Fra L.A. til Miami

Panamakanalen · Krydstogt fra Los Angeles til Miami

Krydstogter
21 Dage

Et førsteklasses krydstogt der tager dig fra Los Angeles og den kontrastfyldte vestkyst gennem en af det 20. århundredes største ingeniørbedrifter, Panamakanalen. Herfra sejler vi videre gennem Caribien til USA's solskinsstat Florida og den berømte kystmetropol Miami. Vi har inkluderet et flot udflugtsprogram - kun for Vitus gæster. 

Californien, Mexico, Costa Rica, Colombia, Grand Cayman og Florida. På dette eksotiske krydstogt sejler vi fra Stillehavet til Atlanterhavet, og undervejs støder vi på palmebestrøede bountystrande, skyskrabere, kaffeplantager og meget, meget mere. Vi starter med nogle dage i verdens glitrende glamourhovedstad Los Angeles, hvor vi har inkluderet hele tre nætter, inden vi stævner...

Et førsteklasses krydstogt der tager dig fra Los Angeles og den kontrastfyldte vestkyst gennem en af det 20. århundredes største ingeniørbedrifter, Panamakanalen. Herfra sejler vi videre gennem Caribien til USA's solskinsstat Florida og den berømte kystmetropol Miami. Vi har inkluderet et flot udflugtsprogram - kun for Vitus gæster. 

Californien, Mexico, Costa Rica, Colombia, Grand Cayman og Florida. På dette eksotiske krydstogt sejler vi fra Stillehavet til Atlanterhavet, og undervejs støder vi på palmebestrøede bountystrande, skyskrabere, kaffeplantager og meget, meget mere. Vi starter med nogle dage i verdens glitrende glamourhovedstad Los Angeles, hvor vi har inkluderet hele tre nætter, inden vi stævner ud på en krydstogtsrejse, der er spækket med drømmeoplevelser.

Kigger man på et kort, ligner Panama et meget lille land, og en sejltur gennem en kanal burde derfor være hurtigt overstået - eller hvad? Faktisk tager det minimum 20 timer at krydse den legendariske kanal, som blev bygget over en periode på 10 år af intet mindre end 75.000 arbejdere. Oplev det forrige århundredes største ingeniørbedrift med egne øjne, når vores store skib via sluser tager en gevaldig smutvej fra det ene verdenshav til det andet. 

Både før og efter dette højdepunkt tager vi på et sandt overflødighedshorn af spændende udflugter. I Columbia oplever vi en af landets mest farverige kolonitidsperler Cartagena. I Costa Rica sejler vi i mangroven for at komme helt tæt på regnskoven og det eksotiske dyreliv. Og så skal vi naturligvis besøge en af de lokale kaffeplantager. 

I det vestlige Caribiske Hav kommer vi til Caymanøerne, hvor vi skal på byvandring i hovedstaden Grand Cayman. Her har du også mulighed for på en ganske særlig bådudflugt at opleve Stingway City lavsandede sandbanker, hvor du kan svømme og komme tæt på områdets mange rokker. 

I Mexico besøger vi Huatulco, et slaraffenland af naturscenerier med skønne bjerge, hvide sandstrande og svajende palmer. Vi oplever også Mexicos største ø, Cozumel på den populære Yucatán-halvø, hvor vi på en spændende ø-rundtur blandt andet ser en "cenote", Yucatáns helt enestående underjordiske ferskvandssøer. 

Vi slutter hele rundrejsen med et par dage i endnu en ikonisk storby Miami, som er en kulturel smeltedigel med stærke påvirkninger fra de latin- og mellemamerikanske lande. 

Glæd dig til et eventyr udover det sædvanlige, hvor du udover selve krydstogtet også oplever Californien og Florida. Alle udflugter undtagen Stingway City, drikkepenge samt flere måltider i land er inkluderet i prisen.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med udvendig kahyt type 4N
3.500,-
Dobbeltværelse med udvendig kahyt med balkon type 2D
4.500,-
Eneværelse med indvendig kahyt type 4V
15.500,-
Eneværelse med udvendig kahyt type 4N
16.500,-
Eneværelse med udvendig kahyt med balkon type 2D
19.600,-
Afbestillingsforsikring
3.025,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Stingray City
1.175,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Los Angeles/Miami-Newark-København
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 646,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Los Angeles på The Westin Bonaventure Hotel & Suites****
 • 2 nætter i Miami på Holiday Inn Port of Miami Downtown***
 • 14 nætter på Royal Caribbeans skib Serenade of the Seas****
 • 19 x morgenmad (2.-20. dag)
 • 15 x frokost (2. og 4.-17. dag)
 • 16 x middag (1. og 4.-17. samt 20. dag)
 • Velkomstcocktail ombord
 • Drikkevarer under krydstogtet: juice, kaffe, te, limonade, mælk, vand og varm chokolade
 • Byrundtur i Los Angeles med lokalguide
 • Byrundtur i bus og til fods i Huatulco med lokalguide
 • Heldagsudflugt i Costa Rica, inkl. bådtur og besøg på kaffeplantage
 • Byrundtur i Cartagena, inkl. entré til San Felipe-fæstningen
 • Byvandring i George Town inkl. entré til Nationalmuseet
 • Ø-rundtur på Cozumel med lokalguide
 • Byrundtur i Miami med lokalguide
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi ca. kr. 1.515,-
 • Obligatoriske drikkepenge til chauffører og lokalguider, værdi ca. kr. 850,-
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Informationsmøder og foredrag ombord
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Rejseforedrag inden afrejse

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dato og sted et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Med SAS direkte til Los Angeles

Du møder rejselederen i Københavns Lufthavn, hvorfra vi skal flyve med SAS direkte til Los Angeles. Flyveturen tager omtrent 11,5 timer, og vi ankommer til Californiens bankende hjerte midt på dagen.

