Tag toget til julemarked!

Togrejse · Nürnberg · Julemarked · 2023

Togrejser
4 Dage

Tag med på togrejse til Nürnberg, der er en af Tysklands mest betagende byer. Med bindingsværkshuse, middelalderkirker, tykke bymure og et kæmpe slot er byen indbegrebet af levende historie. Her mødes en næsten eventyrlig middelalderstemning med et moderne storbyliv krydret med et væld af seværdigheder, museer og ikke mindst Tysklands nok mest berømte julemarked.  

Nürnbergs gamle centrum af omgivet af mure og volde, gennemskåret af floden Pregnitz og bundet sammen af gamle, charmerende broer. I juletiden er de gamle gader flot udsmykkede, og på byens store torv finder vi Nürnberger Christkindlesmarkt, der er et af Tysklands ældste og måske...

Tag med på togrejse til Nürnberg, der er en af Tysklands mest betagende byer. Med bindingsværkshuse, middelalderkirker, tykke bymure og et kæmpe slot er byen indbegrebet af levende historie. Her mødes en næsten eventyrlig middelalderstemning med et moderne storbyliv krydret med et væld af seværdigheder, museer og ikke mindst Tysklands nok mest berømte julemarked.  

Nürnbergs gamle centrum af omgivet af mure og volde, gennemskåret af floden Pregnitz og bundet sammen af gamle, charmerende broer. I juletiden er de gamle gader flot udsmykkede, og på byens store torv finder vi Nürnberger Christkindlesmarkt, der er et af Tysklands ældste og måske mest berømte julemarked. Her er over 180 boder med et væld af kunsthåndværk, håndlavede lys, juleudsmykning, legetøj og selvfølgelig det lækreste chokolade og bagværk.

På denne rejse kører vi med tog direkte fra København og videre med højhastighedstog fra Hamburg til Nürnberg. En nem og komfortabel rejseform fra bycentrum til bycentrum og som altid med vores egen rejseleder på hele rejsen. Vores hotel ligger perfekt lige ved både banegården og den gamle bykerne, hvor vi skal på byvandring og høre meget mere om byens dramatiske historie og se de store seværdigheder.

Vi har også inkluderet en rundvisning under jorden i Nürnbergs gamle klippehvælvinger, og første aften inviterer vi på en god middag i den hyggelige og rustikke restaurant "Herrenkeller". Der bliver selvfølgelig også god tid tid på egen hånd til at nyde julestemningen, de flot udsmykkede gader og stræder og måske gå på opdagelse i nogle af Tysklands bedste museer.    
 

Kort - Nürnberg - Julemarkeder - 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse · Afr. 30/11
775,-
Eneværelse · Afr. 4/12
950,-
Afbestillingsforsikring
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

  • Togrejse København-Hamburg-Nürnberg t/r
  • Afr. 30/11: 3 nætter i Nürnberg på IntercityHotel Nürnberg*** 
  • Afr. 4/12: 3 nætter på Motel One Nürnberg-Hauptbahnhof
  • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
  • 1 x middag (1. dag)
  • Byrundtur i Nürnberg 
  • Rundvisning i hvælvingerne "Historische Felsengänge"
  • Sporvognstur til "Reichsparteitagsgelände"
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Denne rejse er med tog fra Danmark til Nürnberg. Bemærk, at der er togskifte i Hamborg på både ud- og hjemrejsen. Vær også opmærksom på, at du selv skal have bagagen med ind og ud ad toget, og at der er trapper ved dørene. På de tyske ICE tog mellem Hamburg og Nürnberg er der bistro ombord med mulighed for at købe lidt at spise og drikke. I Nürnberg ligger vores hotel tæt på hovedbanegården.

De i programmet nævnte togtider er køreplanen per maj 2023 og derfor med forbehold for ændringer. Før afrejse vil du modtage yderligere praktisk information med bl.a. mødetid og -sted samt køreplan. Vores rejseleder er med på hele rejsen fra København til Nürnberg og er selvfølgelig behjælpelig undervejs.

Påstigningssteder · Togrejse til Tyskland

Udrejse Hjemrejse
07.26 Københavns Hovedbanegård 21.34
07.56 Ringsted Station 21.02
08.39 Odense Banegård 20.19
09.18 Kolding Station 19.41
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Med højhastighedstog gennem Tyskland

I København, Ringsted, Odense eller Kolding stiger du ombord på det direkte intercitytog til Hamburg, hvor vi skifter tog og fortsætter med det tyske højhastighedstog ICE.

Her kan du læne dig tilbage og nyde en afslappende rejseform, når vi med op til 250 kilometer i timen suser gennem det flotte midttyske bjerglandskab. Der er bistro ombord på toget, hvor du kan købe drikkevarer samt lidt let at spise.

