Hotel med termalbad

Ischia · Vin, vulkan & velvære

Flyrejser
8 Dage

Tag med til den italienske vulkanø Ischia, der byder på smuk natur, et autentisk køkken og afslappende termalbade. Vi bor i hovedbyen Ischias historiske bydel på det 4-stjernede Central Park Hotel Terme, hvor vi bliver forkælet med halvpension og indendørs termalbad i hotellets fredfyldte rammer. 

Ischia er en smuk vulkanø på størrelse med Bornholm, hvis betagende udsigter og pittoreske små landsbyer ved kysten og i bjergene er et helt særligt syn. Øen er især kendt for sin frodige vegetation, der skyldes den frugtbare vulkanske jord, men Ischia er også berømt for de ældgamle, varme kilder, som har en helbredende effekt på flere forskellige...

Tag med til den italienske vulkanø Ischia, der byder på smuk natur, et autentisk køkken og afslappende termalbade. Vi bor i hovedbyen Ischias historiske bydel på det 4-stjernede Central Park Hotel Terme, hvor vi bliver forkælet med halvpension og indendørs termalbad i hotellets fredfyldte rammer. 

Ischia er en smuk vulkanø på størrelse med Bornholm, hvis betagende udsigter og pittoreske små landsbyer ved kysten og i bjergene er et helt særligt syn. Øen er især kendt for sin frodige vegetation, der skyldes den frugtbare vulkanske jord, men Ischia er også berømt for de ældgamle, varme kilder, som har en helbredende effekt på flere forskellige hudlidelser. Rundt omkring på øen findes mange antikke, romerske bade, hvor man den dag i dag kan nyde det helt særlige termalvand. 

Rygtet om øens særlige skønhed er nået helt til Hollywood, og igennem tiderne er mere end 30 film blevet til netop her med nogle af verdens største stjerner - men Ischia har dog på ingen måde fået stjernenykker. Øen er en rigtig italiensk ferieperle, hvor italienere selv ynder at holde ferie. Her er en tilbagelænet stemning og et autentisk køkken i byens mange folkelige restauranter, hvor man fremstiller retter baseret på øens egne smagfulde råvarer. Vi nyder de lokale delikatesser, når vi blandt andet tager på vinsmagning hos en lokal vinbonde, hvor vi også hører meget mere om produktionen i den frodige vulkanjord.

Vores 4-stjernede hotel ligger som en grøn oase i Ischias gamle bydel, og her bliver vi forkælet med halvpension, værelser med balkon og en fredfyldt ro. Vi bor i gåafstand til byens seværdigheder, restauranter og butikker, så det er nemt at gå på egne eventyr i de charmerende omgivelser.

Kort - Ischia - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.099,-
Forplejning på flyet - Atlantic Airways · Afr. 10/9, 17/9, 24/9 og 1/10
195,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
550,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Afr. 8/5, 25/5, 8/6, 6/7, 10/9, 17/9, 24/9 og 1/10: Fly København-Napoli t/r
 • Afr. 3/9: Fly København-Rom t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer og bagagetransport lufthavn-hotel t/r
 • Færge fra Napoli til Ischia Porto t/r
 • 7 nætter på Ischia Central Park Hotel Terme****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Byvandring i Ischia Porto og Ischia Ponto
 • Bådtur til Sant'Angelo 
 • Besøg i parken La Mortella, inkl. entré
 • Byvandring i Forio
 • Besøg på Villa Arbusto og arkæologisk museum, inkl. entré
 • Byvandring i Lacco Armeno
 • Besøg på vingård, inkl. vinsmagning
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Mod Ischia

Vi flyver fra København med Atlantic Airways, SAS eller Norwegian direkte Italien, hvor vi ankommer om formiddagen. Fra lufthavnen kører vi til havnen i Napoli, hvorfra vi sejler til Ischia by. Central Park Hotel Terme ligger som en lille oase midt i selve hovedbyen, så vi er på hotellet blot fem minutter efter den hyggelige sejltur. Resten af dagen kan du bruge på at finde dig til rette i de nye omgivelser og måske snuse lidt til nærområdet. Du kan også tage en svømmetur i hotellets indbydende pool, som ligger i en hyggelig have fyldt med træer og blomster fra Middelhavsregionen. Om aftenen mødes vi til rejsens første middag i hotellets charmerende restaurant. 

Afr. 10/9, 17/9, 24/9 og 1/10: Vi flyver med Atlantic Airways direkte til Napoli.

Afr. 25/5, 8/6 og 6/7: Vi flyver med SAS direkte til Napoli.

Afr. 3/9: Vi flyver med Norwegian direkte til Rom.

Inkluderede måltider: Middag.

