Stort og varieret program!
Flyrejser
5 Dage

Oplev Østrigs pragtfulde hovedstad - musikkens og livsglædens by med flotte bygninger fra kejsertiden. Stemningsfulde Wien er en af Europas smukkeste og bedst bevarede storbyer.

Valsebyen Wien emmer af atmosfære og rummer et utal af overdådige bygninger fra en svunden tid samt en bred vifte af spændende tilbud til livsnydere. Museerne med Museumsquartier og Hofburg er i verdensklasse, og så er Wien kaffebyen over alle kaffebyer. Snyd ikke dig selv for en Wiener Melange og et stykke Sachertorte på en af byens mange cafeer.

Vi har sammensat et stort og varieret program, der byder på byrundtur, byvandring og spændende oplevelser. Glæd...

Oplev Østrigs pragtfulde hovedstad - musikkens og livsglædens by med flotte bygninger fra kejsertiden. Stemningsfulde Wien er en af Europas smukkeste og bedst bevarede storbyer.

Valsebyen Wien emmer af atmosfære og rummer et utal af overdådige bygninger fra en svunden tid samt en bred vifte af spændende tilbud til livsnydere. Museerne med Museumsquartier og Hofburg er i verdensklasse, og så er Wien kaffebyen over alle kaffebyer. Snyd ikke dig selv for en Wiener Melange og et stykke Sachertorte på en af byens mange cafeer.

Vi har sammensat et stort og varieret program, der byder på byrundtur, byvandring og spændende oplevelser. Glæd dig blandt andet til besøg på Schloss Schönbrunn, Hundertwassermuseet og en tur med pariserhjulet Riesenrad. Har du mod på endnu flere oplevelser, har du mulighed for at tilkøbe en aften i Kursalonen med middag og ægte wienermusik. Du kan derudover også komme med på et lille dansekursus, hvor du kan lære at danse wienervals på den højt estimerede Elmayer danseskole.

Vi bor centralt i gåafstand til Hofburg og Stephansdom, men med i rejsens pris får du også et 72-timers Vienna Card, som giver fri adgang til offentlig transport i tre døgn. Kortet bruges til al transport på rejsens 2. 3. og 4. dag.

Kort - Wien - Østrig

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.050,-
Afbestillingsforsikring
500,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Middag og koncert i Kursalonen
700,-
Undervisning i wienervals
350,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Wien t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Wien på Hotel Post***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost (1. dag)
 • 1 x middag (4. dag)
 • 72-timers Vienna Card til fri transport
 • Besøg i Donautårnet
 • Byrundtur i Wien
 • Byvandring i Wien
 • Besøg på Schönbrunn
 • Besøg på Hundertwassermuseet
 • Besøg i Prateren, inkl. tur med Riesenrad
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 10 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Wien

Vi flyver direkte fra København til Wien. Efter ankomst besøger vi Østrigs højeste bygning, det 252 meter høje Donautårn, hvorfra vi har en fin udsigt over hele den østrigske hovedstad. Tårnet blev bygget i 1964 i Donauparken i forbindelse med haveudstillingen i Wien. I 150 meters højde spiser vi frokost, inden vi begiver os ud på en flot byrundtur med bus i den kejserlige stad. Den fire kilometer lange Wiener Ring imponerer med de mange bygninger fra Østrigs storhedstid; Kursalonen, Staatsoper, rådhuset, universitetet, Burgtheater, børsen og parlamentet, der er tegnet af den danske arkitekt Teophil Hansen. Vi kommer også forbi museumskvarteret med blandt andet tvillingemuseerne Det Naturhistoriske Museum og Det Kunsthistoriske Museum. I anledning af 100-året for de første wienerbørns rejse til Danmark gør vi et stop ved Margaretner Theodor-Körner-Hof ved mindesmærket for Sigurd Jacobsen, som var initiativtager til at organisere børnenes ophold i Danmark.  

Om eftermiddagen ankommer vi til Hotel Post i centrum af byen. Aftenens middag er på egen hånd, men rejselederen er naturligvis behjælpelig med at anvise gode restauranter. Der ligger flere spisesteder få minutters gang fra vores hotel.

Inkluderede måltider: Frokost. 

