Inkl. sejltur og besøg i TV-tårnet

Berlin · Storbyferie · 2023

Busrejser
4 eller 5 Dage

Få byer har som Berlin lært af sin egen historie, og hvert et gadehjørne har en fortælling, som vi kan blive klogere af. På denne rejse dykker vi ned i byens dramatiske fortid og nutid, når vi sætter fokus på de menneskeskæbner, som nogle gange glemmes i historiebøgerne.

Vi kender alle de store seværdigheder og hovedpersonerne i verdenshistoren, men kender vi også bagsiden af historien? Hvordan var det at leve i en delt by? Hvad gør det ved mennesker at være på flugt? Hvordan kan humor og ironi hjælpe til at overleve? Det er evigt aktuelle spørgsmål som vi...

Få byer har som Berlin lært af sin egen historie, og hvert et gadehjørne har en fortælling, som vi kan blive klogere af. På denne rejse dykker vi ned i byens dramatiske fortid og nutid, når vi sætter fokus på de menneskeskæbner, som nogle gange glemmes i historiebøgerne.

Vi kender alle de store seværdigheder og hovedpersonerne i verdenshistoren, men kender vi også bagsiden af historien? Hvordan var det at leve i en delt by? Hvad gør det ved mennesker at være på flugt? Hvordan kan humor og ironi hjælpe til at overleve? Det er evigt aktuelle spørgsmål som vi sætter i fokus på denne spændende rejse til Berlin.

Vi får en rundvisning på det berømte jødiske museum, besøger grænseposten Tränenpalast og går i fodsporene på de DDR-borgere, der prøvede at flygte til vesten. I bydelen Prenzlauer Berg ser vi forvandlingen fra forfald til mondænt kvarter og besøger det gamle bryggeri, der er blevet kulturelt samlingspunkt i byen.

Selvfølgelig skal vi også opleve de klassiske seværdigheder og nyde en sejltur gennem bymidten, der konstant er i forvandling med nye og storslåede byggerier. Vi bor i hjertet af byen midt på Alexanderplatz og tæt på Berlins historiske centrum med museumsøen, byslottet, Domkirken og Unter den Linden.   

På 5-dages rejserne tager vi også på udflugt til Potsdam, hvor vi får en rundvisning på det imponerende Neues Palais, der er et af Tysklands mest storslåede slotte. Vi tager også på en hyggelig tur gennem den smukke slotspark Sanssouci, ligesom vi også har god tid i centrum af den hygggelige gamle bykerne. 

Ekstraarrangementer:

Oplev også Europas største showteater Friedrichstadtpalast!

Når du bestiller rejsen, har du også mulighed for at købe billet til en aftenforestilling på Friedrichstadt Palast. Showet, der er en institution på linje med Moulin Rouge i Paris, byder på fantastiske kostumer, lys, musik, dans og akrobatik. Forestillingen starter klokken 19.30, og spilledagen oplyses cirka 14 dage før afrejse.

Vi har reserveret gode pladser i salen og billetterne ligger klar på hotellet og udleveres af rejselederen. Der er cirka 20 minutters gang fra hotellet til teatret i Friedrichstrasse, men rejselederen er også gerne behjælpelig med at bestille taxi eller anvise offentlige transportmidler. Bemærk, at showet holder sommerpause i august måned. 

Havel in Flammen - Sejltur med festfyrværkeri (kun på afgangen 14/9-2023)
Lørdag aften den 16. september tilbyder vi et helt specielt arrangement. Vi kører med vores egen bus til Potsdam og går ombord på et af skibene fra Potsdams "Weisse Flotte", hvor vi bydes velkommen med et glas sekt. Herefter sejler vi ud på Havelfloden og undervejs serveres en to-retters menu med vin, øl, vand og kaffe inkluderet.

Der er live musik ombord og aftenens højdepunkt er det store fyrværkeri "Havel in Flammen", hvor himlen lyses op i et storslået lyshav, der spejler sig i vandoverfladen. Turen slutter klokken 22.00, hvorefter vi kører tilbage til hotellet.

