4-stjernet skib!
Krydstogter
11 Dage

Donaukrydstogtet over dem alle er rejsen mellem Bukarest i Rumænien og Wien i Østrig. Her får vi serveret hele syv lande og fire hovedstæder, mens vi nyder livet ombord på vores dejlige 4-stjernede skib.
 
Vores flodkrydstogt på Donau tager dig med på en fascinerende rejse gennem Rumænien, Bulgarien, Serbien, Kroatien, Ungarn, Slovakiet og Østrig, hvor vi oplever de store kulturelle og økonomiske forskelle, der præger Europa. Undervejs dykker vi ned i hele fire spændende hovedstæder, når vi tager på opdagelse i Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. 

Vi har inkluderet et stort udflugtsprogram, og vores kompetente rejseleder sørger for, at du er godt...

Donaukrydstogtet over dem alle er rejsen mellem Bukarest i Rumænien og Wien i Østrig. Her får vi serveret hele syv lande og fire hovedstæder, mens vi nyder livet ombord på vores dejlige 4-stjernede skib.
 
Vores flodkrydstogt på Donau tager dig med på en fascinerende rejse gennem Rumænien, Bulgarien, Serbien, Kroatien, Ungarn, Slovakiet og Østrig, hvor vi oplever de store kulturelle og økonomiske forskelle, der præger Europa. Undervejs dykker vi ned i hele fire spændende hovedstæder, når vi tager på opdagelse i Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. 

Vi har inkluderet et stort udflugtsprogram, og vores kompetente rejseleder sørger for, at du er godt klædt på til de mange store oplevelser, der venter i land. For dem, der vil have det hele med, er der mulighed for spændende ekstraarrangementer i flere af byerne.

Ombord på det dejlige skib nyder vi helpension i restauranten og underholdning om aftenen i den hyggelige lounge.

Kort - Donau - Bukarest - Wien - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
1.500 ,-
Dobbeltkahyt med øvredæk med fransk altan
2.000,-
Suite på øvre dæk med fransk altan
6.400,-
Enekahyt på hovedæk med mindre vindue
3.500,-
Enekahyt med mellemdæk med fransk altan
5.000,-
Enekahyt på øvre dæk med fransk altan
5.500,-
Drikkepakke ombord
1.450,-
Afbestillingforsikring
1.510,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Belogradchik · Sælges kun på ruten Wien-Bukarest
400,-
Klippehospitalet
475,-
Wienerkoncert
675,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Bukarest/Wien t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 10 nætter ombord på MS River Sapphire**** 
 • 10 x morgenmad (2.-11. dag)
 • 9 x frokost (2.-10. dag)
 • 10 x middag (1.-10. dag)
 • Eftermiddagskaffe og kage ombord (når der ikke er udflugter)
 • Velkomstdrink ombord
 • Levende musik ombord
 • Byvandring i Vidin
 • Byrundtur i Beograd
 • Byvandring i Novi Sad 
 • Byvandring i Vukovar 
 • Byrundtur i Budapest
 • Byvandring i Bratislava
 • Byrundtur i Wien, inkl. besøg i Stephansdom
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 865,- 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarrangementer

Ekstraarrangementer skal bestilles sammen med rejsen.

Dagsprogram

Krydstogt fra Wien til Bukarest: 26. maj, 25. august og 14. september

1. dag: Wien, Østrig

Om formiddagen flyver vi med Austrian Airlines til Wien 

Efter ankomst tager vi sammen ud og ser lidt af byen, blandt andet det pudsige og farverige Hundertwasserhus. Herefter har vi lidt tid på egen hånd, inden vi kører til vores 4-stjernede skib, som ligger i udkanten af byen i området Nussdorf. 

Mens vores bagage bliver båret til kahytterne, får vi en velkomstdrink og introduceres til skibets besætning. Om aftenen nyder vi rejsens første middag i skibets restaurant.

Inkluderede måltider: Middag.

Det farverige Hundertwasserhus.

Det farverige Hundertwasserhus.

2. dag: Endnu mere Wien

Vi fortsætter gårsdagens byrundtur i den gamle klassiske kejserby. Vi ser de pompøse bygninger Hofburg og Den Spanske Rideskole omkring Ringstrasse, der vidner om fordums storhed, hvor Wien var hovedstad i kejserriget Østrig-Ungarn. Når vi passerer Musikverein og parlamentet, bliver man som dansker ganske stolt, da de pompøse bygninger er tegnet af vores egen Theophil Hansen.

Vores byrundtur fører os også til den gamle bydel med hyggelige gader og imponerende bygninger i jugendstil. Stephansdom ligger centralt, og vi kigger ind i den imponerende katedral. Herefter har vi tid på egen hånd, inden vi kører retur til skibet, hvor frokosten serveres.

Om eftermiddagen er der mulighed for at nyde Wien i eget regi. Der er sporvogn cirka 500-800  meter fra båden, så der er ikke langt til flotte seværdigheder og en kop kaffe med et velsmagende stykke Sachertorte. 
  
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Wienerkoncert

Hvad er mere oplagt end at se en ægte wienerkoncert, nu vi er i Wien? Programmet varierer og byder forskellig klassisk musik af komponister som Strauss, Mozart, Lehár eller Kalman. 

Pompøse og smukke Wien.

Pompøse og smukke Wien.

3. dag: Bratislava, Slovakiet

I løbet af de tidlige morgentimer er vi ankommet til Slovakiets lille, charmerende hovedstad Bratislava. Her går vi på byvandring i den gamle bydel med små gyder, elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer. Den mest berømte af bygningerne er Primat-paladset, som er malet i en karakteristisk lyserød farve.

Sidst på eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse i butikker og nyde livet på de mange fortovscaféer, hvor priserne er yderst rimelige. Skibet lægger til helt inde i centrum.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Bratislava slot i Slovakiet

Bratislava slot i Slovakiet

4. dag: Budapest, Ungarn

Vi nyder formiddagens smukke sejlads igennem Donauknæet, inden vi ankommer til Budapest ved middagstid.

Efter en dejlig frokost på skibet skal vi på en byrundtur med bus, hvor vi fornemmer Budapests elegance, historie og melankoli. Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, der er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur.

Donaufloden og vores skib ligger centralt i centrum, og ikke langt fra skibet finder du hyggelige caféer og Budapests berømte markedshal.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udkig til Donau og Parliamentet fra Fiskerbastionen i Budapest.

Udkig til Donau og Parliamentet fra Fiskerbastionen i Budapest.

5. dag: Budapest, Ungarn

Nyd dagen på egen hånd i Budapest. Har du mod på et lille eventyr, kan vi anbefale et af Budapests mange kurbade. Gellertbadet er det mest berømte og populært blandt turister. Szechenyi er svært at udtale, men yderst populært blandt de lokale. Rejselederen er behjælpelig med logistikken, og derefter er det bare at hoppe i et af de utallige bassiner.

Vi sejler først fra Budapest kl. 21.00, så du har god tid til egne eventyr og måske lidt shopping. Du kan også deltage i formiddagens ekstraudflugt til det historiske klippehospital. Inden middagen vil der være underholdning på skibet af en ungarsk sigøjnerduo. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Klippehospitalet

Om formiddagen skal vi besøge et af de mest fascinerende og unikke, historiske monumenter i Ungarn. Under Budaslottet i hjertet af Budapest ligger der et nødhospital, som blev bygget ind i den rå klippe i 1930´erne. Hospitalet var i drift helt frem til 1960 og står stadigvæk, som det gjorde dengang.

I de gamle underjordiske rum får vi et enestående indblik i, hvordan hospitalet fungerede under især 2. Verdenskrig. Mere end 200 voksfigurer er opstillet i bunkeren, og de er med til at gøre besøget særdeles livagtigt.

