Nyhed!

Guadalquivir · Nytårskrydstogt i Andalusien · All Inclusive

Krydstogter
6 Dage

Oplev det populære og fascinerende Andalusien på en helt ny måde, når vi stævner ud på et magisk eventyr på Spaniens næstlængste flod Guadalquivir. På dette skønne krydstogt oplever vi Sydspaniens berømte byer, der er fyldt med historie og fascinerende monumenter, og krydrer rejsen med en festlig nytårsaften. 

Andalusien er fyldt med skønne, charmerende byer og med en gennemsnitstemperatur på omkring de 15 grader, får du mulighed for at nyde højtiden under lune himmelstrøg og samtidig fejre dit nytår med stil på det dejlige skib MS La Belle de Cadiz. 

Undervejs på vores andalusiske eventyr skal vi blandt andet...

Oplev det populære og fascinerende Andalusien på en helt ny måde, når vi stævner ud på et magisk eventyr på Spaniens næstlængste flod Guadalquivir. På dette skønne krydstogt oplever vi Sydspaniens berømte byer, der er fyldt med historie og fascinerende monumenter, og krydrer rejsen med en festlig nytårsaften. 

Andalusien er fyldt med skønne, charmerende byer og med en gennemsnitstemperatur på omkring de 15 grader, får du mulighed for at nyde højtiden under lune himmelstrøg og samtidig fejre dit nytår med stil på det dejlige skib MS La Belle de Cadiz. 

Undervejs på vores andalusiske eventyr skal vi blandt andet rundt i charmerende Sevilla og indsnuse stemningen i de hyggelige gader og stræder. Den andalusiske hovedstad er en skattekiste af store kulturoplevelser. Vi skal også smage sherry fra de store egetræsfade i El Puerto de Santa Maria, der er kendt for dens flotte andalusiske arkitektur, og i sherrybyen Jerez de la Frontera ser vi blandt andet den verdenskendte Kongelige Andalusiske Rideskole og det unikke palads Alcázar, der ligger som en oase midt i byen.

I Cadiz-bugten ser vi nærmere på havnebyen af samme navn. Byen har et charmerende kvarter af pastelfarvede huse og en unik beliggenhed ved Atlanterhavets brusende kyst. Sidst, men ikke mindst, har du mulighed for at opleve en af Spaniens ældste byer, Córdoba, som blandt andet er berømt for sine mange mauriske bygningsværker. 

På rejsen er helpension med drikkevarer til måltiderne inkluderet, og skibets service er helt i top. Der vil selvfølgelig være underholdning ombord med blandt andet områdets kendte flamencodans. Så tag med på fortryllende Guadalquivir og nyd den herlige højtid i nogle af Spaniens mest populære og eftertragtede byer.

Kort - Guadalquivir · Krydstogt i Andalusien - Vinter 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk
1.200,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk
1.500,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk)
2.400,-
Enekahyt på mellemdæk
3.300,-
Enekahyt på øvre dæk
3.600,-
Obl. administrationstillæg
89,-
Afbestillingsforsikring
825,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Heldagsudflugt til Córdoba inklusiv frokost
699,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Faro t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r 
 • 5 nætter på MS La Bella Cadix****
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 4 x frokost (2.-5. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • All Inclusive ombord: Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te fra kl. 11.00-23.00
 • Byrundtur i Sevilla
 • Besøg i Real Alcazar-paladset i Sevilla
 • Byrundtur i Cádiz 
 • Byrundtur i Jerez de la Frontera
 • Besøg i Alcazar-paladset i Jerez de la Frontera 
 • Sherry smagning i lokal bodega i El Puerto de Santa Maria 
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet, værdi kr. 270,-
 • Drikkepenge i forbindelse med udflugter, værdi kr. 90,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

 

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse til Sevilla

Du møder vores rejseleder i Københavns Lufthavn, hvorfra vi sammen flyver med TAP via Lissabon til Faro. Vi ankommer om formiddagen, og fra lufthavnen kører vi mod den andalusiske hovedstad. Vi har nogle timers kørsel foran os, men vi tager det stille og roligt og holder en frokostpause undervejs. Om eftermiddagen når vi Sevilla og vores skib MS La Belle de Cadiz, som ligger ved kaj midt i byen og i gåafstand til Sevillas historiske bydel. Vi finder os til rette på skibet og inden rejsens velkomstmiddag i skibets restaurant, mødes vi til en velkomstcocktail og hilser på skibets besætning.

Inkluderede måltider: Middag.

Guadalquivirfloden løber igennem Sevilla.

Guadalquivirfloden løber igennem Sevilla.

Dag 2: På opdagelse i Sevilla

Efter morgenmaden kører vi fra skibet for at opleve nogle af Sevillas fascinerende monumenter. Vi starter på den berømte Plaza de España, byens arkitektoniske perle og en af Andalusiens mest imponerende pladser. Den ikoniske halvcirkulære plads ligger inde i María Luisa-parken med front mod Guadalquivirfloden. Bygningerne er de rene kunstværker og fyldt med små detaljer såsom søjler og buegange, der er udsmykket med paneler af mauriske azulejo-fliser. Pladsen blev opført i 1929, og man kan ikke andet end blive imponeret. Herfra fortsætter vi til den berømte bydel Santa Cruz, hvor vi går en tur i det gamle jødiske kvarter, der, med smalle snoede brostensbelagte stræder og charmerende andalusiske huse, nok er Sevillas smukkeste og mest hyggelige. Området oser af atmosfære med små pladser og terrasser fyldt med blomster. 

Vi besøger også det royale palads, Real Alcázar, som er et maurisk mesterværk og et af Europas ældste paladser, hvis øverste etager bruges af den royale familie når de besøger Sevilla. Stedet er magisk, og den omkringliggende have er ufattelig smuk med et væld af små patios og indtagende kroge. Vores udflugt slutter ved byens vartegn, den gigantiske katedral, som er verdens tredjestørste kirke. Den er bygget ovenpå ruinerne af datidens arabiske Almohad moské. Vi er tilbage på skibet midt på dagen, hvor du kan nyde din frokost ombord og eftermiddagens sejltur mod Cádiz. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Besøg i klassiske Sevilla.

Besøg i klassiske Sevilla.

Dag 3: Cádiz og El Puerto de Santa Maria

Cádiz ligger på en halvø, som stikker ud i bugten af samme navn, og er nærmest omgivet af vand på alle sider. Byen er den ældste by i det vestlige Europa og har altid været en vigtig søfarts- og handelsby. Dens historie kan dateres mere end 3.000 år tilbage. Regionen har haft en farverig historie og har igennem tiden blandt andet været under påvirkning fra både iberiske bosættere, grækere, fønikere, kartagere og romere. I bus kører vi en panoramatur, hvor vi undervejs hører om byens rige kulturarv og ser nogle af områdets smukke strækninger med uspolerede strande. I den gamle, historiske bydel finder vi flere af byens  attraktioner som eksempelvis den overdådige barokke katedral, som det tog hele 116 år at bygge. Vi ser også San Sebastián-borgen fra det 17. århundrede. Den ligger for enden af stranden La Caleta på en lille ø og blev bygget for at beskytte den nordlige del af byen mod angreb. 

Frokosten nyder vi på skibet inden vi først på eftermiddagen sejler videre til El Puerto de Santa Maria, der ligger ved floden Guadalete. Byen har et hyggeligt bilfrit centrum, og indtil jernbanen kom til, blev al sherry-produktion afskibet fra byens havn. Vi går en tur til den hyggelige gamle bodega Osborne, som har produceret sherry siden 1772. En lokalguide fortæller om fremstillingen af den fine sherry, som lagres på cedertræstønder. Tønderne holder i 100 år og de første 20-30 år bliver brugt til fremstilling af sherry – de næste 25-30 år bruges de til brandy og de resterende år til fremstilling af spiritus såsom rom og whisky. De meget fine, sjældne og dyre sherry lagres i helt op til 30 år. Vi kommer med ned i kælderen, hvor tønderne opbevares i kølige og fugtige omgivelse, og hvor man følger de århundrede gamle traditioner. Vi slutter selvfølgelig besøget med at smage den søde vin, inden vi begiver os tilbage til skibet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Rådhuset i Cádiz.

Rådhuset i Cádiz.

Dag 4: Sherry-hovedstaden Jerez de la Frontera, Sevilla og nytårsaften 

Efter en kort køretur på ca. 30 minutter fra El Puerto de Santa Maria ankommer vi til Jerez de la Frontera - sherryens ubestridte hovedstad. Jerez er det arabiske ord for sherry, og overalt i byen finder man bodegaer med den velsmagende hedvin. På vores tur i bussen ser vi katedralen fra det 17. århundrede, som er et sandt mesterværk og opført på ruinerne af en gammel arabisk moské. Vi oplever også det gamle mauriske palads Alcázar, som kan dateres helt tilbage til 1100-tallet. Bag murene skjuler sig det mest charmerende haveanlæg med gamle træer, planter, blomster og havebassiner. Alcázar er en af byens store attraktioner og vores rejseleder fortæller selvfølgelig historien om det gamle mauriske styre. Jerez er også kendt for den Kongelige Andalusiske Rideskole, som anses for at være blandt verdens bedste indenfor dressurridning. Frokosten spiser vi på skibet, og om eftermiddagen sætter kaptajnen kurs mod Sevilla, mens vi gør os klar til en festlig nytårsaften. Vi mødes i skibets restaurant og nyder nytårsmiddagen. Festlighederne fortsætter i skibets lounge, og har du lyst, kan du få dig en svingom inden vi skåler i champagne ved midnat. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Sherrytønder i Jerez de la Frontera.

Sherrytønder i Jerez de la Frontera.

Dag 5: Sevilla på egen hånd eller udflugt til Córdoba

Vores skib er nu tilbage i Sevilla. Sov længe, hyg dig på skibet eller gå på opdagelse i Sevillas hyggelige gader. Julefreden har sænket sig, og selvom forretningerne i byen er lukket, er det hyggeligt at spadsere rundt og betragte de smukke bygninger og de julepyntede gader. Du har også mulighed for at deltage i en heldagsudflugt til Córdoba, som regnes for at være Andalusiens historiske hovedstad.

Ekstraarrangment: Córdoba inklusive frokost
Efter morgenmaden kører vi i bus til Córdoba. Turen tager ca. 1,5 time, så du kan slappe af i bussen og få dig en lille lur, inden vi ankommer til en af Andalusiens smukkeste byer. Vi bliver budt velkommen med et ”Feliz Navidad”, og du vil snart sande at byen oser af atmosfære. Córdoba er en labyrint af smalle gader, små pladser og smukke gamle bygninger, der præger bybilledet. Til fods går vi igennem det gamle jødiske kvarter, og vi skal selvfølgelig også besøge byens største attraktion, La Mezquita, som simpelthen skal opleves for at forstå storheden. Katedralen, der engang var en moské er fyldt med ikke mindre end 856 søjler, og når man træder ind, er det som at træde ind i 1001 nats eventyr. Frokosten nyder vi på en af byens lokale restauranter, og efterfølgende får du lidt tid på egen hånd. Har du lyst, kan du gå med rejselederen til Guadalquivir og se den gamle romerske bro, som stammer helt tilbage fra det 1. århundrede. Vi er tilbage på skibet sidst på eftermiddagen.     

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den smukke gamle moske i Cordoba.

Den smukke gamle moske i Cordoba.

Dag 6: Hjemrejse

Tidlig morgenmad på skibet og så er det blevet tid til at sige farvel til den søde besætning. I bus kører vi mod Faro lufthavn, og herfra flyver vi med SAS direkte til København, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen mættet af gode oplevelser fra Andalusien.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS Belle de Cadix****
VisSkjul

Franskejet skib bygget i 2005 og renoveret i 2010 med plads til ca. 176 passagerer. Skibet har restaurant, lounge med bar og dansegulv, lille butik, elevator (ikke til soldæk) og stort soldæk med liggestole. Der tilbydes gratis WiFi i loungen og receptionsområdet, når forbindelsen tillader det.

Kahytterne

De velindrettede kahytter (ca. 11-13m2) findes på øvre dæk, mellemdæk og hoveddæk (nedre dæk). Kahytterne på øvre- og mellemdæk har store vinduer, der kan åbnes delvist. Kahytterne på hoveddæk har mindre vinduer, der ikke kan åbnes. I alle kahytter findes der aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Flodkrydstogter som rejseform bliver mere og mere populære for hvert år, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

All Inclusive ombord

Om morgenen frister en velassorteret buffet, til frokost serveres der 2- eller 3-retters menuer og til middag 3- eller 4-retters menuer. Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te er inkluderet ombord fra kl. 11.00-23.00 (visse mærker, champagne og drikkevarer fra vinkortet er mod betaling). Drikkevarer på udflugterne er ikke inkluderede.

Rederiet Croisi Europe forbeholder sig ret til nødvendige skibsændringer og vil i så fald indsætte et af rederiets søsterskibe af tilsvarende kategori på krydstogtet.

MS Belle de Cadix.
MS Belle de Cadix.