Livsnyderi og vandring

Piemonte · Vin & vandring · 2024

Flyrejser
6 Dage

Tag med på en livsnyder-vandreferie i et af Italiens bedste og smukkeste vinområder! Vi skal vandre gennem vinmarker og ad små veje gennem nogle af Italiens skønneste vindistrikter i den verdensberømte region Piemonte. Med navne som Barolo, nebbiolo og barbera er der nok at glæde sig til, og vi smager naturligvis på nogle af vinene, når vi besøger tre vingårde i området.

I bjergbyen Monforte d'Alba i Barolo-vindistriktet ligger det lille hyggelige hotel Il Grappolo d'Oro, som er vores udgangspunkt under rejsen i det skønne Piemonte, der, udover vin er verdenskendt for trøfler, hasselnødder og lækre oste. Gå ned ad gaden...

Tag med på en livsnyder-vandreferie i et af Italiens bedste og smukkeste vinområder! Vi skal vandre gennem vinmarker og ad små veje gennem nogle af Italiens skønneste vindistrikter i den verdensberømte region Piemonte. Med navne som Barolo, nebbiolo og barbera er der nok at glæde sig til, og vi smager naturligvis på nogle af vinene, når vi besøger tre vingårde i området.

I bjergbyen Monforte d'Alba i Barolo-vindistriktet ligger det lille hyggelige hotel Il Grappolo d'Oro, som er vores udgangspunkt under rejsen i det skønne Piemonte, der, udover vin er verdenskendt for trøfler, hasselnødder og lækre oste. Gå ned ad gaden og kig ind på vinbaren Barolo Bar for at nyde et glas lokal vin og en haps sammen med de lokale. Du kan også gå op ad de stejle gader til kirken, som knejser over byen. Herfra kan du nyde den fantastiske udsigt over byen og de bølgende vinmarker.

Her fra vores base i Montforte d'Alba kan vi se frem til nogle dejlige dage spækket med oplevelser, vandringer, gode vine og velsmagende oste. Byen i sig selv er charmerende med sin gamle bydel og smalle gader, og overalt kan du finde en god restaurant med lokale specialiteter, klassiske pizzaer - eller hvad med en frisklavet pastaret med revet Alba-trøffel henover?

Vi skal selvfølgelig også ud at vandre og besøge nogle spændende vingårde, og vi har udvalgt tre meget forskellige af slagsen. Vi besøger den helt lille familiedrevne vingård hos ægteparret Renato og danskfødte Nina samt deres to sønner. Desuden oplever vi det store kooperativ med flere vinbønder der i bedste andelstanke er gået sammen om at dyrke vine af høj kvalitet, og så besøger vi Fontanafredda, områdets absolut største producent, der også er et forhenværende kongeligt jagtslot med en af områdets ældste og største kældere.

Vi skal også på trøffeljagt sammen med Giovanni og hans hunde i området omkring Alba, der er berømt for de fine og elegante hvide trøfler. Vi kører også til foden af Alperne, hvor vi skal vandre i en dal, som er kendt for sine skønne oste.

Dette er rejsen er for dig, der holder af dejlige vandreture, at smage gode vine og ikke mindst at lade smagsløgene gå på opdagelse i det piemontesiske køkkens og de mange lokale lækkerier.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
940,-
Suite v/ 2 personer, pr. person
940,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
800,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Torino eller Milano t/r
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 5 nætter i Montforte d'Alba på Il Grappolo diOro ****
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 2 x frokost (3. og 4. dag)
 • 1 x let frokost (5. dag)
 • 1 x middag, inkl. vinsmagning (1. dag)
 • Vandretur fra Montforte d'Alba til Barolo
 • Besøg hos vinhuset Vite Colte, inkl. vinsmagning
 • Vandretur i Valle Grana
 • Besøg hos osteproducent, inkl. smagning af oste
 • Vandretur fra La Morra til Annunziata og Monforte d' Alba
 • Besøg hos vingården Fratelli Ferrero, inkl. vinsmagning
 • Vandring og trøffeljagt ved Verduno
 • Besøg og rundvisning hos vinproducenten Fontanafredda
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag.  

For at det skal være så let som muligt for dig  at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Dagsprogram

1. dag: Mod Piemonte og Italien

Afr. 11/5: Vi flyver via Amsterdam til Torino.
Afr. 16/6: Vi flyver direkte fra København til Milano.
Afr. 14/9: Vi flyver via Amsterdam til Torino.