Klokken 18.24 ankommer vi ifølge køreplanen til Nürnberg og indkvarteres på vores hotel, der ligger perfekt lige ved både banegården og den gamle bykerne. Allerede her første aften får vi første indtryk af den gamle bydels charme og stemning, når vi spiser en middag på en god restaurant i den historiske bykerne. 
 
Inkluderede måltider: Middag.

Nürnbergs charmerende historiske bykerne. 

Nürnbergs charmerende historiske bykerne. 

2. dag: Byrundtur over og under jorden

Efter en god morgenmad på hotellet inviterer rejselederen på en gående tur gennem Nürnbergs historiske bykerne.

Selv om det meste af byen blev ødelagt under krigen, valgte man at genopbygge hele bykernen med respekt for de gamle, bayerske traditioner. Størstedelen af de gamle bymure står stadig i dag, og få hundrede meter fra hotellet krydser vi voldanlægget og går ind i den gamle by. Her følger vi Kongevejen, og undervejs fortæller rejselederen om Nürnbergs dramatiske historie fra en stolt fortid som kejserby til vanviddet under det tredje rige. Vi ser byens største seværdigheder som den smukke Lorenzkirke, de gamle bybroer, torvet, rådhuspladsen og selvfølgelig den store kejserborg, der knejser højt over byen.

Turen runder vi af med en spændende rundvisning under jorden i byens gamle hvælvinger, "Historische Felsengänge", som i mere end 600 år bl.a. har været brugt til lagring af den gode, lokale øl – ikke mindst den berømte røde Nürnberger Stadtbier.

Efter den grundige introduktion til Nürnberg er der om eftermiddagen alle muligheder for at gå på opdagelse på egen hånd og lade dig friste af de flotte og stemningsfulde julemarkeder, små beværtninger med byens specialiteter eller måske et af de fremragende museer, som byen er rig på.

I juletiden er de gamle gader flot udsmykkede, og på byens store torv finder du ”Nürnberger Christkindlesmarkt”, der er et af Tysklands ældste og det nok mest berømte julemarked. Her er over 180 boder med et væld af kunsthåndværk, håndlavede lys, juleudsmykning, legetøj og selvfølgelig det lækreste chokolade og bagværk.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad.

Lad dig friste af de flotte og stemningsfulde julemarkeder.

Lad dig friste af de flotte og stemningsfulde julemarkeder.

3. dag: Reichsparteitagsgelände og tid på egen hånd 

Formiddagen byder på et spændende indslag. Et af byens mest kendte og berygtede bygningsværker står i dag som et symbol på fortidens fejltagelser og forbrydelser. Lidt uden for bykernen ligger de såkaldte ”Reichsparteitagsgelände”, som fortæller om Hitlers storhedsvanvid og nazismens fald. For interesserede arrangerer rejselederen en lille tur med sporvogn til området, hvor vi kan se det enorme ”Zeppelinfeld” og der bliver mulighed for at besøge ”dokumentationscentret”, der fortæller om historien om en tid, der aldrig må gentages.  

Om eftermiddagen er der masser af muligheder for at gå i dybden med præcis de emner, som interesserer dig allermest. Her er ganske enkelt noget for enhver smag - fra bratwurstmuseum til kunstmuseum, jernbanemuseum, legetøjsmuseum og sågar et museum for fremtiden (!). Selvfølgelig er der også et utal af spændende indkøbsmuligheder foruden julemarkedernes mange fristelser. Rejselederen giver gerne personlige forslag og anvisninger.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Reichsparteitagsgelände”, som fortæller om Hitlers storhedsvanvid og nazismens fald.

Reichsparteitagsgelände”, som fortæller om Hitlers storhedsvanvid og nazismens fald.

4. dag: Hjemrejse med højhastighedstog gennem Tyskland

Der er god tid til at nyde morgenmaden og måske tage den sidste lille spadseretur i byen, inden vi kl. 11.05 sætter os til rette i højhastighedstogets bløde sæder og suser igennem Midttyskland mod Hamburg. Her skifter vi tog og kører videre til Danmark, hvor vi ankommer sidst på aftenen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

IntercityHotel Nürnberg ***, Nürnberg
VisSkjul

IntercityHotel Nürnberg er et pænt og moderne hotel beliggende tæt på både Nürnbergs hovedbanegård og den gamle bykerne. Et perfekt udgangspunkt for at opleve både byen og seværdigheder som Nationalmuseet, St. Lorenz-kirken, DB's jernbanemuseum og ikke mindst julemarkederne. 

På hotellet finder du restaurant og bar.

