Inkl. Titanic- museet
Flyrejser
8 Dage

Irland og Nordirlands største seværdighed er uden tvivl de spektakulære naturscenerier. På denne rejse tager vi blandt andet på opdagelse på Irlands rå vestkyst og besøger de kuriøse basaltsøjler ved Giant's Causeway i Nordirland. Glæd dig også til at opleve de spændende byer Galway, Londonderry og Belfast, hvor vi har inkluderet et besøg på Titanic-museet.

Naturskønne Irland og Nordirland har en lang og til tider blodig historie, men forskellen på de to lande bliver hele tiden mindre og mindre. Som urolighederne er blevet historie, har Nordirland oplevet en sand opblomstring, og landets traditionsrige pubber er igen fyldt med liv og...

Irland og Nordirlands største seværdighed er uden tvivl de spektakulære naturscenerier. På denne rejse tager vi blandt andet på opdagelse på Irlands rå vestkyst og besøger de kuriøse basaltsøjler ved Giant's Causeway i Nordirland. Glæd dig også til at opleve de spændende byer Galway, Londonderry og Belfast, hvor vi har inkluderet et besøg på Titanic-museet.

Naturskønne Irland og Nordirland har en lang og til tider blodig historie, men forskellen på de to lande bliver hele tiden mindre og mindre. Som urolighederne er blevet historie, har Nordirland oplevet en sand opblomstring, og landets traditionsrige pubber er igen fyldt med liv og musik.

Både på Irlands vestkyst og i Nordirland oplever vi dramatiske landskaber. Her venter stejle skrænter og klipper, strande, hyggelige fiskerlejer, moser, snoede veje, endeløse kløverenge og det brusende Atlanterhav. Her er så billedskønt, at man til tider må knibe sig i armen for at forstå, at den irske skønhed er virkelig. Vi tager dig med på en eventyrlig rejse fra Connemara i Vestirland til Nordirlands mest sceniske rute langs Antrimkysten, der kulminerer med forunderlige Giant's Causeway. Nordirlands nyere historie finder vi blandt andet i nogle af de nye, spændende bydele i hovedstaden Belfast, der syder af liv, og hvor optimismen for alvor er genfødt. Her besøger vi det interessante Titanic Belfast-museum, der levende fortæller om den ulykkesramte luksusliners første og eneste rejse. Museet ligger lige der, hvor skibet i sin tid blev bygget. Vi oplever også den berømte by Derry/Londonderry, hvor vi går på den fantastiske bymur, som er en af Europas bedst bevarede.
 
Lyden af klirrende glas på de traditionsrige pubber og tonerne af den irske folkemusik udgør essensen af øens sociale hjerte. Overalt møder vi den gæstfrie befolkning, der har en helt særlig sans for ironi og humor. Når vi krydser grænsen mellem Irland og Nordirland er forskellene subtile: Sprogets accent skifter. Afstande måles i kilometer i Irland og i miles i Nordirland. I Irland betaler man med euro og i Nordirland med engelske pund, men ellers opdager man næsten ikke, at der er to lande på denne grønne ø!

Kort - Irland Nordirland - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.350,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
560,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Dublin t/r
 • Alle skatter og afgifter 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Ballina på Downhill Inn Hotel***
 • Afr. 24/7 og 18/9: 2 nætter i Donegal på Central Hotel Donegal***
 • Afr. 14/8: 2 nætter i Killybegs på Bay View Hotel***
 • Afr. 4/9: 2 nætter i Ballybofey på Jackson's Hotel**** 
 • 2 nætter i Belfast på Holiday Inn Express***
 • 1 nat i Dundalk på Carnbeg Hotel & Spa****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (5. dag)
 • 6 x middag (1. 2. 3. 4. 6. og 7. dag)
 • Byvandring i Galway
 • Udflugt på Connemara-halvøen
 • Byrundtur i Sligo
 • Udflugt til Derry/Londonderry
 • Udflugt til Antrimkysten med besøg ved Giant's Causeway og hængebroen Carrick-a-Rede
 • Byrundtur i Nordirlands hovedstad Belfast
 • Besøg på museet Titanic Belfast
 • Rundtur i bydelene Falls' og Shankills med lokalguide 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Vestirland og Galway

Fra København flyver vi med Norwegian direkte til Dublin. Herfra fortsætter vi i bus tværs over landet til Irlands eventyrlige, vilde vestkyst, hvor gamle irske traditioner, det gæliske sprog og den klassiske folkemusik endnu bliver dyrket. Mens resten af Irland er stormet ind i det 21. århundrede, hersker der i denne del af landet en rolig og mere traditionel livsindstilling.

