Inkl. Titanic- museet
Flyrejser
8 Dage

Irland og Nordirlands største seværdigheder er uden tvivl de spektakulære naturscenerier. På denne rejse tager vi blandt andet på opdagelse på Irlands rå vestkyst og besøger de kuriøse basaltsøjler ved Giant's Causeway i Nordirland. Glæd dig også til at opleve de spændende byer Galway, Londonderry og Belfast, hvor vi har inkluderet et besøg på Titanic-museet.

Både på Irlands vestkyst og i Nordirland oplever vi dramatiske landskaber. Her venter stejle skrænter og klipper, strande, hyggelige fiskerlejer, moser, snoede veje, endeløse kløverenge og det brusende Atlanterhav. Her er så billedskønt, at man til tider må knibe sig i armen for at forstå,...

Irland og Nordirlands største seværdigheder er uden tvivl de spektakulære naturscenerier. På denne rejse tager vi blandt andet på opdagelse på Irlands rå vestkyst og besøger de kuriøse basaltsøjler ved Giant's Causeway i Nordirland. Glæd dig også til at opleve de spændende byer Galway, Londonderry og Belfast, hvor vi har inkluderet et besøg på Titanic-museet.

Både på Irlands vestkyst og i Nordirland oplever vi dramatiske landskaber. Her venter stejle skrænter og klipper, strande, hyggelige fiskerlejer, moser, snoede veje, endeløse kløverenge og det brusende Atlanterhav. Her er så billedskønt, at man til tider må knibe sig i armen for at forstå, at den irske skønhed er virkelig. Naturskønne Irland og Nordirland har en lang og til tider blodig historie, men forskellen på de to lande bliver hele tiden mindre og mindre. Som urolighederne er blevet historie, har Nordirland oplevet en sand opblomstring, og landets traditionsrige pubber er igen fyldt med liv og musik.

Vi tager dig med på en eventyrlig rejse til Nordirlands spektakulære Antrimkyst, der kulminerer med forunderlige Giant's Causeway til det mere kendte vilde Connemara i Vestirland. Nordirlands nyere historie finder vi blandt andet i nogle af de nye, spændende bydele i hovedstaden Belfast, der syder af liv, og hvor optimismen for alvor er genfødt. Her besøger vi det interessante Titanic Belfast-museum, der levende fortæller om den ulykkesramte luksusliners første og eneste rejse. Museet ligger lige der, hvor skibet i sin tid blev bygget. Vi oplever også den berømte by Derry/Londonderry, hvor vi går på den fantastiske bymur, som er en af Europas bedst bevarede.

Lyden af klirrende glas på de traditionsrige pubber og tonerne af den irske folkemusik udgør essensen af øens sociale hjerte. Overalt møder vi den gæstfrie befolkning, der har en helt særlig sans for ironi og humor. Når vi krydser grænsen mellem Nordirland og Irland er forskellene subtile: Accenten skifter, afstande måles i henholdsvis kilometer og miles, og så betaler man med euro i Irland, mens du skal have engelske pund op af lommen i Nordirland. Derudover opdager man næsten ikke, at der er to lande på denne grønne ø!

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.500,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
585,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Dublin t/r
 • Alle skatter og afgifter pt. kr. 244
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 1 nat i Louth på Newgrange Hotel***
 • 2 nætter i Belfast på Holiday Inn City Centre***
 • 1 nat i Donegal på Mulroy Woods Hotel***
 • 2 nætter i Oranmore ved Galway på Oranmore Lodge Hotel***
 • 1 nat i Tallaght på The Plaza****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (3. dag)
 • 6 x middag (1.-2. dag og 4.-7. dag)
 • Byrundtur i Belfast 
 • Besøg på museet Titanic Belfast, inkl. entré
 • Byrundtur i bydelene Falls' og Shankills
 • Udflugt til Antrimkysten
 • Besøg ved Giant's Causeway, inkl. entré
 • Besøg på Dunluce Castle, inkl. entrår
 • Udflugt til Derry/Londonderry
 • Byvandring i Donegal
 • Byrundtur i Sligo
 • Besøg ved vandfaldet Glencar
 • Udflugt på Connemara-halvøen
 • Byvandring i Galway
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Udrejse - mod Irlands "kulturarvshovedstad", Navan

Fra København flyver vi med Norwegian direkte til Dublin. Herfra fortsætter vi nordover mod området Louth i den nordøstlige del af Irland, som er fyldt med spændende historie. Det er Irlands mindste county, der grænser op til Nordirland og både vikinger og forhistoriske stammer har holdt til netop her. Inden vi når byen Navan, som er indgangen til "Irlands kulturarvshovedstad" laver vi en lille afstikker til Hill of Tara, som er fyldt med tusindvis af års historie. Stedet har været i brug i mere end 5.000 år, som begravelsessted og indvielsessted for de gamle højkonger i Irland. Indkvartering og velkomstmiddag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Byrundtur i Belfast med besøg på Titanic museet  

Efter morgenmaden på hotellet krydser vi grænsen til Nordirland og kører til hjertet af hovedstaden Belfast. På en spændende byrundtur oplever vi, hvordan byen strutter af selvtillid og syder af liv. Den rå, gamle industriby er forvandlet til en moderne by med indkøbscentre, kunst, hyggelige restaurantere og pubber fulde af musik. I centrum finder vi City Hall, hvorfra gaderne breder sig nordpå mod det nye kunstnerkvarter Cathedral Quarter og østpå mod Laganfloden og videre til det nye Titanic Quarter. Vi passerer byens vigtigste bygninger og monumenter, og kommer naturligvis forbi skibsværftet Harland & Wolffs, hvor luksuslineren Titanic blev bygget. 

Vi besøger Belfasts største seværdighed, det enestående bygningskompleks Titanic Belfast, der ligger i en skinnende bygning ved siden af, hvor skibet blev bygget. På museet får vi fortalt historien om verdens største skibskatastrofe. Skibet sejlede ud fra Belfast den 2. april 1912 og ramte et isbjerg i Atlanterhavet, hvorefter det sank natten til den 15. april. Skibet, der ikke kunne synke, sank, og kun 705 ud af de 2.228 passagerer overlevede. De flotte udstillinger levendegør på fantastisk vis historien i lyd og billeder. At se de flimrende billeder, som er de eneste eksisterende filmoptagelser fra skibet, er en gribende oplevelse. 

Der er frokost på egen hånd, inden vi skal besøge det gamle katolske arbejderkvarter Falls' og det protestantiske Shankills, hvor vi får et autentisk billede af Belfasts fortid under urolighederne. Vi kommer også forbi "Det mest bombede hotel i verden", som i perioden 1972-94 blev udsat for intet mindre end 28 bombeattentater. Sidst på eftermiddagen kører vi til hotellet, som er beliggende i den livlige bydel Queens Quarter, tæt på byens historiske og prestigefyldte universitet. Middagen denne aften nyder vi sammen på en af områdets hyggelige lokale restauranter.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Albert Memorial Clock Tower i Belfast.

Albert Memorial Clock Tower i Belfast.

3. dag: Den formidable Antrimkyst

Dagen byder på en af rejsens helt store oplevelser ved Antrimkysten, som er en del af Nordirlands nordkyst - en af de smukkeste strækninger på hele øen. Havet har her skåret kystens klipper ud og klippevægge, grotter og tinder ligger i et fantastisk landskab, som er prydet med borgruiner og skovklædte dale. Antrimkysten er spektakulær og ganske anderledes. Undervejs gør vi stop ved et dramatisk klippefremspring, hvor resterne af borgen Dunluce Castle troner majestætisk. En smal bro over en svimlende kløft forbinder fastlandet med borgen, der engang var hjemsted for MacDonnell-klanen. Sammen besøger vi borgen.

Et af dagens højdepunkter er besøget ved det geologiske vidunder; det bizarre Giant's Causeway med sekskantede basaltsøjler. De op mod 40.000 kantede sten, hvoraf den højeste er 15 meter, er blevet skabt for 55 millioner år siden, og det er ikke svært at forstå, at oldtidens mennesker troede, at det tætpakkede landskab med stensøjler var skabt af kæmper. 
 
Efter frokost på en lokal pub kører vi ad en scenisk rute mod Ballycastle og kommer til den nervepirrende, 18 meter lange hængebro Carrick-a-Rede, der blot er bygget af reb og brædder. Broen svajer 24 meter over bølgerne og forbinder et forrevet klippeskær med fastlandet. Her har lokale fiskere gennem mange år fanget laks, men måtte opgive, da bestanden blev svindende. Vi kører til Portaneevey-udkigspunkt, hvorfra vi har en fantastisk udsigt til hængebroen og den irske kystlinje.

 Vi er tilbage i Belfast først på aftenen, og denne aften er middagen på egen hånd. Rejselederen kommer selvfølgelig gerne med restaurantforslag ligesom hotellet har flere spisemuligheder.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Den 18 meter lange hængebro Carrick-a-Rede.

Den 18 meter lange hængebro Carrick-a-Rede.

4. dag: Derry/Londonderry

Vi forlader Belfast og kører til Derry/Londonderry, der er landets andenstørste by. Derry er byens katolske navn, og Londonderry det protestantiske. Byen havde en central rolle i konflikten i Nordirland, men Derry har siden gennemgået et markant ansigtsløft og blev i 2013 udnævnt til Storbritanniens kulturby.

På byvandringen i den smukke by krydser vi fredsbroen Peace Bridge fra 2011. Broen har vundet mange priser og udgør et vigtigt bindeled mellem de to sider af Foyle-floden. Vi fortsætter ind i den gamle bydel, hvor vi går en tur på otte meter høje og ni meter tykke bymur, der er en af Europas ældste. I dag adskiller muren to samfund – den katolske ghetto Bogside med de berømte vægmalerier på den ene side og den protestantiske enklave Waterside på den anden. Vi hører historien om den brutale tid med belejringer, inden vi har tid i den gamle bydel på egen hånd til frokost og egne oplevelser. 

Om eftermiddagen kører vi videre til et af Donegals fineste naturområder på Fanad-halvøen, hvor vi skal bo på et rustikt hotel fyldt med charmerende detaljer. Middagen nyder vi sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Londonderry.

Londonderry.

5. dag: Sligo og grevskabet Donegal

Vi starter dagen med en smuk køretur ind i grevskabet Donegal - Irlands vilde barn. Grevskabet er hjemsted for nogle af landets robuste og fjerntliggende bjerge, skinnende søer og lange kyststrækninger. En uspoleret pragt, der til tider er indhyllet i et barskt klima, men om sommeren ofte i strålende solskin.

Herfra fortsætter vi til det romantiske vandfald Glencar, hvor digteren fandt inspiration til nogle af sine værker. Vores mål i dag er handelsbyen Sligo, som ligger ved Garavogue-flodens bredder. I år 807 blev Sligo plyndret af vikinger, men voksede siden til en velhavende by med mange kirker. Sligo er omgivet af tre bjerge, hvor der på toppen af det ene er en kæmpe stendysse, som siges at være hvilested for den sidste keltiske dronning Maeve. Her i byen genoplivede den berømte digter William Butler Yeats (1865-1939) det irske sprog og kultur efter århundreders undertrykkelse. Vi tager på en kort byrundtur forbi statuen af Yeats og så har du tid på egen hånd til frokost og egne oplevelser. 

Om eftermiddagen fortsætter vi sydover i den vestlige del af Irland mod county Galway, hvor vi har to overnatninger i den lille Oranmore lidt udenfor Galway. Middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det romantiske vandfald Glencar, hvor Yeats fandt inspiration.

Det romantiske vandfald Glencar, hvor Yeats fandt inspiration.

6. dag: Maleriske Connemara

Efter en stor, irsk morgenmad tager vi på udflugt på halvøen Connemara, der måske er den mest romantiske del af Irland - og det rene paradis for naturelskere. Her er brede vidder med dramatiske klipper, fugleliv, blomster, bølgende heder i grønne og brune nuancer, græssletter, vandløb og et enestående udsyn til Atlanterhavets vilde bølger og vindblæste øer i det fjerne. Ifølge sagnet er det farligt at opholde sig ved moserne om aftenen, for her spøger lygtemanden, der lokker med sin blinkende lygte. Heldigvis kan man beskytte sig ved at vende vrangen ud på sin frakke! Myter og historier om overnaturlige væsener er utallige i denne tyndt befolkede landsdel, hvor gælisk er hovedsproget.

Ad snoede veje, der forbinder bugter og små vige med pittoreske landsbyer, når vi til byen Westport. Her nyder vi livet blandt smukke georgianske huse, der ligger ned mod Carrowbeg-floden. I baggrunden hæver det hellige bjerg Croagh Patrick sig over byens huse, der står malet i glade farver. Turen fortsætter til den victorianske og idylliske by Clifden. Et harpeformet netværk af små stemningsfulde gader forgrener sig blandt slanke kirketårne, butikker med smukke facader, atmosfærefyldte pubber og herlige fiskerestauranter. Clifden har også opdræt af connemara-ponyer.

