Nytårsaften med musik og dans

Veneto · Nytår i Bassano del Grappa · 2022

Flyrejser
5 Dage

Tag med på en flot og festlig nytårsrejse til middelalderbyen Bassano del Grappa den spændende region Veneto. Her holder vi en hyggelig nytårsaften med 7-retters festmiddag og levende musik, samt tager på interessante udflugter til Venedig og guldbyen Vicenza. 

Den spændende norditalienske region Veneto strækker sig fra Dolomitterne i nord til Adriaterhavet i syd. Området prydes af flotte naturscenerier med bølgende bakkedrag, floder, kanaler og et væld af smukke landsbyer for ikke at glemme magiske Venedig. For vinkendere vil området også være synonym med berømte vine som Amarone, Valpolicella, Bardolino og ikke mindst de mousserende Prosecco-vine, der produceres af druer fra de højtliggende vinmarker i hele regionen.

I hjertet...

Tag med på en flot og festlig nytårsrejse til middelalderbyen Bassano del Grappa den spændende region Veneto. Her holder vi en hyggelig nytårsaften med 7-retters festmiddag og levende musik, samt tager på interessante udflugter til Venedig og guldbyen Vicenza. 

Den spændende norditalienske region Veneto strækker sig fra Dolomitterne i nord til Adriaterhavet i syd. Området prydes af flotte naturscenerier med bølgende bakkedrag, floder, kanaler og et væld af smukke landsbyer for ikke at glemme magiske Venedig. For vinkendere vil området også være synonym med berømte vine som Amarone, Valpolicella, Bardolino og ikke mindst de mousserende Prosecco-vine, der produceres af druer fra de højtliggende vinmarker i hele regionen.

I hjertet af Venetosletten finder vi den lille middelalderby Bassano del Grappa, navngivet efter det nærliggende bjerg Monte Grappa. Byen oser af atmosfære med en arkitektur, som er en blanding af bygninger og piazzaer i typisk Veneto-stil kombineret med et strejf af alpine træbalkoner, som vi kender dem fra Østrig. Vi skal på opdagelse i byens charmerende gader og nyde den autentiske atmosfære samt se nærmere på byens vartegn, den gamle træbro Ponte Vecchio. 

Rammerne for vores ophold er det familieejede og charmerende Hotel Belvedere, som har til huse i en historisk bygning fra 1500-tallet, og som ligger i gåafstand til den hyggelige gamle bydel. Hotellet byder på hyggelige opholdsområder, og i restauranten B38 bliver vi forkælet med retter inspireret af venetianske traditioner og opskrifter.

Nytårsaften bliver vi forkælet med stor 7-retters festmiddag med tilhørende vine og vand. Efterfølgende er der underholdning med levende musik, hvor du har mulighed for at få dig en svingom. Til midnat byder vi det nye år velkommen og hilser på hinanden med mousserende bobler og den klassiske italienske kage, Panettone. Vi tør godt love en festlig aften i skønne rammer. 

Du kan også se frem til et spændende besøg i Italiens tredjerigeste by, Vicenza, der byder på en spændende historie og masser af interessant arkitektur. Vi skal i selskab med en lokalguide gå i den verdensberømte arkitekt Palladios fodspor og beundre nogle af hans utallige mesterværker. Sidst men ikke mindst besøger vi naturligvis eventyrlige Venedig, der er Venetos hovedby. Her tager vi sammen på byvandring i selskab med den dansktalende lokalguide Christina og sejler ud i lagunen for at opleve den lille glasø Murano, hvor man har udført glaspusterhåndværk siden 1291.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til dejlige oplevelser og nytårshygge i Norditaliens spændende region. 

Kort over Bassano del Grappa

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
649,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
550,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Frankfurt-Venedig t/r 
 • Alle skatter og afgifter, pt. ca. 1.175 kr.
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Bassano del Grappa på Hotel Belvedere****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x brunch (3. dag)
 • 3 x middag (1. og 3.-4. dag)
 • 1 x 7-retters nytårsmenu inkl. vin (2. dag)
 • 1 x eftermiddagskaffe med typiske italienske julespecialiteter
 • Byvandring i Bassano del Grappa med lokalguide
 • Besøg på Grappamuseet, inkl. grappasmagning 
 • Besøg i Vicenza, inkl. byvandring med lokalguide 
 • Besøg i Venedig, inkl. byvandring med dansktalende lokalguide 
 • Udflugt i båd til Murano, inkl. besøg på Muranos glasmuseum
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod Venedig - Bassano del Grappa

Fra Københavns Lufthavn flyver vi med Lufthansa via Frankfurt til Venedig. Vi ankommer først på eftermiddagen, og fra Marco Polo-lufthavnen kører vi nordover. Målet er Brenta-dalen og vinregionen Bassano del Grappa, som ligger i mageløse omgivelser for foden af det majestætiske bjerg Monte Grappa. Efter indkvartering på hotellet mødes vi i hotellets hyggelige pejsestue til kaffe, te og gløgg med italienske julespecialiter. Efterfølgende kan du finde dig til rette i de nye omgivelser og måske slappe lidt af, inden vi igen mødes i hotellets Restaurant B38 til rejsens første hyggelige middag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Bassano del Grappa og den særegne bro Ponte Vecchio.

Bassano del Grappa og den særegne bro Ponte Vecchio.

2. dag: Byvandring i Bassano del Grappa - Nytårsaften

Efter en god nattesøvn og et dejligt morgenbord er vi klar til dagens hyggelige byvandring i den gamle historiske by. Bassano del Grappas historie kan dateres helt tilbage til det 2. århundrede, og i 1404 blev byen en del af Republikken Venedig, som i fire århundrede dominerede territoriet. Frem til 1. og 2. Verdenskrig åndede her fred og ro, og rejselederen fortæller historien om byens historie og til tider mørke perioder, som endte ud i at Bassano blev tildelt en guldmedalje for militær tapperhed.

I selskab med en lokalguide skal vi se byens seværdigheder, blandt andet træbroen Ponte Vecchio der krydser Brentaloden og forbinder Bassanos to bydele. Broen er byens vartegn - en sand juvel, hvis første konstruktion blev bygget i 1209. Broen har flere gange været ødelagt af både naturens krafter og af eksplosioner, da partisanere sprængte den i luften for at beskytte byen under 2. Verdenskrig.

Ikke langt fra broen stopper vi for at besøge Poli-familiens grappamuseum, som ligger i et gammelt palads. Bassano er centrum for grappaproduktion, og familiens rødder går helt tilbage til det 14. århundrede. Vi smager selvfølgelig også på den stærke likør, som i dag findes i mange forskellige smagsvarianter. Efter byvandringen får du tid på egen hånd til at nyde byen. Piazza Garibaldi og Piazza Montevecchio er fyldt med små træboder med lækre mad- og vinspecialiteter og små mesterværker af lokalt håndværk, så her er også gode muligheder for en lokal frokostoplevelse.

Om aftenen mødes vi i det hyggelige pejseområde til en fælles aperitif, inden vi sætter os til bords til den store 7-retters nytårsmiddag med tilhørende vine og vand. Efter den hyggelige middag er der underholdning med levende musik, hvor du har mulighed for at få dig en svingom. Til midnat byder vi det nye år velkommen og hilser på hinanden med mousserende bobler og den klassiske italienske kage, Panettone.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Glæd dig til en festlig aften.

Glæd dig til en festlig aften.

3. dag: Besøg i Guldbyen Vicenza 

Efter gårsdagens fejring kan du sove lidt længere. Om formiddagen nyder vi hotellets store brunch inden vi drager ud på en hyggelig lille udflugt til den nærliggende by Vicenza. Byen er Italiens trejderigeste og måske bedst kendt for sine juvelerer og store guldindustri. Det var også her at den verdensberømte arkitekt Palladio boede indtil sin død i 1580, og som vi vil opleve, har han sat ganske store aftryk i byen.

I selskab med en lokalguide skal vi på en byvandring i Vicenzas smukke gader, der er prydet med flotte og elegante renæssancebygninger, stilfulde villaer, smukke paladser og arkitektoniske mesterværker, såsom Palladios basilika med buede hvælvingearkader og det elegante teater Olimpico. Efter byvandringen vil der være tid på egen hånd til at finde sig noget frokost. 

Midt på efterdagen kører vi retur til Bassano del Grappa, hvor du har mulighed for at slappe af eller måske spadsere en tur gennem byen. Senere mødes vi igen i B38 til aftenens fælles middag.

Inkluderede måltider: Brunch og middag.

Herlig jule- og vinterstemning i Vicenza.

Herlig jule- og vinterstemning i Vicenza.

4. dag: Venedig - Adriaterhavets dronning 

I dag skal vi på en herlig heldagsudflugt til en af verdens måske nok smukkeste og mest romantiske byer, Venedig. I bus kører vi til Tronchettoens vandbusstoppested og herfra sejler vi med vandsporvognen ind til Markuspladsen. Her bliver vi mødt af danske Christina, som bor i Venedig, og sammen med hende skal vi på en byvandring i de hyggelige gader.

Venedig er spredt over 118 små øer, omgivet af 150 kanaler med 440 broer og er intet mindre end et arkitektonisk mesterværk. På Markuspladsen kan vi mærke historiens vingesus, når vi spejder over til det lyserøde Dogepalads, hvor den berømte kvindebedårer Casanova sad fængslet i 1700-tallet. På pladsen findes også verdens ældste café, Florian, som tidligere angiveligt husede byens bedste bordel på førstesalen. Vi ser også den kendte Rialtobro, der krydser Canal Grande og er byens ældste bro.

Venedig var tidligere en stor sømagt, og byen bærer præg af at have været hjem for mange velhavende familier. Overalt ses store palæer og paladser, som er fyldt med værker af nogle af verdens største kunstnere. 

Der er ikke mange turister, og som du vil opleve er det fortrinsvis de lokale, vi møder i bybilledet. Frokosten er på egen hånd, og om eftermiddagen skal vi på en dejlig bådtur ud i lagunen for at besøge den lille ø Murano, som siden 1300-tallet har været centrum for verdenskendt glaskunst. Vi ser glaskunstnerne arbejde i værkstederne, hvor det gamle håndværk stadig praktiseres, ligesom du kan blive klogere på glaspusterhåndværkets udvikling igennem tiderne på det nærliggende museum.

Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til vandbusstoppestedet, hvor vores bus venter på at køre os retur til hotellet i Bassano del Grappa. Om aftenen hygger vi os med en afskedsmiddag i hotellets restaurant, hvor snakken går livligt efter rejsens store højdepunkt i Venedig.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Et besøg i Venedig er en smuk og særlig oplevelse året rundt.

Et besøg i Venedig er en smuk og særlig oplevelse året rundt.

5. dag: Hjemrejse

En hyggelig og festlig nytårsrejse er ved at være slut, og vi nyder rejsens sidste morgenmad i de hyggelige rammer. Vi siger farvel til vores værter og kører fra Bassano del Grappe mod Venedig Marco Polo lufthavn. Herfra flyver vi med Lufthansa via Frankfurt tilbage til København, hvor vi ankommer først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Belvedere****
VisSkjul

Hotel Belvedere er historien om Bassano del Grappa. Hotellet ligger i en bygning, der kan dateres tilbage til det 15. århundrede i begyndelse af Brenta-dalen. Den berømte franske forfatterinde George Sand (Armandine Aurore Lucile Dudevant) beskrev udsigten herfra som "Et stykke af himlen, der er faldet på jorden".

Hotellet er løbende renoveret med respekt for stedets historie og ligger få minutters gang fra byens historiske centrum. Der er ca. 400 meter til Piazza Garibaldi og ca. 750 meter til Ponte Vecchio. Hotellet ejes af familien Bonotto, som håndhæver de gamle traditioner med gæstfrihed og autentiske italienske traditioner.

Hotellets restaurant B38 er kendt for sit gode køkken, der på fineste vis kombinerer typiske ventianske retter med et strejf af kreativitet og et særligt fokus på lokalproducerede råvarer. På stedet findes desuden bar og hyggeligt loungeområde med pejs. Der er elevator på hotellet. 

Hotellet har i alt 81 værelser uensartet i størrelse og indrettet i tre forskellige stilarter - se nedenfor:

City Area: Værelser indrettet i en moderne og funktionel stil
Style Area: Væreler indrettet i en mere elegant stil 
Romantic Area: Værelser indrettet i ventiansk stil 

Vi bor i dobbelt- eller enkeltværelse efter princippet "run of the house", hvilket betyder, at værelsesfordeling kan forekomme i alle tre kategorier. Fra 2023 bor vi i dobbelt- eller enkeltværelse i stilarten city area. Mod tillæg mulighed for dobbeltværelse deluxe eller junior suite til 2 personer.  

Værelser 

Dobbeltværelse på ca. 17-24 m2 med kingsize seng eller to enkeltsenge, skrivebord og stole, TV, telefon, minibar, sikkerhedsboks, aircondition, centralvarme og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Eneværelser er på ca. 13 m2 med queensize seng, skrivebord og stole, TV, telefon, minibar, sikkerhedsboks, aircondition, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Læs mere om hotellet

 ​

Indholdet kan ikke vises, da du ikke har accepteret cookies. For at se indholdet, skal du acceptere cookies (ved at trykke på det lille ikon nederst i venstre hjørne af hjemmesiden).
Den hyggelige pianobar på hotellet.
Den hyggelige pianobar på hotellet.
Eksempel på værelse i kategorien Style.
Eksempel på værelse i kategorien Style.
Eksempel på værelse i kategorien Style.
Eksempel på værelse i kategorien Style.