Inkl. besøg i TV-tårnet

Berlin · Storbyferie · 2022

Busrejser
5 Dage

Berlin er et af vores mest populære storbyrejsemål. Byen summer af liv, og det bugner af kunst, kultur, historie og formidabel shopping i den tyske hovedstad. Vi oplever Berlins højdepunkter på byrundture med besøg ved blandt andet Brandenburger Tor, Gedächtniskirche, Kurfürstendamm, Reichstag og Potsdamer Platz. Vi har også inkluderet et besøg i TV-tårnet - Berlins mest spektakulære bygning.  

Tag med på den perfekte storbyferie i Berlin. Der er masser at opleve, så vi har inkluderet spændende byrundture og udflugter hver dag. Berlin ligger tættere på Danmark, end man måske lige tror, og den relativt korte rejsetid gør Berlin til det perfekte rejsemål med bus....

Berlin er et af vores mest populære storbyrejsemål. Byen summer af liv, og det bugner af kunst, kultur, historie og formidabel shopping i den tyske hovedstad. Vi oplever Berlins højdepunkter på byrundture med besøg ved blandt andet Brandenburger Tor, Gedächtniskirche, Kurfürstendamm, Reichstag og Potsdamer Platz. Vi har også inkluderet et besøg i TV-tårnet - Berlins mest spektakulære bygning.  

Tag med på den perfekte storbyferie i Berlin. Der er masser at opleve, så vi har inkluderet spændende byrundture og udflugter hver dag. Berlin ligger tættere på Danmark, end man måske lige tror, og den relativt korte rejsetid gør Berlin til det perfekte rejsemål med bus. Nyd en afslappende færgetur med brunchbuffet efterfulgt af små 250 kilometer i 4- eller 5-stjernet bus gennem Tyskland. Undervejs introducerer vores kyndige rejseleder os til Tyskland og Berlin, så vi er klædt godt på til de spændende oplevelser i den tyske hovedstad.

På byrundturene kommer vi rundt om Berlins storhed, fald og den levende historie, som kan mærkes overalt. Hvad enten det drejer sig om kunst, kultur, historie eller shopping, så har Berlin det hele i rigelige mængder. Byen forandrer sig konstant, men det er som om, at sjælen og historien aldrig slipper sit tag i den gamle by. Mange smutter til vores nabohovedstad hvert år for at følge udviklingen. Hvad sker der på Potsdamer Platz? Hvilke mystiske museer og anmelderroste restauranter er nu åbnet i Berlin? Er shoppingcentret KaDeWe blevet for mondænt? Vores rejseledere holder dig opdateret og ved, hvad der er forandret og bevaret. Vi bor på Hotel Premier Inn City Centre tæt ved shoppinggaden Kurfürstendamm.

Oplev et forrygende show!

Du kan også købe billet til Friedrichstadt Palast-show, når du bestiller rejsen. Det er et imponerende show med fantastiske kostumer, lys, musik, dans og akrobatik. Forestillingen starter klokken 19.30, og spilledagen oplyses cirka 14 dage før afrejse. Vi har valgt gode pladser i salen til en rimelig pris. Billetterne ligger klar på hotellet og udleveres af rejselederen. Du sørger selv for transport til og fra teatret i Friedrichstrasse, men rejselederen er gerne behjælpelig med at bestille taxi eller udpege offentlige transportmidler. 

Kort over Berlin i Tyskland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
1100,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
155,-
Afbestillingsforsikring
275,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Friedrichstadt Palast Show
385,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter på Premier Inn City Centre Berlin***
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • 2 x middag (1. og 4. dag)
 • Byrundtur med bus i Vestberlin
 • Sejltur på Spreefloden
 • Byrundtur med bus i Østberlin
 • Besøg ved Murmonumentet i Bernauer Strasse
 • Besøg i fjernsynstårnet, inkl. entré
 • Udflugt til Potsdam med entre og  audioguide på Schloss Cecilienhof
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 21.00
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.45
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.15
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.45
07.00 Ølby Station ved Netto 19.30
07.35 Tappernøje ved motorvejen (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 19.00
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.45
07.55 Højmølle Kro 18.30
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.45

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarangement

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen. ​

Bemærk: Friedrichstadt Palast holder sommerferie i juli og august, hvorfor det ikke er muligt at opleve showet på rejsen i august.

Bemærk: Ønsker du at besøge kuplen i Rigsdagen, skal du booke plads hjemmefra: www.bundestag.de

 

Dagsprogram

1. dag: Mod Berlin

Vi krydser Østersøen via Gedser-Rostock, og under overfarten nyder vi færgens store brunch. På vejen gennem Nordtyskland giver rejselederen et indblik i Tyskland og Berlin. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Tysklands hovedstad, tidsnok til at nå en tur rundt i lokalområdet eller i butikkerne i nærheden af vores hotel. Om aftenen spiser vi sammen på en nærliggende restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Med Scandlines går turen til Tyskland.

