Favorit i hjertet af Tyrol!

St. Johann in Tirol · Det klassiske Østrig · 2024

Busrejser
9 Dage

St. Johann er en ægte klassiker i Tyrol. Beliggende for foden af de storslåede bjerge Wilder Kaiser er her smukke omgivelser, et charmerende bymiljø og en utroligt gæstfri befolkning. Vi bor på det danskejede Sporthotel Austria, der serverer god mad og har en dejlig have til afslapning. Spændende udflugter er som altid inkluderet i rejsens pris. 

St. Johann in Tirol ligger idyllisk placeret ved floden Kitzbüheler Ache i dalen mellem bjergene Wilder Kaiser og Kitzbüheler Horn. Den lille hyggelige tyrolerby har cirka 8.000 indbyggere og er en livlig by med masser af aktiviteter hele året rundt. På byens torv er der marked...

St. Johann er en ægte klassiker i Tyrol. Beliggende for foden af de storslåede bjerge Wilder Kaiser er her smukke omgivelser, et charmerende bymiljø og en utroligt gæstfri befolkning. Vi bor på det danskejede Sporthotel Austria, der serverer god mad og har en dejlig have til afslapning. Spændende udflugter er som altid inkluderet i rejsens pris. 

St. Johann in Tirol ligger idyllisk placeret ved floden Kitzbüheler Ache i dalen mellem bjergene Wilder Kaiser og Kitzbüheler Horn. Den lille hyggelige tyrolerby har cirka 8.000 indbyggere og er en livlig by med masser af aktiviteter hele året rundt. På byens torv er der marked hver fredag og i juli og august er der levende musik hver onsdag. Det er også muligt at tage svævebanen til bjerget Harschbichl, hvor der er flotte vandreruter og en charmerende almhytte med servering.
 
Vi bor på det centralt placerede og danskejede familiehotel Sporthotel Austria. Hotellet er drevet af Johnny og hans mor Ilse, der sørger godt for os under opholdet. Derudover kan du glæde dig spændende oplevelser på vores udflugter. Vi tager blandt andet på byrundtur i Tirols flotte hovedstad Innsbruck, oplever Swarovskis magiske krystalverden, ser filmlokationer fra TV-serien Der Bergdoktor, tager med svævebane til det specielle Jakobskreuz og besøger grænsebyen Kufstein.

Både på udflugterne og i St. Johann tager vi os god tid til at nyde de fantastiske omgivelser og der vil også blive rig mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd og nyde de små specialbutikker, hyggelige caféer og ikke mindst slappe af på vores dejlige hotel.
 

Kort - St. Johann - Sommer 2024

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon
250,-
Eneværelse (dobbeltværelse i St. Johann)
1.100,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Afbestillingsforsikring
675,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter i St. Johann på Sporthotel Austria****
 • 9 x morgenmad (1.-9. dag)
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 7 x middag (1.-4. dag samt 6.-8.dag)
 • Byvandring i St. Johann
 • Vinsmagning på hotellet
 • Besøg på Swarovski Glasværk, inkl. entré
 • Byvandring i Innsbruck
 • Udflugt til "Der Bergdoktor"-lokationer inkl. entré og lokalguide
 • 1 x Apfelstrudel med kaffe
 • Svævebane og entré til Jakobskreuz
 • Byvandring i Kufstein
 • Markedsbesøg i St. Johann
 • Lille byvandring i Nürnberg
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.50 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 21.15
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
07.05 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 19.25
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) 18.55
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 18.40
08.30 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.40 Gedser Færgehavn ved Billetkontoret 17.45

Rute 4 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.30 Kalundborg Station 21.40
05.00 Høng Station 21.10
05.30 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.40
05.55 Sorø, samkørselsparkering ved motorvejen (Centervej 1) 20.15
06.20 Ringsted Station 19.50
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 19.30
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Med Scandlines til Rostock og overnatning i Thüringen 

Den korteste og mest behagelige rejserute fra Sjælland til Østrig går via Gedser og Rostock. Vi sejler med Scandlines og har under overfarten inkluderet den store brunchbuffet med drikkevarer til. Når vi kører i land i Rostock, sætter vi kursen mod syd og passerer Berlin, Potsdam og Leipzig. Der bliver selvfølgelig holdt pause undervejs, inden vi sidst på eftermiddagen er fremme ved vores overnatningshotel i delstaten Thüringen. 