Szechenyi-kurbadet i Budapest.

Szechenyi-kurbadet i Budapest.

6. dag: Vukovar, Kroatien

Velkommen til Kroatien og byen Vukuvar, der er beliggende i landets østlige del og blandt de lokale kaldes "heltenes by". Under Balkan-krigene blev Vukovar belejret og bombarderet i 87 dage i 1991, og på dagens byvandring ser vi blandt andet den nye bydel, som er blevet opført efter krigene. Tidligere var Vukovar en meget smuk by fyldt med elegante barokke bygninger fra den habsburgske periode - i dag står byens gamle ødelagte vandtårn, som et skræmmende symbol på krigens lidelser, ligesom du stadig kan se bygninger med skudhuller og granatsplinter. På byvandringen fortæller rejselederen om byens mørke historie, som bevæger de fleste.

Vi er tilbage på skibet sidst på eftermiddagen, hvor du kan slappe af inden aftenens middag. Vi sejler fra Vukovar kl. 21.00, så du har tid til flere oplevelser på egen hånd i Vukovar. Du kan eventuelt besøge et af byens interessante museer? 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vukovar, der blandt de lokale kaldes "heltenes by".

Vukovar, der blandt de lokale kaldes "heltenes by".

7. dag: Novi Sad, Serbien

Skibet lægger til i Serbiens tredjestørste by, Novi Sad. På en lille byrundtur nyder vi den hyggelige by til fods. I Novi Sad boede Albert Einstein med sin familie i forrige århundrede, og serberne ynder at fortælle, at Einsteins serbiske kone havde en finger med i spillet i hans banebrydende relativitetsteori. Byen er i dag en charmerende og livlig by. Novi Sad var i lange perioder en del af Habsburgerriget og har et meget europæisk udtryk. Her er hyggelige gågader med caféer og parker ikke langt fra Donau, som er byens livsnerve. I 1999 blev broerne i byen bombet, og ruinerne hæmmede i flere år sejlads gennem byen.

Sammen med rejselederen spadserer vi en tur gennem byens gamle historiske centrum, som er fyldt med storslåede gamle bygninger. Vi går igennem de smalle gader og besøger fiskernes marked og oplever det lokale liv. Efter byrundturen kan du måske slå dig ned på en af de traditionelle serbiske pubber - også kaldet "kafanas" - og nyde en af de lokale drikke.

Midt på dagen er der frokost på skibet, og resten af eftermiddagen kan bruges til at gå på opdagelse i den hyggelige by eller måske lidt afslapning på skibets soldæk. Du kan også deltage i eftermiddagens udflugt et vinery, hvor du kan smage på serbiske vine. 
(denne udflugt bestilles og betales ombord). 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Hyggelige Novi Sad.

Hyggelige Novi Sad.

8. dag: Beograd, Serbien

Vi indleder dagen med en byrundtur med bus i Beograd, hvor vi blandt andet ser den berømte Kalemegdan-fæstning og byens imponerende Sankt Sava-katedral, som der stadig bygges på. Vi oplever også atmosfæren på byens hyggelige gågade Knez Mihajlova. Her finder du mange cafeer og butikker i gåafstand fra vores skib.

Frokosten nyder vi i en lokal restaurant i et meget hyggeligt område, lige uden for Beograd. Vi smager de lokale retter og naturligvis den herlige blommebrændevin Slivovitsa, mens landsbyens musikere underholder.

Om aftenen venter middagen ombord, efterfulgt af et show med serbisk folklore. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den imponerende Sankt Sava katedral i Beograd.

Den imponerende Sankt Sava katedral i Beograd.

9. dag: Jernporten

I dag venter der os et af togtets helt store højdepunkter, når vi sejler i alt 100 kilometer gennem den berømte Jernport - en lang, dramatisk kløft, mellem Serbien og Rumænien, der er udnævnt til botanisk naturpark. Her er Donaufloden mere end 80 meter dyb. I 1972 åbnede man et vandkraftværk, og et omfattende system af sluser har tæmmet det tidligere så frygtede stykke af Donau. Det er en fornøjelse at sidde på soldækket og nyde Jernportens dramatiske naturskabte mesterværk. 