Kort over Berlin i Tyskland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse · 4-dages rejser
875,-
Eneværelse · 5-dages rejser
1.100,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Afbestillingsforsikring · 4-dages rejser
240,-
Afbestillingsforsikring · 5-dages rejser
300,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Friedrichstadt Palast Show · Afr. 25/9 og 15/10
395,-
Havel in Flammen - sejltur med musik, spisning og festfyrværkeri · Afr. 14/9
695,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 eller 4 nætter på Park Inn Berlin Alexanderplatz ****
 • 4 eller 5 x morgenmad (1.- 4./5. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • Byrundtur med bus
 • Rundvisning i Tränenpalast
 • Besøg ved Gedenkstätte Berlinermauer
 • Sejltur på Spreefloden
 • Rundvisning på det jødiske museum
 • Besøg i fjernsynstårnet, inkl. entré
 • Udflugt til Potsdam med rundtur i slotsparken Sanssouci (kun på 5-dages-rejserne)
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 21.00
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.45
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.15
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.45
07.00 Ølby Station ved Netto 19.30
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 19.00
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.45
07.55 Højmølle Kro 18.30
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.45

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarangement

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen. ​

Bemærk: Friedrichstadt Palast holder lukket i juli, august og medio september, hvorfor det kun er muligt at opleve showet på afr. 25/9 og 15/10.

Bemærk: Ønsker du at besøge kuplen i Rigsdagen, skal du booke plads hjemmefra: www.bundestag.de

Dagsprogram

1. dag: Berlin

Vi krydser Østersøen via Gedser-Rostock, og under overfarten nyder vi færgens store brunch. Der er ikke langt til Berlin og allerede først på eftermiddagen passerer vi byskiltet, mens rejselederen giver os det historiske overblik.

Vi kommer forbi sommerslottet Charlottenburg og kører gennem Tiergarten, der er Berlins modstykke til New Yorks Central Park og byens grønne hjerte. Her ser vi også regeringsområdet med Rigsdagsbygningen, inden vi tager et stop ved Holocaustmindesmærket og går en lille tur mellem de 2711 betonsøjler, der midt i Berlin står som et gravmonument over de myrdede jøder.

Ad den gamle slotsallé, Unter den Linden, kommer vi til Museumsøen, den gamle domkirke og det genopførte byslot, inden vi sidst på eftermiddagen er fremme ved hotellet. Her bor vi midt på Alexanderplatz med TV-tårnet som nærmeste nabo. Hele det historiske centrum af Berlin er indenfor gåafstand fra hotellet, og det samme er næsten uanede shoppingmuligheder.

Vi spiser middag sammen om aftenen på en god restaurant i middelalderkvarteret Nikolaiviertel 10 minutters gang fra hotellet.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Panorama over Tiergarten i Berlin med TV-tårnet i baggrunden.

Panorama over Tiergarten i Berlin med TV-tårnet i baggrunden.

2. dag: Fra tårer til jubelbrøl

Tæt på Alexanderplatz ligger banegården Friedrichstrasse, der tidligere var grænsestation mellem øst og vest. Den gamle grænsepost er kendt som Tränenpalast (Tårernes palads), fordi det var her, man tog afsked med slægtninge og venner. I samarbejde med "Haus der Geschichte" får vi en rundvisning og krydser selv den gamle grænse, og ser hvor nidkært alt blev kontrolleret. Vi hører også øjenvidneberetninger der giver os et indblik et hverdagsliv, som udspillede sig meget tæt på Danmark og alligevel så uendeligt fjernt fra vores verden.

Efter rundvisningen besøger vi Gedenkstätte Berliner Mauer, hvor dele af muren er bevaret som den stod. Stedet skildrer historien om de mange flugtforsøg, som fandt sted under den kolde krig. Fortællingen om den delte by runder vi af ved Bornholmerstrasse, hvor grænsebommene som de første gik op 9. november 1989 - et af verdenshistoriens glædelige højdepunkter.

