Inkl. stort udflugts- program

Stockholm & Ålandsøerne · 2022

Busrejser
5 Dage

Vi bor i hjertet af Stockholm på denne hyggelige rejse til Sveriges hovedstad, der udover en grundig introduktion til den charmerende storby også byder på en flot udflugt til Ålandsøerne. 

Stockholm kaldes for Nordens Venedig, og kælenavnet er velvalgt. Byen er bygget over 14 øer, der forbindes af 54 broer, og er omgivet af vand på alle sider. Her bor vi i den svenske hovedstads hjerte i gåafstand til blandt andet Kungsholmen og den charmerende bydel Gamla Stan. På rejsen har vi inkluderet en unik dagsudflugt til Ålandsøerne, den finske selvstyrende øgruppe, der ligger i den nordlige del af Østersøen ved indgangen til Den Botniske Bugt.  ...

Vi bor i hjertet af Stockholm på denne hyggelige rejse til Sveriges hovedstad, der udover en grundig introduktion til den charmerende storby også byder på en flot udflugt til Ålandsøerne. 

Stockholm kaldes for Nordens Venedig, og kælenavnet er velvalgt. Byen er bygget over 14 øer, der forbindes af 54 broer, og er omgivet af vand på alle sider. Her bor vi i den svenske hovedstads hjerte i gåafstand til blandt andet Kungsholmen og den charmerende bydel Gamla Stan. På rejsen har vi inkluderet en unik dagsudflugt til Ålandsøerne, den finske selvstyrende øgruppe, der ligger i den nordlige del af Østersøen ved indgangen til Den Botniske Bugt.  

Stockholm er blandt Europas smukkest beliggende hovedstæder med ikke mindre end tre forskellige steder på UNESCOs Verdensarvsliste: Vikingebyen Birka, Drottningholm og Skogskyrkogården. Byen er fyldt med flotte bygningsværker og imponerende kulturskatte fra forskellige historiske epoker. Gamla Stan er den ældste bydel, og her oser der af middelalderlig atmosfære i de krogede, brostensbelagte gader med de smukke, skæve huse, der er nænsomt restaureret. Overalt ser du gamle klosterhvælvinger, grønne baggårde og charmerende gader, der er fyldt med spændende butikker med svensk design, kunstgallerier, cafeer og hyggelige restauranter. Stockholm byder også på et væld af gamle, velholdte slotte, kirker, smukke tårne og statelige spir, som vidner om den mere end 700 år gamle kulturhistorie. Lad dine sanser gå på opdagelse i byen på havet, der med sine 26 parker også er ganske grøn. Vi besøger naturligvis friluftsmuseet Skansen midt i den kongelige nationalpark Djurgården.

På rejsen har vi desuden inkluderet en dejlig heldagsudflugt til den unikke øgruppe Åland, som byder på mageløse naturscenerier og interessante attraktioner. Svenskerne selv kalder deres by for "Skandinaviens hovedstad", og måske er du efter dit besøg i byen tilbøjelig til at give dem ret.

Kort - Stockholm - Sverige

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.575,-
Afbestillingsforsikring
349,-
Brændstoftillæg · Afr. 24/6, 8/7, 22/7 og 29/7
92,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi: 24/6, 5/8 og 16/9-2022
 • 4 nætter på Clarion Hotel Amaranten****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 3 x frokost (1., 2. og 5. dag)
 • 2 x middag (1. og 4. dag)
 • 1 x middag, inkl. drikkevarer (3. dag)
 • 1 x kaffe og Ålandspandekager (3. dag)
 • Pause i bolsjebyen Gränna
 • Byrundtur i Stockholm
 • Besøg på Skansen
 • Sejltur til Ålandsøerne
 • Busrundtur på Ålandsøerne
 • Byvandring i Mariehamn
 • Besøg på Vasamuseet
 • Pause ved Bergs sluser ved Gøtakanalen
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 30 · Norden

Udrejse Hjemrejse
06.15 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
06.30 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.15
07.00 København, Sjælør Station 20.00
07.30 Holte Station ved Stationsvej 19.30
08.00 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 19.00
08.30 Helsingør Station ved Sundsiden 18.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Langs Vättern til Stockholm

Fra København kører vi til Helsingør, hvor vi tager færgen til Helsingborg. Nu skal vi se grantræer - og dem er der mange af - på vej mod Gränna ved den store sø Vättern. Det er blandt andet her i Gränna, du kan købe de berømte polkagrise. Vi spiser frokost i bolsjebyen, og først på aftenen ankommer vi til Stockholm. Middagen nyder vi på hotellet.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

I Gränna har du mulighed for at købe de klassiske polkagrise.

