Inkl. aften med irsk musik
Flyrejser
8 Dage

Irland og Nordirland byder på smuk natur, spektakulære kyster, spændende byer og en dramatisk historie. Glæd dig til at opleve basaltsøjlerne ved Giant's Causeway, de tårnhøje klipper ved Sliabh Leag, den maleriske halvø Connemara, det spændende Titanicmuseum i Belfast samt de hyggelige byer Galway og Dublin. Denne rejse kombinerer det hele.

Både på Irlands vestkyst og i Nordirland oplever vi dramatiske landskaber. Her venter stejle skrænter og klipper, strande, hyggelige fiskerlejer, moser, snoede veje, endeløse kløverenge og det brusende Atlanterhav. Her er så billedskønt, at man til tider må knibe sig i armen for at forstå, at den irske skønhed er virkelig. Naturskønne...

Irland og Nordirland byder på smuk natur, spektakulære kyster, spændende byer og en dramatisk historie. Glæd dig til at opleve basaltsøjlerne ved Giant's Causeway, de tårnhøje klipper ved Sliabh Leag, den maleriske halvø Connemara, det spændende Titanicmuseum i Belfast samt de hyggelige byer Galway og Dublin. Denne rejse kombinerer det hele.

Både på Irlands vestkyst og i Nordirland oplever vi dramatiske landskaber. Her venter stejle skrænter og klipper, strande, hyggelige fiskerlejer, moser, snoede veje, endeløse kløverenge og det brusende Atlanterhav. Her er så billedskønt, at man til tider må knibe sig i armen for at forstå, at den irske skønhed er virkelig. Naturskønne Irland og Nordirland har en lang og til tider blodig historie, men forskellen på de to lande bliver hele tiden mindre og mindre. Som urolighederne er blevet historie, har Nordirland oplevet en sand opblomstring, og landets traditionsrige pubber er igen fyldt med liv og musik.

Vi tager dig med på en eventyrlig rejse fra det vilde og frodige Connemara i Vestirland til Nordirlands spektakulære kyst, der kulminerer med forunderlige Giant's Causeway. Nordirlands nyere historie finder vi blandt andet i nogle af de nye, spændende bydele i hovedstaden Belfast, der syder af liv, og hvor optimismen for alvor er genfødt. Her besøger vi det interessante Titanic Belfast-museum, der levende fortæller om den ulykkesramte luksusliners første og eneste rejse. Museet ligger lige der, hvor skibet i sin tid blev bygget. Vi oplever også den berømte by Derry/Londonderry, hvor vi går på den fantastiske bymur, som er en af Europas bedst bevarede.

Lyden af klirrende glas på de traditionsrige pubber og tonerne af den irske folkemusik udgør essensen af øens sociale hjerte. Overalt møder vi den gæstfrie befolkning, der har en helt særlig sans for ironi og humor. Når vi krydser grænsen mellem Nordirland og Irland er forskellene subtile: Accenten skifter, afstande måles i henholdsvis kilometer og miles, og så betaler man med euro i Irland, mens du skal have engelske pund op af lommen i Nordirland. Derudover opdager man næsten ikke, at der er to lande på denne grønne ø!

Kort - Irland og Nordirland - Sommer 2024

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.800,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
950,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Dublin t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 370
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Galway-området
 • 1 nat i Sligo/Donegal-området på 3- eller 4-stjernet hotel
 • 1 nat i Derry på 3- eller 4-stjernet hotel
 • 2 nætter i Belfast på 3- eller 4-stjernet hotel
 • 1 nat i Dublin-området på 3- eller 4-stjernet hotel
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • 1 x irsk aften med middag
 • Byrundtur i Galway
 • Udflugt til Connemara, inkl. besøg på Kylemore Abbey
 • Besøg på Dan O'Hara's Homestead, inkl. entré
 • Besøg på The National Famine Museum inkl. entré
 • Besøg ved klipperne Sliabh Liag, inkl. Shuttlebus
 • Besøg i Glenveagh Nationalpark
 • Byrundtur i Derry, inkl. besøg i The Guildhall
 • Besøg ved Giants Causeway, inkl. entré til besøgscentret
 • Byrundtur i Belfast
 • Besøg på Titanicmuseet, inkl. entré
 • Byrundtur i Dublin
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Irland og rundtur i Galway

Fra København flyver vi med Norwegian direkte til Dublin, hvor vores irske bus venter os. Fra lufthavnen sætter vi kursen mod vestskysten og den smukke by Galway, der er kendt for sine smalle gader, farverige facader, livlige pubber og en næsten boheme-agtig livsstil. Vi starter med et besøg ved Galways katedral, som kaldes for "Europas sidste store stenkatedral". Det imponerende byggeri blev afsluttet så sent som i 1965, men ser ud, som om det har stået i byen for evigt.  

