Hotel i det gotiske kvarter
Flyrejser
5 Dage

Oplev trendy Barcelonas store udbud af seværdigheder med enestående arkitektur, design og malerkunst. Vi bor i hjertet af byen midt i Det Gotiske Kvarter ved det berømte strøg, La Rambla.
 
Svulmende facader på gamle bygninger stråler i deres pragt side om side med bygninger af glas og stål i Cataloniens smukke hovedstad, Barcelona. Kulturperler og arkitektoniske mesterværker i verdensklasse kan opleves i byen, der er smukt anlagt mellem bjerge ud mod Middelhavet. Spaniens næststørste by er elegant og harmonisk.

Listen over verdensberømte spanske kunstnere er alenlang, men sjældent har en enkelt person præget en storby så markant som den...

Oplev trendy Barcelonas store udbud af seværdigheder med enestående arkitektur, design og malerkunst. Vi bor i hjertet af byen midt i Det Gotiske Kvarter ved det berømte strøg, La Rambla.
 
Svulmende facader på gamle bygninger stråler i deres pragt side om side med bygninger af glas og stål i Cataloniens smukke hovedstad, Barcelona. Kulturperler og arkitektoniske mesterværker i verdensklasse kan opleves i byen, der er smukt anlagt mellem bjerge ud mod Middelhavet. Spaniens næststørste by er elegant og harmonisk.

Listen over verdensberømte spanske kunstnere er alenlang, men sjældent har en enkelt person præget en storby så markant som den revolutionære kunstner Antoni Gaudí (1852-1926). Gaudís fantasifulde arkitektur er blevet synonym med Barcelona. Vi ser en af verdens mest særprægede katedraler La Sagrada Família, som Gaudí brugte 43 år af sit liv på at bygge. Han ønskede at skabe en katedral af enorme dimensioner som en hyldest til Den Hellige Familie, Maria, Josef og det lille Jesusbarn. Slanke spir, skulpturer og kunst pryder kirken, der både er særpræget, smuk og fascinerende. Gaudís livsværk er endnu ikke færdigbygget. 
 
Vi oplever selvfølgelig også det stemningsfulde liv på den berømte gade, La Rambla. Du kan også tage en slentretur gennem den eksklusive forretningsgade Travessera de Gràcia eller tage et smut på stranden. Er du ikke til strand eller shopping, kan du altid nyde livet på en af de mange fortovscafeer og smage dig igennem et hav af lækker tapas med et tilhørende glas boblende cava eller sangria. Byens atmosfære giver plads til oplevelser for alle sanser. Det er let at komme rundt både til fods og med byens veludbyggede metrosystem. Farverige Barcelona er ganske enkelt en by, man aldrig bliver træt af.

 

Rutekort - Barcelona - S19

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
975,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
330,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Boblende vingårdsbesøg
540,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Barcelona t/r
 • Alle skatter og afgifter 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Barcelona på Hotel Rialto***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • Lille byrundtur i Barcelona
 • Spadseretur på La Rambla
 • Byvandring i Det Gotiske Kvarter
 • Besøg i den gotiske domkirke
 • Klippekort til metro og bus (10 klip)
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: La Rambla

Vi flyver med Norwegian direkte fra København til Barcelona. Efter ankomst tager vi på en kort byrundtur, hvor vi blandt andet kommer forbi monumentet af søhelten Columbus, der blev opført til minde om hans første rejse til Den Nye Verden. Turen slutter med en lille spadseretur på den berømte La Rambla. En livlig gade, der ligger mellem Plaza de Catalunya og havnen. Her oplever vi byens sjæl, fortovscafeer, blomstersælgere, gøglere, karikaturtegnere og gadeartister. Efter gåturen nyder vi sammen en tapasmiddag.

Inkluderede måltider: MIddag.

 

 Den berømte gade La Rambla.

Den berømte gade La Rambla.

2. dag: Det Gotiske Kvarter og La Sagrada Família

Til fods bevæger vi os igennem det gotiske kvarter Barri Gòtic, hvor myriader af snævre gyder snor sig mellem prægtige middelalderbygninger og blander sig med fortryllende pladser, tapasbarer, smarte modebutikker, specialforretninger, trendy caféer og restauranter. Midt i bydelen rager domkirkens skarpslebne silhouet i vejret. Vi får en rundvisning i den store, gotiske kirke, der er dedikeret til Barcelonas skytshelgen, Santa Eulàlia. Her hører vi om Eulàlia, der nægtede at tilbede guderne i templet, da hun var erklæret kristen. Som straf blev hun udsat for skrækkelige lidelser for hvert af hendes leveår, for til sidst som 13-årig at blive henrettet. Vi tager også et kig ind i den tilhørende klostergård med den smukke have og 13 gæs, der symboliserer de 13 år, Eulàlia levede.

