Inkl. alle udflugter

Svalbard · Et arktisk eventyr · 2021

Flyrejser
5 Dage

Nu har du en enestående chance for at opleve isbjørnenes rige på en unik rejse til Svalbard. Her tager vi blandt andet på hundeslædetur, går på nordlysjagt og dykker ned i den norske øgruppes fascinerende og barske historie. En rejse for dig med en opdagelsesrejsende i maven!

Midt i Ishavet mellem Nordnorge og Nordpolen finder man det uspolerede arktiske ørige Svalbard, der på én og samme tid er både barskt, enestående og skrøbeligt. Landskabet er eventyrligt med stejle fjelde, sneklædte bjerge og et enestående dyreliv. Magien udspiller sig særligt om vinteren, når de mørke polarnætter har sænket sig over øgruppen. Hovedbyen Longyearbyen ligger...

Nu har du en enestående chance for at opleve isbjørnenes rige på en unik rejse til Svalbard. Her tager vi blandt andet på hundeslædetur, går på nordlysjagt og dykker ned i den norske øgruppes fascinerende og barske historie. En rejse for dig med en opdagelsesrejsende i maven!

Midt i Ishavet mellem Nordnorge og Nordpolen finder man det uspolerede arktiske ørige Svalbard, der på én og samme tid er både barskt, enestående og skrøbeligt. Landskabet er eventyrligt med stejle fjelde, sneklædte bjerge og et enestående dyreliv. Magien udspiller sig særligt om vinteren, når de mørke polarnætter har sænket sig over øgruppen. Hovedbyen Longyearbyen ligger på øgruppens største ø, Spitsbergen, hvor gaderne i polarnætterne kun er oplyst af gadelamper, stjerneskær, nordlys og månen. På øgruppen bor der cirka 2.500 mennesker, flere tusinde isbjørne, et utal af sæler og hvalrosser samt flere millioner havfugle, som lever side om side i den arktiske vildmark, hvor mere end to tredjedele er beskyttede reservater og nationalparker.

Det spændende udflugtsprogram sørger for, at vi får det autentiske Svalbard helt ind under huden. Glæd dig blandt andet til spændende museumsbesøg, hvor vi bliver klogere på øgruppens interessante historie, udflugt til vildmarken på jagt efter nordlys og en uforglemmelig tur med hundeslæde. 

Fra midt oktober til midt februar er der polarnætter på Svalbard og dermed mørkt hele døgnet. Efter polarnætterne kommer blåtiden, hvor der i dagtimerne indfinder sig et helt specielt lys med smukke blå nuancer - noget, som må opleves for helt at forstås. Uanset om du rejser i januar eller februar er det i disse måneder, at vi har de bedste muligheder for at opleve det dansende nordlys, som kan finde på at vise sig allerede ved frokosttid. Svalbard har altid været omgivet af mystik, og har du lidt eventyrlyst i blodet, vil du helt sikkert blive fascineret af det lille samfund.
 

Kort over Svalbard - Norge

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.500,-
Afbestillingsforsikring
799,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Longyearbyen t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Longyearbyen på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost (1. dag)
 • 3 x middag (1. 3. og 4. dag)
 • 1 x middag, inkl. drikkevarer (2. dag)
 • Besøg på Svalbard Museum
 • Nordlysaften i vildmarken
 • Besøg på hundegård
 • Hundeslædetur
 • Bæltekøretøjssafari i Adventdalen
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Bemærk: Vi tager forbehold for programændringer forårsaget af vejrforhold. Læs mere om særlige forhold vedrørende rejser til Svalbard i de praktiske oplysninger.

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til aktive rejser. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Dagsprogram

1. dag: Longyearbyen 

Vi flyver tidligt med Norwegian eller SAS fra København via Oslo til Longyearbyen, hvor vi ankommer ved middagstid. Her befinder vi os i en dal omkranset af fjelde, og du kan allerede nu begynde at vænne dig til, at rensdyr uforstyrret færdes i gadebilledet på lige fod med lokalbefolkningen. Du vil også se, at mange lokale bærer skydevåben, idet isbjørnene aldrig er langt væk. Da det er mørkt døgnet rundt store dele af vinteren, er mange af indbyggerne også udstyret med pandelygter, og i centrum af byen vil man kunne se særskilte veje til snescooterne.

