Byrundture i Øst- & Vestberlin
Busrejser
5 Dage

Det summer af liv, og der bugner af kunst, kultur, historie og formidabel shopping i den tyske hovedstad. Vi oplever Berlins højdepunkter på byrundture med besøg ved bl.a. Brandenburger Tor, Gedächtniskirche, Kurfürstendamm, Reichstag, Fernsehturm og Potsdamer Platz. 

Tag med på den perfekte storbyferie i Berlin. Der er masser at opleve, så vi har inkluderet spændende byrundture og udflugter hver dag. Berlin ligger tættere på Danmark, end man måske lige tror, og den relativt korte rejsetid gør Berlin til det perfekte rejsemål med bus; nyd en afslappende færgetur med brunchbuffet efterfulgt af små 250 kilometer i 4- eller 5-stjernet bus gennem Tyskland. Undervejs introducerer vores...

Det summer af liv, og der bugner af kunst, kultur, historie og formidabel shopping i den tyske hovedstad. Vi oplever Berlins højdepunkter på byrundture med besøg ved bl.a. Brandenburger Tor, Gedächtniskirche, Kurfürstendamm, Reichstag, Fernsehturm og Potsdamer Platz. 

Tag med på den perfekte storbyferie i Berlin. Der er masser at opleve, så vi har inkluderet spændende byrundture og udflugter hver dag. Berlin ligger tættere på Danmark, end man måske lige tror, og den relativt korte rejsetid gør Berlin til det perfekte rejsemål med bus; nyd en afslappende færgetur med brunchbuffet efterfulgt af små 250 kilometer i 4- eller 5-stjernet bus gennem Tyskland. Undervejs introducerer vores kyndige rejseleder os til Tyskland og Berlin, så vi er klædt godt på til de spændende oplevelser i den tyske hovedstad.

På byrundturene kommer vi rundt om Berlins storhed, fald og den levende historie, som kan mærkes overalt. Hvad enten det drejer sig om kunst, kultur, historie eller shopping, så har Berlin det hele i rigelige mængder. Byen forandrer sig konstant, men det er som om, at sjælen og historien aldrig slipper sit tag i den gamle by. Mange smutter til vores nabohovedstad hvert år for at følge udviklingen. Hvad sker der på Potsdamer Platz? Hvilke mystiske museer og anmelderroste restauranter er nu åbnet i Berlin? Er shoppingcentret KaDeWe blevet for mondænt? Vores rejseledere holder dig opdateret og ved, hvad der er forandret og bevaret. Vi bor med halvpension på det centrale Hotel Sylter Hof, som ligger lige ved Kurfürstendamm. 

Som noget nyt kan du i år købe billet til Friedrichstadt Palast-show, når du bestiller rejsen. The ONE Grand Show er et imponerende show med fantastiske kostumer, lys og musik. Forestillingen starter klokken 19.30, og spilledagen oplyses cirka 14 dage før afrejse. Vi har valgt gode pladser i salen til en rimelig pris af kr. 350,-. Billetterne ligger klar på hotellet og udleveres af rejselederen. Du sørger selv for transport til og fra teatret i Friedrichstrasse, men rejselederen er gerne behjælpelig med at bestille taxi eller udpege offentlige transportmidler. 

Kort over Berlin i Tyskland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
475,-
Dobbeltværelse som eneværelse · Hotel Sylter Hof
800,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser
150,-
Afbestillingsforsikring
225,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Friedrichstadt Palast Show
350,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 14/10 og 7/11
 • 4 nætter på Hotel Sylter Hof***
 • 1 x brunch  (1. dag)
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x middag (1. og 4. dag)
 • Byrundtur med bus i Vestberlin
 • Byrundtur med bus i Østberlin
 • Sejltur på Spreefloden eller besøg i DDR-muséet
 • Pause ved Murmonumentet i Bernauer Strasse
 • Udflugt til Potsdam
 • Rundvisning på Schloss Cecilienhof
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Rute 1 og opsamlingsruterne 4, 5 og 6. 

 

Bemærkninger

5-stjernet bus: 14/10 og 7/11

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 10 deltagere). ​

Bemærk: Ønsker du at besøge kuplen i Rigsdagen, skal du booke plads hjemmefra: www.bundestag.de

 

Dagsprogram

1. dag: Mod Berlin

Vi krydser Østersøen via Gedser-Rostock, og under overfarten nyder vi færgens store brunch. På vejen gennem Tyskland giver rejselederen et indblik i Tyskland og Berlin. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Tysklands hovedstad, tidsnok til at nå en tur i KaDeWe eller butikkerne på Kurfürstendamm, der ligger lige i nærheden af vores hotel. Om aftenen spiser vi sammen på hotellet. 