Ad smalle gyder passerer vi en af Barcelonas fineste bygninger, nemlig Picassomuseet, og fortsætter med metro til den nye bydel Eixample, hvor vi går rundt om arkitekten Gaudís ufuldendte kirke, La Sagrada Família, så vi kan se Barcelonas vartegn, der ligner et eventyrslot med farverige spir og fantasiblomster. Kirken blev påbegyndt i 1883, men forventes tidligst færdig i år 2026. Kirkens eneste indtægtskilde er borgernes frivillighed og private donatorer. 12 tårne repræsenterer apostlene, fire tårne evangelisterne og to tårne Jesus og Jomfru Maria. Tårnene rager over 100 meter i vejret. Katedralens facader afspejler fødslen, døden og genopstandelsen. At se La Sagrada Família er en af Spaniens største seværdigheder. At høre om Gaudís liv er i sig selv en oplevelse! Vi hører om afvisningen fra arkitektskolen, rutsjeturen mellem over- og underklassen samt hans tragiske død efter en sporvognsulykke. Sammen nyder vi undervejs en tapasfrokost på en hyggelig restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Gaudis La Sagrada Familia.

Gaudis La Sagrada Familia.

3. dag: Barcelona på egen hånd

Barcelona er nærmest et uudtømmeligt skatkammer af spændende oplevelser. Tag på besøg i Picassomuseet med den enestående samling af Pablo Picassos værker, hvor især den blå og den rosa periode er godt repræsenteret. Eller kig måske forbi det forunderlige hus Casa Milà - Gaudís hovedværk, der er en gigantisk bygning, inspireret af naturens former. Husets facade er som klippevægge, og vinduerne som huler. En tur rundt på taget med skorstene i ekstraordinære faconer er en oplevelse. Huset blev genstand for latterliggørelse, og befolkningen kaldte huset La Pedrera (stenbruddet). For at undgå kø, kan du med fordel købe billetter på museernes egen hjemmeside inden afrejse. Snup en lækker frokost på en tapasbar, slap af med et koldt glas vin på en af byens hyggelige pladser, eller tag på shopping i nogle af de eksklusive butikker. Vi kan også anbefale et besøg i Barcelonas store historiske madmarked La Boqueria, hvor der er en fantastisk stemning og et hav af lækre ting at se på. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Besøg Barcelonas fantastiske gamle madmarkede La Bouqueria.

Besøg Barcelonas fantastiske gamle madmarkede La Bouqueria.

4. dag: Barcelona på egen hånd eller ekstraudflugt

Nyd endnu en dag på egen hånd i Barcelona, eller tag med på en smagfuld ekstraudflugt.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraudflugt: Boblende vingårdsbesøg
Tag med på en velsmagende halvdagsudflugt til cavaens lille hovedby Sant Sadurní d’Anoia, der ligger i vinregionen Penedès med 280 cavahuse. Her lader vi propperne springe og træder ind i cavaens delikate univers. Overalt i Spanien bruser de gyldne dråber i glasset, især i julen og til nytår -  i Sant Sadurní d’Anoia behøver man dog aldrig en særlig lejlighed til at åbne en flaske.

Josep Raventós sendte i 1872 den første spanskproducerede flaske champagne på markedet. Det siges, at han brugte 40 år på at fremstille en pendant til den franske champagne. Engang hed den spanske mousserende vin champán, men efter Spaniens indtræden i EU i 1986 blev navnet ændret til cava, da champagne er varemærkebeskyttet. Kun mousserende vine produceret i den franske region Champagne må kaldes champagne, selvom fremstillingsmetoden er den samme. Cava betyder kælder på katalansk - et godt navn for de dybe, kilometerlange kældergange med udsigt til tusindevis af flasker, der ligger på rad og række. Cava fremstilles normalt af druerne marcebeo, xarello og parellada, men i stigende grad også af chardonnay og pinot noir. For at frembringe de karakteristiske bobler skal cava igennem en proces med dobbeltgæring.

Vi besøger det smukke gamle cavahus Segura Viudas, der er omgivet af vinranker så langt øjet rækker. I det 11. århundrede havde husets tårn militær betydning. Senere blev det omdannet til et fint landsted, og i 1959 begyndte produktionen af cava. I begyndelse af 1980'erne blev ejendommen købt af Freixenet, der er verdens største cavaproducent. Huset, der producerer otte millioner flasker om året, har ry for at være en af de bedste cavaproducenter og har modtaget mange fine priser. Glæd dig til at opleve, hvordan den berømte vin produceres, gå i vinmarkerne og smage et par glas af den fortryllende boblende vin.

Cava - Spaniens svar på Champagne.

Cava - Spaniens svar på Champagne.

5. dag: Hjemrejse

Vi pakker kufferten efter et dejligt ophold i Barcelona og flyver hjem med Norwegian direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Rialto ***, Barcelona
VisSkjul

Hotel med fremragende beliggenhed - kun 300 meter til domkirken og det fantastiske madmarked, La Boqueria, med frugt, grøntsager og delikatesser, få minutters gang til La Rambla, 300 meter til metrostationen Liceu og ti minutters gang til den store plads Plaça de Catalunya. Hotellet har elevator, restaurant og bar. Hotel Rialto er en historisk bygning, da det var her den verdensberømte maler Miró blev født.

Værelser

Vi bor i enkle værelser med aircondition, tv, gratis WiFi, sikkerhedsboks mod betaling og badeværelse med hårtørrer.

Bemærk: Bussen må ikke parkere lige udenfor hotellet, men sætter os af på Antoni Maura-pladsen. Herfra tager det cirka syv minutter at gå til hotellet. Bagagen bliver hentet af hotellets dragere.

Hotel Rialto
Hotel Rialto