Der er tid til lidt afslapning eller måske en lille spadseretur, inden vi sammen spiser middag på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

2. dag: Sydtyskland og St. Johann in Tirol

Rejsen videre gennem Sydtyskland går gennem de flotte kuperede landskaber og skovområder i Thüringen og gennem Bayern med humlemarker, vinmarker og historiske byer. Omkring München spiser vi frokost, og snart efter begynder Alpernes tinder at tårne sig op foran os.

Syd for München følger vi floden Inn mod Østrig, og mens dalen bliver smallere, bliver bjergene højere. Langs de forrevne tinder ved Bjergkæden Wilder Kaiser når vi frem til St. Johann, hvor vores danske vært Johnny og hans gode personale står klar til at tage imod os. 

Efter lidt tid på egen hånd til at se lidt nærmere på omgivelserne og hotellet, kan vi sætte os til rette i hotellets restaurant og nyde den første middag i Østrig. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag

St. Johann in Tirol.

St. Johann in Tirol.

3. dag: Byvandring i St. Johann og vinsmagning

St. Johann er en by, som rummer alt, hvad man forventer af en klassisk tyrolerby. Her er blomsterudsmykkede huse, charmerende gader, små specialbutikker og caféer. Byen er desuden omgivet af bjerge med svævebaner, som fører op til hyggelige almhytter, Vi bor et stenkast fra den idylliske bymidte, og rejselederen inviterer i dag på en lille byvandring og en introduktion til byens mange muligheder.

Efter den lille byvandring bliver der tid til at nyde St. Johann på egen hånd, inden vi om eftermiddagen igen samles på hotellet til vinsmagning. Vores vært præsenterer her hotellets udvalg af gode lokale vine, og vi kan både nyde de gyldne dråber og det gode selskab.

Om aftenen er der igen middag på hotellet i Johnnys restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag

Til vinsmagning på hotellet.

Til vinsmagning på hotellet.

4. dag: Swarovski Glasværk og Innsbruck

Dagens udflugt byder på nogle af de største seværdigheder i Tyrol, når vi både besøger det verdensberømte Swarovski Glasværk og Tyrols smukke hovedstad Innsbruck. Vi starter med et besøg i Swarovskis Krystalverden, som i 2015 blev udvidet med en helt ny og spektakulær udstilling. Som navnet antyder, er det vitterligt som at træde ind i en verden af krystaller, og udstillingen byder på flotte tableauer både udendørs og inde i museet. Ikke mindst den helt specielle Krystalsky, der rummer flere hundredetusinder krystaller, er en oplevelse, som man sent vil glemme.

Efter at have været omgivet af krystaller i en eventyrlig verden fortsætter vi gennem Inndalen til hovedstaden i Tyrol, den 800 år gamle by Innsbruck. Omgivet af himmelstræbende bjerge og gennemstrømmet af floden Inn er byen på alle måder et smukt syn. Vi tager på en byvandring, hvor rejselederen tager os med helt ind i hjertet af den gamle by med de travle gågader og farverige huse. Her kommer vi naturligvis også forbi det berømte Gyldne Tag, som pryder facaden på det gamle palæ, der i dag er bymuseum.  

Fristelserne i Innsbruck er mange, og der bliver god tid til at gå på opdagelse på egen hånd og i eget tempo, inden vi hen på eftermiddagen igen sætter kursen mod St. Johann. Der er selvfølgelig tid til afslapning, inden vi mødes til aftenens middag i restauranten.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag

Krystalskyen på Swarovski Glasværk.

Krystalskyen på Swarovski Glasværk.

5. dag: Der Bergdoktor og apfelstrudel 

Mange kender den berømte TV-serie Der Bergdoktor, som så dagens lys i 2008. Siden har serien gået sin sejrgang gennem Europa, og ikke mindst de utroligt smukke lokationer har givet serien en stor skare af fans. Sammen med en lokal østrigsk guide besøger vi på dagens udflugt det hus, hvor Doktor Martin Gruber har sin praksis i serien. Bygningen har rødder tilbage til 1600-tallet og blev opdaget af filmteamet, der man ledte efter den perfekte og mest maleriske beliggenhed til seriens lægepraksis. 

Efter besøget i Bergdoktor-Praxis ser vi sammen med lokalguiden nærmere på landsbyen Ellmau, hvor mange af de øvrige scener i serien er optaget. Uanset om du kender serien eller ej, er de maleriske og idylliske omgivelser absolut et besøg værd. Bemærk, at der kan være optagelser i gang, og at dagens besøg bliver planlagt derefter. 

Omkring middagstid vender vi tilbage til St. Johann, hvor der er tid på egen hånd i centrum, inden vi om eftermiddagen byder på apfelstrudel og kaffe på en af byens hyggelige caféer. Østrigerne er kendt for deres fremragende bagværk og ikke mindst apfelstrudel står højt på listen over favoritterne. 

I dag holder Johnny og hans personale en velfortjent fridag, så aftenens middag er på egen hånd. St. Johann byder på et væld af gode restauranter, og rejselederen er naturligvis klar med forslag og ideer til gode spisesteder.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Bergdoktorens by Ellmau.

Bergdoktorens by Ellmau.

6. dag: Jakobskreuz og Kufstein 

Efter morgenmaden venter en speciel oplevelse på os. Med bussen kører vi til den lille landsby St. Jakob in Haus, hvorfra vi fortsætter med svævebanen til toppen af bjergryggen Buchensteinwand. Her besøger vi det næsten 30 meter høje tårn Jakobskreuz, der er formet som et kors med fire arme. Tårnet blev bygget i 2014 og er i dag et af de absolutte højdepunkter i Kitzbühleralperne. Indvendigt er der elevator, som tager os til udsigtplatformen på toppen, hvorfra der er en helt betagende udsigt mod alpernes tinder. I klart vejr kan vi se så langt som til Østrigs højeste bjerg Grossglockner. Vi tager os god tid til at nyde udsigten og de smukke omgivelser, inden vi igen tager svævebanen ned til dalen.

Fra Jakobskreuz fortsætter vi forbi det forrevne og flotte bjergmassiv Wilder Kaiser til Inndalen og grænsebyen Kufstein. Byen ligger smukt direkte ved Innfloden, og højt på klipperne over byen troner det over 800 år gamle fort. Herfra spiller hver dag verdens største udendørsorgel med 4948 orgelpiber - en koncert, der kan høres mere end 10 kilometer væk. Vi er i Kufstein, så vi kan høre orglet spille midt på dagen, og herefter er der tid på egen hånd til at gå på opdagelse i den historiske by. Her er et livligt handelsliv ved torvet og gågaden, og der er gode muligheder for at finde en lille café eller hyggelig restaurant til frokost. 

Vi er tilbage i St. Johann hen på eftermiddagen, og til aften mødes vi i hotellets restaurant, hvor der er gjort klar til en særlig menu. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag

Det næsten 30 meter høje tårn Jakobskreuz.

Det næsten 30 meter høje tårn Jakobskreuz.

7. dag: Marked i St. Johann og mulighed for svævebane og vandretur

Hver fredag er der marked på torvet i St. Johann, hvor lokale producenter sælger deres specialiteter som oste, frugt og grønt, pølser, honning og hjemmelavede lækkerier. Vi sætter formiddagen af til at nyde stemningen og livet på markedet og måske lade sig friste af nogle af de gode tilbud. 