Los Angeles er kendt verden over for sin glamourøse solrige livsstil og de mange Hollywoodstjerner. Fra lufthavnen kører vi ind til byens centrum, hvor vi tjekker ind på det ikoniske The Westin Bonaventure Hotel and Suites, som har ageret kulisse i flere Hollywoodfilm. 

Slap af og nyd eventuelt eftermiddagen ved poolen, mens du lige omstiller dig til den nye tidszone efter den lange flyvetur. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles middag. 

Inkluderede måltider: Middag. 

Den fascinerende skyline over englenes by, Los Angeles.

2. dag: Byrundtur i Los Angeles, Englenes By

Efter morgenmaden skal vi ud og opleve Englenes By, Los Angeles. På byrundturen skal vi blandt andet se den nye Walt Disney Concert Hall udefra. Den ikoniske og meget særprægede bygning er tegnet af den verdensberømte arkitekt Frank Gehry.

Vi kommer desuden forbi det famøse Beverly Hills, kvarteret for de rige og berømte, inden vi fortsætter mod Hollywood og boulevarden med stjernerne i fortorvet. Her ser vi det kendte Chinese Theater, hvor mange Hollywood-stjerner har sat deres håndaftryk i cementen foran bygningen.

Frokosten spiser vi på en lokal restaurant, inden vi kører til kysten og oplever det farverige område omkring Venice Beach og butiksområdet Fisherman's Village ved verdens største lystbådehavn, Marina del Rey. Der bliver tid på egen hånd, inden vi kører tilbage til hotellet. Aftenen i Los Angeles er på egen hånd, men rejselederen kommer gerne med forslag til restauranter, hvor man kan nyde en god middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Venice Beach i Los Angeles.

3. dag: På egen hånd i Los Angeles

Du har en hel dag på egen hånd i pulserende og spændende Los Angeles, og der er selvfølgelig oceaner af muligheder i den begivenhedsrige by. Tag på shopping på den mondæne og klassiske Rodeo Drive, eller besøg udsigtspunktet Griffith Observatory i Hollywood Hills ved Hollywood-skiltet, hvorfra der er en absolut spektakulær udsigt over den glimtende millionby.

Du kan også besøge et af de mange filmstudier, såsom Universal Studios eller Paramount, der tilbyder spændende rundvisninger af forskellig varighed. Det anbefales at bestille sit besøg i god tid hjemmefra. 

Middagen er på egen hånd - der findes adskillige restauranter i gåafstand fra hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Griffith Observatory, der ligger på den sydvendte skråning af Mount Hollywood i Los Angeles.

4. dag: Los Angeles og Serenade of the Seas

Afsejling kl. 16.00.
Efter morgenmaden forlader vi vores hotel i downtown L.A. og kører i bus ud mod kysten til San Pedro bugten, hvor Royal Caribbeans skib Serenade of the Seas ligger til kajs. Vi går om bord på vores dejlige krydstogtskib, og mens bagagen bliver bragt til kahytten, nyder vi en god frokost i skibets hovedrestaurant.

Om eftermiddagen har du tid til at udforske det flydende hotel, som skal være vores hjem de næste par uger. Nyd afsejlingen fra dækket, når vi forlader den store havn og den californiske kyst. Inden aftenens middag inviterer rejselederen på en festlig velkomstcocktail. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Det flydende luksushotel, Serenade of the Seas.

5.-7. dag: På havet

Nyd de dejlige dage ombord, mens vi sejler mod Mexico. Der er god tid til at lære skibet bedre at kende, slappe af ved poolen eller udfordre dine medrejsende til en rask duel over bordtennisbordet. Rejselederen holder desuden spændende foredrag undervejs.

Middagene nyder vi sammen, og efterfølgende vil der være mulighed for at opleve skibets spektakulære shows, som er fuldt ud på højde med Broadway.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Der er god mulighed for at afslapning ved poolen på Serenade of the Seas.

8. dag: Huatulco, Mexico 

Ankomst kl. 10.00 og afsejling kl. 17.00.
I dag lægger vi til i Huatulco, der er en autentisk by i Mexicos sydvestlige delstat Oaxaca, som er et slaraffenland af naturscenerier med skønne bjerge, dybe grotter og indbydende strande. Fra skibet kører vi til et udsigtspunkt, hvor vi har et fotostop for at nyde den formidable udsigt over Tangolunda-bugten og Turtle Island, navngivet efter øens form som en skildpadde.

