Inkl. leje af elcykel!

Cykelferie i Toscana · 2024

Flyrejser
6 Dage

Med base i byen Pescia 50 kilometer nordvest for Firenze oplever vi på denne cykelferie nogle af det nordlige Toscanas absolutte højdepunkter. Vi har inkluderet halvpension og dejlige cykelture på elcyklel i de smukke områder fra kysten til det kendte Chianti-område. 

Mellem den berømte middelalderby Lucca og renæssancens vugge Firenze i det smukke naturområde Valdinievole, som også går under navnet "Det toscanske Schweiz", finder vi den lille by Pecia. Byen, der er vores base, er en typisk toscansk provinsby med piazzaer, caféer og små butikker i et charmerende, historisk bycentrum. 

Sammen oplever vi nogle af Toscanas højdepunkter på dejlige cykelture...

Med base i byen Pescia 50 kilometer nordvest for Firenze oplever vi på denne cykelferie nogle af det nordlige Toscanas absolutte højdepunkter. Vi har inkluderet halvpension og dejlige cykelture på elcyklel i de smukke områder fra kysten til det kendte Chianti-område. 

Mellem den berømte middelalderby Lucca og renæssancens vugge Firenze i det smukke naturområde Valdinievole, som også går under navnet "Det toscanske Schweiz", finder vi den lille by Pecia. Byen, der er vores base, er en typisk toscansk provinsby med piazzaer, caféer og små butikker i et charmerende, historisk bycentrum. 

Sammen oplever vi nogle af Toscanas højdepunkter på dejlige cykelture på elcykel gennem postkortskønne landskaber. Vi kommer til Marina di Pisa, den stemningsfyldte toscanske kyst og besøger verdenskendte Pisa med Det Skæve Tårn, ligsom vi skal nyde en ægte toscansk renæssanceperle, Lucca med det charmerende bycentrum fyldt med krumme gader og prægtige gamle bygninger.

Vi følger også i Leonardo da Vincis fodspor, og selvfølgelig skal vi ud i Toscanas vidunderlige landskaber med bølgende bakker, slanke cypresser, grønne olivenlunde og frodige vinmarker. Sidst, men ikke mindst, besøger vi middelalderbyen San Gimignano, Toscanas ikoniske by, der har hele 14 majestætiske tårne, der rejser sig i horisonten. Her føler man, at tiden står stille, og byen er et fascinerende højdepunkt fyldt med historie og autentisk atmosfære. 

Undervejs på vores tohjulede ture skal vi selvfølgelig smage lidt lokal vin og specialiteter, ligesom vi i San Gimignano smager på den verdensberømte is fra Gelateria Dondoli - efter sigende Italiens bedste. I selskab med en kyndig lokal cykelguide suger vi til os af det naturskønne Toscana, hvor vi får god hjælp af af vores moderne elcykler til at komme omkring, så vi også undervejs kan nyde ruternes mageløse scenerier.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse standard
875,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
790,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Leje af cykelhjelm
75,-
Leje af cykeltaske
125,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Firenze t/r 
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 328,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r 
 • 5 nætter i Pescia på Hotel Villa Delle Rose****
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 4 x middag med tre retter inkl. salatbuffet (1.-4. dag)
 • 1 x middag med fire retter inkl. salatbuffet (5. dag)
 • Leje af elcykel med 10 gear og håndbremse
 • Cykeltur fra Pescia til Lucca / Bus fra Lucca til Pescia
 • Cykeltur fra Vicopisano til Pisa og Marina di Pisa / Bus fra Marina di Pisa til Pescia
 • Besøg ved Mirakelpladsen i Pisa 
 • Cykeltur fra Pescia til Vinci / Bus fra Vinci til Pescia
 • Besøg på Museo Leonardiano inkl. entré
 • Besøg på lokal vingård inkl. vinsmagning (tre vine) med italienske specialiteter (4. dag)
 • Bus fra Pescia til Tavarnelle Val de Pesa
 • Cykeltur fra Tavarnelle Val de Pesa til San Gimignano / Bus fra San Gimignano til Pescia
 • Is fra det berømte Gelateria Dondoli (5. dag)
 • Kyndig engelsktalende cykelguide (2.-5. dag)
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Cykler

Vi benytter i det bakkede toskanske landskab elcykler med 10 gear og håndbremse. I Italien er det ikke så almindeligt med cykler, der har fodbremse. 

