Hotel i første række til havet!

Amalfikysten & Maiori · 2024

Flyrejser
8 Dage

Mange superlativer er velfortjent blevet brugt om Amalfikysten gennem tiden. Et besøg ved den betagende italienske kyststrækning er da også noget, alle bør unde sig selv mindst én gang i livet. Fra vores hotel i charmerende Maiori kan du nyde udsigten til Middelhavet.

Landskabet ved Amalfikysten er intet mindre end fantastisk. Her knejser de lodrette klippevægge majestætisk over Middelhavets bølger, og maleriske byer i pasteller ligger som perler på en snor, kastet op ad de rå klippeskråninger. I disse maleriske omgivelser mellem stemningsfulde byer og det azurblå Middelhav er de perfekte rammer sat for en skøn ferie i et af...

Mange superlativer er velfortjent blevet brugt om Amalfikysten gennem tiden. Et besøg ved den betagende italienske kyststrækning er da også noget, alle bør unde sig selv mindst én gang i livet. Fra vores hotel i charmerende Maiori kan du nyde udsigten til Middelhavet.

Landskabet ved Amalfikysten er intet mindre end fantastisk. Her knejser de lodrette klippevægge majestætisk over Middelhavets bølger, og maleriske byer i pasteller ligger som perler på en snor, kastet op ad de rå klippeskråninger. I disse maleriske omgivelser mellem stemningsfulde byer og det azurblå Middelhav er de perfekte rammer sat for en skøn ferie i et af Italiens mest eftertragtede områder.

Vi bor godt på det gode 4-stjernede Hotel Pietra di Luna, der ligger midt på Amalfikysten i den lille by Maiori med områdets længste strand og en særdeles hyggelig strandpromenade. Vi har inkluderet flere måltider samt et alsidigt udflugtsprogram, der tager dig med til nogle af Amalfikystens absolutte højdepunkter.

Vi besøger blandt andet den gamle søfartsby Amalfi, tager på sejltur langs den mageløse kyst fra mondæne Positano til Maiori, og så skal vi naturligvis på byrundtur i den populære ferieby Sorrento. Glæd dig også til at opleve historiens vingesus i Pompeji og gå i romernes fodspor i det imponerende arkæologiske udgravningsområde. Sidst men ikke mindst tager vi på vandretur ad stien Sentiero dei Limoni, hvor vi nyder den parfumerede duft og de storslåede udsigter på de gamle citronstier. De særlige Amalfi-citroner bliver blandt andet brugt til produktion af den velsmagende likør limoncello, som området er så kendt for. 

Har du mod på flere eventyr, kan du deltage i en ekstra heldagsudflugt til den eftertragtede ø Capri, der byder på unikke naturscenerier og herlige oplevelser med besøg i både Anacapri og jetsetbyen Capri. 

Kort over Amalfikysten - Italien

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon og havudsigt
550,-
Eneværelse
0,-
Afbestillingsforsikring
820,-
Obl. forhøjet passagerafgift på flyrejser
57,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Naturskønne Capri
975,-

Inkluderet i prisen

  • Fly København-Napoli t/r
  • Skatter og afgifter
  • Transfer lufthavn-hotel t/r
  • 7 nætter i Maiori på Hotel Pietra Di Luna****
  • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
  • 5 x middag (1. 3. 4. 5. og 7. dag)
  • Lille byvandring i Maiori
  • Besøg i Amalfi
  • Besøg i Sorrento
  • Besøg i Positano
  • Sejltur langs Amalfikysten
  • Udflugt til Pompeji, inkl. entré
  • Vandretur ad Sentiero dei Limoni, Citronstien
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Bemærk

Medbring gerne godt fodtøj til gåturene på denne rejse.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Syditalien

Om formiddagen flyver vi fra Københavns Lufthavn via Wien, Frankfurt eller Zürich til Napoli, der er hovedstaden i den syditalienske region Campania.   

Afr. 25/4, 9/5 og 7/6: Vi flyver med Lufthansa via Frankfurt til Napoli.
Afr. 14/6: Vi flyver med Swiss via Zürich til Napoli.
Afr. 28/8: Vi flyver med SAS direkte fra København til Napoli. 
Afr. 4/10: Vi flyver med Lufthansa via Frankfurt til Napoli. 

Fra lufthavnen i Napoli kører vi i bus sydover, mens vi nyder den smukke udsigt til Vesuv. Vores mål er provinsen Salerno og den lille hyggelige by Maiori, som ligger på den verdensberømte Amalfikyst. Her skal vi bo på det 4-stjernede Hotel Pietra di Luna, som ligger skønt med udsigt til byens strandpromenade og blot 30 meter fra havet. Der er tid til at finde sig til rette på hotellet og slappe af, inden vi mødes til rejsen første middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Maiori og Amalfi

Maiori er en traditionel, mindre kystby med cirka 5.000 indbyggere. Her findes en hyggelig hovedgade med cafeer, butikker, restauranter og mondæne gamle palazzoer samt en hyggelig strandpromenade. Fra Maiori er der forbindelser i bus til mange af kystens charmerende nærliggende byer såsom Minori, Salerno og Ravello, ligesom der er gode muligheder for at udforske kysten fra vandsiden.

Formiddagen bruger vi i Maioris hyggelige gader. Frokost på egen hånd inden vi om eftermiddagen finder os til rette i små busser og fortsætter dagens udflugt til Amalfi by. Engang var byen en af Italiens fire magtfulde søfartsrepublikker og spillede en væsentlig rolle i handlen med varer fra Orienten, hvorfor man i dag kan se flere mauriske spor her. Rejselederen viser os byens domkirke Duomo di Sant' Andrea, hvis gamle bronzedør blev støbt i Konstantinopel.

Der vil være tid på egen hånd til at udforske byen. Besøg eksempelvis den smukke domkirke eller det spændende papirmuseum, der ligger i en af byens gamle papirfabrikker. Du kan også gå på opdagelse i de snævre middelaldergader, der byder på et væld af lækre lokalprodukter såsom limoncello eller den smukke keramik, som kysten er så kendt for. Vi kører tilbage til Maiori sidst på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Dejlige Maiori danner ramme om vores ophold ved Amalfikysten.

Dejlige Maiori danner ramme om vores ophold ved Amalfikysten.

3. dag: Amalfikysten, feriebyen Sorrento og mondæne Positano

I dag skal vi opleve den legendariske og bugtende Amalfikyst, der byder på betagende udsigter og klippefyldte bjergsider.

Fra hotellet kører vi i bus til Sorrento beliggende på et højt klippeplateau. I mere end 100 år har byen været en af Italiens mest efterspurgte feriebyer. Fra byens centrale torv Piazza Tasso går vi en tur ned i den charmerende historiske bydel, som er fyldt med små lokale butikker, cafeer og restauranter. I de romantiske stræder findes også et væld af små butikker, der sælger lokale varer og delikatesser. Der vil være tid på egen hånd til frokost og til at gå på opdagelse i de mange indbydende butikker.

Først på eftermiddagen forlader vi Sorrento og kører mod den eftertragtede og mondæne ferieby Positano, som hvert år besøges af turister i tusindvis. Her ferierer jetset og hollywoodstjerner i de fotogene og mondæne omgivelser. Byen klatrer ned ad de stejle klipper til havnen og stranden. Før i tiden kunne man kun ankomme til Positano fra søsiden eller med æsel. Vi går en tur ned igennem det bilfri centrum, der udgør en labyrint af snævre gader mellem pastelfarvede og hvidkalkede fiskerhuse, som i dag huser restauranter og små butikker.

Vi har lidt tid på egen hånd i Positanos hyggelige gader, inden vi mødes i havnen. Herfra sejler vi med en mindre færge til Maiori, og undervejs nyder vi udsigten til kystens eksklusive og romantiske byer beliggende på bjergsidernes terrasser. Amalfikysten er cirka 50 kilometer lang, og særligt fra søsiden kan man se, hvordan den smalle vej snor sig i hårnålesving langs kysten.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Positano ligger fantastisk op ad klipperne.

Positano ligger fantastisk op ad klipperne.

4. dag: På egen hånd eller Capri

Nyd en afslappende dag på hotellet i Maiori, eller tag på opdagelse på egen hånd. Der er busforbindelser til de fleste byer langs kysten, og rejselederen kommer gerne med gode råd og fifs. Du kan også vælge at deltage på en ekstraudflugt til Capri.

Ekstraarrangement: Naturskønne Capri

Efter morgenmaden går vi fra hotellet til den nærliggende lille havn i byen, hvorfra vi sejler med hydrofoil til Marina Grande på den eksklusive ø Capri. Siden romertiden har øen været et populært feriemål, hvor en overvældende mængde berømtheder, kongelige og betydningsfulde personligheder har gjort deres entré gennem tiden, herunder vores egen H. C Andersen samt P. S. Krøyer og hans hustru Marie. 

Fra havnen kører vi i minibusser op til den nærliggende, bilfri by Anacapri, som på imponerende vis er bygget ind i klipperne og er den højest beliggende by på øen. Vi nyder udsigten over havnen nedenfor, det indbydende blå vand og øens kendte Faraglioni-klipper, der rejser sig i havet ud for Capris kyst. Fra byen går vi til den svenske læge Axel Munthes flotte villa San Michele, der ligger omgivet af en pragtfuld have. 

Capri by er øens hjerte og sociale scene, hvor særligt den lille plads Piazza Umberto tiltrækker øens besøgende. Her i det charmerende bycentrum har vi tid på egen hånd til at nyde de herlige omgivelser. Sidst på eftermiddagen sejler vi med hydrofoil tilbage til fastlandet og Maiori (det kan forekomme, at vi sejler til Amalfi og derfra kører det sidste stykke i bus til Maori).

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smukke have ved San Michele.

Den smukke have ved San Michele.

5. dag: Pompeji - en arkæologisk skattekiste

I dag skal vi på en herlig udflugt til Pompeji, hvor vi møder vores skandinavisktalende lokalguide. Vi skal nu rundt i den antikke ruinby, som blev foreviget under et voldsomt vulkanudbrud i år 79. e.Kr. Hele byen, mennesker og dyr blev begravet under vulkansk aske og forsvandt med ét fra jordens overflade, indtil den blev udgravet i det 18. århundrede.

Vi hører om den oldgamle romerske bys triste skæbne og får et fantastisk indblik i livet, som det udspillede sig i det 1. århundrede. Pompeji ligger for foden af vulkanen Vesuv, og sammen med rejselederen og lokalguiden besøger vi blandt andet Forum, imponerende templer, de romerske bade, teatre, villa og handelsgaderne.

Der vil være tid på egen hånd til at få lidt at spise eller nyde en kaffe inden vi igen returnerer til Maiori. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Fascinerende Pompeji.

Fascinerende Pompeji.

6. dag: Tid til egne oplevelser

Snup en dag med en god bog ved poolen, eller tag på eventyr langs kysten. Rejselederen kommer gerne med forslag til spændende oplevelser.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Smukke Amalfi.

Smukke Amalfi.

7. dag: Vandretur til Minori ad Citronstien

I dag er der mulighed for at deltage i en smuk vandretur til Maioris lillebror Minori. Vandreturen tager cirka 2,5 time og er af moderat sværhedsgrad, hvilket vil sige, at du skal være selvhjulpen på trapper og normalt gående for at deltage. Fra hotellet går vi til det nærliggende og spektakulære kirke Santa Maria a Mare med den flotte Majolica kuppel, der huser statuen af Jomfru Maria, der skyllede op på stranden i 1204. Vi vandrer herfra ad trapper op ad den smukke bjergside, til vi befinder os cirka 100 meter over havets overflade. Herfra har vi en smuk udsigt over Maioris Mezzacapo-palads med tilhørende have fra 1700-tallet.

Vi fortsætter langs Citronstien, Sentiero dei Limoni, og undervejs passerer vi de flotte terassehaver, hvor de særlige Amalficitroner dyrkes. Citronerne har en karakteristisk form og et højt indhold af C-vitamin. Vi ser Johannesbrødtræer med de snørklede frugter, som er blevet brugt til alt fra børneslik til skråtobak. Mod slutningen af ruten åbenbares en formidabel udsigt over bjergbyen Ravello og vores mål for vandreturen: Minori.

Frokosten på egen hånd i den lille charmerende by, inden vi om eftermiddagen tager lokalbussen tilbage til Maiori. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det smukke gamle kloster Santa Maria a Mare ligger fantastisk.

Det smukke gamle kloster Santa Maria a Mare ligger fantastisk.

8. dag: Hjemrejse

Afr. 25/4, 9/5, 7/6 og 14/6: Om morgenen er det blevet tid til at forlade Maiori, og i bus kører vi til lufthavnen i Napoli. Herfra flyver vi med Lufthansa via Frankfurt til København, hvor vi lander først på aftenen efter en dejlig uge på en af verdens smukkeste kyststrækninger. 

Afr. 28/8: Efter morgenmaden er det blevet tid til at forlade Maiori, og i bus kører vi til lufthavnen i Napoli. Herfra flyver vi med SAS direkte til København, hvor vi lander om eftermiddagen efter en dejlig uge på en af verdens smukkeste kyststrækninger. 

Afr. 4/10: Midt på dagen er det blevet tid til at forlade Maiori, og i bus kører vi til lufthavnen i Napoli. Herfra flyver vi med Lufthansa via München til København, hvor vi lander sidst på aftenen efter en dejlig uge på en af verdens smukkeste kyststrækninger.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Pietra di Luna ****
VisSkjul

Hotel Pietra di Luna ligger et stenkast fra stranden og midt i den lille by Maiori ved Amalfikysten. Her bliver du mødt af et højt serviceniveau og et personale, der gør alt for at gøre dit ophold til en behagelig oplevelse.

Restauranten serverer napolitansk mad, og baren indbyder til hyggelige stunder. Der er udendørs pool (sæsonåben fra maj til oktober) på hotellet og adgang til privat strand. Sæsonen for udlejning af solstole og parasoller løber normalt fra juni til september, hvorfor denne service vil være begrænset i lavsæsonen.

