Byrundture i Øst- & Vestberlin
Busrejser
5 Dage

Kunst, kultur, historie og formidabel shopping. Det summer af liv, og der sker altid noget i den tyske hovedstad. En storbyferie i Berlin er en god oplevelse på alle tider af året. 

Med Vitus Rejser får du den perfekte storbyferie i Berlin. Der er masser at opleve i byen, så der er naturligvis spændende byrundture og udflugter inkluderet hver dag. Den korte rejsetid er perfekt til en busrejse; en afslappende færgetur med brunchbuffet efterfulgt af små 250 kilometer i 4- eller 5-stjernet bus gennem Tyskland. Undervejs introducerer vores kyndige rejseleder os til Tyskland og Berlin.

På byrundturene kommer vi rundt om...

Kunst, kultur, historie og formidabel shopping. Det summer af liv, og der sker altid noget i den tyske hovedstad. En storbyferie i Berlin er en god oplevelse på alle tider af året. 

Med Vitus Rejser får du den perfekte storbyferie i Berlin. Der er masser at opleve i byen, så der er naturligvis spændende byrundture og udflugter inkluderet hver dag. Den korte rejsetid er perfekt til en busrejse; en afslappende færgetur med brunchbuffet efterfulgt af små 250 kilometer i 4- eller 5-stjernet bus gennem Tyskland. Undervejs introducerer vores kyndige rejseleder os til Tyskland og Berlin.

På byrundturene kommer vi rundt om Berlins storhed, fald og den levende historie, som kan mærkes overalt. Hvad enten det drejer sig om kunst, kultur, historie eller shopping, så har Berlin det hele i rigelige mængder. Byen forandrer sig konstant, men det er som om, at sjælen og historien aldrig slipper sit tag i den gamle kejserby. Mange smutter til vores nabohovedstad hvert år for at følge udviklingen. Hvad sker der på Potsdamer Platz? Hvilke mystiske muséer og anmelderroste restauranter er nu åbnet i Berlin? Er shoppingcentret KaDeWe blevet for mondænt? Vores rejseledere holder dig opdateret og ved, hvad der er forandret og bevaret. Tag med Vitus Rejser til Berlin, og få helt nye vinkler på en af Europas mest spændende hovedstæder.

Afrejse 5/7: Denne rejse er med opsamling på og afrejse fra Bornholm, hvor vi fra Rønne sejler til Sassnitz i Tyskland og kører videre ud på eventyr.

Kort over Berlin i Tyskland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
475,-
Dobbeltværelse som eneværelse
800,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser (ej 5/7)
145,-
Afbestillingsforsikring
220,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland (ej 5/7)
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 12/2, 29/3, 19/7 og 8/11
 • 4 nætter på Hotel Sylter Hof***
 • 1 x brunch  (1. dag)
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x middag (1. og 4. dag)
 • Byrundtur med bus i Vestberlin
 • Byrundtur med bus i Østberlin
 • Sejltur på Spreefloden eller besøg i DDR-muséet
 • Pause ved Murmonumentet i Bernauer Strasse
 • Udflugt til Potsdam
 • Rundvisning på Schloss Cecilienhof
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

5-stjernet bus: 12/2, 29/3, 19/7 og 8/11

Hvis du vil besøge kuplen i Rigsdagen, skal du booke plads hjemmefra: www.bundestag.de

På rejsen den 2/8 er der international ølfestival i bydelen Friedrichshain fredag-søndag.

Afrejse 5/7: Denne rejse er med opsamling på og afrejse fra Bornholm, hvor vi fra Rønne sejler til Sassnitz i Tyskland og kører videre ud på eventyr.

Dagsprogram

1. dag: Mod Berlin

Vi krydser Østersøen via Gedser-Rostock. Under overfarten nyder vi færgens store brunch med koldt og varmt, te, kaffe etc. Brug eventuelt en times tid ved morgenbordet efterfulgt af tid til shopping, og afslut overfarten med at se indsejlingen til Rostock fra dækket. Ned gennem Tyskland giver rejselederen et indblik i Tyskland og Berlin. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Berlin, tidsnok til at nå en tur i KaDeWe eller butikkerne på Kurfürstendamm. Om aftenen spiser vi sammen på hotellet. 