Du skal medbringe og benytte egen cykelhjelm og refleksvest, da dette påkræves i visse lande. Bemærk: Du må ikke medbringe en Hövding eller lignende som cykelhjelm. Cykelhjelm og cykeltaske kan lejes mod gebyr - se tillæg. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til aktive rejser, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken.  Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

Dagsprogram

1. dag: Mod Toscana 

Om formiddagen flyver vi med SAS direkte til Firenze. Fra lufthavnen kører vi til vores hotel i den charmerende by Pescia mellem Lucca og Firenze. Her skal vi bo på Hotel Villa delle Rose, der ligger i gåafstand til byens lille centrum. Om eftermiddagen kan du eventuelt gå en lille tur i selskab med rejselederen, inden vi om aftenen mødes i hotellets restaurant for at nyde feriens første middag. 

Inkluderede måltider: Middag. 

Hotel Villa delle Rose i Pescia er basen for cykelferien i Toscana.

Hotel Villa delle Rose i Pescia er basen for cykelferien i Toscana.

2. dag: I og rundt om Lucca

Efter en god nattesøvn og et dejligt morgenbord er vi klar til feriens første cykeloplevelser. Vi får udleveret vores cykler, og fra hotellet kører vi igennem det grønne bølgende landskab godt hjulpet af vores elcykler. Vi kommer gennem olivenlunde, vinmarker og charmerende landsbyer, der ligger spredt som perler i de charmerende omgivelser. Halvvejs på ruten passerer vi middelalderbyen Montecarlo, der ligger smukt på en bakketop og vi fortsætter ad mindre landeveje frem mod Lucca. Efterhånden som vi nærmer os Lucca ændrer landskabet sig gradvist, og langsomt lægger vi det frodige landskab bag os. 

Lucca er en smuk, gammel middelalderby, som er omgivet af velbevarede bymure, der i dag er omdannet til promenade og cykelsti. Vi cykler rundt om byen på muren og nyder den formidable udsigt over byens hustage og de omkringliggende omgivelser. Efterfølgende står vi af cyklerne, og så får du tid på egen hånd til at gå på opdagelse i det charmerende bycentrum, der er fyldt med arkitektoniske skatte. 

Lucca er den berømte italienske komponist Giacomo Puccinis fødeby, og måske har du lyst til at besøge hans barndomshjem, der er omdannet til et museum dedikeret til hans liv og arbejde. Du kan også forkæle dig selv med lidt godt at spise på det maleriske torv Piazza dell' Anfiteatro, der er fyldt med små hyggelige caféer og restauranter.  

Om eftermiddagen bliver vi hentet af vores bus, og når cyklerne er læsset kører vi tilbage til vores hotel i Pescia. Om aftenen nyder vi middagen og hinandens selskab i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.  

Dagens etape: Ca. 42 kilometer
Højdeforskel: 390 meter
Sværhedsgrad: Moderat

Hyggelig cafe i hjertet af Lucca.

Hyggelig cafe i hjertet af Lucca.

3. dag: Pisa og den toscanske kyst

Efter morgenmaden mødes vi på parkeringspladsen, hvor vores bus venter læsset med vores cykler. Fra hotellet kører vi sydover til middelalderlandsbyen Vicopisano, som ligger mellem floden Arno og bjerget Monte Pisano. I byens historiske centrum ligger fæstningen Rocca del Brunelleschi, og bymidten rummer tre tårne, flere kirker, paladser og et slot, der er tegnet af en af renæssancens mest berømte arkitekter, Filippo Brunelleschi.

