Inkl. alle udflugter

Færøerne · Nordatlantens uspolerede ørige · 2024

Flyrejser
5 Dage

Rejs med til Færøerne, og oplev Nordatlantens mest enestående øgruppe, der rummer en rigdom af ubeskrivelige naturscenerier, historie, sagn, og hyggelige små byer. Vi bor på det populære 4-stjernede Hotel Føroyar, og i rejsens pris har vi inkluderet et flot udflugtsprogram samt de fleste måltider.

Det lille selvstændige ørige Færøerne ligger i den nordlige del af Atlanterhavet midt imellem Skotland, Island og Norge. Disse 18 nordatlantiske vulkanøer byder på fantastiske naturscenerier med stejle fjeldvægge, kuperede kyster, græsklædte dale, dramatiske fjorde, brusende vandfald og rislende bække. Her kan man mærke, at den luft man indånder er frisk og ren. Der hersker en fred og ro overalt på...

Rejs med til Færøerne, og oplev Nordatlantens mest enestående øgruppe, der rummer en rigdom af ubeskrivelige naturscenerier, historie, sagn, og hyggelige små byer. Vi bor på det populære 4-stjernede Hotel Føroyar, og i rejsens pris har vi inkluderet et flot udflugtsprogram samt de fleste måltider.

Det lille selvstændige ørige Færøerne ligger i den nordlige del af Atlanterhavet midt imellem Skotland, Island og Norge. Disse 18 nordatlantiske vulkanøer byder på fantastiske naturscenerier med stejle fjeldvægge, kuperede kyster, græsklædte dale, dramatiske fjorde, brusende vandfald og rislende bække. Her kan man mærke, at den luft man indånder er frisk og ren. Der hersker en fred og ro overalt på øerne, som er krydret af bølgebrus, fuglestemmer og fårenes brægen. Der bor knap 51.000 mennesker i det fascinerende og overskuelige øsamfund, hvor vejret er lige så omskifteligt som landskaberne - det ene øjeblik skinner solen fra en skyfri himmel, og det næste er det køligt og diset.

Vi bor på det flotte 4-stjernede Hotel Føroyar, der ligger med en fantastisk udsigt til hovedstaden Tórshavn. I den charmerende og moderne by ligger de arkitektoniske perler side om side med de historiske kvarterer, hvis smalle gyder er fyldt med små, sorttjærede træhuse med græstag og hvidsprossede vinduer.

På spændende udflugter kommer vi godt rundt om øgruppens seværdigheder. Glæd dig blandt andet til at besøge Kongsbondegården i Kirkjubøur, som er det ældste beboede træhus i Europa og til den smukke sejltur til Vesmanna fuglefjeldene, som ligger på en lodret næsten 700 meter høj klippevæg. Er vi heldige, ser vi både søpapegøjer, lomvier og mallemukker. På en heldagsudflugt til den nordlige del af Streymoy kan du nyde naturscenerier i verdensklasse, når vi kommer til Saksun, der ligner et naturligt amfiteater med sin høje beliggenhed ovenover en malerisk lagune. Udflugten tager os også til Tjørnuvik og Færøernes næststørste ø, Eysturoy, hvor vi besøger den idylliske bygd Gjógv, der har en helt særlig naturhavn.

Færøerne gemmer på en skatkiste af historie, myter og sagn, og vi hører både de sjove og spændende undervejs - glæd dig blandt andet til at høre myten om Kæmpen og Kællingen, der troner i bugten ved Tjørnuvik. 

Kort - Færøerne - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
2.200,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
830,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Færøerne t/r
 • Alle skatter og afgifter, ca. kr. 400
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Tórshavn på Hotel Føroyar****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 3 x frokost (2.-4. dag)
 • 4 x middag, inkl. isvand, te og kaffe (1.-4. dag)
 • Byvandring i Tórshavn
 • Besøg i Kirkjubøur
 • Besøg og rundvisning på Kongsbondegården
 • Kørsel igennem Østerøtunnelen
 • Udflugt til Saksun, Tjørnuvik & Gjógv
 • Sejltur til fuglefjeldene ved Vestmanna
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod Færøerne - Nordatlantens ørige

Om formiddagen flyver vi med Atlantic Airways fra Københavns Lufthavn til Vágar på Færøerne. Fra lufthavnen krydser vi med bussen Vestmannasundet og kører til Hotel Føroyar. Hotellet ligger som var det bygget ind i klippegrunden med græs på tagene og med en forrygende udsigt over fjorden og Tórshavn.

