Inkl. ophold i Plitvice Nationalpark

Kroatien · Opatija & Plitvice Nationalpark · 2023

Flyrejser
8 Dage

Ved Kvarnerbugten og det krystalklare Adriaterhav finder vi den charmerende kurby Opatija, hvor vi tilbringer fem dejlige nætter, inden vi sætter kursen mod den smukke nationalpark Plitvice og bor to nætter midt i Kroatiens smukke natur. 

​Allerede i 1889 fik charmerende Opatija status som kurby, og byen er blandt andet kendt for sine mange smukke og velholdte parker med eksotiske planter, farvestrålende blomster og pompøse palæer. Vores hotel i den hyggelige ferieby ligger centralt, direkte ud til Kvarnerbugten og den 12 kilometer lange promenade Lungomare. 

Efter opholdet i Opatija rykker vi til Plitvice Nationalpark, som er Kroatiens mest imponerende naturområde. Her bor vi i hjertet af...

Ved Kvarnerbugten og det krystalklare Adriaterhav finder vi den charmerende kurby Opatija, hvor vi tilbringer fem dejlige nætter, inden vi sætter kursen mod den smukke nationalpark Plitvice og bor to nætter midt i Kroatiens smukke natur. 

​Allerede i 1889 fik charmerende Opatija status som kurby, og byen er blandt andet kendt for sine mange smukke og velholdte parker med eksotiske planter, farvestrålende blomster og pompøse palæer. Vores hotel i den hyggelige ferieby ligger centralt, direkte ud til Kvarnerbugten og den 12 kilometer lange promenade Lungomare. 

Efter opholdet i Opatija rykker vi til Plitvice Nationalpark, som er Kroatiens mest imponerende naturområde. Her bor vi i hjertet af parken, så vi får mest muligt ud af vores besøg. I de naturskønne omgivelser tager vi sammen på opdagelse blandt 16 små og store søer samt brusende vandfald og dybe, grønne skove. 

På rejsens udflugter tager vi sammen på opdagelse i dejlige Kroatien, der rummer et væld af smukke gamle byer med venetiansk præg, krystalklart vand, vidunderlige bjerglandskaber og idylliske småbyer. Vi skal på en dejlig sejltur langs den maleriske Kvarnerbugt, ligesom vi skal besøge Istriens største by Pula, der byder på en overflod af historiske seværdigheder. Vi byder desuden på en hyggelig udflugt til en lokal vingård, hvor vi udover vinsmagning også nyder en lækker frokost.

Vi har inkluderet halvpension på hele rejsen, der byder på masser af muligheder for at nyde Kroatiens natur og kultur samt den herlige kroatiske gastronomi og vin.

Kort over Kroatien, Opatija og Plitvice.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse · Superior (i Opatija)
425,-
Eneværelse
1.625,-
Eneværelse · Superior (i Opatija)
2.050,-
Afbestillingsforsikring
705,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Zagreb t/r
 • Alle skatter og afgifter, ca. kr. 395
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 5 nætter i Opatija på Hotel Kristal***
 • 2 nætter i Plitvice på Hotel Jezero***
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 2 x frokost (3. og 6. dag)
 • 5 x middag i Opatija, inkl. sodavand, vin og øl ad libitum fra maskine (1.-5. dag)
 • 2 x middag i Plitvice (6.-7. dag)
 • Byvandring i Opatija
 • Sejltur langs Opatijas riviera
 • Byvandring i Pula, inkl. besøg på det romerske Amfiteater
 • Besøg på vingård, inkl. vinsmagning
 • Besøg i verdens mindste by, Hum 
 • Entré til Plitvice Nationalpark
 • Sejltur på den største sø i Plitvice Nationalpark
 • Vandretur i Plitvice Nationalpark med lokalguide
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Kroatien og Opatija

Fra Københavns Lufthavn flyver vi med Croatian Airlines direkte til Zagreb. Vi ankommer midt på dagen, og fra lufthavnen kører vi til badebyen Opatija, som ligger skønt ved Kvarnerbugten på Istrien-halvøen.

