NYHED!

Rom · Storbyferie · 2024

Flyrejser
5 Dage

Nyd nogle oplevelsesrige dage i den evige stad, Rom, og tag med på opdagelse blandt den italienske hovedstads kendte attraktioner og skjulte skatte. Det klassiske og centralt beliggende Hotel Nord Nuova Roma er vores perfekte base for denne skønne rejse, som vi med vilje har lagt i den mere rolige lavsæson. Når vejret er mildt, og køerne ved attraktionerne er kortere, kan vi nemlig bedre suge til os af byens helt egen magiske puls.

Rom er en af verdens smukkeste byer, som er fyldt med historie, kultur og kulinariske oplevelser. Ikke overraskende valfarter besøgende fra hele verden til Rom, og...

Nyd nogle oplevelsesrige dage i den evige stad, Rom, og tag med på opdagelse blandt den italienske hovedstads kendte attraktioner og skjulte skatte. Det klassiske og centralt beliggende Hotel Nord Nuova Roma er vores perfekte base for denne skønne rejse, som vi med vilje har lagt i den mere rolige lavsæson. Når vejret er mildt, og køerne ved attraktionerne er kortere, kan vi nemlig bedre suge til os af byens helt egen magiske puls.

Rom er en af verdens smukkeste byer, som er fyldt med historie, kultur og kulinariske oplevelser. Ikke overraskende valfarter besøgende fra hele verden til Rom, og særligt i den traditionelle højsæson er byen særdeles velbesøgt. 

Netop derfor har vi bevidst valgt at besøge den smukke by i lavsæsonen, for bedre at kunne koncentrere os om byens enestående atmosfære uden at skulle sno os igennem gaderne sammen med tusindvis af mennesker. I de mere stille måneder, hvor vejret er mildt, og køerne ved attraktionerne er kortere, kan man bedre nyde byens helt egen magiske puls.

Vi har sammensat et udflugtsprogram, hvor du i selskab med rejselederen og en lokalguide oplever Roms store seværdigheder. Desuden har vi inkluderet et rejsekort med ubegrænset transport med metro, sporvogn og bus, så du nemt kan komme omkring i den fascinerende metropol. 

I selskab med lokalguiden oplever vi antikkens Rom ved Forum Romanum, Colosseum og Ostia. Selvfølgelig besøger vi også den verdenskendte Peterskirke, der imponerer selv den mest garvede rejsende. På byvandring i Roms historiske hjerte oplever vi nogle af byens smukke kendte pladser såsom Piazza Navona, Campo dei Fiori, Piazza di Trevi med den ikoniske Trevi-fontæne og Piazza della Rotanda med det romerske tempel Pantheon. 

Alle udflugter og tre hyggelige fællesmåltider er inkluderet, og selvfølgelig har vi taget højde for, at du også får tid til egne oplevelser i Italiens spændende hovedstad. Vi glæder os til at byde dig velkommen i Rom, hvor der venter skjulte og autentiske perler i storbyens charmerende gader!

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.499,-
Afbestillingsforsikring
680,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r
 • Alle skatter og afgifter, ca. kr. 396,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Rom på Hotel Nord Nuova Roma***
 • Lokal hotelskat kr. 120,-
 • 5 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost (3. dag)
 • 2 x middag (1. og 4. dag)
 • 4 dages Travel Card, værdi ca. kr. 135,-
 • Byvandring med lokalguide i området ved Forum Romanum og Colosseum
 • Udflugt til den antikke havneby Ostia
 • Besøg i Peterskirken med lokalguide inkl. donation
 • Byvandring med lokalguide til bl.a. Trevifontænen, Pantheon og Piazza Navona
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er godt gående. Vi bruger offentlige transportmidler såsom bus, metro og sporvogne, men på de enkelte dage kommer man snildt op at gå mindst seks kilometer. Attraktionerne breder sig ofte over et stort areal, ligesom de gamle historiske kvarterer kun kan nås til fods. 
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod Rom - Monti-kvarteret 

Du møder Vitus' rejseleder i Københavns Lufthavn, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til Rom med ankomst om eftermiddagen. Fra lufthavnen kører vi i bus ind til byens hjerte, hvor vi skal bo centralt på Hotel Nord Nuova Roma, som ligger ca. 350 meter fra hovedbanegården og metroens knudepunkt, Termini. 

Vi tjekker ind på hotellet, og har du lyst, kan du efterfølgende i selskab med rejselederen gå en lille tur i nærområdet langs en af Roms vigtigste gader Via Cavour. Rejslederen viser dig, hvor du kan finde det charmerende Monti-kvarter, som er kendt for sin bohemeatmosfære og et af Roms ældste med en labyrint af borstenbelagte gader. Engang boede her kejsere, adelsmænd og kunstnere, og den historiske stemning fornemmes stadig i gaderne. Her finder du alt lige fra kunstgallerier til vintage- og designbutikker samt ikke at forglemme mange gode spisesteder, hvor du eventuelt kan besøge et af de lokale trattoriaer og nyde et autentisk romersk måltid. 

