Inkl. Titanic- museet
Flyrejser
8 Dage

Irland og Nordirlands største seværdigheder er uden tvivl de spektakulære naturscenerier. På denne rejse tager vi blandt andet på opdagelse på Irlands rå vestkyst, hvor vi besøger topattraktionen Cliffs of Moher og de kuriøse basaltsøjler ved Giant's Causeway i Nordirland. Glæd dig også til at opleve de spændende byer Galway, Londonderry og Belfast, hvor vi bl.a. har inkluderet et besøg på Titanic-museet.

Både på Irlands vestkyst og i Nordirland oplever vi dramatiske landskaber. Her venter stejle skrænter og klipper, strande, hyggelige fiskerlejer, moser, snoede veje, endeløse kløverenge og det brusende Atlanterhav. Her er så billedskønt, at man til tider må...

Irland og Nordirlands største seværdigheder er uden tvivl de spektakulære naturscenerier. På denne rejse tager vi blandt andet på opdagelse på Irlands rå vestkyst, hvor vi besøger topattraktionen Cliffs of Moher og de kuriøse basaltsøjler ved Giant's Causeway i Nordirland. Glæd dig også til at opleve de spændende byer Galway, Londonderry og Belfast, hvor vi bl.a. har inkluderet et besøg på Titanic-museet.

Både på Irlands vestkyst og i Nordirland oplever vi dramatiske landskaber. Her venter stejle skrænter og klipper, strande, hyggelige fiskerlejer, moser, snoede veje, endeløse kløverenge og det brusende Atlanterhav. Her er så billedskønt, at man til tider må knibe sig i armen for at forstå, at den irske skønhed er virkelig. Naturskønne Irland og Nordirland har en lang og til tider blodig historie, men forskellen på de to lande bliver hele tiden mindre og mindre. Som urolighederne er blevet historie, har Nordirland oplevet en sand opblomstring, og landets traditionsrige pubber er igen fyldt med liv og musik.

Vi tager dig med på en eventyrlig rejse til Nordirlands spektakulære Antrimkyst, der kulminerer med forunderlige Giant's Causeway til det mere kendte vilde Connemara i Vestirland. Nordirlands nyere historie finder vi blandt andet i nogle af de nye, spændende bydele i hovedstaden Belfast, der syder af liv, og hvor optimismen for alvor er genfødt. Her besøger vi det interessante Titanic Belfast-museum, der levende fortæller om den ulykkesramte luksusliners første og eneste rejse. Museet ligger lige der, hvor skibet i sin tid blev bygget. Vi oplever også den berømte by Derry/Londonderry, hvor vi går på den fantastiske bymur, som er en af Europas bedst bevarede.

Lyden af klirrende glas på de traditionsrige pubber og tonerne af den irske folkemusik udgør essensen af øens sociale hjerte. Overalt møder vi den gæstfrie befolkning, der har en helt særlig sans for ironi og humor. Når vi krydser grænsen mellem Nordirland og Irland er forskellene subtile: Accenten skifter, afstande måles i henholdsvis kilometer og miles, og så betaler man med euro i Irland, mens du skal have engelske pund op af lommen i Nordirland. Derudover opdager man næsten ikke, at der er to lande på denne grønne ø!

Kort - Irland og Nordirland - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.800,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
625,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Dublin t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 250
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Afr. 21/7: 1 nat i Navan på Newgrange Hotel***
 • Afr. 11/8, 1/9 og 15/9: 1 nat i Dundalk på Carrickdale Hotel****
 • 2 nætter i Belfast på Ramada by Wyndham***
 • Afr. 21/7, 11/8 og 11/9: 1 nat i Letterkenny på Mount Errigal Hotel***
 • AFr. 15/9: 1 nat i Lettterkenny på Dillons Hotel***
 • 2 nætter i Gort ved Galway på Lady Gregory Hotel***
 • Afr. 21/7 og 11/8: 1 nat i Tallaght på Tallaght Cross Hotel eller Tallaght Plaza Hotel****
 • Afr. 1/9 og 15/9: 1 nat i Ashbourne på Pillo Hotel Ashbourne****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (3. dag)
 • 6 x middag på hotellet (1. 2. og 4.-7. dag)
 • Byrundtur i Belfast 
 • Besøg på museet Titanic Belfast, inkl. entré
 • Byrundtur i bydelene Falls' og Shankills
 • Udflugt til Antrimkysten med besøg ved Dunluce Castle og Giant's Causeway, inkl. entré
 • Besøg på Dunluce Castle, inkl. entré
 • Udflugt til Derry/Londonderry
 • Besøg ved Classiebawn Slot, inkl. entré
 • Besøg ved vandfaldet Glencar
 • Byrundtur i Westport 
 • Udflugt på Connemara-halvøen
 • Besøg på Kylemore Abbey, inkl. entré
 • Besøg på Dan O'Haras Homestead Farm, inkl. entré og tur i traktordrevet vognkøretøj
 • Besøg ved Cliffs of Moher, inkl. entré 
 • Byvandring i Galway
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Irland og mod berømte Hill of Tara

Fra København flyver vi med Norwegian direkte til Dublin.

