En rigtig livsnyder-rejse!

Umbrien · Italiens frodige hjerte · 2024

Flyrejser
6 Dage

Midt i Umbriens bølgende bakker og frodige dale bliver vi forkælet med delikate umbriske retter på det unikke hotel Abbazia Collemedio Resort & Spa, der engang var et franciskanerkloster. Hotellet ligger dejligt langt fra byens stress og jag med en formidabel udsigt over det smukke landskab. Det charmerende resort danner med sin enestående beliggenhed og gode faciliteter en skøn base for vores oplevelser i den umbriske provins Perugia.

Italien er et af verdens mest efterspurgte ferierejsemål, og for at være helt ærlig, så har landet også det hele. Hver region i Italien er som et lille land i sig selv,...

Midt i Umbriens bølgende bakker og frodige dale bliver vi forkælet med delikate umbriske retter på det unikke hotel Abbazia Collemedio Resort & Spa, der engang var et franciskanerkloster. Hotellet ligger dejligt langt fra byens stress og jag med en formidabel udsigt over det smukke landskab. Det charmerende resort danner med sin enestående beliggenhed og gode faciliteter en skøn base for vores oplevelser i den umbriske provins Perugia.

Italien er et af verdens mest efterspurgte ferierejsemål, og for at være helt ærlig, så har landet også det hele. Hver region i Italien er som et lille land i sig selv, hvilket manifesterer sig i det italienske sprog, køkkenet og de lokale traditioner. På denne rejse stiller vi skarpt på Umbrien og den største af regionens to provinser, Perugia, der er velsignet med en ubeskrivelig smuk og frodig natur. 

Vi skal besøge nogle af Italiens mest charmerende middelalderbyer såsom Assisi, hvor vi går i Frans af Assis fodspor, og regionens hovedstad Perugia, en af Italiens ældste byer, der udover at være fyldt med choladelækkerier også er fyldt med smukke middelalderbygninger. Vi besøger også den mindre kendte pittoreske bjergby Gubbio, som i Romerriget var en velstående by, og stadig i dag har bevaret sin charme og autenticitet. Byen er fortryllende, og her føles det som at tiden står stille, når man går igennem de brostensbelagte gader. 

Vi kommer selvfølgelig heller ikke udenom, at Umbrien er en juvel blandt Italiens vinområder. Vinrankerne danser i det bølgende landskab og vinbøndernes produktion er dybt forankret i områdets historie og traditioner. Vi besøger den vinøse højborg, bjergbyen Montefalco, der er fyldt med små vinbutikker og cantinaer. Efterfølgende kører vi ud i de solbeskinnede bakker, hvor vi skal besøge den spektakulære og moderne vingård Tenuta Castelbouno, og sidst men ikke mindst besøger vi den mere traditionelle vingård Baldassarri, hvor vi i stedets hyggelige rammer nyder vinenes aromaer over en herlig frokost. 

Vores base er det smukke landsted Abbazia Collemedio Resort & Spa, der ligger midt i Umbriens skønne landskab, hvor du mærker naturen og stilheden. På rejsen har vi inkluderet alle udflugter, entréer samt ophold med morgenmad og middage med et glas vin og vand. 

Velkommen til Umbrien - Italiens frodige hjerte, der er fyldt med magi, historie, traditioner og forførende vine.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.299,-
Afbestillingsforsikring
650,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. forhøjet passagerafgift på flyrejser · Afr. 19/6
57,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 396,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 5 nætter i Collepepe på Abbazia Collemedio Resort & Spa****
 • Afr. 19/6, 11/9 og 25/9-2024: 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • Afr. 17/7-2024: 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost og vinsmagning (3. dag)
 • 4 x middag med 3-retter (1.-4. dag) inkl. 1 glas vin & vand
 • 1 x middag med 4-retter (5. dag) inkl. 1 glas vin & vand
 • Besøg i Santa Maria degli Angeli
 • Byvandring i Assisi, inkl. besøg i San Francesco-basilikaen
 • Byvandring i Montefalco
 • Besøg og rundvisning på Tenuta Castelbuono inkl. vinsmagning
 • Byvandring i Gubbio
 • Byvandring i Perugia  
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod Italien og ankomst til Collepepe

Fra København flyver vi om formiddagen med SAS direkte til Rom, hvorfra vi kører nordover mod Umbriens bølgende landskaber. Vores mål er området omkring den meget lille landsby Collepepe, som ligger i Perugia-provinsens grønne bakker og smukke dale. Overalt ses vinmarker, olivenlunde, marker med hvede og solsikker, der tilsammen skaber en fortryllende mosaik af farver gennem årstiderne.

