Tag toget til julemarked!

Togrejse · Nürnberg · Julemarked · 2023

Togrejser
4 Dage

Tag med på togrejse til Nürnberg, der er en af Tysklands mest betagende byer. Med bindingsværkshuse, middelalderkirker, tykke bymure og et kæmpe slot er byen indbegrebet af levende historie. Her mødes en næsten eventyrlig middelalderstemning med et moderne storbyliv krydret med et væld af seværdigheder, museer og ikke mindst Tysklands nok mest berømte julemarked.  

Nürnbergs gamle centrum af omgivet af mure og volde, gennemskåret af floden Pregnitz og bundet sammen af gamle, charmerende broer. I juletiden er de gamle gader flot udsmykkede, og på byens store torv finder vi Nürnberger Christkindlesmarkt, der er et af Tysklands ældste og måske...

Tag med på togrejse til Nürnberg, der er en af Tysklands mest betagende byer. Med bindingsværkshuse, middelalderkirker, tykke bymure og et kæmpe slot er byen indbegrebet af levende historie. Her mødes en næsten eventyrlig middelalderstemning med et moderne storbyliv krydret med et væld af seværdigheder, museer og ikke mindst Tysklands nok mest berømte julemarked.  

Nürnbergs gamle centrum af omgivet af mure og volde, gennemskåret af floden Pregnitz og bundet sammen af gamle, charmerende broer. I juletiden er de gamle gader flot udsmykkede, og på byens store torv finder vi Nürnberger Christkindlesmarkt, der er et af Tysklands ældste og måske mest berømte julemarked. Her er over 180 boder med et væld af kunsthåndværk, håndlavede lys, juleudsmykning, legetøj og selvfølgelig det lækreste chokolade og bagværk.

På denne rejse kører vi med tog direkte fra København og videre med højhastighedstog fra Hamburg til Nürnberg. En nem og komfortabel rejseform fra bycentrum til bycentrum og som altid med vores egen rejseleder på hele rejsen. Vores hotel ligger perfekt lige ved både banegården og den gamle bykerne, hvor vi skal på byvandring og høre meget mere om byens dramatiske historie og se de store seværdigheder.

Vi har også inkluderet en rundvisning under jorden i Nürnbergs gamle klippehvælvinger, og første aften inviterer vi på en god middag i den hyggelige og rustikke restaurant "Herrenkeller". Der bliver selvfølgelig også god tid tid på egen hånd til at nyde julestemningen, de flot udsmykkede gader og stræder og måske gå på opdagelse i nogle af Tysklands bedste museer.    
 

Kort - Nürnberg - Julemarkeder - 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse · Afr. 30/11
775,-
Eneværelse · Afr. 4/12
950,-
Afbestillingsforsikring
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

  • Togrejse København-Hamburg-Nürnberg t/r
  • Afr. 30/11: 3 nætter i Nürnberg på IntercityHotel Nürnberg*** 
  • Afr. 4/12: 3 nætter på Motel One Nürnberg-Hauptbahnhof
  • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
  • 1 x middag (1. dag)
  • Byrundtur i Nürnberg 
  • Rundvisning i hvælvingerne "Historische Felsengänge"
  • Sporvognstur til "Reichsparteitagsgelände"
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Denne rejse er med tog fra Danmark til Nürnberg. Bemærk, at der er togskifte i Hamborg på både ud- og hjemrejsen. Vær også opmærksom på, at du selv skal have bagagen med ind og ud ad toget, og at der er trapper ved dørene. I Nürnberg ligger vores hotel tæt på hovedbanegården.

Påstigningssteder · Togrejse til Tyskland

Udrejse Hjemrejse
07.26 Københavns Hovedbanegård 21.34
07.56 Ringsted Station 21.02
08.39 Odense Banegård 20.19
09.18 Kolding Station 19.41
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Med højhastighedstog gennem Tyskland

I København, Ringsted, Odense eller Kolding stiger du ombord på det direkte intercitytog til Hamburg, hvor vi skifter tog og fortsætter med det tyske højhastighedstog ICE.

Her kan du læne dig tilbage og nyde en afslappende rejseform, når vi med op til 250 kilometer i timen suser gennem det flotte midttyske bjerglandskab. Der er bistro ombord på toget, hvor du kan købe drikkevarer samt lidt let at spise.

Klokken 18.24 ankommer vi ifølge køreplanen til Nürnberg og indkvarteres på vores hotel, der ligger perfekt lige ved både banegården og den gamle bykerne. Allerede her første aften får vi første indtryk af den gamle bydels charme og stemning, når vi spiser en middag på en god restaurant i den historiske bykerne. 
 
Inkluderede måltider: Middag.

Nürnbergs charmerende historiske bykerne. 

Nürnbergs charmerende historiske bykerne. 

2. dag: Byrundtur over og under jorden

Efter en god morgenmad på hotellet inviterer rejselederen på en gående tur gennem Nürnbergs historiske bykerne.

Selv om det meste af byen blev ødelagt under krigen, valgte man at genopbygge hele bykernen med respekt for de gamle, bayerske traditioner. Størstedelen af de gamle bymure står stadig i dag, og få hundrede meter fra hotellet krydser vi voldanlægget og går ind i den gamle by. Her følger vi Kongevejen, og undervejs fortæller rejselederen om Nürnbergs dramatiske historie fra en stolt fortid som kejserby til vanviddet under det tredje rige. Vi ser byens største seværdigheder som den smukke Lorenzkirke, de gamle bybroer, torvet, rådhuspladsen og selvfølgelig den store kejserborg, der knejser højt over byen.