Fra lufthavnen kører vi nordover mod området Meath, hvor vi passerer Hill of Tara, som er fyldt med tusindvis af års historie. Stedet har været i brug i mere end 5.000 år, som begravelsessted og indvielsessted for de gamle højkonger i Irland.

Afr. 21/7: Vi fortsætter til county Meath, som er indgangen til "Irlands kulturarvshovedstad". Vi overnatter i byen Navan, og om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til fælles middag. 

Afr. 11/8, 1/9, 15/9: Vi fortsætter til området Louth, som er Irlands mindste county, der grænser op til Nordirland. Her har både vikinger og forhistoriske stammer holdt til,og området er fyldt med spændende historie. Rejsens første overnatning er i den nordøstlige del af Irland, hvor vi er omgivet af de spektakulære Cooley-bjerge.  Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til fælles middag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Hill of Tara, som er fyldt med tusindvis af års historie.

Hill of Tara, som er fyldt med tusindvis af års historie.

2. dag: Byrundtur i Belfast med besøg på Titanic-museet  

Efter morgenmaden på hotellet krydser vi grænsen til Nordirland og kører til hjertet af hovedstaden Belfast. På en spændende byrundtur oplever vi, hvordan byen strutter af selvtillid og syder af liv. Den rå, gamle industriby er forvandlet til en moderne by med indkøbscentre, kunst, hyggelige restauranter og pubber fulde af musik.

I centrum finder vi City Hall, hvorfra gaderne breder sig nordpå mod det nye kunstnerkvarter Cathedral Quarter og østpå mod Laganfloden og videre til det nye Titanic Quarter. Vi passerer byens vigtigste bygninger og monumenter, og kommer naturligvis forbi skibsværftet Harland & Wolffs, hvor luksuslineren Titanic blev bygget. 

Vi besøger Belfasts største seværdighed, det enestående bygningskompleks Titanic Belfast, der ligger i en skinnende bygning ved siden af, hvor skibet blev bygget. På museet får vi fortalt historien om verdens største skibskatastrofe. Skibet sejlede ud fra Belfast den 2. april 1912 og ramte et isbjerg i Atlanterhavet, hvorefter det sank natten til den 15. april. Skibet, der ikke kunne synke, sank, og kun 705 ud af de 2.228 passagerer overlevede. De flotte udstillinger levendegør på fantastisk vis historien i lyd og billeder. At se de flimrende billeder, som er de eneste eksisterende filmoptagelser fra skibet, er en gribende oplevelse. 

Der er frokost på egen hånd, inden vi skal besøge det gamle katolske arbejderkvarter Falls' og det protestantiske Shankills, hvor vi får et autentisk billede af Belfasts fortid under urolighederne. Vi kommer også forbi "Det mest bombede hotel i verden", som i perioden 1972-94 blev udsat for intet mindre end 28 bombeattentater.

Sidst på eftermiddagen kører vi til hotellet, som er beliggende i hjertet af byen i kunstnerkvarteret Cathedral Quarter i gåafstand til Victoria Square shoppingcenter og Laganfloden. Middagen denne aften nyder vi sammen på en af områdets hyggelige lokale restauranter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Floden Lagan, som løber gennem Belfast.

Floden Lagan, som løber gennem Belfast.

3. dag: Den formidable Antrimkyst

Dagen byder på en af rejsens helt store oplevelser ved Antrimkysten, som er en del af Nordirlands nordkyst - en af de smukkeste strækninger på hele øen. Havet har her skåret kystens klipper ud, og klippevægge og grotter  ligger i et fantastisk landskab, som er prydet med borgruiner og skovklædte dale. Antrimkysten er spektakulær og ganske anderledes. 

Undervejs gør vi stop ved et dramatisk klippefremspring, hvor resterne af borgen Dunluce Castle troner majestætisk. En smal bro over en svimlende kløft forbinder fastlandet med borgen, der engang var hjemsted for MacDonnell- og McQuillan-klanen. Sammen besøger vi den spændene borg.