Om aftenen mødes vi i hotellets reception og sammen går vi til en nærliggende restaurant, hvor vi skal nyde hinandens selskab og en middag sammen.  

Inkluderede måltider: Middag.  

Rom er fyldt med charmerende brostensbelagte gader.

Rom er fyldt med charmerende brostensbelagte gader.

 

2. dag: Historiens vingesus i Colosseum, Forum Romanum og Ostia 

Efter en god nattesøvn og morgenmad på hotellet er vi klar til at fordybe os i Roms antikke historie. Sammen går vi til den nærliggende hovedbanegård, Termini, og tager metroen til stationen ved Colosseum, hvor vi møder lokalguiden.

Vi går en tur langs Forum Romanum, hjertet i antikkens enorme romerske rige, der var det politiske, økonomiske og religiøse centrum i det gamle Rom. Vi kommer rundt blandt ruiner af templer og andre bygninger, der er spredt ud over det store område. Den guidede rundtur er i sandhed en rejse gennem tusind års historie, som er både spændende og til tider makaber. Nye udgravninger frembringer konstant viden om fortiden, og denne fascinerende seværdighed hører til blandt verdens mest besøgte. 

Vi ser selvfølgelig også Colosseum, som nok er den mest ikoniske bygning i Rom. Colosseum er bygget år 72-82, og er verdens største amfiteater med 50.000 siddepladser og 5.000 ståpladser. Vi ser den imponerende bygning udefra (entré er ikke inkluderet), og når man står her, er det nemt at forstå, hvorfor attraktionen i 2007 blev valgt som et af Verdens Syv Nye Underværker.

Der bliver tid til frokost på egen hånd i området, inden vi om eftermiddagen igen møder lokalguiden. I bus skal vi nemlig på en interessant udflugt til Ostia Antica, som ligger ca. 25 kilometer vest for Rom. I det gamle Romerrige var byen en vigtig handels- og forsyningshavn og fungerede som porten til Rom for alle de varer, der blev fragtet ad Tiberen og havvejen. Vi besøger de arkæologiske udgravninger og får et fascinerende indblik i den romerske dagligdag, historie og kultur. 

Aftenens middag er på egen hånd - måske du har lyst til at gå på opdagelse i det hyggelige Monti-kvarter?

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Man mærker historien helt tæt på under et besøg i det gamle Romerriges hjerte, Forum Romanum.

Man mærker historien helt tæt på under et besøg i det gamle Romerriges hjerte, Forum Romanum.

3. dag: Peterspladsen og byens ikoniske vartegn - Peterskirken

Efter morgenbordet er vi igen klar til nye oplevelser, og fra hotellet går vi igen til hovedbanegården Termini, hvorfar vi kører med metroen til Ottaviano. Vi spadserer fra stationen til den store Petersplads, og her møder vi vores lokalguide. 

Sammen skal vi nemlig besøge en af Roms arkitektoniske perler. Peterskirken er en af verdens største kirker, og den er overdådigt udsmykket med ikke mindre end 44 altre, 395 skulpturer, 778 søjler og 135 mosaikker. Under vores besøg ser vi blandt andet det monument, som vores egen Thorvaldsen har opført over pave Pius 7.'s gravmæle. Det var helt ekstraordinært, at en protestantisk kunstner fik lov til at udsmykke Peterskirken. Som alt andet syner det enorme gravmæle småt i det kolossale kirkerum. Husk også at kigge op på den 136 meter høje kuppel prydet med et væld af smukke mosaikker, som var Michelangelos sidste store værk. Det katolske hovedsæde efterlader som regel et stort indtryk hos selv den mest erfarne rejsende. 

Efter det fascinerende besøg i den mageløse kirke er vi tilbage på Peterspladsen, hvorfra vi går til en nærliggende restaurant for at spise en frokost sammen og sludre om formiddagens oplevelser. Resten af dagen er nu din egen, og med dit inkluderede metrokort kan du snildt komme rundt i Rom til byens store attraktioner. 

Middagen denne aften er på egen hånd, så du har frit valg til at bestemme menu og spisested. Rejselederen arrangerer gerne fællesspisning for dem, der måtte ønske det. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Man taber nemt næse og mund i den enorme Peterskirke i Rom.

Man taber nemt næse og mund i den enorme Peterskirke i Rom.

