NYHED!

Toscana og Lazio · Vandreferie · 2024

Flyrejser
6 Dage

Med base midt i det betagende toscanske landskab i den italienske kurby Chianciano Terme har vi et godt udgangspunkt for unikke vandreoplevelser i det sydlige Toscana med afstikkere til Umbrien og Lazio. Vi har inkluderet halvpension, vandreture, entréer og krydret det hele med nogle dejlige italienske smagsoplevelser. 

Midt i Toscanas bølgende grønne landskab ligger kurbyen Chianciano Terme, som er særlig berømt for sine varme kilder og termiske bade, der gennem århundreder har tiltrukket besøgende. Byen er omgivet af smukke landskaber med bølgende bakker med vinmarker og olivenlunde. Her bor vi på Grand Hotel Ambasciatori omtrent 200 meter fra byens centrale...

Med base midt i det betagende toscanske landskab i den italienske kurby Chianciano Terme har vi et godt udgangspunkt for unikke vandreoplevelser i det sydlige Toscana med afstikkere til Umbrien og Lazio. Vi har inkluderet halvpension, vandreture, entréer og krydret det hele med nogle dejlige italienske smagsoplevelser. 

Midt i Toscanas bølgende grønne landskab ligger kurbyen Chianciano Terme, som er særlig berømt for sine varme kilder og termiske bade, der gennem århundreder har tiltrukket besøgende. Byen er omgivet af smukke landskaber med bølgende bakker med vinmarker og olivenlunde. Her bor vi på Grand Hotel Ambasciatori omtrent 200 meter fra byens centrale torv, og byens beliggenhed er et godt udgangspunkt for rejsens vandreoplevelser.

Orciadalen er som taget ud af et maleri, og man kan ikke andet end blive fortryllet af områdets skønhed. Her vandrer vi fra den eventyrlige middelalderby Monticchiello til Pienza, byen der betager de fleste. I selskab med en dansktalende lokalguide skal vi opleve magien i en af Italiens måske smukkeste byer Siena. Vi kommer også til Trasimenosøen og den naturskønne Chianadal, hvor vi på grænsen til Umbrien får mulighed for at nyde den formidable udsigt over landskabet. 

Juvelen i det toscanske landskab er uden tvivl Montalcino, Brunello-vinenes fødested og en by fyldt med middelalderlig charme. Her og i Montepulciano fornemmer vi for alvor den italienske kultur, som er fyldt med vintraditioner. Vi smager på Vino Nobile di Montepulciano og i Montalcino kan du eventuelt gå på jagt efter den legendariske Brunello di Montalcino. Under vores besøg på de små lokale steder bliver vi budt på italienske specialiteter såsom pølser og oste. 

Sidst men ikke mindst tager vi en lille afstikker til den nordlige del af Lazio, hvor vi skal opleve den skønne Bolsenasø, som byder på en unik blanding af forskellige vulkanske landskaber. Vi oplever også byen mellem himmel og jord, Civita di Bagnoregio, som ligger på en klippe forbundet til verden af en bro. Efter denne hårrejsende oplevelse stopper vi i Montefiascone, der er verdensberømt for sin hvidvin Est! Est!! Est!!!, som vi selvfølgelig skal smage. 

Vi glæder os til at tage dig med på eventyr på denne bemærkelsesværdige vandreferie, som byder på uforglemmelige øjeblikke i regionens skjulte perler.

Toscana og Lazio vandreferie.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse standard
799,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
825,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r 
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 396,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r 
 • Buskørsel i henhold til program
 • 6 nætter i Chianciano Terme på Grand Hotel Ambasciatori****
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 1 x let frokost inkl. ost og vinsmagning (2. dag)
 • 1 x frokost på lokalt landsted (4. dag)
 • 5 x middag med tre retter inkl. salatbuffet (1.-5. dag)
 • 1 x middag med fire retter inkl. salatbuffet (6. dag)
 • Vandretur fra Montichiello til Pienza 
 • Besøg i Montepulciano inkl. vinsmagning
 • Vandretur i Siena
 • Vandretur i området omkring Trasimenosøen
 • Besøg i Passignano
 • Vandretur i Orcia-dalen til benediktinerklosteret Sant'Antimo
 • Besøg i Montalcino
 • Vandretur fra Lubriano til Bagnoregio 
 • Besøg i Montefiascone inkl. vinsmagning
 • Kyndig engelsktalende vandreguide (2.-6. dag)
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2 - gråMan skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til aktive rejser, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken.  Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

Dagsprogram

1. dag: Mod Rom - Toscana 

Om morgenen flyver vi med SAS direkte til Rom. Fra lufthavnen kører vi nordover mod Siena-provinsen, hvor vi skal bo i kurbyen Chianciano Terme, der ligger i de bløde sydtoscanske bakker i ca. 500 meters højde. Om eftermiddagen kan du eventuelt gå en lille tur sammen med rejselederen i den lille by, inden vi om aftenen mødes i hotellets restaurant for at nyde feriens første middag. 