Afrejse 5/7 · Bornholm: 
Via Rønne-Sassnitz sætter vi kursen mod Tyskland. Ombord på færgen nyder vi den gode morgenbuffet. Ned gennem Tyskland giver rejselederen et indblik i Tyskland og Berlin. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Berlin, tidsnok til at nå en tur i KaDeWe eller butikkerne på Kurfürstendamm. Om aftenen spiser vi sammen på hotellet. 

Restaurant i shoppingcentret Kadewe i Berlin.

2. dag: Vestberlin

Den tyske morgenmad slår sjældent fejl - heller ikke på Hotel Sylter Hof. Efter morgenmaden skal vi nyde Berlin og dens mange højdepunkter. De gamle skillelinjer mellem øst og vest er udviskede, men eksisterer både mentalt og arkitektonisk. I dag tager vi vores egen bus rundt i byens vestlige del med Tiergarten, de nordiske ambassader, Schloss Bellevue, Kulturforum og Schloss Charlottenburg. Eftermiddagen er fri til oplevelser på egen hånd. Nye museer og skiftende udstillinger betyder, at Berlin altid er en rejse værd. Hotellets reception og rejselederen hjælper gerne med at skaffe billet til en aftenforestilling i teatret, en klassisk koncert eller til en af de store varietéer. Har du lyst, kan du tage med rejselederen, der kender mange gode steder til rimelige penge i nærheden af hotellet, ud at spise. 
 
Det smukke Schloss Charlottenburg i Berlin.

3. dag: Østberlin

Med vores egen bus kører vi over Potsdamer Platz og besøger centrum i den østlige del af Berlin. Blandt højdepunkterne på turen er Alexanderplatz med fjernsynstårnet, pragtgaden Unter den Linden, museumsøen og den berømte byport Brandenburger Tor. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at se et stykke af Berlinmuren, og ved mindesmærket i Bernauer Strasse får vi en fornemmelse af, hvordan den delte by så ud. Herefter sejler vi ca. en time på Spreefloden, som udgjorde en del af grænsen i det delte Berlin. Spændende arkitektoniske seværdigheder passeres på turen, bl.a. det nye regeringskvarter. Hvis sejlturen af klimatiske årsager ikke kan gennemføres, besøger vi i stedet DDR-museet. Resten af dagen er fri til egne oplevelser. Besøg evt. Rigsdagen eller Potsdamer Platz, der i sin tid var byens centrum. Eller hvad med et besøg på Currywurstmuseet, Rittersportmuseet eller museet om Berlinmuren? Middagen er i aften på egen hånd. Rejselederen har selvfølgelig et væld af gode forslag. 

Museumsøen i Berlin.

4. dag: Potsdam og Schloss Cecilienhof

I Potsdam uden for Berlin besøger vi Schloss Cecilienhof, der er kendt for Potsdam-konferencen i sommeren 1945. Her mødtes Stalin, Truman og Churchill og aftalte rammerne for Tysklands besættelse. På vej mod byens centrum passerer vi den russiske koloni og det hollandske kvarter med de mange smalle gavlhuse. Der bliver tid til at se nærmere på Potsdams hyggelige centrum på egen hånd, inden vi slår et smut rundt om slotsparken, hvor de preussiske konger byggede flere slotte. Vi er tilbage i Berlin sidst på eftermiddagen. Om aftenen runder vi opholdet af med en middag på en restaurant.
 
Idag skal vi bl.a. opleve det fine Schloss Cecilienhof.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Berlin. Hjemkomst til København ca. kl. 19.45.

Afrejse 5/7 · Bornholm:
Efter morgenmaden forlader vi Berlin og sætter kursen mod Sassnitz og Bornholm. Ombord på færgen er der mulighed for at købe frokost, inden vi med kufferten fyldt op af gode minder først på aftenen kommer hjem til Solskinsøen.

Hotelinformation

Hotel Sylter Hof ***
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Vi bor på det 3-stjernede Hotel Sylter Hof, som ligger bedst tænkeligt: Tæt ved Wittenberger Platz, det store indkøbsmekka KaDeWe, Europacentret og den spændende shoppinggade Kurfürstendamm. Man kan gå til det meste, så mere centralt kan man næsten ikke bo. Rigtig pæne værelser med tv, telefon, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med badekar og hårtørrer. Eneværelserne er små, men du har mulighed for at bestille et dobbeltværelse som eneværelse. Hele hotellet er renoveret inden for de sidste par år og har bar, elevator og WiFi mod betaling. Der er restaurant på hotellet og mange gode spisemuligheder tæt på hotellet. 
Hotel Sylter Hof - Dobbeltværelse