Wiener Ring - Wien

Wiener Ring - Wien

2. dag: Byvandring i centrum

Vores rejseleder og lokalguide viser rundt i centrum af Wien. Man får en god fornemmelse af byens storhed med en perlerække af paladser, pompøse huse og monumentale bygninger, blandt andet Statsoperaen. Stephansdom med Habsburgernes våbenskjold på taget ligger få minutters gang fra hotellet. Det samme gør indkøbsgaderne Kärntner Strasse, Kohlmarkt og Graben med deres mange eksklusive butikker. Der bliver mulighed for besøg på en typisk wienercafé, hvor du kan nyde en kop Wiener Melange og måske et stykke Sachertorte.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Middag og koncert i Kursalonen
Wien er musikkens by, og tonerne fra Strauss og Mozart er kendt og elsket verden over. Om aftenen kan du spise middag og høre koncert i Kursalonen. Her venter en lækker 3-retters menu og koncert med musik af Strauss og Mozart i de historiske omgivelser; den smukke baroksal i Kursalonen. Dette arrangement en ganske enkelt indbegrebet af Wien. 

Rejseleder Gæster - Wien

Rejseleder Gæster - Wien

3. dag: Slottet Schönbrunn

Vi starter dagen med at tage ud til Kejserinde Maria Theresias imponerende sommerresidens, barokslottet Schönbrunn. Slottet med de 1.400 rum blev bygget af Habsburger-slægten som Østrigs modstykke til Frankrigs Versailles. På Schönnbrunn får du den store rundvisning med audio-guide, hvor du i eget tempo kan gå fra rum til rum gennem slottet. En fascinerende oplevelse.

Resten er dagen er sat af til egne oplevelser i Wien. Denne aften har du igen mulighed for selv at finde en hyggelig restaurant - rejselederen er behjælpelig med gode råd og arrangerer også fælles middag, for dem som har lyst.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Parken ved Schönbrunn i blomst.

Parken ved Schönbrunn i blomst.

4. dag: Hundertwasser og Prater Riesenrad

Wien er ikke kun klassiske bygninger, men også hjemsted for den berømte kunstner Friedensreich Hundertwasser. Vi besøger Hundertwasser-museet, hvor vi skal se nærmere på den meget specielle arkitektur. Derefter kører vi til Prateren, som er Wiens gamle forlystelsespark, hvor vi mødes af det store pariserhjul - Riesenrad. Byens vartegn er 64 meter højt og blev bygget i 1897 til Verdensudstillingen. Efter en velkomstdrink kører vi et par runder i de store kabiner, hvorfra der er en imponerende udsigt over Østrigs pragtfulde hovedstad. Herefter er eftermiddagen på egen hånd.

Om aftenen mødes vi til afslutningsmiddag i en lokal restaurant nær vores hotel. Her er menuen naturligivs Wienerschnitzel - specialiteten fra Østrigs hovedstad. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Ekstraarrangement: Undervisningen i wienervals
Wien og vals hænger uløseligt sammen, og nu har du mulighed for at lære trinnene til den helt originale Elmayer wienervals på Wiens berømte danseskole lige ved Hofburg og Den Spanske Rideskole. 
Undervisningen foregår om eftermiddagen og tager godt en time. Her føres vi nænsomt ind i valsens verden på engageret vis af vores engelsktalende danselærer. Husk, at medbringe rene sko med glatte såler til dette arrangement. 

De store kabiner på pariserhjulet Riesenrad.

De store kabiner på pariserhjulet Riesenrad.

5. dag: Hjemrejse

Nyd formiddagen i Wien. Bussen henter os ved hotellet omkring frokosttid og kører os til lufthavnen. Midt på eftermiddagen flyver vi med Austrian Airlines direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Post ***, Wien
VisSkjul

Atmosfærefyldt, ældre hotel med en rigtig god og central beliggenhed i Wien. Hotel Post ligger blot få minutters gang fra Stephansdom, Hofburg og indkøbsgaderne, så der er gode muligheder for at gå på shopping og opdagelse i byen. Hotellet har elevator samt restaurant, men der findes også adskillige restauranter i nærheden af hotellet, hvor man kan spise for rimelige penge. Bussen kan ikke køre helt op foran hotellet, så af- og påstigning sker så tæt på hotellet som muligt. 

Værelser

Vi bor på uensartede værelser, der alle har tv, telefon, radio, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på standardværelse på Hotel Post.
Eksempel på standardværelse på Hotel Post.