Fra lufthavnen kører vi til centrum af Longyearbyen, hvor vi stopper ved restauranten Steakers Svalbard, der vidner om det lille samfunds historie. Restaurantens indre er bygget af gammelt drivtømmer og materialer, som er fundet i den barske natur. Væggene er prydet af billeder og fangstudstyr, som de barske mænd og kvinder benyttede sig af, da pelsjægerlivet var på sit højeste. Midt i disse autentiske og hyggelige rammer nyder vi en hjemmelavet elgburger med tyttebærrømme og søde fritter - et måltid der er særligt populært blandt de lokale. Efter frokost går vi til hotellet, som ligger blot 500-600 meter længere nede ad gaden.

Om eftermiddagen har du tid på egen hånd til at finde dig til rette i de nye omgivelser og nyde den fantastiske udsigt over Isfjorden. Hotellet er hyggeligt med knitrende pejs, sauna og en pub, som er et naturligt samlingssted for både gæster og lokale. Om aftenen samles vi i hotellets restaurant for at nyde en fælles middag og den smukke udsigt.

Inkluderede måltider: Frokost og middag. 

Longyearbyen i polarnatten.

Longyearbyen i polarnatten.

2. dag: Svalbard Museum og nordlysaften med middag

Efter et godt morgenmåltid følger vi med rejselederen til Svalbard Museum, som ligger cirka 200 meter fra hotellet. Her skal vi lære meget mere om det lille ørige, der blev fundet af nederlandske Willem Barentsz i slutningen af 1500-tallet. Vi hører også om det store hvalfangsteventyr, som efterfølgende tiltrak mennesker fra hele verden i søgen på rigdom og lykke. I 1700-tallet tog Ruslands zar Peter den Store også del i eventyret, hvilket giver det barske samfunds interessante historie endnu en spændende dimension. Her findes også adskillige kulminer, og de mange store indtjeningsmuligheder har igennem tiderne været årsag til mange stridigheder. Så mange, at man i 1924 underskrev en traktat i Paris, der skulle sikre Norge suverænitet over øerne. Mere end 30 lande og stater har underskrevet aftalen, som samtidig giver disse lande ret til fisk og fangst i de respektive territoriale farvande. Danmark er selvfølgelig også en del af denne aftale. På museet får vi også et  indblik i dyrelivet på Svalbard og den sparsomme vegetation. Frokosten er på egen hånd, men der er både en café og mulighed for at finde sig en sandwich inden for gåafstand fra hotellet.

Sidst på dagen tager vi sammen ud i vildmarken, som også i de mørke vintermåneder er særdeles stemningsfyld. Vi kører cirka ti kilometer uden for byen til Camp Barentz, der ligger i Adventsdalen. Her har vi nemlig optimale betingelser for at opleve nordlyset. Her i mørket kommer naturen tæt på. Vi er naturligvis ledsaget af en bevæbnet guide, som passer på os. Hvis vi er heldige, ser vi også rensdyr. Det autentiske Camp Barentz er en tro kopi af den hytte, som Willem Barentz overvintrede i på Novaja Semija i 1596. Her nyder vi et måltid helt i Svalbards ånd, og vores vært fortæller om nordlysets mystik og hemmeligheder. I den lille hytte sidder vi omkring et bål, og sidst på aftenen kan vi nippe til bålkaffen og den hjemmelavede kage til lyden af bålets knitren. Det er nok en af de oplevelser, som aldrig går i glemmebogen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Ved Camp Barentz danser nordlyset smukt på hilmen.

Ved Camp Barentz danser nordlyset smukt på hilmen.

3. dag: Hundeslædetur

Dagens udflugt byder på en helt unik oplevelse og er et af rejsens absolutte højdepunkter. På Svalbard findes der omkring 300 slædehunde, som dels er Grønlandshunde og krydsninger mellem Grønlandshund og Husky. Fra Longyarbyen kører vi ud i Bolterdalen til Karina og Martin, som driver hundegården Green Dog Svalbard. Det er kyndige folk, som har mere end 14 års erfaring fra Svalbard, Grønland, Siriuspatruljen og med hundeslædeturisme. De bygger selv slæderne og fanger selv sælerne, der bruges til hundefoder, så dagens oplevelse bliver både personlig og autentisk.

Ved ankomsten får alle udleveret en vind- og vandtæt dragt, støvler, hue og vanter, og så får vi en grundig introduktion til hundene og kørslen med slæderne. Vi hjælper hinanden med at give hundene seler på og gøre slæderne klar - alt imens de ivrige hunde gør og er utålmodige efter at komme afsted. Vi kører i hold på otte, som føres an af en guide. Undervejs stopper vi, så vi kan tage billeder og klappe hundene. Hvis vi er heldige ser vi rensdyr undervejs og måske endda polarræve. Forhåbentlig får vi også mulighed for at opleve, at nordlyset byder op til dans. Efter nogle timer i den mageløse natur, hvor vi er omgivet af smukke bjerge og det hvide landskab, er vi tilbage på hundegården. Når vi har spændt hundene fra, byder guiden på lidt varmt at drikke, og vi får også mulighed for at hilse på det nyeste kuld hvalpe på gården.

