Inkl. halvpension

Westendorf · Tyrol i fuldt flor

Busrejser
9 Dage

Hold ferie ved Kitzbühleralperne i skønne Westendorf, der er kåret som Europas smukkeste landsby og indbegrebet af alt det skønneste i Tyrol. Her kan du glæde dig til dejlige dage på det 4-stjernede familiehotel Jakobwirt, hvor du helt sikkert vil føle dig hjemme. 

I Westendorf finder vi Tyrol i fuldt flor. Her er blomster over det hele, og indbyggerne kappes om at have byens flotteste balkon. Hvert år investerer bystyret mange penge i udsmykningen, og byen har tidligere vundet konkurrencen om at være Europas smukkeste landsby. Westendorf er ikke alene en køn by at se på, men også et behageligt sted...

Hold ferie ved Kitzbühleralperne i skønne Westendorf, der er kåret som Europas smukkeste landsby og indbegrebet af alt det skønneste i Tyrol. Her kan du glæde dig til dejlige dage på det 4-stjernede familiehotel Jakobwirt, hvor du helt sikkert vil føle dig hjemme. 

I Westendorf finder vi Tyrol i fuldt flor. Her er blomster over det hele, og indbyggerne kappes om at have byens flotteste balkon. Hvert år investerer bystyret mange penge i udsmykningen, og byen har tidligere vundet konkurrencen om at være Europas smukkeste landsby. Westendorf er ikke alene en køn by at se på, men også et behageligt sted at tilbringe sin ferie. På byens cafeer frister en kop kaffe eller et godt glas vin, som man kan nyde, mens man indsnuser den gode atmosfære i byen.

De inkluderede og varierede udflugter viser ikke blot charmen i Westendorf, men også de prægtigste landskaber i Tyrol. Vi skal både op i bjergene, ind i dalene og nyde roen ved de smukke blågrønne søer, når vi blandt andet kører med damptog til Achensee, oplever Kaprun-dæmningen og kører en panoramatur rundt om Kaiserbjergene. Under opholdet i Westendorf er der inkluderet halvpension, som byder på stor morgenbuffet samt 3-retters menu, salatbuffet og ostebræt om aftenen. Der er frit valg mellem flere skønne hovedretter til middagene.

På sæsonens sidste rejse kan du desuden få en helt særlig oplevelse, når der fejres Almabtrieb i Tyrol. Her kommer flot pyntede køer ned fra bjergene efter sommerens græsning. Ugens program og udflugter bliver afviklet i en lidt anden rækkefølge, så vi kan opleve festlighederne i landsbyen.

Kort - Westendorf - Tyrol i fuldt flor.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon
250,-
Eneværelse
500,-
Afbestillingsforsikring
430,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 31/8
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter i Westendorf på Hotel Jakobwirt****
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 1 x frokost (9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Besøg i Regensburg
 • Byvandring i Westendorf
 • Damptog op til Achensee
 • Udflugt til Kaprun-dæmningen
 • Besøg i Zell am See
 • Udflugt rundt om Kaiserbjergene med besøg i Kufstein
 • Byvandring i Innsbruck, inkl. entré til Riesenrundgemälde
 • Besøg ved den olympiske skihopbakke i Innsbruck
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Afrejse 16/9: Almabtrieb
Oplev Almabtrieb i Tyrol, hvor flot pyntede køer kommer ned fra bjergene efter sommerens græsning. Ugens program og udflugter bliver afviklet i en lidt anden rækkefølge, så vi kan opleve festlighederne i landsbyen.

Dagsprogram

1. dag: Gennem Thüringen til Bayern

På færgen fra Gedser til Rostock spiser vi den store morgenbuffet. Efter overfarten kan du slappe af og nyde turen gennem Tyskland. Vi spiser middag og overnatter i det nordlige Bayern.

Inkluderede måltider: Morgenmad (brunch), middag.

2. dag: Regensburg og Westendorf

Vi holder middagspause i Regensburg, som blev anlagt af romerne for over 2.000 år siden. Sidst på eftermiddagen kører vi ind i Brixental til dalens smukkeste by Westendorf. Allerede inden den lækre middag kan du nå at få et indtryk af den blomstersmykkede by, der har alt det, man forbinder med Tyrol - ikke mindst de traditionelle huse med balkoner og et overvældende flor af Tyrolerpelargonier og andre skønne blomster.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

De smukke blomsterkasser pynter overalt i Tyrol.

De smukke blomsterkasser pynter overalt i Tyrol.

3. dag: Westendorf og damptog til Achensee

På en lille byvandring med rejselederen lærer vi Westendorf og omegn at kende. Over middag kører vi til Jenbach, hvorfra vi tager det nostalgiske damptog op til Seespitz ved den smaragdgrønne Achensee. Søen ligger omgivet af høje bjerge, og med sin beliggenhed 950 meter over havets overflade er Achensee Østrigs højest beliggende sø. Her kan du for egen regning tage med en turbåd på en smuk sejltur på søen, eller du kan køre med vores bus til Pertisau, hvor vi holder en pause. Vi er tilbage i Westendorf sidst på eftermiddagen. Hop en tur i hotellets pool, eller slap af med et godt glas østrigsk vin inden aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Achensee er Østrigs højest beliggende sø.