Restaurant i shoppingcentret Kadewe i Berlin.

2. dag: Vestberlin

Den tyske morgenmad slår sjældent fejl - heller ikke på Hotel Sylter Hof. Efter morgenmaden skal vi ud og nyde Berlin og dens mange højdepunkter. De gamle skillelinjer mellem øst og vest er udviskede, men eksisterer både mentalt og arkitektonisk. I dag tager vi vores egen bus rundt i byens vestlige del med Tiergarten, de nordiske ambassader, Schloss Bellevue, Kulturforum og Schloss Charlottenburg. Eftermiddagen er fri til oplevelser på egen hånd. Nye museer og skiftende udstillinger betyder, at Berlin altid er en rejse værd. Byen har et stort udbud af teaterforestillinger, koncerter og varieteer. Hotellets reception og rejselederen hjælper gerne med at skaffe billet.
 
Det smukke Schloss Charlottenburg i Berlin.

3. dag: Østberlin og sejltur på Spree

Med vores egen bus kører vi over Potsdamer Platz og besøger centrum i den østlige del af Berlin. Blandt højdepunkterne på turen er Alexanderplatz med fjernsynstårnet, pragtgaden Unter den Linden, museumsøen og den berømte byport Brandenburger Tor. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at se et stykke af Berlinmuren, og ved mindesmærket i Bernauer Strasse får vi en fornemmelse af, hvordan den delte by så ud. Herefter sejler vi en tur på Spreefloden, som udgjorde en del af grænsen i det delte Berlin. Vi passerer mange spændende arkitektoniske seværdigheder på turen, blandt andet det nye regeringskvarter. Hvis sejlturen af klimatiske årsager ikke kan gennemføres, besøger vi i stedet DDR-museet. Resten af dagen er fri til egne oplevelser. Besøg eventuelt Rigsdagen eller Potsdamer Platz, som er blevet Berlins nye fashionable centrum. Eller hvad med et besøg på Currywurstmuseet, Rittersportmuseet eller museet om Berlinmuren? Middagen er i aften på egen hånd. Rejselederen har selvfølgelig et væld af gode forslag.

Museumsøen i Berlin.

4. dag: Potsdam og Schloss Cecilienhof

I Potsdam udenfor Berlin besøger vi Schloss Cecilienhof, der er kendt for Potsdam-konferencen i sommeren 1945. Her mødtes Stalin, Truman og Churchill og aftalte rammerne for Tysklands deling. På vej mod byens centrum passerer vi den russiske koloni og det hollandske kvarter med de mange smalle gavlhuse. Der bliver tid til at se nærmere på Potsdams hyggelige centrum på egen hånd, inden vi slår et smut rundt om slotsparken, hvor de preussiske konger byggede flere slotte. Vi er tilbage i Berlin sidst på eftermiddagen. Om aftenen runder vi vores dejlige ophold i Berlin af med middag på en restaurant.

Idag skal vi bl.a. opleve det fine Schloss Cecilienhof.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Berlin, og vi er hjemme i København cirka klokken 20.00

Hotelinformation

Hotel Sylter Hof ***
VisSkjul

Det 3-stjernede Hotel Sylter Hof ligger bedst tænkeligt: Tæt ved Wittenberger Platz, det store indkøbsmekka KaDeWe, Europacentret og den spændende shoppinggade Kurfürstendamm. Man kan gå til det meste, så mere centralt kan man næsten ikke bo. Hele hotellet er renoveret inden for de sidste par år og har bar, elevator og WiFi mod betaling. Der er restaurant på hotellet, men der findes også mange gode spisemuligheder i nærheden.

Værelser

Vi bor på rigtig pæne værelser med tv, telefon, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med badekar og hårtørrer. Eneværelserne er små, men på udvalgte rejser har du mulighed for at bestille et dobbeltværelse som eneværelse (ej jul og nytår).
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Sylter Hof.

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz ****
VisSkjul

Flot hotel med en rigtig god beliggenhed midt på Alexander Platz. Med sine 40 etager er hotellet det højeste i Berlin, og på øverste etage kan du nyde udsigten til fjernsynstårnet fra den udendørs tagterrasse. Elevatoren går til 37. etage. På hotellet findes der flere restauranter og barer samt spaafdeling (mod betaling).

Værelser

Vi bor på pænt indrettede værelser med tv, telefon, aircondition, sikkerhedsboks, en times gratis WiFi per overnatning samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz.