Ballet på National- operaen

Riga · Julemarked & Ballet

Flyrejser
4 Dage

Rejs med til juletræets hjemby, og kom i julestemning med besøg på Rigas charmerende julemarkeder. Glæd dig også til at opleve Nødde­knækkeren eller Svanesøen på Nationaloperaen.

Riga er hyggelig, levende og traditionsrig. Her oplever vi julestemningen i det unikke middelalderkvarter, som er fyldt med hyggelige cafeer og restauranter i de flotte brostensbelagte gader.Den gamle bydel er pyntet op med julelys, julestjerner og boder fyldt med julegodter og udsøgt kunsthåndværk. Det var faktisk her på torvet opstod traditionen med et pyntet juletræ opstod for første gang i 1510. På julemarkedet møder vi duften af gløgg, ristede mandler, julete og lokale lækkerier. Ren forkælelse for øjne og smagsløg - og...

Rejs med til juletræets hjemby, og kom i julestemning med besøg på Rigas charmerende julemarkeder. Glæd dig også til at opleve Nødde­knækkeren eller Svanesøen på Nationaloperaen.

Riga er hyggelig, levende og traditionsrig. Her oplever vi julestemningen i det unikke middelalderkvarter, som er fyldt med hyggelige cafeer og restauranter i de flotte brostensbelagte gader.Den gamle bydel er pyntet op med julelys, julestjerner og boder fyldt med julegodter og udsøgt kunsthåndværk. Det var faktisk her på torvet opstod traditionen med et pyntet juletræ opstod for første gang i 1510. På julemarkedet møder vi duften af gløgg, ristede mandler, julete og lokale lækkerier. Ren forkælelse for øjne og smagsløg - og mulighed for at købe fine julegaver for få penge. Riga er i dag kendt for gastronomiske oplevelser, højt serviceniveau og fornuftige priser. Gennem hele julemåneden er der forskellige julekoncerter og koroptrædener med lettiske julesange og folkemusik.

I selskab med Clara, tinsoldaten, musekongen og sukkerfeerne er det umuligt ikke at komme i julestemning, når vi i Nationaloperaen ser Tjajkovskijs ægte juleklassiker Nøddeknækkeren eller den fabelagtige klassiker Svanesøen, hvor prins Siegfried forelsker sig i en smuk svane. Ganske enkelt en flot oplevelse at krydre den søde julemåned med.

Vi bor perfekt tæt på den gamle bydel og i gåafstand til alle seværdigheder og julemarkeder. Glæd dig til at bo på det hyggelige hotel tæt på Nationaloperaen. En dejlig rejse, drysset med spændende kulturoplevelser og masser af julehygge.

Kort over Letland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
495,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
215,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Riga t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 736,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter på Opera Hotel & Spa****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • Afr. 30/11 og 7/12: 2 x frokost (3. og 4. dag) og 1 x middag (1. dag)
 • Afr. 1/12: 3 x frokost (1. 3. og 4. dag)
 • Afr. 30/11 og 1/12: Nøddeknækkeren på Nationaloperaen
 • Afr. 7/12: Svanesøen på Nationaloperaen
 • Byrundtur i Riga
 • Byvandring i den gamle bydel
 • Riga Balzam på Café Black Magic
 • Byvandring i jugendkvarteret
 • Rundvisning på Art Nouveau Heritage Museum
 • Besøg i den russisk-ortodokse kirke
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Juleeventyr i Riga

Om morgenen flyver vi fra København med Air Baltic direkte til Riga. Efter ankomst tager vi på en kort byrundtur i bus med stop ved de fine, gamle træhuse langs Daugavafloden, der gennemskærer byen. Træhusene findes i mange flotte farver. Nogle er nyistandsatte, andre forfaldne, og mange har smukke udskæringer, skodder og fine døre. Her bor en del af byens kendte borgere. Vi fortsætter forbi det store nationale bibliotek - en meget moderne bygning, som har stor betydning for byens indbyggere. 

Afr. 30/11 og 7/12: På hotellet nyder vi en hyggelig 2-retters middag.

Afr. 1/12: På hotellet nyder vi en sen 2-retters frokost på hotellet, inden vi først på aftenen har fornøjelsen af at overvære det fortryllende juleeventyr Nøddeknækkeren i den fornemme Nationalopera. Tjajkovskijs berømte ballet er en af verdens mest kendte og opføres ved juletid verden over. Her opleves en skøn julestemning - også selv om man ikke er en garvet balletfan. 

Inkluderede måltider - afr. 30/11 og 7/12: Middag.
Inkluderede måltider - afr. 1/12: Frokost.

letland-riga-julemarked-960.jpg

Julestemning i Rigas gamle bydel.

Julestemning i Rigas gamle bydel.

