Favorit i hjertet af Tyrol!

St. Johann in Tirol · Det klassiske Østrig · 2023

Busrejser
9 Dage

Rejs med til en ægte østrigsk feriefavorit, som altid scorer højt på tilfredshedsbarometeret hos Vitus Rejsers gæster. St. Johann i altid skønne Tyrol lokker med flot natur og en yderst gæstfri befolkning. Vi bor på det danskejede Sporthotel Austria i den idylliske by St. Johann. Her er høje bjerge, grønne dale, snævre pas og glitrende, blå bjergsøer.

St. Johann in Tirol ligger idyllisk placeret ved floden Kitzbüheler Ache i dalen mellem bjergene Wilder Kaiser og Kitzbüheler Horn. Den lille hyggelige tyrolerby har cirka 8.000 indbyggere og er en livlig by med masser af aktiviteter hele året rundt. Her er både tyroleraften om mandagen,...

Rejs med til en ægte østrigsk feriefavorit, som altid scorer højt på tilfredshedsbarometeret hos Vitus Rejsers gæster. St. Johann i altid skønne Tyrol lokker med flot natur og en yderst gæstfri befolkning. Vi bor på det danskejede Sporthotel Austria i den idylliske by St. Johann. Her er høje bjerge, grønne dale, snævre pas og glitrende, blå bjergsøer.

St. Johann in Tirol ligger idyllisk placeret ved floden Kitzbüheler Ache i dalen mellem bjergene Wilder Kaiser og Kitzbüheler Horn. Den lille hyggelige tyrolerby har cirka 8.000 indbyggere og er en livlig by med masser af aktiviteter hele året rundt. Her er både tyroleraften om mandagen, marked hver fredag, og festlig musik på byens torv hver onsdag i juli og august.
 
Vi bor på det centralt placerede og danskejede familiehotel Sporthotel Austria. Hotellet er drevet af Johnny og hans mor Ilse, der sørger for at forkæle os under vores ophold. Rejsen er krydret med hyggelige, inkluderede udflugter til en række spændende steder i området samt smukke gåture i det bjergrige landskab. Vi skal blandt andet på opdagelse i Innsbruck, til Apfelstrudel-demonstration, se filmlokationer fra TV-serien Der Bergdoktor og besøge Zell am See. Der vil være god tid undervejs, både i St. Johann og ved udflugtsmålene, til at tage ud på egne oplevelser, gå på indkøb og få slappet af. Alt sammen i godt selskab og med bjergrige Tyrol som betagende kulisse. 

Kort - St. Johann in Tirol - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon
250,-
Eneværelse
910,-
Afbestillingsforsikring
525,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter i St. Johann på Sporthotel Austria****
 • 9 x morgenmad (1.-9. dag)
 • 2 x frokost (2. og 9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Byvandring i St. Johann
 • Vinsmagning på hotellet
 • Besøg på Swarovski Glasværk, inkl. entré
 • Byvandring i Innsbruck
 • Udflugt til Kitzbühl og Zell am See
 • Der Bergdoktor rundtur af filmlokationer inkl. entré
 • Apfelstrudel-demonstration
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 3 · Udrejse Gedser - hjemrejse Rødby

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor --
--- Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

St. Johann in Tirol · Musikherbst am Wilden Kaiser

Er du glad for musik, så se også vores rejse til St. Johann, hvor vi oplever musikfestivalen Musikherbst am Wilden Kaiser. Blandt de optrædende finder du blandt andet traditionelle tyrolerorkestre samt artisterne Andy Borg, Ronja Forcher, Sonja Liebing, Francine Jordi, DJ Ötzi, Maite Kelly, Howard Carpendale og schlagerkongen over dem alle; Hansi Hinterseer.

Du kan opleve Musikherbst på afrejsedatoen 27/9. Læs mere om rejsen her.

Dagsprogram

1. dag: Sydpå med kurs mod Østrig 

Vi forlader Sjælland med færgen fra Gedser til Rostock, hvor vi har reserveret plads i restauranten, så vi kan nyde den store brunch ombord.

Herefter går rejsen ned gennem Tyskland, hvor vi ankommer til vores overnatningshotel i Jena sidst på eftermiddagen. Om aftenen slapper vi af med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

2. dag: St. Johann in Tirol

Efter morgenmaden sætter vi os i bussen og fortsætter mod Tyrol. Vi holder frokostpause tæt på München, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores dejlige hotel i St. Johann. Sporthotel Austria er danskejet, og vores vært - Johnny og hans gode personale - står klar til at forkæle os under vores ophold. Aftenens middag nyder vi i hotellets hyggelige restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

St. Johann in Tirol.

St. Johann in Tirol.

3. dag: Byvandring i St. Johann og vinsmagning

I dag bliver vi introduceret til St. Johann, der er en klassisk tyrolerby. Vi bor et stenkast fra den idylliske bymidte, hvor du finder dejlige cafeer samt et væld af butikker. Byen ligger smukt i grønne omgivelser og med de omkringliggende bjerge som en flot kulisse. Om eftermiddagen byder hotellet på en vinsmagning. Her bliver vi introduceret til de lokale vine, som vi kan nyde til middagene på vores ophold.

Om aftenen mødes vi i restauranten hos Johnny til aftenens middag. Efter middagen er der mulighed for at deltage i en tyroleraften i gåafstand fra hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Til vinsmagning på hotellet.

Til vinsmagning på hotellet.

