Inkl. halvpension og alle udflugter

Toscana & Maremmakysten · Det autentiske Italien · 2024

Flyrejser
8 Dage

Nyd la dolce vita ved Toscanas skjulte perle Maremmakysten. På denne skønne rejse til det autentiske Italien betager smukke landskaber, historiske byer og smagen af regionens verdensberømte vin og køkken.

Har du tabt dit hjerte til herlige Toscana, er denne rejse perfekt til italiensfarere med hang til det gode italienske køkken. På rejsen fokuserer vi på den sydlige del af regionen, nemlig Maremmakysten, som er kendt for smukke strande med krystalklart vand. Her skal vi bo i Castiglione della Pescaia, der er en historisk, pittoresk og smukt beliggende lille fiskerby. 

Glæd dig til et interessant udflugtsprogram, hvor vi blandt andet besøger Italiens smukkeste...

Nyd la dolce vita ved Toscanas skjulte perle Maremmakysten. På denne skønne rejse til det autentiske Italien betager smukke landskaber, historiske byer og smagen af regionens verdensberømte vin og køkken.

Har du tabt dit hjerte til herlige Toscana, er denne rejse perfekt til italiensfarere med hang til det gode italienske køkken. På rejsen fokuserer vi på den sydlige del af regionen, nemlig Maremmakysten, som er kendt for smukke strande med krystalklart vand. Her skal vi bo i Castiglione della Pescaia, der er en historisk, pittoresk og smukt beliggende lille fiskerby. 

Glæd dig til et interessant udflugtsprogram, hvor vi blandt andet besøger Italiens smukkeste middelalderby Siena samt Grosseto-provinsen, hvor naturen er mere uspoleret end det klassiske Toscana. På en lille byvandring i hovedbyen Grosseto udforsker vi den historiske bydel, hvor det primært er det lokale liv, der præger gadebilledet. Vi besøger desuden Val d'Orcia, som går for at være Toscanas smukkeste område. Her skal vi opleve middelalderbyerne Montalcino og Pienza, hvis gamle renæssance-bykerner stadig står, som da de blev bygget.

Toscana er uløseligt forbundet med vin, og særligt middelalderbyen Montalcino er på det vinøse verdenskort med sine intense Brunello-vine. Programmet byder på hele to besøg på lokale vingårde, hvis historie går flere generationer tilbage. Vi lever os ind i historien, vi dufter, nyder og smager selvfølgelig vinene. 

Vores base er det familiedrevne Hotel L'Approdo, som ligger midt i Castiglione della Pescaia direkte ud til havnepromenaden og i gåafstand til strande samt den historiske bydel. Vi har inkluderet halvpension med 4-retters menuvalg fra hotellets køkken, der kreerer toskanske retter baseret på lokale råvarer.

Kort - Toscana & Maremmakysten

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon og havneudsigt, kategori panorama
599,-
Dobbeltværelse som eneværelse, kategori classic el. standard
2.050,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
775,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r 
 • Skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r 
 • 7 nætter i Castiglione della Pescaia på Hotel L'Approdo***+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x toscansk frokost, inkl. 1 glas vin på Fattoria dei Barbi (6. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Byvandring i Castiglione della Pescaia
 • Udflugt til Siena, inkl. byvandring med dansktalende lokalguide
 • Udflugt til Grosetto, inkl. byvandring
 • Besøg på vingården Fattoria Le Mortelle, inkl. vinsmagning (3 vine), ost og hjemmebagt focaccia
 • Udflugt til Val d'Orcia
 • Byvandring i Montalcino 
 • Besøg på vingården Fattoria dei Barbi, inkl. entré til Brunello-museet 
 • Byvandring i Pienza 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod Maremma-kysten

Du møder Vitus Rejsers rejseleder i Københavns Lufthavn, hvorfra vi flyver med SAS direkte til Rom med ankomst midt på dagen. Fra lufthavnen kører vi nordover på E80, som løber parallelt med Via Aurelia, en af de vigtigste hovedveje i det romerske rige.

