Dagsprogram
1. dag: Ankomst til Peloponnes og Tolo
Du møder Vitus rejseleder i Københavns Lufthavn, hvorfra vi flyver med SAS direkte til Athen, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Når vi har fået vores bagage, bliver vi mødt af vores engelsktalende lokalguide i ankomsthallen, og i bus kører vi ind til Athens centrum for at se nærmere på den græske hovedstad på en byrundtur med bus. Rundturen byder naturligvis et kig til Syntagmapladsen med parlamentsbygningen, hvor vi finder Den Ukendte Soldats grav. Fra bussen kan du også nyde udsigten til Akropolis, som ligger på en høj ovenfor byen. Det smukke Parthenontempel fra 500 år f.Kr. vidner om en svunden tid, hvor stedet fungerede som administrativt og religiøst centrum. Vores lokalguide fortæller de gamle historier undervejs i bussen, inden vi sætter kurs mod den græske halvø Peloponnes og fiskerbyen Tolo.
På vores vej mod Peloponnes passerer vi den cirka 6,3 kilometer brede landtange, Korinthtangen, der forbinder halvøen med fastlandet. Vi laver et kort stop for at se Korinthkanalen, som blev bygget i 1893 og som dengang var dengang et teknologisk gennembrud, idet den sparer de mindre skibe for den cirka 400 kilometer lange rejse rundt om Peloponnes.
Efter vi har holdt pause med Korinthkanalen, fortsætter vi til Tolo, som ligger ud til en dejlig bugt med sandstrand og klart vand. Byen er hyggelig og har en autentisk gammel bydel, hvor man finder utallige charmerende tavernaer, der emmer af autentisk græsk stemning. Når vi har fundet os til rette på vores værelser, mødes vi i hotellets restaurant til en velkomstmiddag.
Inkluderede måltider: Middag.
2. dag: Den gamle hovedstad Nafplio og nationaldrikken ouzo
Efter morgenmaden sætter vi os ind i vores bus og kører først til klosteret Agia Moni, som er bygget på et af de højeste bjerge i Kythera. Herfra har man en fremragende udsigt over Peloponnes kyst. Den nuværende kirke er bygget i 1840 og dedikeret til jomfru Maria.
Fra Agia Moni fortsætter vi til Nafplio, Grækenlands gamle hovedstad, der måske er en af de hyggeligste og romantiske byer i landet. Byens enorme hovedtorv, Syntagmapladsen, er belagt med marmor og omgivet af smukke historiske bygninger, og her findes en autentisk, græsk atmosfære, der tager os tilbage til midten af 1900-tallet. Ovenover byen skal vi besøge Palamidis tre fæstninger på en bakketop, som blev bygget på blot tre år. Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd på en af byens græske tavernaer, inden vi besøger et lokal ouzodestilleri for at lære mere om fremstillingen af Grækenlands nationaldrik. Vi smager selvfølgelig også på den populære drik, som er en indgroet del af græsk skik og brug.
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.
3. dag: Påskedag i Tolo
Påskedag er årets favoritdag for de fleste grækere. Her hygger man sig sammen med familien, nyder stegt lam og spiser, drikker og danser sammen. På hotellet hygges der ekstra om os for at fejre højtiden, og midt på dagen nyder vi en traditionel græsk påskefrokost med alt, hvad dertil hører. Om eftermiddagen kan du eventuelt gå en afslappende spadseretur i den lille hyggelige by, inden vi igen mødes til middagen i hotellets restaurant.
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.
4. dag: Antikke Epidaurus og en særdeles populær antik stenfrugt
Efter morgenmaden er vi klar på nye eventyr. I bus kører vi til det antikke Epidaurus, som er et af Grækenlands vigtigste arkæologiske steder. Det er særligt berømt for sit unikke antikke teater med fremragende akustik. Vi besøger den imponerende attraktion og det nærliggende lille museum, hvor man kan se nogle af de smukke og velbevarede statuer, man har fundet i området. Vi ser også resterne af et tempelkompleks, som var dedikeret til Asklepios, den græske lægegud.