Inkluderede måltider: Middag. 

Den skønne og meget autentiske lille by Chianciano Terme ligger smukt midt i Toscana.

Den skønne og meget autentiske lille by Chianciano Terme ligger smukt midt i Toscana.

2. dag: Skønne Val d'Orcia - Pienza og Montepulciano 

Efter morgenmaden snører vi vores vandrestøvler og er klar til rejsens første skønne oplevelser. I bus kører vi til den lille eventyrlige middelalderby Monticchiello, som ligger lige i hjertet af det skønne naturområde Val d'Orcia. Landskabet er indbegrebet af, hvad vi forbinder med Toscana med frodige bakker, vinmarker og majestætiske cypresser langs vejene.

Herfra starter vi vores vandretur i de mageløse naturscenerier. Vi følger en snoet sti gennem bakkerne og markerne, mens vi betages af landskabets charme. Vi kommer forbi vinmarker, og måske møder vi nogle af de lokale vinbønder i deres marker. 

I det fjerne kan vi skimte konturerne af den billedsmukke by Pienza, der knejser majestætisk på en høj bakketop. Nysgerrige går vi videre mod toppen og ind gennem en af de gamle byporte. Bag de tykke bymure går vi rundt i de brostensbelagte gader, hvor man føler, at tiden har stået stille. Byen er grundlagt i det 14. århundrede og har stort set bevaret sit oprindelige udseende, hvilket har placeret den på UNESCO's Verdensarvsliste. Byens historie er tæt sammenvævet med pave Pius II, som valgte netop Pienza som sin pavelige residens.

I Pienza besøger vi et lille lokalt landsted, hvor vi skal høre om de lokale produkter, som byen er særlig kendt for. Her spiser vi en lille frokost, der består af nogle af områdets specialiteter såsom oste, salami og brød som vi nyder sammen med lidt vin. 

Fra Pienza kører vi med vores bus til Montepulciano, som er en hyggelig gammel middelalderby, der troner smukt i 605 meters højde med en dejlig udsigt over det toscanske landskab. Sammen går vi en lille byvandring i den velbevarede bymidte som, udover en masse smukke renæssancebygninger, tydeligt bærer præg af områdets store indtægtskilde, den verdensberømte vin fra de omkringliggende marker. Overalt ses vinbarer fyldt med flasker fra områdets mange vingårde, og udsigten over den smukke dal er mindst lige så berusende som vinen. Når vi forlader byen, stopper vi ved en af de lokale vingårde, så du får mulighed for at smage en af de berømte Vino Nobile di Montepulciano.

Middagen nyder vi sammen i hotellets restaurant.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Distance: Ca. 7 kilometer
Højdeforskel: Ca. 170 meter
Sværhedsgrad: Let

Den smukke by Pienza i det fjerne.

Den smukke by Pienza i det fjerne.

3. dag: Byvandring i magiske Siena med dansktalende lokalguide

Efter morgenmaden skal vi på en herlig udflugt til den smukke renæssanceby Siena, hvor centrum stort set ser ud som i 1300-tallet. Siena og Firenze var tidligere lokale stormagter, som gennem lang tid stridedes om herredømmet i Toscana. I selskab med vores dansktalende lokalguide går vi på opdagelse indenfor borgmuren, hvor den gamle bydel er på UNESCO´s Verdensarvsliste. I byens labyrint af middelalderlige gader kan du blandt andet beundre domkirken, hvis indre er ét stort kunstværk af marmor, skulpturer og malerkunst.

Vi kommer også til byens hjerte, pladsen Piazza del Campo, der er omkranset af smukke palæer og domineret af det imponerende rådhus. Pladsen her er blandt andet skueplads for det årlige hestevæddeløb, Palio, hvor byens 17 historiske bydele udfordrer hinanden.

Byrundturen slutter ved middagstid, hvorefter vi har tid til at spise frokost på egen hånd. Eftermiddagen er din egen, og her er god mulighed for at shoppe, fordybe dig i Sienas historie eller besøge et museum.