På en bakke med udsigt over det smukke landskab skal vi bo på det landlige resort Abbazia dei Collemedio, som engang var et franciskanerkloster. Stedet er gennem årene nænsomt og respektfuldt blevet restaureret, og det huser i dag et moderne hotel med historiske spor til kulturarven.

Vi tjekker ind på hotellet, og derefter har du tid til at finde dig til rette i de nye omgivelser. Måske frister den indbydende swimmingpool til et lille dyp. Om aftenen mødes vi i hotellets hyggelige rustikke restaurant til en fælles treretters middag. 

Afr. 17/7-2024: Tidligt om morgenen flyver vi med SAS fra København direkte til Rom. 

Inkluderede måltider: Middag.

Tag en dukkert i poolen hos det smukt beliggende hotel Abazzia Collemedio og nyd udsigten over Umbriens smukke landskab.

Tag en dukkert i poolen hos det smukt beliggende hotel Abazzia Collemedio og nyd udsigten over Umbriens smukke landskab.

2. dag: Assisi - I fodsporene på Frans af Assisi

Efter den velassorterede morgenbuffet kører vi i bus til bydelen Santa Maria degli Angeli, som er en del af byen Assisi, beliggende i dalen nedenfor bjergskråningen. Her besøger vi en ganske spektakulær kirke af samme navn.

Den store smukke kirke er bygget op over to helligdomme fra Franciskanerordenen, nemlig Cappella del Transito, hvor Frans af Assisi døde i 1226 og kapellet Porziuncola, som var ordenens første mødested. I Porziuncola fik Frans af Assisi sit kald om at prædike glæde og fred samt at leve i fattigdom. Tusindvis af pilgrimme valfartede efter hans død til stedet, hvorfor Pave Pio V valgte at bygge en solid barokkirke omkring de ydmyge helligdomme. Kirken er utrolig smuk, og udenfor denne ser vi også rosenhaven fylde med buske uden torne. Sagnet siger, at såfremt rosenbuskene kom i kontakt med en helgen blev disse forvandlet til roser uden torne. 

Vi fortsætter mod toppen af bjergskråningen, hvor den gigantiske basilika San Francesco ligger tydeligt på toppen. Her ligger Frans af Assisi begravet i krypten i den nederste del af kirken, og stedet er et af de vigtigste pilgrimssteder i den katolske verden. Fra kirken spadserer vi rundt i byen, der har et utal af kirker. Den centrale plads er Piazza del Comune, hvor vi ser Minervatemplet med sine seks søjler og en fin fontæne.

Du får tid til egne oplevelser og frokost i byen, inden vi kører retur til vores dejlige landsted. Her kan du hygge dig i haven ved poolen og nyde de spektakulære omgivelser. Vi mødes om aftenen i hotellets restaurant til en fælles middag. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smukke Basilica di San Francesco, der er gravkirke for Frans af Assisi.

Den smukke Basilica di San Francesco, der er gravkirke for Frans af Assisi.

3. dag: Montefalco og Strada del Sagrantino - vinrute og arkitektur

I dag skal vi opleve vinmekkaet Montefalco, der også kaldes Italiens balkon. Montefalcos landskab er en fryd for øjet, og områdets velsmagende og rustikke sagrantino-rødvine, nogle af Italiens bedste, hyldes af vinelskere verden over. Det er en forholdsvis ny drue, da den er under 500 år gammel. Tidligere brugte munkene druerne til altervin, indtil den næsten forsvandt for 40 år siden. Nogle af de lokale vinbønder i Montefalco genopdyrkede sorten og fik styr på druernes meget markante garvesyre, således at kvaliteten kom på højde med de bedste fra Piemonte og Toscana.

I Montefalcos guldområde findes der mere end hundrede store vingårde, og vi skal besøge Tenuta Castelbuono, som er et helt unikt sted, hvor man har fået natur, kunst og arkitektur til at gå op i en højere enhed. Ejendommen med de tilhørende 30 hektar marker blev i 2001 købt af Lunelli-familien, der blandt andet står bag Cantine Ferrari, som laver nogle af Italiens mest berømte mousserende vine oppe nordpå i Trento.

Lunelli-familien ønskede, at deres ven kunstneren Arnaldo Pomodoro skulle designe en ny og mere moderne vingård. Efter seks år var byggeriet færdigt og kunstneren kaldte sit værk for Skildpadden, hvilket er let at forstå når man ser den runde bygning ligner skjoldet på en skildpadde. Den runde kuppel, som er dækket af et enormt kobbertag, er et sted, hvor man både kan bo, arbejde og opbevare de sublime vine. Vi smager selvfølgelig nogle af de velsmagende vine, der er produceret på den lokale sagrantino-drue. Besøget er virkelig en spektakulær oplevelse. 