Efterfølgende kan du nyde panoramaturen igennem det græske landskab, hvor du hurtigt vil se, at vi er omgivet af tusindvis af hektar land fyldt med oliventræer. Omgivelserne og klimaet i kombination med de lokale olivenbønders passion er hemmeligheden bag den lokale olivenolie, som anses for at være blandt Europas bedste. Vi besøger en af de lokale producenter og hører om fremstillingen af den velsmagende olie, som vi selvfølgelig får lov til at smage på lidt brød eller snacks.
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.
5. dag: Afslappende bådtur i Tolo-bugten
I dag skal vi på en lille afslappende sejltur i Tolo-bugten, hvis historie kan dateres langt tilbage. Den blev først nævnt i Homers Iliaden, og senere blev bugten brugt som havn for krigsskibe, ligesom venetianerne har haft en flådestation her.
Undervejs lægger vi til ved den lille ø Daskalio. Har du lyst, kan du gå med rejselederen til toppen af øen, hvor der ligger en lille kirke fra 1688 med et smukt lille kapel. Her finder du også ruinerne af et venetiansk slot fra 1700-tallet, hvor flådens skibe lå i bugten. Når vi kommer tilbage til båden, har kaptajnen gjort klar til en dejlig græsk picnic, hvor vi bliver budt på nogle af Grækenlands kendte delikatesser. Vi er tilbage i Tolo først på eftermiddagen. Om aftenen er der græsk aften på hotellet med folklore, og mon ikke du også selv kan prøve kræfter med den kendte dans zorba?
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.
6. dag: Det lokale marked i Argos og oldtidsbyen Mykene
Om morgenen kører vi til en af de ældste beboede byer i verden, Argos, hvis historie kan dateres helt tilbage til den græske oldtid og de mytologiske helte Hercules og Perseus. Vi kører ind til centrum af byen for at besøge det store torv, som er omdannet til en stor markedsplads med farverige telte og boder, der sælger alt lige fra meterlange hvidløgsguirlander til årstidens friske frugter og grønt-sager. Her kan du møde de lokale, som ofte kommer langvejs fra for at sælge eller købe friske forsyninger af fødevarer.
Efter det hyggelige markedsbesøg i Argos kører vi ud af byen til en lille høj, der ligger mellem to større bjerge, og lige her skal vi besøge den sagnomspundne oldtidsby Mykene. Byens historie går langt tilbage og har formentlig været beboet i 3.000-2.500 f.Kr. I selskab med en lokalguide skal vi på en gåtur i området blandt de mange ruiner. Byen blev fundet og udgravet i slutningen af 1870'erne, og netop dette fund er måske beviset på, at oldtidens fortællinger i Homers Illiaden ikke er den rene fantasi. For her er Løveporten, der var indgangen til det antikke Mykene, beskrevet. Mykenes konge var Agamemnos, som i følge sagnet skulle have samlet og planlagt krigen mod Troja. Lidt udenfor bymuren kan man da også se en udgravning, som siges at have været Agamemnos grav. Besøget i Mykene er en imponerende oplevelse, hvor historien er allestedsnærværende.
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.
7. dag: Det græske køkken
I dag skal vi prøve kræfter med det gode græske køkken, når en af byens lokale kokke lærer os, hvordan man tilbereder nogle af de kendte velsmagende græske retter. Vi deltager under kyndig vejledning i forberedelserne, og efterfølgende skal vi selvfølgelig nyde den lækre frokost på hotellets terrasse.
Om eftermiddagen har du mulighed for at tage med på besøg på en lokal plantage, der dyrker citrusfrugter såsom appelsiner eller mandariner, der er af særlig høj kvalitet på Peloponnes. I Grækenland bruger man også saft fra frugterne i kosmetik og i alternativ medicin. Vi hører om dyrkning af frugterne og deres anvendelse, og så skal vi være med til at plukke nogle af de velsmagende frugter. Middag på hotellet.
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.
8. dag: Hjemrejse
Det er blevet tid til at forlade vores hyggelige værter på Hotel Dolphin, og efter morgenmaden kører vi mod Athens lufthavn. Her flyver vi med SAS direkte til København, hvor vi er fremme sidst på eftermiddagen.
Inkluderede måltider: Morgenmad.