4. dag: Swarovski Glasværk og Innsbruck

Vi besøger det verdensberømte Swarovski Glasværk, som ligger på den såkaldte glasrute. Swarovski åbnede i 2015 en helt ny og udvidet afdeling i det enestående museum. Museet er ganske spektakulært, både inde, hvor vi kan beundre kunstneriske tableauer, og ude i haven, hvor vi finder Krystalskyen, der rummer flere hundredtusinder krystaller. En meget spektakulær oplevelse. 

Derefter til hovedstaden i Tyrol, den 800 år gamle by Innsbruck. Vi udforsker byen på en lille byvandring, hvor rejselederen blandt andet viser os huset med det berømte Gyldne Tag. I centrum af Innsbruck er der arkader med forretninger og restauranter. Der vil være god tid til at opleve byen og spise frokost på egen hånd. Vi er tilbage i St. Johann inden aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Krystalskyen på Swarovski Glasværk.

Krystalskyen på Swarovski Glasværk.

5. dag: Kitzbühel og Zell am See

Efter morgenmaden sætter vi os i bussen og tager ud på en herlig dagstur. Vi besøger først byen Kitzbühel, der ligger få kilometer syd for St. Johann. Her vil der være tid til at gå på opdagelse på egen hånd samt eventuelt spise lidt frokost.

Efterfølgende kører vi til den kendte skisportsby Zell am See. Byen ligger charmerende ved en skøn sø, og her er altid livligt. Kig i byens mange gode butikker, eller nyd en herlig kop Wiener Melange på en café ved søens bred. Har du lyst, kan du på egen hånd tage på en lille sejltur på søen, hvorfra der er et fantastisk udsyn til de omkringliggende bjerge.

Vi er tilbage i St. Johann og på vores hotel midt på eftermiddagen, hvor der er tid til lidt afslapning inden aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over Zell am See.

Udsigt over Zell am See.

6. dag: Der Bergdoktor og Apfelstrudel

I dag skal vi opleve Ellmau, som er hjembyen for den kendte Dr. Martin Gruber fra TV-serien Der Bergdoktor. TV-serien er kendt i flere europæiske lande, herunder også Danmark. Vi besøger nogle af de kendte lokationer for TV-serien sammen med en lokalguide. Uanset om du kender serien eller ej, vil de flotte lokationer være besøget værd.

Efter rundvisningen kører vi retur til St. Johann. Nu er der lidt tid på egen hånd, før vi om eftermiddagen skal opleve, hvordan man laver den berømte østrigske Apfelstrudel på den hyggelige Café Reiner, der ligger i gåafstand til hotellet.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Bergdoktorens by Ellmau.

Bergdoktorens by Ellmau.

7. dag: Marked i St. Johann og mulighed for vandretur

I dag har du mulighed for at besøge det ugentlige lokale marked i St. Johann. På den centrale plads i byen sælger omkring 20 stadeholdere frisk frugt og grøntsager, lækre oste, friskt kød og fisk samt  specialiteter fra Kitzbüheler Alpen og Tyrol.

Du kan også deltage i en vandretur i nærområdet, som rejselederen arrangerer. St. Johann in Tirol ligger ved foden af bjerget Kizbüheler Horn, og vi kan tage liften op til ”hornet” og gå en dejlig tur (liften er ikke inkluderet). Eftermiddagen er til egne oplevelser og afslapning. Om aftenen nyder vi rejsens sidste middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Der er gode muligheder for vandreture i nærområdet.

Der er gode muligheder for vandreture i nærområdet.

8. dag: Nordpå mod Danmark

Vi siger på gensyn til Tyrol og St. Johann, hvorefter vi kører nordpå. Vi spiser middag og overnatter i Midttyskland på vejen hjem.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

9. dag: Hjemrejse

Hjemrejsen gennem Tyskland går ad en anden rute end udrejsen. Vi har passende stop undervejs, så vi kan spise frokost og strække benene. Om eftermiddagen rammer vi Puttgarden, hvorfra vi skal med færgen til Rødby.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Sporthotel Austria ****, St. Johann in Tirol
VisSkjul

​Det charmerende Sporthotel Austria ligger lige i nærheden af bjergbanen i St. Johann og bare 300 meter fra byens hyggelige centrum. Den tyrolske perle er en hyggelig by med masser af skønne cafeer, restauranter og butikker. Det danskejede familiehotel bliver drevet af danske Johnny og hans gode personale, der sørger for en hjemlig følelse og masser af forkælelse under opholdet. 

Sporthotel Austria er bygget i klassisk østrigsk stil, har en skøn have og ligger i rolige omgivelser. Restauranten er berømt for sit gode køkken, hvor der serveres klassiske østrigske retter.

På hotellet finder du også en hyggelig bar med magelige lænestole, som indbyder til afslapning efter middagen samt en hyggelig kaminbar med bibliotek - naturligvis med masser af læsestof på dansk.

Hotellet har en fin og mellemstor indendørs pool samt sauna. Fra poolen er det om sommeren muligt at gå direkte ud i hotellets hyggelige have, hvor der er liggestole. Der er gratis WiFi overalt på hotellet. 

Værelser

De pæne værelser er rummelige og har alle tv, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelse med balkon, hvorfra du kan nyde udsigten til bjergene. Eneværelserne er uden balkon. 

Læs mere om hotellet her.

Sporthotel Austria i Tyrol.
Sporthotel Austria i Tyrol.
Standard dobbeltværelse på Sporthotel Austria.
Standard dobbeltværelse på Sporthotel Austria.
Bar og restaurant på Sporthotel Austria.
Bar og restaurant på Sporthotel Austria.
Poolen på Sporthotel Austria.
Poolen på Sporthotel Austria.
Eksempel på eneværelse.
Eksempel på eneværelse.