Stort og spændende program!
Flyrejser
5 Dage

Oplev Østrigs pragtfulde hovedstad - musikkens og livsglædens by med flotte bygninger fra kejsertiden. Stemningsfulde Wien er en af Europas smukkeste og bedst bevarede storbyer.

Valsebyen Wien emmer af atmosfære og rummer et utal af overdådige bygninger fra en svunden tid samt en bred vifte af spændende tilbud til livsnydere. Museerne med Museumsquartier og Hofburg er i verdensklasse, og så er Wien kaffebyen over alle kaffebyer. Snyd ikke dig selv for en Wiener Melange og et stykke Torte på en af byens mange caféer. 

Vi har sammensat et stort og spændende program, der byder på byrundture, byvandringer og spændende oplevelser. Glæd...

Oplev Østrigs pragtfulde hovedstad - musikkens og livsglædens by med flotte bygninger fra kejsertiden. Stemningsfulde Wien er en af Europas smukkeste og bedst bevarede storbyer.

Valsebyen Wien emmer af atmosfære og rummer et utal af overdådige bygninger fra en svunden tid samt en bred vifte af spændende tilbud til livsnydere. Museerne med Museumsquartier og Hofburg er i verdensklasse, og så er Wien kaffebyen over alle kaffebyer. Snyd ikke dig selv for en Wiener Melange og et stykke Torte på en af byens mange caféer. 

Vi har sammensat et stort og spændende program, der byder på byrundture, byvandringer og spændende oplevelser. Glæd dig blandt andet til besøg på Schloss Schönbrunn og til at se en spændende opvisning på Den Spanske Rideskole. Vi bor centralt i gåafstand til Hofburg og Stephansdom.

Vi har desuden inkluderet et 72 timers Vienna Card, som giver fri adgang til offentlig transport i tre døgn. Kortet bruges til al transport på rejsens 2. 3. og 4. dag.  

Kort - Wien - Østrig

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
900,-
Afbestillingsforsikring
500,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Middag og koncert i Kursalonen
700,-
Heurigermiddag i Grinzing
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Wien t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Wien på Hotel Post***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 72 timers Vienna Card til fri transport
 • Byrundtur i Wien
 • Byvandring i Wien
 • Besøg i Den Spanske Rideskole
 • Besøg i Sloss Schönbrunn
 • Besøg ved Hundertwasser-Haus
 • Besøg i Prateren og tur med Riesenrad
 • Lokalguide på udvalgte besøg
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 10 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Wien

Vi flyver direkte fra København til Wien, og med bus kører vi straks en flot byrundtur i den kejserlige stad. Især den fire kilometer lange Wiener Ring imponerer med de mange bygninger fra Østrigs storhedstid - Kursalon, Staatsoper, rådhuset, universitetet, Burgtheater, børsen og parlamentet, der er tegnet af den danske arkitekt Teophil Hansen. Vi kommer også forbi museumskvarteret med blandt andet tvillingemuseerne Det Naturhistoriske Museum og Det Kunsthistoriske Museum. Under byrundturen er der mulighed for at købe en original Wiener Würstel og en drink.

Om eftermiddagen kommer vi til Hotel Post, som ligger i centrum af byen. Bussen kan desværre ikke køre helt hen til hotellet, så vi går det sidste stykke vej til indgangen. Om aftenen spiser vi byens bedste Wienerschnitzel på Restaurant XII Apostelkeller, der ligger få minutters gang fra vores hotel.

Vi kører en tur på Wiener Ring med de flotte bygninger.

2. dag: Byvandring i centrum

Rejseleder og lokalguide viser rundt i centrum af Wien. Man får en god fornemmelse af byens storhed med en perlerække af paladser, pompøse huse og monumentale bygninger, blandt andet Statsoperaen. Stephansdom med Habsburgernes våbenskjold på taget ligger få minutters gang fra hotellet. Det samme gør indkøbsgaderne Kärntner Strasse, Kohlmarkt og Graben med deres mange eksklusive butikker. Der bliver mulighed for besøg på en typisk wiener-café, hvor du kan nyde en kop Wiener Melange og måske et stykke Sachertorte.

