Barcelona · Storbyferie · 2023

Flyrejser
5 Dage

Oplev trendy Barcelonas store udbud af seværdigheder med enestående arkitektur, design og malerkunst. Vi bor i hjertet af byen i gåafstand til det berømte strøg, La Rambla.
 
Svulmende facader stråler i deres gamle pragt, side om side med bygninger af glas og stål i Cataloniens smukke hovedstad, Barcelona. Kulturperler og arkitektoniske mesterværker i verdensklasse opleves i byen, der er smukt anlagt mellem bjerge og ud mod Middelhavet.

Spaniens næststørste by er elegant og harmonisk med et præg af fornem borgerlighed. Listen over verdensberømte spanske kunstnere er alenlang, men sjældent har en enkelt person præget en storby så markant som...

Oplev trendy Barcelonas store udbud af seværdigheder med enestående arkitektur, design og malerkunst. Vi bor i hjertet af byen i gåafstand til det berømte strøg, La Rambla.
 
Svulmende facader stråler i deres gamle pragt, side om side med bygninger af glas og stål i Cataloniens smukke hovedstad, Barcelona. Kulturperler og arkitektoniske mesterværker i verdensklasse opleves i byen, der er smukt anlagt mellem bjerge og ud mod Middelhavet.

Spaniens næststørste by er elegant og harmonisk med et præg af fornem borgerlighed. Listen over verdensberømte spanske kunstnere er alenlang, men sjældent har en enkelt person præget en storby så markant som den revolutionære kunstner Antoni Gaudí, hvis fantasifulde arkitektur er blevet synonym med Barcelona.

Glæd dig til at se en af verdens mest særprægede katedraler, Gaudís La Sagrada Família, der er smuk, fascinerende og helt ulig nogen anden kirke. Gaudís livsværk er endnu ikke færdigbygget, men kirkens enestående interiør blev færdigt i november 2010, hvor det blev indviet af pave Benedict XVI. Såfremt du vil opleve kirken indefra, har du også mulighed for det, når du har tid på egen hånd i den spændende storby.
 
Vi oplever selvfølgelig det stemningsfulde liv på den berømte gade La Rambla. Du kan også tage en slentretur gennem den eksklusive forretningsgade Travessera de Gràcia, eller tage et smut på stranden. Er du ikke til strand eller shopping, kan du selvfølgelig altid nyde livet på en af de mange fortovscaféer, og smage dig igennem et hav af lækre spanske tapas med et tilhørende glas boblende cava.

Byens atmosfære giver plads til oplevelser for alle sanser. Det er let at komme rundt både til fods og med byens veludbyggede metrosystem. Farverige Barcelona er ganske enkelt en by, du aldrig bliver træt af.

Kort over Barcelona

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse · Afr. 18/9
1.675,-
Eneværelse · Afr. 11/9 og 1/10
1.375,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
440,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Montserrat inkl. frokost og boblevand
795,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Barcelona t/r
 • Skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Afr. 18/9: 4 nætter i Barcelona på Hotel Laietana Palace****
 • Afr. 11/9 og 2/10: 4 nætter i Barcelona på Hotel Cristal Palace****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x tapasfrokost (2. dag)
 • 1 x tapasmiddag (4. dag)
 • Lille byrundtur med bus i Barcelona
 • Spadseretur på La Rambla
 • Byvandring i det gotiske kvarter
 • Klippekort til metro TMB T-10 (10 klip) zone 1
 • Flamenco-show (4. dag)
 • Dansktalende rejseleder

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarrangementer

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: La Rambla

VI flyver med Norwegian direkte fra København til Barcelona. Efter ankomst tager vi på en kort byrundtur, hvor vi blandt andet kommer forbi monumentet til minde om søhelten Columbus og hans første rejse til Den Nye Verden.

Turen slutter med en lille spadseretur på den berømte La Rambla. En livlig gade, der ligger mellem Plaza de Catalunya og havnen. Her oplever vi byens sjæl, fortovscaféer, blomstersælgere, gøglere, karikaturtegnere og gadeartister.

Aftensmaden er på egen hånd, og rejselederen anbefaler gerne hyggelige spisesteder tæt på hotellet.

Afr. 2/10-2023: Vi flyver med SAS fra København til Barcelona. Fra lufthavnen transfer til hotellet, og efter indkvartering er der middag på egen hånd. Rejselederen anbefaler gerne hyggelige spisesteder tæt på hotellet. 

Inkluderede måltider: Ingen.

  Den berømte gade 'La Rambla' med fortovscaféer, blomstersælgere og gadeartister.

2. dag: Det Gotiske Kvarter og La Sagrada Família

Til fods bevæger vi os igennem det gotiske kvarter Barri Gòtic, hvor myriader af snævre gyder snor sig mellem prægtige middelalderbygninger, fortryllende pladser, tapasbarer, smarte modebutikker, specialforretninger, trendy caféer og restauranter. På de afgange hvor vi bor på Hotel Cristal Palace, tager vi metroen fra Passeig de Gràcia til Jaume I og går derfra til det gotiske kvarter.

Midt i bydelen rager Barcelonas domkirkes gotiske silhouet i vejret. Vi besøger den store kirke, der er dedikeret til Barcelonas skytshelgen, Santa Eulàlia. Lokalguiden fortæller om Eulàlia, der nægtede at tilbede guderne i templet, da hun var erklæren kristen. Som straf blev hun udsat for skrækkelige lidelser for hvert af hendes leveår, for til sidst som 13-årig at blive henrettet. Vi tager også et kig ind i den tilhørende klostergård med en smuk have og 13 gæs, hvis antal repræsenterer hvert af de 13 år Eulàlia levede.

Ad smalle gyder passerer vi en af Barcelonas fineste bygninger, Picassomuseet, og fortsætter med metro til den nye bydel Eixample, hvor vi ser Gaudís ufuldendte kirke, La Sagrada Família udefra.

Gaudí brugte 43 år af sit liv på kirken, for han ønskede at skabe en katedral af enorme dimensioner som en hyldest til "Den Hellige Familie" - Maria, Josef og det lille Jesusbarn. 12 tårne repræsenterer apostlene, der er fire tårne for evangelisterne og to tårne for Jesus og Jomfru Maria. Tårnene rager over 100 meter i vejret, og katedralens facader afspejler fødslen, døden og genopstandelsen. Kirken blev påbegyndt i 1883, men forventes tidligst færdig i år 2026.

La Sagrada Família, der er Barcelonas vartegn, ligner et eventyrslot med farverige spir og fantasiblomster, og dens eneste indtægtskilde er private donationer og frivillig hjælp fra borgere, men også fra håndværkere verden over, der valfarter til byggeriet som volontører.

Gaudís liv er i sig selv en fantastisk historie! Vi hører om afvisningen fra arkitektskolen, rutsjeturen mellem over- og underklassen samt hans tragiske død efter en sporvognsulykke på et tidspunkt, hvor kirken langtfra var færdigbygget.

Sammen nyder vi undervejs en typisk tapasfrokost på en hyggelig restaurant, hvorefter resten af dagen og aftenen er på egen hånd. 

Inkluderede måltider: Morgenmad & tapasfrokost.

Barcelonas ubestridte vartegn katedralen La Sagrada Família.

Barcelonas ubestridte vartegn katedralen La Sagrada Família.

3. dag: Barcelona eller Montserrat

Brug en dejlig dag på egen hånd i Barcelonas gader, eller deltag i et ekstraarrangement. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement:
Montserrat inkl. frokost og cava
Heldagstur til klostret i Montserrat, der ligger smukt omgivet af de høje Monserratbjerge - Cataloniens åndelige hjerte. Her besøger vi det imponerende munkekloster og hører drengekoret Escolania.

Undervejs på dagens udflugt spiser vi en dejlig frokost, inden vi om eftermiddagen fortsætter til vinlandet Sant Sadurní d’Anoia, hvor den mousserende cava fremstilles efter samme metoder som champagne i Frankrig. Vi får en rundvisning i en vinkælder og slutter dagen med at smage på et par cavavarianter hos en af Spaniens førende producenter.

Aftenen er fri, så du på egen hånd kan lade nysgerrigheden råde, og spise på et af byens mange spiseteder.  

Det imponerende Montserrat-kloster lidt udenfor Barcelona.

Det imponerende Montserrat-kloster lidt udenfor Barcelona.

4. dag: Barcelona på egen hånd - Flamenco og tapas

Det meste af dagen er din egen til at gå på opdagelse i Barcelona.

Tag for eksempel på besøg i Picassomuseet med den enestående samling af Pablo Picassos værker, hvor især den blå og den rosa periode er godt repræsenteret. Eller måske vil du besøge La Sagrada Família og opleve den særprægede kirke indefra?

Det er absolut også værd at besøge Gaudís hovedværk, det forunderlige hus Casa Milà, som er en gigantisk bygning inspireret af naturens former. Husets facade er som klippevægge og vinduerne som huler. Casa Milà blev i sin samtid genstand for latterliggørelse, og lokalbefolkningen gav huset øgenavnet La Pedrera (stenbruddet). En tur rundt på taget med skorstene i ekstraordinære former er en ganske særlig oplevelse.

For at undgå kø, kan du med fordel købe billetter på museernes egen hjemmeside inden afrejse.

Snup en lækker frokost på en tapasbar, slap af med et koldt glas hvidvin på en af byens hyggelige pladser - eller tag på shopping i nogle af byens mange butikker. Barcelona byder på et hav af muligheder.

Om aftenen mødes vi i hotellets reception og sammen går vi til La Rambla, hvor vi skal besøge Los Tarantos, et af Barcelonas ældste flamenco-etablissementer. Der er ca. 750 meter fra Hotel Laietana Palace og ca. 1,5 km fra Hotel Cristal Palace. På de afgange hvor vi bor på Hotel Cristal Palace kan man tage metroen fra Passeig de Gràcia til Liceu (2 stop) så bliver gåturen samlet på ialt 560 meter.

På Los Tarantos skal vi sammen nyde et autentisk flamenco-show, som byder på både store navne og unge talenter, der viderefører kulturarven, som er en hundreårs gammel kunst fyldt med iberisk kraft, intensitet og lidenskab.

Aftenen byder også på en tapasoplevelse på den nærliggende Expat Café. En dejlig og velsmagende afslutning på nogle oplevelsesrige dage i Barcelona. 

Inkluderede måltider: Morgenmad & tapasmiddag.

Passionen og intensiteten lyser ud af flamencodanseren.

Passionen og intensiteten lyser ud af flamencodanseren.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden på hotellet kører vi til Barcelonas lufthavn. Her flyver vi med Norwegian direkte til København, hvor vi lander om eftermiddagen.

Afr. 2/10-2023: Dagen er på egen hånd i Barcelona, inden vi sidst på eftermiddagen kører til lufthavnen. Bagagen kan du deponere på hotellet frem til afgang, eller måske kan du mod betaling bestille sen udtjekning, såfremt der er ledig kapacitet. Forhør dig hos rejselederen om priser og muligheder. Vi flyver med SAS tilbage til København, hvor vi lander ca. kl. 22.05. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

EXE Laietana Palace ****, Barcelona
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende i en tidligere paladsbygning, som er nænsomt renoveret med respekt for stedets historie.

Beliggenheden er i hjertet af det gotiske kvarter kun få minutters gang fra katedralen Santa Maria del Mar også kendt fra Havets Katedral fra bogen af samme navn, og den kendte gågade La Rambla nås på blot 10 minutter til fods.

Hotellet ligger på alléen Laietana, opkaldt efter Laietanii folket (det iberiske folk), der boede omkring Barcelona, som er fyldt med smukke bygninger i forskellige arkitektoniske stilarter.

Bussen kan ikke køre helt til hotellet. Dragerservice af bagage er inkluderet fra bussen til hotellet. 

Der er 62 værelser på hotellet, morgenmadsrestaurant og bar.  

Værelser

Ophold i dobbeltværelse på ca. 18 m2 med aircondition, sikkerhedsboks, telefon, minibar, tv, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Ophold i enkeltværelse mod tillæg. 
 

Velkommen til Hotel Laietana Palace i Barcelona.
Velkommen til Hotel Laietana Palace i Barcelona.
Receptionen er klar til at byde velkommen på Hotel Laietana Palace.
Receptionen er klar til at byde velkommen på Hotel Laietana Palace.
Baren og loungen findes i forlængelse af receptionen på Laietana Palace.
Baren og loungen findes i forlængelse af receptionen på Laietana Palace.
Nyd morgenmaden i hotellets morgenmadsrestaurant.
Nyd morgenmaden i hotellets morgenmadsrestaurant.
Frisk frugt, brød og kaffe fra buffeten.
Frisk frugt, brød og kaffe fra buffeten.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

EXE Cristal Palace ****, Barcelona
VisSkjul

Moderne hotel beliggende få minutters gang fra Placa de Catalunya og metrostationen Passeig de Gracia. Den kendte gågade La Rambla nås på blot 10 minutter til fods. 

Der er 149 værelser på hotellet fordelt på ni etager, morgenmadsrestaurant, bar og spa.

Værelser

Ophold i dobbeltværelse på ca. 25 m2 med aircondition, sikkerhedsboks, telefon, minikøleskab, tv, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Ophold i enkeltværelse mod tillæg. 

Velkommen til Cristal Palace Hotel i Barcelona.
Velkommen til Cristal Palace Hotel i Barcelona.
Receptionen på Cristal Palace Hotel byder velkommen og er altid klar til hjælpe.
Receptionen på Cristal Palace Hotel byder velkommen og er altid klar til hjælpe.
Loungeområdet findes ved receptionen.
Loungeområdet findes ved receptionen.
Sæt dig til rette i loungen ved receptionen.
Sæt dig til rette i loungen ved receptionen.
Morgenmadssalen på Cristal Palace.
Morgenmadssalen på Cristal Palace.
Morgenmadssalen på Cristal Palace.
Morgenmadssalen på Cristal Palace.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på enkeltværelse.
Eksempel på enkeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.