St. Johann in Tirol

Busrejser
9 Dage

Oplev det klassiske Østrig, der byder på flot natur og en yderst gæstfri befolkning. Vi bor på det danskejede Sporthotel Austria i den idylliske by St. Johann. Her er høje bjerge, grønne dale, snævre pas og glitrende, blå bjergsøer.  

St. Johann in Tirol ligger idyllisk placeret ved floden Kitzbüheler Ache i dalen mellem bjergene Wilder Kaiser og Kitzbüheler Horn. Den lille hyggelige tyrolerby har cirka 8.000 indbyggere og er en livlig by med masser af aktiviteter hele året rundt. Her er både tyroleraften om mandagen, marked hver fredag, og festlig musik på byens torv hver onsdag i juli og august. 

På afrejsen...

Oplev det klassiske Østrig, der byder på flot natur og en yderst gæstfri befolkning. Vi bor på det danskejede Sporthotel Austria i den idylliske by St. Johann. Her er høje bjerge, grønne dale, snævre pas og glitrende, blå bjergsøer.  

St. Johann in Tirol ligger idyllisk placeret ved floden Kitzbüheler Ache i dalen mellem bjergene Wilder Kaiser og Kitzbüheler Horn. Den lille hyggelige tyrolerby har cirka 8.000 indbyggere og er en livlig by med masser af aktiviteter hele året rundt. Her er både tyroleraften om mandagen, marked hver fredag, og festlig musik på byens torv hver onsdag i juli og august. 

På afrejsen d. 23/9 har vi desuden inkluderet en helt særlig oplevelse: Her har vi nemlig billetter til musikfestivalen Musikherbst am Wilden Kaiser i den nærliggende by Ellmau. Glæd dig til fire aftener med festlig schlager- og folkloremusik.  Blandt de optrædende finder du blandt andet traditionelle tyrolerorkestre samt artisterne Die Kastelruther Spatzen, Marc Pircher, Die Amigos, Sigrid & Marina, Nik P og  schlagerkongen over dem alle Hansi Hinterseer. Den populære musikfestival løber af stablen d. 26/9 - 29/9.
 
Vi bor på det centralt placerede og danskejede familiehotel Sporthotel Austria. Hotellet er drevet af Johnny og hans mor Ilse, der sørger for at forkæle os under vores ophold. Rejsen er krydret med hyggelige, inkluderede udflugter til en række spændende steder i området samt smukke gåture i det bjergrige landskab. Vi skal blandt andet på opdagelse i Innsbruck, på Apfelstrudel-demonstration, se Jakobskreuz og besøge Zell am Zee. Der vil være god tid undervejs, både i St. Johann og ved udflugtsmålene til at tage ud på egne oplevelser, gå på indkøb og få slappet af. Alt sammen i godt selskab og med bjergrige Tyrol som betagende kulisse. 

Kort over St. Johann i Østrig

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon
300,-
Eneværelse
925,-
Afbestillingsforsikring
435,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter i Tyrol på Sporthotel Austria***
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 2 x frokost (5. og 9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Byvandring i St. Johann
 • Apfelstrudel-demonstration
 • Byvandring i Innsbruck
 • Besøg på Swarovski Glasværk, inkl. entré
 • Besøg ved Jakobskreuz
 • Udflugt til Kitzbühl og Zell am See
 • Afr. 23/9: Billet til "Musikherbst" i Ellmau
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Afr. 23/9:  På denne rejse har vi desuden inkluderet en helt særlig oplevelse: Her har vi nemlig billetter til musikfestivalen Musikherbst am Wilden Kaiser i den nærliggende by Ellmau. Glæd dig til fire aftener med festlig schlager- og folkloremusik.  Blandt de optrædende finder du blandt andet Die Kastelruther Spatzen, Marc Pircher, die Amigos, Sigrid & Marina, Nik P samt schlagerkongen over dem alle Hansi Hinterseer. Den populære musikfestival løber af stablen d. 26/9 - 29/9. Da vi kører med bussen til festivalen vil ugens udflugtsprogram blive tilpasset chaufførens køre-/hviletid. Programændringer kan derfor forekomme. Adgangsbilletten er naturligvis inkluderet i rejsens pris. 

