Maso Guez har man specialiseret sig i at opdrætte geder, som producerer mælk til mejeriets fremstilling af gedeost. Det familiedrevne mejeri holder de håndværksmæssige traditioner i hævd og fremstiller velsmagende gedeoste "som i gamle dage".

Vi skal se produktionen, og naturligvis bliver der lejlighed til at smage på ostene og andre lokale produkter. Et hyggeligt, spændende og anderledes landbrugsbesøg.

Om eftermiddagen kører vi til Lago di Lavarone, som er en smukt beliggende badesø i et rekreativt område med skove og vandrestier. Søen er forbeholdt badning og robåde og er et populært udflugtsmål.          

Om aftenen mødes vi til middag i hotellets restaurant. I løbet af aftenen arrangeres en grappasmagning på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Gedefarmen Maso Guez.

Gedefarmen Maso Guez.

6. dag: Rundt i Dolomitterne

Dagens udflugt byder på en køretur i Dolomitterne, hvor den ene imponerende panoramaudsigt afløser den anden.

Vi kører til Ortisei i Val Gardena. Området er et af de mest populære skiområder i Dolomitterne - men også om sommeren har området meget at byde på. Vandrere og bjergbestigere tager ud fra Ortisei for at opleve bjergenes smukke scenerier.

Selve byen Ortisei har en charmerende gågade, hvor der er nok at se på. Gågadezonen strækker sig fra Saint Ulrich Kirken til Antonius Kirken og regnes for den smukkeste og mest attraktive shoppinggade i Dolomitterne. Val Gardena har en over 400 år gammel tradition for træskæring - både af religiøse figurer og figurer af mere dekorativ art. Overalt i verden findes kirker, som er udsmykket med træskærerarbejder fra Val Gardena.

Du får god tid til at udforske byen nærmere. Er du interesseret i blomster, ligger Europas højest beliggende rosarium ved Hotel Uhrerhof. Her er over 6.000 rosenbuske i 250 forskellige sorter.  

Har du mod på en bjergtagende oplevelse med en helt enestående udsigt over Dolomitterne, så arrangerer vores rejseleder en tur med svævebanen fra Ortisei til Furnes og videre op til Secada i 2.500 meters højde. Det er en ekstraordinært smuk svævebanetur, hvor billetten betales i euro direkte på stedet. Prisen er ca. 40 euro t/r pr. person.     
Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet, hvor vi om aftenen nyder endnu en middag i restauranten. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Gågaden i Ortisei i Val Gardena.

Gågaden i Ortisei i Val Gardena.

7. dag: Cascata di Varone og Riva del Garda

Gardasøen er Italiens mest berømte og populære sø. Fra Folgaria er der kort afstand til den nordlige del af Gardasøen. Her besøger vi først de imponerende vandfald Cascata di Varone, hvis besøgsområde blev indviet i 1874 og siden besøgt af statsoverhoveder, digtere og kunstnere. Det er muligt at betragte vandfaldene fra anlagte stier og bjerghuler - en varm trøje og en tynd regnfrakke anbefales! Cascata di Varone befinder sig få kilometer nord for Gardasøens næststørste by, Riva del Garda.
 
Riva del Garda er ikke bare en turistdestination, men en rigtig by med små pladser, søjlegange, smalle gader, gamle byporte og en lille havn. Det er en travl by med mange hoteller og restauranter, og færgerne ankommer og afsejler hele dagen. En stadig strøm af glade feriegæster præger bybilledet i Riva.

Med rejselederen går vi en byrundtur med start fra den charmerende brostensbelagte havneplads Piazza III Novembre med det 34 meter høje 1200-tals klokketårn Torre Apponale. På havnepladsen ser vi også Rivas venetianske rådhus Palazzo Municipale. Vi går over Piazza G. Garibaldi, hvor middelalderborgen Rocca di Riva ligger lige ned til søen omgivet af en kanal med en vindebro. Rivas bymuseum befinder sig i den interessante fæstning.
 
Rivas gamle bydel har et stort fodgængerområde, som afgrænses af resterne af den gamle bymur med de tre gamle byporte Porta Bruciata, Porta San Marco og Porta San Michele. Endelig skal vi beundre Sydtyrols smukkeste barokkirke Chiesa di Santa Maria Inviolata fra 1603.

Riva del Garda har rigtig meget at byde på - en levende, interessant og charmerende by!      

Om aftenen nyder vi vores sidste italienske middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Havnepromenaden ved Riva del Garda.

Havnepromenaden ved Riva del Garda.

8. dag: Til Midttyskland

Vi siger tak for denne gang til Trentino-regionen og Dolomitterne. Efter morgenmaden påbegynder vi hjemrejsen. Vi kører nordpå gennem Tyskland til overnatningshotellet, der ligger i det nordlige Bayern.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

9. dag: Hjemrejse

Efter en god nats søvn fortsætter vi hjemturen videre op gennem Tyskland med passende pauser undervejs. Vi sejler med færgen fra Rostock til Gedser, hvor du har mulighed for at tilkøbe den store frokostbuffet med drikkevarer ad libitum om bord. 

Inkluderede måltider: Morgenmad 

Hotelinformation

Club Hotel Alpino ***, Folgaria
VisSkjul

Siden 1902 har fire generationer af Struffi-familien budt gæster velkommen i deres charmerende hotel i centrum af Folgaria. Det 3-stjernede hotel emmer af italiensk hygge og allerede ved ankomsten i receptionen mærkes tyroleratmosfæren. 

Det gennemgående indretningstema er præget af den alpine forkærlighed for træarbejde, hvilket ses i restauranten, foyeren, baren og resten af fællesarealerne. 

Haven er en lille oase med velplacerede terrasser og en udendørs jacuzzi. Hotellets indendørs pool er sammen med saunaen et oplagt sted at slappe af efter en begivenhedsrig dag i de omkringliggende Dolomitter.

Værelser

Den tyrolske indretning går igen i de hyggelige værelser, der byder på skrivebord, TV, telefon, sikkerhedsboks og gratis WiFi. Badeværelserne har badekar eller bruseniche samt hårtørrer. 

Indgangen fra hovedgaden til Club Hotel Alpino.
Indgangen fra hovedgaden til Club Hotel Alpino.
Receptionen er indrettet i klassisk tyrolerstil på Club Hotel Alpino.
Receptionen er indrettet i klassisk tyrolerstil på Club Hotel Alpino.
Baren på Club Hotel Alpino .
Baren på Club Hotel Alpino .
Club Hotel Alpino har en dejlig oase i haven.
Club Hotel Alpino har en dejlig oase i haven.
Der er plads til en svømmetur i poolen på Club Hotel Alpino.
Der er plads til en svømmetur i poolen på Club Hotel Alpino.
Eksempel på værelse på Club Hotel Alpino.
Eksempel på værelse på Club Hotel Alpino.
Eksempel på værelse på Club Hotel Alpino.
Eksempel på værelse på Club Hotel Alpino.