Vi holder en pause undervejs, inden vi når Toscanas sydligste provins, Grosseto, og den hyggelige historiske fiskerby Castiglione della Pescaia på Maremmakysten. Her skal vi bo på det familiedrevne Hotel L'Approdo, som ligger centralt i byen på havnen ved udmundingen af Bruna-floden. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles middag.

Inkluderede måltider: Middag.  

Havnefronten i Castiglione delle Pescaia

Havnefronten i Castiglione delle Pescaia

​2. dag: På opdagelse til fods i Castiglione della Pescaia 

Efter et dejligt morgenbord skal vi på opdagelse til fods i vores smukke historiske by, som er en af Toscanas absolutte perler. Castiglione della Pescaia var oprindeligt en lille fiskerby, og i dag ligger de små fiskerbåde side om side med store luksusyatchs i havnen. Det er dog stadig de lokale fiskere, der leverer den friske fangst til byens mange restauranter.

Byens historie går langt tilbage. Castiglione della Pescaia er grundlagt af etruskerne og har efterfølgende været under de toscanske bystater Pisa, Firenze og Siena. Oppe over byen troner den gamle middelalderfæstning, hvorfra man har en fantastisk udsigt over Bruna-flodens munding og den glimtende kyst.

Vi spadserer ind i den gamle bydel, som er fyldt med smalle charmerende gader og nyder de pastelfarvede bygninger, blomster i gaderne og de pittoreske gårdhaver. Efter byvandringen kan du selv fortsætte dine oplevelser. Måske har du lyst til at slå dig ned på en af byens mange caféer eller restauranter for at nyde en dejlig lokal frokost.

Eftermiddagen kan du eventuelt tilbringe på en af byens dejlige strande, som ligger i gåafstand fra hotellet (ca. 500 meter). Om aftenen mødes vi på hotellet for at nyde en dejlig 4-retters middag.

Inkuderede måltider: Morgenmad og middag. 

En af de mange smukke gader i Castiglione della Pescaia.

En af de mange smukke gader i Castiglione della Pescaia.

3. dag: Magiske Siena med dansktalende lokalguide

Efter morgenmaden skal vi på en herlig udflugt til den smukke renæssanceby Siena, hvor centrum stort set ser ud som i 1300-tallet. Siena og Firenze var tidligere lokale stormagter, som gennem lang tid stridedes om herredømmet i Toscana.

I selskab med vores dansktalende lokalguide går vi på opdagelse indenfor borgmuren, hvor den gamle bydel er på UNESCO´s Verdensarvsliste. I byens labyrint af middelalderlige gader kan du blandt andet beundre domkirken, hvis indre er ét stort kunstværk af marmor, skulpturer og malerkunst.

Vi kommer også til byens hjerte, pladsen Piazza del Campo, der er omkranset af smukke palæer og domineret af det imponerende rådhus. Det er blandt andet her, at det årlige hestevæddeløb, Palio, hvor byens 17 historiske bydele udfordrer hinanden, finder sted.

Byrundturen slutter ved middagstid, hvorefter vi har tid til at spise frokost på egen hånd. Eftermiddagen er din egen, og her er god mulighed for at shoppe, fordybe dig i Sienas historie eller besøge et museum.

Vi kører retur till kysten og Castiglione della Pescaia sidst på eftermiddagen. Om aftenen hygger vi os med middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Velfortjent hvil på rådhuspladsen i Siena.

Velfortjent hvil på rådhuspladsen i Siena.

4. dag: På egen hånd i Castiglione delle Pescaia

Nyd ferielivet i skønne Castiglione della Pescaia, hvor de indbydende strande måske frister med solbadning og en svalende svømmetur i ny og næ. Måske vil du hellere shoppe i byens hyggelige butikker, eller hvad med at nyde en aperitif og en god bog på hotellets hyggelige tagterrasse?

Om lørdagen er der marked i Castiglione della Pescaia, som finder sted blot ca. 200 meter fra hotellet. Det er altid hyggeligt at besøge de lokale farverige markeder, som er fyldt med boder med områdets friske grøntsager, frugt fisk mv. Her kan du også købe kunsthåndværk, tøj og sko.   

Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til den fælles middag. 

Psst... Fra juni til september findes der flere udbydere af bådture langs kysten til både små og store øer, såsom Elba og Giglio. Spørg rejselederen om muligheder under rejsen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Panorama over Castiglione della Pescaia.

Panorama over Castiglione della Pescaia.

5. dag: Middelalderbyen Grosseto og vingården Fattoria Le Mortelle

I dag skal vi på en herlig udflugt rundt i Grosseto-provinsens toscanske bagland til hovedbyen af samme navn. Byen opstod i højmiddelalderen, og vi skal selvfølgelig besøge den gamle bydel, som er omgivet af en bymur med bastioner og byporte, bygget i 1500-tallet under det magtfulde florentinske Medici-styre.

Sammen går vi en tur i de snørklede gader og nyder de charmerende torvepladser, der summer af liv fra de omkringliggende butikker og restauranter. Vi nyder de gamle flotte bygninger og palæer på hovedgaden Corso Giosuè Carducci, hvor vi undervejs hilser på de lokale, inden vi når domkirkepladsen og de omkringliggende huse med arkader i gadeplan. Herfra får du lidt tid til at gå på opdagelse i de nærliggende gader med små pladser og hverdagslivet om hvert et hjørne.

For mange er Toscana synonymt med dejlige vine, og fra Grosseto kører vi til vingården Fattoria Le Mortelle, som ligger få kilometer fra Castiglione della Pescaia. Vingården er ejet af et af Italiens vigtigste vindynastier, Marchesi Antinori-familien, og selvom det nuværende vinhus er forholdsvist nyt, så har familien haft markbesiddelser i området helt tilbage fra 1863. Udover den gamle hovedbygning består ejendommen af et imponerende og topmoderne vineri, der bogstavelig talt er bygget ind i bjergsiden.

I selskab med vingårdens guide bliver vi vist rundt, mens vi hører om familiens historie og deres passion for vinproduktion. Oplevelsen rundes af i vingårdens museumsområde, der huser familiens private samling. Her i disse mageløse omgivelser smager vi tre vine akkompagneret af lidt lokale oste og hjemmebagt focaccia.

Vi er tilbage ved vores hotel i Castiglione della Pescaia midt på dagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Vingården Fattoria la Mortelle i Maremma.

Vingården Fattoria la Mortelle i Maremma.

6. dag: Det autentiske Toscana og Brunello di Montalcino-vingård  

I dag skal vi besøge det billedskønne naturområde Val d'Orcia. Selv italienerne mener, at netop her findes Toscana ikke smukkere. 

Dagens første besøg er i den smukke by Pienza, der knejser majestætisk på en bakketop. Bag de tykke bymure går vi en tur i byen, hvor man føler, at tiden har stået stille. Byen er grundlagt i det 14. århundrede og har stort set bevaret sit oprindelige udseende, hvilket har placeret den på UNESCO's Verdensarvsliste. I Pienza får du lidt tid på egen hånd til at nyde de romantiske gader og udsigter, der er indbegrebet af toscansk idyl. 

Efter besøget i pittoreske Pienza kører vi til familien Colombinis vingård, Fattoria dei Barbi, som har været i slægtens eje siden 1352. Her har familien siden 1892 produceret den verdenskendte rødvin Brunello di Montal-cino, der stadig går sin sejrsgang blandt vinelskere verden over. Vi hører stedets historie, ser vinkælderen, Brunello-museet og runder besøget af med en frokost bestående af typiske toscanske specialiteter. Selvfølgelig skal vi også smage et glas af gårdens Brunello-vin. 

Vi fortsætter dagens udflugt til Montalcino, som er en hyggelig gammel middelalderby, der troner smukt i 567 meters højde med udsyn til alle verdenshjørner. Sammen går vi en lille byvandring i den velbevarede bymidte som, udover en masse smukke renæssance-bygninger, bærer tydeligt præg af områdets store indtægtskilde, vin fra de omkringliggende marker. Overalt ses vinbarer fyldt med flasker fra områdets mange vingårde, og udsigten over den smukke dal er mindst lige så berusende som vinen.
 
Vi er tilbage i Castiglione della Pescaia sidst på dagen. Om aftenen spiser vi middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den smukke vinby, Montalcino, byder på en enestående panoramaudsigt.

Den smukke vinby, Montalcino, byder på en enestående panoramaudsigt.

7. dag: På egen hånd i Castiglione delle Pescaia

Dagen er helt din egen. Tilbring eventuelt dagen på en af de nærliggende strande eller gå på opdagelse i Castiglione della Pescaias gamle bydel.

Du kan også tage lokalbussen til det naturskønne område Punta Ala, som ligger omtrent 20 kilometer nord for Castiglione della Pescaia. Punta Ala er et eksklusivt område fyldt med smukke bugter med sandstrande og krystalklart vand. Rejselederen er gerne behjælpelig med bustider og køreplaner.

Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant, hvor vi nyder rejsens sidste toscanske middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smukke strand Punta Ala ved Castiglione delle Pescaia.

Den smukke strand Punta Ala ved Castiglione delle Pescaia.

8. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden på hotellet er det blevet tid til at sige farvel til vores værter på Hotel L'Approdo.

Vi kører sydover til Roms Fiumicino-lufthavn, hvorfra vi flyver med SAS direkte til København. Vi lander om eftermiddagen efter en dejlig ferie ved Maremmakysten i Toscana. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel L'Approdo ***+, Castiglione della Pescaia
VisSkjul

Hyggeligt familiedrevet hotel beliggende på havnen ved Castiglione della Pescaia ved udmundingen af Bruna-floden. Der er ca. 500 meter til to forskellige strande i byen. Ca. 300 meter fra hotellet findes den historiske bymidte med flere butikker, caféer og restauranter.

På hotellet findes 48 værelser, restaurant, bar og mindre tagterrasse med liggestole og opholdsområde. I hotellets restaurant serveres morgenmad samt middage med 4-retters menuer (salat, forret, hovedret og dessert). Første aften er menuen fastlagt på forhånd. De øvrige dage er med menuvalg.

Badehåndklæder kan lejes på hotellet mod 2,5 euro pr. håndklæde. Hotellet har specialpris på 2 solstole og parasol på en nærliggende strand til 20 euro pr. dag. 

Værelser

Vi bor i enkelt indrettede dobbeltværelser på ca. 15 m2 i kategorien standard eller classic med aircondition, minibar, tv, telefon, sikkerhedsboks, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles standard eller classic dobbeltværelser som eneværelse.

Classic- og standardværelser fordeles efter princippet run of the house, hvilket betyder at værelser kan forekomme i alle kategorier og med alle typer af udsigt. Nogle værelser har vindue, andre har balkon. Nogle værelser har udsigt over havnen - andre har udsigt til baglandet.

Mod tillæg kan der bestilles enkelt indrettede panaroma-dobbeltværelser på ca. 16 m2 med balkon og udsigt over havnen.

Hotel l'Approdo ligger i første parket ved havnepromenaden i Castiglione della Pascaia.
Hotel l'Approdo ligger i første parket ved havnepromenaden i Castiglione della Pascaia.
Loungeområdet på Hotel l'Approdo.
Loungeområdet på Hotel l'Approdo.
Hotellets lounge og bar.
Hotellets lounge og bar.
Restauranten på Hotel l'Approdo.
Restauranten på Hotel l'Approdo.
Hotellets solterrasse på taget byder på en flot udsigt.
Hotellets solterrasse på taget byder på en flot udsigt.
Eksempel på standard værelse.
Eksempel på standard værelse.
Eksempel på standard værelse.
Eksempel på standard værelse.
Eksempel på et classic værelse.
Eksempel på et classic værelse.
Eksempel på et classic værelse med havneudsigt.
Eksempel på et classic værelse med havneudsigt.