All Inclusive ombord på 5* skib

Krydstogt ved Bordeaux · All Inclusive og 5-stjernet skib · 2023

Krydstogter
7 Dage

Forkæl dig selv med et ægte livsnyderkrydstogt i de berømte franske vinregioner omkring skønne Bordeaux. Vi sejler med 5-stjernet skib ad Garonnefloden og Dordognefloden med All Inclusive ombord.

Nogle af Frankrigs smukkeste scenerier danner ramme om dette attraktive flodkrydstogt, hvor du kan se frem til at opleve verdensberømte franske vinregioner. De omkringliggende landskaber er fortryllende og de små hyggelige vinbyer charmerende og fyldt med interessant historie og kultur. Undervejs besøger vi Pauillac med velbevarede majestætiske palæer samt kystbyerne Rochefort, La Rochelle og Royan, som oser af fortidens eventyr og glamour. Vi kommer også til de små middelalderbyer Saint-Émillion, Libourne og Cadillac samt...

Forkæl dig selv med et ægte livsnyderkrydstogt i de berømte franske vinregioner omkring skønne Bordeaux. Vi sejler med 5-stjernet skib ad Garonnefloden og Dordognefloden med All Inclusive ombord.

Nogle af Frankrigs smukkeste scenerier danner ramme om dette attraktive flodkrydstogt, hvor du kan se frem til at opleve verdensberømte franske vinregioner. De omkringliggende landskaber er fortryllende og de små hyggelige vinbyer charmerende og fyldt med interessant historie og kultur. Undervejs besøger vi Pauillac med velbevarede majestætiske palæer samt kystbyerne Rochefort, La Rochelle og Royan, som oser af fortidens eventyr og glamour. Vi kommer også til de små middelalderbyer Saint-Émillion, Libourne og Cadillac samt naturligvis vinenes højborg Bordeaux. 

Du oplever dejlige, romantiske sydfranske landskaber langs floderne Garonne og Dordogne med bølgende vinmarker og grønne enge. Udover de eventyrlige landskaber skal vi på udflugt til den betagende franske Atlanterhavskyst, som er noget af det smukkeste i området. Du kan også glæde dig til at opleve smukke, fascinerende slotte, sejle ad den imponerende flodmunding Gironde og til at smage verdenskendte vine i Saint-Émillion, Médoc og Sauternes.   

Ombord på vores flotte 5-stjernede skib nyder vi All Inclusive, hvilket betyder, helpension i skibets restaurant samt skibets øl, vin, spiritus og vand hver dag i tidsrummet 11.00 til 23.00. Du kan dermed se frem til en rejse, hvor vi har inkluderet stort set det hele, så du kan fokusere på at få alle de gode oplevelser med og nyde din ferie i Sydvestfrankrigs lune hjørne. 

Kort over Bordeaux.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt med dobbeltseng på mellemdæk, kategori M
1.125,-
Dobbeltkahyt med to senge på mellemdæk, kategori M
1.125,-
Dobbeltkahyt med dobbeltseng på øvre dæk, kategori A
1.295,-
Dobbeltkahyt med to senge på øvre dæk, kategori A
1.295,-
Enekahyt på hoveddæk, kategori B
3.495,-
Enekahyt på mellemdæk, kategori M
3.995,-
Enekahyt på øvre dæk, kategori A
4.195,-
Afbestillingsforsikring
1.250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Bordeaux t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 6 nætter ombord på MS Cyrano de Bergerac***** 
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 5 x frokost (2.-6. dag) 
 • 6 x middag (1.-6. dag) 
 • All Inclusive ombord: Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te fra kl. 11.00-23.00
 • Underholdning ombord
 • Byrundtur i Bordeaux
 • Byvandring i Saint-Emilion
 • Besøg på vingård i Saint-Emillion, inkl. vinsmagning
 • Udflugt i Médoc-regionen, inkl. vinsmagning
 • Byvandring i Royan
 • Udflugt til Rochefort og La Rochelle
 • Vinsmagning i Sauternes-regionen 
 • Byvandring i Cadillac 
 • Udflugt til slottet Roquetaillade, inkl. entré og rundvisning
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 450,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Til Bordeaux ved Garonnefloden

Vi flyver fra København via Zürich eller Amsterdam til Bordeaux, som ligger i det sydvestlige hjørne af Frankrig. Selve byen ligger smukt ved Garonnefloden, hvor den slynger sig gennem det verdensberømte vindistrikt.

