Inkl. besøg i TV-tårnet
Busrejser
5 Dage

Berlin er et af vores mest populære storbyrejsemål. Byen summer af liv, og det bugner af kunst, kultur, historie og formidabel shopping i den tyske hovedstad. Vi oplever Berlins højdepunkter på byrundture med besøg ved blandt andet Brandenburger Tor, Gedächtniskirche, Kurfürstendamm, Reichstag og Potsdamer Platz. Vi har også inkluderet et besøg i TV-tårnet - Berlins mest spektakulære bygning.  

Tag med på den perfekte storbyferie i Berlin. Der er masser at opleve, så vi har inkluderet spændende byrundture og udflugter hver dag. Berlin ligger tættere på Danmark, end man måske lige tror, og den relativt korte rejsetid gør Berlin til det perfekte rejsemål med bus....

Berlin er et af vores mest populære storbyrejsemål. Byen summer af liv, og det bugner af kunst, kultur, historie og formidabel shopping i den tyske hovedstad. Vi oplever Berlins højdepunkter på byrundture med besøg ved blandt andet Brandenburger Tor, Gedächtniskirche, Kurfürstendamm, Reichstag og Potsdamer Platz. Vi har også inkluderet et besøg i TV-tårnet - Berlins mest spektakulære bygning.  

Tag med på den perfekte storbyferie i Berlin. Der er masser at opleve, så vi har inkluderet spændende byrundture og udflugter hver dag. Berlin ligger tættere på Danmark, end man måske lige tror, og den relativt korte rejsetid gør Berlin til det perfekte rejsemål med bus. Nyd en afslappende færgetur med brunchbuffet efterfulgt af små 250 kilometer i 4- eller 5-stjernet bus gennem Tyskland. Undervejs introducerer vores kyndige rejseleder os til Tyskland og Berlin, så vi er klædt godt på til de spændende oplevelser i den tyske hovedstad.

På byrundturene kommer vi rundt om Berlins storhed, fald og den levende historie, som kan mærkes overalt. Hvad enten det drejer sig om kunst, kultur, historie eller shopping, så har Berlin det hele i rigelige mængder. Byen forandrer sig konstant, men det er som om, at sjælen og historien aldrig slipper sit tag i den gamle by. Mange smutter til vores nabohovedstad hvert år for at følge udviklingen. Hvad sker der på Potsdamer Platz? Hvilke mystiske museer og anmelderroste restauranter er nu åbnet i Berlin? Er shoppingcentret KaDeWe blevet for mondænt? Vores rejseledere holder dig opdateret og ved, hvad der er forandret og bevaret. Vi bor på Hotel Sylter Hof eller Berlin Mark Hotel, som begge ligger tæt ved shoppinggaden Kurfürstendamm. 

Oplev et forrygende show!

Du kan også købe billet til Friedrichstadt Palast-show, når du bestiller rejsen. Det er et imponerende show med fantastiske kostumer, lys, musik, dans og akrobatik. Forestillingen starter klokken 19.30, og spilledagen oplyses cirka 14 dage før afrejse. Vi har valgt gode pladser i salen til en rimelig pris. Billetterne ligger klar på hotellet og udleveres af rejselederen. Du sørger selv for transport til og fra teatret i Friedrichstrasse, men rejselederen er gerne behjælpelig med at bestille taxi eller udpege offentlige transportmidler. 

Se den imponerende trailer for showet her:
 

Kort over Berlin i Tyskland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse · Hotel Sylter Hof
550,-
Dobbeltværelse som eneværelse · Hotel Sylter Hof
900,-
Eneværelse · Berlin Mark Hotel · Afr. 19/8, 9/9 og 28/9 2020
750,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
155,-
Afbestillingsforsikring
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Friedrichstadt Palast Show
385,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi: 4/4, 6/5, 15/7 og 4/11
 • 4 nætter på Hotel Sylter Hof***
 • Afr. 19/8, 9/9 og 28/9: 4 nætter på Berlin Mark Hotel****
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • 2 x middag (1. og 4. dag)
 • Byrundtur med bus i Vestberlin
 • Sejltur på Spreefloden
 • Byrundtur med bus i Østberlin
 • Besøg ved Murmonumentet i Bernauer Strasse
 • Besøg i fjernsynstårnet, inkl. entré
 • Udflugt til Potsdam med rundvisning på Schloss Cecilienhof
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingsteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved DSB-kiosken 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvejen (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø ved busterminalen 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen. ​

Bemærk: Friedrichstadt Palast holder sommerferie i juli og august, hvorfor det ikke er muligt at opleve showet på rejserne med afrejse den 15/7, 5/8 eller 19/8.