Resultatet af murens fald ses tydeligst i bydelen Prenzlauer Berg, der i dag er et af Berlins allerhyggeligste og mest attraktive områder. Her holder vi en god lang pause ved det smukt renoverede Kulturbrauerei, der byder på små spisesteder, udstillinger fra DDR-tiden og et væld af kulturtilbud. Frokosten er på egen hånd, og hvis det kunne friste, viser rejselederen, hvor vi kan få byens mest berømte karrypølser. 

Om eftermiddagen kan vi slappe af på en hyggelig sejltur gennem det gamle Berlin. Turen går fra Museumsøen, forbi middelalderkvarteret Nikolaiviertel og videre gennem regeringskvarteret og Tiergarten, inden vi vender tilbage til centrum. Efter sejlturen går vi en lille tur til Hackescher Markt, hvor rejselederen vil vise Berlins absolut smukkeste baggårde med specialbutikker og gode spisesteder. 

Middagen er i aften på egen hånd, og rejselederen har selvfølgelig et væld af forslag til gode spisesteder.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Stykke af Berlinmuren med vagttårn og ingenmandsland.

Stykke af Berlinmuren med vagttårn og ingenmandsland.

3. dag: Det jødiske museum og TV-Tårnet

Efter genforeningen i 1989 har et væld af stjernearkitekter udfoldet sig i Berlin og skabt et helt nyt bybillede. Et af de meget markante byggerier er Daniel Libeskinds jødiske museum, hvor bygningens skæve former med revner, sprækker og tomme rum i sig selv fortæller om den tysk-jødiske historie. Vi får en rundvisning og oplever, hvordan arkitekturen påvirker os og giver et indblik i, hvad det vil sige at være fordrevet og på flugt. Turen fører os også gennem de nyindrettede udstillinger, hvor vi følger historien gennem forskellige temaer frem til nutiden med dens brydninger og udfordringer.

Efter rundvisningen kører vi en lille kort tur til den gigantiske lufthavnsbygning Tempelhof, der i dag er fredet. De gamle landingsbaner bruges i dag til rekreative formål, og vi går en lille tur på området og ser, hvordan kreativiteten folder sig ud i byen.

Ikke langt fra Tempelhof ligger Berlins eneste overlevende markedshal, som byder på et væld af små spisesteder og specialforretninger. Her holder vi en god pause, så der bliver tid til lidt frokost på egen hånd eller måske en slentretur ad den charmerende gade Bergmannstrasse, der er bydelens hovedstrøg med flotte, gamle palæer, små butikker og hyggelige cafeer. 

Via Checkpoint Charlie kører vi tilbage til Alexanderplatz og slutter dagens program af med at tage til tops i TV-Tårnet. Med elevatoren når vi på blot 40 sekunder op i 203 meters højde og kan nyde den formidable udsigt over hele byen. Det siges, at man i klart vejr kan se mere end 40 kilometer væk. Resten af dagen er fri til egne oplevelser, og alle de største seværdigheder i byen er lige i nærheden. 

Besøg f.eks. Museumsøen, der er på Unescos liste over verdens kulturarv, Domkirken med sin storslåede kuppel eller måske det genopførte byslot, der åbnede i sommeren 2021. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarramgent Havel in Flammen - Sejltur med festfyrværkeri

Tilbydes kun på afgangen d. 14/9-2023. 
Lørdag aften den 16. september tilbyder vi et helt specielt arrangement. Vi kører med vores egen bus til Potsdam og går ombord på et af skibene fra Potsdams "Weisse Flotte", hvor vi bydes velkommen med et glas sekt. Herefter sejler vi ud på Havelfloden og undervejs serveres en to-retters menu med vin, øl, vand og kaffe inkluderet.