Der bliver tid til frokost på egen hånd i byen, inden vi sidst på eftermiddagen kører tilbage til vores hotel, hvor middagen venter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Smuk natur på halvøen Connemara.

Smuk natur på halvøen Connemara.

7. dag: Galway

Irlands eventyrlige, vilde vestkyst er fyldt med gamle irske traditioner, det gæliske sprog og klassisk folkemusik. Mens resten af Irland er stormet ind i det 21. århundrede, hersker der i denne del af landet en rolig og mere traditionel livsindstilling. Vi besøger Vestirlands største by Galway, der er berømt for sine dygtige musikere og for at danne porten til det vilde vestens landskaber af bjerge, vidstrakte moser, stille dybe søer, stengærder og det buldrende Atlanterhav. På byvandringen oplever vi det stemningsfulde middelalderkvarter med smalle gader og gamle stenhuse. I det lille centrum finder vi hyggelige pubber, cafeer og butikker med fine træfacader.

Engang havde Galway en blomstrende handel med Den Iberiske Halvø, hvorfor man stadigvæk kan se eksempler på spansk arkitektur i gadebilledet. Vi kigger ind i en af byens keltiske juvelerbutikker, hvor vi ser de berømte claddagh-ringe, der er udsmykket med to hænder, der holder om et hjerte med en krone på toppen. Ringen symboliserer venskab, kærlighed og loyalitet. Om eftermiddagen møder vi bussen og kører til Tallaght, der er en forstad til Dublin. Her har vi rejsens sidste overnatning. Om aftenen nyder vi en sen middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Der er så hyggeligt i Galway.

Der er så hyggeligt i Galway.

8. dag: Hjemrejse  

En dejlig rejse nærmer sig sin afslutning. Vi spiser morgenmad på hotellet og kører mod Dublins lufthavn, der ligger blot en halv times kørsel fra Tallaght. Vi flyver med Norwegian direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Newgrange Hotel***, Navan
VisSkjul

Newgrange Hotel er moderne hotel, som er designet og inspireret af områdets gamle historie. Hotellet ligger midt i byen Navan i gåafstand til den nærliggende flod Boyne, restauranter og shopping. Hotellet har 62 værelser, restaurant, bar, bibliotek og elevator.

Værelser

Vi bor i rummelige værelser på cirka 20 m2 med tv, gratis WiFi, sikkerhedsboks, strygebræt, te og kaffefaciliter og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her

Charmerende Newgrange Hotel.
Charmerende Newgrange Hotel.
Bar på Newgrange Hotel.
Bar på Newgrange Hotel.
Værelse på Newgrange Hotel.
Værelse på Newgrange Hotel.
Biblioteket på Newgrange Hotel.
Biblioteket på Newgrange Hotel.
Lounge på Newgrange Hotel.
Lounge på Newgrange Hotel.

Holiday Inn Belfast City Centre ***, Belfast
VisSkjul

Centralt beliggende hotel på Hope Street i Belfast.  Hotellet har elevator, fitnesscenter, lobbybar og restaurant.

Værelser

Vi bor på æne værelser, der alle er udstyret med tv, te- og kaffefacilieter, minibar aircondition, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Mulroy Woods Hotel***, Millford
VisSkjul

Rustikt hotel beliggende midt i Donegals spektakulære landskab ca. 10 minutters kørsel fra Atlanterhavskysten. Hotellet har 45 værelser, lounge, bar og restaurant, som særligt er kendt for at anvende de lokale råvarer.

Værelser 

Vi bor i dobbeltværelser tv, telefon, sikkerhedsboks, te og kaffefaciliteter og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar. 

Læs mere om hotellet her. 

Dobbeltværelse på Mulroy Woods Hotel.
Dobbeltværelse på Mulroy Woods Hotel.

Oranmore Lodge Hotel ***, Oranmore
VisSkjul

Oranmore Lodge Hotel ligger i den lille by Oranmore, ikke langt fra Galway. På hotellet findes der restaurant, bar, pool og fitnesscenter

Værelser

Vi bor på elegante og rummelige værelse med gratis WiFi, kaffe- og tefaciliteter samt badeværelse.

Læs mere om hotellet her. 

The Plaza Hotel ****, Tallaght / Dublin
VisSkjul

Moderne hotel beliggende i byen Tallaght, som er en forstad til Dublin. Her er 122 værelser, bar, restaurant og elevator. 

Værelser

Vi bor i nyrenoverede værelser med  tv, sikkerhedsboks, te og kaffefaciliteter, samt gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.