Opatija er en stemningsfuld og hyggelig by med masser af butikker og grønne oaser med blomster og springvand. Her skal vi bo på det gode Hotel Kristal, og efter indkvartering har du tid til at slappe lidt af og nyde de nye omgivelser, inden vi mødes til en fælles middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

Opatija ved aftentide.

Opatija ved aftentide.

2. dag: Opatija og sejltur på Adriaterhavet  

I dag skal vi se nærmere på den smukke ferieby Opatija. Fra hotellet går vi langs den kroatiske Walk of Fame og promenaden Lungomare til byens vartegn; statuen Jomfruen med mågen, der står med udsigt over Kvarnerbugten. Rejselederen viser os Angiolinaparken med Villa Angiolina, der i dag fungerer som museum. Dagens frokost er på egen hånd i Opatija.

Eftermiddagen byder på en dejlig sejltur langs byens riviera. Vi finder vores båd på marinaen lige ved siden af vores hotel, og på sejladsen langs kysten i Kvarnerbugten kan du nyde den spektakulære udsigt og det krystalblå Adriaterhav, som Kroatien er så kendt for. 
  
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Villa Angiolina med den smukke park.

Villa Angiolina med den smukke park.

3. dag: Vingårdsbesøg og verdens mindste by, Hum

I Kroatien har man en lang og stolt tradition for dyrkning af vin. Vi kører til en vingård i det centrale Istrien, hvor vi skal høre lidt om landets vinproduktion og naturligvis smage på flere vine. Efterfølgende spiser vi en dejlig frokost hos familien på vingården.

Om eftermiddagen skal vi opleve verdens mindste by, Hum, som ligger midt på Istrien-halvøen og måler beskedne 100 meter i længden og 30 meter i bredden! Efter besøget i den velbevarede lille middelalderby, kører vi tilbage til Opatija, hvor vi nyder den inkluderede middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Verdens mindste by Hum.

Verdens mindste by Hum.

4. dag: Afslapning i Opatija

Der er dømt afslapning og god tid på egen hånd til for eksempel at læse, bade eller gå på opdagelse i Opatija. Vi mødes til aften ved middagen i restauranten.    

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Brug dagen på at udforske omgivelserne i Opatija.

Brug dagen på at udforske omgivelserne i Opatija.

5. dag: Udflugt til Pula 

I dag besøger vi Istriens største by Pula, der har cirka 100.000 indbyggere. Vi ser nærmere på byen på en byvandring med vores rejseleder, hvor vi blandt andet skal se byens imponerende 2.000 år gamle romerske amfiteater, som i dag står ganske velbevaret. Fra byens fæstning har man desuden også en flot udsigt over Pula og Adriaterhavet.

Du får også tid til at se dig om på egen hånd eller nyde det forbipasserende liv fra en af byens mange hyggelige cafeer, inden vi returnerer til Opatija midt på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det 2.000 år gamle romerske amfiteater i Pula.

Det 2.000 år gamle romerske amfiteater i Pula.

6. dag: Til Plitvice Nationalpark

Det er flyttedag, og efter morgenmaden rejser vi fra Opatija videre til Plitvice Nationalpark, som er et af de mest imponerende naturområder i Kroatien. Parken dækker et område på cirka 300 km2, der byder på frodig grøn skov, turkisblå klare søer samt eventyrlige vandfald, hvoraf det højeste er hele 76 meter højt!

Undervejs mod Plitvice spiser vi frokost, og velankommet indkvarteres vi på vores gode hotel, der ligger i hjertet af Nationalparken ved parkens største sø Kozjak. Om eftermiddagen nyder vi en naturskøn sejlads på søen og får et indtryk af den imponerende park. Om aftenen mødes vi til middagen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Hotel Jezero ligger i hjertet af Plitvice Nationalpark.