Værelser

Alle dobbeltværelser har en god størrelse og en dejlig balkon med delvis havudsigt. Mod tillæg er det muligt at få dobbeltværelse med balkon og havudsigt. Eneværelserne er uden havudsigt og uden balkon.

Alle værelser er funktionelt indrettet med aircondition, tv, telefon og sikkerhedsboks samt pæne badeværelser med hårtørrer samt bruseniche eller badekar.

Måltider

Det italienske køkken er mangfoldigt grundet de mange historiske og kulturelle påvirkninger igennem tiderne samt de klimatiske forhold fra nord til syd. Derfor er det mest korrekt at tale om Italiens mange regionale køkkener, da de er meget forskellige alt efter, om man befinder sig i kystområderne, i bjergene, inde i landet eller i storbyerne.  

Italienerne gør ikke meget ud af deres morgenmad. Den består typisk af en cappuccino eller espresso og så noget sødt at spise, f.eks. en croissant eller en sød kage. Middagene består typisk af antipasto, som afspejler den pågældende region. Derefter kommer primo (forret), som ofte er en pastaret eller f.eks. risotto. Så følger secondo (hovedret), der normalt består af et stykke kød eller fisk, hvor man kan forvente, at tilbehøret er minimalt, og på restauranter skal dette ofte bestilles separat. Middagen afsluttes med dolce (dessert), som betyder sødt på italiensk. Det er ofte kager/tærter, is og de kendte desserter, såsom tiramisu, panna cotta og budding. 

Det napolitanske køkken 

Det napolitanske køkken har stærke rødder i områdets historie, hvor Napoleons bror Joseph Bonaparte og hans svoger Joachim Murat regerede som konge i Napoli fra 1806 til 1815, og efterfølgende blev Napoli styret af bourbonske konger.

Det napolitanske køkken byder på en spændende fusion af gamle napolitanske retter tilføjet fransk indflydelse. Napoli er fødestedet for den ikoniske pizza, og en traditionel napolitansk pizza består af en tynd blød skorpe med et let hævet og fyldigt midterstykke, friske tomater, mozzarellaost af bøffel, ekstrajomfruolivenolie og basilikum. Den mest kendte er Pizza Margherita, som er navngivet efter Kong Victor Emmanuel II af huset Savoyen’s hustru Margherita, der under et besøg i 1889 bad om et udvalg af pizzaer fra byens Pizzeria Brandi, der blev grundlagt i 1760. Regionen Campania er også særlig kendt for spaghetti og mozzarella di buffalo samt de søde og solmodne tomater San Marzano, som bruges i mange retter, f.eks. saucer, pasta og pizzaer. Spaghetti al Pomodoro – en simpel spaghettiret med tomatsauce og basilikum er en klassiker ligesom Pasta e Patate (pasta med kartofler).

Beliggenheden ud til Middelhavet spiller også en vigtig rolle i det napolitanske køkken med retter som frisk fisk, skaldyr, blæksprutter, muslinger, rejer og havaborre, der bruges i fiskesupper, risotto eller sammen med pasta. Området er fyldt med friske krydderurter såsom basilikum og oregano, og desuden er Napoli kendt for en bred vifte af friturestegte retter såsom calamari (blæksprutteringe), zeppole (dejkugler) og grøntsager, der alle er populære snacks i området. Det napolitanske køkken er rustikt og enkelt baseret på årstidens friske lokale ingredienser, og retterne fremstilles efter gamle traditioner, teknikker og opskrifter, der er gået fra generation til generation. 

Hvad kan du forvente på Hotel Pietra di Luna?

Morgenbuffet med toast, skinke, ost, syltetøj, frugt, cornflakes, juice, æg, croissanter og et udvalg af kager mv. Middag med enkel salatbuffet (salat og 2-3 slags tilbehør). Køkkenet afspejler Napoli-regionen og er rustikt og simpelt. Der serveres en 3-retters menu, hvor menuen første aften er fastlagt - de øvrige aftener er der menuvalg. Første ret er ofte en suppe eller pasta. Anden ret kan du vælge imellem kød eller fisk, som serveres med minimalt tilbehør. Til dessert kan du ofte vælge imellem en slags kage, de italienske desserter eller frugt/is. 

Facaden på Hotel Pietra di Luna
Facaden på Hotel Pietra di Luna
Hotellets lobby
Hotellets lobby
Hotellet ligger lige ved kysten.
Hotellet ligger lige ved kysten.
Restauranten på Hotel Pietra di Luna.
Restauranten på Hotel Pietra di Luna.
Hotellets terrasse.
Hotellets terrasse.
Udsigten fra Pietra di Luna.
Udsigten fra Pietra di Luna.
Standard værelse med balkon og havudsigt.
Standard værelse med balkon og havudsigt.