I aften er vi alle inviteret til kaptajnens gallamiddag. Vi nyder en lækker 5-retters menu, og efter middagen er der mulighed for at få rørt benene, når skibets musikere spiller op til dans.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Jernporten ved grænsen mellem Serbien og Rumænien, hvor floden Donau indsnævres.

Jernporten ved grænsen mellem Serbien og Rumænien, hvor floden Donau indsnævres.

10. dag: Vidin, Bulgarien

Om morgenen vågner vi op i den bulgarske havneby Vidin, som har spillet en stor rolle i Bulgariens historie. Selvom vi er langt fra havet, er Vidin kendt for som giver ekstra liv omkring floden. Her ser vi fæstningen Baba Vida fra 1200-tallet, der er Bulgariens bedst bevarede middelalderfæstning.

Efter en lille byrundtur, er der tid til at nyde byen på egen hånd. Du kan også vælge at deltage i en ekstraudflugt. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Belogradchik

Tag med på udflugt til Belogradchik, der ligger 50 kilometer syd for Vidin. Her venter et fascinerende landskab af klippeformationer. Mejslet ind i klipperne troner den Belogradchik-fæstningen, hvis historie går tilbage til før Kristi fødsel.

Hvis du vil have fuldt udbytte af turen, kræver det, at du er godt gående, da vi skal gå nogle hundrede meter op ad bakke. Til gengæld er belønningen for gåturen stor, da vi får en helt fantastisk udsigt over Belogradchik-klipperne, der hæver sig 200 meter over det omkringliggende, smukke landskab. De mange klippeformationer af sandsten ligner alt fra skolepiger til gorillaer, og der er mange spændende legender forbundet med de pudsige formationer.

Imponerende klippeformationer ved Belogradchik.

Imponerende klippeformationer ved Belogradchik.

11. dag: Bukarest, Rumænien

Om morgenen forlader vi vores dejlige skib, som ligger i Turnu Magurele. Herfra er der cirka 2,5 times køretur til Bukarest, og hvis tiden tillader det kører vi igennem byen og ser nogle af de smukke seværdigheder udefra, inden vi kører til lufthavnen. Vi flyver med Austrian Airlines via Wien til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Krydstogt fra Bukarest til Wien: 5. juni, 4. september og 24. september

1. dag: Ankomst til Bukarest, Rumænien

Med Austrian Airlines flyver vi sammen via Wien til Rumæniens hovedstad Bukarest. Hvis tiden tillader det, kører vi gennem Bukarest, inden vi fortsætter til Turnu Magurele ved Donau.

Her venter vores flotte 4-stjernede skib på at byde os velkommen til et spændende flodkrydstogt gennem Europa. Mens vi  sætter os til bords for at slappe lidt af over en sen middag, sørger besætningen for at bære bagagen ombord. Efter middagen kan du fortsætte aftenen i skibets hyggelige lounge. Med Rumænien om styrbord og Bulgarien om bagbord indleder vi vores krydstogt på Donau.

Inkluderede måltider: Middag. 

2. dag: Vidin, Bulgarien

Om morgenen vågner vi op i den bulgarske havneby Vidin, som har spillet en stor rolle i Bulgariens historie. Selvom vi er langt fra havet, er Vidin kendt for som giver ekstra liv omkring floden. Her ser vi fæstningen Baba Vida fra 1200-tallet, der er Bulgariens bedst bevarede middelalderfæstning.

Efter en lille byrundtur, er der tid til at nyde byen på egen hånd. Du kan også vælge at deltage i en ekstraudflugt. 

Inden aftenens middag hygger vi os med den velkomstdrink, som vi ikke nåede dagen før. Her får vi også en lille introduktion til skibets venlige besætning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

3. dag: Jernporten

I dag venter der os et af togtets helt store højdepunkter, når vi sejler i alt 100 kilometer gennem den berømte Jernport - en lang, dramatisk kløft, mellem Serbien og Rumænien, der er udnævnt til botanisk naturpark. Her er Donaufloden mere end 80 meter dyb. I 1972 åbnede man et vandkraftværk, og et omfattende system af sluser har tæmmet det tidligere så frygtede stykke af Donau. Det er en fornøjelse at sidde på soldækket og nyde udsigten til Jernportens dramatiske naturskabte mesterværk. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Jernporten ved grænsen mellem Serbien og Rumænien, hvor floden Donau indsnævres.

Jernporten ved grænsen mellem Serbien og Rumænien, hvor floden Donau indsnævres.

4. dag: Beograd, Serbien

Dagen indledes med en byrundtur med bus i Beograd, hvor vi blandt andet ser den berømte Kalemegdan-fæstning og byens imponerende Sankt Sava-katedral, som der stadig bygges på. Vi oplever også atmosfæren på byens hyggelige gågade Knez Mihajlova. Her finder du mange cafeer og butikker i gåafstand fra vores skib.

Frokosten nyder vi  i et naturskønt område udenfor Beograd, hvor frokosten nydes på en familie ejet restaurant.  I Serbien spiser man godt - især på landet. Vi smager de lokale retter og naturligvis den herlige blommebrændevin Slivovitsa, mens landsbyens musikere underholder.

Om aftenen venter middagen ombord, efterfulgt af et show med serbisk folklore. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Festligt show med serbisk folklore.

Festligt show med serbisk folklore.

5. dag: Novi Sad, Serbien

Skibet lægger til i Serbiens tredjestørste by, Novi Sad. På en lille byrundtur nyder vi den hyggelige by til fods. I Novi Sad boede Albert Einstein med sin familie i forrige århundrede, og serberne ynder at fortælle, at Einsteins serbiske kone havde en finger med i spillet i hans banebrydende relativitetsteori. Byen er i dag en charmerende og livlig by. Novi Sad var i lange perioder en del af Habsburgerriget og har et meget europæisk udtryk. Her er hyggelige gågader med cafeer og parker ikke langt fra Donau, som er byens livsnerve. I 1999 blev broerne i byen bombet, og ruinerne hæmmede i flere år sejlads gennem byen.

Sammen med rejselederen spadserer vi en tur gennem byens gamle historiske centrum, som er fyldt med storslåede gamle bygninger. Vi går igennem de smalle gader og besøger fiskernes marked og oplever det lokale liv. Efter byrundturen kan du måske slå dig ned på en af de traditionelle serbiske pubber - også kaldet "kafanas" - og nyde en af de lokale drikke.

Midt på dagen hygger vi os over frokosten på skibet. Resten af eftermiddagen kan bruges til at gå på opdagelse i den hyggelige by eller måske afslapning på skibets soldæk? Du kan også deltage i eftermiddagens udflugt til et vinery, hvor vi skal smage på nogle af de lokale serbiske vine. 
(Denne udflugt bestilles og betales ombord) 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Charmerende Novi Sad i Serbien.

Charmerende Novi Sad i Serbien.

6. dag: Vukovar, Kroatien

Velkommen til Kroatien og byen Vukovar, der er beliggende i landets østlige del og blandt de lokale kaldes "heltenes by". Under Balkan-krigene blev Vukovar belejret og bombarderet i 87 dage i 1991, og på dagens byvandring ser vi blandt andet den nye bydel, som er blevet opført efter krigene. Tidligere var Vukovar en meget smuk by fyldt med elegante barokke bygninger fra den habsburgske periode - i dag står byens gamle ødelagte vandtårn, som et skræmmende symbol på krigens lidelser, ligesom du stadig kan se bygninger med skudhuller og granatsplinter. På byvandringen fortæller rejselederen om byens mørke historie, som bevæger de fleste.