Hotel Jezero ligger i hjertet af Plitvice Nationalpark.

7. dag: Vandring i Plitvice Nationalpark

Vi tager på en spændende vandretur i et af de mest imponerende naturområder i Kroatien. Med sine 300 km2 er Plitvice den største nationalpark i Kroatien. Der der 150 højdemeter fra de øverste søer til de nederste. Området har 16 søer og mere end 1000 vandfald. 

Sammen med en lokalguide og vores rejseleder, tager vi på vandretur i den imponerende park. I dag skal du have vandreskoene på. Vi går på de anlagte stier, broer og trapper og det går en del op og ned. Lokalguiden fortæller om parken og de forskellige områder, vi når ikke det hele men vil får et fantastisk indtryk af den impnenrede natur. 

Der vil være mulighed for at finde sig en bid frokost i løbet af dagen, og om aftenen kan vi sætte os til bords i hotellets restaurant og nyde den inkluderede middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Gangbro over turkisblåt vand i Plitvice nationalpark.

Gangbro over turkisblåt vand i Plitvice nationalpark.

8. dag: Hjemrejse 

Efter tidlig morgenmad kører vi mod Zagreb, hvorfra vi flyver med Croatian Airlines hjem til København. Vi er fremme i København midt på dagen efter en dejlig ferie i Kroatien.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Kristal ***, Opatija
VisSkjul

Hotel Kristal er et lækkert 3-stjernet hotel, som ligger skønt lige ved byens strandpromenade med udsigt over Kvarnerbugten. Herfra er der blot fem minutters gang til centrum af Opatija. 

Hotellet har restaurant, bar, elevator, stor solterrasse samt indendørs pool. Receptionen kan være behjælpelig med valutaveksling, og på hotellet findes også en hæveautomat.

Værelser

Vi bor på pæne standardværelser på ca. 15-18 m2 beliggende med udsigt til Opatija. Værelserne har ikke balkon. Værelserne er udstyret med skrivebord, tv, telefon, gratis WiFi, minibar, sikkerhedsboks samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Mod tillæg kan der bestilles: 

 • Standard eneværelse på ca. 15-18 m2 med enkeltseng og beliggende med udsigt til Opatija
 • Superior dobbeltværelse med kig til havet på ca. 22-32 m2 (ingen balkon) 
 • Superior eneværelse på ca. 15-18 m2 med enkeltseng og kig til havet (ingen balkon) 
Hvem gad ikke ligge her og slappe af?
Hvem gad ikke ligge her og slappe af?
Dejlig udsigt fra hotellets terrasse.
Dejlig udsigt fra hotellets terrasse.
Standard dobbeltværelse.
Standard dobbeltværelse.
Indendørs pool.
Indendørs pool.
Skøn solterrasse med udsigt.
Skøn solterrasse med udsigt.
Restaurant på Hotel Kristal.
Restaurant på Hotel Kristal.
Restauranten på Hotel Kristal.
Restauranten på Hotel Kristal.
Hotellet ligger godt ved Kvarnerbugten i Opatija,
Hotellet ligger godt ved Kvarnerbugten i Opatija,

Hotel Jezero***, Plitvice
VisSkjul

Hotel Jezero ligger i hjertet af Plitvice Nationalpark, ca. 300 m fra parkens største sø, Kozjak. Omgivet af smuk natur, byder hotellet på et roligt ophold i behagelige omgivelser. Her findes nydelig restaurant, lobbybar, gratis WiFi og stor udendørs terrasse.

Værelser

Vi bor på pæne værelser med TV, minibar, sikkerhedsboks, badeværelse med brusebad eller badekar samt hårtørrer.

Hotellet ligger smukt midt i parken.
Hotellet ligger smukt midt i parken.
Hotellets facade.
Hotellets facade.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Restauranten.
Restauranten.