Vi besøger Vestirlands største by Galway, der er berømt for sine dygtige musikere og for at danne porten til det vilde vestens landskaber af bjerge, vidstrakte moser, stille dybe søer, stengærder og det buldrende Atlanterhav. På byvandringen oplever vi det stemningsfulde middelalderkvarter med smalle gader og gamle stenhuse. I det lille centrum finder vi hyggelige pubber, cafeer og butikker med fine træfacader. Engang havde Galway en blomstrende handel med Den Iberiske Halvø, hvorfor man stadigvæk kan se eksempler på spansk arkitektur i gadebilledet. Vi kigger ind i en af byens keltiske juvelerbutikker, hvor vi ser de berømte claddagh-ringe, der er udsmykket med to hænder, der holder om et hjerte med en krone på toppen. Ringen symboliserer venskab, kærlighed og loyalitet. Turen fortsætter lidt mod nord til vores hyggelige hotel i Ballina, hvor vi bor to nætter. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet.

Inkluderede måltider: Middag

Der er så hyggeligt i Galway.

Der er så hyggeligt i Galway.

2. dag: Maleriske Connemara

Efter en stor, irsk morgenmad tager vi på udflugt på halvøen Connemara, der måske er den mest romantiske del af Irland - og det rene paradis for naturelskere. Her er brede vidder med dramatiske klipper, fugleliv, blomster, bølgende heder i grønne og brune nuancer, græssletter, vandløb og et enestående udsyn til Atlanterhavets vilde bølger og vindblæste øer i det fjerne. Ifølge sagnet, er det farligt at opholde sig ved moserne om aftenen, for her spøger lygtemanden, der lokker med sin blinkende lygte. Heldigvis kan man beskytte sig ved at vende vrangen ud på sin frakke! Myter og historier om overnaturlige væsener er utallige i denne tyndt befolkede landsdel, hvor gælisk er hovedsproget.

Ad snoede veje, der forbinder bugter og små vige med pittoreske landsbyer, når vi til byen Westport. Her nyder vi livet blandt smukke georgianske huse, der ligger ned mod Carrowbeg-floden. I baggrunden hæver det hellige bjerg Croagh Patrick sig over byens huse, der står malet i glade farver. Turen fortsætter til den victorianske og idylliske by Clifden. Et harpeformet netværk af små stemningsfulde gader forgrener sig blandt slanke kirketårne, butikker med smukke facader, atmosfærefyldte pubber og herlige fiskerestauranter. Clifden har også opdræt af connemara-ponyer. Der bliver tid til frokost på egen hånd i Clifden, inden vi sidst på eftermiddagen kører tilbage til vores hotel, hvor middagen venter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag

Smuk natur på halvøen Connemara.

Smuk natur på halvøen Connemara.

3. dag: Sligo og Grevskabet Donegal

Vi starter dagen med en smuk køretur til handelsbyen Sligo, som ligger ved Garavogue-flodens bredder. I år 807 blev Sligo plyndret af vikinger, men voksede siden til en velhavende by med mange kirker. Sligo er omgivet af tre bjerge, hvor der på toppen af det ene er en kæmpe stendysse, som siges at være hvilested for den sidste keltiske dronning Maeve. Her i byen genoplivede den berømte digter William Butler Yeats (1865-1939) det irske sprog og kultur efter århundreders undertrykkelse. Vi tager på en kort byrundtur forbi statuen af Yeats, hvorefter vi har tid på egen hånd til at snuse lidt rundt i Sligo. Efter besøget fortsætter vi til vores hotel i Grevskabet Donegal, hvor vi skal bo de kommende to nætter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag

Klippeformationen Benbulbin udenfor Sligo.

Klippeformationen Benbulbin udenfor Sligo.