Bemærk: Ønsker du at besøge kuplen i Rigsdagen, skal du booke plads hjemmefra: www.bundestag.de

Afr. 9/4: I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-dato. Her skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Du kan læse mere om, hvad det betyder at rejse "I ro og mag" samt om kravene til din fysiske form under "Praktiske oplysninger".

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

 

Dagsprogram

1. dag: Mod Berlin

Vi krydser Østersøen via Gedser-Rostock, og under overfarten nyder vi færgens store brunch. På vejen gennem Nordtyskland giver rejselederen et indblik i Tyskland og Berlin. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Tysklands hovedstad, tidsnok til at nå en tur i KaDeWe eller butikkerne på Kurfürstendamm, der ligger lige i nærheden af vores hotel. Om aftenen spiser vi sammen på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

På KaDeWe´s øverste etage finder du en lækker restaurant.

På KaDeWe´s øverste etage finder du en lækker restaurant.

2. dag: Vestberlin og sejltur på Spree

Den tyske morgenmad slår sjældent fejl - en righoldig morgenbuffet venter os. Efter morgenmaden skal vi ud og nyde Berlin og dens mange højdepunkter. De gamle skillelinjer mellem øst og vest er udviskede, men eksisterer både mentalt og arkitektonisk. I dag tager vi vores egen bus rundt i byens vestlige del med Tiergarten, de nordiske ambassader, Schloss Bellevue, Kulturforum og Schloss Charlottenburg. Midt på dagen sejler vi en tur på Spreefloden gennem det centrale Berlin. Vi passerer mange af de kendte seværdigheder og ser byen fra en anden vinkel.

Resten af dagen er fri til oplevelser på egen hånd. Nye museer og skiftende udstillinger betyder, at Berlin altid er en rejse værd. Byen har et stort udbud af teaterforestillinger, koncerter og varieteer. Hotellets reception og rejselederen hjælper gerne med at skaffe billet. Denne aften er middagen på egen hånd - Berlin har et meget stort og varieret udbud af restauranter og et rimeligt prisniveau.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Museumsøen ligger dejligt ud til Spreefloden.

Museumsøen ligger dejligt ud til Spreefloden.

3. dag: Østberlin og besøg i TV-tårnet

Med vores egen bus kører vi gennem Østberlin og ser nærmere på Checkpoint Charlie, Gendarmenmarkt og den berømte byport Brandenburger Tor. Vi kommer over Museumsøen og kører ad pragtgaden Unter den Linden mod Alexanderplatz. Undervejs besøger vi Murmonumentet i Bernauer Strasse, hvor vi får en fornemmelse af, hvordan den delte by så ud. Herefter kører vi mod centrum i den østlige del af Berlin til Karl Liebknecht Strasse og Alexanderplatz. Under rundturen bliver der selvfølgelig også mulighed for at se et stykke af Berlinmuren - East Side Gallery.

Der bliver tid til frokost på egen hånd, og herefter mødes vi ved Berlins karakteristiske fjernsynstårn, som blev bygget i 1969. Tårnet er 368 meter højt, og med elevator kommer vi på kun 40 sekunder op til panoramasalonen i 203 meters højde. Herfra har vi en formidabel udsigt over Berlin. Resten af dagen er fri til egne oplevelser. Besøg eventuelt Rigsdagen eller Potsdamer Platz, som er blevet Berlins nye fashionable centrum. Eller hvad med et besøg på Rittersportmuseet eller DDR-museet ? Middagen er i aften på egen hånd, og rejselederen har selvfølgelig et væld af gode forslag.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

På Alexanderplatz finder vi det imponerende fjernsynstårn.

På Alexanderplatz finder vi det imponerende fjernsynstårn.

4. dag: Potsdam og Schloss Cecilienhof

I Potsdam udenfor Berlin besøger vi Schloss Cecilienhof, der er kendt for Potsdam-konferencen i sommeren 1945. Her mødtes Stalin, Truman og Churchill og aftalte rammerne for Tysklands deling. På vej mod byens centrum passerer vi den russiske koloni og det hollandske kvarter med de mange smalle gavlhuse.

Der bliver tid til at se nærmere på Potsdams hyggelige centrum på egen hånd, inden vi slår et smut rundt om slotsparken, hvor de preussiske konger byggede flere slotte. Vi er tilbage i Berlin sidst på eftermiddagen. Om aftenen runder vi vores dejlige ophold i Berlin af med middag på en restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Schloss Cecilienhof.