Efter tid på markedet tilbyder rejselederen at arrangere en tur med svævebanen til Kitzbühler Horn (for egen regning). Herfra er der udsigt mod bjergmassivet Wilder Kaiser, dalene for foden af Kitzbühler Horn og de centrale alpers snedækkede tinder. På toppen ligger almhytten Harschbichlhütte, hvor det er muligt at nyde udsigten i ro og mag, men der er også flotte vandreruter, og rejselederen viser gerne vej på en vandretur med panoramaudsigt. 

Om aftenen kan vi sættes os til rette i hotellets restaurant og nyde den sidste middag i St. Johann.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag

Der er gode muligheder for vandreture i nærområdet.

Der er gode muligheder for vandreture i nærområdet.

8. dag: Nürnberg og overnatning i Thüringen

Når vi har nydt morgenmaden på hotellet, må vi tage afsked med Johnny og personalet på hotellet. Vi sætter kursen nordpå og passerer München, Ingolstadt og Donuafloden, før vi når frem til den historiske by Nürnberg.

Trods en omtumlet historie og ødelæggelserne under 2. Verdenskrig har byen i dag et charmerende bymiljø med gamle huse, flotte kirker og ikke mindst et malerisk centrum langs floden Pegnitz, der skærer sig gennem byen. Vi holder frokostpause i centrum og efter en lille gående introduktion til den gamle bykerne, bliver der tid på egen hånd til at se nærmere på seværdighederne og spise frokost. Nürnberg er særligt kendt for sine gode, krydrede pølser, og de fleste slagtere og caféer tilbyder forskellige menuer med pølserne som vigtigste ingrediens. 
 
Efter besøget i Nürnberg fortsætter vi gennem den nordlige del af Bayern og ind i delstaten Thüringen til vores overnatningshotel, hvor vi spiser middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den gamle bydel i Nürnberg.

Den gamle bydel i Nürnberg.

9. dag: Hjemrejse via Rostock og Gedser

På rejsens sidste dag passerer vi igen Potsdam og Berlin og holder selvfølgelig pause undervejs, inden vi først på eftermiddagen når Rostock. På overfarten med Scandlines til Gedser er der mulighed for at tilkøbe færgens store buffet inklusive drikkevarer ad libitum. Henad aftentide er vi igen hjemme på Sjælland efter en skøn ferie i det klassiske Tyrol.

Inkluderede måltider: Morgenmad

Hotelinformation

Sporthotel Austria ****, St. Johann in Tirol
VisSkjul

​Det charmerende Sporthotel Austria ligger lige i nærheden af bjergbanen i St. Johann og bare 300 meter fra byens hyggelige centrum. Den tyrolske perle er en hyggelig by med masser af skønne caféer, restauranter og butikker.

Det danskejede familiehotel bliver drevet af Johnny og hans gode personale, der sørger for en hjemlig følelse og masser af forkælelse under opholdet. 

Sporthotel Austria er bygget i klassisk østrigsk stil, har en skøn have og ligger i rolige omgivelser. Restauranten er berømt for sit gode køkken, hvor der serveres klassiske østrigske retter.

På hotellet finder du også en hyggelig bar med magelige lænestole, som indbyder til afslapning efter middagen samt en hyggelig kaminbar med bibliotek - naturligvis med masser af læsestof på dansk.

Hotellet har en fin og mellemstor indendørs pool samt sauna. Fra poolen er det om sommeren muligt at gå direkte ud i hotellets hyggelige have, hvor der er liggestole. Der er gratis WiFi overalt på hotellet. 

Værelser

De pæne værelser er rummelige og har alle tv, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelse som eneværelse (ej med balkon) samt dobbeltværelse med balkon, hvorfra du kan nyde udsigten til bjergene.

Sporthotel Austria i Tyrol.
Sporthotel Austria i Tyrol.
Standard dobbeltværelse på Sporthotel Austria.
Standard dobbeltværelse på Sporthotel Austria.
Bar og restaurant på Sporthotel Austria.
Bar og restaurant på Sporthotel Austria.
Poolen på Sporthotel Austria.
Poolen på Sporthotel Austria.
Eksempel på eneværelse.
Eksempel på eneværelse.