Vi kører retur til Chianciano Terme om eftermiddagen efter nogle dejlige timer i Italiens måske smukkeste middelalderby. Om aftenen hygger vi os med middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Distance: Ca. 7 kilometer
Højdeforskel: Ca. 250 meter
Sværhedsgrad: Let

Velfortjent hvil på rådhuspladsen i Siena.

Velfortjent hvil på rådhuspladsen i Siena.

4. dag: Trasimenosøen

I dag lægger vi ud med en herlig bustur gennem det toscanske landskab til regionen Umbrien og bakkerne omkring Trasimenosøen.

Vi starter dagens vandretur fra Passignano sul Trasimeno og nyder den fabelagtige udsigt over Val di Chiana-dalen og Italiens fjerdestørste sø. På en bakketop på grænsen mellem Umbrien og Toscana stopper vi på et lokalt landsted, hvor gårdejeren fortæller os om de lokale landbrugstraditioner. Her i området dyrkes Fagiolinabønner, som kun kan dyrkes på jorderne omkring Trasimenosøen. Vi ser også hans DOP Cinta Senese-grise, som er en helt særlig race med beskyttet oprindelsesbetegnelse (DOP) i det italienske fødevarekvalitets-system. Cinta Senese grise er en gammel og ædel italiensk race, der sandsynligvis allerede blev opdrættet i romertiden. Vi slutter besøget med en frokost bestående af et udvalg af specialiteter såsom forskellige pølser, pasta, salat og hjemmelavet dessert som selvfølgelig bedst glider ned med lidt lokal vin. 

Om eftermiddagen har du mulighed for at nyde Passignano sul Trasimeno, som ligger ved søens nordøstlige bred. Byen har en gammel bydel, der er omkranset af middelalderlige bymure og en nyere bydel udenfor murene, hvor der er en dejlig promenade ned til søen. Her får du tid på egen hånd til at nyde udsigterne over det omkringliggende landskab eller gå opdagelse i den gamle bydels gader, der oser af autentisk landsby-atmosfære. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Distance: Ca. 9 kilometer
Højdeforskel: Ca. 200 meter
Sværhedsgrad: Let til middel

Byen Passignano sul Trasimeno ved Trasimenosøen.

Byen Passignano sul Trasimeno ved Trasimenosøen.

5. dag: Val d'Orcia - Benediktinerklosteret Abbazia Sant'Antimo - Montalcino 

Fra vores hotel kører vi til den fortryllende Val d'Orcia-dal, hvor vi starter dagens vandring i området omkring den bemærkelsesværdige klosterbygning Abbazia Sant'Antimo. Vi nyder det smukke UNESCO-beskyttede landskab med vinstokke og den fantastiske udsigt til Amiatabjerget, som stolt og majestætisk vogter over regionen.

Vi kommer frem til det gamle benediktinerkloster opført i romansk arkitektur tilbage i det 12. århundrede og nyder den smukke udsigt over Val d'Orcia. Stedet har i århundreder været centrum for tro, og selv i dag føler man sig omgivet af en helt særlig atmosfære af fred og spiritualitet. Glæd dig til at opleve en rigtig middelalderperle fyldt med mystik.

Herfra fortsætter vi i vores bus til et besøg i middelalderbyen Montalcino med de gamle gader og enestående udsigt. Sammen går vi på en lille byvandring i den velbevarede bymidte, hvorefter du får mulighed for på egen hånd at gå på opdagelse i den verdensberømte by, som er særlig kendt for sin charme og  ikke mindst områdets Rosso- og Brunello di Montalcino-vine.  
  
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Distance: Ca. 9 kilometer
Højdeforskel: Ca. 300 meter
Sværhedsgrad: Let

Udsigt ud over Orcia dalen med Amiata-bjerget i baggrunden.

Udsigt ud over Orcia dalen med Amiata-bjerget i baggrunden.

6. dag: På opdagelse i Lazio - Bolsenasøen - Civita di Bagnoregio 

I bus kører vi ca. en time sydover ind i regionen Lazio og området Tuscia, hvor vi stopper ved den lille pittoreske by Lubriano, der ligger med en storslået udsigt over den omkringliggende dal.

Vi følger nogle stier mod nordvest, og vi ser landskabet gradvist ændre sig, efterhånden som vi nærmer os den imponerende Calanchidal. Dalen er særlig kendt for sine unikke klippeformationer og terræn, der er formet af erosion gennem tiderne. Vi stopper og nyder udsigten over den spektakulære dal, inden vi fortsætter vores vandretur på stierne, der fører op og ned ad bakker, indtil vi når frem til den gamle by Civita di Bagnoregio. 

Civita di Bagnoregio er på mange måder bemærkelsesværdig. Byen ligger isoleret på en kalkstensklippe og er adskilt fra omverdenen af en dyb kløft, hvilket i sig selv giver en snert af eventyr og mystik. Byens historie går tilbage til etruskerne, og gennem århundrede har den oplevet erosion, hvilket betyder at nærmest i dag står på randen til at forsvinde. Derfor kaldes byen også "Den døende by", der trods sin truende skæbne er et populært udflugtsmål. Vi krydser broen over kløften og går rundt i labyrinten af brostensbelagte gader med de smukke gamle huse.  

Efter denne interessante oplevelse kører vi med bussen videre til Bolsena, som har lagt navn til den skønne Bolsenasø. I byens historiske bydel ser vi basilikaen Santa Cristina, som tiltrækker besøgende fra nær og fjern. Legenden beretter, at en præst i det 12. århundrede skulle have oplevet et mirkakel her, hvor vin og brød under en messe forvandlede sig til Jesu blod og legeme. Dette mirakel skulle efter sigende have ført til opførelsen af kirken og skabt den årlige religiøse fejring "Corpus Domini", der stadig holdes i Bolsena.

I Bolsena får du tid til frokost på egen hånd, inden vi mødes igen for at gå et lille stykke ad Via Francigena, ruten som ærkebiskoppen af Canterbury gik i slutningen af det 10. århundede på hans ture til og fra Rom.

Dagens sidste oplevelse er i den charmerende by Montefiascone, der ligger malerisk på en bakke med en formidabel udsigt over Bosenasøen. Byen er blandt andet kendt for hvidvinen Est! Est!! Est!!!. Det er måske en af Italiens mest kendte hvidvine - mest på grund af en farverig myte, som rejselederen fortæller om under rejsen. Selvfølgelig skal vi smage vinen i en af de lokale vinkældre inden, vi returnerer til Chianciano Terme.

Om aftenen hygger vi i hotellets restaurant over rejsens sidste middag, hvor kokken forkæler os med en 4-retters menu. 

Distance: Ca. 8 kilometer
Højdeforskel: Ca. 200 meter
Sværhedsgrad: Let

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.   

Byen Civita di Bagnoregio, der smukt ligger isoleret på en kalkstensklippe og er adskilt fra omverdenen af en dyb kløft.

Byen Civita di Bagnoregio, der smukt ligger isoleret på en kalkstensklippe og er adskilt fra omverdenen af en dyb kløft.

6. dag: Hjemrejse

Nyd formiddagen på hotellet og gå eventuelt en lille tur i Cianciano Terme. Vi tjekker ud fra hotellet senest kl. 10.00, men du kan opbevare bagagen på hotellet og stadig nå en tidlig frokost på en af de lokale restauranter, inden vi først på eftermiddagen sætter os i bussen og kører mod Rom lufthavn. Herfra flyver vi med SAS direkte til København med ankomst sidst på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Grand Hotel Ambasciatori***+, Chianciano Terme
VisSkjul

Grand Hotel Ambasciatori er et ældre pænt mellemklassehotel beliggende centralt i Chianciano Terme ca. 200 meter fra byens torv og indkøbsgade.

På hotellet findes restaurant, bar, udendørs pool på taget, fitnesscenter og indendørs wellnesscenter (mod betaling) med opvarmet pool med hydromassage, sauna og tyrkisk bad. 

Værelser

Ophold i dobbeltværelse på ca. 18 m2 med mindre balkon, aircondition, tv, telefon, minikøleskab, sikkerhedsboks og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg ophold i enkeltværelse på ca. 13 m2 med enkeltseng og mindre balkon. 

Velkommen til Grand Hotel Ambasciatori i Chinciano Terme i Toscana.
Velkommen til Grand Hotel Ambasciatori i Chinciano Terme i Toscana.
Hotellets pool på taget.
Hotellets pool på taget.
Hotellets restaurant på taget.
Hotellets restaurant på taget.
Hotellets hyggelige terrasse.
Hotellets hyggelige terrasse.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets have.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets have.
Hotellets fitnessafdeling.
Hotellets fitnessafdeling.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på eneværelse.
Eksempel på eneværelse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om vandreferier - sværhedsgrad

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, på Mimosevandring i Frankrig, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogram".

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

Værd at vide om vandreferier - pakketips

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.