Herfra fortsætter vi til fyrtårnets udsigtspunkt, der ligger med en spektakulær udsigt over klipperne og havet. Fra toppen kan man høre lyden fra Bufaderoen, et naturfænomen, hvor bølgerne rammer en skjult hule fyldt med luft, der får vandet og luften til at skyde mod himlen med lyde som var det en gejser. 

Vi besøger også Huatulcos gamle traditionelle centrum kendt som La Crucecita, hvor vi ser Guadalupe kirken, der er kendt for verdens største håndmalede maleri af Jomfruen af Guadalupe, som fylder hele kirkens loft. Vi spadserer igennem det lokale marked og den smukke have, hvor du kan finde souvenirs og lokalt håndværk samt smage lokale specialiteter såsom chokolade, kaffe, likør og meget mere.

Vi er tilbage på skibet først på eftermiddagen, hvor du kan nyde en sen frokost på skibet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

En af de mange smukke strande ved Stillehavet i Huatulco i Mexico.

9. dag: På havet

Vi har endnu en afslappende dag på havet. Du kan blandt andet bruge den på at læse en god bog ved poolen eller forkæle dig selv med en lækker behandling i skibets wellnessafdeling. Mulighederne er mange, og du bestemmer selv tempoet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Slap af i jacuzzien ved poolen ombord på Serenade of the Seas.

10. dag: Costa Ricas højdepunkter

Ankomst kl. 10.00 og afsejling kl. 17.00.
I dag skal vi på en helt unik udflugt i Costa Rica, særligt sammensat til Vitus Rejsers gæster. Vi lægger til i havnen i Puntarenas, og på land venter vores lokalguide.

Sammen kører vi i bus ind til selve Puntarenas, som blev opdaget i 1519 af den spanske erobrer Hernan Ponce de Leon. Inden da var byen beboet af de to indianske stammer Huetar og Chorotega. Puntarenas betyder sandstedet, og byen ligger blot tre meter over havets overflade. Vi kører en tur på boulevarden Paseo de los Turistas og passerer den lille bugt, hvor fiskerbådene ligger og vugger. Naturen varierer helt enormt, og her er alt lige fra tropisk regnskov, til skove, sumpområder og hvide sandstrande. På dagens første stop oplever vi de venlige hvidhovede kapucineraber, og på vores videre færd vil vi se eksotiske mangoplantager og melonmarker. Vi stopper, så du kan smage på den friske frugt ved en af de mange frugtboder. 

Næste store oplevelse venter ved Tarcoles-floden, hvor vi skal på en sejltur ud i mangroven for at opleve den frodige natur samt ikke mindst det fascinerende dyreliv. Efterfølgende forlader vi floden og kører til toppen af bjerget, hvor vi finder det magisk beliggende Hotel Villa Caletas. Udsigten over havet og bjergene herfra er mageløs, og i disse eventyrlige omgivelser nyder vi en autentisk frokost med dertilhørende frisk og velsmagende frugtpunch. Først på eftermiddagen fortsætter vi dagens udflugt, der blandt andet tager os med til en lokal håndværksbutik.

Dagens sidste besøg er Costa Ricas næstældste by Esparza, som blev grundlagt i 1600-tallet af spanierne, da de slog sig ned i området. Midt i disse maleriske omgivelser besøger vi en lokal kaffeplantage, hvor vi skal følge kaffebønnernes rejse fra plante til bønne, som tørres, ristes og males. Dette særlige indblik i kaffens omstændige tilblivelse plejer at give en nyfunden respekt for håndværket. Vi smager naturligvis også den friske kaffe på stedet! Vi er tilbage på skibet sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Friske røde kaffebær, der er klar til at blive til kaffebønner.

11. dag: På havet

På nuværende tidspunkt har du sikkert fundet din favoritrestaurant, og dit yndlingssted på skibet. Nyd endnu en dag, hvor der er god tid til at benytte skibets mange faciliteter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Der er masser af muligheder for at hygge sig på de mange dæk ombord på Serenade of the Seas.

12. dag: Panamakanalen

Cruising Panamakanalen fra kl. 06.00 til 18.00.

I dag venter rejsens absolutte højdepunkt - sejladsen gennem den cirka 80 kilometer lange Panamakanal.

Kanalen er en af historiens største og mest besværlige ingeniøropgaver, men også en af de mest skelsættende, da den menneskeskabte genvej gør det muligt at sejle mellem Atlanterhavet og Stillehavet uden at skulle sejle den farlige vej rundt om Kap Horn ved sydspidsen af Sydamerika.

Arbejdet på kanalen blev indledt under fransk lederskab i 1880, men efter et forfejlet forsøg og mange tusinde omkomne arbejdere overtog USA arbejdet i starten af 1900-tallet. Da kanalen blev indviet i 1914 var den tidens største ingeniørbedrift. Tre gigantiske sluser hæver skibene næsten 30 meter over havet, hvorefter størstedelen af sejladsen foregår på den kunstige Gatunsø, som ligger 26 meter over havets overflade. Kanalen har to løb, og årligt passerer cirka 15.000 skibe gennem den.