Et af dagens højdepunkter er besøget ved det geologiske vidunder; det bizarre Giant's Causeway med sekskantede basaltsøjler. De op mod 40.000 kantede sten, hvoraf den højeste er 15 meter, er blevet skabt for 55 millioner år siden, og det er ikke svært at forstå, at oldtidens mennesker troede, at det tætpakkede landskab med stensøjler var skabt af kæmper. 
 
Vi er tilbage i Belfast først på aftenen, og denne aften er middagen på egen hånd. Rejselederen kommer selvfølgelig gerne med restaurantforslag ligesom hotellet har flere spisemuligheder.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 Giant's Causeway på Antrimkysten.

Giant's Causeway på Antrimkysten.

4. dag: Derry/Londonderry

Vi forlader Belfast og kører til Derry/Londonderry, der er landets andenstørste by. Derry er byens katolske navn, og Londonderry det protestantiske. Byen havde en central rolle i konflikten i Nordirland, men Derry har siden gennemgået et markant ansigtsløft og blev i 2013 udnævnt til Storbritanniens kulturby.

På byvandringen i den smukke by krydser vi fredsbroen Peace Bridge fra 2011. Broen har vundet mange priser og udgør et vigtigt bindeled mellem de to sider af Foyle-floden. Vi fortsætter ind i den gamle bydel, hvor vi går en tur på otte meter høje og ni meter tykke bymur, der er en af Europas ældste. I dag adskiller muren to samfund – den katolske ghetto Bogside med de berømte vægmalerier på den ene side og den protestantiske enklave Waterside på den anden. Vi hører historien om den brutale tid med belejringer, inden vi har tid i den gamle bydel på egen hånd til frokost og egne oplevelser. 

Om eftermiddagen kører vi videre til et af Donegals fineste naturområder, hvor vi har en enkelt overnatning i Letterkenny. Middagen nyder vi sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Fredsbroen Peace Bridge i Derry/Londonderry.

Fredsbroen Peace Bridge i Derry/Londonderry.

5. dag: Sligo og grevskabet Donegal

Vi starter dagen med en smuk køretur ind i grevskabet Donegal - Irlands vilde barn. Grevskabet er hjemsted for nogle af landets robuste og fjerntliggende bjerge, skinnende søer og lange kyststrækninger. En uspoleret pragt, der til tider er indhyllet i et barskt klima, men om sommeren ofte i strålende solskin.

Vi holder et fotostop ved Classiebawn-udsigtspunktet, der ligger tæt på Classiebawn Slot, der var Lord Mountbattens sommerresidens. Han blev dræbt ud for kysten under en terroraktion fra IRA i 1979. Slottet, der ligger i mageløse omgivelser, ejes i dag af en forretningsmand.  

Herfra fortsætter vi til det romantiske vandfald Glencar, hvor digteren William Butler Yeats fandt inspiration til nogle af sine værker.

Vores mål i dag er handelsbyen Sligo, som ligger ved Garavogue-flodens bredder. I år 807 blev Sligo plyndret af vikinger, men voksede siden til en velhavende by med mange kirker. Sligo er omgivet af tre bjerge, hvor der på toppen af det ene er en kæmpe stendysse, som siges at være hvilested for den sidste keltiske dronning Maeve. Her i byen genoplivede den berømte digter William Butler Yeats (1865-1939) det irske sprog og kultur efter århundreders undertrykkelse. Vi tager på en kort byrundtur forbi statuen af Yeats, og efterfølgende har du tid på egen hånd til frokost og egne oplevelser. 

Fra Sligo fortsætter vi ad snoede veje, der forbinder bugter og små vige med pittoreske landsbyer til byen Westport. Her holder vi et eftermiddagsstop og nyder de smukke georgianske huse, der ligger ned mod Carrowbeg-floden. I baggrunden hæver det hellige bjerg Croagh Patrick sig over byens huse, der står malet i glade farver. 

Vi fortsætter frem til den vestlige del af Irland mod county Galway, hvor vi har to overnatninger i den lille charmerende by Gort ca. 40 minutter fra Galway by. Efter en oplevelsesrig dag slapper vi af med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over Classiebawn Slot,

Udsigt over Classiebawn Slot,

6. dag: Maleriske Connemara

Efter en stor, irsk morgenmad tager vi på udflugt på halvøen Connemara, der måske er den mest romantiske del af Irland - og det rene paradis for naturelskere. Her er brede vidder med dramatiske klipper, fugleliv, blomster, bølgende heder i grønne og brune nuancer, græssletter, vandløb og et enestående udsyn til Atlanterhavets vilde bølger og vindblæste øer i det fjerne. Ifølge sagnet er det farligt at opholde sig ved moserne om aftenen, for her spøger lygtemanden, der lokker med sin blinkende lygte. Heldigvis kan man beskytte sig ved at vende vrangen ud på sin frakke! Myter og historier om overnaturlige væsener er utallige i denne tyndt befolkede landsdel, hvor gælisk er hovedsproget.

