Inkl. middags- cruise på Donau

Budapest · Julemarked · 2024

Flyrejser
5 Dage

Glæd dig til at opleve smukke Budapest i juleklæder. Ungarns elegante hovedstad har et af Europas mest hyggelige julemarkeder, og vi har sammensat et indholdsrigt udflugtsprogram med byrundture med bus og til fods samt et hyggeligt middagscruise på Donau.

I mere end 100 år har der været julemarked på Budapests smukke Vörösmarty-plads. Her er det svært at modstå julestemningen! På det store marked findes boder med et kæmpe udvalg, der frister med alt fra ungarske lækkerier til kunsthåndværk, marionetdukker, tørrede appelsinskaller, velduftende sæber, krybbespil, honningkager, julepynt og julegodter. 

Det er en oplevelse at besøge julemarkedet både i dagslys og om aftenen,...

Glæd dig til at opleve smukke Budapest i juleklæder. Ungarns elegante hovedstad har et af Europas mest hyggelige julemarkeder, og vi har sammensat et indholdsrigt udflugtsprogram med byrundture med bus og til fods samt et hyggeligt middagscruise på Donau.

I mere end 100 år har der været julemarked på Budapests smukke Vörösmarty-plads. Her er det svært at modstå julestemningen! På det store marked findes boder med et kæmpe udvalg, der frister med alt fra ungarske lækkerier til kunsthåndværk, marionetdukker, tørrede appelsinskaller, velduftende sæber, krybbespil, honningkager, julepynt og julegodter. 

Det er en oplevelse at besøge julemarkedet både i dagslys og om aftenen, når juletræet og fakkelblus er tændt. Musik og folkloredans opføres også jævnligt på pladsen. Du skal heller ikke snyde dig selv for et besøg i den store markedshal, der bugner af frugt, grønt, salami, paprika og meget mere - alt sammen af høj kvalitet. 

I Ungarn har man respekt for de gamle juletraditioner, som smukt blandes med nutidens moderne tiltag. Overalt hersker en unik stemning både i gågaden og i de små sidegader, hvor udstillingsvinduer og facader er smukt julepyntet.

Udover at dykke ned i de mange boder på det stemningsfulde julemarked udforsker vi også Budapest på en spændende byrundtur. Her finder vi et væld af enestående bygninger fra kejsertiden, som ligger langs Donau, der flyder majestætisk gennem Budapest.

Donaufloden deler byen i to: Buda og Pest. Buda er den historiske bydel med det højtliggende borgkompleks, Fiskerbastionen, Matthiaskirken og de krogede gader med gamle middelalderhuse. Pest er det dynamiske centrum med butikker, restauranter og atmosfærefyldte cafeer. Vi kan desuden glæde os til en hyggelig sejltur på Donau, hvor vi nyder en middag ombord, mens vi passerer de smukt oplyste bygninger. 

Kort over Budapest - Ungarn

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
925,-
Afbestillingsforsikring
349,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Frokost på Strudelhuset
285,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Budapest t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 468,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter på Ibis Budapest Heroes Square***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x middag (1. og 3. dag)
 • 1 x middagscruise på Donau, inkl. 1 glas vin (4. dag)
 • Byrundtur i Budapest
 • Byvandring i Budapest
 • Aftenudflugt "Budapest by night"
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Budapest

Først på aftenen flyver vi med Norwegian direkte fra København til Budapest, hvor vi bliver modtaget i lufthavnen af vores dansktalende rejseleder, som bor i Budapest. I bus kører vi til vores centralt beliggende hotel ved Heltepladsen for indkvartering og overnatning.   

Heltepladsens metrostop ligger kun 100 meter fra hotellet, og herfra kører den gule linje, som er bygget mellem 1894-96, og som står opført på UNESCO´s liste over verdens kulturarv. Vognene, de små perroner og de korte stop minder mest af alt om sporvogne. Ruten går blandt andet lige under den fashionable Andrazygade og forbinder Heltepladsen med den berømte Oktogonplads, Operaen og forretningsgaderne omkring Deak-pladsen.

Det er derfor nemt at komme rundt i Budapest til de steder, hvor vores store bus ikke kan komme. Det er desuden gratis at køre med offentlig transport, hvis man er 65 år eller derover.

Aftenens middag nyder vi sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Middag.

Vi bor lige ved den imponerende Helteplads.

Vi bor lige ved den imponerende Helteplads.

2. dag: Byrundtur i Budapest 

I dag får vi rigtig fornemmet Budapests storhed. På en byrundtur med bus og til fods oplever vi byens elegance, historie og melankoli. Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, der er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. På Buda-siden finder vi det pragtfulde borgkvarter med smalle gader, hyggelige cafeer og enestående middelalderhuse med fine metalskilte, der svinger i vinden.

Vi holder en lille pause ved Fiskerbastionen og Mathiaskirken, inden vi fra Géllertbjerget nyder den eventyrlige udsigt over Donau og de prægtige bygninger langs floden. Når man står her, er det ikke svært at forstå, at Budapest var hovedstad i det tidligere Østrig-Ungarske kejserrige. Det er i sandhed en meget smuk by. Byrundturen afsluttes med en skøn frokost på strudelhuset for dem, som har tilmeldt sig ekstraarrangementet.

Resten af dagen kan du på egen hånd nyde endnu mere af dejlige Budapest.

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

EkstraarrangementFrokost på Strudelhuset

Vi spiser en rigtig god frokost på Strudelhuset, hvor vi også får en demonstration af, hvordan man laver den traditionelle strudel. Apfelstrudelen - og de mange andre varianter - blev til i Ungarn, og det er man stolt af på den gamle strudelrestaurant, der har mere end 100 år på bagen. Midt på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet.

Den ikoniske parlamentsbygning.

Den ikoniske parlamentsbygning.

3. dag: Byvandring i Budapest og "Budapest by night"

I dag tager vi på opdagelse på Pest-siden. Vi starter ved den pompøse Helteplads, der ligger tæt på vores hotel. Herfra kører vi med metro til Statsoperaen og Skt. Stefan-katedralen. Vi går langs Vací-gågaden og ser nogle af byens pragtfulde boulevarder og pompøse bygninger.

Vi afslutter byrundturen ved det store julemarked. Her er der god tid til at nyde julestemningen og en frokost på egen hånd. Det er let at spise sig mæt i den veltillavede mad fra de mange boder. Prøv en traditionel lángos, en krydret pølse eller en af de søde ingefærkager, kürtöskalács, mens du nyder duften fra grillen, hvor der ristes kastanjer. De lækre specialiteter bør skylles ned med den liflige pærebrændevin, palinka.

Om aftenen hygger vi os med en 3-retters julemiddag med ungarske specialiteter på en lokal restaurant. Herefter tager vi på en flot lystur i vores egen bus for at opleve ”Budapest by night”. At se byens seværdigheder oplyst i mørket og de mange julelys er meget stemningsfyldt.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

De mange boder på julemarkedet bugner af lækkerier.

De mange boder på julemarkedet bugner af lækkerier.

4. dag: Middagscruise på Donau

Nyd dagen i Budapest på egen hånd. Vi kan anbefale at besøge det store indendørs fødevaremarked i centrum, hvor man kan dufte og smage de lokale specialiteter. 

 Vi kan desuden anbefale et besøg i et af byens berømte kurbade. Szechenyi-badet, der ligger få hundrede meter fra hotellet, er det største og mest populære blandt de lokale. Det er populært at bade både ude og inde året rundt, og fra udendørsbassinets opvarmede mineralvand kan man betragte det majestætiske barokpalads, som gemmer på saunaer, dampbad, jacuzzi og adskillige behandlingsmuligheder. 

Om aftenen mødes vi igen, hvor vi skal se Budapest fra vandet og nyde en middag sammen. Der findes næppe nogen anden by i Europa, der har så smukke bygninger ud mod floden, som Budapest. Donau er byens pulsåre, og det er en særdeles flot oplevelse at sejle forbi se de oplyste bygninger efter mørkets frembrud og høre de historiske anekdoter, der knytter sig til dem. Sejlturen varer cirka 1,5 time, og undervejs bliver der serveret en velsmagende middag samt et glas inkluderet øl, vin eller vand.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Aftensejlads på oplyste Donau.

Aftensejlads på oplyste Donau.

5. dag: Tid på egen hånd og hjemrejse

Det er blevet rejsens sidste dag, men vi har stadig god tid til at nyde den smukke by og gøre de sidste indkøb. Hen på eftermiddagen bliver vi hentet af vores egen bus, som kører os til lufthavnen. Vi flyver med Norwegian til København, hvor vi lander ved aftenstid med kufferterne fyldt med ungarsk julestemning.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Ibis Budapest Heroes Square ***, Budapest
VisSkjul

Et rigtig pænt og moderne hotel, der ligger perfekt ved Budapests spændende kunstmuseum og den imponerende Helteplads.

I området ligger også byens smukkeste park, som huser det store Szechenyi-termalbad, ligesom der findes en række hyggelige cafeer og restauranter i nærheden. Vil man på videre opdagelse i byen, er der metrostation ikke langt fra hotellet.

Hotellet har elevator, bar og morgenmadsrestaurant samt en lille gårdhave, hvor man - når vejret tillader det - kan sidde udenfor. Morgenbuffeten er både god og varieret.

Værelser

Alle værelser er på cirka 20 m2 og har dobbelt- eller enkeltsenge, skrivebord, stol, tv, aircondition, sikkerhedsboks og gratis WiFi. Badeværelserne er med bruseniche og hårtørrer.

Lobbyen på hotellet.
Lobbyen på hotellet.
Hotellets bar og loungeområde.
Hotellets bar og loungeområde.
Hotellets morgenmadsbuffet.
Hotellets morgenmadsbuffet.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.