4. dag: Roms historiske hjerte og de kendte pladser

I dag starter vi dagens oplevelser til fods fra hotellet, hvor vi i selskab med lokalguiden spadserer til de nærliggende Diocletians bade, som i det kejserlige Rom var det største offentlige bad, der i sin storhedstid kunne rumme helt op til 3.000 badende. Selv om meget af det oprindelige kompleks er væk fornemmer man stadig den store struktur. I dag huser bygningen det nationale romerske museum, og inde i et af de ødelagte badekamre finder man den imponerende S. Maria Degli Angeli-kirke bygget i det 16. århundrede efter design af Michelangelo. Vi befinder os nu ved den store plads Piazza della Repubblica, og herfra tager vi metroen til området omkring Den Spanske Trappe. 

Gaderne omkring Den Spanske Trappe er fyldt med designerbutikker. Den Spanske Trappe består af 138 trin, og foroven troner den smukke franske kirke Trinita dei Monti og den store romerske obelisk. Selvom stedet er en stor turistattraktion, så begejstres de fleste over den smukke plads. Vi går igennem indkøbsgaden Via Condotti og ser blandt andet den berømte Café Greco, Roms ældste café fra år 1760. Caféen har igennem tiderne været tilholdssted for et væld af kulturpersonligheder såsom Keats, Goethe, Wagner og såmænd også vores egen H.C. Andersen og Thorvaldsen. Interiøret i caféen er bevaret fra 1800-tallet, og her finder man også nogle af H.C. Andersens skitser, notater og et billede af vores kendte forfatter ligesom man kan se den gule sofa som han havde i sin lejlighed i Rom. 

Vi fortsætter vores byvandring til et af Roms mest dramatiske monumenter, den smukke og ikoniske Trevifontæne. Det er et af verdens mest kendte springvand, som muligvis er inspireret af nogle af Berninis gamle tegninger. Fontænen er en stor marmorfigur af titanen Okenos, der rider med sine heste gennem vandmasserne. Hvis du gerne vil besøge Rom igen, så kast en mønt over din skulder og ned i fontænen - en skik mange turister efterlever. 

Vi spadserer langs Via del Corso, den store gade som er Roms svar på Strøget, til Piazza Colonna med den 30 meter høje søjle, der er rejst til ære for kejser Marcus Aurelius' mange sejre. Mange romere betragter netop dette sted som byens absolutte centrum. Næste stop er Pantheon med det antikke romerske tempel, som blev opført omkring år 120 af kejser Hadrian. Det er en stor tempelbygning med en gigantisk kuppel, som altid imponerer.

Tæt derpå ligger Piazza Navona, der domineres af Berninis De Fire Floders-fontæne, og videre går vi til Roms farvefulde og livlige markedsplads Campo di Fiori fyldt med farverige boder med blomster, grøntsager og frugter. Her slutter dagens byvandring, og du har nu resten af dagen til egne oplevelser og frokost. 

Om aftenen mødes vi i hotellets reception, og sammen går vi til en nærliggende restaurant for at nyde den sidste aften sammen over en herlig middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Piazza Navona i Rom.

Piazza Navona i Rom.

5. dag: Hjemrejse

Vores dejlige dage i Rom nærmer sig afslutningen. Midt på dagen forlader vi hotellet og kører mod lufthavnen, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Nord Nuova Roma***, Rom
VisSkjul

Hotel Nord Nuova Roma ligger i en historisk bygning fra begyndelsen af det 19. århundrede, som gennem tiderne er nænsomt renoveret.

Hotellet er centralt beliggende blot 300 meter fra hovedbanegården Termini, og Roms historie finder du i de omkringliggende gader udenfor hotellets hoveddør. Du er tæt på Piazza della Repubblica, det nationale romerske museum og de storslåede paladser Massimo og Altemps, som i dag fungerer som museer. 

Hotellet har en tagterrasse med udsigt over Roms tage, og på 6. sal findes fitnesscenter. Desuden er der bar og morgenmadsrestaurant. 

Værelser

Ophold i dobbeltværelse på ca. 15 m2 med aircondition, tv, telefon, minibar, te-og kaffefaciliteter, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg ophold i enkeltværelse på ca. 13 m2 med enkeltseng. 

Hotel Nord Nuova ligger perfekt placeret midt i Rom.
Hotel Nord Nuova ligger perfekt placeret midt i Rom.
Velkommen til receptionen hos Hotel Nord Nuova i Rom.
Velkommen til receptionen hos Hotel Nord Nuova i Rom.
Velkommen i lobbyen på Hotel Nord Nuova.
Velkommen i lobbyen på Hotel Nord Nuova.
Sæt dig til rette og slap af i hotellets lobby.
Sæt dig til rette og slap af i hotellets lobby.
Hotellets skønne tagterrasse.
Hotellets skønne tagterrasse.
Hotellets bar på øverste etage byder på en skøn udsigt over Rom.
Hotellets bar på øverste etage byder på en skøn udsigt over Rom.
Morgenmadsbuffeten på Hotel Nord Nuova i Rom.
Morgenmadsbuffeten på Hotel Nord Nuova i Rom.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.