Dagens første oplevelse er benediktinerklosteret Kylemore Abbey, som ligger lige ud til en sø i mageløse grønne omgivelser. Vi besøger de dele af klosteret, som er åbent for offentligheden - resten ligger i en smuk dal omgivet af skov.

Turen fortsætter til Dan O'Haras Homestead Farm, hvor vi får et unikt indblik i livet på Connemare-halvøen. På en en køretur med traktordrevet vogn kører vi ud i området og hører om, hvordan man i gamle dage gravede tørv i området. Vi ser også Dan O'Haras landsted, hvor han ifølge legenden levede indtil 1845 sammen med sin kone og syv børn. Familien var selvforsynende og levede mest af kartofler, mælk, æg, fisk og det vildt, som man kunne finde på det tidspunkt.

Tiderne var barske dengang, og da Dan O'Hara ikke kunne betale sin leje for hus og jord blev han smidt ud. Han emmigrerede til Amerika, hvor hans kone og tre af børnene døde på den lange rejse til søs. 

Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel i Gort udenfor Galway hvor middagen venter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Smuk natur på halvøen Connemara.

Smuk natur på halvøen Connemara.

7. dag: Cliffs of Moher - Galway

Vi spiser en tidlig morgenmad på hotellet, inden vi kører ud mod kysten til Irlands absolutte mest berømte attraktioner, Cliffs of Moher.  214 meter over det brusende hav rejser takkede klipper sig og strækker sig langs den otte kilometer lange vilde Atlanterhavskyst. Vi nyder de forbløffende udsigter ved et at Irlands mest fotograferede vartegn som fascinerer og begejstrer de fleste. 

Fra den vilde eventyrlige vestkyst fortsætter vi til Vestirlands største by Galway, der udover at være porten til det vilde landskab af bjerge vidtstrakte moser, stille dybe søer, stengærder og det buldrende Atlanterhav også er fyldt med gamle irske traditioner, det gæliske sprog og klassisk folkemusik. Mens resten af Irland er stormet ind i det 21. århundrede, hersker der i denne del af landet en rolig og mere traditionel livsindstilling.

På en byvandring oplever vi Galways stemningsfulde middelalderkvarter med smalle gader og gamle stenhuse. I det lille centrum finder vi hyggelige pubber, cafeer og butikker med fine træfacader. Engang havde Galway en blomstrende handel med Den Iberiske Halvø, hvorfor man stadigvæk kan se eksempler på spansk arkitektur i gadebilledet. Vi kigger ind i en af byens keltiske juvelerbutikker, hvor vi ser de berømte claddagh-ringe, der er udsmykket med to hænder, der holder om et hjerte med en krone på toppen. Ringen symboliserer venskab, kærlighed og loyalitet.

Der bliver til frokost på egen hånd, inden vi om eftermiddagen forlader det vestlige Irland for at køre videre til rejsens sidste overnatning. Om aftenen nyder vi en sen middag på hotellet.

Afr: 21/7 og 11/8: Vi overnatter i Tallaght, der er en forstad til Dublin.

Afr. 1/9 og 15/9: Vi overnatter i Ashbourne, cirka 20 kilometer nord for Dublin.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

De berømte klipper Cliffs of Moher. 

De berømte klipper Cliffs of Moher. 

8. dag: Hjemrejse  

En dejlig rejse nærmer sig sin afslutning. Vi spiser morgenmad på hotellet og kører mod Dublins lufthavn, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Newgrange Hotel ***, Navan
VisSkjul

Newgrange Hotel er moderne hotel, som er designet og inspireret af områdets gamle historie. Hotellet ligger midt i byen Navan i gåafstand til den nærliggende flod Boyne, restauranter og shopping. Hotellet har 62 værelser, restaurant, bar, bibliotek og elevator.

Værelser

Vi bor i rummelige værelser på cirka 20 m2 med tv, gratis WiFi, sikkerhedsboks, strygebræt, te og kaffefaciliter og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her

Charmerende Newgrange Hotel.
Charmerende Newgrange Hotel.
Bar på Newgrange Hotel.
Bar på Newgrange Hotel.
Værelse på Newgrange Hotel.
Værelse på Newgrange Hotel.
Biblioteket på Newgrange Hotel.
Biblioteket på Newgrange Hotel.
Lounge på Newgrange Hotel.
Lounge på Newgrange Hotel.

Carrickdale Hotel & Spa ****, Dundalk
VisSkjul

Dejligt hotel med en fantastisk beliggenhed i smukke omgivelser i grevskabet Louth i Carrickcarnon ikke langt fra grænsen til Nordirland. Hotellet ligger i rolige omgivelser og har en meget lækker spa med indendørs pool, sauna, jacuzzi og fitnesscenter. Derudover tilbydes der skønne terapeutiske behandlinger (mod betaling). På hotellet finder du desuden en fin have, elevator samt en hyggelig restaurant og bar.

Værelser

Alle 108 værelser er nyrenoverede og indrettet med sikkerhedsboks, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche.
 
Læs mere om hotellet her.

Ramada by Wyndham ****, Belfast
VisSkjul

Godt hotel i Belfast centralt beliggende tæt på St. Anne's katedral og blot 900 meter fra Victoria Square Shopping Center. Hotellet har 165 værelser og desuden restaurant og loungebar. 

Værelser

Vi bor i standard dobbeltværelse på ca. 22m2 med telefon, tv, sikkerhedsboks, gratis WiFi, te- og kaffefaciliteter samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Mount Errigal Hotel ***, Letterkenny
VisSkjul

Dejligt hotel med central beliggenhed i Letterkenny, blot en kilometer til hjertet af byen. Hotellet har et flot og nyrenoveret spa, fitnesscenter, stor indendørs pool, sauna, jacuzzi, dampbad, elevator, hyggelig bar og restaurant.

Værelser

Vi bor i pæne standardværelser, der alle har skrivebord, strygejern, tv, elkedel og gratis WiFi samt eget badeværelse og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 
 

Dillons Hotel ***, Letterkenny
VisSkjul

Godt mellemklassehotel beliggende centralt i Letterkennyes hovedgade, hvor du er i gåafstand til både attraktioner og butikker. På hotellet findes der restaurant og en hyggelig bar, der i weekenden byder på underholdning. 

Værelser

Vi bor i standard dobbeltværelse på ca. 16m2 med tv, telefon, gratis WiFi, strygejern og- bræt, te-og kaffefaciliteter samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Velkommen til Dillons Hotel.
Velkommen til Dillons Hotel.
Restauranten på Dillons Hotel.
Restauranten på Dillons Hotel.
Baren på Dillons Hotel.
Baren på Dillons Hotel.
Eksempel på værelse på Dillons Hotel.
Eksempel på værelse på Dillons Hotel.

Lady Gregory Hotel ***, Gort
VisSkjul

Lady Gregory Hotel ligger er nærheden af byen Gort. Hotellet byder på en hyggelig bar, opkaldt efter Jack B. Yeats samt indendørs pool, sauna, jacuzzi og fitnesscenter. 

Værelser

Vi bor på elegante og rummelige værelse med gratis WiFi, kaffe- og tefaciliteter samt badeværelse.

Læs mere om hotellet her. 

 

The Plaza Hotel ****, Tallaght
VisSkjul

Moderne hotel beliggende i byen Tallaght, som er en forstad til Dublin. Her er 122 værelser, bar, restaurant og elevator. 

Værelser

Vi bor i nyrenoverede værelser med  tv, sikkerhedsboks, te og kaffefaciliteter, samt gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Tallaght Cross Hotel****, Tallaght
VisSkjul

Moderne hotel beliggende i hjertet af byen Tallaght, som er en forstad til Dublin. Her er 186 værelser, bar, restaurant og elevator. 

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser på ca. 20 m2 med aircondition, tv, sikkerhedsboks, te og kaffefaciliteter, samt gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

 

Opholdsområde på hotellet.
Opholdsområde på hotellet.
Morgenmadsrestaurant.
Morgenmadsrestaurant.
Hotellets indgangsparti.
Hotellets indgangsparti.
Eksempel på et dobbeltværelse.
Eksempel på et dobbeltværelse.

Pillo Hotel & Spa Ashbourne****, Ashbourne
VisSkjul

Moderne hotel beliggende i rolige omgivelser cirka 2,5 kilometer fra Ashbourne og cirka 20 kilometer fra Dublin. Det populære hotel har et veludstyret fitnesscenter, spa med indendørs pool, sauna og jacuzzi, elevator samt elegant nyrenoveret restaurant og bar.     

Værelser

Alle 148 værelser er rummelige og har gratis sikkerhedsboks og WiFi, tv, aircondition, elkedel og badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.