Det er en kæmpe oplevelse at overvære den intense trafik samt den smukke natur, der omgiver kanalen. Brug dagen på dækket, hvor du kan nyde det frodige landskab, som flyder forbi, mens skibets kaptajn og den specialuddannede lods fører vores skib sikkert igennem den snævre kanal. Undervejs får vi fortalt kanalens historie og hører om byggeriets mange tekniske spidsfindigheder. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

En af verdens mest imponerende ingeniørbedrifter - den fascinerende Panamakanal.

13. dag: Cartagena, Colombia

Ankomst kl. 09.00 og afsejling kl. 18.00.
Vi ankommer om morgenen til Colombias femtestørste by Cartagena.

Byen, som er en gammel spansk koloniby fra 1533, var tidligere en vigtig handelsby, hvorfra man transporterede guld og ædelmetaller til Spanien. Den gamle bydel Ciudad Vieja er fredet af UNESCO, og med den karakteristiske arkitektur og krogede gader bærer byen synligt præg af sin fortid som koloniby. Det moderne Cartagena er en pulserende storby og fungerende handelscentrum for regionen. 

Vi oplever Cartagena i bus og til fods. Vi starter turen ved San Felipe-fæstningen fra 1657, som i sin tid havde til formål at beskytte byen mod pirater og angreb fra blandt andet briterne. Fæstningen er på UNESCO's Verdensarvsliste, og her har du mulighed for at tage et perfekt foto af den smukke bugt. Efter at have nydt udsigten kører vi til Catagenas gamle historiske bydel. Flere steder i bybilledet ser vi store smukke graffiti-malerier, som er malet af lokale kunstnere - ja, det er nærmest som at gå i et stort udendørs galleri.

Vi ser også Las Bovedas, som består af 23 katakomber, der blev brugt som fangekældre helt op i det 19. århundrede, men som i dag er omdannet til butikker. Efter besøget i den farverige koloniby kører vi tilbage til skibet for at nyde en sen frokost.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

De smukke gader i den gamle bydel i Cartagena i Colombia.

14. dag: På havet

Nyd en afslappende dag til søs mens kursen er sat nordover.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Nyd udsigten og en forfriskning i The Vortex Lounge ombord på Serenade of the Seas.

15. dag: George Town, Grand Cayman 

Ankomst kl. 07.00 og afsejling kl. 17.00.
Vi er nu nået til det vestlige Caribiske Hav, hvor vi om morgenen har lagt til på Caymanøerne i hovedstaden Grand Cayman. Caymanøerne består af tre øer, som blev opdaget af Columbus i 1503. Selvom øerne har deres eget flag, har de alligevel valgt at forblive under britisk styre. Øerne er i sandhed hvad vi alle forbinder med Caribien i form af kridhvide sandstrande omgivet af det blå krystalklare vand kombineret med et væld af tropiske planter og træer. 

Om morgenen har du mulighed for at deltage i en ekstra udflugt til den legendariske Stingray City, som er et af verdens bedste steder for lavvands- og snorkeldykning. På de lavvandende sandbanker findes et utal af rokker, som besøgende kan komme i tæt nærkontakt med. 

Efter frokost skal vi på en lille byvandring sammen med rejselederen, og fra skibet går vi langs havnen til Elmslie kirken, der blev bygget i 1920'erne og følger Hog Sty Bay til Caymanøernes nationale museum, der ligger i den ældste offentlige bygning på øerne. Den smukke gamle bygning er bygget i 1830'erne og på museet får vi et godt indblik i øgruppens historie og dens unikke natur.

Herfra går vi videre til det lokale marked med forskellige små boder, der sælger lokalt producerede håndværksgenstande og souvenirs. På vej tilbage mod skibet tager vi på en lille afstikker ind på Cardinall Avenue og op ad Albert Panton Street, hvor vi skal besøge Heltepladsen, som er dedikeret til de mænd og kvinder, der har viet deres liv til at forbedre livet for Caymanøernes indbyggere. Pladsen blev bygget i 2003 og er udsmukket med springvand, skulpturer og en æresvæg med navne på 500 af de mest bemærkelsesværdige caymanere.

Vores byvandring slutter ved det lille Fort George, som tidligere blev brugt til at forsvare Grand Cayman mod angreb fra pirater. Her kan du også se nogle vægmalerier, der på autentisk vis skildrer forskellige scener af Fort Georges historie. Efter byvandringen kan du gå på opdagelse i den farvestrålende by og nyde den caribiske atmosfære.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Ekstraarrangement: Morgenudflugt til Stingray City

Tidlig afgang fra skibet i bus til den mole, hvorfra bådturen starter. Vi anbefaler, at du medbringer håndklæde og solcreme. Vi går ombord på en båd og hele udflugten tager ca. tre timer, hvor vi undervejs skal besøge tre forskellige steder.

Vores første stop er den berømte lavsandede Stingray sandbanke, hvor du får mulighed for at komme tæt på de mange rokker. Husk at medbringe din mobil eller et kamera, så du kan få taget billeder af den unikke oplevelse. Vi sejler videre til bugten The North Sound, som er et af Caymanøernes mest populære snorkling-områder. Det lavvandede område med det klare blå vand er fyldt med koraller og et væld af farverige tropiske fisk. Du har mulighed for at låne snorkeludstyr på båden.