Vi stiger på cyklerne og følger Arno mod Pisa for at opleve nogle af Europas mest ikoniske attraktioner. Langs floden ser vi de elegante palæer, der ligger smukt på bredden. På Mirakelpladsen finder vi Det Skæve Tårn, der blev bygget i 1173 som en pralende erklæring til Pisas ærkefjende Firenze. På grund af et utilstrækkeligt fundament i den bløde undergrund begyndte tårnet dog allerede at hælde kort tid efter sin indvielse. Det tog næsten 200 år at bygge tårnet på pladsen, hvor vi også finder den smukke katedral og Dåbskapellet. Vi ser marmorkirken med de gigantiske bronzedøre, hvor du indeni finder den pragtfulde prædikestol og den store kuppel med smukke freskoer. (Entré for egen regning ca. 7 Euro)

Når vi har suget Pisas vidunderlige stemning til os, hopper vi tilbage i sadlen og cykler videre langs Arno og den toscanske kyst. Vi når Bocca d'Arno, mundingen af floden og nyder området med udsigten over stranden, skovene i San Rossore, og i det fjerne kan vi skimte den hvide marmor i de apuanske alper. Lige ved flodmundingen er der små træhytter, hvorfra store fiskenet er spændt ud. Stadig i dag bruges den gamle fiskemetode til at fange småfisk og krabber som et supplement til havfiskeriet. 

Vores bus henter os i Marina di Pisa, og når cyklerne er pakket, kører vi tilbage til vores hotel i Pescia. Middagen nyder vi sammen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Dagens etape: Ca. 43 kilometer
Højdeforskel: 50 meter
Sværhedsgrad: Let til moderat

Det skæve tårn i Pisa.

Det skæve tårn i Pisa.

4. dag: I Leonardo da Vincis fodspor

Der venter os endnu en dag med betagende naturscenerier i Toscanas forførende landskab. Efter morgenmaden sætter vi os i sadlen og kører fra hotellet ad veje med mindre trafik. Vi kommer igennem frodige grønne landskaber og passerer charmerende små landsbyer som Buggiano, Lamporecchio og San Baronto, der er indbegrebet af toscansk idyl. Vi tager det stille og roligt, så vi har tid til at nyde de skønne udsigter. 

Fra San Baronto fortsætter vi ind i bakkerne, og netop denne del af turen byder på betagende udsigter. Midt i det frodige landskab ligger den charmerende middelalderby Vinci på en lille bakketop. Fremme i byen sætter vi cyklerne, for vi skal nemlig besøge byens gamle borg, Castello Conti, der huser det interessante Museo Leonardiano. Leonardo da Vinci er født i Vinci, og på museet kan man blandt andet se nogle af renæssancemandens fascinerende opfindelser og få et indblik i hans innovative tanker. 

Efter det interessante besøg i Vinci cykler vi videre til en af lokalområdets vingårde. Her får vi en lille rundvisning, og selvfølgelig skal vi også smage lidt på stedets vine. Vi bydes på tre forskellige varianter, og dertil får vi lidt italienske specialiteter såsom ost, salami og grissini. Efter besøget møder vi bussen, som sørger for at vi og cyklerne kommer tilbage til Pescia. Fælles middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.  

Dagens etape: Ca. 44 kilometer
Højdeforskel: 380 meter
Sværhedsgrad: Moderat

Leonardo Da Vincis kunst.

Leonardo Da Vincis kunst.

5. dag: Gennem Chiantis vinområde til middelalderbyen San Gimignano

Glæd dig til feriens sidste cykeloplevelse, som er noget ganske særligt. Vi starter med at køre i bus fra vores hotel til den maleriske by Tavarnelle Val di Pesa, der ligger i det berømte Chianti-område. Herfra cykler vi ad en smuk landevej omgivet af vinmarker og olivenlunde. Den første del af strækningen er forholdsvis flad, så du kan virkelig nyde de smukke panoramaer undervejs. Vi passerer den charmerende middelalderby Certaldo med de velbevarede bymure og den imponerende borg og fortsætter med at følge skiltene mod San Gimignano. 

På denne del af strækningen vil vi opleve op- og nedstigninger, men turens udfordringer og vores anstrengelser er det hele værd. Vi kører igennem et postkort skønt landskab med snorlige vinmarker, høje slanke cypresser og pinjetræer. Undervejs passerer vi også små landsteder og vinslotte - området er idyllisk, og man kan sagtens fornemme at lokalbefolkningen her ånder og lever for deres vine.  

San Gimignano kan vi skimte på lang afstand grundet byens mange tårne. Byens kælenavn er "Middelalderens Manhattan", og når vi er fremme i San Gimignano får du tid på egen hånd til at opleve den velbevarede gamle by. Gå på opdagelse i det historiske centrums brostensbelagte gader, som er fyldt med smukke pladser, gamle bygninger og hyggelige caféer og restauranter.

Måske vil du besøge Vernaccia-vinmuseet, hvor du kan blive klogere på den lokale Vernaccia-vin, der dyrkes i området. Vi befinder os midt i Chianti-områdets hjerte, så det er et perfekt sted at smage lækre lokale vine og specialiteter. Du kan også besøge et af byens 14 tårne, hvorfra du kan nyde den betagende udsigt over de toscanske bakker og vinmarker. Italiens bedste is laves på det berømte Gelateria Dondoli, og selvfølgelig skal vi smage på den hjemmelavede is, inden vi samles ved vores bus for at køre retur til hotellet i Pescia for rejsens sidste overnatning. 

Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant, og her har kokken gjort lidt ekstra ud af rejsens sidste middag, som i dag er en dejlig fire-retters menu. Vi hygger os sammen, og mon ikke snakken går livligt om de sidste dages dejlige cykeloplevelser?

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Dagens etape: Ca. 35 kilometer
Højdeforskel: 390 meter
Sværhedsgrad: Moderat

Chiantis store vinområder med snorlige rækker af vinstokke så langt øjet rækker.

Chiantis store vinområder med snorlige rækker af vinstokke så langt øjet rækker.

6. dag: Hjemrejse til København

Morgenmad på hotellet og derefter er det blevet tid til at vi siger farvel til Toscana. I bus kører vi til Firenze lufthavn, hvorfra vi flyver med SAS direkte til København. Vi lander i Danmark om eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Villa Delle Rose****, Pescia
VisSkjul

Denne dejlige villa var engang landsted for Grev Soderini af Firenze, og i dag finder man stadig lidt af fortidens noble charme på hotellet.

Hotel Villa Delle Rose ligger centralt i Pescia, kaldet blomsterne og papirets by, så du har mulighed for at gå lidt på opdagelse i nærområdet. Den lille charmerende landsby Collodi ligger ca. fire kilometer fra Pescia. Byen er særlig kendt som hjem for Carlo Lorenzini (pseudonum Carlo Collodi), forfatteren af Pinocchio. 

Villa Delle Rose er en historisk villa fra det 17. århundrede, som i dag ejes af den toscanske familie Puccinelli. Signor Romano flyttede i 1960'erne til Milano for at åbne den toscanske restaurant La Ruota, og hans ide var at overtage og restaurere gamle historiske bygninger og ændre dem til hoteller med restaurant. I dag drives den familieejede RP Hotels & Restaurants af Signor Romanos børn Marzia og Massimo. 

Hotellet har 106 værelser, restaurant og en dejlig have med terrasse og udendørs swimmingpool, som er sæsonåbent fra maj til september. Der er elevator. 