Dagsprogram

1. dag: Sydpå med kurs mod Østrig 

Vi forlader Sjælland med færgen fra Gedser til Rostock, hvor vi har reserveret plads i restauranten, så vi kan nyde den store brunch ombord. Herefter går rejsen ned gennem Tyskland, hvor vi ankommer til vores overnatningshotel sidst på eftermiddagen. Om aftenen slapper vi af med middag på hotellet.

2. dag: St. Johann in Tirol

Efter morgenmaden sætter vi os i bussen og kører fra Midttyskland mod Tyrol. Vi ankommer til vores dejlige hotel i St. Johann i løbet af eftermiddagen. Hotellet er danskejet, og vores værter Johnny og hans mor Ilse står klar til at forkæle os under vores ophold. Aftenens middag nyder vi i hotellets hyggelige restaurant.

3. dag: Byrundtur i St. Johann

I dag bliver vi introduceret til St. Johann, der er en klassisk tyrolerby. Vi bor et stenkast fra den idylliske bymidte, hvor du finder dejlige caféer samt et væld af butikker. Byen ligger smukt i grønne omgivelser og med de omkringliggende bjerge som en flot kulisse. Efter en lille byvandring skal vi opleve, hvordan man laver den berømte østrigske Apfelstrudel på den hyggelige Café Reiner, der ligger i gåafstand til hotellet. Resten af eftermiddagen er på egen hånd, inden vi om aftenen mødes i restauranten hos Johnny og Ilse til aftenens middag. Efter middagen er der mulighed for at deltage i en tyroleraften i gåafstand fra hotellet.

4. dag: Innsbruck og Swarovski Glasværk

Innsbruck er en 800 år gammel by i det sydvestlige hjørne af Østrig og hovedstad i delstaten Tyrol. Vi udforsker byen på en lille byvandring, hvor vi blandt andet ser det berømte Gyldne Tag. Der vil være god tid til at opleve byen og spise frokost på egen hånd, inden vi fortsætter til dagens andet udflugtsmål. På den såkaldte glasrute ligger det verdensberømte Swarovski Glasværk med et enestående museum, der i 2015 åbnede en helt ny og udvidet afdeling. Museet er ganske spektakulært, både inde, hvor vi kan beundre kunstneriske tableauer, og ude i haven, hvor vi finder Krystalskyen, der rummer flere hundredtusinder krystaller. Vi er tilbage i St. Johann inden aftenens middag.

Afrejse 23/9: Musikherbst am Wilden Kaiser - traditionel tyrolermusik
Sammen spiser vi en tidlig middag på hotellet i St. Johann, inden vi med vores bus kører til Elmnau, hvor musikfestivalen Musikherbst løber af stablen. Det er festivalens første dag, og musikprogrammet indledes derfor med en aften med traditionel tyrolermusik. Når programmet er slut, kører vores chauffør os tilbage til St. Johann.

5. dag: Jacobskreuz i Kitzbüheler Alpen

I dag skal vi opleve det berømte Jakobskreuz. Korset står i Kitzbüheler Alpen og er verdens største, som det er muligt at komme op i. Vi starter med at tage liften op på bjerget, hvor vi går en tur ind i korset. Herfra er der en spektakulær udsigt over bjerge og dale. Dagens frokost nyder vi sammen på en hyggelig alperestaurant. Herefter kan man vælge at gå den fire kilometer lange tur ned i den smukke dal i selskab med rejselederen eller tage bussen. På vandreturen er der en helt fantastisk udsigt over Pillersee og Kizbüheler-bjergene. Bussen kører de gæster, der springer vandreturen over, retur til St. Johann, hvorefter den henter de resterende gæster.  

Afrejse 23/9: Musikherbst am Wilden Kaiser - folkemusik
Sammen spiser vi en tidlig middag på hotellet i St. Johann, inden vi med vores bus kører til Elmnau og Musikherbst. Denne aften byder musikprogrammet på folkemusik med blandt andet Marc Pircher og Die Kastelruther Spatzen. Når programmet er slut, kører vores chauffør os tilbage til St. Johann.

6. dag: Kitzbühel og Zell am Zee

Efter morgenmaden sætter vi os i bussen og tager ud på en herlig dagstur. Vi besøger først byen Kitzbühel, der ligger få kilometer syd for St. Johann. Her vil der være tid til at gå på opdagelse på egen hånd samt eventuelt spise lidt frokost. Efterfølgende kører vi til den kendte skisportsby Zell am Zee. Byen ligger charmerende ved en skøn sø, og her er altid livligt. Kig i byens mange gode butikker, eller nyd en herlig kop Wiener Melange på en café ved søens bred. Har du lyst, kan du på egen hånd tage på en lille sejltur på søen, hvorfra der er et fantastisk udsyn til de omkringliggende bjerge. Vi er tilbage på vores hotel midt på eftermiddagen, hvor der er tid til lidt afslapning inden aftenens middag.