Udflugtens sidste stop er Starfish Point beliggende på nordsiden af Grand Cayman, der er en smuk sandstrækning og indbegrebet af, hvad man forbinder med et tropisk paradis. Sandstranden er spættet med søstjerner, og vi nyder det unikke syn i det krystalklare vand, inden vi sejler retur til molen.

Herfra kører vi tilbage til skibet, hvor du kan nyde frokosten inden eftermiddagens gående byrundtur i Grand Cayman.   

Strandene på Grand Cayman er indbegrebet af Caribien og drømmen om en kridhvid Bounty-strand.

16. dag: Cozumel, Mexico

Ankomst kl. 11.00 og afsejling kl. 19.00.
Nu er vi tilbage i Mexico, og denne gang lægger vi til ved Yucatán-halvøen og den populære ø Cozumel, som vi oplever på en dejlig fem-timers udflugt. Vi skal blandt andet besøge det lokale marked, øens første kirke og opleve den spændende Aerolito-cenote, som er en slags underjordisk ferskvandssø. Cozumel har ialt 18 cenoter, hvor Aerolito er den mest berømte.

Frokosten, som er lokal traditionel mexicansk mad, spiser vi i en tropisk have på øens ældste restaurant La Mission. Efter frokost besøger vi den østlige del af øen, hvor vi har fotostop undervejs. Hvis der er stemning for det, kan vi stoppe undervejs for at nyde en af de dejlige strande.

Så medbring dit badetøj og et håndklæde på dagens udflugt. Du skal også huske lidt kontant valuta, da det forventes at man køber kolde drikkevarer på stranden. Vi er tilbage ved skibet sidst på eftermiddagen.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

En af de fascinerende og utroligt smukke cenote-ferskvandssøer ved Cozumel i Mexico.

17. dag: På havet

Sidste dag på havet - tag dagen i dit helt eget tempo.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Der er god mulighed for at slikke sol ved poolen på Serenade of the Seas.

18. dag: Byrundtur i Miami

Ankomst kl. 06.00.
Efter en god nattesøvn og et dejligt morgenbord er det blevet tid til at forlade vores dejlige skib Serenade of the Seas.

Vores rejseoplevelser er dog ikke helt slut endnu, for på kajen venter vores bus for at tage os ud at se nærmere på en af verdens mest eftertragtede feriebyer. Fra krydstogtterminalen kører vi til det ikoniske South Beach, som måske nok er Miamis mest berømte kvarter med sine indbydende sandstrande, de svajende palmer og de pastelfarvede Art Deco bygninger på Collins Avenue, som du måske kender fra den amerikanske TV-serie Miami Vice.

Vi fortsætter herfra til Downtowns skyskrabere og byens ikoniske Frihedstårn. Vi holder frokostpause i det autentiske kvarter Little Havana. Her kommer man langt med at hilse med et "hola", for området er nemlig fyldt med latinamerikanske caféer, restauranter, og du kan sågar finde butikker med cubanske cigarer, Guayabera-skjorter og cubansk kaffe. Syd for Downtown runder vi hyggelige Coral Gables og Coconut Grove, som er det ældste område i byen, hvor de første indbyggere slog sig ned i 1800-tallet.

Sidst på eftermiddagen kører vi til vores hotel, som ligger et stenkast fra Biscaynebugten, hvor man finder Bayside Marketplace, et stort indkøbs-, restaurant og underholdningsområde. Her kan du eventuelt også spise aftenens middag som er på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

De ikoniske Art Deco-bygninger på Ocean Drive i Miami.

19. dag: På egen hånd 

"Shop till you drop", som amerikanerne ville sige det. Du kan sagtens få tiden til at gå i Bayside Marketplace, der er fyldt med butikker, hyggelige caféer og spisesteder. Herfra er der også flere udbydere af små bådudflugter i området, hvis du føler, at du ikke helt har fået nok af vandet.

Du kan også nyde en dag på South Beach indbydende sandstrand og kaste dig ud i de varme bølger. Eller måske kalder det latinamerikanske kvarter Little Havana på et genbesøg. Der er mange muligheder og rejselederen er gerne behjælpelig med udflugtsforslag.  

Om aftenen mødes vi i hotellets reception og sammen går vi over i Bayside Marketplace. Her nyder vi sammen rejsens sidste middag "the american way" på Bubba Gump, en restaurant som opstod inspireret af Tom Hanks' Oscarvindende film Forrest Gump. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Et af de verdensberømte og smukke livreddertårne ved South Beach i Miami.

20. dag: Hjemrejse mod Europa 

Ferien synger på sidste vers, og efter morgenmaden er det blevet tid til at køre mod lufthavnen. Vi flyver med United Airlines til Newark lufthavn i New York, hvorfra vi fortsætter med SAS direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Fly på vej til terminalen i Newark med New Yorks skyline i baggrunden.

21. dag: Ankomst København

Vi ankommer til København tidligt om morgenen. 