Værelser

Ophold i standard dobbeltværelse på ca. 19 m2 med aircondition, tv, telefon, minikøleskab og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg ophold i standard enkeltværelse med enkeltseng på ca. 13 m2.   

Velkommen til Hotel Villa delle Rose i Pescia i Toscana.
Velkommen til Hotel Villa delle Rose i Pescia i Toscana.
Hotellets hall ved receptionen.
Hotellets hall ved receptionen.
Sæt dig til rette i hotellets lobby.
Sæt dig til rette i hotellets lobby.
Den skønne have hos Hotel Villa delle Rose i Pescia.
Den skønne have hos Hotel Villa delle Rose i Pescia.
Hotellets udendørs swimmingpool.
Hotellets udendørs swimmingpool.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din cykelferie i Toscana

Cykelferie i Toscana

Vitus Rejsers "Cykelferie i Toscana" gennemføres i samarbejde med en lokal samarbejdspartner. Alle cykelture gennemføres med en kyndig engelsktalende cykelguide med grupper på max. 18 deltagere. Er deltagerantallet over 18 personer deles gruppen i to mindre grupper begge med kyndige cykelguider. På denne rejse har vi et maksimalt deltagerantal på 25 personer. 

Er denne rejse noget for mig?

Der er ikke noget specielt krav om atletisk evne eller fysisk form for at deltage i denne cykelferie i Toscana. Ruterne er tilrettelagt således at man ikke har behov for at gennemgå et strengt træningsforløb forinden. Cykelturene har fokus på at man kan nyde turen og oplevelsen undervejs. 

Det er dog en forudsætning for at deltage på rejsen at man er sund og rask. Vi anbefaler på det kraftigste at man konsulterer egen læge før man begiver sig ud på en aktiv ferie. Det er den enkelte deltagers eget ansvar at sikre, at man har et tilstrækkeligt godt helbred til at gennemføre turen. 

Vitus Rejsers angivelser vedrørende de fysiske krav til gennemførelsen af cykelferien er givet i god tro, men er ikke en garanti. Er du som deltager ikke tilstrækkelig egnet til at gennemføre de enkelte cykelture, der fungerer normalt for de fleste deltagere, så er dette dit eget ansvar. 

Ansvar

Som gæst på en cykelferie er du ansvarlig for at medbringe egnet og passende tøj samt udstyr. Der skal især anvendes passende fodtøj. 

Du kan ikke stille krav til Vitus Rejser om erstatning for hverken fysiske eller materielle skader forårsaget af tredjepart eller øvrige deltagere. 

Ruter

Skulle det vise sig nødvendigt at ændre det daglige program eller den beskrevne rute af sikkerhedsmæssige årsager (f.eks. på grund af dårligt vejr) vil det ikke udløse kompensation eller reduktion i rejsens pris. 

Færdselsregler

Det er den enkelte deltagers ansvar at sikre, at man til enhver tid holder sig inden for loven og følger de gældende færdselsregler.

Det er blandt andet obligatorisk at bære cykelhjelm. Hvis du ikke medbringer din egen cykelhjelm, kan denne lejes mod et tillæg på kr. 75,-. Du kan ligeledes leje en cykeltaske mod et tillæg på kr. 125,-. Cykelhjelm og cykeltaske skal reserveres samtidig med bestilling af rejsen. 

Elcykler

Denne cykelferie gennemføres på elcykler med 10 gear og håndbremse. I Italien er det ikke så almindeligt med cykler, der har fodbremse. For at du får den korrekte størrelse cykel bedes du oplyse din højde. 

Forsikring

Vi anbefaler, at du har en tilstrækkelig rejseforsikring på plads inden afrejsen. Forsikringen skal specifikt dække den aktivitet, der udføres og bør omfatte tredjepartsansvar, ulykkes- og sygdomsdækning. I tilfælde af en ulykke kan cyklister potentielt være ansvarlige for skader.