Afrejse 23/9: Musikherbst am Wilden Kaiser - schlagermusik
Sammen spiser vi en tidlig middag på hotellet i St. Johann, inden vi med vores bus kører til Elmnau og Musikherbst. Denne aften byder musikprogrammet på schlagermusik med Andy Borg, Die Amigos og Howard Carpendale. Når programmet er slut, kører vores chauffør os tilbage til St. Johann.

7. dag: Marked i St. Johann og mulighed for vandretur

I dag har du mulighed for at besøge det ugentlige marked i St. Johann. På den centrale plads i byen sælger omkring 20 stadeholdere frisk frugt og grøntsager, lækre oste, friskt kød og fisk samt  specialiteter fra Kitzbüheler Alpen og Tyrol. Du kan også deltage i en vandretur i nærområdet, som rejselederen arrangerer. St. Johann in Tirol ligger ved foden af bjerget Kizbüheler Horn, og vi tager liften op til ”hornet” og går en dejlig tur (liften er ikke inkluderet). Eftermiddagen er til egne oplevelser og afslapning. Om aftenen nyder vi rejsens sidste middag på hotellet.

Afrejse 23/9: Musikherbst am Wilden Kaiser - stjerneaften
Sammen spiser vi en tidlig middag på hotellet i St. Johann, inden vi med vores bus kører til Elmnau og Musikherbst. Det er festivalens sidste aften, og scenen besøges af Sigrid & Marina, Nik P og Hansi Hinserseer. Vores bus kører fra Ellmau omkring kl. 22.00, da chaufføren skal holde sine køre-/hviletider og være frisk til hjemrejsen dagen efter. Ønsker du at blive i Ellmau efter kl. 22.00 vil transporten hjem til St. Johann være på egen hånd.

8. dag: Nordpå mod Danmark

Vi siger på gensyn til Tyrol og St. Johann, hvorefter vi kører nordpå. Vi spiser middag og overnatter i Midttyskland på vejen hjem.

9. dag: Hjemrejse

Hjemrejsen gennem Tyskland går ad en anden rute end udrejsen. Vi har passende stop undervejs, så vi kan spise frokost og strække benene. Om eftermiddagen rammer vi Puttgarden, hvorfra vi skal med færgen til Rødby.
  
 

Hotelinformation

Sporthotel Austria***
VisSkjul

​Det charmerende Sporthotel Austria ligger lige i nærheden af bjergbanen i St. Johann og bare 300 meter fra byens hyggelige centrum. Den tyrolske perle St. Johann er en hyggelig by med masser af skønne caféer, restauranter og butikker. Det danskejede familiehotel bliver drevet af danske Johnny og hans mor Ilse, der sørger for en hjemlig følelse og masser af forkælelse under opholdet. 

Sporthotel Austria er bygget i klassisk østrigsk stil, har en skøn have og ligger i rolige omgivelser. Restauranten er berømt for sit gode køkken, hvor der serveres klassiske østrigske retter. På hotellet finder du også en hyggelig bar med magelige lænestole, som indbyder til afslapning efter middagen samt en hyggelig kaminbar med bibliotek - naturligvis med masser af læsestof på dansk. Hotellet har en fin og mellemstor, indendørs pool samt sauna. Fra poolen er det om sommeren muligt at gå direkte ud i hotellets hyggelige have, hvor der er liggestole. Der er gratis WiFi overalt på hotellet. 

Værelser

De pæne dobbeltværelser er rummelige og har alle tv, sikkerhedsboks og mod tillæg kan du få egen balkon, hvorfra du kan nyde udsigten til bjergene. Eneværelserne er dog uden balkon. Alle værelser har desuden eget badeværelse med hårtørrer og bruseniche eller badekar.

Læs mere om hotellet her.
Sporthotel Austria i Tyrol. Standard dobbeltværelse på Sporthotel Austria. Bar og restaurant på Sporthotel Austria. Poolen på Sporthotel Austria.