Værelser

Vi bor i pæne business-værelser på ca. 20 m2, der har en rolig beliggenhed væk fra jernbanen. På alle værelser finder du en queensize-seng, tv, skrivebord, aircondition, sikkerhedsboks, gratis WiFi, mulighed for at lave te og kaffe samt badeværelse med hårtørrer.

Der er god plads til at sætte sig i lobbyen og receptionen på IntercityHotel i Nürnberg.
Der er god plads til at sætte sig i lobbyen og receptionen på IntercityHotel i Nürnberg.
Morgenmaden kan nydes i hotellets spisesal.
Morgenmaden kan nydes i hotellets spisesal.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Motel One Nürnberg-Hauptbahnhof***, Nürnberg
VisSkjul

Flot nyt hotel beliggende lige ved indgangen til Nürnbergs Hovedbanegård og med den gamle bykerne på den anden side af vejen.

Moderne indretning i loungestil med restaurant samt en hyggelig bar på øverste etage med fantastisk panoramaudsigt over hele byen. 

Værelser

De varme farver og den enkle, moderne stil går igen på værelserne, der er indrettet med tv, skrivebord og badeværelse med hårtørrer.

Panoramabaren hos Motel One Nürnberg-Hauptbahnhof.
Panoramabaren hos Motel One Nürnberg-Hauptbahnhof.
Morgenmaden nydes i hotellets morgenmadsrestaurant.
Morgenmaden nydes i hotellets morgenmadsrestaurant.
Der er en flot udsigt over byen fra baren på Motel One i Nürnberg.
Der er en flot udsigt over byen fra baren på Motel One i Nürnberg.
Aftenstemning i baren på Motel One i Nürnberg.
Aftenstemning i baren på Motel One i Nürnberg.
Roof-top terrassen ved Motel One i Nürnberg.
Roof-top terrassen ved Motel One i Nürnberg.
Eksempel på dobbeltværelse hos Motel One i Nürnberg.
Eksempel på dobbeltværelse hos Motel One i Nürnberg.
Eksempel på dobbeltværelse hos Motel One i Nürnberg.
Eksempel på dobbeltværelse hos Motel One i Nürnberg.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om togrejser

Generelt om togrejser

Togrejser er en behagelig og komfortabel rejseform, der bringer os direkte til hovedbanegårde og dermed centrum af de større byer og hovedstæder, som vi besøger.

Til mange rejsemål i for eksempel Sverige og Tyskland er togrejsen ofte lige så hurtig som flyet, fordi vi ikke skal bruge tid på transfer til og fra lufthavnene. Samtidig er der bedre benplads og mulighed for at bevæge sig omkring i toget under rejsen.
På de længere strækninger med højhastighedstog er der ofte også en bistro med ombord, hvor der er mulighed for at købe drikkevarer og lette retter.

Mange praktiske forhold er dog anderledes på en togrejse end ved en fly- eller busrejse, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på følgende punkter:

Bagage

Man er selv ansvarlig for sin bagage på hele rejsen - også ved eventuelle skift undervejs. Der kan være trapper ved ind- og udstigningsdøre samt på stationerne, og det er derfor vigtigt ikke tage mere bagage med end man selv nemt kan løfte. 

På de fleste af vores rejser med tog ligger hotellerne indenfor nogle hundrede meters afstand til stationen, og vi går derfor fra stationen og til hotellet, hvis ikke andet er anført. 

Når der er skift undervejs, lægger vi som udgangspunkt god tid ind således, at et skift kan foregå i et behageligt tempo. 

Pladser i toget

På alle længere strækninger er der selvfølgelig altid reserveret plads til os. Der kan dog være kortere strækninger med eksempelvis tilslutningstog eller regionaltog på en udflugt, hvor det ikke er muligt at reservere plads. 

Pladserne i toget tildeles af togselskaberne, og der kan være pladser, som vender mod køreretningen, ligesom der kan være begrænset udsyn ved enkelte pladser, med mindre det specifikt er anført, at vi benytter panoramatog.

Køreplaner

Rejserne planlægges ud fra de på forhånd tilgængelige køreplaner, og vi lægger så vidt som muligt ekstra tid ind ved eventuelle skiftestationer, så en eventuel forsinkelse ikke påvirker den videre rejse. Der kan dog opstå uforudsete ændringer i køreplanerne ved for eksempel sporarbejde, og køreplanerne er derfor kun vejledende. 

En til to uger før afrejse fremsendes oplysninger med den aktuelle køreplan for rejsen. Vitus Rejsers egen rejseleder er med på hele rejsen og holder sig løbende opdateret med eventuelle ændringer, der måtte opstå med kort varsel.