Flot julemarked!

Budapest · Julemarked

Flyrejser
5 Dage

Oplev Budapest i juleklæder. Ungarns elegante hovedstad har et af Europas mest gedigne, hyggelige og smukke julemarkeder. Vi bor centralt ved den imponerende Helteplads.

I mere end 100 år har der været julemarked på Budapests smukke Vörösmarty-plads. Her er det svært at modstå julestemningen! På det store marked findes boder med et kæmpe udvalg, der frister med alt fra ungarske lækkerier til kunsthåndværk, marionetdukker, tørrede appelsinskaller, velduftende sæber, krybbespil, honningkager, julepynt og julegodter. Det er en oplevelse at besøge julemarkedet både i dagslys og om aftenen, når juletræet og fakkelblus er tændt. Musik og folkloredans opføres også jævnligt på pladsen. Du...

Oplev Budapest i juleklæder. Ungarns elegante hovedstad har et af Europas mest gedigne, hyggelige og smukke julemarkeder. Vi bor centralt ved den imponerende Helteplads.

I mere end 100 år har der været julemarked på Budapests smukke Vörösmarty-plads. Her er det svært at modstå julestemningen! På det store marked findes boder med et kæmpe udvalg, der frister med alt fra ungarske lækkerier til kunsthåndværk, marionetdukker, tørrede appelsinskaller, velduftende sæber, krybbespil, honningkager, julepynt og julegodter. Det er en oplevelse at besøge julemarkedet både i dagslys og om aftenen, når juletræet og fakkelblus er tændt. Musik og folkloredans opføres også jævnligt på pladsen. Du skal heller ikke snyde dig selv for et besøg i den store markedshal, der bugner af frugt, grønt, salami, paprika og meget mere - alt sammen af høj kvalitet! I Ungarn har man respekt for de gamle juletraditioner, som smukt blandes med nutidens moderne tiltag. Overalt hersker en unik stemning både i gågaden og i de små sidegader, hvor udstillingsvinduer og facader er smukt julepyntet.

Udover at dykke ned i de mange boder på det stemningsfulde julemarked, oplever vi også Budapest på en spændende byrundtur. Her finder vi et væld af enestående bygninger fra kejsertiden, som ligger langs Donaufloden, der flyder majestætisk gennem Budapest - en af Europas smukkeste storbyer. Donaufloden deler byen i to: Buda og Pest. Buda er den historiske bydel med det højtliggende borgkompleks, Fiskerbastionen, Matthiaskirken og de krogede gader med gamle middelalderhuse. Pest er det dynamiske centrum med butikker, restauranter og atmosfærefyldte caféer. Vi ser det hele og finder selvfølgelig også ud af, hvordan man finder julestemningen frem på ungarsk. 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
510,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
240,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Budapest t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 394,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter på Ibis Budapest Heroes Square ***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost (1. dag)
 • 1 x frokostcruise på Donau, inkl. 1 glas vin (4. dag)
 • 2 x middag (2. og 3. dag)
 • Strudeldemonstration
 • Byrundture i Budapest
 • Aftentur med bus "Budapest by night"
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Byrundtur og Strudelhuset

Om morgenen flyver vi fra København med Norwegian til Budapest, hvor vi straks tager på en lille byrundtur. Glæd dig til en god frokost i det berømte og mere end 100 år gamle Strudelhus. Her får vi også en demonstration af, hvordan den traditionelle strudel tilberedes. Apfelstrudel og de mange andre varianter med blandt andet kirsebær, blommer eller hyttteost stammer fra Ungarn. Om eftermiddagen ankommer vi til vores centralt beliggende hotel ved Heltepladsen.

Inkluderede måltider: frokost

I Strudelhuset hører vi meget mere om den berømte spise.

2. dag: Den gamle kejserby Budapest

Om formiddagen tager vi på opdagelse i både Pest og Buda. Vi starter på Pest-siden ved den pompøse Helteplads, der ligger tæt på vores hotel. Herfra kører vi med metro til Statsoperaen, Skt. Stefan-katedralen og den gigantiske parlamentsbygning, der ligger fantastisk ved Donaufloden. Den imponerende bygning minder til forveksling om Houses of Parliament i London.