                                                                                               

2. dag: Julemarked i den gamle bydel

I dag tager vi på byvandring gennem en labyrint af smalle gader og åbne pladser. Vi kommer blandt andet forbi Nationaloperaen, det gotiske Sorthovedernes Hus, de svenske porte og krudttårnet. På Rådhuspladsen finder vi det traditionelle julemarked, smukt omgivet af middelalderlige huse. Det var her, verden for første gang i 1510 kunne glæde sig over synet af et pyntet juletræ. Julemarkedet er et overflødighedshorn af julelækkerier og lettisk brugskunst; fine duge og servietter i hør, strikvarer, træarbejde og ravsmykker. Af og til optræder lokale folkloregrupper på markedet. Man føler sig hensat til en svunden tid! Undervejs besøger vi flere spændende specialbutikker.

Byvandringen slutter på den kendte Café Black Magic, hvor vi skal smage på Riga Balzam med et stykke chokolade til. Den sorte bitter drikkes både til kaffen, hældes over vaniljeis og bruges i drinks og kager. Efter en hemmelig opskrift skabte apoteker Kunze i 1752 den populære lokale drik som medicin mod alt - undtagen kærlighed. Der er mange restauranter i området, og rejselederen anbefaler gerne et godt spisested til dagens frokost. Eftermiddagen er sat af til egne eventyr på julemarkedet. Vi anbefaler en kop varm chokolade på Café Emihla Gustava eller Café Kuze. 

Afr. 30/11: Først på aftenen har vi fornøjelsen af at overvære det fortryllende juleeventyr Nøddeknækkeren i den fornemme Nationalopera. Tjajkovskijs berømte ballet er en af verdens mest kendte og opføres ved juletid verden over. Her opleves en skøn julestemning - også selv om man ikke er en garvet balletfan.

Afr. 7/12: Først på aftenen har vi fornøjelsen at overvære den klassiske Svanesøen i den fornemme Nationalopera. Tjajkovskijs berømte ballet er en af de smukkeste og mest kendte verden over - også selv om man ikke er en garvet balletfan.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

På Black Magic Café smager vi den berømte Riga Balzam.

3. dag: Jugendkvarteret

Riga har Europas største og mest imponerende antal bygninger i jugendstil/art nouveau. Som et åbent museum findes her mere end 750 huse med overdådigt pyntede husfacader, og hundredevis af bygningerne er smukt renoveret. Det historiske område er ikke uden grund opført på UNESCO´s Verdensarvsliste. Vi imponeres over de mange smukke huse på gåturen i det enestående jugendkvarter. Dyr, blomster, kvinder, geometriske mønstre og bølgende former ses overalt på husfacaderne, som præger hele bydelen. De overdådigt pyntede huse til det finere borgerskab stammer fra slutningen af 1800-tallet, hvor Riga var en af de største byer i det russiske imperium. Samtidig var denne stil blevet moderne mange steder i Europa. Løft hovedet, og kig op på husene på turen gennem Alberta iela – en særlig interessant gade. Her ses grinende, sure, skrigende og smilende ansigter. Vi tager på en spændende rundvisning på Art Nouveau Heritage Museum, der ligger i en lejlighed i jugendstil. Derefter hygger vi os med frokost på en spændende restaurant i kvarteret. 

Afr. 1/12: På denne afrejse gennemføres programmet for 3. dag på rejsens 4. dag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost. 

Riga byder på et væld af smukke bygninger i jugendstil.

4. dag: Julemarked ved den russiske kirke

I dag besøger vi den russisk-ortodokse kirke med de smukke løgkupler. I sovjettiden blev kirken brugt som planetarium, men efter Letlands selvstændighed fungerer bygningen igen som kirke. Der hviler en særlig atmosfære i bygningen. Vi oplever julemarkedet ved kirken fyldt med spændende kunsthåndværk og juleknas. Herefter nyder vi en dejlig frokost på den berømte restaurant Kalku Varti, der er smukt indrettet i moderne, lettisk stil i lyse farver. Restaurantens kok, Raimonds Zommers, har vundet flere priser. Først på aftenen flyver vi med Air Baltic til København.

Afr. 1/12: På denne afrejse gennemføres programmet for 4. dag på rejsens 3. dag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Rigas imponerende russisk-ortodokse kirke.

Hotelinformation

Opera Hotel & Spa ****
VisSkjul

Elegant hotel med en fantastisk beliggenhed i hjertet af Riga og blot få minutters gang fra den gamle bydel. Hotellet ligger i en flot historisk bygning fra 1886, men er indrettet i moderne stil. I nærheden ligger Nationaloperaen og en af byens dejligste parker. På hotellet finder du spa med en lille indendørs pool og sauna (mod betaling) elevator, bar og en hyggelig restaurant. Om sommeren tilbydes servering på terrassen.

Værelser

Vi bor i uensartede værelser (21-25 m2) med minibar, sikkerhedsboks, tv, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer samt bruseniche eller badekar.

Læs mere om hotellet her. 

Eksempel på standardværelse på Opera Hotel & Spa.
Eksempel på standardværelse på Opera Hotel & Spa.
Restauranten på Opera Hotel & Spa.
Restauranten på Opera Hotel & Spa.
Opera Hotel & Spa.
Opera Hotel & Spa.