4. dag: Derry/Londonderry

Vi krydser grænsen til Nordirland og tager på en spændende heldagsudflugt til Derry/Londonderry, der er landets andenstørste by. Derry er byens katolske navn, og Londonderry det protestantiske. Byen havde en central rolle i konflikten i Nordirland, men Derry har siden gennemgået en markant ansigtsløftning og blev i 2013 udnævnt til Storbritanniens kulturby. På byvandringen i den smukke by krydser vi fredsbroen Peace Bridge fra 2011. Broen har vundet mange priser og udgør et vigtigt bindeled mellem de to sider af Foyle-floden. Byvandringen fortsætter ind i den gamle bydel, hvor vi går en tur på den velbevarede bymur, der er en af Europas ældste. Den intakte bymur er otte meter høj, ni meter tyk og har en omkreds på 1,5 kilometer. I dag adskiller muren to samfund – den katolske ghetto Bogside med de berømte vægmalerier på den ene side og den protestantiske enklave Waterside på den anden. Vi hører historien om den brutale tid med belejringer, inden vi har tid i den gamle bydel på egen hånd. Sidst på dagen vender vi tilbage til middagen vores hotel i grevskabet Donegal.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag

Londonderry.

Londonderry.

5. dag: Den formidable Antrimkyst

Om morgenen kører vi igen ind i Nordirland, hvor der venter helt enestående oplevelser. Antrimkysten, som er en del af Nordirlands nordkyst, er en af de smukkeste strækninger på hele øen. Havet har her skåret kystens klipper ud og klippevægge, grotter og tinder ligger i et fantastisk landskab, som er prydet med borgruiner og skovklædte dale. Antrimkysten er spektakulær og ganske anderledes. Undervejs gør vi stop ved et dramatisk klippefremspring, hvor resterne af borgen Dunluce Castle troner majestætisk. En smal bro over en svimlende kløft forbinder fastlandet med borgen, der engang var hjemsted for MacDonnell-klanen. En af dagens højdepunkter er besøget ved det geologiske vidunder, det bizarre Giant's Causeway med sekskantede basaltsøjler. Det er ikke svært at forstå, at oldtidens mennesker troede det tætpakkede landskab med stensøjler var skabt af kæmper. De op mod 40.000 kantede sten, hvoraf den højeste er 15 meter, er blevet skabt for 55 millioner år siden. Det er en stor oplevelse at gå rundt på området med de sekskantede basaltsten, som strækker sig langs kysten, så langt øjet rækker.
 
Efter frokost på en lokal pub kører vi ad en scenisk rute mod Ballycastle og kommer til den nervepirrende, 18 meter lange hængebro Carrick-a-Rede, der blot er bygget af reb og brædder. Broen svajer 24 meter over bølgerne og forbinder et forrevet klippeskær med fastlandet. Her har lokale fiskere gennem mange år fanget laks, men måtte opgive, da bestanden blev svindende. På en lille sti spadserer vi i cirka 15 minutter, inden vi når ud til broen. Mon vi tør vove os ud på selve broen? Uanset om vi tør eller ej, er naturen her vidunderlig. Først på aftenen ankommer vi til vores hotel i Belfast, hvor vi skal bo i to nætter. Aftenens middag er på egen hånd, men rejselederen kommer gerne med restaurantforslag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Den 18 meter lange hængebro Carrick-a-Rede.

Den 18 meter lange hængebro Carrick-a-Rede.


6. dag: Det nye Belfast  

På en spændende byrundtur oplever vi, hvordan Belfast strutter af selvtillid. Her syder af liv i den nordirske hovedstad. Den rå, gamle industriby er forvandlet til en moderne by med indkøbscentre, kunst, hyggelige restauranter, cafeer og pubber fulde af musik. I centrum finder vi det majestætiske rådhus City Hall, hvorfra gaderne breder sig nordpå mod det nye kunstnerkvarter Cathedral Quarter og østpå mod Laganfloden og videre til det nye Titanic Quarter. I Queen's Quarter finder vi smukke victorianske villaer og grønne alleer. Vi passerer Albert Memorial Clock Tower, Operahuset, den gamle The Crown Bar fra 1885, universitetet og den botaniske have. Vi kommer naturligvis også forbi skibsværftet Harland & Wolffs, hvor luksuslineren Titanic blev bygget.

Sammen besøger vi Belfasts største seværdighed, museet Titanic Belfast, der ligger i et skinnende bygningskompleks lige ved siden af, hvor skibet blev bygget. På museet får vi fortalt historien om verdens mest berømte skib og verdens største skibskatastrofe. Skibet sejlede ud fra Belfast den 2. april 1912 og ramte et isbjerg i Atlanterhavet, hvorefter det sank natten til den 15. april. Skibet, der ikke kunne synke, sank, og kun 705 ud af de 2.228 passagerer overlevede. De flotte udstillinger levendegør historien i lyd og billeder. For mange er de flimrende billeder, som er de eneste eksisterende filmoptagelser fra skibet, det mest gribende.