Achensee er Østrigs højest beliggende sø.

4. dag: Kaprun-dæmningen og Zell am See

Østrigerne har i mange år udnyttet de enorme vandmængder i bjergene til at frembringe energi. Ved Kaprun besøger vi en af landets mange opdæmmede bjergsøer, hvor ikke mindst den store dæmning gør indtryk. Det er muligt at gå på dæmningen og fornemme vandets kolossale kraft. Turen op til dæmningen foregår med mindre lokale busser samt en såkaldt skrålift, som bringer os op ad bjergsiderne. Efter bjergturen holder vi pause i Zell am See, som er en livlig og populær by ved en skøn sø. Her er både mulighed for at shoppe i de mange gode butikker eller blot at nyde en kop kaffe ved søbredden.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Den imponerende Kaprundæmning.

Den imponerende Kaprundæmning.

5. dag: Rundt om Kaiserbjergene

Via St. Johann og Gasteig kører vi ind i bunden af Kaiserbachtal. I det fredede naturområde er der en formidabel flot udsigt til Kaiserbjergene. Vi holder en pause, og der er mulighed for at tage på en lille vandretur i området. Rundturen fortsætter gennem Walchsee til Kufstein, hvor vi holder eftermiddagspause. Vi er tilbage i Westendorf sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Kaiserbjergene - Westendorf Tyrol i fuldt flor

Kaiserbjergene - Westendorf Tyrol i fuldt flor

6. dag: Markedsdag

I dag er der god tid til at nyde stemningen i Westendorf, hvor det er markedsdag. Der er også masser af muligheder for at komme tæt på den spektakulære natur. Tag eksempelvis en tur op med svævebanen, der når op i cirka 1.500 meters højde, eller lån en af hotellets gratis cykler. Der er også utallige vandremuligheder. Om aftenen er der mulighed for at overvære det festlige show Tyroleraften, der turnerer rundt i hele Tyrol. Billetterne kan bestilles via rejselederen, dog tages der forbehold for udsolgte pladser. Prisen er omkring 14 euro.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Svævebanen når op i cirka 1.500 meters højde.

Svævebanen når op i cirka 1.500 meters højde.

7. dag: Innsbruck

Tyrols hovedstad Innsbruck ligger kun en god times kørsel fra Westendorf. Vi lægger ud med historien om Tyrols frihedskamp, når vi skal se det imponerende maleri Riesenrundgemälde, der er et 360 graders maleri. Panoramaet viser i detaljer slaget på Bergisel og indeholder alle elementer i tyrolernes frihedskamp, herunder trangen til frihed og forbindelsen til Himlen. På det næste besøg kommer vi lidt tættere på selv samme himmel, når vi aflægger den nye, olympiske skihopbakke et besøg. Innsbruck var vært ved vinter-OL i både 1964 og 1976. Fra toppen af skihopbakken er der en fantastisk udsigt over byen og de omgivende bjerge. Bakken bliver brugt hele året, så med lidt held kan vi se en af vovehalsene tage springet ud over kanten. Vi nøjes dog selv med at køre med bussen ned til byens centrum, hvor vi på en lille byvandring blandt andet ser Det Gyldne Tag. Herefter bliver der tid til at se nærmere på byen på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Det smukke gyldne tag i Innsbruck.

Det smukke gyldne tag i Innsbruck.

8. dag: På gensyn, Tyrol!

Vi siger på gensyn til Tyrol og en af Europas smukkeste landsbyer og sætter kursen mod Danmark. Vi overnatter i Midttyskland på vejen hjem.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

9. dag: Hjemrejse

Rejsen fortsætter nordpå, og ved Lüneburger Heide spiser vi frokosten. Først på aftenen ankommer vi til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

 

Hotelinformation

Hotel Jakobwirt ****, Westendorf
VisSkjul

Hotel Jakobwirt, der ligger midt i Westendorf, er et charmerende familiehotel i ægte tyrolerstil. Her finder du både restaurant, pejsestue, et lille bibliotek - også med danske bøger - elevator, solterrasse og en lille indendørs pool. Mod betaling kan du få massagebehandlinger. Der er gratis WiFi på hotellet. 

Værelser

Værelserne er uensartede og indrettet i typisk tyrolerstil. Alle værelser har sikkerhedsboks, telefon, radio, tv, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer og badekar eller bruseniche. Størstedelen af værelserne er med badekar.
Ægte østrigsk charme på Hotel Jacobwirt.
Ægte østrigsk charme på Hotel Jacobwirt.
Den hyggelige reception på Hotel Jacobwirt.
Den hyggelige reception på Hotel Jacobwirt.
Indendørs pool på Hotel Jacobwirt.
Indendørs pool på Hotel Jacobwirt.