Fra lufthavnen kører vi til vores hotel i den hyggelige vinby Montforte d´Alba i Barolo-distriktet. Vi skal ikke køre langt, før vi befinder os de bakkede landskaber med de mange vinmarker. Vi ankommer til vores hotel midt på eftermiddagen.

Du har tid til at finde dig til rette i de nye omgivelser og måske nyde turens første glas vin på torvet, inden vi mødes i hotellets vinkælder til rejsens første dejlige måltid og vinsmagning med introduktion til områdets vine.

Inkluderede måltider: Middag.

Sæt dig til rette med et glas vin eller en friskbrygget espresso hotellet i Monforte d'Alba.

Sæt dig til rette med et glas vin eller en friskbrygget espresso hotellet i Monforte d'Alba.

2. dag: Monforte d'Alba og Barolo.

Efter vores gode morgenmad er det tid at snøre vandrestøvlerne, og vi starter dagen med at lære vores egen by at kende. Monforte d’Alba er en af de mest kendte og vigtige vinbyer i området, og gennem hele sæsonen kan vi se traktorerne køre gennem byen på vej til og fra vinmarkerne. Vi kan også let finde en hyggelig café eller bar, hvor vi kan nyde et godt glas vin.

Efter en lille tur rundt i byen fortsætter vi ud i vinmarkerne, og vandrer til Barolo by, som ligger malerisk smukt mellem bakker og vinmarker og udstråler autentisk italiensk atmosfære. Vejen til Barolo går langs smukke vinmarker, der ligger som terrasser og strækker sig så langt, øjet rækker. Vi kender nok alle til vinen Barolo, byen er da også centrum for produktionen af de prestigefyldte og verdensberømte vine.

Byen Barolo er en relativt lille by med brostensbelagte gader, smalle gyder og gamle bygninger, der giver den en rustik og hyggelig stemning. Over byen knejser det imponerende Barolo slot, som tilføjer et strejf af middelalderlig historie til området. Slottet huser i dag et vinmuseum, som er et besøg værd.

Vi har god tid til at gå på opdagelse i byen, måske finde en vinkælder og smage lidt på den lokale vin og finde noget frokost, som er på egen hånd. Midt på eftermiddagen mødes vi igen for at fortsætte vores vandring mod vores næste stop, som er vingården Vite Colte.

Vite Colte betyder dyrkede vinstokke, og vingården blev grundlagt i 2000 af en gruppe passionerede vinproducenter, som ønskede at skabe vine af høj kvalitet, der afspejler områdets unikke jordbund og dyrkningsforhold. Vingården er et samarbejde mellem 100 avlere af de skønne lokale druesorter som nebbiolo, barbera, dolcetto og moscato, og vi skal høre om, hvordan de kombinerer traditionelle metoder med moderne teknologi for at producere de bedste vine.

Besøget afsluttes selvfølgelig med at vi skal smage på nogle af deres vine, inden vi bliver samlet op af en bus, der kører os tilbage til Monforte d'Alba og vores hotel, hvor vi er sidst på eftermiddagen.

Middagen er på egen hånd, og hotellet hjælper gerne med at forslag til en af byens gode restauranter samt evt. bordreservation. 

Vandring: Ca. 9 kilometer · Ca. 3,5 timer.

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

De mange skråninger med vinmarker i Barolo danner den smukkeste ramme om en vandreferie.

De mange skråninger med vinmarker i Barolo danner den smukkeste ramme om en vandreferie.

3. dag: Valle Grana, vandring og ostesmagning.

I dag skal vi opdage et andet område i Piemonte, når vi skal vandre i Alperne.

Vi starter i bussen og kører ca. en times kørsel til Valle Grana, en betagende smuk dal beliggende i den nordvestlige del af Piemonte. Valle Grana er hjemsted for en berømt ost fra det nordlige Italien - Castelmagno, der bliver produceret i byen af ​​samme navn. Osteproduktion har dybe rødder i dalen, og de lokale græsgange og naturlige ressourcer er med til at skabe oste af høj kvalitet og unik smag, heriblandt ostene Bra og Raschera.

