Ekstra afgang

Douro · Portvinsruten · MS Douro Cruiser · 2022

Krydstogter
10 Dage

Forkæl dig selv med et skønt sommerkrydstogt ombord på 4-stjernet skib med All Inclusive. Portugals portvinsrute og Dourofloden danner rammen om denne sødmefulde oplevelse i storslået natur, kombineret med et ophold i Lissabon. 

Den 900 kilometer lange Douroflod har sit udspring i Spanien og strømmer mod vest gennem Portugal til Porto. Den gyldne flod slynger sig gennem et flot landskab med dybt skårne slugter, omgivet af terrasser med endeløse vinmarker og smukke quintas, de portugisiske vingårde. Druerne dyrkes på flodens skråninger, hvorefter vinen langsomt modnes i de enorme træfade i Portos mange lagerhuse.

Med udgangspunkt i portvinens fortryllende hjemby Porto,...

Forkæl dig selv med et skønt sommerkrydstogt ombord på 4-stjernet skib med All Inclusive. Portugals portvinsrute og Dourofloden danner rammen om denne sødmefulde oplevelse i storslået natur, kombineret med et ophold i Lissabon. 

Den 900 kilometer lange Douroflod har sit udspring i Spanien og strømmer mod vest gennem Portugal til Porto. Den gyldne flod slynger sig gennem et flot landskab med dybt skårne slugter, omgivet af terrasser med endeløse vinmarker og smukke quintas, de portugisiske vingårde. Druerne dyrkes på flodens skråninger, hvorefter vinen langsomt modnes i de enorme træfade i Portos mange lagerhuse.

Med udgangspunkt i portvinens fortryllende hjemby Porto, der ligger ved Douroflodens udmunding, lader vi os sejle til nogle af regionens dejligste byer. Sammen oplever vi druernes forvandling til velsmagende vin, nyder den afslappede stemning ombord på det komfortable flodkrydstogtsskib og oplever det betagende område på spændende udflugter.

Vores togt starter i Porto, porten til Atlanterhavet, hvor floden prydes af de gamle traditionelle rabelo-både, som blev brugt til at transportere varer og vin på Douro i gamle dage. De fladbundede både er nærmest blevet et vartegn for byen og gør floden ekstra stemningsfuld.

Undervejs på sejladsen til den spanske grænse oplever vi betagende landskaber med åndeløse udsigter til nogle af Europas flotteste bjerglandskaber, og i land venter en bred vifte af interessante udflugter. Vi besøger blandt andet middelalderlandsbyen Castelo Rodrico samt en af de smukkeste byer i det nordlige Portugal, Guimarães. Vi oplever desuden den spanske by Salamanca, med et væld af velbevarede arkitektoniske perler. Vinrankerne følger os på de stejle bjergsider - og undervejs skal vi naturligvis også smage på regionens velsmagende vine.

Vi sejler med det flotte flodkrydstogtskib Douro Cruiser, hvor man bor godt og komfortabelt, og ombord kan du glæde dig til dejlige inkluderede måltider, hvor vinene er perfekt afstemt til de enkelte menuer. 

Som en ekstra bonus indledes vores rejse med et par dage på 4-stjernet hotel i Lissabon, som er en af Europas ældste og mest charmerende hovedstæder. Byen har bevaret en stor del af fortidens indtagende atmosfære med imponerende bygninger, brede boulevarder, gammeldags sporvogne, flisesmykkede huse og farverige kvarterer.
 

Kort - Dourofloden med Douro Cruiser - 2022

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på hoveddæk/2. dæk (midtskibs)
2.000,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk/3. dæk (agter)
2.500,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk/3. dæk (midtskibs)
3.000,-
Eneværelse / Enekahyt på hoveddæk/2. dæk (agter)
5.399,-
Eneværelse / Enekahyt på hoveddæk/2. dæk (midtskibs)
6.899,-
Eneværelse / Enekahyt på øvre dæk/3. dæk (stævn)
7.699,-
Eneværelse / Enekahytpå øvre dæk/3. dæk (midtskibs)
8.499,-
Afbestillingsforsikring
1.199,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Lissabon-Porto t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel/skib t/r 
 • 2 nætter i Lissabon på Hotel Olissippo Marquês de Sá**** 
 • 7 nætter ombord på MS Douro Cruiser****
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 7 x frokost (2. og 4.-9. dag) 
 • 9 x middag (1.-9. dag)
 • All Inclusive ombord: Skibets vin, øl, sodavand og mineralvand, kaffe og te fra kl. 09.00-24.00
 • Byrundtur i Lissabon
 • Besøg i Fátima 
 • Byrundtur i Porto
 • Besøg på vingården Quinta Do Vallado, inkl. vinsmagning
 • Udflugt til middelalderbyen Castelo Rodrigo, inkl. byvandring med lokalguide
 • Heldagsudflugt til Salamanca 
 • Besøg på Quinta da Avessada, inkl. vinsmagning 
 • Udflugt til Guimarães 
 • Byvandring i Portos historiske bydel
 • Besøg på portvinshuset Burmester, inkl. portvinssmagning
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 338,-
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Udflugtsprogram

Der tages forbehold for mindre ændringer i udflugtsprogrammet.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Lissabon

Vi flyver med TAP´s middagsfly fra København til Lissabon. Siden opdagelsestiden, da Portugal stod i spidsen for verdenshandlen, har Lissabon været en vigtig havneby. De store, ekstravagante monumenter står her stadig og vidner om dengang, Lissabon var centrum for verdens største kolonirige. Her holdes nostalgisk fast ved fortidens storhed og gamle traditioner.

Efter ankomst til lufthavnen kører vi direkte til vores hotel i Lissabon, hvor vi om aftenen slapper af med middag.  

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen til Lissabon.

Velkommen til Lissabon.

2. dag: Byrundtur i Lissabon

Efter morgenmaden er det blevet tid til at se nærmere på Portugals hovedstad. Vi indleder den spændende byrundtur i bydelen Belém, der rummer overdådige minder fra portugisernes bedrifter på verdenshavene. Udefra ser vi byens vartegn, det pragtfulde Belémtårn, der ligger som en fæstning i Tejofloden. Vi nyder en lille spadseretur langs floden til Monumentet for Opdagelserne, der er udformet som stævnen på en karavel. Foran monumentet findes et kæmpe verdenskort i marmor-mosaik, der viser de opdagelsesrejsendes ruter.

I Belém finder vi desuden det smukke Jerónimoskloster, der er et sandt mesterværk. Sammen besøger vi klosterkirken, der er et fantastisk monument over opdagelsestidens rigdom.

Inden vi forlader Bélem, runder vi det gamle lokale bageri fra 1837, hvor du får mulighed for at købe en af de traditionelle pasteis de Belém, som kun bages her efter en gammel hemmelig opskrift.

I bus kører vi derefter til Santa Apolónia og Jardim do Tabaco, som er Lissabons trendy havnefront. Her spiser vi frokost sammen på en af de lokale restauranter, og derefter har du tid til egne oplevelser i området. Har du lyst kan du gå med rejselederen op i kvarteret Alfama. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel, hvor middagen venter i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

På vej mod Bélemtårnet i Lissabon.

På vej mod Bélemtårnet i Lissabon.

3. dag: Lissabon - Porto

Efter morgenmaden forlader vi Lissabon og kører med bus til pilgrimsbyen Fátima, hvor der bliver tid til at få en kop kaffe.

Herefter fortsætter vi langs kysten til Portugals næststørste by, Porto, der ligger smukt mellem vingårde og Atlanterhavet. Som et amfiteater ligger de kulørte huse smukt ned mod floden, og i de stejle gader oplever vi den portugisiske elegance. De farverige facader stråler til minde om en maritim fortid, hvor utallige rigdomme strømmede til havnebyen fra den nye verden. Porto blev senere kendt for den verdensberømte vinhandel med Storbritannien og er en skattekiste fuld af oplevelser. 

Fra bussen får vi et godt overblik over den idylliske by, og til fods udforsker vi endnu mere af dens eventyrlighed. På en lille gåtur ad stejle gader med blafrende vasketøj oplever vi den helt særlige stemning langs Douroflodens bredder og ser livet på floden.

Sidst på eftermiddagen kører vi til vores krydstogtskib, som ligger for kaj ved Douro Marina ca. fem kilometer fra det historiske centum. Vi bydes velkommen ombord med en drink, og efterfølgende nyder vi middagen i skibets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

I Porto mødes vi af farvestrålende huse, både og kakler.

I Porto mødes vi af farvestrålende huse, både og kakler.

4. dag: Vingården Quinta Do Vallado 

Tidligt om morgenen sejler vi fra Porto med kurs mod Regua. Slap af, og nyd formiddagens sejlads fra en bekvem liggestol på soldækket.

Frokosten spiser vi ombord, inden vi går fra borde i Regua for at opleve hjertet af Dourodalens vinregion. Beliggenheden i det nordøstlige Portugal tæt på floden omgivet af bjerge giver de bedste betingelser for produktion af vin i højeste klasse. Vi skal besøge vingården Quinta Do Vallado, som anses for en af de hundrede bedste på verdensplan. Vingården råder over et område på ca. 65 hektar, hvoraf ca. 55 hektar af vinmarkerne er plantet i 1990'erne. De resterende 10 hektar er dannet af meget gamle vinmarker, hvis rødder år helt tilbage til 1920-1950'erne. Det er vingården absolutte vigtigste aktiver, hvor de bedste vine produceres. Vi afslutter selvfølgelig besøget med at smage på nogle af regionens fineste vine.

Fra vingården kører vi tilbage til skibet, som i mellemtiden er sejlet til Pinhao, hvor det ligger for kaj natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vinmarker så langt øjet rækker...

Vinmarker så langt øjet rækker...

5. dag: Middelalderlandsbyen Castelo Rodrigo 

På dette flodkrydstogt er der ingen stress eller jag. Nyd din formiddag på skibet, og brug eventuelt tiden på et lille dyp i skibets pool. Frokosten serveres i restauranten, mens vi sejler igennem regionens mest unikke og spektakulære naturscenerier.

Vi ankommer i Pocinho om eftermiddagen, og i land venter en dejlig udflugt til den charmerende middelalder landsby Castelo Rodrigo, der ligger på et højdedrag midt i det bakkede landskab. Gennem historien har Castelo Rodrigo været genstand for adskillige stridigheder blandt kristne, muslimer og jøder, der alle har sat deres aftryk i den hyggelige by.

Sammen skal vi på en interessant guidet byvandring i Castelo Rodrigo, hvor vi bl.a. hører om Portugals konge Denis, som regerede i 46 år og var kendt som poesiens mester. Nyd gåturen i de historiske gader med de gamle smukke bygninger, og glæd dig til at høre historien om byens middelalderslot, som er omgivet af mystik. Ingen ved præcist, hvornår det er bygget, men der er ingen tvivl om, at det i middelalderen var et imponerende fæstningsværk.

Skibet møder vi sidst på eftermiddagen i Vega de Torrón eller Barca D'Alva, hvor det ligger de næste to nætter.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Middelalderlandsbyen Castelo Rodrigo.

Middelalderlandsbyen Castelo Rodrigo.

6. dag: Vega de Terrón/Barca d'Alva og Salamanca

Fra Vega de Terrón eller Barca d'Alva tager vi på en heldagsudflugt til Spaniens maleriske by Salamanca. Gennem mere end 400 år var byen sæde for et af Europas mest berømte og højest ansete universiteter. Til fods kommer vi forbi Plaza Mayors elegante arkader og gyldne buer, yndefulde paladser, kirker, universiteter og huse med fantastiske udskæringer. Her er tale om en by med en næsten drømmeagtig atmosfære!

Vi nyder en frokost på en lokal restaurant, inden du har tid på egen hånd til at udforske byen. Vi er tilbage på skibet sidst på dagen. Middag i skibets restaurant og efterfølgende vil der være underholdning ombord med et traditionelt folkloreshow.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Plaza Mayor i Salamanca.

Plaza Mayor i Salamanca.

7. dag: Den gamle vingård Quinta da Avessada 

Om morgenen sejler vi fra Barca d'Alva eller Vega de Terrón til Pinhão, hvor vi ankommer sidst på formiddagen.

Fra skibet kører vi mod den nærliggende lille landsby Avessada, hvor vi skal besøge vingården Quinta da Avessada, som ligger i rolige og mageløse omgivelser. Vingården er mere end 160 år gammel, og her holdes de gamle traditioner i hævd - med et moderne tvist.  Gården var trendsætter i regionen, da det var den første vingård, der plantede druesorten Moscatel Galego.

Ved ankomsten bliver vi budt hjertelig velkommen i stedets have, hvorfra vi nyder den vidunderlige udsigt og smager nogle af stedets liflige dråber med snacks til. Efterfølgende besøger vi vingårdens lille museum, som på interessant vis skildrer historien om det lokale liv, kulturen, skikke og traditioner i livet som vinbonde. Her lærer vi om de grundlæggende principper i fremstilling af muscatel- og portvine.

Vi fuldender besøget på Quinta da Avassada med en traditionel frokost, som tager os på en rejse gennem regionens produkter og smage. Hovedretten er nemlig tilberedt i en trebenet jerngryde, som man gjorde det i gamle dage. Til frokosten nyder vi selvfølgelig gårdens egne vine, og værten Luís Barross krydrer det hele med fantastiske fortællinger, imødekommenhed og masser af smil. Fra vingården kører vi via vinruten Baixo Corge tilbage til skibet, som vi møder i Regua sidst på eftermiddagen.   >

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Dourodalen er ideel for dyrkning af vin.

Dourodalen er ideel for dyrkning af vin.

8. dag:  Guimarães og Porto 

Endnu en dejlig formiddagssejlads venter os ad Dourofloden, inden vi tager vi på en spændende  eftermiddagsudflugt til Guimarães, den charmerende og historiske by, der anses for at være Portugals fødested. Vi udforsker byen med de historiske skatte til fods. Byens middelalderlige hjerte er en labyrint af små stræder og maleriske pladser, som er omgivet af storslåede bygninger fra 1400-tallet. Guimarães mageløse storhed blev officielt anerkendt, da den gamle bydel kom på UNESCO´s Verdensarvsliste i 2001 for sin rolle i grundlæggelsen af landet. Det var nemlig nær Guimarães, at slaget ved São Mamede fandt sted den 24. juni 1128 - et slag, der fik afgørende betydning for grundlæggelsen af Portugal.

Vi fortsætter til hertugen af Braganzas slot fra 1400-tallet, som er en flot middelalderbygning og hjemsted for Braganzas første hertug. I det 20. århundrede blev paladset restaureret og bruges i dag af Portugals præsident.

Efter udflugten møder vi skibet igen i Villa Nova de Gaia ved Porto, hvor det ligger de sidste to nætter.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Smukke bygninger på torvet i Guimaraes.

Smukke bygninger på torvet i Guimaraes.

9. dag: Portvinsbyen Porto

Efter morgenmaden tager vi på opdagelse i Portos historiske bydel. Vi passerer det berømte kirketårn Clérigos og børsen, der er kendt for sit overdådigt udsmykkede arabiske værelse. Vi fortsætter forbi den ekstravagante San Francisco-kirke til den rigt dekorerede banegård med typiske, portugisiske fliser (azulejos) i blå og hvide farver. Vi tager også et kig ind i Santa Clara-kirken og går gennem en labyrint af smalle gyder ned til Ribeira-pladsen, hvor vi atter engang nyder den unikke atmosfære langs Dourofloden. 

Vi er tilbage på skibet i tide til at nyde dagens frokost, inden eftermiddagens udflugt tager os til Burmester, et af Portugals ældste portvinshuse grundlagt i 1790, beliggende med en formidabel udsigt til broen Luiz I. Straks ved ankomsten fornemmer man den særlige magi over stedet. Vi får en rundvisning, hører stedets historie og bliver vist rundt i de nyligt renoverede portvinskældre, mens vi indvies i produktionen af den søde vin. Vi afslutter besøget med at smage på tre forskellige vine sammen med chokolade og ost. 

På skibet mødes vi med kaptajnen over en fælles drink. Derefter er tjenerne klar i restauranten til at byde os velkommen til aftenens gallamiddag, hvor skibets kok forkæler os med en udvidet menu på rejsens sidste middag.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Intet besøg i Portugal uden en smagsprøve på landets berømte portvin.

Intet besøg i Portugal uden en smagsprøve på landets berømte portvin.

10. dag: Hjemrejse

Nyd morgenmaden, inden det er blevet tid til at sige farvel til besætningen. I bus sætter vi kurs mod Lissabon, hvorfra vi flyver med TAP tilbage til København, hvor vi ankommer sidst på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad

Hotelinformation

Hotel Olissippo Marquês de Sá ****, Lissabon
VisSkjul

Hyggeligt, centralt beliggende 4-stjernet hotel i Lissabon tæt på Gulbenkian-muséet og indkøbscentret El Corte Inglês og blot 200 meter fra metrostationen São Sebastião. Hotellet har restaurant, cocktailbar og elevator.

Værelser

Alle værelser har aircondition, tv, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med badekar eller bruseniche samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på værelse på Hotel Olissippo Marquês de Sá.
Eksempel på værelse på Hotel Olissippo Marquês de Sá.

MS Douro Cruiser ****
VisSkjul

Komfortabelt flodkrydstogtsskib bygget i 2005 og renoveret i 2016 med plads til 130 passagerer fordelt i 65 kahytter på hoveddæk (2. dæk) og øvre dæk (3. dæk).

På det nedre dæk (1. dæk) finder du en stemningsfuld restaurant, og derudover byder MS Douro Cruiser også på reception, en lille butik samt en hyggelig lounge med bar. På det indbydende soldæk er der en lille pool samt liggestole, hvorfra du kan nyde livet og udsigten til det forbipasserede landskab.  

All Inclusive ombord 

Om morgenen frister en velassorteret buffet, til frokost serveres der 2- eller 3-retters menuer og til middag 3- eller 4-retters menuer. Skibets vin, øl, vand og sodavand i tidsrummet fra kl. 09.00 til 24.00 er inkluderet. Desuden serveres der eftermiddagskaffe/-te og kage samt aftensnacks. 

Kahytter

Glæd dig til at bo i de udvendige kahytter, der alle ligger over vandoverfladen. De velindrettede kahytter findes på hoveddækket/2. dæk samt det øvre dæk/3. dæk.  

Bemærk, at kahytterne beliggende i skibets agter og stævn er billigere end kahytterne beliggende midt på skibet.  Prisen inkluderer ophold i delt dobbeltkahyt beliggende agter på hoveddæk/2. dæk.

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk/2. dæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk/3. dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk/2. dæk

Pæne kahytter på ca. 15m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, tv, aircondition, sikkerhedsboks  og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket har et stort vindue, der ikke kan åbnes. Der kan forekomme støj i kahytterne beliggende agter på hoveddækket/2. dæk. Ved bestilling vælger du, om du vil bo agter, stævn eller midtskibs.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk/3. dæk

Pæne kahytter på ca. 15m2 (inklusive balkon) indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, tv, aircondition, sikkerhedsboks  og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har egen balkon. Ved bestilling vælger du, om du vil bo agter, stævn eller midtskibs.

Flodkrydstogter som rejseform bliver mere og mere populære for hvert år, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

Rederiet Cruise Commerce forbeholder sig ret til nødvendige skibsændringer og vil i så fald indsætte et af rederiets skibe af tilsvarende kategori på krydstogtet.

MS Douro Cruiser.
MS Douro Cruiser.
Eksempel på dobbeltkahyt på hoveddækket.
Eksempel på dobbeltkahyt på hoveddækket.
Eksempel på dobbeltkahyt på det øvre dæk.
Eksempel på dobbeltkahyt på det øvre dæk.
Restauranten ombord på MS Douro Cruiser.
Restauranten ombord på MS Douro Cruiser.
Loungen på MS Douro Cruiser.
Loungen på MS Douro Cruiser.
Soldækket på MS Douro Cruiser.
Soldækket på MS Douro Cruiser.