2. dag: Byrundtur og Skansen

Der mangler ikke noget på hotellets store morgenbord, og med energidepoterne fyldte er vi klar til en byrundtur med bus og til fods gennem Stockholm. Vi skal blandt andet se de mange pragtfulde bygninger: Kongeslottet, Stadshuset, Riddarholmskirken, hyggelige Gamla Stan og meget andet.

Vi besøger frilandsmuseet Skansen og spiser frokost i de historiske omgivelser. Her er mulighed for at besøge åbne værksteder, dyreparken med nordiske dyr og historiske bygninger. Vi er tilbage i centrum sidst på eftermiddagen. Middagen er i dag på egen hånd, men rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med gode restaurantforslag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Frilandsmuseet Skansen.

3. dag: Ålandsøerne

Vi skal lidt tidligt op i dag, så vi kan nå færgen i Kapellskär. Herfra sejler vi på et par timer til Ålandsøerne midt imellem Sverige og Finland. Sejlturen gennem skærgården er utrolig smuk og en oplevelse i sig selv. Vi ankommer til Mariehamn omkring middag lokal tid. Ålandsøerne er i dag selvstændig, men man kan bruge både svenske kroner og euro. Sproget er svensk. Der bliver tid til at se nærmere på den charmerende by på en lille byvandring. Vi har bussen med, så vi kører også en lille rundtur på øerne, hvor den skønne skærgård altid er nærværende, og naturen imponerer.

Om eftermiddagen ankommer vi til et af Ålandsøernes mest bemærkelsesværdige historiske monumenter, fæstningen Bomarsund. Midt i disse rammer bydes vi på kaffe og Ålandspandekager, en lokal specialitet, som er en rigtig lækkerbisken. På tilbagevejen til Stockholm spiser vi færgens store buffet inklusive drikkevarer og kaffe. Der er ofte underholdning på båden, og da vi kommer gennem internationalt farvand, kan man som regel gøre et godt køb i shoppingområdet. Midt på aftenen er vi tilbage på hotellet i Stockholms centrum.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Kobba Klintar ved Ålandsøerne.

Kobba Klintar ved Ålandsøerne.

4. dag: Vasaskibet 

Dagens højdepunkt er besøget på Vasamuseet. Krigsskibet Vasa kæntrede kort efter stabelafløbningen i 1628. Heldigvis var det senere muligt at bjerge skibet. Efter at have været konserveret i havvand kunne det restaureres. Det er en af de mest betydelige attraktioner i hele Norden. Vi besøger skibet fra morgenstunden, hvor der er færrest gæster. Resten af dagen er der mulighed for at studere Stockholm på egen hånd. Tag eksempelvis en af turbådene rundt om Djurgården, besøg Saluhallen med dens mange spændende boder med mad, drikke, kager, chokolade, frugt og grønt, eller gå på shopping i varehuset NK, der ligger i gåafstand fra hotellet. 

Opholdet i byen rundes af med en god middag på en historisk restaurant i Stockholms Gamla Stan. Denne romantiske bydel emmer af historie og atmosfære. En dejlig afslutning på et hyggeligt ophold i Nordens smukkeste hovedstad.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det imponerende Vasaskib.

Det imponerende Vasaskib.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Nordens Venedig og vender næsen mod Danmark. På et stykke af strækningen følger vi delvist Gøtakanalen, og vi holder en formiddagspause ved Bergs sluser, der blev anlagt som en del af kanalen. 

Frokosten spiser vi ved Vättern, inden vi i Helsingborg tager færgen tilbage til Danmark.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Clarion Hotel Amaranten ****, Stockholm
VisSkjul

Clarion Hotel Amaranten ligger centralt i Stockholm i bydelen Kungsholmen blot ti minutters gang (800 meter) fra stationen. Her bor vi tæt på seværdigheder og shopping, og i gåafstand til hotellet findes både metro og sporvogne. På hotellet findes desuden restaurant og lobbybar.

Værelser

Vi bor i standard dobbelt- eller enkeltværelse. Alle værelser har tv, minibar, strygejern og strygebræt, gratis WiFi og eget badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her. 
 

Standard dobbeltværelse på Clarion Amaranten.
Standard dobbeltværelse på Clarion Amaranten.
Receptionen på Clarion Amaranten.
Receptionen på Clarion Amaranten.
Restauranten i Clarion Amaranten.
Restauranten i Clarion Amaranten.