Vi er tilbage på skibet midt på dagen, hvor du kan nyde frokosten, mens skibet letter anker og fører os videre på vores sejlads mod Ungarn.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Velkommen til Kroatien og byen Vukovar

Velkommen til Kroatien og byen Vukovar

7. dag: Budapest, Ungarn

Vi ankommer til Budapest ved middagstid, og efter frokosten skal vi på en byrundtur med bus, hvor vi fornemmer Budapests elegance, historie og melankoli.

Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, der er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. 

Donaufloden og vores skib ligger centralt i centrum, og ikke langt fra skibet finder du hyggelige caféer og Budapests berømte markedshal.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigten over Donau er betagende.

Udsigten over Donau er betagende.

8. dag: Budapest, Ungarn 

Nyd dagen på egen hånd i Budapest. Har du mod på et lille eventyr, kan vi anbefale et af Budapests mange kurbade. Gellertbadet er det mest berømte og populært blandt turister. Szechenyi er svært at udtale, men yderst populært blandt de lokale. Rejselederen er behjælpelig med logistikken, og derefter er det bare at hoppe i et af de utallige bassiner.

Vi sejler først fra Budapest kl. 21.00, så du har god tid til egne eventyr og måske lidt shopping. Du kan også deltage i formiddagens ekstraudflugt til det historiske klippehospital. Inden middagen vil der være underholdning på skibet af en ungarsk sigøjnerduo. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Klippehospitalet

Om formiddagen skal vi besøge et af de mest fascinerende og unikke, historiske monumenter i Ungarn. Under Budaslottet i hjertet af Budapest ligger der et nødhospital, som blev bygget ind i den rå klippe i 1930´erne. Hospitalet var i drift helt frem til 1960 og står stadigvæk, som det gjorde dengang.

I de gamle underjordiske rum får vi et enestående indblik i, hvordan hospitalet fungerede under især 2. Verdenskrig. Mere end 200 voksfigurer er opstillet i bunkeren, og de er med til at gøre besøget særdeles livagtigt.

Szechenyi-termalbadet i Budapest.

Szechenyi-termalbadet i Budapest.

9. dag: Bratislava, Slovakiet

Vi nyder formiddagens sejlads på Donau, hvor vi blandt andet sejler igennem Gabcikovo-slusen, inden vi anløber Bratislava. Her går vi på byvandring i den gamle bydel med små gyder, elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer. Den mest berømte af bygningerne er Primat-paladset, som er malet i en karakteristisk lyserød farve.

Sidst på eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse i butikker og nyde livet på de mange fortovscafeer, hvor priserne er yderst rimelige. Skibet lægger til helt inde i centrum.

I aften er vi alle inviteret til kaptajnens gallamiddag. Vi nyder en lækker 5-retters menu, og efter middagen er der mulighed for at få rørt benene, når skibets musikere spiller op til dans.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Lokalguide Lucia fortæller om hyggelige Bratislava.

Lokalguide Lucia fortæller om hyggelige Bratislava.

10. dag: Wien, Østrig

I løbet af den tidlige morgen er vi ankommet i Wien, og på formiddagens udflugt skal vi opleve den klassiske og meget smukke, gamle kejserby. Vi ser de pompøse bygninger Hofburg og Den Spanske Rideskole omkring Ringstrasse, der vidner om fordums storhed, hvor Wien var hovedstad i kejserriget Østrig-Ungarn. Når vi passerer Musikverein og parlamentet, bliver man som dansker ganske stolt, da de pompøse bygninger er tegnet af vores egen Theophil Hansen

Vores byrundtur fører os også til den gamle bydel med hyggelige gader og imponerende bygninger i jugendstil. Stephansdom ligger centralt, og vi kigger ind i den imponerende katedral. Herefter har vi tid på egen hånd, inden vi kører retur til skibet, hvor frokosten serveres.