Har du lyst til at få rørt benene lidt, kan du følge med rejselederen til Nordens Hus, som ligger cirka to kilometer fra hotellet. Huset er designet af den norske arkitekt Ola Steen og den islandske arkitekt Kollbrún Ragnarsdóttir og er en lille arkitektoniske perle med store glaspartier og et tradionelt græstag, der falder naturligt ind i det omkringliggende landskab. Udover at være en kulturinstitution under Nordisk Ministerråd er Nordens Hus også et levende kulturhus med udstillinger og koncerter, der henvender sig til et bredt publikum. I huset ligger også en lille café, og har du lyst, kan du slå dig ned her og nyde eftermiddagskaffen og den smukke udsigt over byen og havet.

Sidst på dagen mødes vi i i vores hotels hyggelige restaurant, hvor vi får serveret rejsens første middag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Nordens hus i Tórshavn.

Nordens hus i Tórshavn.

2. dag:  Byvandring i Tórshavn og frokost på Kongsbondegården

Efter et godt morgenmåltid er vi klar til at tage på opdagelse i Tórshavn, en af verdens mindste hovedstæder. Vi kører ned til havnen Vágsbotn, som er fyldt med smukke gamle pakhuse, hyggelige cafeer og trendy restauranter. I området finder man også små butikker fyldt med færøske strikvarer i glade farver og mønstre. Vi spadserer til den gamle bydel og går en tur i de snirklede gader til torvet Vaglið, hvor man finder Lagtinget samt en af øernes ældste forretninger Jacobsens boghandel, som også huser det lokale rådhus. I området omkring Tinganes blev filmen Barbara optaget, vi fortsætter til Niels Finsens Gøta, som er Tórshavns eneste gågade. Her får du lidt tid på egen hånd, inden vi mødes ved bussen for at køre ud af byen mod Kirkjubøur, som i middelalderen var Færøernes kulturelle og gejstlige centrum. Her ser vi ruinerne af Skt. Magnus Katedralen, som i sin tid var en af de fineste i Norden, ligesom vi besøger Olavskirken fra 1200-tallet.

Dagens store oplevelse er besøget på Kongsbondegården, som er det ældste beboede træhus i Europa. Her bliver vi budt velkommen af kongsbondefamilien Patursson, som er 17. generation på gården. Vi hører om familiens liv som bønder med fårehold og om den interessante slægt, hvor man også finder farbroderen Trondur Patursson, en eventyrer og måske nok en af Færøernes største kunstnere. Efter de interessante historier, hvor vi får et godt indblik i livet som færøsk bonde, bliver vi inviteret på frokost i den velholdte gamle gård. Her hygger vi os med de lokale specialiteter, inden vi først på eftermiddagen kører tilbage til Hotel Føroyar. 

Om aftenen spiser vi middag sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Kirkjubøur med Olavskirken og Kongsbondegården.

Kirkjubøur med Olavskirken og Kongsbondegården.

3. dag: Streymoy og Eysturoys mageløse naturscenerier

I dag kører vi på opdagelse i den nordlige del af øen Streymoy. Vi følger Sundini-sundet mellem Streymoy og Eysturoy og kører gennem den flotte ådal til den lille afsidesliggende bygd Saksun. Den lille landsby med de charmerende græsklædte tage ligger for enden af en lagune omgivet af høje fjelde, rislende bække og brusende vandfald. Naturen er simpelthen fortryllende og ligner noget, der er taget ud af en eventyrbog. Vi ser den lille lokale kirke og den fredede gamle kongsgård Dúvugarðar, som kan dateres helt tilbage til 1600-tallet. Virker bygningerne bekendt, så er det måske fordi, at de er blevet brugt som kulisser i Nils Malros filmatisering af Barbara. Efter denne oplevelse kører vi sydover tilbage til Hvalvik og nordover langs sundet.

Vi passerer Fossá, hvor man finder Færøernes højeste vandfald med et fald på 140 meter og fortsætter frem til Tjørnuvik, som ligger helt ude nordspidsen af øen. Den lille bygd med blot 65 indbyggere er en af Færøernes ældste, og man mener, at her har boet mennesker siden de første vikinger kom til øerne. Her holder man fast i mange af de gamle traditioner, og vi hører mere om det lille samfunds særlige forhold til Thomas Kingos salmebog. Tjørnuvik ligger malerisk i en smuk dal omgivet af græsklædte terrasser, og foran de maleriske gamle huse findes en lille sort sandstrand, som havet bruser mod. I horisonten kan du se to fritliggende klipper med navnene Kæmpen og Kællingen, som ifølge sagnet er forsteninger, men dén historie er bedst fortalt på stedet.

