Inkl. minicruise i Trollfjorden
Busrejser
15 Dage

De store naturoplevelser står i kø på denne imponerende busrejse til vores naboer i det høje nord. Glæd dig til en enestående rundrejse til søernes land, Finland, samt det bjergrige og smukke Norge, hvor vi blandt andet besøger Nordkap, toppen af Europa. 

Hos vores naboer mod nord venter mageløse naturscenerier med majestætiske bjerge, brusende vandfald og blanke søer på vejen til toppen af Europa. Heroppe er det eneste, der adskiller os fra Nordpolen den norske øgruppe Svalbard, og om sommeren har vi rig mulighed for at opleve det unikke fænomen, midnatssol. Fra midten af maj til slutningen af juli går solen...

De store naturoplevelser står i kø på denne imponerende busrejse til vores naboer i det høje nord. Glæd dig til en enestående rundrejse til søernes land, Finland, samt det bjergrige og smukke Norge, hvor vi blandt andet besøger Nordkap, toppen af Europa. 

Hos vores naboer mod nord venter mageløse naturscenerier med majestætiske bjerge, brusende vandfald og blanke søer på vejen til toppen af Europa. Heroppe er det eneste, der adskiller os fra Nordpolen den norske øgruppe Svalbard, og om sommeren har vi rig mulighed for at opleve det unikke fænomen, midnatssol. Fra midten af maj til slutningen af juli går solen nemlig ikke ned, og med otte overnatninger nord for Polarcirklen har vi god mulighed for at opleve det gyldne lys. 

Der er langt til Nordkap, og det er ingen hemmelighed, at vi får mange kilometer under hjulene på denne spektakulære rundrejse til det høje nord. Det er heldigvis hver en kilometer værd, og vi har sørget for, at vi sidder godt undervejs, når vi kører med vores lækre 5-stjernede busser. Overnatningsstederne er valgt med omhu, og i prisen har vi inkluderet halvpension og et flot udflugtsprogram, som selvfølgelig er inklusive entreer. 

Rejsen starter smukt, når vi begiver os nordpå gennem Sverige og Finlands mageløse natur, der er fyldt med store skove, søområder og seværdige byer. Undervejs fortæller rejselederen om flora og fauna, og du vil høre om livet på disse breddegrader, hvor det gamle finske og norske urfolk, samerne, lever i fint samspil med den moderne verden. På Nordkapøen har vi valgt at inkludere to nætter, så vi får mest muligt ud af dette højdepunkt på rejsen. Efterfølgende vender vi snuderne sydover, og kører langs Norges vestkyst, der byder på aldeles mageløse naturscenerier. Her venter endnu et højdepunkt, nemlig øgruppen Lofoten, hvis skønhed er overvældende. Her har vi også to overnatninger, så vi har god tid til at nyde det utæmmede og vilde landskab, der byder på majestætiske fjelde, dybe fjorde og små kystsamfund. Rejsen slutter med spændende oplevelser i storbyerne Trondheim og Oslo, som hver især er fyldt med kultur og spændende attraktioner, inden vi med DFDS´ Oslobåd sejler gennem Oslofjorden hjem til København. 