Om eftermiddagen er der mulighed for at nyde Wien i eget regi. Vi lægger til lidt udenfor Wien bydelen Nussdorf,  Der er sporvogn ca. 500-700 meter fra båden, og det tager ca. 20 min. med sporvognen,  så der er ikke langt til flotte seværdigheder og en kop kaffe med et velsmagende stykke Sachertorte. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Wienerkoncert

Hvad er mere oplagt end at se en ægte klassisk wienerkoncert, nu vi er i Wien? Programmet varierer og byder på forskellig klassisk musik af komponister som for eksempel Strauss, Mozart, Lehár eller Kalman. 

Hofburg i Wien.

Hofburg i Wien.

11. dag: Mere Wien og hjemrejse

Om formiddagen har du endnu et par timer til at opleve mere af Wien på egen hånd, inden vi om eftermiddagen flyver til København med Austrian Airlines.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS River Sapphire ****
VisSkjul

Det skønne 4-stjernede skib MS River Sapphire danner en perfekt ramme om vores populære flodkrydstogter på Donau.

MS River Sapphire har 82 kahytter fordelt på tre dæk og rummer blandt andet en hyggelig panoramalounge/bar, lille fitnessrum, elevator (ej til hoveddæk og soldæk) samt mulighed for gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det.

Restauranten ligger i stævnen på mellemdækket, og på det indbydende soldæk finder du en jacuzzi samt solstole og god plads til at nyde vejret og det forbipasserende landskab. 

Måltider

I skibets restaurant serveres de inkluderede måltider, der består af en lækker morgenmadsbuffet samt flereretters menuer serveret ved bordene til frokost og middag.

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin, mineralvand,  sodavand og juice, kaffe og te (ikke specialkaffe) serveret i glas fra kl. kl. 09.00-24.00.  Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten. 

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket.

Mod tillæg kan der bestilles

 • Enekahytter på hoveddæk 
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk med fransk altan
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk med fransk altan
 • Suiter på øvre dæk med fransk altan

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk 

Pæne og udvendige kahytter på ca. 15 m2 indrettet med tv, sikkerhedsboks, telefon, aircondition, minibar (mod betaling) samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. 

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 15 m2 indrettet med tv, sikkerhedsboks, telefon, aircondition, minibar (mod betaling) samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. 

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 15 m2 indrettet med tv, sikkerhedsboks, telefon, aircondition, minibar (mod betaling) samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. 

Suiter på øvre dæk 

Pæne suiter på 23 m2 indrettet med tv, sikkerhedsboks, telefon, aircondition, minibar (mod betaling) lille siddegruppe og skrivebord samt badeværelse med badekar og bruseniche samt hårtørrer. Suiterne på øvre dæk har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.

MS River Sapphire på Donau med Budapests smukke parlamentsbygning i baggrunden.
MS River Sapphire på Donau med Budapests smukke parlamentsbygning i baggrunden.
MS River Sapphire på Donau i Budapest.
MS River Sapphire på Donau i Budapest.
Velkommen i lobbyen og receptionen på MS River Sapphire.
Velkommen i lobbyen og receptionen på MS River Sapphire.
Skibets lounge og barområde.
Skibets lounge og barområde.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning og udsigten i skibets lounge.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning og udsigten i skibets lounge.
Skibets restaurant.
Skibets restaurant.
Skibets restaurant.
Skibets restaurant.
Motionsrummet ombord på MS River Sapphire.
Motionsrummet ombord på MS River Sapphire.
Skibets soldæk.
Skibets soldæk.
Skibets soldæk.
Skibets soldæk.
Eksempel på kahyt på hoveddæk.
Eksempel på kahyt på hoveddæk.
Eksempel på kahyt på hoveddæk.
Eksempel på kahyt på hoveddæk.
Eksempel på kahyt på mellem- og øvre dæk.
Eksempel på kahyt på mellem- og øvre dæk.
Eksempel på kahyt på mellem- og øvre dæk.
Eksempel på kahyt på mellem- og øvre dæk.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.