Med Scandlines går turen til Tyskland.

2. dag: Vestberlin og sejltur på Spree

Den tyske morgenmad slår sjældent fejl - en righoldig morgenbuffet venter os. Efter morgenmaden skal vi ud og nyde Berlin og dens mange højdepunkter. De gamle skillelinjer mellem øst og vest er udviskede, men eksisterer både mentalt og arkitektonisk. I dag tager vi vores egen bus rundt i byens vestlige del med Tiergarten, de nordiske ambassader, Schloss Bellevue, Kulturforum og Schloss Charlottenburg. Midt på dagen sejler vi en tur på Spreefloden gennem det centrale Berlin. Vi passerer mange af de kendte seværdigheder og ser byen fra en anden vinkel.

Resten af dagen er fri til oplevelser på egen hånd. Nye museer og skiftende udstillinger betyder, at Berlin altid er en rejse værd. Byen har et stort udbud af teaterforestillinger, koncerter og varietéer. Hotellets reception og rejselederen hjælper gerne med at skaffe billet. Denne aften er middagen på egen hånd - Berlin har et meget stort og varieret udbud af restauranter og et rimeligt prisniveau.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

På en flot sejltur på Spreefloden ser vi Berlin fra en anden vinkel.

På en flot sejltur på Spreefloden ser vi Berlin fra en anden vinkel.

3. dag: Østberlin og besøg i TV-tårnet

Med vores egen bus kører vi gennem Østberlin og ser nærmere på Checkpoint Charlie, Gendarmenmarkt og den berømte byport Brandenburger Tor. Vi kommer over Museumsøen og kører ad pragtgaden Unter den Linden mod Alexanderplatz. Undervejs besøger vi Murmonumentet i Bernauer Strasse, hvor vi får en fornemmelse af, hvordan den delte by så ud. Herefter kører vi mod centrum i den østlige del af Berlin til Karl Liebknecht Strasse og Alexanderplatz. Under rundturen bliver der selvfølgelig også mulighed for at se et stykke af Berlinmuren - East Side Gallery.

Der bliver tid til frokost på egen hånd, og herefter mødes vi ved Berlins karakteristiske fjernsynstårn, som blev bygget i 1969. Tårnet er 368 meter højt, og med elevator kommer vi på kun 40 sekunder op til panoramasalonen i 203 meters højde. Herfra har vi en formidabel udsigt over Berlin. Resten af dagen er fri til egne oplevelser. Besøg eventuelt Rigsdagen eller Potsdamer Platz, som er blevet Berlins nye fashionable centrum. Eller hvad med et besøg på Rittersportmuseet eller DDR-museet ? Middagen er i aften på egen hånd, og rejselederen har selvfølgelig et væld af gode forslag.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Fra TV-tårnet har vi en formidabel udsigt over Berlin.

Fra TV-tårnet har vi en formidabel udsigt over Berlin.

4. dag: Potsdam og Schloss Cecilienhof

I Potsdam udenfor Berlin besøger vi Schloss Cecilienhof, der er kendt for Potsdam-konferencen i sommeren 1945. Her mødtes Stalin, Truman og Churchill og aftalte rammerne for Tysklands deling. På vej mod byens centrum passerer vi den russiske koloni og det hollandske kvarter med de mange smalle gavlhuse.

Der bliver tid til at se nærmere på Potsdams hyggelige centrum på egen hånd, inden vi slår et smut rundt om slotsparken, hvor de preussiske konger byggede flere slotte. Vi er tilbage i Berlin sidst på eftermiddagen. Om aftenen runder vi vores dejlige ophold i Berlin af med middag på en lokal restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Schloss Cecilienhof.

Schloss Cecilienhof.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Berlin og kører mod Rostock og færgen til Danmark. Vil du afslutte rejsen med manér, er der mulighed for at forudbestille færgens store frokostbuffet med øl, vin og vand ad libitum. Vi er hjemme i Danmark henad aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Premier Inn Berlin City Centre Hotel***
VisSkjul

Godt 3-stjernet hotel med den bedst tænkelige beliggenhed: Tæt ved Wittenberger Platz, det store indkøbsmekka KaDeWe, Europacentret og den spændende shoppinggade Kurfürstendamm. Man kan gå til det meste, så mere centralt kan man næsten ikke bo. Hele hotellet er moderne indrettet og har bar, elevator og gratis WiFi. Vi spiser morgenmad i hotellets restaurant, men de inkluderede middage spiser vi på nærliggende restauranter. 

Værelser

Vi bor på pæne, mindre dobbelt- eller twinværelser med tv, kaffe- og tefaciliteter,aircondition og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.