Vi starter med at snøre vandreskoene, inden vi skal ud at opleve den særlige og autentiske atmosfære, som stadig findes i dalen. Vi vandrer fra Monterosso til byen Pradleves, og turen går gennem smukke landskaber med skovklædte bjergskråninger og frodige dale. Fremme ved vores mål, venter der os en solid frokost med Castelmagno-gnocchi og polenta.

Mætte og veltilpasse skal vi besøge en af de lokale osteproducenter nær ​​Pradleves, og vi får selvfølgelig også lov at smage på deres gode oste. Efter endt ostesmagning tager vi med bussen tilbage til Montforte d'Alba, hvor vi har resten af eftermiddagen og aftenen på egen hånd.

Vandring: Ca. 7 kilometer · Ca. 2,5 timer

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

En af Piemontes stoltheder er den velsmagnende Castelmagno-ost.

En af Piemontes stoltheder er den velsmagnende Castelmagno-ost.

4. dag: Vingårdsbesøg hos Fratelli Ferrero hos Renato og danske Nina

Efter morgenmaden kører vi til den charmerende by La Morra, som ligger i 524 meters højde. Herfra udgår dagens vandring, men inden vi starter, er der tid til at finde en kop kaffe og nyde udsigten.

Fra La Morra begiver vi os ca. tre kilometer ned gennem vinmarkerne til Annunziata, hvor vi skal besøge familien Ferrero der driver den lille vingård, Fratelli Ferrero. Familien består af Renato, hans danske kone Nina og deres to voksne sønner Andreas og Jonas, som også arbejder på gården. Ninas historie er den klassiske fortælling om den danske pige, der møder den charmerende italiener, som hun, nu her 30 år senere, stadig er lykkelig gift med.

Fratelli Ferrero producerer ca. 40.000 flasker vin om året, og de har et stort salg til Danmark. Vi mødes med Nina og fortsætter vores vandring ned ad vejen for at besøge deres gamle vinkælder. Er det muligt får vi også lov at besøge vinmarken Manzoni, som er deres bedste mark hvorfra der plukkes druer til de årlige omtrent 2.000 flasker af deres topvin Barolo Manzoni. Efter rundvisningen er der smagning af deres vine på gården, og der serveres en frokost bestående af lokal charcuteri og ost.

Efter besøget hos Nina og Renato vandrer vi tilbage til Monforte d'Alba på en forholdsvis strabadserende tur på ca. 9 kilometer. Ønsker du ikke at vandre hjem, vil rejselederen hjælpe med at skaffe taxier til dem, som vil køres hjem (ikke inkluderet i prisen).

Vandring: Ca. 5 kilometer · Ca. 1,5 timer + 3,5 kilometer · Ca. 1 time til og fra vinkælder.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

De smukke og bakkede landskaber i Barolo.

De smukke og bakkede landskaber i Barolo.

5. dag: Trøffeljagt ved Verduno og besøg på Vittorio Emanuele II's jagtslot

Vi starter med en kort køretur nordpå til Verduno, hvor vi skal på en vandretur gennem vinmarkerne med en flot udsigt over Tanaroflodens dal. Når vi ankommer til den lille by Roddi, mødes vi med den professionelle trøffeljæger Gianni på hans University of Truffle Dogs.

Her skal vi på trøffeljagt med ham og hans hund i de omkringliggende hasselnøddelunde. Det er herfra en af de mest udsøgte trøfler kommer, nemlig den hvide trøffel fra Alba. Undervejs hører vi interessante fakta om de ædle knolde og træningen af ​​trøffelhundene. Ved frokosttid er vi tilbage i Roddi og nyder en let frokost med forskellige snacks såsom trøffelsalami, trøffelcreme, ost og honning sammen med et godt glas vin.

Efter vores vandring og trøffeljagt, kører vi til Fontanafredda, som er områdets absolut største producent. Vinene fra Fontanafredda er i Danmark mest kendt fra supermarkeder, men her produceres også vine af udsøgt og meget høj kvalitet.

Stedet er det tidligere kongelige jagtslot, der i 1858 blev grundlagt af kong Vittorio Emanuele II, som senere blev Italiens første konge. Han overdrog jagtslottet til sin elskerinde, eller hustru til venstre hånd, Rosa Vercellana, senere grevinde Rosa af Mirafiori. Hun fødte kongen to børn, Vittoria og Emanuele Alberto Guerrieri. Denne Emanuele Alberto, greve af Mirafiori, blev manden, som i 1878 indledte Fontanafreddas æra som markant vinproducent.