Hotelinformation

Serenade of the Seas ****
VisSkjul

Stort, moderne krydstogtskib fra rederiet Royal Caribbean. Med glas fra gulv til loft på fællesområderne, mange udvendige kahytter og glasinddækkede elevatorer som vender ud mod havet, har du hele tiden mulighed for at nyde udsigten fra skibet. Her er 13 dæk, 1.250 kahytter og plads til 2.500 passagerer samt et mandskab på 850 personer. Serenade of the Seas er et skib i Radiance-klassen, som har en elegant europæisk atmosfære og stil.

Ombord finder du både kasino, butikker, flere barer og restauranter, spaafdeling (behandlinger mod betaling), fitnesscenter med blandt andet yoga og thai chi, et welnessområde kun for voksne og ikke mindst et stort udendørs dæk med pools, jacuzzi, løbebane og klatrevæg. Visse aktiviteter ombord er mod betaling. Skibet har også sit eget store og flotte teater, hvor der hver aften underholdes med Broadway-inspirerede shows.

Måltider

Helpension er inkluderet ombord, og på skibet findes et væld af restauranter med alt fra den store buffetrestaurant Windjammer og hovedrestauranten, hvor du hver dag kan vælge nye retter fra det dagligt skiftende menukort, den uformelle snackbar Park Café, den klassiske steakrestaurant Chops Grille samt Izumi, der er en japansk restaurant med blandt andet à la carte sushi. Der skal betales tillæg på nogle af skibets specialrestauranter. Vi har på forhånd bestilt bord i hovedrestauranten, så hele vores gruppe kan spise middagene sammen. 

Drikkevarer, som er inkluderet under krydstogtet er juice, kaffe, te, limonade, mælk, vand og varm chokolade. Der kan tilkøbes større drikkepakker, og disse kan ikke bestilles via Vitus Rejser, men kun direkte via Royal Caribbeans hjemmeside. For mere information herom, se under "Praktiske oplysninger".

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 2V eller 4V (ca. 15 m2), udvendige kahytter på dæk 3 og 4 kategori 4N (ca. 15 m2) samt kahytter med balkon på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 2D eller 6D (ca. 16 m2 med ca. 2 m2 balkon).

Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, radio, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Serenade of the Seas.
Serenade of the Seas.
Soldækket og poolen på Serenade of the Seas.
Soldækket og poolen på Serenade of the Seas.
Atriumet på Serenade of the Seas.
Atriumet på Serenade of the Seas.
Det store teater på Serenade of the Seas.
Det store teater på Serenade of the Seas.
Udvendig balkonkahyt på Serenade of the Seas.
Udvendig balkonkahyt på Serenade of the Seas.

The Westin Bonaventure Hotel and Suites****, Los Angeles
VisSkjul

Legendarisk hotel beliggende i downtown Los Angeles, der igennem mange år har tiltrukket amerikanske præsidenter, musik- og filmstjerner.

Hotellet ligger i et 112 meter højt glastårn og er en af de mest fotograferede bygninger i verden. The Westin Bonavanture er et Hollywood vartegn, da det har fungeret som location i adskillige film og serier såsom CSI, Mission Impossible III samt musikvideoer med Kylie Minogue og Lionel Riche.

Hotellet er bygget i 1976, og det består af i alt 1.358 værelser fordelt på 35 etager. På øverste etage finder man hotellets restaurant, hvor du kan få serveret en velstegt bøf eller skaldyrsretter mens du kan nyde den formidable panoramaudsigt over LA. Desuden er der bistro Lakeview og BonVista, der byder på klassike amerikanske retter.

Lobbyen er imponerende med et højt atrium og en af hotellets tre hyggelige bar/longe områder. Desuden fitness-område og stor opvarmet pool på 4. etage. Der findes adskillige muligheder for shopping og restauranter i gåafstand fra hotellet, blandt andet The Bonaventura Galleria som byder på mere end 40 specialbutikker og restauranter. 

Værelser 

Ophold i lyse og moderne dobbeltværelser på ca. 22 m2 med vinduer fra gulv til loft, aircondition, sikkerhedsboks, te- og kaffefaciliteter, strygejern, minikøleskab, telefon, radio, tv, gratis Wi-Fi samt badeværelse med hårtørrer.

The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles er en af byens ikoniske bygninger.
The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles er en af byens ikoniske bygninger.
The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles har dannet kulisse for en lang række Hollywoodfilm.
The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles har dannet kulisse for en lang række Hollywoodfilm.
Velkommen til The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles.
Velkommen til The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles.
Sæt dig til rette med en forfriskning i lobbyen på The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles.
Sæt dig til rette med en forfriskning i lobbyen på The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles.
Sæt dig til rette med en forfriskning i lobbyen på The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles.
Sæt dig til rette med en forfriskning i lobbyen på The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles.
Udsigten fra et af værelserne på The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles.
Udsigten fra et af værelserne på The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles.
Panoramarestauranten LA Prime på 35. etage på The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles.
Panoramarestauranten LA Prime på 35. etage på The Westin Bonaventure Hotel i Los Angeles.
Tag en svømmetur i hotellets pool.
Tag en svømmetur i hotellets pool.
Morgenmaden nydes i hotellets Lakeview Bistro.
Morgenmaden nydes i hotellets Lakeview Bistro.
Fitnessområdet på The Westin Bonaventure Hotel.
Fitnessområdet på The Westin Bonaventure Hotel.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Holiday Inn Port of Miami Downtown***, Miami
VisSkjul

Godt mellemklassehotel beliggende i hjertet af Miami tæt på byens havn og få kilometer fra det populære område South Beach. Lige overfor hotellet finder man Bayside Marketplace, som er en af byens mest besøgte attraktioner med restauranter, butikker og underholdningsmuligheder.