Kort over Norge, Sverige og Finland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Udvendig dobbeltkahyt, Stockholm-Turku og Oslo-København
395,-
Eneværelse/Indvendig enekahyt Stockholm-Turku og Oslo-København
5.399,-
Eneværelse/Udvendig enekahyt, Stockholm-Turku og Oslo-København
5.999,-
Afbestillingsforsikring
1.099,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 5-stjernet bus
 • Sejltur fra Svolvær til Skutvik
 • 1 nat på Silja Line fra Stockholm til Turku
 • 1 nat i Jyväskylä
 • 1 nat i Rovaniemi
 • 1 nat i Saariselkä
 • 2 nætter på Nordkapøen
 • 1 nat i Alta
 • 1 nat i Narvik
 • 2 nætter på Lofoten
 • 1 nat i Mosjøen
 • 1 nat i Trondheim
 • 1 nat i Oslo
 • 1 nat på Oslobåden fra Oslo til København
 • 14 x morgenmad (2.-15. dag)
 • 1 x frokost (1. dag)
 • 13 x middag (2.-14. dag)
 • 1 x middag, inkl. øl, vin, sodavand og kaffe (1. dag)
 • Besøg i Gränna
 • Byrundtur i Helsinki, inkl. entré til Tempelkirken
 • Besøg i Oulu
 • Besøg på Arktikum, inkl. entré
 • Besøg i julemandens landsby ved polarcirklen
 • Besøg ved De Samiske Samlinger i Karasjok inkl. entré 
 • Entré til Nordkaphallen
 • Nordkapcertifikat
 • Besøg hos kunstneren Eva Schmutterer
 • Besøg og rundvisning ved helleristningerne i Alta inkl. entré
 • 3 timers Trollfjordscruise fra Svolvær
 • Besøg Vikingemuseet i Bøstad, inkl. entré
 • Besøg i Lofotkatedralen, inkl. entré
 • Besøg på Polarcirkelcentret
 • Besøg i Nidaroskatedralen, inkl. entré
 • Byrundtur i Oslo
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 30 · Nordkap & Lofoten

Udrejse Hjemrejse
06.15 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 10.45
06.30 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 10.30
07.00 København, Sjælør Station 10.00
--- DFDS Seaways Terminal 09.30
07.30 Holte Station ved Stationsvej ---
08.00 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej ---
08.30 Helsingør Station ved Sundsiden ---
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Billedlegitimation (pas) medbringes og skal kunne forevises på Viking Line og Oslo-båden. Husk overnatningstaske til færgerne.

Dagsprogram

Se vores inspirationsforedrag om rejsen her:

Indholdet kan ikke vises, da du ikke har accepteret cookies. For at se indholdet, skal du acceptere cookies (ved at trykke på det lille ikon nederst i venstre hjørne af hjemmesiden).

1. dag: Gennem Sverige til Stockholm

Vi indleder vores nordiske odyssé med at køre en smuk strækning gennem Sverige med kurs mod Stockholm og med passende pauser undervejs. De første gode oplevelser melder sig allerede ved frokosttid, når vi gør stop i den hyggelige by Gränna. Byen er særlig kendt for sine polkagrise - de sprøde bolsjestænger med røde og hvide striber. Ved byens hyggelige havn spiser vi frokost og nyder et dejligt afbræk i dagens etape.

Efter den velfortjente pause er vi klar til at fortsætte til Stockholm. Sidst på dagen går vi ombord på Silja Lines båd til Turku, hvor du kan slappe af og nyde udsigten og den afslappende atmosfære ombord. Under aftenens middag kan du opleve den fantastiske udsejling gennem en af verdens smukkeste skærgårde. Vi har inkluderet skibets store buffet med øl, vin og sodavand ad libitum. Alle de kahytter, vi benytter på skibet, ligger over vandlinjen - også de indvendige. 

Dagens kørelængde: Cirka 595 kilometer.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Udsejlingen gennem den stockholmske skærgård er en af verdens smukkeste.

Udsejlingen gennem den stockholmske skærgård er en af verdens smukkeste.

2. dag: Helsinki 

Stå tidligt op, og nyd din morgenmad, mens Silja Line sejler ind mod Turku (Åbo) gennem den finske skærgård. Vi ankommer allerede omkring halv otte om morgenen, hvorefter vi kører mod Finlands hovedstad, Helsinki, som på hele tre sider er omgivet af vand og øer. Med bussen kører vi en panoramatur forbi nogle af byens store attraktioner såsom byens imponerende parlamentsbygning, operahuset Finlandia Hallen, senatspladsen med den store hvide katedral, som er Helsinkis vartegn, og det olympiske stadion fra 1952, som i øjeblikket gennemgår en større renovering. Vi ser også Sibeliusparken med det store monument, der er opført til ære for komponisten Jean Sibelius. I centrum af Helsinki besøger vi den spektakulære Tempelkirke med den helt særlige akustik.