Her skal vi opleve en af områdets ældste og største kældre. Vores lokale guide tager os på rundvisning både i de gamle kældre med nogle imponerende og store vintønder. Vi ser også den moderne produktion, hvor man blandt andet er begyndt at eksperimentere med produktion af vine på terracotta-amforaer. Besøget hos Fontafredda er en spændende kontrast til de andre vinhuse, vi besøger på vores rejse.

Der bliver også tid til at se gå en lille tur i de omkringliggende parker. Og selvfølgelig skal vi da slutte af med at smage på deres vine, inden vi igen kører tilbage til Monforte d'Alba, hvor vi er sidst på eftermiddagen.

Vandring: Ca. 7 kilometer · Ca. 3,5 timer (inklusive trøffeljagt med hund)

Inkluderede måltider: Morgenmad og let frokost.

En trøffelhund på jagt efter de velsmagende svampe fra Alba i Piemonte.

En trøffelhund på jagt efter de velsmagende svampe fra Alba i Piemonte.

6. dag: Hjemrejse

I dag er det tid sige farvel til det smukke Piemonte. Vi nyder morgenmaden på hotellet, og der bliver også tid til en sidste lille spadseretur rundt i byen, måske der lige skal købes lidt lokale hasselnødder med hjem.

Vi forlader dejlige Monforte d'Alba, forhåbentligt med kufferten fuldt af gode oplevelser og smagsindtryk, og kører til lufthavnen.

Afr. 11/5: Vi flyver fra Torino via Paris til København.
Afr. 16/6: Vi flyver fra Milano direkte til København.
Afr. 14/9: Vi flyver fra Torino via Amsterdam til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Il Grappolo d´Oro***, Monforte d'Alba
VisSkjul

Lige midt på byens torv, Piazza Umberto I, finder vi det hyggelige lille hotel Hotel Grappolo d'Oro, hvis navn direkte oversat betyder den gyldne drueklase.

Hotellet, der er enkelt og hyggeligt, drives af samme familie som har haft hotellet siden 1952, og det er nu tredje generation, som står for den daglige drift, dog nøje overvåget af Mama.

Receptionen ligger i forbindelse med en café, som de også driver. Her mødes de lokale og andre gæster over en kop kaffe, en øl eller et glas vin og måske en lille snack. Morgenmaden er enkel, med brød, mejeriprodukter og sødt. Men der er rigeligt af den, så vi får en god start på dagen.

Under Covid-19 renoverede de hele hotellet, så det i dag fremstår friskt og pænt i en enkel og minimalistisk stil.

Værelser

Dobbelt- og enkeltværelser: Enkle og pæne værelser, der alle er med skrivebord og stol, tv, gratis WiFi, sikkerhedsboks samt badeværelse med badekar eller brus og hårtørrer.
 
Suiter: Plads til op til fire personer. Soveværelse samt et opholdsrum med plads til to personer på en sovesofa. Der er en lille køkkenniche med køleskab og enkelt køkkenudstyr. Suiterne ligger i samme bygning med egen indgang lige udenfor hotellet.

Alle værelser har lille balkon eller fransk altan, der kan ikke tilkøbes garanti for balkon.

Det charmerende familiedrevne hotel Il Grappolo d'Oro i Monforte d'Alba.
Det charmerende familiedrevne hotel Il Grappolo d'Oro i Monforte d'Alba.
Hotellets café og bar er mødested for de lokale, der kommer for en kop espresso eller glas vin.
Hotellets café og bar er mødested for de lokale, der kommer for en kop espresso eller glas vin.
Sæt dig til rette foran hotellets bar og nyd livet ved byens torv.
Sæt dig til rette foran hotellets bar og nyd livet ved byens torv.
Velkommen hos Il Grappolo d'Oro i Monforte d'Alba.
Velkommen hos Il Grappolo d'Oro i Monforte d'Alba.
Udsigten over de mange vinmarker i Barolo set fra et af hotellets værelser.
Udsigten over de mange vinmarker i Barolo set fra et af hotellets værelser.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Sværhedsgrader på vandreferier

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, på Mimosevandring i Frankrig, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogram".

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

Pakketips til vandreferier

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.