Tyskland
Julemarkedsrejser
Togrejser

Togrejse · Münster og Dortmund · Julemarked

Fra 5.100,- pr. person

4 dage

  • 2024:
  • dec

Den gamle hansestad Münster er en lille storby, der er både hyggelig og mondæn. Omgivet af gavlhuse og kirkespir byder byen på hele seks julemarkeder med i alt 300 boder og stande. Vi rejser med tog ud og hjem og bor i hjertet af byen på et godt hotel. Desuden besøger vi nabobyen Dortmund, der er kendt for sit fremragende fodboldmuseum og verdens højeste juletræ. 

Münster er en gammel handelsby med stolte traditioner og en vigtig plads i verdenshistorien.

Den historiske bykerne er smukt restaureret, og i det tidligere industriområde ved havnen summer i dag af kreativitet med spillesteder, kunstudstillinger, designbutikker, restauranter og barer. 

I juletiden flytter ikke mindre end seks julemarkeder ind på byens flot udsmykkede pladser, og mens gavlhusene knejser mod den mørkeblå vinterhimmel, spreder julehyggen sig med duften af gran og glühwein.

Vi besøger også nabobyen Dortmund, hvor julemarkedet er berømt for sit 45 meter høje juletræ, der er verdens største.

Også her er byen fyldt med boder og handlende, som lokker med alle julens fristelser, og samtidig er der mulighed for at besøge det moderne fodboldmuseum eller byens fremragende kunst- og kulturmuseum.

Vi bliver i Dortmund til mørket falder på og oplever juletræet blive tændt med dets 48.000 lyspærer.

Rejsen ud og hjem foregår med tog, og med blot ét enkelt skift i Hamburg er vi fremme allerede sidst på eftermiddagen på rejsens første dag. Det giver dig ekstra god til at nyde byen og julemarkederne.

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

  • Togrejse København-Hamburg-Münster t/r
  • 3 nætter på Hotel Marco Polo, Münster***
  • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
  • 1 x middag (2. dag)
  • Byvandring i Münster
  • Rundvisning på rådhuset i Münster inkl. Fredssalen
  • Udflugt til Dortmund med ICE-tog t/r
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Praktiske informationer

Generelt om togrejser

Togrejser er en behagelig og komfortabel rejseform, der bringer os direkte til hovedbanegårde og dermed centrum af de større byer og hovedstæder, som vi besøger.

Til mange rejsemål i for eksempel Sverige og Tyskland er togrejsen ofte lige så hurtig som flyet, fordi vi ikke skal bruge tid på transfer til og fra lufthavnene. Samtidig er der bedre benplads og mulighed for at bevæge sig omkring i toget under rejsen.

På de længere strækninger med højhastighedstog er der ofte også en bistro med ombord, hvor der er mulighed for at købe drikkevarer og lette retter.

Mange praktiske forhold er dog anderledes på en togrejse end ved en fly- eller busrejse, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på følgende punkter:

Bagage

Man er selv ansvarlig for sin bagage på hele rejsen - også ved eventuelle skift undervejs. Der kan være trapper ved ind- og udstigningsdøre samt på stationerne, og det er derfor vigtigt ikke tage mere bagage med end man selv nemt kan løfte. 

På de fleste af vores rejser med tog ligger hotellerne indenfor nogle hundrede meters afstand til stationen, og vi går derfor fra stationen og til hotellet, hvis ikke andet er anført. 

Når der er skift undervejs, lægger vi som udgangspunkt god tid ind således, at et skift kan foregå i et behageligt tempo. 

Pladser i toget

På alle længere strækninger er der selvfølgelig altid reserveret plads til os. Der kan dog være kortere strækninger med eksempelvis tilslutningstog eller regionaltog på en udflugt, hvor det ikke er muligt at reservere plads. 

Pladserne i toget tildeles af togselskaberne, og der kan være pladser, som vender mod køreretningen, ligesom der kan være begrænset udsyn ved enkelte pladser, med mindre det specifikt er anført, at vi benytter panoramatog.

Køreplaner

Rejserne planlægges ud fra de på forhånd tilgængelige køreplaner, og vi lægger så vidt som muligt ekstra tid ind ved eventuelle skiftestationer, så en eventuel forsinkelse ikke påvirker den videre rejse. Der kan dog opstå uforudsete ændringer i køreplanerne ved for eksempel sporarbejde, og køreplanerne er derfor kun vejledende. 

En til to uger før afrejse fremsendes oplysninger med den aktuelle køreplan for rejsen. Vitus Rejsers egen rejseleder er med på hele rejsen og holder sig løbende opdateret med eventuelle ændringer, der måtte opstå med kort varsel.