På vej tilbage til hotellet laver vi en lille afstikker til den mere traditionelle vingård Cantina Baldassarri, hvor vi bliver vist rundt og hører stedets historie, som er fyldt med passion. Her i disse hyggelige rammer spiser vi en herlig frokost med italienske specialiteter, hovedret og dessert som selvfølgelig nydes sammen med et udvalg af vingårdens dejlige vine.

Vi er tilbage på hotellet om eftermiddagen, hvor vi nu trænger til lidt afslapning efter en herlig dag gennem Montefalcos berømte vinområde. Middag i hotellets restaurant. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det topmoderne vineri med kælenavnet Skilpadden hos vingården Tenuta Castelbuono i Umbrien.

Det topmoderne vineri med kælenavnet Skilpadden hos vingården Tenuta Castelbuono i Umbrien.

4. dag: Fortryllende Gubbio 

Vi starter dagen med en dejlig køretur gennem de skønne umbriske landskaber, hvor vores mål er den autentiske middelalderby Gubbio for foden af bjerget Monte Ingino i Appenninerne. Her skal vi besøge byens historiske centrum, der er en af Umbriens ældste byer og blandt Italiens bedst bevarede middelalderbyer. I oldtiden hed byen Iguvium, som tidligt kom under Romerrigets herredømme, hvilket vi hurtigt ser når vi nærmer os byen. På sletten nedenfor bymuren ligger resterne af et romersk amfiteater, formodentligt fra år 55 f.v.t. 

Byen er anlagt ud fra en romersk byplan på fem parallelle terrasser op ad bjergsiden, og sammen med rejselederen går vi på opdagelse i de brostensbelagte smalle gader. Vi nyder de smukke middelalderlige bygninger og den storslåede udsigt over landskabet, og mon ikke de fleste føler at netop her har tiden stået stille i mange år. Vi kommer forbi tårne, kirker og smukke pladser, der vidner om en svunden æra, og vi ser Gubbios vartegn den smukke plads Piazza Grande med den imponerende gotiske bygning Palazzo dei Consoli, der huser et museum fyldt med kunstværker og historiske skatte. Vi bliver klogere på byens historie under vores besøg i museet, der er fyldt med genstande og kunstværker, der bringer fortiden til live. 

Efterfølgende får du tid på egen hånd til egne oplevelser. Måske vil du shoppe lidt i de hyggelige gader eller eventuelt nyde en herlig frokost på en af byens hyggelige restauranter. Gubbio er særlig kendt for flere lækre umbriske specialiteter såsom trøfler, lokale oste og delikate kødretter, der passer fremragende til de lokale vine.  

Om eftermiddagen kører vi retur til vores hotel efter en dejlig udflugt til Gubbio, som nok har fortryllet de fleste med sin historie, skønhed og autencitet. Fælles middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det berømte Palazzo dei Consoli er vartegn for den lille middelalderby Gubbio i Umbrien.

Det berømte Palazzo dei Consoli er vartegn for den lille middelalderby Gubbio i Umbrien.

5. dag: Perugia  

Efter morgenmaden på hotellet, skal vi besøge Perugia, der er hovedstad i Umbrien. Etruskerne kommer herfra, og man kan stadig se rester af deres bymure, som blev bygget for 2.200 år siden. Perugia kravler op ad en 493 meter høj bakketop med det historiske centrum øverst oppe, og byen rummer en række store seværdigheder.

Vi går en tur i en af Italiens smukkeste og hyggeligste byer, hvor centrum stort set er forskånet for biler. Der går rulletrapper fra det nedre til det øvre centrum gennem den gamle bymur, der nærmest er indrettet som et slags arkæologisk museum. Herfra går vi ad den livlige gade Corso Vanuzzi op til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori, hvor vi finder Umbriens nationalmuseum, den gamle kirke og byens historiske rådhus. På pladsen ser vi også byens smukke springvand fra 1300-tallet.

Vi ser de smukke kringlede gader og den etruskiske port, inden du får tid på egen hånd til at snuse rundt i hyggelige Perugia. Besøg en af byens fine butikker med farvestrålende fajance eller lad dig eventuelt lokke af Perugina-fabrikkens museum, hvor man producerer Italiens fineste chokolade, de kendte Baci (kys). Der er også tid til en frokost på egen hånd, inden vi returnerer til hotellet om eftermiddagen.