På Buda-siden finder vi det pragtfulde borgkvarter med smalle gader, hyggelige caféer og enestående middelalderhuse med fine metalskilte, der svinger i vinden. Vi holder en lille pause ved Fiskerbastionen og Mathiaskirken, inden vi fra Géllertbjerget nyder den eventyrlige udsigt over Donau og de prægtige bygninger langs floden. Når man står her, er det ikke svært at forstå, at Budapest var hovedstad i det tidligere Østrig-Ungarske kejserrige. Det er i sandhed en meget smuk by. Vi afslutter byrundturen ved det store julemarked. Her er der god tid til at nyde julestemningen og en frokost på egen hånd. Det er let at spise sig mæt i den veltillavede mad fra de mange boder. Prøv en traditionel lángos, en krydret pølse eller en af de søde ingefærkager, kürtöskalács, mens du nyder duften fra grillen, hvor der ristes kastanjer. De lækre specialiteter bør skylles ned med den liflige pærebrændevin, palinka.

Om aftenen hygger vi os med en 3-retters julemiddag med ungarske specialiteter på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet. Herefter tager vi på en flot lystur i egen bus for at opleve ”Budapest by night”. At se byens seværdigheder oplyst i mørket og de mange tændte julelys er meget stemningsfyldt.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag

Heltepladsen med lys på.

3. dag: Budapest på egen hånd

Dagen er afsat til egne oplevelser. Tag på shopping, museumsbesøg eller måske en tur på en af verdens mest pompøse cafeer. Prøv for eksempel de fortræffelige kager og den velduftende kaffe på den gamle Café Gerbeaud, der stammer fra midten af det 19. århundrede og ligger lige ved julemarkedet. Om aftenen hygger vi os med en 3-retters middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag

Kig nærmere på det flotte Parlament, når du har tid på egen hånd.

Kig nærmere på det flotte Parlament, når du har tid på egen hånd.

4. dag: Frokostcruise på Donau

På en hyggelig sejlads oplever vi Budapest fra flodsiden. Donaufloden er Budapests livsnerve, og mange af byens mest berømte bygninger ligger med udsigt til vandet. Mens byen glider forbi, nyder vi en god frokostbuffet og et glas vin. Har du lyst, kan du nå endnu et besøg på det flotte julemarked eller måske en tur i det berømte Szechenyi-termalbad, der ligger tæt på vores hotel. Vandets temperatur er behageligt, og det er meget populært at bade både ude og inde året rundt. Om aftenen anbefaler vi et spændende restaurantbesøg, en forestilling i Budapests Statsopera eller et af de mange andre af byens kulturelle arrangementer. Rejselederen hjælper gerne med bordbestilling, information og billetter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost

Oplev Budapest fra vandet.

Oplev Budapest fra vandet.

5. dag: Hjemrejse

Sidst på formiddagen flyver vi med Norwegian til København, hvor vi lander med kufferterne fyldt med ungarsk julestemning. (M)

Inkluderede måltider: Morgenmad
 

Hotelinformation

Ibis Budapest Heroes Square ***
VisSkjul

Et rigtig pænt og moderne hotel, der ligger perfekt ved Budapests spændende kunstmuseum og den imponerende Helteplads. I området ligger også byens smukkeste park, som huser det store Szechenyi-termalbad, ligesom der findes en række hyggelige cafeer og restauranter i nærheden. Vil man på videre opdagelse i byen, er der metrostation ikke langt fra hotellet.

Hotellet har elevator, bar og morgenmadsrestaurant samt en lille gårdhave, hvor man - når vejret tillader det - kan sidde udenfor. Morgenbuffeten er både god og varieret.

Værelser

Alle værelser er på cirka 20 m2 og udstyret med dobbelt- eller enkeltsenge, skrivebord, stol, tv, aircondition, sikkerhedsboks og gratis WiFi. Badeværelserne er med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på standardværelse på Ibis Budapest Heroes Square.
Eksempel på standardværelse på Ibis Budapest Heroes Square.