Der er tid til frokost på egen hånd ved den gamle markedshal, som er fyldt med lækre madboder, der byder på alt lige fra frugt og grønt til fisk, skaldyr og kager. Først på eftermiddagen begiver vi os nordpå til Jyväskylä, hvor den berømte finske arkitekt Alvar Alto boede. Det bærer området i høj grad præg af, da der her findes omkring 30 bygninger, som alle er tegnet af ham. Vi overnatter og spiser middag ved Jyväskylä.

Dagens kørelængde: Cirka 440 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Senatspladsen med Helsinkis hvide katedral.

Senatspladsen med Helsinkis hvide katedral.

3. dag: Finlands søområde - Laplands hovedstad Rovaniemi

Vi står tidligt op i dag, og sætter kursen nordpå gennem det centrale Finland, der er fyldt med smukke søområder og skove. Ved middagstid når vi Oulu, som ligger ud til Den Botniske Bugt. Vi kører ind til havnen i byens centrum, hvor vi finder den mere end 100 år gamle markedshal. Den er et populært mødested blandt de lokale, og her har vi tid til på egen hånd at finde dagens frokost blandt de mange torveboder.

Først på eftermiddagen kører vi videre langs Den Botniske Bugt, og lige efter Kemi drejer vi fra mod Laplands hovedstad, Rovaniemi. Her overnatter vi på et centralt beliggende hotel, som ligger tæt på floderne Kemijoki og Ounasjoki, der mødes her i byen. Efter middagen kan vi anbefale en lille aftentur langs floden, hvor der i sommermånederne er rig mulighed for at nyde de smukke naturscenerier.

Dagens kørelængde: Cirka 550 kilometer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Finland - de tusind søers land.

Finland - de tusind søers land.

4. dag: Arktikum og de finske samer

Vi begynder dagen med besøg på Arktikum i Rovaniemi, som på spændende vis fortæller om samisk kultur, byens dramatiske historie og arktisk natur. Det er et af Finlands flotteste museer og beliggende få kilometer fra floden Ounasjoki. Den danske arkitektgruppe Birch-Bonderup & Thorup-Waade har tegnet en del af den smukke bygning, der blandt andet indeholder en 176 meter lang glaskorridor. Samerne har gennem hundredvis af år levet i pagt med naturen og klaret sig i det barske klima. Man bliver hurtigt fanget af den spændende historie om den særprægede livsform og de unikke traditioner, der er gået i arv fra generation til generation.

Herfra kører vi til Polarcirklen, hvor vi stopper og her kan du evt. sende årets julekort fra julemandens posthus. Her kan du give dig hen til julens glæder, ligesom vi har god tid til frokost på egen hånd. Måske du bliver fristet af en af de mange rensdyrretter? Når vi fortsætter nordpå, kører vi ind i midnatssolens rige til det nordlige Lapland, som er myternes, legendernes og drømmenes land. Mange af fortællingerne her er tilknyttet guldfeberen, der var en mere end 150 år lang jagt på verdens reneste guld, som findes i Tankavaara og omkring floderne Lemmenjoki og Ivalojoki. Vi overnatter i Saariselkä, der ligger smukt midt i Laplands natur. 

Dagens kørelængde: Cirka 260 kilometer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigten fra Arktikum.

Udsigten fra Arktikum.

5. dag: De norske samer og Nordkap-plateauet

En storslået dag venter os, når vi kører videre nordover gennem Laplands natur. Undervejs passerer vi blandt andet Inarisøen og krydser den norske grænse ved byen Karigasniemi. Dagens første mål er samernes hovedstad Karasjok, hvor vi skal besøge De Samiske Samlinger og se det norske Sameting udefra. I området overvintrer cirka 30.000 rensdyr, men om sommeren drager de fleste rener med deres ejermænd længere mod nord - mange endda helt til Nordkapøen. Vi følger i samernes fodspor langs Finnmarkens 123 kilometer lange fjord Porsangerfjorden til Kåfjord og gennem Nordkap-tunnelen til Magerøya, hvor Nordkap ligger. Vi kører ni kilometer nord for Honningsvåg i retning mod Nordkapklippen, hvor vi har to overnatninger ved Skibsfjorden midt i det betagende landskab. Herfra er der blot en halv times kørsel til Nordkap-plateauet, og det er et perfekt sted at opleve midnatssol og rensdyr på nært hold. 

Om aftenen kører vi til den barske og øde klippe, der rejser sig 309 meter over havets overflade. Vi befinder os nu tæt på Europas nordligste punkt ved 71°10'21, og det første man ser, når man ankommer, er den ikoniske globus, der står på kanten af klippen. I den nærliggende Nordkaphal nyder vi en dejlig middag med udsigt over det barske Ishav. Vi forlader først Nordkap efter midnat og kører tilbage til hotellet - i fuldt dagslys. Undervejs får du udleveret dit eget personlige Nordkapcertifikat, som er et dejligt minde om det spektakulære besøg.

Dagens kørelængde: Cirka 425 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Globussen ved Nordkapplateauet.

Globussen ved Nordkapplateauet.

6. dag: Honningsvåg - Nordkapøen

Vi sover lidt længere her til morgen grundet vores sene aften på Nordkap. Om formiddagen kører vi til Kamøyvær på den østlige side af Magerøya, hvor vi besøger Eva Schmutterer, som er en tysk kunstner, der har bosat sig her, og hvis kunst i høj grad er inspireret af naturen i området. Eva er med sit imødekommende væsen og sine gode historier medvirkende til, at besøget er en helt særlig oplevelse. Ved middagstid kører vi til Honningsvåg, som er hovedbyen på Nordkapøen. Vi slentrer gennem byen, hvor du eventuelt kan besøge Artico Ice Bar eller shoppe lidt i byens forretninger evt. Eva Schmutterers lille galleri. Vi ser også den lokale kirke, som var den eneste bygning, der stod tilbage i Honningsvåg da 2. verdenskrig sluttede. Der er frokost på egen hånd i byen, inden vi kører tilbage til Skibsfjorden, hvor du kan slappe af og nyde den rene, friske luft. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet, og forhåbentlig viser vejret sig fra sin bedste side med en flot midnatssol.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Fuglesafari i Gjesværstappan naturreservat
Hvis du har lyst, kan du tage med rejselederen til det lille fiskeleje Gjesvær, hvorfra vi tager på fuglesafari. På en to timer lang bådtur sejler vi ud i Stappan naturreservat, hvor vi fra båden får mulighed for at se nogle af Norges største kolonier af lunder (søpapegøjer)- de er lette at få øje på grundet deres farverige næb. Hold også øje med himlen, hvor man ofte ser mægtige havørne kredse rundt i søgen efter bytte. Sejlturen bestilles og betales hos vores rejseleder, som også oplyser om prisen.

Same med sit rensdyr i Honningsvåg.

Same med sit rensdyr i Honningsvåg.

7. dag: Alta og helleristningerne

Vi forlader Magerøya og kører over Finnmarkens højland til Alta, som ligger i bunden af fjorden af samme navn. Vi kører ind til centrum af byen og her får du tid på egen hånd til frokost og egne oplevelser. Du kan blandt andet opleve Nordlyskatedralen, som er udsmykket af den danske kunstner Peter Brandes. 

Om eftermiddagen tager vi med rejselederen ud til Altafjord og ser de interessante helleristninger, der menes at være mellem 2.000 og 6.500 år gamle - og som naturligvis er på UNESCO´s Verdensarvsliste. Helleristningerne giver os et spændende indblik i, hvordan livet var i bronzealderen med jagt, fiskeri, dans og soldyrkelse. Efter denne spændende oplevelse kører vi til hotellet for indkvartering. 

Dagens kørelængde: Cirka 210 kilometer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Helleristningerne ved Alta.

Helleristningerne ved Alta.

8. dag: Malmbyen Narvik

På en af rejsens smukkeste delstrækninger i landsdelen Troms, passerer vi byerne Skibotn, Lyngsalperne samt Bardufoss. Sidst på dagen når vi Ofotfjorden, der er særligt kendt for kampene ved Narvik under 2. verdenskrig. Fjorden var et vigtigt strategisk mål for både nazisterne og de allierede på grund af byens isfrie havn, hvorfra man kunne transportere jernmalm fra de svenske miner i Kiruna. Vi bor på Thon Hotel, som ligger for foden af Narvikfjellet.

Dagens kørelængde: Cirka 505 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Med kabelbane op på Narvikfjellet
Efter middagen på hotellet har du mulighed for at gå med til byens nedre fjeldstation (ca. 1,5 km) og tage kabelbanen op på Narvikfjellet, hvor den øvre fjeldstation ligger 656 meter over havets overflade. Om sommeren er kabelbanen åben til klokken 1.00 om natten, og udsigten herfra er aldeles mageløs. Du tilmelder dig og betaler direkte til rejselederen. Prisen for turen er cirka 250 norske kroner.

Udsigt fra Narvikfjellet.

Udsigt fra Narvikfjellet.

9. dag: Trollfjordscruise og Lofoten

Efter morgenmaden forlader vi Narvik og kører langs fjorden, til vi forlader fastlandet og kører over broen til Hinnøya, der er Norges største ø. Vi krydser øen og rammer Lofast, der er en del af Europavejen og Lofotens færgefri forbindelse til fastlandet. Undervejs vil vi se, at landskabet ændrer sig med høje fjelde, der spejler sig som alpetoppe i det stille vand. Vi kører frem til Svolvær, som er øgruppens hovedby, der ligger helt eventyrligt langs den stejle og kendte Lofotvæg. Her, midt i Lofotens hjerte, har vi to overnatninger, så der er tid til at gå på opdagelse i den charmerende havneby, der oser af atmosfære. På havnen vil du se, at fiskeriet stadig er øgruppens vigtigste erhverv. Midt i havnen finder man den lille ø Kjeøya, hvor man kan se de store træstativer, fiskehjeller, der bruges til at tørre fisk på om vinteren. Klimaet på Lofoten er nemlig ideelt til fremstilling af tørfisk. Du kan også se nogle af de gamle rorbuer, som i gamle dage var fiskernes sæsonbolig indtil omkring 1940. Midt i de idylliske omgivelser kan du besøge isbaren Magic Ice eller Lofotens dramatiske krigsmindemuseum, der rummer Norges største samling af uniformer og genstande fra 2. verdenskrig.

Der vil være tid til at finde sig noget frokost på egen hånd i den charmerende lille havn, hvor den legendariske Hurtigruten lægger til. Klokken 15.00 mødes vi igen og tager ud på et tre timers cruise i Lofotens magiske skærgård. Vi sejler ud til Raftsundet, som er hovedvandvejen mellem Vesterålen og Lofoten, der er 20 kilometer lang og blot 220 meter bredt på det smalleste sted. Vi laver en afstikker fra Raftsundet og sejler ind igennem en 70 meter bred munding til den tre kilometer lange Trollfjord, som er en af Norges mest fotograferede fjorde. Stedet er dramatisk, og naturen berusende med de stejle fjelde. På vej tilbage til Svolvær kan du nyde naturscenerierne og freden - eventuelt med en varm kop kaffe på dækket. Efter sejlturen går vi samlet til hotellet, som ligger med smuk udsigt over havneområdet. Her på hotellet venter aftenenens middag i restauranten. 

