Italien
Aktiv ferieRejsenyheder
Flyrejser

Toscana og Lazio · Vandreferie

Fra 10.999,- pr. person

7 dage

 • 2024:
 • jun
 • sep

Med base midt i det betagende toscanske landskab i den italienske kurby Chianciano Terme har vi et godt udgangspunkt for unikke vandreoplevelser i det sydlige Toscana med afstikkere til Umbrien og Lazio. Vi har inkluderet halvpension, vandreture, entréer og krydret det hele med nogle dejlige italienske smagsoplevelser. 

Midt i Toscanas bølgende grønne landskab ligger kurbyen Chianciano Terme, som er særlig berømt for sine varme kilder og termiske bade, der gennem århundreder har tiltrukket besøgende. Byen er omgivet af smukke landskaber med bølgende bakker med vinmarker og olivenlunde. Her bor vi på Grand Hotel Ambasciatori omtrent 200 meter fra byens centrale torv, og byens beliggenhed er et godt udgangspunkt for rejsens vandreoplevelser.

Orciadalen er som taget ud af et maleri, og man kan ikke andet end blive fortryllet af områdets skønhed. Her vandrer vi fra den eventyrlige middelalderby Monticchiello til Pienza, byen der betager de fleste. I selskab med en dansktalende lokalguide skal vi opleve magien i en af Italiens måske smukkeste byer Siena. Vi kommer også til Trasimenosøen og den naturskønne Chianadal, hvor vi på grænsen til Umbrien får mulighed for at nyde den formidable udsigt over landskabet. 

Juvelen i det toscanske landskab er uden tvivl Montalcino, Brunello-vinenes fødested og en by fyldt med middelalderlig charme. Her og i Montepulciano fornemmer vi for alvor den italienske kultur, som er fyldt med vintraditioner. Vi smager på Vino Nobile di Montepulciano og i Montalcino kan du eventuelt gå på jagt efter den legendariske Brunello di Montalcino. Under vores besøg på de små lokale steder bliver vi budt på italienske specialiteter såsom pølser og oste. 

Sidst men ikke mindst tager vi en lille afstikker til den nordlige del af Lazio, hvor vi skal opleve den skønne Bolsenasø, som byder på en unik blanding af forskellige vulkanske landskaber. Vi oplever også byen mellem himmel og jord, Civita di Bagnoregio, som ligger på en klippe forbundet til verden af en bro. Efter denne hårrejsende oplevelse stopper vi i Montefiascone, der er verdensberømt for sin hvidvin Est! Est!! Est!!!, som vi selvfølgelig skal smage. 

Vi glæder os til at tage dig med på eventyr på denne bemærkelsesværdige vandreferie, som byder på uforglemmelige øjeblikke i regionens skjulte perler.

Vælg den rigtige vandreferie 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier.

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer

Sværhedsgrad 2

Denne rejse er sværhedsgrad 2. Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Læs mere

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Firenze t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 387
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Buskørsel i henhold til program
 • 6 nætter i Chianciano Terme på Grand Hotel Ambasciatori****
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 1 x let frokost inkl. ost og vinsmagning (2. dag)
 • 1 x frokost på lokalt landsted (4. dag)
 • 5 x middag med tre retter inkl. salatbuffet (1.-5. dag)
 • 1 x middag med fire retter inkl. salatbuffet (6. dag)
 • Vandretur fra Montichiello til Pienza
 • Besøg i Montepulciano inkl. vinsmagning
 • Vandretur i Siena
 • Vandretur i området omkring Trasimenosøen
 • Besøg i Passignano
 • Vandretur i Orcia-dalen til benediktinerklosteret Sant'Antimo
 • Besøg i Montalcino
 • Vandretur fra Lubriano til Bagnoregio
 • Besøg i Montefiascone inkl. vinsmagning
 • Kyndig engelsktalende vandreguide (2.-6. dag)
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Sværhedsgrad 2 

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser, får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

Praktiske informationer

Sværhedsgrader på vandreferie

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, på Mimosevandring i Frankrig eller i Østrigs alper. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på præsentationen af den enkelte rejse.

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag.

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

Pakketips til vandreferie

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler.

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.