Inkl. helpension ombord

Det ultimative krydstogt · Fra Sortehavet til Amsterdam

24 Dage

Nyd Europas skiftende landskaber og kulturhistoriske rigdom fra første parket på denne unikke rejse, hvor vi sejler på tværs af Europa - hele vejen fra Sortehavet i øst til Amsterdam i vest. 

Fra vest til øst - velkommen til det ultimative flodkrydstogt, hvor vi sejler tværs over Europa. På 24 dage skal vi udforske otte forskellige lande, seks spændende hovedstæder og hele 21 europæiske byer på én lang flodstrækning. Vores dejlige 4-stjernede skib MS River Navigator danner en skøn ramme om togtet, og mon ikke vi er kommet på fornavn med både kaptajn, kokke og musikere, når vi vinker farvel...

Nyd Europas skiftende landskaber og kulturhistoriske rigdom fra første parket på denne unikke rejse, hvor vi sejler på tværs af Europa - hele vejen fra Sortehavet i øst til Amsterdam i vest. 

Fra vest til øst - velkommen til det ultimative flodkrydstogt, hvor vi sejler tværs over Europa. På 24 dage skal vi udforske otte forskellige lande, seks spændende hovedstæder og hele 21 europæiske byer på én lang flodstrækning. Vores dejlige 4-stjernede skib MS River Navigator danner en skøn ramme om togtet, og mon ikke vi er kommet på fornavn med både kaptajn, kokke og musikere, når vi vinker farvel til skibet i Amsterdam.

Den smukke sejlads på Donau, Main og Rhinen er en oplevelse i sig selv. Et af togtets absolutte højdepunkter er turen på Main-Donau-kanalen. Den menneskeskabte kanal, hvor vi skal passere hele 11 sluser, er årsagen til, at det overhovedet kan lade sig gøre at lette anker ved Sortehavet og lægge til i Amsterdam. Ud over at forbinde Rhinen og Donau får den 171 kilometer lange kanal os helt op i 406 meters højde på tværs af floder og veje. Derudover kan du også glæde dig til sejladsen gennem Jernporten mellem Rumænien og Serbien, som er en absolut betagende naturoplevelse.

Vi har kælet for det indholdsrige udflugtsprogram, der selvfølgelig byder på de klassiske seværdigheder. Derudover har vi fyldt godteposen med flere autentiske oplevelser, man normalt ikke vil få på egen hånd. Undervejs på vores eventyr skal vi både sejle i Donaudeltaet, spise frokost med de lokale i Serbien, se romantiske middelalderbyer, smukke katedraler og klostre, opleve domkirken i Køln, Fiskerbastionen i Budapest, sejle på kanalerne i Amsterdam og meget, meget mere på dette unikke og oplevelsesrige krydstogt. De fleste udflugter er inkluderet, men der er også mulighed for at tilkøbe ekstraarrangementer, hvis du vil opleve endnu mere undervejs. Alle udflugter foregår naturligvis med vores dansktalende rejseleder. Som noget nyt har vi også sørget for, at der kan lejes cykler ombord på skibet, hvis du ønsker en anderledes oplevelse af de smukke landskaber, der omgiver Donau, Main og Rhinen.

Kort - Det ultimative krydstogt fra Sortehavet til Amsterdam - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk (Explorer)
1.500,-
Dobbeltkahyt med panoramavindue på mellemdæk (Explorer)
3.600,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan (Navigator)
5.750,-
Suite på øvre dæk med fransk altan (Navigator)
9.000,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk) (Odyssey)
14.500,-
Enekahyt på mellem (Explorer)
16.000,-
Enekahyt med panoramavindue på mellemdæk (Explorer)
18.100,-
Enekahyt på øvre dæk med fransk altan (Navigator
20.250,-
Afbestillingsforsikring
1.960,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Belogradchik
300,-
Klippehospitalet
290,-
Klassisk koncert i Wien
495,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København–Bukarest/Amsterdam t/r
 • Alle skatter og afgifter 
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 23 nætter på MS River Navigator****+
 • 23 x morgenmad (2.–24. dag)
 • 22 x frokost (2.-23. dag)
 • 23 x middag (1.–23. dag)
 • Eftermiddagskaffe og kage ombord (når der ikke er program)
 • Velkomstdrink ombord
 • Lille byrundtur i Bukarest
 • Bådtur til Donaudeltaet
 • Udflugt til Constanta
 • Udflugt til Veliko Tarnovo og Arbanasi
 • Byvandring i Vidin
 • Byrundtur i Beograd og besøg i Jarak
 • Byrundtur i Novi Sad 
 • Byvandring i Osijek 
 • Byrundtur i Budapest 
 • Byrundtur i Bratislava med turisttog
 • Byrundtur i Wien
 • Byvandring i Passau 
 • Byvandring i Regensburg
 • Byrundtur i Nürnberg 
 • Byvandring i Bamberg, inkl. bryggeribesøg
 • Byvandring i Würzburg, inkl. besøg på Würzburg Residence
 • Byvandring i Mainz, inkl. besøg på Gutenberg-museet
 • Byrundtur i Rüdesheim, inkl. vinsmagning og musik i Siegfrieds Mekaniske Musikmuseum
 • Byvandring i Køln, inkl. besøg i Kölner Dom
 • Byvandring og kanalrundfart i Amsterdam 
 • Spændende foredrag ombord
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning 
 • Alle passager- og havneafgifter 
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets personale, kr. 1.450,- 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen 

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Bukarest, Rumænien

Fra København flyver vi sammen til Bukarest. Hvis tiden er til det, kører vi en kort orienterende byrundtur, hvor vi passerer byens største seværdigheder: Revolutionspladsen, Nationalteatret  og naturligvis Ceausescus groteske prestigeprojekt, Folkets Hus. Fra Bukarest kører vi videre med bus til Oltenita, hvor vores gode skib MS River Navigator venter vores ankomst.

Når vi er kommet godt ombord, letter skibet anker, og vi kan nu se frem til tre ugers oplevelser, der skal bringe os tværs igennem Europa til Amsterdam. Vi passerer 0-kilometerstenen, der markerer begyndelsen på Donaufloden, hvorfra den løber 2.845 kilometer gennem Europa. Vi har en stor del af den mægtige flod foran os. Ombord slapper vi af over en velkomstcocktail og bliver præsenteret for skibets besætning, inden vi sætter os til bords i skibets restaurant og nyder en dejlig velkomstmiddag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Folkets hus i Bukarest.

Folkets hus i Bukarest.

2. dag: Donaudeltaet

Efter morgenmaden deler vi os op i små både, som skal sejle os ind i Donaudeltaet. Her oplever vi en helt enestående natur, som er hjemsted for mere end 300 fuglearter og mere end 45 forskellige arter af ferskvandsfisk.

Om eftermiddagen holder rejselederen et foredrag om de næste mange dages eventyr. Efter middagen spiller skibets musikere velkendte toner i loungen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Donaudeltaet.

Donaudeltaet.

3. dag: Cernavoda og Constanta, Rumænien

Om morgenen lægger vi til i Cernavoda. Herfra kører vi med bus ud til byen Constanta, som ligger ved Sortehavet i Rumænien. På vores bustur ser vi byens højdepunkter, de flotte bygninger og store pladser. Vi besøger det arkæologiske museum og spiser frokost på en lokal restaurant, inden der er tid til at se sig omkring på egen hånd. Herefter kører vi retur til skibet, hvor der vil være tid til at slappe af inden aftenens middag.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

På skibet forkæles vi.

På skibet forkæles vi.

4. dag: Veliko Tarnovo og Arbanasi, Bulgarien

Tidligt om morgenen ankommer skibet til Rousse. Efter vi har nydt den gode morgenbuffet kører vi på udflugt til Veliko Tarnovo, der er en af Bulgariens mest pittoreske byer med en smuk beliggenhed ud til Yantrafloden. Byen ligger på tre bakketoppe, hvor vi på den højeste finder ruinerne af Tsarevets-fortet. Sammen ser vi nærmere på fortet, der i sin storhedstid i 1100- 1300-tallet var hjemsted for zaren.

Efter besøget i Veliko Tarnovo kører vi  til den nærliggende landsby Arbanasi, der er kendt for sin arkitektur, kirke og kloster. Efter vi har set nærmere på byen, fortsætter vi videre til Nikopol, hvor vi møder vores skib, der er sejlet i forvejen. Om aftenen venter endnu en god middag ombord.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Veliko Tarnovo med Tsarevets-fortet i baggrunden.

Veliko Tarnovo med Tsarevets-fortet i baggrunden.

5. dag: Vidin, Bulgarien

Om morgenen lægger vi til i den bulgarske by Vidin. Selv om vi er langt fra havet, er Vidin kendt for sin værftindustri, som giver ekstra liv omkring floden. Vi ser fæstningen Baba Vida fra 1200-tallet, der er Bulgariens bedst bevarede middelalderfæstning. Efter en lille byrundtur er der tid til at opleve byen på egen hånd. Du kan også deltage i en ekstraudflugt.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Belogradchik
Tag med på udflugt til Belogradchik, der ligger 50 kilometer syd for Vidin. Her venter et fascinerende landskab af klippeformationer. Mejslet ind i klipperne troner Belogradchik-fæstningen, hvis historie går tilbage til før Kristi fødsel. Hvis du vil have fuldt udbytte af turen, kræver det, at du er godt gående, da vi skal gå flere hundrede meter op ad bakke.

Belogradchik-fæstningen.

Belogradchik-fæstningen.

6. dag: Jernporten

I dag skal vi i alt sejle 100 kilometer gennem den berømte Jernport - en lang, dramatisk kløft, der er udnævnt til botanisk naturpark. Her er floden flere steder mere end 80 meter dyb. I 1972 åbnede man et vandkraftværk, og et omfattende system af sluser har tæmmet det tidligere så frygtede stykke af Donau. Det er en fornøjelse at sidde på soldækket og nyde Jernportens naturskabte mesterværk. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Sejladsen gennem den smukke Jernport nydes bedst fra soldækket.

Sejladsen gennem den smukke Jernport nydes bedst fra soldækket.

7. dag: Beograd og Novi Sad, Serbien

Vi ankommer til Serbien og indleder dagen med en byrundtur med bus i Beograd. Vi skal blandt andet se den berømte Kalemegdan-fæstning og byens imponerende Sankt Sava-katedral, som der stadig bygges på. Herefter kører vi til den lille landsby Jarak, hvor vi skal nyde en autentisk frokost. I Serbien spiser man godt - især på landet. Vi smager de lokale retter og naturligvis den herlige blommebrændevin Slivovitsa, mens landsbyens musikere underholder. 

Godt mætte kører vi videre fra Jarak til Serbiens tredjestørste by, Novi Sad. I Novi Sad boede Albert Einstein med sin familie i forrige århundrede, og serberne ynder at fortælle, at Einsteins serbiske kone havde en finger med i spillet i hans banebrydende relativitetsteori. Byen er i dag en charmerende og livlig by. Novi Sad var i lange perioder en del af habsburgerriget og har et meget europæisk udtryk. I 1999 blev broerne i byen bombet, og ruinerne hæmmede i flere år sejlads gennem byen. Vi oplever lidt af byen på en rundtur med bus, hvor vi blandt andet passerer parlamentet og universitetet, inden vi kører til skibet, der er sejlet i forvejen og nu lægger for kaj her i Novi Sad. Mens vi nyder middagen, sejler vi videre mod Kroatien.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den imponerende Sankt Sava katedral i Beograd.

Den imponerende Sankt Sava katedral i Beograd.

8. dag: Osijek, Kroatien

Velkommen til Kroatien og Osijek, der er landets fjerdestørste by. Osijek ligger ved bredden af Dravafloden, som er en sideflod til Donau. Byen er blandt andet kendt for sine mange velbevarede barokbygninger og Tvrda-fortet. Sammen går vi en tur gennem de hyggelige gader, hvor vi blandt andet passerer en af de gamle byporte, den centrale plads med pestsøjlen, musikskolen og ikke mindst Tvrda-fortet. Vi returnerer til skibet til frokosttid.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det hyggelige torv i Osijek i Kroatien.

Det hyggelige torv i Osijek i Kroatien.

9. dag: Budapest, Ungarn

Efter frokost ankommer til Ungarns hovedstad, Budapest, hvor vi tager på en byrundtur med bus. Her kommer vi blandt andet forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og parlamentet, der er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Med det engelske parlament som forbillede har arkitekten yderligere hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. Vi skal naturligvis nyde udsigten over byen fra Gellertbjerget samt opleve borghøjen med den berømte Fiskerbastion. 

Vi spiser middag sammen ombord, og efterfølgende kan du gå en aftentur i byen. Skibet ligger centralt og kun et par sporvognsstop fra gågaden og Budapests centrum. Der er også mulighed for at opleve et ægte ungarsk folkloreshow.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Ekstraarrangement: Folkloreshow
Vi skal til ægte folkedansopvisning i Budapest, hvor Ungarns 30-40 mand store Stats Folklore Ensemble opfører traditionel dans og musik. Efterfølgende kører vi en lille aftentur gennem Budapests oplyste gader. Arrangementet bestilles og betales ombord på skibet.

Udsigten fra Fiskerbastionen er betagende.

Udsigten fra Fiskerbastionen er betagende.

10. dag: Budapest, Ungarn

Vi har endnu en dag i dejlige Budapest, så du har god tid til at opleve dagen på egen hånd. Har du mod på et lille eventyr, kan du udforske et af Budapests kurbade. Gellertbadet er det mest berømte, og det er meget populært blandt turister. Kurbadet Szechenyi er nok svært at udtale, men det er et sted, hvor de lokale ynder at komme. Rejselederen er behjælpelig med logistikken, og derefter er det bare at hoppe i et af de mange bassiner. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Klippehospitalet
Under Budaslottet i hjertet af Budapest ligger der et nødhospital, som blev bygget ind i den rå klippe i 1930´erne. Hospitalet fungerede under 2. Verdenskrig også som beskyttelsesrum, og i de underjordiske rum får vi et enestående indblik i den spændende historie.

Kurbad i Budapest.

Kurbad i Budapest.

11. dag: Bratislava, Slovakiet

Nyd formiddagens sejlads, hvor vi skal gennem Gabcikovo-slusen. Efter frokost lægger vi til i Brastisva, Slovakiets charmerende hovedstad. Med et lille turisttog tager vi på byrundtur, hvor vi besøger Bratislavas borgkompleks. Borgen hæver sig 89 meter over byen, og dens karakteristiske fire tårne kan ses fra det meste af byen. Tidligere blev Ungarn regeret herfra, men i dag er området et museum. Tilbage i byen spadserer vi gennem den gamle bydel. Den mest berømte af bygningerne er Primatpaladset, som er malet i en karakteristisk lyserød farve. Mens vi spiser middag, sætter kaptajnen kursen mod Østrig og Wien.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Charmerende Bratislava.

Charmerende Bratislava.

12. dag: Wien, Østrig

I dag skal vi opleve den klassiske og smukke kejserby Wien. Vi ser de pompøse bygninger Hofburg og Den Spanske Rideskole omkring Ringstrasse, der vidner om fordums storhed, hvor Wien var hovedstad i kejserriget Østrig-Ungarn. Når man passerer Musikverein og parlamentet, bliver man som dansker ganske stolt, da de pompøse bygninger er tegnet af vores egen Theophil Hansen. Vores byrundtur får os også forbi Wiens imponerende katedral Stephansdom. Om eftermiddagen er der mulighed for at nyde Wien på egen hånd. Der er metro cirka 500 meter fra båden, så der er ikke langt til flotte seværdigheder og en kop kaffe med et velsmagende stykke Sachertorte. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Klassisk koncert i Wien
Hvad er mere oplagt end at lytte til de store komponisters toner, nu vi er i Wien? Programmet byder på musik komponeret af Strauss, Mozart, Lehár og og Kalman.

På byrundtur i Wien.

På byrundtur i Wien.

13. dag: Endnu mere Wien og Wachaudalen, Østrig

Vi har hele formiddagen i Wien, så der er god tid til flere oplevelser på egen hånd, inden skibet ved frokosttid letter anker. 

Resten af dagen nyder vi ombord på skibet, hvor sejladen tager os gennem det postkortsmukke landskab i Wachaudalen. Her dyrkes abrikoser, og af druerne fra de frugtbare vinstokke fremstilles Østrigs bedste hvidvine. Fra skibets soldæk kan du nyde udsigten til dalens grønne skrænter, Dürnstein med middelalderborgen, hvor selveste Richard Løvehjerte har siddet fanget, og Melk med det gamle benediktinerkloster. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Melk i den idylliske Wachaudal.

Melk i den idylliske Wachaudal.

14. dag: Passau, Tyskland

Om eftermiddagen lægger vi til i Passau, der overrasker med sine charmerende, brolagte gader og promenader langs de tre floder Ilz, Donau og Inn. Vi oplever byen på en byvandring, der blandt andet tager os gennem den gamle bydel, som ligger på en smal og stejl landtange midt i byen. Vi ser også Maria Hilf-klostret, som blandt andet har en 321 trin lang, overdækket bodstrappe op til valfartskirken.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den charmerende tyske by Passau.

Den charmerende tyske by Passau.

15. dag: Regensburg og sejlads gennem Main-Donau-kanalen, Tyskland  

Vi ankommer til Regensburg om morgenen. Byen ligger ved Donauflodens bred og er en af Tysklands ældste byer, der slap uskadt fra bombningerne under 2. Verdenskrig. Sammen spadserer vi gennem den gamle by. Vi oplever stenbroen over Donau og forsætter til Skt. Peter Katedralen, som vi betragter udefra. Efter byvandringen bliver der også tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Hvad med at besøge det historiske Würstküche, hvor du kan smage de berømte tyske pølser? Midt på dagen sejler vi videre mod Nürnberg.

Efter Regensburg ved Keljheim sejler vi ind på Main-Donau-kanalen, en menneskeskabt vandvej af udgravede kanaler og inddæmmede flodstrækninger, som forbinder Donau med Main og Rhinen og gør det muligt at sejle fra Sortehavet til Nordsøen ad flodvejen. Kanalen, der i sin nuværende form stod færdig i 1992, er cirka 55 meter bred. Højdeforskellen fra man forlader Donau ved Keljheim, til man kommer til Bamberg ved Mainfloden er 175 meter, og undervejs skal vi passere hele 11 sluser.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Regensburg.

Regensburg.

16. dag: Nürnberg, Tyskland

I dag ankommer vi til middelalderbyen Nürnberg i Bayern. Efter morgenmaden tager vi på en spændende byrundtur, hvor vi blandt andet besøger Nürnbergs kejserborg. I løbet af middelalderen boede kejserne af det Hellige Romerske Imperium i dette slot, hvorfra vi har en storslået udsigt over byen. Fra slottet fortsætter vi til bymidten, der er omsluttet af den gamle middelalderbymur. Vi besøger kirken Skt. Sebald og passerer forbi det gamle rådhus, som er bygget i renæssancestil, og hvis kælder fungerede som torturkammer i middelalderen. Vi forsætter over markedspladsen med det smukke springvand, til vi kommer til den gamle katolske kirke, Frauenkirche, der anses for en af de vigtigste kirker i Nürnberg. 

Vi spiser frokost sammen på skibet, og om eftermiddagen kan du nyde sejladsen på Main-Donau-kanalen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den gamle bydel i Nürnberg.

Den gamle bydel i Nürnberg.

17. dag: Bamberg, Tyskland

Bamberg ligger i den nordlige del af regionen Bayern i Tyskland. Den smukke og velbevarede historiske by ligger idyllisk placeret ved floder og store skove. Byen er bygget på syv bakketoppe, og byen bliver ofte sammenlignet med Rom, der ligeledes er bygget på syv høje. Fra skibet kører vi med bus til byens centrum. Herfra starter vi på vores byvandring til fods over toppede brosten og gennem de krogede gader, hvor middelalderarkitekturen endnu eksisterer mange steder. Vi besøger Bamberg Katedral, hvor kejser Henry II og Pave Clement II ligger begravet. Vi forsætter til ”Lille Venedig”, en lille koloni af maleriske huse fra det 19. århundrede, som ligger langs med floden Regnitz. Bamberg er kendt for sit mørke øl, og vi besøger et lokalt bryggeri, hvor der naturligvis bliver budt på smagsprøver. Efter byturen går vi tilbage til skibet, hvor vi spiser frokost, mens vi sejler videre mod Würzburg.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Katedralen i Bamberg.

Katedralen i Bamberg.

18. dag: Würzburg, Tyskland

Tidligt denne morgen lægger vi til i Würzburg, hvor vi skal på en spændende byvandring efter morgenmaden. Vi besøger Würzburg Residence, som er et barokslot midt i byen. Stedet har gennem tiden ageret residens for fyrstebiskopperne af fyrstebispedømmet Würzburg. Vi får en rundvisning på slottet, hvor vi ser den imponerende trappe og de flotte sale. Slottet hører til hovedværkerne i den sydtyske barok og er Europas vigtigste residensbygning fra senbarokken. På vores videre færd kommer vi forbi den ældste bro, der krydser Main, den imponerende katedral, Chapel of St. Mary, det flotte rådhus samt den fjerdestørste romerske katedral i Tyskland, katedralen Skt. Kilian. 

Efter byvandringen bliver der tid til egne opdagelser i den hyggelige by. Vi mødes ombord til frokost, som vi nyder, mens vi sejler videre mod Wertheim. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Barokslottet Würzburg Residence.

Barokslottet Würzburg Residence.

19. dag: Wertheim og Miltenberg, Tyskland

Tidligt om morgenen lægger vi til i Wertheim, den romantiske middelalderby, som ligger smukt ved Main i et skønt naturområde. Her er der tid til, at du kan gå ud og opleve byen på egen hånd, hvor du for eksempel kan prøve byens berømte pølser. Sidst på formiddagen letter vi anker og forsætter sejladsen ad Main.

Om eftermiddagen ankommer vi til "Mains perle", Miltenberg, en idyllisk og billedskøn by. Miltenberg er en lille by, fyldt med fantastiske bindingsværkshuse og brolagte gader med blomsterdekorationer. Torvet er omkranset af maleriske bindingsværkshuse og midt på pladsen står Marktbrunnen, som blev fremstillet i rød sandsten i 1583 af den lokale billedhugger Michael Junker. Du kan stadig se rester af den gamle bymur, ligesom de karakteristiske byporte Mainzer Tor og Würzburger Tor står ved indkørslen til byen fra hver sin side. Efter et par timer i denne skønne by, samles vi igen til middag i restauranten ombord på skibet.     

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Slotsruinen i Wertheim.

Slotsruinen i Wertheim.

20. dag: Mainz, Tyskland

Om formiddagen kan du slappe af og nyde et par timers sejlads fra en bekvem solstol på soldækket. Efter frokost besøger vi Mainz, bogtrykkerkunstens og Gutenbergs by, hvor vi tager sammen på byvandring. Dominerende i bybilledet er den enestående Mainzer Domkirke - en af de mest betydningsfulde religiøse bygninger i Tyskland, der blev grundlagt helt tilbage i år 975. Desuden er Mainz kendt som universitetsby og en betydningsfuld by i den tyske vinkultur. Områdets vinbønder fremstiller noget af Tysklands bedste vin, og man holder da også vinfester flere gange i løbet af året her. Vi ser det hyggelige gamle centrum nær domkirken med smukke bindingsværkshuse og Marienbrunnen midt på torvet og besøger museet dedikeret til Gutenbergs opfindelser. 

Efter aftenens middag ombord, ankommer vi til Rüdesheim. Skibet bliver liggende i Rüdesheim natten over, så der er mulighed for at gå i byen efter middagen og besøge den festlige Drosselgasse med vinstuer og danserestauranter.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.​

Den historiske bydel i Mainz.

Den historiske bydel i Mainz.

21. dag: Rüdesheim og Koblenz, Tyskland

Om formiddagen skal vi se nærmere på den verdenskendte vinby Rüdesheim på en køretur med det lille turisttog Winzerexpressen. Sammen besøger vi en vinkælder, hvor vi smager den dejlige rhinskvin, og herefter skal vi på rundvisning på Siegfrieds Mekaniske Musikmuseum med den enestående samling af mekaniske musikinstrumenter.

Efter vi har nydt dagens frokost ombord, ankommer vi til Koblenz, hvor Mosel løber ud i Rhinen - vi er nu ved Deutsches Eck. Vi lægger til nær Altstadt, og med rejselederen går vi på opdagelse i Koblenz og måske en tur ud til statuen af Kejser Wilhelm, som ser ud over den livlige trafik af flodbåde på Rhinen. På den anden side af Rhinen kan vi se op på Ehrenbreitstein, som engang var Europas stærkeste fæstning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Koblenz i Tyskland.

Koblenz i Tyskland.

22. dag: Køln, Tyskland

Efter morgenmaden tager vi på en spændende byvandring i Køln. Vi stiler mod byens gamle centrum, Altstadt, med smukke gamle huse og hyggelige gader. På vores gåtur kommer vi naturligvis også forbi byens vartegn, den berømte domkirke, Kölner Dom, som er dedikeret til Jomfru Maria og Skt. Peter. Byggeriet startede i 1248, og det tog mere end 600 år at færdiggøre dette imponerende bygningsværk, som først stod færdigt i 1880. Vi kigger indenfor, og rejselederen fortæller historien om kirken. 

Midt på dagen sejler vi videre mod Amsterdam, og resten af dagen er derfor sat af til afslapning ombord. Om aftenen inviterer kaptajnen til gallamiddag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den smukke gotiske domkirke i Køln.

Den smukke gotiske domkirke i Køln.

23. dag: Amsterdam, Holland

Efter morgenmaden tager vi på opdagelse i Amsterdam, hvor dagen indledes på bedste vis med en kanalrundfart i den charmerende by. Centrum udforsker vi til fods, hvor vi både passerer kirken De Oude Kerk, middelalderpladsen Begijnhof og blomstermarkedet samt utallige butikker og cafeer. Byvandringen slutter på Leidseplein, hvor vores bus venter i nærheden på at køre os tilbage til MS River Navigator. 

Om eftermiddagen har du tid til at opleve endnu mere af Amsterdam på egen hånd. Rejselederen kommer gerne med forslag og ideer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Fine huse ved Amsterdams berømte kanaler.

Fine huse ved Amsterdams berømte kanaler.

24. dag: Hjemrejse

En rejse af de helt store er nu nået til vejs ende, og vi skal sige farvel til MS River Navigator - for denne gang. Sammen flyver vi fra Amsterdam til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS River Navigator ****
VisSkjul

Det elegante og komfortable skib MS River Navigator danner en perfekt ramme om vores populære flodkrydstogter på Donau. Skibet er bygget i Holland i 1999, renoveret i 2013 og har plads til 130 gæster. Skibet rummer blandt andet en stor panoramarestaurant, lounge/bar, recep­tion, et lille fitness­område, bibliotek, elevator (kun lift til soldækket) samt mulighed for gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det. På det indbydende soldæk er der god plads til at nyde vejret og det passerende landskab. I sommermånederne er der mulighed for at leje cykler ombord.

Helpension

I skibets panoramarestaurant serveres de inkluderede måltider, der består af en velassorteret morgenmadsbuffet med blandt andet laks og mousserende vin, frokostbuffet med et stort udvalg af kolde og lune retter og middag med suppe, forret, hovedret og dessert. Om eftermiddagen serveres der kaffe med kage og om aftenen snacks. I loungen er der gratis kaffe og te (fra maskine) hele døgnet. 

Kahytter

Prisen inkluderer ophold på dobbeltkahyt på Odyssey-dækket / hoveddæk (nedre dæk). Alle kahytter på MS River Navigator er udvendige og ligger over vandoverfladen. 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på Odyssey-dækket / hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på Explorer-dækket / mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter med panoramavindue på Explorer-dækket / mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på på Navigator-dækket / øvre dæk
 • Suiter på på Navigator-dækket / øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på Odyssey-dækket / hoveddæk (nedre dæk)

Pæne og udvendige kahytter på ca. 14m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på Odyssey-dækket (hoveddæk/nedre dæk) har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Dobbelt- og enekahytter på Explorer-dækket / mellemdæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 14m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på Explorer-dækket (mellemdæk) har almindelige vinduer, som ikke kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Dobbelt- og enekahytter med panoramavindue på Explorer-dækket / mellemdæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 14m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på Explorer-dækket (mellemdæk) har store panoramavinduer, der ikke kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Dobbelt- og enekahytter på Navigator-dækket / øvre dæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 14m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på Navigator-dækket (øvre dæk) har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Suiter på Navigator-dækket / øvre dæk

Pæne og udvendige suiter på ca. 21m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition, lille køleskab/minibar og kaffemaskine samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på Navigator-dækket (øvre dæk) har har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.

MS River Navigator.
MS River Navigator.
Eksempel på dobbeltkahyt.
Eksempel på dobbeltkahyt.
Restauranten på MS River Navigator.
Restauranten på MS River Navigator.
Biblioteket.
Biblioteket.
Den hyggelig lounge.
Den hyggelig lounge.
Hvad med et parti skak?
Hvad med et parti skak?