Broen ved Aragonese på Ischia.

Broen ved Aragonese på Ischia.


2. dag: Byvandring i Ischia

Efter morgenmaden er det blevet tid til at se nærmere på lokalområdet. Ischia er øens største by, og den er delt op i to distrikter, Ischia Porto og Ischia Ponte, som hver især har sin helt egen karakter og charme.

Ischia Porto er havneområdet, hvor man ofte kan beundre eksklusive store yachter. Vi ser de nærliggende hovedgader Corso Vittoria Colonna og Via Roma, som er fyldt med barer, restauranter og butikker, hvor du kan købe alt fra kendte mærkevarer til Ischias friske citronlikør Limoncello. Vores rejseleder viser os også, hvordan vi finder frem til den dejlige strand San Pietro, som ligger blot ti minutters gang fra vores hotel. Ischia Porto er fuld af historie, og rundt omkring ligger kirker i mange forskellige stilarter fra 300-tallet og frem til i dag.

Ischia Ponte er mest kendt for øens største seværdighed og det smukke vartegn, Aragoneseslottet, hvor øens guvernør og biskop tidligere boede. Det var også her, at Ischias indbyggere søgte tilflugt for araberne, når de kom forbi på plyndringstogt. Du kan på egen hånd besøge det imponerende slot (entré ikke inkluderet). Fra slottets nedre del kører en elevator op gennem klippen til den øvre del, hvorfra du kan begynde din rejse i historiens vingesus. Du kan også vælge at blive i den historiske bydel, hvor de brostensbelagte stræder skaber en særlig hyggelig stemning. Efter vores lille orienteringstur er du godt klædt på til at tage på egne eventyr i byen. Fra Ischia Ponte kan du enten gå med rejselederen tilbage til hotellet eller gå på opdagelse på egen hånd. Lokalbussen linje 7 kører tilbage til havnen – går du, tager turen cirka en halv time. Om aftenen nyder vi middagen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Ischia Ponte.

Ischia Ponte.


3. dag: Maleriske Sant’Angelo

Efter morgenmaden spadserer vi fra hotellet ned til havneområdet, og her går vi ombord på en båd, der skal sejle os til Ischias sydkyst, hvor vi skal besøge den gamle maleriske fiskerlandsby Sant’Angelo. Byen ligger helt ud til vandet foran en gigantisk klippeø, som er forbundet med Ischia af en smal tange af sandstrand. Vi går en tur i det hyggelige lille bycentrum med små lokale butikker, restauranter og caféer. Du får tid på egen hånd til at nyde havnen, som er fyldt med små, lokale fiskerbåde. Fra et bestemt sted kan vi nyde udsigten til Ischias længste sandstrand, Maronti. Er vejret klart, kan du måske også få et glimt af Capri herfra. Området er bilfrit, og der hersker en helt speciel stemning i de smalle gader. Langs kystpromenaden finder du også terrasseformede klippeformationer, hvis udseende minder om det, man kan opleve på den populære Amalfikyst.

Ved frokosttid sejler vi tilbage til Ischia Porto, og her kan du slå dig ned på en af de lokale spisesteder og nyde frokosten i hyggelige omgivelser.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Maronti er Ischias længste sandstrand.

Maronti er Ischias længste sandstrand.


4. dag:  Forio og den romantiske park La Mortella

Ischias østkyst er en særlig oplevelse. Vi starter dagen med at besøge parken Mortella, som er frugten af en enestående kærlighedshistorie mellem den argentinske Lady Susana Walton og den engelske komponist Sir William Walton. De mødte hinanden i Buenos Aires i 1947, forelskede sig og flyttede til Ischia i 1949. Her købte de ejendommen i Forio, hvor Susana,med hjælp fra landskabsdesigneren Russel Page, kreerede en vidunderlig botanisk park fyldt med eksotiske blomster. Parken dedikerede hun til sin mand, og blomstersymfonien udtrykker den fine kærlighedserklæring.

Ved frokosttid kører vi til Forio, som i middelalderen var fuldstændig omkranset af en mur og hele tolv forsvarstårne. I dag kan du stadig se nogle af tårnene, hvoraf det ene, Torrione, bliver brugt som et museum, der udstiller værker af byens egen kendte skulptør, Giovanni Maltese. I Forio hersker en nærmest eventyragtig atmosfære, og måske er det netop dette, der igennem tiderne har tiltrukket kunstnere fra hele verden. Der er tid til at finde frokost på egen hånd i de hyggelige gader fyldt med små atelierer og værksteder, inden vi sammen går en tur i de mondæne og stemningsfulde gader. Her ser vi blandt andet byens spektakulære hvide kirke, der troner på kanten af en klippe med udsigt over havet. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen, hvor du kan slappe af inden aftenens middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Stemningsfulde Forio.