Turen runder vi af med en spændende rundvisning under jorden i byens gamle hvælvinger, "Historische Felsengänge", som i mere end 600 år bl.a. har været brugt til lagring af den gode, lokale øl – ikke mindst den berømte røde Nürnberger Stadtbier.

Efter den grundige introduktion til Nürnberg er der om eftermiddagen alle muligheder for at gå på opdagelse på egen hånd og lade dig friste af de flotte og stemningsfulde julemarkeder, små beværtninger med byens specialiteter eller måske et af de fremragende museer, som byen er rig på.

I juletiden er de gamle gader flot udsmykkede, og på byens store torv finder du ”Nürnberger Christkindlesmarkt”, der er et af Tysklands ældste og det nok mest berømte julemarked. Her er over 180 boder med et væld af kunsthåndværk, håndlavede lys, juleudsmykning, legetøj og selvfølgelig det lækreste chokolade og bagværk.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad.

Lad dig friste af de flotte og stemningsfulde julemarkeder.

Lad dig friste af de flotte og stemningsfulde julemarkeder.

3. dag: Reichsparteitagsgelände og tid på egen hånd 

Formiddagen byder på et spændende indslag. Et af byens mest kendte og berygtede bygningsværker står i dag som et symbol på fortidens fejltagelser og forbrydelser. Lidt uden for bykernen ligger de såkaldte ”Reichsparteitagsgelände”, som fortæller om Hitlers storhedsvanvid og nazismens fald. For interesserede arrangerer rejselederen en lille tur med sporvogn til området, hvor vi kan se det enorme ”Zeppelinfeld” og der bliver mulighed for at besøge ”dokumentationscentret”, der fortæller om historien om en tid, der aldrig må gentages.  

Om eftermiddagen er der masser af muligheder for at gå i dybden med præcis de emner, som interesserer dig allermest. Her er ganske enkelt noget for enhver smag - fra bratwurstmuseum til kunstmuseum, jernbanemuseum, legetøjsmuseum og sågar et museum for fremtiden (!). Selvfølgelig er der også et utal af spændende indkøbsmuligheder foruden julemarkedernes mange fristelser. Rejselederen giver gerne personlige forslag og anvisninger.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Reichsparteitagsgelände”, som fortæller om Hitlers storhedsvanvid og nazismens fald.

Reichsparteitagsgelände”, som fortæller om Hitlers storhedsvanvid og nazismens fald.

4. dag: Hjemrejse med højhastighedstog gennem Tyskland

Der er god tid til at nyde morgenmaden og måske tage den sidste lille spadseretur i byen, inden vi kl. 11.05 sætter os til rette i højhastighedstogets bløde sæder og suser igennem Midttyskland mod Hamburg. Her skifter vi tog og kører videre til Danmark, hvor vi ankommer sidst på aftenen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

IntercityHotel Nürnberg ***, Nürnberg
VisSkjul

IntercityHotel Nürnberg er et pænt og moderne hotel beliggende tæt på både Nürnbergs hovedbanegård og den gamle bykerne. Et perfekt udgangspunkt for at opleve både byen og seværdigheder som Nationalmuseet, St. Lorenz-kirken, DB's jernbanemuseum og ikke mindst julemarkederne. 

På hotellet finder du restaurant og bar.

Værelser

Vi bor i pæne business-værelser på ca. 20m2, der har en rolig beliggenhed væk fra jernbanen. På alle værelser finder du en queensize-seng, fladskærms-tv, skrivebord, aircondition, sikkerhedsboks, gratis WiFi, mulighed for at lave te og kaffe samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Der er god plads til at sætte sig i lobbyen og receptionen på IntercityHotel i Nürnberg.
Der er god plads til at sætte sig i lobbyen og receptionen på IntercityHotel i Nürnberg.
Morgenmaden kan nydes i hotellets spisesal.
Morgenmaden kan nydes i hotellets spisesal.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Motel One Nürnberg-Hauptbahnhof ***, Nürnberg
VisSkjul

Flot nyt hotel beliggende lige ved indgangen til Nürnbergs Hovedbanegård og med den gamle bykerne på den anden side af vejen. Moderne indretning i loungestil med restaurant samt en hyggelig bar på øverste etage med fantastisk panoramaudsigt over hele byen. 

Værelser

De varme farver og den enkle, moderne stil går igen på værelserne, der er indrettet med fladskærms-tv, skrivebord og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Panoramabaren hos Motel One Nürnberg-Hauptbahnhof.
Panoramabaren hos Motel One Nürnberg-Hauptbahnhof.
Morgenmaden nydes i hotellets morgenmadsrestaurant.
Morgenmaden nydes i hotellets morgenmadsrestaurant.
Der er en flot udsigt over byen fra baren på Motel One i Nürnberg.
Der er en flot udsigt over byen fra baren på Motel One i Nürnberg.
Aftenstemning i baren på Motel One i Nürnberg.
Aftenstemning i baren på Motel One i Nürnberg.
Roof-top terrassen ved Motel One i Nürnberg.
Roof-top terrassen ved Motel One i Nürnberg.
Eksempel på dobbeltværelse hos Motel One i Nürnberg.
Eksempel på dobbeltværelse hos Motel One i Nürnberg.
Eksempel på dobbeltværelse hos Motel One i Nürnberg.
Eksempel på dobbeltværelse hos Motel One i Nürnberg.