Her kan du nyde resten af eftermiddagen ved hotellets pool og suge de sidste indtryk til dig, inden vi mødes om aftenen i hotellets restaurant. Denne aften forkæler kokken os med en dejlig fireretters menu, og da det er vores sidste aften, vil der også under middagen være lidt underholdning.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

PIazza IV Novembre i Umbriens smukke hovedstad, Perugia, er byens smukke midtpunkt.

PIazza IV Novembre i Umbriens smukke hovedstad, Perugia, er byens smukke midtpunkt.

6. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden på hotellet er det blevet tid til at forlade vores dejlige landsted. Fra Umbrien kører vi sydover til Rom, hvorfra vi flyver med SAS direkte til København, som vi ankommer til sidst på eftermiddagen.

Afr. 17/7-2024: Meget tidlig afgang fra vores hotel.
Fra Umbrien kører vi sydover til Rom, hvorfra vi om formiddagen flyver med SAS direkte til København, som vi ankommer til først på eftermiddagen. Grundet den tidlige afgang er morgenmaden på hotellet ikke inkluderet på afrejsedagen. Vi ankommer i Rom lufthavn ca. kl. 9.00, hvor der er mulighed for morgenmad for egen regning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Abbazia Collemedio Resort & Spa****, Collepepe
VisSkjul

Abbazia Collemedio Resort & Spa er et unikt hotel/landsted, som engang var et franciskanerkloster. Hotellet ligger på en bakke med en skøn udsigt over Umbriens smukke og bølgende landskaber. Beliggenheden er ude på landet og i de smukkeste omgivelser, hvor vi er dejligt langt væk fra byens stress og jag. Det kan godt være, at der er langt til det nærmeste storcenter, men forkælelse og velvære er her nok af, så skuldrene skal nok komme ned.  

Når du træder ind på hotellet, mærker du roen sænke sig, og her er det kun naturens lyde der kan høres. Hotellet er gennem årene blevet nænsomt og respektfuldt restaureret med stor hensyntagen til stedets historie og rige kulturarv. Her kan du eksempelvis stadig finde grotten, som tidligere blev benyttet af munkene til bøn.

Hotellet har en dejlig udendørs have med opholdsområde og to indbydende swimmingpools, et mindre fitnesscenter (uden aircondition) og spa (mod betaling). Der tilbydes badehåndklæder fra receptionen. 

Morgenmaden som er en velassorteret buffet serveres i Sala degli Archi (Buernes sal), som er en hyggelig, rustik restaurant ud til klostergården. Middagene nydes i hotellets hovedrestaurant, der byder på en panoramaudsigt over det skønne landskab. 

Hotellet har 55 værelser, som ligger i en seperat bygning, der tidligere husede munkenes sovesale. Værelserne er uensartede i størrelse og udformning, men alle smagfuldt indrettet i respekt for stedets sjæl. 

Værelser 

Ophold i dobbeltværelse af typen classic standard på ca. 18 m2 med aircondition, minibar, tv, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg ophold i dobbeltværelse classic standard som eneværelse.  

Abbazia Collemedio ligger i et forhenværende kloster smukt ude på landet i Umbrien.
Abbazia Collemedio ligger i et forhenværende kloster smukt ude på landet i Umbrien.
Smukkere indkørsel findes næppe.
Smukkere indkørsel findes næppe.
Velkommen til Abbazia Collemedio i Umbrien.
Velkommen til Abbazia Collemedio i Umbrien.
Velkommen indenfor hos Abbazia Collemedio i Umbrien.
Velkommen indenfor hos Abbazia Collemedio i Umbrien.
Hotellets poolområde i den smukke have.
Hotellets poolområde i den smukke have.
Udsigten fra hotellets terrasse er ubetaleligt smuk!
Udsigten fra hotellets terrasse er ubetaleligt smuk!
Udsigten fra poolområdet er ganske enestående.
Udsigten fra poolområdet er ganske enestående.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i baren.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i baren.
Nyd en forfriskning i hotellets bar.
Nyd en forfriskning i hotellets bar.
Morgenbuffeten på hotellet.
Morgenbuffeten på hotellet.
Frisk bagværk på morgenbuffeten.
Frisk bagværk på morgenbuffeten.
Også fra hotellets restaurant er udsigten fantastisk.
Også fra hotellets restaurant er udsigten fantastisk.
Hotellets imponerende vinkælder.
Hotellets imponerende vinkælder.
Hotellets spaafdeling.
Hotellets spaafdeling.
Hotellets spaafdeling.
Hotellets spaafdeling.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.