Ekstraarrangement: Middag og koncert i Kursalon
Wien er musikkens by, og tonerne fra Strauss og Mozart er kendt og elsket verden over. Om aftenen kan du spise middag og høre koncert i Kursalonen. Her venter en lækker 3-retters menu og koncert med musik af Strauss og Mozart i de historiske omgivelser; den smukke baroksal i Kursalonen. Arrangementet købes og betales sammen med rejsen.  

På byrundtur i Wien.

3. dag: Den Spanske Rideskole og slottet Schönbrunn

Vi starter dagen med en spadseretur gennem centrum til Den Spanske Rideskole, hvor vi skal overvære morgentræningen af de smukke Lipizzanerheste. Hver rytter er ansvarlig for træningen af sin hest, og det foregår naturligvis til tonerne af original wienermusik. Besøget varer cirka to timer, hvorefter du kan finde frokost på egen hånd i byen, inden vi kører ud til Kejserinde Maria Theresias imponerende sommerresidens, barokslottet Schönbrunn. Slottet med de 1.400 rum blev bygget af Habsburger-slægten som Østrigs modstykke til Frankrigs Versailles. Vi tager på den store rundvisning med audio-guide, hvor du i eget tempo kan gå fra rum til rum gennem slottet. Denne aften har du mulighed for selv at finde en hyggelig restaurant - rejselederen er behjælpelig med gode råd og arrangerer også fælles middag for dem som har lyst.  

4. dag: Hundertwasser og Prater Riesenrad

Wien er ikke kun klassiske bygninger, men også hjemsted for den berømte kunstner Friedensreich Hundertwasser. Vi besøger Hundertwasser-museet, hvor vi skal se nærmere på den meget specielle arkitektur. Derefter kører vi til Prateren, som er Wiens gamle forlystelsespark, hvor vi mødes ved det store pariserhjul - Riesenrad. Byens vartegn er 64 meter højt og blev bygget i 1897 til Verdensudstillingen. Efter en velkomstdrink kører vi et par runder i de store kabiner, hvorfra der er en imponerende udsigt over Østrigs pragtfulde hovedstad. Med bussen kører vi retur til Hotel Post. Resten af eftermiddagen er til fri disposition i den spændende by. Om aftenen kan du deltage i et hyggeligt ekstraarrangement med middag.

Ekstraarrangement: Heurigermiddag i Grinzing
Denne aften tilbyder vi en hyggelig Heurigermiddag på en Grinzing-kro, som er typisk for Wien. Her er levende musik under vinrankerne, og er vejret fint, spiser vi udendørs. Et passende arrangement som afslutning på mange gode oplevelser. Et Heurigen-besøg er altid hyggeligt og populært.

5. dag: Hjemrejse

Sidste dag kan du tage den med ro. Bussen henter os ved hotellet omkring frokosttid og kører os til lufthavnen. Midt på eftermiddagen flyver vi med Austrian Airlines direkte til København.
 

Hotelinformation

Hotel Post ***
VisSkjul

Atmosfærefyldt, ældre hotel med en rigtig god og central beliggenhed i Wien. Hotel Post ligger blot få minutters gang fra Stephansdom, Hofburg og indkøbsgaderne, så der er gode muligheder for at gå på shopping og opdagelse i byen. Hotellet har elevator samt restaurant, men der findes også adskillige restauranter i nærheden af hotellet, hvor man kan spise for rimelige penge. Bussen kan ikke køre helt op foran hotellet, så af- og påstigning sker så tæt på hotellet som muligt. 

Værelser

Vi bor på uensartede værelser, men alle med tv, telefon, radio, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
Eksempel på standardværelse på Hotel Post.