Der er live musik ombord og aftenens højdepunkt er det store fyrværkeri "Havel in Flammen", hvor himlen lyses op i et storslået lyshav, der spejler sig i vandoverfladen. Turen slutter klokken 22.00, hvorefter vi kører tilbage til hotellet.

Museumsøen i Spreefloden midt i Berlin.

Museumsøen i Spreefloden midt i Berlin.

4. dag: Potsdam og Neues Palais (kun på 5-dages rejserne)

Ad den gamle tyske hovedvej 1 begiver vi os over Potsdamerplatz og gennem det gamle Vestberlin forbi søen Wannsee til Glienicke Brücke, der tidligere var grænse mellem Berlin og Potsdam. Her på spionbroen, som den kaldes, blev adskillige efterretningsagenter og systemkritikere udvekslet under den kolde krig.

I Potsdam starter vi med en spændende rundvisning på det storslåede slot Neues Palais, der blev bygget af den preussiske konge Frederik den Store som et kæmpemæssigt praleri, der skulle imponere alle kongefamilier i Europa. Slottet er gennem de seneste år blevet gennemgribende renoveret og står atter i al sin glans og pragt. Vi får en rundvisning gennem nogle af de mere end 200 sale og værelser.

Efter besøget på slottet spadserer vi gennem Sanssouci-slotsparken, der er anlagt i både engelsk landsskabsstil og fransk barok. Parken kaldes med rette Tysklands svar på Versailles og rummer både slotte, pavilloner, gæstehuse og tehus. Vi slutter ved det lille og yndefulde lystslot Sanssouci, der har givet navn til hele parken, og som regnes for at være Tysklands smukkeste slot. 

Derefter bliver der tid til at se nærmere på Potsdams hyggelige centrum på egen hånd. Gågaden frister med masser af butikker, restauranter og cafeer. Der er også tid til at gå på opdagelse i det Hollandske Kvarter, hvor de røde gavlhuse skaber et helt specielt bymiljø. På vejen tilbage til Berlin kører vi gennem velhaverkvarteret Grunewald og videre ad boulevarden Kurfürstendamm tilbage til bycentrum og hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Neues Palais ved Sanssouci i Potsdam.

Neues Palais ved Sanssouci i Potsdam.

4/5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Alexanderplatzfor at begive os mod den vestlige del af byen, hvor vi ser det store olympiske stadion, som blev bygget til OL i 1936. Ved det olympiske klokketårn besøger vi udstillingen om OL i Berlin, hører historien om nogle af de største sportsstjerner og tager elevatoren til toppen af tårnet, hvorfra der er en imponerende udsigt over hele det olympiske område og den vestlige del af Berlin.

Herfra sætter vi kursen mod Rostock og færgen til Danmark. Vil du afslutte rejsen med manér, er der mulighed for at forudbestille færgens store frokostbuffet med øl, vin og vand ad libitum. Vi er hjemme i Danmark henad aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det imponerende Olympiastadion i Berlin.

Det imponerende Olympiastadion i Berlin.

Hotelinformation

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz ****, Berlin
VisSkjul

Flot hotel med byens måske bedste beliggenhed midt på Alexander Platz, der er Berlins rådhusplads.

Med sine 40 etager er hotellet det højeste i Berlin, og på øverste etage kan du nyde udsigten til fjernsynstårnet fra den udendørs tagterrasse (mod betaling). På hotellet findes der flere restauranter og barer samt spaafdeling (mod betaling). 

Værelser

Vi bor på moderne og pænt indrettede værelser med aircondition, sikkerhedsboks, tv, telefon, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz.
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz.
Velkommen i lobbyen på Park Inn Radisson Alexanderplatz i Berlin.
Velkommen i lobbyen på Park Inn Radisson Alexanderplatz i Berlin.
En af restauranterne på Hotel Park Inn Berlin.
En af restauranterne på Hotel Park Inn Berlin.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Standard værelse med udsigt til byen.
Standard værelse med udsigt til byen.