Fra katedralen begiver vi os over floden Corrib og går på opdagelse i de gamle gader, der er omgivet af myter og legender. Her kommer vi igennem latinerkvarteret, hører historien om The Lynch Window, som siges at være stedet, der har givet ordet lynchning den moderne betydning, og kan nyde synet af de velstående handelsfolks gamle købmandshuse. Vi hører også historien om pubben med navnet "Kings Head", inden vi slutter af på den store centrale plads Eyre Square. 

Efter turen rundt i Galway kører vi til vores hotel, hvor vi skal bo de kommende to nætter. Efter vi har fundet os til rette på værelserne, mødes vi i restauranten og spiser middag sammen. 
  
Inkluderede måltider: Middag.

Den smukke Katedral i Galway.

Den smukke Katedral i Galway.

2. dag: Maleriske Connemara  

Efter en stor, irsk morgenmad venter en flot dag med udflugt til halvøen Connemara, der måske er den mest romantiske del af Irland - og det rene paradis for naturelskere. Her er brede vidder med dramatiske klipper, fugleliv, blomster, bølgende heder i grønne og brune nuancer, græssletter, vandløb og et enestående udsyn til Atlanterhavets vilde bølger og vindblæste øer i det fjerne. Ifølge sagnet er det farligt at opholde sig ved moserne om aftenen, for her spøger lygtemanden, der lokker med sin blinkende lygte. Heldigvis kan man beskytte sig ved at vende vrangen ud på sin frakke! Myter og historier om overnaturlige væsener er utallige i denne tyndt befolkede landsdel, hvor gælisk er hovedsproget.

Dagens første oplevelse er benediktinerklosteret Kylemore Abbey, som ligger lige ud til en sø i mageløse grønne omgivelser. Vi besøger de dele af klosteret, som er åbent for offentligheden - resten ligger i en smuk dal omgivet af skov.

Turen fortsætter til Dan O'Haras Homestead Farm, hvor vi får et unikt indblik i livet på Connemara-halvøen. På en køretur med traktordrevet vogn kører vi ud i området og hører om, hvordan man i gamle dage gravede tørv i området. Vi ser også Dan O'Haras landsted, hvor han ifølge legenden levede indtil 1845 sammen med sin kone og syv børn. Familien var selvforsynende og levede mest af kartofler, mælk, æg, fisk og det vildt, som man kunne finde på det tidspunkt.

Tiderne var barske dengang, og da Dan O'Hara ikke kunne betale sin leje for hus og jord, blev han smidt ud. Han emmigrerede til Amerika, hvor hans kone og tre af børnene døde på den lange rejse til søs. 

Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel ved Galway, hvor middagen venter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Kylemore Abby beliggende på den smukke halvø Connemara.

Kylemore Abby beliggende på den smukke halvø Connemara.

3. dag: Strokestown, Glencar Waterfall og Sligo

Fra Galway begiver vi os ind i landet til det område, som er kendt som Ireland's Hidden Heartlands. Her ser vi den specielle by Strokestown, der er udpæget som en af Irlands særlige kulturarvsbyer. Hele centrum er stringent planlagt og bygget op omkring den 44,5 meter brede hovedgade, der er den næstbredeste gade i hele landet.

Byens vigtigste seværdighed er dog The National Irish Famine Museum, som omhandler kartoffelhungersnøden i 1840'erne. Det er umuligt at forstå det moderne Irland uden at også kende til dette tragiske kapitel af landets historie. På Stroketowns gamle herresæde blev for år tilbage fundet et væld af originale dokumenter fra netop denne tid. Baseret på den dokumenation er der i dag bygget et moderne museum, som sammen med herresædet giver et vigtigt indblik i både den skæbne, som overgik mange irere under hungersnøden, samt den politiske situation i landet på den tid. 
 
Efter besøget på museet bliver der tid på egen hånd til eventuelt at gå en tur i parken, se nærmere på den specielle by eller måske besøge en af de lokale pubber. 

Over middag sætter vi igen kursen ud mod vestkysten og den gamle handelsby Sligo, som ligger ved Garavogue-flodens bredder. I år 807 blev Sligo plyndret af vikinger, men voksede siden til en velhavende by med mange kirker. Det var her i byen, at den berømte digter William Butler Yeats (1865-1939) genoplivede det keltiske sprog og den gamle irske kultur efter århundreders undertrykkelse. Vi tager på en kort byrundtur, hvor vi oplever det hyggelige bycentrum langs floden Garavogue og selvfølgelig hilser på statuen af Yeats.

Helt i William Yeats ånd runder vi dagen af med et besøg ved vandfaldet Glencar, hvor digteren fandt inspiration til nogle af sine vigtigste værker. Vandfaldet er blot 15 meter højt og bestemt ikke Irlands største, men til gengæld er det formodentligt det smukkeste. Et sted, som passer perfekt ind i romantikkens billede af det rigtige Irland.

Vi overnatter nord for Sligo blot få hundrede meter fra vestkysten og spiser middag sammen på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vandfaldet Glencar.

Vandfaldet Glencar.

4. dag: Sliabh Liag-klipperne og Glenveagh nationalpark 

En flot dag venter os langs den irske Atlanterhavskyst. Her finder vi Europas højeste klippevægge direkte mod havet, hvor de højeste når op i over 600 meter. Vores egen bus er for stor til at komme helt ud til klipperne, så ved det lokale besøgscenter stiger vi om til mindre shuttlebusser, der kører os det sidste stykke ud til den dramatiske, barske og utroligt smukke kyststrækning. 

Efter at have skuet ud over Atlanterhavet og nydt den friske brise fra klipperne, fortsætter vi nordpå til den frodige og milde nationalpark Glenveagh, der strækker sig over 16.500 hektar og er Irlands næststørste. Landskabet af præget af bjerge, søer, dale og skove og her er gode chancer for at se flokke af kronhjorte. Midt i de smukke omgivelser og ud til søen Lough Veagh ligger slottet Glenveagh Castle, som blev bygget i 1800-tallet. Vi besøger slotsparken, og der bliver tid til at gå en tur og nyde de flotte og frodige omgivelser 

Fra nationalparken kører vi mod øst og passerer grænsen mellem Irland og Nordirland, inden vi når frem til byen Derry/Londonderry. Byen var i mange præget af konflikten mellem protestanter og katolikker, og det dobbelte navn er byens katolske og protestantiske betegnelse. Siden den såkaldte Good Friday Agreement i 1998 har byen lagt stridighederne bag sig og har fået et markant ansigtsløft, der nu har gjort den til et symbol på freden. I 2013 blev Derry/Londonderry udnævnt til Storbritanniens kulturby, og siden er den positive udvikling fortsat med nye kreative bydele og spændende kulturtilbud. 

Vi overnatter ved Derry/Londonderry og spiser middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag

Sliabh Liag-klipperne.

Sliabh Liag-klipperne.

5. dag: Derry/Londonderry og Giants Causeway

Efter morgenmaden på vores hotel tager vi på byvandring i Derry/Londonderry. Her skal vi selvfølgelig krydse The Peace Bridge, som er den moderne fredsbro bygget i 2011. Broen har vundet mange priser og er i dag et vigtigt bindeled mellem de to sider af Foyle-floden, som tidligere delte byen i to. I den gamle bydel går vi en tur på den otte meter høje og ni meter brede bymur, som er en af Europas ældste. Fra toppen af muren har vi en flot udsigt over den katolske bydel, som er kendt og berømt for sine mange murmalerier. Vi besøger selvfølgelig også byens historiske vartegn - den victorianske Guildhall fra 1800-tallet, som i dag også fungerer som byens rådhus. 

Der bliver tid til også at nyde Derry/Londonderry på egen hånd, inden vi over middag kører med bussen mod den nordirske kyst, hvor vi besøger et af landets geologiske vidundere. De helt specielle klipper ved Giant's Causeway er formet af op mod 50.000 sekskantede basaltsøjler, der er op til 15 meter høje. Klipperne blev skabt for 55 millioner år siden og det er ikke svært at forstå, at oldtidens mennesker troede, at det tætpakkede landskab med stensøjler var skabt af kæmper.  
 
Fra Giant's Causeway sætter vi kursen mod syd og er sidst på eftermiddagen fremme i Nordirlands hovedstad Belfast, hvor vi bor de næste to nætter. Efter indkvartering er der aftensmad på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

The Peace Bridge, som er den moderne fredsbro bygget i 2011.

The Peace Bridge, som er den moderne fredsbro bygget i 2011.

6. dag: Byrundtur i Belfast og besøg på Titanic-museet

Belfast er en by med en stolt, rig og ofte også dramatisk historie. Efter årene med stridigheder er det i dag en by, som udstråler fornyet selvtillid og syder af liv. Den rå industriby har forvandlet sig til en moderne by med spændende nye bydele, masser af kulturtilbud, indkøbscentre, kunst, hyggelige restauranter og pubber fulde af musik.

Vi starter dagen med en byrundtur, hvor vi selvfølgelig ser nærmere på det historiske centrum med det flotte rådhus fra victoriatiden, den smukke St. Anne's Cathedral, den gamle toldbod og Albert Memorial Clock ved bredderne af floden Lagan.

Herefter kører vi til arbejderkvartererne Falls' og Shankills, hvor nogle af de voldsomme kampe fandet sted under urolighederne, The Troubles, fra 1969 og frem til 1998. I et forsøg på at dæmpe stridighederne, blev der her bygget såkaldte fredsmure, som var op til 5,5 meter høje og skulle forhindre sammenstød mellem den protestantiske og den katolske befolkning. I dag er mange af murene revet ned, men nogle står fortsat og er nærmest lange gallerier med et væld af murmalerier med politiske budskaber. Vi kommer også forbi "Det mest bombede hotel i verden", som i perioden 1972-94 blev udsat for intet mindre end 28 bombeattentater.

Byrundturen afslutter vi i den nye bydel, Titanic Quarter, der opført omkring det gamle skibsværft Harland & Wolffs. Det var her, at luksuslineren Titanic blev bygget og søsat i 1912. Lige overfor skibsværftets gamle historiske bygninger, står i dag det topmoderne museum Titanic Belfast, som er blevet byens største seværdighed. Vi besøger museet, der fortæller historien om verdens største skibskatastrofe - fra afsejlingen fra Belfast den 2. april 1912 til den skæbnesvangre nat den 15. april, hvor skibet ramte et isbjerg. Museets udstillinger fortæller levende og gribende om historien og giver et indblik i livet for hundrede år siden - både for værftsarbejdere, immigranter og velhavere ombord på skibet.  

Resten af dagen og aftenen er på egen hånd til at udforske Belfast og måske nyde det lokale liv på en af de mange livlige pubber. Vi har i aften ikke inkluderet middag på hotellet, så der er alle muligheder for at gå på opdagelse i byen og nyde stemningen sammen med de lokale. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det topmoderne museum Titanic Belfast.

Det topmoderne museum Titanic Belfast.

7. dag: Dublin og Irsk Aften 

Efter morgenmaden forlader vi Belfast og kører sydpå til Irlands altid livlige og hyggelige hovedstad Dublin. På en byrundtur oplever vi, hvordan gammelt og nyt flyder sammen i byen. Her er gamle broer med victorianske lamper, nye kvarterer med eksperimenterende arkitektur, georgianske rækkehuse med skinnende og farverige hoveddøre, store varehuse og ikke mindst en helt speciel stemning i de smalle gyder, hvor musikken strømmer ud fra pubberne. 

Der bliver også tid til at gå på opdagelse på egen hånd ved byens flotte hovedgade O'Connell Street, nyde stemningen langs floden eller måske besøge en af pubberne i kvarteret Temple Bar.  

Hen på eftermiddagen kører vi til vores hotel i udkanten af Dublin, hvor der bliver lidt tid til afslapning, inden vi mødes igen til en festlig afslutning på vores rejse.

Med bussen kører vi op i bakkerne lidt uden for Dublin, hvor vi besøger den gamle pub Merry Ploughboys. Pubben er ejet og drevet af musikere, som ofte selv står på scenen, og det er ikke uden grund, at stedet regnes for et af Irlands bedste, når man vil opleve den traditionelle musik, sang og dans. Der bliver serveret en tre-retters menu, og når først musikken og dansen starter, er det svært at sidde stille.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hyggelig gade i Dublin.

Hyggelig gade i Dublin.

8. dag: Hjemrejse  

Det er blevet sidste dag på en spændende rejse. Vi nyder morgenmaden på hotellet og kører efterfølgende til Dublins lufthavn, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotelinformation: Irland & Nordirland
VisSkjul

På hele rejsen benytter vi gode 3- og 4-stjernede hoteller, hvor alle værelser har badeværelse. Vær dog opmærksom på, at hotelstandarden i Irland og Nordirland varierer en del, og at mange hoteller har uensartede værelser. 

På rejsen overnatter vi i følgende områder:

 • 2 nætter i Galway-området
 • 1 nat i Sligo/Donegal-området 
 • 1 nat i Derry 
 • 2 nætter i Belfast
 • 1 nat i Dublin-området

Der fremsendes detaljeret hotelliste senest tre uger før afrejse. 

 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Indrejsekrav til Storbritannien

Elektronisk formular til indrejse i Storbritannien fra 2024

Storbritannien planlægger at indføre krav om elektronisk registrering ETA før indrejse i landet. Forventningen er i skrivende stund (november 2023), at kravet skal gælde fra sensommeren eller efteråret 2024. 

Det vil ikke være muligt for rejsebureauer at lave registreringen på vegne af kunderne, da registreringen er personlig og inkluderer en scanning af passets fotoside. Forventningen er, at prisen for registreringen bliver cirka 10 GBP svarende til cirka 90 DKK. 

Strømstik

Husk adapter ved rejse i Storbritannien og Irland

Stikkontakter i Storbritannien og Irland er anderledes end i det øvrige Europa. Husk derfor adapter, da det ikke er alle hoteller, som tilbyder udlån af disse.