Bemærk: Vi gør opmærksom på, at turen med hundeslæden er egnet til alle med gennemsnitlig fysik, men ikke for folk med eksempelvis meget dårlig ryg eller hofter. Ligesom man skal være indstillet på, at en af deltagerne på slæden selv skal køre denne. Tag gerne en snak med ejerne af hundegården inden turen, hvis du er i tvivl. 

Dagens frokost og resten af eftermiddagen er på egen hånd i Longyearbyen, som iøvrigt er opkaldt efter den engelske mineejer John Munroe Longyear. Middagen nyder vi sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

På hundeslæder ud og fange Nordlystet.

På hundeslæder ud og fange Nordlystet.

4. dag: Bæltekøretøjssafari

I dag skal vi på en spændende bæltekøretøjssafari. Vi bliver hentet af de store vogne på vores hotel, hvorefter vi kører ud af byen i den magiske polarnat, som man aldrig bliver træt af. Vi kører over den frosne Adventsdal og er solen gået ned, stopper vi undervejs for at spejde efter det særlige naturfænomen. Her har vi også en smuk udsigt over Longyearbyen, som lyser op i horisonten. Vi følger vejen til den gamle nordlysstation, og her byder guiden på lidt varmt at drikke. Stationen er i dag nedlagt og erstattet af Norges mest moderne nordlysobservatorium Kjell Henriksen Observatoriet i Longyearbyen. Den nye station rummer instrumenter fra hele syv lande og 16 forskellige forskningsorganisationer, der studerer det sælsomme fænomen. Om dagen er nordlyset svagere end om aftenen, men til gengæld er lyset mere rødligt. Den røde farve kan være vanskelig at se med det blotte øje, men fanges meget bedre, når man tager billeder med sit kamera. Vores lokalguide fortæller historier undervejs om øriget og livet her, som først i 1974 blev forbundet med resten af verdenen. På grund af isen var befolkningen nemlig i vinterperioden afskåret fra den øvrige verden, indtil man byggede lufthavnen i Longyearbyen.

Frokosten er på egen hånd, og eftermiddagen er sat af til egne oplevelser. Der findes flere spændende aktiviteter i byen, og rejselederen kommer gerne med forslag. Du kan blandt andet besøge Nordpolsekspeditonsmuseet, hvor du kan blive klogere på luftskibsekspeditioner mod Nordpolen. Du kan også forkæle dig selv med en rigtig gourmetoplevelse på en af Norges bedste restauranter Huset, der ligger i Svalbard. Udover smagsoplevelser ud over det sædvanlige, vil du nok også blive imponeret over restaurantens vinsamling, der er Skandinaviens største med flere end 20.000 flasker. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant, hvor vi nyder den fælles afskedsmiddag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Nordlys over Svalbard.

Nordlys over Svalbard.

5. dag: Hjemrejse

Vi nyder morgenmaden på hotellet, og sidst på formiddagen er det tid til at køre mod lufthavnen og forlade isbjørnenes rige. Ved frokosttid flyver vi med Norwegian eller SAS via Oslo til København, hvor vi ankommer først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen ****, Longyearbyen
VisSkjul

Det 4-stjernede Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen ligger i hjertet af Longyearbyen og er med sin hyggelige atmosfære et naturligt mødested for både besøgende og lokale. Hotellet gennemgik en omfattende renovering i de tidlige vintermåneder i 2019. Fra hotellet er der en fantastisk udsigt over Isfjorden og det omkringliggende landskab med det majestætiske bjerg Hiorthfjellet. Luften er frisk, og de dejlige rammer er et godt udgangspunkt for vores store polareventyr. Svalbards lufthavn ligger desuden kun fire kilometer fra byen.

Hotellets Restaurant Nansen er særlig stolt over de lokale retter på menukortet med blandt andet hval, rensdyr og sælkød, som bliver leveret af de lokale jægere. Efter middagen kan du eventuelt nyde en øl eller en drink i Barentz Pubben, som er et populært og hyggeligt samlingssted. 

Værelser

Alle værelser er indrettet med tv, telefon, radio, minibar og badeværelse.

Læs mere om hotellet her.

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen.
Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen.
Restaurant Nansen på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen.
Restaurant Nansen på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen.
Afslapning og kaffe ved pejsen på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen.
Afslapning og kaffe ved pejsen på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen.