Inkl. halvpension og udflugter

Barlinek & Det Idylliske Polen · 2024

Busrejser
5 Dage

Rejs med til det idylliske Polen, og glæd dig til at bo på hyggeligt hotel direkte ved søbredden og i smukke grønne omgivelser i den lille by Barlinek -  et fantastisk udgangspunkt for at nyde både områdets natur og spændende udflugter. Alle udflugter, halvpension, to frokoster, grillaften og danseaften er inkluderet i prisen. 

Barlinek ligger blot 350 kilometer fra Rostock i et smukt naturområde med mere end 50 søer. Allerede i 1800-tallet var byen et yndet udflugtsmål for velhavere fra Berlin, der ville ud i naturen og nyde de smukke omgivelser. Med vores hotels fremragende beliggenhed ved søen har vi...

Rejs med til det idylliske Polen, og glæd dig til at bo på hyggeligt hotel direkte ved søbredden og i smukke grønne omgivelser i den lille by Barlinek -  et fantastisk udgangspunkt for at nyde både områdets natur og spændende udflugter. Alle udflugter, halvpension, to frokoster, grillaften og danseaften er inkluderet i prisen. 

Barlinek ligger blot 350 kilometer fra Rostock i et smukt naturområde med mere end 50 søer. Allerede i 1800-tallet var byen et yndet udflugtsmål for velhavere fra Berlin, der ville ud i naturen og nyde de smukke omgivelser. Med vores hotels fremragende beliggenhed ved søen har vi også alle muligheder for at nyde landskabet, fuglelivet og de grønne omgivelser samtidig med, at byens centrum og torvet blot er 300 meter væk. 

Under opholdet byder hotellet både på en aften med musik, en danseopvisning med unge dansere fra byen og en grillaften i den hyggelige have ved søen. Derudover tager vi på spændende og hyggelige udflugter, der selvfølgelig er inkluderet i prisen. Glæd dig blandt andet til en sejltur på søen, et besøg på et af områdets specialbryggerier og en udflugt til den altid livlige handelsby Szczecin. Her bliver der både tid til shopping og et besøg på byens flotte bil- og teknikmuseum. Kort sagt en rejse, der byder på masser af oplevelser i idylliske og smukke omgivelser. 

Både ud- og hjemrejsen er med Scandlines via Gedser og Rostock, så du får den mest behagelige rejserute til Polen - en selvfølge, når du rejser med Vitus. 

 

Rutekort - Barlinek - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon og søudsigt
250,-
Eneværelse
350,-
Eneværelse med balkon og søudsigt
600,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Afbestillingsforsikring
340,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter på Hotel Barlinek***
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • 2 x frokost (2. og 4. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Danse- og musikaften på hotellet
 • Fri adgang til hotellets Spa & Wellness Center
 • Lille byvandring i Barlinek
 • Sejltur på Barlinek Sø
 • Byrundtur i Szczecin
 • Besøg på Teknik og Transportmuseum, inkl. entré
 • Bryggeribesøg
 • Besøg i Gorzow
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.50 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 21.15
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
07.05 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 19.25
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) 18.55
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 18.40
08.30 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.40 Gedser Færgehavn ved Billetkontoret 17.45

Rute 4 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.30 Kalundborg Station 21.40
05.00 Høng Station 21.10
05.30 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.40
05.55 Sorø, samkørselsparkering ved motorvejen (Centervej 1) 20.15
06.20 Ringsted Station 19.50
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 19.30
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Med Scandlines til Rostock og ankomst til Barlinek

Sæt dig godt til rette i bussen, og lad feriefølelsen indfinde sig. Efter opsamling på Sjælland sejler vi med Scandlines fra Gedser til Rostock. Ombord har vi inkluderet den store brunchbuffet, og der er både god tid til at nyde maden og eventuelt handle i butikken, inden vi sejler ind på floden Warnow og ankommer til havnen i Rostock. Herfra sætter vi kursen mod sydøst og passerer grænsen til Polen, hvor vi møder vores lokale, dansktalende guide. 

Efter ankomsten til Barlinek er der tid til at se lidt nærmere på de smukke omgivelser og måske nyde hotellets hyggelige have, inden vi sætter os til rette i restauranten og sammen kan nyde rejsens første middag. 

Inkluderede måltider: Brunch og middag.

2. dag: Barlinek og sejltur på søen

Barlinek er en lille by med blot cirka 15.000 indbyggere, men har ikke desto mindre en lang historie. Byen siges at være grundlagt af fiskere fra Berlin, der ledte efter nye attraktive områder og fandt den idylliske sø med masser af fisk. Her bosatte de sig og kaldte byen for Berlinchen, hvilket i dag er blevet til Barlinek. Vi tager på en lille rundtur i byen og ser nærmere på dens seværdigheder. Her er bl.a. dele af den gamle bymur fra middelalderen, den store Mariakirke, fontænen Gåsepigen og parken, der er opkaldt efter bysbarnet Emanuel Lasker, der var matematiker og verdensmester i skak i begyndelsen af 1900-tallet. 

Efter byrundturen stiger vi ombord i en af de turbåde, som sejler på Barlineks flotte sø. Her kommer vi tæt på søens dyre- og fugleliv og passerer blandt andet de fire fredede øer, som bebos af svaner, blishøns og gråænder. Efter at have nydt naturen og livet på søen vender vi tilbage til hotellet, hvor vi spiser frokost sammen. 

Om eftermiddagen er der tid til at fortsætte oplevelserne i Barlinek på egen hånd eller måske tage på en lille vandretur langs søbredderne. Du kan også benytte hotellets lille wellness-afdeling med sauna og fitnescenter, hvis det kunne friste. 

Om aftenen er der igen middag på hotellet.

Bemærk: På rejser, hvor vi kører fra Danmark om torsdagen, kan rækkefølgen af de inkluderede udflugter variere. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Hotel Barlinek ligger malerisk ud til byens lille sø.

Hotel Barlinek ligger malerisk ud til byens lille sø.

3. dag: Szczecin, bilmuseum og shopping

Polens vigtige havneby Szczecin er en spændende by med en omtumlet historie. Vi tager på en heldagsudflugt til storbyen, der med sine 400.000 indbyggere byder på masser af oplevelser, gode indkøbsmuligheder og fremragende muséer. På grund af sin gunstige beliggenhed ved en beskyttet bugt ud til Østersøen, blev byen heftigt bombet under krigen og mere end 90% af bykernen blev ødelagt. Efter krigen blev et enormt genopbygningsarbejde sat i gang, og siden begyndelsen af 90'erne er man fortsat med at genskabe bycentrum med en blanding af historiske arkitektur og topmoderne bygninger. Resulatet er et atraktivt og varieret bymiljø med små pladser, gode restauranter, caféer og spændende kulturtilbud. 

På en kørende byrundtur ser vi nærmere på byens forvandling og får et indtryk af både den gamle, historiske byggestil og den moderne eksperimenterende arkitektur. Vi kommer blandt andet forbi den nye koncertsal Philharmonien, som med sin lyse og himmelstræbende tagkonstuktion et af byens moderne vartegn, passerer hertugernes gamle slot, der er rekonstrueret i den oprindelige byggestil, og ser den livlige promenade langs floden Oder, som stadig i dag er byens livsnerve.  

Efter byrundturen besøger vi Szczecins flotte museum for Teknik og Kommunikation. Her er en fantastisk samling af køretøjer fra biler og motorcykler til sporvogne og bæltekøretøjer. Alle fortæller de også en historie om Polens og Szczecins nyere historie. Byen var en vigtig tysk industriby indtil afslutningen på 2. Verdenskrig, og med de udstillede køretøjer får vi et interessant indblik i, hvordan produktionen ændrede sig i takt med de politiske omvæltninger fra førkrigstiden og over efterkrigstidens kommunistiske styre og frem til i dag. 

Szczecin byder også på fremragende spise- og indkøbsmuligheder, og efter museumsbesøget bliver der god tid på egen hånd til at nyde de mange fristelser og måske gøre et godt køb i en af de mange butikker. 

Når vi er tilbage i Barlinek venter middagen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over den polske by Stettin.

Udsigt over den polske by Stettin.

4. dag: Bryggeribesøg og Gorzow

Polen har en lang og stolt tradition for at brygge godt øl, og en rejse til Polen er ikke komplet uden at have smagt på de gyldne dråber. Vi besøger et lokalt bryggeri, og på en lille rundvisning får vi et indblik i produktionen, der foregår næsten som i de gode, gamle dage. Bryggeriet producerer et stort udvalg af forskellige øl, der spænder fra almindelige pilsnere til chokoladeøl! Vi runder besøget af med at spise frokost på bryggeriet, og mon ikke det kunne friste med et godt glas øl sammen med maden?

Efter frokosten kører vi til byen Gorzow, som ligger ved floden Warta. Byen er både kendt for sin flotte promenade langs floden og for sine gode shoppingmuligheder. Vi holder en god pause i byen, så der er mulighed for at nyde mulighederne, hvad enten det er afslapning på en lille beværtning med udsigt over floden eller shopping i et af det store centre i bymidten. 

Vi er hjemme i Barlinek hen på eftermiddagen, så der er god tid til at nyde sidste aften i de smukke omgivelser ved søen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Smagsprøver på det gode polske øl.

Smagsprøver på det gode polske øl.

5. dag: Hjemrejse via Rostock og Gedser

Efter morgenmaden er det tid til at vinke farvel til Barlinek.

Allerede først på eftermiddagen er vi fremme i Rostock, og herfra sejler vi med Scandlines retur til Gedser. Der er mulighed for at forudbestille færgens store buffet med drikkevarer ad libitum, så sulten er stillet. inden vi igen sætter fødderne på dansk grund først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Barlinek ***
VisSkjul

Vores komfortable, familieejede stamhotel ligger lige ned til bredden af den smukke Barlinek Sø og kun cirka 200 meter fra byens centrum. Hotel Barlinek er drevet af familien Bartek, som altid tager sig godt af deres gæster. 

Hotellets restaurant er smagfuldt indrettet og har måske egnens bedste køkken, der byder på et udvalg af moderne europæiske retter og mad fra det traditionelle polske køkken.

I januar 2021 åbnede hotellet et lille Spa & Wellness Center, hvor benyttelse af finsk sauna, infrarød sauna og fitnessrum er inkluderet for Vitus Rejsers gæster.   

Værelser

Alle værelser har telefon, tv, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Værelserne, der vender mod søen, har alle balkon (mod tillæg), hvorfra man kan nyde udsigten over vandet.

På enkelte rejser benytter vi desuden værelser i hotellets ​nye tilbygning, den såkaldte "røde bygning". Værelserne i tilbygningen er indrettet som værelserne i hovedbygningen, og det er også her muligt at bestille værelser med søudsigt og balkon mod tillæg. Der er cirka 25 meter fra hovedbygningen til tilbygningen. 

Hotel Barlinek ligger malerisk ud til byens lille sø.
Hotel Barlinek ligger malerisk ud til byens lille sø.
Beliggenheden fejler intet på Hotel Barlinek.
Beliggenheden fejler intet på Hotel Barlinek.
Den skønne have på Hotel Barlinek.
Den skønne have på Hotel Barlinek.
Den smukke have har en fantastisk udsigt.
Den smukke have har en fantastisk udsigt.
Restauranten på Hotel Barlinek.
Restauranten på Hotel Barlinek.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.