Stemningsfulde Forio.


5. dag: På egen hånd

Slap af, og nyd hotellets dejlige faciliteter - måske en svømmetur i hotellets termalbad kunne friste? Du kan også tage på eventyr med en af de lokale busser eller shoppe i Ischia by. Rejselederen kommer også gerne med forslag til dagens udflugt. Om aftenen nyder vi middagen sammen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

6. dag: Villa Arbusto, Lacco Ameno og vinsmagning

Efter morgenmaden kører vi med bus til Ischias nordkyst, hvor vi besøger den gamle Villa Arbusto. I 1950’erne købte den italienske filmproducer Angelo Rizzoli den gamle villa fra 1800-tallet, som han omdannede til et kursted for datidens royale og kendisser. I dag er stjernerne måske nok forsvundet, men villaen indeholder et arkæologisk museum, som vi skal se nærmere på. Her kan vi blive meget klogere på Ischias historie og se de gamle fund på øen, hvoraf nogle kan dateres helt tilbage til det 8. århundrede f.Kr. Derudover ser vi en lille villa fyldt med udklip fra aviser og glamourøse billeder af Angelo Rizzoli i selskab med datidens stjerner. Vi går også en tur rundt i den lille have, hvor vi fra kanten har en forrygende udsigt over byen Lacco Ameno, som ligger ved kysten. Herefter besøger vi Lacco Ameno og går en tur langs strandpromenaden, hvor man i Montanobugten kan se en speciel klippeformation af lava. Selvom byen er den mindste på Ischia, så gemmer den på en rig historie.

Efter frokosten på egen hånd kører vi først på eftermiddagen videre til en nærliggende vingård. Her bliver vi vist rundt og hører mere om produktionen i den frodige lavajord. Vi smager selvfølgelig også på de liflige dråber, og dertil får vi serveret lokale specialiteter. Vi er tilbage i Ischia om eftermiddagen, så du har tid til en kølig dukkert inden aftenens middag på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Hyggelig Lacco Ameno.

Hyggelig Lacco Ameno.


7. dag: På egen hånd

I dag har du rig mulighed for at eksempelvis tage på bådtur på egen hånd. Du kan både sejle på mindre ture rundt om den smukke ø eller besøge de omkringliggende øer som Capri og Procida. Har du lyst, kan du sågar sejle hele vejen til den flotte Amalfikyst. Rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med at bestille billetter til den tur, du ønsker. Du kan også nyde dagen i hotellets afslappende omgivelser. Om aftenen spiser vi middag sammen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

8. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at forlade Ischia og vores dejlige hotel. Vi kører ned til havnen, hvorfra vi sejler tilbage til fastlandet i Napoli. Herfra kører vi til lufthavnen i Napoli eller Rom, hvorfra vi flyver med Atlantic Airways, SAS eller Norwegian direkte til København.

Afr. 8/5, 10/9, 17/9, 24/9 og 1/10: Vi flyver med Atlantic Airways fra Napoli direkte til København.

Afr. 25/5, 8/6 og 6/7: Vi flyver med SAS direkte fra Napoli direkte til København.

Afr. 3/9: Vi flyver med Norwegian fra Rom direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Central Park Hotel Terme ****, Ischia
VisSkjul

Central Park Hotel Terme er et dejligt hotel, der ligger midt i hovedbyen Ischia, således at du er i gåafstand til bydelene Ischia Porto og Ischia Ponte. Hotellet ligger omgivet af en charmerende have fyldt med palmer og blomster fra Middelhavsregionen. I haven finder du også den store pool med solstole samt en udendørs bar med terrasse. Hotellet har naturligvis også et indendørs termalbad, som Ischia er så berømt for. Restauranten byder både på en uden- og indendørsafdeling, hvor der til middag serveres en buffet med små forretter og dernæst for- og hovedret med menuvalg samt dagens dessert. 

Hotellet har 60 værelser fordelt på tre etager, som alle serviceres med elevator. 

Værelser

Vi bor i pæne, lyse dobbeltværelser med balkon, tv, minibar, telefon, aircondition, gratis WiFi og  badeværelse med badekar eller bruseniche.

Læs mere om hotellet her.
 

Central Park Hotel Terme.
Central Park Hotel Terme.
Standard dobbeltværelse på Central Park Hotel Terme.
Standard dobbeltværelse på Central Park Hotel Terme.
Poolen på Central Park Hotel Terme.
Poolen på Central Park Hotel Terme.
Restauranten på Central Park Hotel Terme.
Restauranten på Central Park Hotel Terme.