Schloss Cecilienhof.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Berlin og kører mod Rostock og færgen til Danmark. Vil du afslutte rejsen med manér, er der mulighed for at forbestille færgens store frokostbuffet med øl, vin og vand ad libitum. Vi er hjemme i Danmark henad aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Sylter Hof ***, Berlin
VisSkjul

Det 3-stjernede Hotel Sylter Hof ligger bedst tænkeligt: Tæt ved Wittenberger Platz, det store indkøbsmekka KaDeWe, Europacentret og den spændende shoppinggade Kurfürstendamm. Man kan gå til det meste, så mere centralt kan man næsten ikke bo. Hele hotellet er renoveret indenfor de sidste par år og har bar, elevator og WiFi mod betaling. Der er restaurant på hotellet, men der findes også mange gode spisemuligheder i nærheden.

Værelser

Vi bor på rigtig pæne værelser med tv, telefon, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med badekar og hårtørrer. Eneværelserne er små, men på udvalgte rejser (ej muligt på nytårsrejsen) har du mulighed for at bestille et dobbeltværelse som eneværelse.

Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Sylter Hof.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Sylter Hof.

Berlin Mark Hotel ****, Berlin
VisSkjul

Pænt og centralt beliggende hotel tæt på shoppinggaden Kurfürstendamm og det eksklusive shoppingcenter KaDeWe. Hotellet har elevator, hyggelig restaurant, café og bar. Receptionen kan være behjælpelig med valutaveksling. 

Værelser

Alle værelser har aircondition, telefon, tv, minibar, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.   

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om rejser "I ro og mag"

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her skruer vi tempoet ned og tager ekstra hensyn. Vores koncept ”I ro og mag” finder du på enkelte datoer på udvalgte rejsemål.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Tilpasset udflugtsprogram

På afgange med ”I ro og mag” har vi foretaget justeringer i programmet, så det passer bedre til dig, der ikke længere er så godt til bens. Vi holder eksempelvis lidt flere pauser på udflugterne og går i et roligt tempo, så alle kan være med. Hvor det er muligt, kører vi desuden med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring, ligesom at udflugtsmål kan blive ændret til et alternativ, hvis programmet er for strabadserende. Du skal dog kunne gå 500 meter uden pauser samt være forberedt på, at vi i løbet af en dag går 2-3 kilometer med pauser undervejs.

Udvalgte hoteller 

De hoteller, vi benytter, er som udgangspunkt ikke handicapvenlige, men vi  har sørget for, at hovedparten ikke har for mange trapper samt har elevator og en god beliggenhed. 

En ekstra hjælpende hånd

Som en ekstra service vil der altid være to rejseledere med på vores ”I ro og mag”-rejser, så der er en ekstra hjælpende hånd. Du skal selvfølgelig stadig være selvhjulpen for at deltage på rejserne. 

Værd at vide om de forskellige rejseformer, når du rejser "I ro og mag"

Busrejser: 

Vi gør opmærksom på, at du skal ind og ud af bussen flere gange i løbet af en dag, hvor der er 4-5 høje trin. På vores færgeoverfarter til blandt andet Tyskland er der elevator fra hvert dæk, men det er ikke muligt at få en eventuel medbragt rollator ud af bussens bagagerum og med op på passagerdækkene. Det er ikke tilladt at blive siddende i bussen under overfarten.

Flodkrydstogter:

Mange skibe har elevator, men på flere skibe går elevatoren ikke til soldækket. Her findes enten en trappe eller en trappe med dertilhørende stolelift. Dette fremgår under skibsbeskrivelsen på den enkelte rejse.
Når skibet lægger til kaj, kan det forekomme, at vi ligger uden på andre skibe i anden eller tredje række. Det betyder, at du skal gå over de andre skibe for at komme i land. Dette kan ikke altid undgås, samt at det ikke altid kan undgås, at man skal over soldækket for at komme i land.

Flyrejser:

Lufthavne kan være store, og der kan være langt at gå ud til gaten, ligesom at vi kan have mellemlandinger, hvor det er nødvendigt at gå gennem endnu en lufthavn. Vi anbefaler som altid at ankomme i god tid, så man uden for meget stress og jag, kan komme gennem check-in og sikkerhedskontrollen.

Har du spørgsmål til, om en given rejse passer til din fysiske form, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.