Fra lufthavnen kører vi i bus til vores 5-stjernede krydstogtskib, hvor vi går ombord og finder os til rette i kahytterne. Under velkomstdrinken i loungen bliver vi præsenteret for besætningen, og efterfølgende bliver vi budt til bords i skibets restaurant, hvor middagen venter os. Skibet ligger i Bordeaux natten over. 

Inkluderede måltider: Middag.

Bordeaux ligger smukt ved Garonnefloden.

Bordeaux ligger smukt ved Garonnefloden.

2. dag: Bordeaux

Bordeaux er verdens ubestridte vinhovedstad og særlig berømt for de kendte årgangsvine. Men Bordeaux er også så meget andet. Byen har igennem historien været besat af både keltere, romere og efterfølgende systematisk blevet plyndret af både vikinger og normannere. Freden vendte først tilbage i 1154, hvor den tidligere franske dronning Eleanor af Aquitaine giftede sig med den franske greve Henri Plantagenet, der få måneder efter brylluppet blev kronet til konge af England (Henrik den 2.). Bordeaux og provinsen Aquitaine kom under engelsk kontrol indtil 1462, hvor Ludvig XIV officielt gjorde byen til en del af Frankrig. Bordeaux gyldne år var i det 18. århundrede, hvor der foregik en livlig handel med England, Tyskland og Vestindien. I denne periode blev der opført mange bygninger, og på dagens byrundtur skal vi se nærmere på byens smukke  monumenter.

Sammen tager vi på byrundtur med bus, hvor vi kommer forbi Bordeaux' vartegn Place de la Bourse (Børspladsen), der ligger ved Garonnes flodbred. Vi ser også Place des Quinconces med de to søjlemonumenter, der henholdsvis symboliserer handel og navigation, samt mindesmærket for revolutionspolitikerne, der kaldes grondinerne. Vi passerer også det smukke Grand Théâtre og Bordeaux' fine rådhusbygning, inden vi skal gå en lille byvandring i den historiske bydel. Vi kører forbi Pont de Pierre med 17 smukke buer, som indtil 1965 var den eneste bro over Garonnefloden, til Place Saint Pierre Her går vi til fods ind i det hyggelige bycentrum, hvor vi blandt andet ser den gotiske Sankt Andreas Katedral, der stammer 1300-1400-tallet. Midt på dagen kører vi tilbage til skibet for at spise frokost.   

Eftermiddagen er din egen, og her kan du eventuelt besøge det moderne museum La Cité du Vin (entreen koster 20 euro), der ligger ned til Garonnefloden i gåafstand fra skibet (ca. 2,2 km). Museet er dedikeret til vinen og er imponerende med sine 10 etager og ca. 13.000 m2. Her kan du opleve rundvisninger på vingårde og vinlandskaber verden over på storskærme, lære om vinens verdensøkonomi og få et indblik i vinbøndernes verden og deres håndværk. Du kan høre om vin fra fortid til nutid og bliver klogere på de fem sanser, der spiller ind i kunsten at smage på vin.  

Alternativt kan du spadsere cirka en kilometer til vinbaren på Maison du Vin, hvor du kan smage nogle af områdets kendte vine til en særdeles favorabel pris. Vest for Bordeaux ligger Arcachon-bugten, som blandt andet er berømt for sine delikate østers. Er du østersfan, så kan du eventuelt besøge Toinou Oyster Bar (ca. 550 meter fra Maison du Vin), som er en af byens bedste østersbarer. 

Vi mødes om aftenen til middagen i skibets restaurant. Skibet ligger i Bordeaux natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigt over Bordeaux.

Udsigt over Bordeaux.

3. dag: Saint-Emilion og vingårdsbesøg   

Tidligt om morgenen sejler skibet fra Bordeaux ad Garonne ind i Europas største flodudmunding Gironde, hvor floderne Garonne og Dordogne løber sammen. Nyd sejladsen op ad Dordogne-floden til byen Libourne, som vi ankommer til omkring frokosttid. På turen op ad Dordogne-floden passerer vi byer, som på mange måder minder om Cotswolds i England. Husene er bygget af honningfarvede sten, engene er grønne, og de lokale er venlige landfolk. Vi sejler frem mod Libourne, hvis baghave byder på nogle af verdens mest anerkendte vindrue-sorter.

Efter frokost kører vi i bus fra Libourne til den gamle middelalderlige landsby Saint-Émilion, som ligger smukt omgivet af regionens grønne vinmarker. Byens historie går tusindvis af år tilbage, og på en byvandring skal vi se de smalle stræder og den gamle maleriske bydel med den ejendommelige kirke, hvor hele kirkeskibet er under jorden. Vi hører om munken Émilion, der bosatte sig i området, og de munke der fulgte ham og startede vinproduktionen i området.

Fra landsbyen kører vi ud i vinområdet for at besøge en familiedrevet vingård. Her viser ejeren os rundt og fortæller om produktionen af de store vine fra Saint-Émilion. Vi får selvfølgelig lov til at smage på de herlige vine, inden vi returnerer til Libourne. Først på aftenen forlader vi Libourne, og du kan nyde synet af de smukke panoramaer på Dordognefloden, mens skibet stille sejler mod Cussac, hvortil vi ankommer sidst på aftenen og ligger natten over.

 
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Hyggelige Libourne ved Dordognefloden.

Hyggelige Libourne ved Dordognefloden.

4. dag: Berømte Pauillac, vinregionen Médoc og Royan       

Morgenmaden nydes ombord på skibet, inden vi om formiddagen tager på udflugt fra Cussac til Pauillac med de velbevarede majestætiske palæer, der pynter langs havnefronten. Ude i floden ses øen Cazeau, som gæstes af trækfugle, og øen Patiras, hvor der dyrkes majs og vin. 

På formiddagens udflugt besøger vi den kendte vinregion Médoc med det milde klima, hvor nogle af verdens mest berømte druer bliver dyrket. Regionen er et smalt stykke land, der er klemt inde mellem havet og flodmundingen. I Médoc-regionen dyrkes primært rødvin. Vi kommer igennem de fleste af de store vinområder såsom Saint Julien, Margaux, Haut-Médoc og flere andre. Undervejs gør vi også holdt på den berømte vinrute for at smage på nogle af regionens hæderkronede vine. På den smukke slotsvej vil du også få et glimt af de berømte slotte såsom Lafite-Rothschild, Latour og Mouton Rothschild.

Vi er tilbage på skibet i tide til, at du kan nyde frokosten ombord. Skibet forlader Cussac sidst på formiddagen med kurs mod kystbyen Royan, hvortil vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Royan var en berømt badeby i det 19. århundrede. Byen blev genopbygget efter 2. Verdenskrig, men der findes stadig charmerende villaer fra Belle Époque-perioden. I Foncillon-bydelen skal vi besøge den fascinerende Notre-Dame kirke, og efterfølgende får du lidt tid på egen hånd, inden vi kører tilbage til skibet. Du kan eventuelt gå en tur langs havnefronten, hvor du blandt andet finder et overdækket marked, eller måske frister en kop sen eftermiddagskaffe på en af Royans mange cafeer? 

Om aftenen nyder vi igen en god middag på skibet, og efterfølgende er der mulighed for en svingom i loungen. Skibet ligger i Royan natten over.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Landskabet ved vinbyen Paulliac.

Landskabet ved vinbyen Paulliac.

5. dag: Atlanterhavskysten, Rochefort og historiske La Rochelle 

Skibet ligger i Royan frem til eftermiddagen. I dag skal vi på en herlig heldagsudflugt. Vi kører fra skibet i Royan til kystbyen Rochefort, som den franske minister Jean-Baptiste Colbert valgte som tilflugts-, forsvars- og forsyningspost for den franske flåde i midten af 1600-tallet. Stedet har faktisk fungeret som flådebase helt frem til 1926. Vi kører ind til det historiske centrum, som er fyldt med charmerende gamle palæer og smukke huse, hvor mange lengendariske søfolk og opdagelsesrejsende boede, og som du vil fornemme er luften stadig fyldt med eventyr og glamour.

Vi besøger også Corderie Royale, som er en historisk fabrik, der fremstiller reb. Den stod færdig i 1669, og var den første industrifabrik i Frankrig. Corderie Royale har produceret reb til den franske flåde og dens skibe i mere end tre århundreder. Vi bliver vist rundt i hovedbygningen, hvor vi undervejs lærer om de teknikker, som bliver brugt til at fremstille reb til store skibe.

Herefter fortsætter vi til historiske La Rochelle, som huser en af de største lystbådehavne i Europa. Her spiser vi frokost på en lokal restaurant (drikkevarer er for egen regning), inden vi ser nærmere på den spændende by. Byen er over tusind år gammel og er hovedby i Charente Maritime. La Rochelle ligger på den betagende franske Atlanterhavskyst, som er noget af det smukkeste i området. Det er tydeligt, at byen engang har været en markant fransk flådeby. ​La Rochelle har lagt kulisse til adskillige Hollywood film og en del af handlingen i Alexandre Dumas roman "De Tre Musketerer" foregår i byen. Ud for kysten foran byen ligger det gamle forsvarsværk og fængsel Fort Boyard, som du måske kender fra tv-programmet "Fangerne på fortet". 
 
Vi skal på en guidet byrundtur i den gamle bydel, hvor vi hører om den imponerende byport Grosse-Horloge fra det 18. århundrede. Det historiske centrum er fyldt med smalle gader, der går på kryds og tværs, omgivet af middelalder- og renæssancebygninger. Vi går igennem arkader, der tidligere var fyldt med købmænd, men i dag er fyldt med caféer, restauranter og butikker. Du får lidt tid på egen hånd til at nyde området, inden vi igen mødes for at køre tilbage til skibet. 

 
Sidst på eftermiddagen forlader vi Royan og sejler mod Bordeaux.  Om aftenen nyder vi middagen i skibets restaurant, og sent om aftenen ankommer vi til Bordeaux.  Her ligger vi stille nogle timer om natten. 
 
 
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigt over La Rochelle og byens imponerende lystbådehavn.

Udsigt over La Rochelle og byens imponerende lystbådehavn.

6. dag: Cadillac, slottet Roquetaillade og hvide vine fra Sauternes

Tidligt om morgenen sejler skibet fra Bordeaux med kurs mod Cadillac. Vi sejler ned ad Garonnefloden, hvor du kan nyde Bordeaux fra vandsiden og fortsætter cirka 30 kilometer sydover til vinbyen Cadillac, hvortil vi  hvortil vi ankommer under morgenbuffeten.  

Fra skibet kører vi til området Mazeres, hvor vi skal besøge det imponerende slot Roquetaillade. Slottet har været ejet af den samme familie i mere end 700 år, og navnet betyder "skåret i sten", hvilket menes at være en henvisning til de gamle huler, der gemmer sig under slottet. Det velbevarede middelalderslot er en af områdets største attraktioner med bygninger fra det 12. og 14. århundrede. Udover det storslåede bygningsværk kommer vi også ind i borgen og ser det unikke interiør fra det 19. århundrede - et mesterværk af den franske arkitekt Viollet-le-Duc. 

Vi besøger også regionen Sauternes, som især er kendt for sine søde hvide vine, som vi selvfølgelig får lov til at smage på, inden vi igen kører tilbage til landsbyen Cadillac. Den lille by på Garonneflodens bred blev grundlagt i 1280 og har bibeholdt sin originale struktur. Vi ser den lille havn, voldene, byens lille hovedtorv og går en lille tur i gaderne for at nyde de gamle bygninger samt den lokale kirke, som stammer fra det 15 århundrede. Frokosten venter på skibet, og eftermiddagen byder på afslapning, mens vi sejler op ad Garonnefloden tilbage mod Bordeaux, hvortil vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Rejsens sidste middag nyder vi sammen på skibet, og efterfølgende slapper vi af på skibet under aftenens underholdning. Skibet ligger for kaj i Bordeaux natten over.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Slottet Roquetaillade.

Slottet Roquetaillade.

7. dag:  Hjemrejse 

Efter morgenmaden ombord, er det blevet tid til at sige farvel til vores dejlige skib og den venlige besætning.

Om formiddagen kører vi til lufthavnen i Bordeaux, hvor vi enten via Zürich eller Paris flyver mod Danmark. Vi lander i Københavns Lufthavn først på aftenen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS Cyrano de Bergerac *****
VisSkjul

Flot 5-stjernet skib med plads til cirka 174 passager fra det franske rederi Croisi Europe. Ombord på skibet finder du restaurant, lounge med bar og dansegulv, souvenirbutik, aircondition og et dejligt soldæk med liggestole. Rygning er kun tillladt på soldækket. Der tilbydes gratis WiFi i loungen og receptionsområdet, når forbindelsen tillader det.

All Inclusive ombord

Om morgenen frister en velassorteret buffet, til frokost serveres der 2- eller 3-retters menuer og til middag 3- eller 4-retters menuer. Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te er inkluderet ombord fra kl. 11.00-23.00 (visse mærker, champagne og drikkevarer fra vinkortet mod betaling). Drikkevarer på skibets udflugter er ikke inkluderede.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket, kategori B. 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Dobbeltkahyt på mellemdæk, kategori M
 • Dobbeltkahyt på øvre dæk, kategori A
 • Enekahyt på hoveddæk, kategori B  
 • Enekahyt på mellemdæk, kategori M
 • Enekahyt på øvre dæk, kategori A   

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk, kategori B

Rummelige og velindrettede kahytter på cirka 11-13m2 med aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket har koøjer, der ikke kan åbnes. Ved bestilling af dobbeltkahyt har du mulighed for at vælge, om du ønsker dobbeltsenge eller enkeltsenge.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk, kategori M

Rummelige og velindrettede kahytter på cirka 11-13m2 med aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har vinduer, der delvist kan åbnes. Ved bestilling af dobbeltkahyt har du mulighed for at vælge, om du ønsker dobbeltsenge eller enkeltsenge.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk, kategori A

Rummelige og velindrettede kahytter på cirka 11-13m2 med aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på øvre dæk har store vinduer, der kan åbnes. Ved bestilling af dobbeltkahyt har du mulighed for at vælge, om du ønsker dobbeltsenge eller enkeltsenge.

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

Rederiet Croisi Europe forbeholder sig ret til nødvendige skibsændringer og vil i så fald indsætte et af rederiets søsterskibe af tilsvarende kategori på krydstogtet.

MS Cyrano de Bergerac.
MS Cyrano de Bergerac.
Dæk på Cyrano de Bergerac.
Dæk på Cyrano de Bergerac.
Den elegante lounge på MS Cyrono de Bergerac.
Den elegante lounge på MS Cyrono de Bergerac.
Restaurant med udsigt på MS Cyrano de Bergerac.
Restaurant med udsigt på MS Cyrano de Bergerac.
Eksempel på dobbeltkahyt på det øvre dæk på MS Cyrono de Bergerac.
Eksempel på dobbeltkahyt på det øvre dæk på MS Cyrono de Bergerac.
Eksempel på dobbeltkahyt på hoveddækket på MS Cyrono de Bergerac.
Eksempel på dobbeltkahyt på hoveddækket på MS Cyrono de Bergerac.