Med lokalguide besøger vi det gamle katolske arbejderkvarter Falls' og det protestantiske Shankills. Vi får et stærkt billede af livet under uroligheder og spændinger, der engang ødelagde byen. Vi ser også de politiske vægmalerier, der i dag er blevet en seværdighed. Efter en oplevelsesrig dag med mange indtryk spiser vi en dejlig middag på en hyggelig lokal restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag

Titanic-museet i Belfast.

Titanic-museet i Belfast.

7. dag: Belfast på egen hånd

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører helt ind til hjertet af byen. I Belfast har vi tid på egen hånd til shopping eller måske en frokost på en ægte irsk pub, såsom Crown Liquor Saloon, der er holdt i ægte victoriansk stil. Du kan også tage et nærmere kig på det smukke klokketårn Albert Memorial Clock Tower,, der er Nordirlands svar på både Londons Big Ben og det skæve tårn i Pisa. Rejselederen kommer gerne med forslag til aktiviteter i den skønne by. Om eftermiddagen forlader vi Belfast og kører over grænsen til Irland til byen Dundalk, hvor vi bor en enkelt nat.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag

Albert Memorial Clock Tower i Belfast.

Albert Memorial Clock Tower i Belfast.

8. dag: Hjemrejse  

Fra Dundalk kører vi det sidste lille stykke til lufthavnen i Dublin, hvorfra vi flyver med Norwegian til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad

Hotelinformation

Downhill Inn Hotel ***, Ballina
VisSkjul

Hyggeligt familiedrevet hotel i Ballina beliggende blot en kilometer fra centrum og cirka 10 minutters gang fra floden Moy. Hotellet har en dejlig have med solterrasse, bar og restaurant. De 43 værelser er fordelt på to etager uden elevator.

Værelser

Alle værelser er indrettet i varme farver med tv, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med badekar/bruseniche samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
 

Central Hotel Donegal ***, Donegal
VisSkjul

Pænt hotel med fremragende beliggenhed i hjertet af Donegal. Hotellet har indendørs pool, sauna, jacuzzi, fitnesscenter, elevator, restaurant samt en meget hyggelig bar.

Værelser

Alle værelser er udstyret med tv, elkedel og badeværelse med badekar/bruseniche samt hårtørrer.  

Læs mere om hotellet her. 
 
 

Bay View Hotel ***, Killybegs
VisSkjul

Pænt hotel med en perfekt beliggenhed i hjertet af Killybegs og med en flot udsigt til Donegal-bugten. Hotellet har elevator samt en hyggelig bar og restaurant.

Værelser

Alle 40 værelser har tv, elkedel, aircondition, gratis WiFi og badeværelse med badekar/bruseniche samt hårtørrer.
 
Læs mere om hotellet her. 
 

Jackson’s Hotel ****, Ballybofey
VisSkjul

Charmerende hotel i Ballybofey i grevskabet Donegal ved bredden af floden Finn. Hotellet har gennemgået en omfattende renovering i 2017 og byder nu på en flot indendørs pool, sauna, jacuzzi, fitnesscenter, et stemningsfuld opholdsrum med pejs, bar, restaurant, elevator og have med terrasse. 

Værelser

Alle 75 værelser er rummelige og udstyret med tv, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med badekar/bruseniche samt hårtørrer.  
 
Læs mere om hotellet her.
 

Holiday Inn Express ***, Belfast
VisSkjul

Moderne og populært hotel i Belfasts Queen’s Quarter, som ligger bare 1,5 kilometer fra hjertet af byen med domkirken og masser af butikker. Der går en lokalbus fra hotellet til centrum. Hotellet har elevator, bar og restaurant.

Værelser

Vi bor i rummelige værelser, der alle er udstyret med tv, elkedel, aircondition, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Carnbeg Hotel & Spa ****, Dundalk
VisSkjul

Flot hotel cirka en kilometer fra Dundalk med udsigt til Cooley-bjergene. Hotellet har en stor park, indendørs pool, sauna, dampbad, fitnesscenter, elevator, bar og en hyggelig restaurant.

Værelser

Alle 84 værelser er udstyret med tv, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.