På hotellet findes restaurant, Marina's Bar & Grill, the Marina Bistro Lounge og fitnesscenter. Der er også en pool, som dog p.t. er lukket.   

Værelser

Ophold i standard dobbeltværelse på ca. 28 m2 med aircondition, telefon, tv, te- og kaffefaciliteter, badeværelse samt gratis WiFi. 

Velkommen til Holiday Inn Port of Miami-Downtown.
Velkommen til Holiday Inn Port of Miami-Downtown.
Receptionen er klar til at byde gæster velkommen på Holiday Inn Port of Miami-Downtown.
Receptionen er klar til at byde gæster velkommen på Holiday Inn Port of Miami-Downtown.
Lobbyen på Holiday Inn Port of Miami-Downtown.
Lobbyen på Holiday Inn Port of Miami-Downtown.
Restaurant Marina's Bar & Grill.
Restaurant Marina's Bar & Grill.
Nyd en forfriskning i baren.
Nyd en forfriskning i baren.
Der er mulighed for at benytte hotellets fitnessrum.
Der er mulighed for at benytte hotellets fitnessrum.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Der er kaffe- og temaskine på værelset.
Der er kaffe- og temaskine på værelset.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse

Pas og visumregler for indrejse i USA

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark.

Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: esta.cbp.dhs.gov/esta

Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 21 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express. 

Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage ESTA-registreringen, bedes du kontakte vores salgsafdeling på telefonnummer 78 75 84 60 senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på, at der opkræves et gebyr på kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. ESTA-gebyret. 

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse.

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse. I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmeside på: https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/usa

Den Amerikanske Ambassade i Danmark kan kontaktes på:
U.S. Embassy in Denmark, Dag Hammerskjölds Allé 24, 2100 København Ø, tlf. 33 41 71 00, fax. 35 43 02 23 samt på denne hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/

Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger, kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende. Rigtigheden af afgivne oplysninger påhviler alene den rejsende, hvorfor Vitus Rejser ikke kan gøres ansvarlig. Passet skal være maskinaflæseligt - fotosiden skal være lamineret. Passet skal være gyldigt mindst et halvt år efter hjemrejsedatoen.

På grund af ekstra sikkerhedscheck bedes man have tålmodighed i forbindelse med ind- og udrejse.

APIS (Advanced Passenger Information System)

Af sikkerhedshensyn indsamler alle flyselskaber informationer om deres passagerer. I den forbindelse skal Vitus have en kopi af alle gæsters pas (billedsiden) Scan venligst og mail kopien til fly@vitus-rejser.dk eller send pr. post så den er os i hænde senest den 6 uger inden afrejse. Bemærk venligst: Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.

Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse. Skriv venligst destination og billet nr. på kopien.

Bagage

På SAS må du medbringe 1 stk. indtjekket bagage i alt 23 kg samt 1 stk. håndbage med følgende mål 55 x 40 x 23 i alt 8 kg.

Drikkepenge

Ansatte i servicefagene har en lav grundløn og er meget afhængige af drikkepenge. Bartendere forventer mellem 1 og 5 dollars. På restauranter forventes mellem 15-20% af den totale regning, hvilket også er en rettesnor for taxichauffører. Får du hjælp til bagage bør du give 1-3 dollars i drikkepenge og det er velset at lægge en dollar om dagen til stuepigen. De amerikanske dollarsedler ligner hinanden så vær opmærksom når du betaler og får penge tilbage. 1 USD = ca. DKK 6,97 (per 14. februar 2023).

Drikkevand

Du kan sagtens drikke vandet i vandhanerne i USA. Hygiejnen er fuldt ud på højde med den vi har i Danmark. 

Dårligt gående

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klares sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan man ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge. 

Elektricitet

Næsten alle steder i USA er der 110-120 volt vekselstrøm, 60 Hertz. Du vil derfor ikke kunne bruge de almindelige danske stik som er på de danske apparater. De amerikanske stik har brede og flade ben så derfor er det en god ide at medbringe en rejseadapter. Bemærk at det ikke er alle danske apparater du kan anvende i USA.

Forsikring

Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i USA. Der skal derfor tegnes en separat rejseforsikring. Du kan evt. kontakte dit eget forsikringsselskab. Husk at rejseforsikringen skal være med dækning i USA (hele verden). Visse kreditkort indeholder også en rejseforsikring. Vitus tilbyder rejseforsikringer via Gouda Rejseforsikring. 

Klima 

Californien: ca. 18 grader
Mexico: ca. 25-27 grader
Costa Rica: ca. 26 grader
Panama: ca. 26 grader
Columbia: ca. 29 grader
Grand Cayman: ca. 27 grader
Florida: ca. 23 grader
Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk.

Rejseplan

Cirka 2 uger før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen. 

Rygning

Rygning er som i Danmark mindre velset og der er rygeforbud på de fleste hoteller. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne på hotellerne. Bemærk, at hvis du ryger på værelset bliver du pålagt en stor bøde. 

Specialkost

Hvis du har ønsker vedrørende specialkost f.eks. diabetes- eller vegetarmad skal du kontakte os i god tid, så vi kan bestille dette hos flyselskabet. 

Telefon

Vær opmærksom på, at det er dyrt at benytte sin mobiltelefon i USA. Ved opkald fra USA til Danmark trykkes 011 45 + det danske telefonnummer. 

Tidsforskel 

Miami: - 7 timer
Panama: - 7 timer
Mexico: - 8 timer
Los Angeles: - 10 timer 

Toldregler

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre frisk frugt, grøntsager, planter, frø og fersk kød til USA.

Udflugtspakke

Alle udflugter ekskl. udflugt til Stingway City er inkluderet i rejsens pris i henhold til Vitus Rejsers udflugtsbeskrivelse på www.vitus-rejser.dk.

Vaccinationer

Ingen vaccinationer er påkrævet for USA og Mellemamerika. Dog skal man være færdigvaccineret mod Covid-19. 

Se eventuelt Statens Serum Institut på www.vaccination.dk og Rejseklinikken på www.rejseklinikken.dk. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta 

Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves der ofte et andet kort såsom Mastercard/Eurocard eller American Express. Valutaen er US Dollars og kontanter kan hæves overalt i automater. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe mange kontanter til USA men måske er det en god ide at medbringe lidt i små dollarsedler, som eventuelt kan bruges til drikkepenge. 

Valuta i land er Colombianske Pesos, Panamanske Balboas, Costaricanske Colon, Amerikanske Dollars, Mexicanske Pesos. 

Værd at vide om krydstogter med Serenade of the Seas

Alkohol ombord

Alkohol kan købes om bord i restaurant og barer, aldersgrænsen er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Betaling ombord

Valutaen om bord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en "Sea Pass konto”. Den giver mulighed for at kvittere for alt der købes om bord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogen indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater om bord.

Drikkepakker

På Serenade of the Seas er der adgang til følgende drikkevarer i skibets restauranter og forskellige stationer rundt omkring på skibet: æblejuice, kaffe, iste, limonade, te og urtete, mælk, vand i glas, appelsinjuice, sveskejuice, tomatjuice, V8 frugt- og grøntsagsjuice, varm chokolade. 

Prisniveauet i de forskellige barer/restauranter på skibet er som følger:

Alkoholiske drikke
Øl: fra USD 6,00.
Miksede drinks: fra USD 8,00.
Frosne drinks: fra USD 10,00.
Vin per glas: fra USD 8,00.
Special-kaffe: fra USD 5,00.

Ikke alkoholiske drikke
Sodavand per glas: fra USD 3,25.
Sodavand per dåse: fra USD 3,25.
Juice: fra USD 3,00.
Vand på flaske: fra USD 2,50.
Ikke alkoholiske miksede drinks: fra USD 6,00.
Special-kaffe: fra USD 3,00.

Der er mulighed for at forudbestille følgende drikkepakker:
Deluxe drikkepakke 
Refreshment drikkepakke
Classic Soda drikkepakke

Drikkepakker kan ikke bestilles via Vitus Rejser, men kun via Royal Caribbeans hjemmeside.

Du kan bestille drikkepakker, når du har modtaget dit reservationsnummer, som du får ca. en måned før afrejse. Se mere på https://www.royalcaribbean.com/booked.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18% tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet. Får du brug for vejledning angående drikke-penge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. Det vil være en god ide at medbringe adapter.

Faciliteter 

Om bord findes flere sportsfaciliteter, som fitnesscenter, løbebane mm. Desuden findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser ved respektive faciliteter se www.royalcaribbean.com.

Fitness Center 

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Internet og telefoni

Internet café findes om bord, mod betaling. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj. I kahytten kobles du op via telefonsystemet eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet.

Telefoni: I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab. Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibene er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Der er mulighed for at forudbestille internetadgang. Se www.royalcaribbean.com.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.

Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, -og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Royal Caribbeans hjemmeside: www.royalcaribbean.com. Her kan man også se de udflugter skibet tilbyder, købe drikke- og WiFi pakke samt foretage reservationer til skønheds-behandlinger og specialrestauranter m.m.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkepakke, personlige udgifter samt skibets egne udflugter. 

Påklædning på skib 

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt om bord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj om bord. Jeans, shorts, t-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. I får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i pool-områderne under jeres cruise.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa og solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år, for solarium er aldersgrænsen 16 år.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord og al information, underholdning med videre er på engelsk. 

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller om bord.

Bemærk venligst

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: alkohol, strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Vitus rejseleder

På krydstogter deltager en rejseleder fra Vitus, som vil sørge for alle de praktiske ting på din rejse. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter ved anløbsstederne. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig hvis man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.   

Yderligere informationer

Kan findes på Royal Caribbeans hjemmeside: www.royalcaribbean.com

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.