Dagens kørelængde: Cirka 240 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

På vej ind i den betagende Trollfjord.

På vej ind i den betagende Trollfjord.

10. dag: Eventyr på Lofoten

Vi starter tidligt denne morgen, hvor vi kører en flot panoramatur fra Svolvær til Bøstad. Her besøger vi en arkæologisk sensation. På Borghøjen har man i årene 1986-1989 afdækket resterne af vikingetidens hidtil længste bygning. Vi besøger museet, der ligger lige præcis der, hvor historien har udspillet sig. Fundene tyder på, at slægten, der var bosat her, var blandt de rigeste og mægtigste af alle vikinger i Skandinavien. Det rekonstruerede høvdingehus er hele 82 meter langt, og vi har god tid til at indtage den til tider dramatiske historie i det levende museum, som på autentisk vis illustrerer livet dengang. 

Efter dette interessante og spændende besøg kører vi til den pittoreske fiskerby Henningsvær, som er bygget på en række af små øer. Det lille samfund er forbundet til resten af Austvågøya ved hjælp af to små broer. Stedet kan ikke beskrives, men skal opleves! Her får du tid på egen hånd til frokost og til at opleve det maritime havnemiljø, som er fyldt med smukke hvide, røde og gule træbygninger. Du kan også besøge Galleri Lofotens Hus, der har Norges største samling af malerier fra det forrige århundrede. På vej tilbage til Svolvær stopper vi ved Lofotkatedralen fra 1889, som er den største trækirke i Norge. Tilbage på hotellet hygger vi os med aftenens middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Betagende Lofoten.

Betagende Lofoten.

11. dag: Vestfjorden, Polarcirklen og Mosjøen

Det er blevet tid til at forlade Lofoten, og om formiddagen sejler vi fra Svolvær til Skutvik. Sejladsen tager 2 timer og 40 minutter, så du har tid til at slappe af ombord og nyde den smukke udsigt fra skibet. Tilbage på fastlandet kører vi sydover, og undervejs passerer vi Sagafjorden, Mørvikfjorden, Leirfjorden og Sørfolda. Strækningen er særlig kendt for sin skønhed, så læn dig blot tilbage, og nyd de smukke panoramaer. Vi kører over det barske Saltfjell, hvor vi stopper ved Polarcirkelcentret ved 66°33' N. Her passerer vi Polarcirklen igen, forlader midnatssolens rige og fortsætter sydover gennem Mo i Rana langs fjorden til Mosjøen.

I Mosjøen overnatter vi på Nordnorges ældste hotel, der stammer helt tilbage fra 1794. Hotellet har været drevet og ejet af samme familie i mere end 130 år og drives i dag af 5. generation. Beliggenheden er uovertruffen - hotellet er nemlig placeret ned til elven Vefsna midt i den smukke norske natur. Har du lyst, kan du efter aftenens middag gå en lille tur i den hyggelige Sjøgata, hvor du finder en fin samling af historiske træhuse fra 1800-tallet.

Dagens kørelængde: Cirka 445 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det barske saltfjell, hvor Polarcirklen går igennem.

Det barske saltfjell, hvor Polarcirklen går igennem.

12. dag: Trondheim med Nidaroskatedralen

Vejen følger jernbanen hele dagen. Vi møder brusende fosse, golde fjelde, grønne bjerge samt store og små fjorde. Vi ser og oplever desuden det moderne Norge. For nogle af landets mange oliemilliarder er der bygget tunneller under fjorde og sunde, gennem fjeldene, og hovedvejen E6 bliver fortsat udbygget helt mod nord. Dagens mål er Norges tredjestørste by Trondheim - Tordenskjolds fødeby, der var landets hovedstad fra 1030 til 1217, dog under navnet Nidaros. Vi besøger Nidaroskatedralen, hvor Olav den Hellige er stedt til hvile. Det er et imponerende bygningsværk, og den dag i dag er Norges nationale helligdom et yndet pilgrimsmål.

Efter det interessante besøg kører vi til vores flotte hotel, som ligger smukt ud til Trondheim-fjorden. I gåafstand til hotellet ligger Nidelven, hvor man finder Bryggen med de karakteristisk farverige træhuse, som omhyggeligt er blevet bevaret siden 1700-tallet.

Dagens kørelængde: Cirka 390 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hyggelige Trondheim.

Hyggelige Trondheim.

13. dag: Oslo - Holmenkollen

Om formiddagen holder vi lille kaffepause eventuelt i Oppdal, der er et af Norges populære skiområder. Her står vi ansigt til ansigt med fjeldene, som senere fører os videre ned til Dovrefjell, hvor vi passerer områdets højeste bjerg Snøhetta. En del af det norske højfjeldsområde er nationalpark, og her kan man være heldig at opleve vildrener og moskusokser, hvor sidstnævnte er indført fra Grønland. Ved frokosttid rammer vi indgangen til Gudbrandsdalen, og vi befinder os nu i Peer Gynts rige. Rejselederen fortæller om eventyret og Peer Gynt samt om Griegs musik, som er kendt over hele verden.

Vi er nu nået frem til den norske hovedstad og dermed også næsten ved vejs ende på vores nordiske eventyr. Rejsens sidste overnatning i Norge er på det fantastisk beliggende Scandic Holmenkollen Park Hotel, som blev opført i 1894. Herfra har vi en helt unik udsigt over Oslo og de idylliske omgivelser. Stedets stemning udgør den perfekte afslutning på en stor rejse i Skandinavien. I gåafstand fra hotellet ligger Holmenkollen skianlæg, hvor du kan besøge skimuseet (åbent til kl. 20.00) og tårnet inden aftenens middag på hotellet.

Dagens kørelængde: Cirka 495 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Scandic Hotel Holmenkollen.

Scandic Hotel Holmenkollen.

14. dag: Oslo 

Efter morgenmaden er det blevet tid til at sige farvel til det stemningsfulde hotel. Vi kører ned i byen, hvor vi kan nå en god byrundtur med bussen, inden vi sætter kursen mod Danmark. Vi kommer blandt andet forbi kongeslottet, nationalteatret, den nye opera, rådhuset og Akershus. På hovedstrøget Karl Johans Gata har du tid til frokost og shopping, inden vi sidst på eftermiddagen sejler med DFDS til København. Sejlturen er en god afslutning på den store rejse, der har budt på uforglemmelige oplevelser undervejs. Vi har inkluderet den store buffetmiddag ombord, der kan nydes, mens vi stille og roligt glider ud gennem den smukke Oslofjord. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Operahuset i Oslo

Operahuset i Oslo

15. dag: Hjemkomst

Efter en afslappende sidste etape ankommer vi til Københavns Havn tidlig formiddag. Nyd den store morgenbuffet med Kronborg til styrbord. Bussen fortsætter herfra til Sjælør Station, Høje Tåstrup Station og Roskilde. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Nordkap & Lofoten · 2020 & 2021
VisSkjul

Venligst bemærk, at listen kun er vejledende, og at der kan ske hotelændringer med meget kort varsel. 

Jyväskyla: Scandic Laajavuori****
Rovaniemi: Scandic Pohjanhovi****
Saariselkä: Lapland Hotel Riekonlinna****
Honningsvåg: Scandic Honningsvåg*** eller Scandic Nordkapp***
Alta: Thon Hotel Alta*** eller Scandic Alta****
Narvik: Thon Hotel Narvik****
Lofoten: Scandic Svolvær**** eller Thon Hotel Lofoten****
Mosjøen: Fru Haugans Hotell****
Trondheim: Quality Hotel Augustin**** eller Scandic Bakklandet****
Oslo: Scandic Holmenkollen Park Hotel****