Tilbage i Hvalvik krydser vi broen til Eysturoy, som er Færøernes næststørste ø, og undervejs passerer vi Funningur, hvor de første vikinger slog sig ned. Vi gør et kort fotostop, så du kan tage billede af de snoede veje, der fører ned til bygden. Udflugtens næste stop er den idylliske bygd Gjógv, som ligger helt enestående ved en dyb kløft. Gjógv betyder faktisk kløft på færøsk, og det lille samfund og stedet er en af Færøernes mest ikoniske attraktioner. Vi kører frem til det hyggelige gæstehus Gjáargardur, hvor vi spiser frokost i charmerende omgivelser.

Efter frokost har vi lidt tid på egen hånd til at nyde området, inden vi igen vender næsen mod Tórshavn. Vi kører igennem Østerø-tunnelen, Færøernes største bygningsværk, som åbnede i december 2020. Tunnelen, der er hele 11 kilometer lang, er et helt kunstværk i sig selv med en spektakulær lysudsmykning og en rundkørsel, udsmykket med menneskelignende figurer. 

Herefter vender vi retur til Hotel Føroyar, hvor der om aftenen igen venter en dejlig middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den lille bygd Tjørnuvik.

Den lille bygd Tjørnuvik.

4. dag: Vestmannas fuglefjelde fra havsiden

Vi kører fra hotellet nordpå ad den gamle vej Oyggjarvegur over fjeldene og ned i de dybe fjorddale og nyder de smukke panoramaer undervejs. I Vestmanna kører vi ned til den lille havn og går ombord på en moderne sightseeingbåd med komfortable pladser til alle. Vores eventyr til søs bliver en ganske overvældende oplevelse. Vestmannabjergene er en af Færøernes største turistattraktioner, og det er ikke uden grund. Vi sejler tæt på de stejle bjergsider, som rejser sig flere hundrede meter over havet. Vi glider gennem de smalle sund, sejler ind i dybe grotter, vugges på bølgerne og ser hundredevis af søfugle kaste sig ud fra klippehylderne i søgen efter føde på havet. Klippekysten er formet af brændingen igennem millioner af år, og man kan ikke andet end blive lidt ydmyg i disse enestående omgivelser.

Tilbage i land går vi til Vestmanna turistcenter, hvor vi bliver budt på stedets velsmagende og populære fiskesuppe. Efter frokost kan du eventuelt besøge det lille Saga Voksmuseum, der på fineste vis skildrer Færøernes historie. Entreen koster cirka 75 kroner pr. person og er for egen regning.

Om aftenen venter rejsens sidste middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Et par af Færøernes mange søpapegøjer.

Et par af Færøernes mange søpapegøjer.

5. dag: Hjemrejse

Nyd lidt af morgenen i hyggelige Tórshavn. Sidst på formiddagen kører vi til Vágar Lufthavn, hvorfra vi flyver med Atlantic Airways direkte til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Føroyar ****, Tórshavn
VisSkjul

Hotel Føroyar er Færøernes kendte designhotel, som ligger med en forrygende udsigt over Tórshavn og det omkringliggende hav. Bygningen er tegnet af det kendte danske arkitektfirma Friss & Moltke, og den moderne arkitektur med det græsbelagte tag falder smukt ind i landskabet.

Hotellet ligger cirka tre kilometer fra centrum og havnen Veðrur, og det er nemt at komme rundt i byen, da det er gratis at køre med bybusserne i Tórshavn. Lige udenfor hotellets dør findes flere vandreruter, ligesom det er muligt at leje heste ved siden af.

Hotellet har i alt 129 værelser, hvoraf de 106 er beliggende i hovedbygningen, og 23 ligger i annekset cirka 100 meter fra receptionen. Der findes desuden restaurant, bar og fitnessrum på hotellet.

Værelser

Vi bor på dobbeltværelser på cirka 20-25 m2 med store vinduer, tv, køleskab, te- og kaffefaciliteter, strygejern, telefon, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. Det er muligt at bestille dobbeltværelse som eneværelse mod tillæg. 
Velkommen til Hotel Føroyar i Torshavn.
Velkommen til Hotel Føroyar i Torshavn.
Hotel Føroyar ligger smukt højt hævet over Tòrshavn.
Hotel Føroyar ligger smukt højt hævet over Tòrshavn.
Panoramaudsigten fra Hotel Føroyar er enestående.
Panoramaudsigten fra Hotel Føroyar er enestående.
Lounge på hotellet.
Lounge på hotellet.
De elegante linjer går tydeligt igennem i hele hotellets arkitektur.
De elegante linjer går tydeligt igennem i hele hotellets arkitektur.
Hotellets café og bar.
Hotellets café og bar.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Føroyar.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Føroyar.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.