Hotel i hjertet af byen

Barcelona · Julemarked

Flyrejser
4 Dage

Gå ikke glip af Barcelonas traditionsrige julemarked i hjertet af den gamle bydel, hvor der er skruet op for julestemningen. Det populære julemarked regnes blandt et af Europas bedste.

Oplev Barcelonas mest berømte julemarked Fira de Santa Llúcia, der siden 1786 har været en af byens helt store begivenheder. På det festlige julemarked foran domkirken på Plaza de la Seu finder du næsten 300 boder fyldt med alt, hvad der hører julen til: Julepynt, julelys, juleslik, juledekorationer, mistelten, juletræer og julemusik - men også kunsthåndværk, tøj, smykker og meget andet. Uanset om du er på udkig efter den perfekte julegave eller blot...

Gå ikke glip af Barcelonas traditionsrige julemarked i hjertet af den gamle bydel, hvor der er skruet op for julestemningen. Det populære julemarked regnes blandt et af Europas bedste.

Oplev Barcelonas mest berømte julemarked Fira de Santa Llúcia, der siden 1786 har været en af byens helt store begivenheder. På det festlige julemarked foran domkirken på Plaza de la Seu finder du næsten 300 boder fyldt med alt, hvad der hører julen til: Julepynt, julelys, juleslik, juledekorationer, mistelten, juletræer og julemusik - men også kunsthåndværk, tøj, smykker og meget andet. Uanset om du er på udkig efter den perfekte julegave eller blot ønsker at fordybe dig i den spanske julestemning, findes der overalt en herlig atmosfære i det eventyrlige, gotiske kvarter.

Julemarkedet er opkaldt efter helgeninden Santa Llúcia, der især var vigtig for skræddere og svagtseende. I gamle dage kom her ofte mange ugifte kvinder, iført deres fineste tøj på udkig efter en ægtemand, og på det autentiske julemarked bliver mange af de gamle catalanske traditioner fortsat holdt i hævd. Vi bor blot få minutters gang fra julemarkedet, så du kan opleve byens særlige stemning næsten døgnet rundt.

Elegante Barcelona har et kæmpe udbud af seværdigheder, og det er let at komme rundt til fods eller med byens metrosystem, hvis du på egen hånd vil opleve nogle af byens kulturperler og arkitektoniske mesterværker. At besøge Barcelonas ældste julemarked er en sjov og anderledes oplevelse. Julemænd og gløgg er ikke så almindeligt som i Danmark - og temperaturen kommer ofte helt op på 15 grader. Vi besøger også det mindre og mere lokale julemarked ved den eventyrlige kirke, La Sagrada Família. Markedet er kendt for varme drikke, kastanjer og de populære xurros, som er varme friturestegte kager med chokolade. Under opholdet tager vi på spændende byvandringer og nyder flere måltider på hyggelige lokal restauranter. 

Placering af Barcelona i Spanien - Barcelona

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
750,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Barcelona t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 305,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Barcelona på Hotel Rialto***
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 2 x middag (1. og 3. dag)
 • Byrundtur i Barcelona
 • Besøg på julemarkedet ved La Sagrada Família 
 • Spadseretur på La Rambla
 • Besøg på julemarkedet Fira de Santa Llúcia
 • Byvandring i Det Gotiske Kvarter
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Gaudís Barcelona og julemarked ved La Sagrada Família

Sidst på formiddagen flyver vi fra København med Norwegian til Barcelona. Efter ankomst tager vi på en lille byrundtur i Gaudís Barcelona. Listen over verdensberømte spanske kunstnere er alenlang, men sjældent har en enkelt person præget en storby så markant som den revolutionære kunstner Antoni Gaudí (1852-1926). Gaudís fantasifulde arkitektur er blevet synonym med Barcelona. Vi passerer det forunderlige hus Casa Milà - et af Gaudís hovedværker. En gigantisk bygning, der er inspireret af naturens former. Husets facade er som klippevægge, og vinduerne som huler. Huset blev genstand for latterliggørelse, og befolkningen kaldte huset La Pedrera, der betyder stenbruddet.

Turen går videre til julemarkedet tæt ved La Sagrada Família, hvor cirka 120 boder ligger spredt ud i området ved kirken. Måske bliver du fristet til at smage de berømte spanskrør, Xurros? Vi fortsætter cirka 700 meter til fods til den ufuldendte kirke, La Sagrada Família, som vi oplever udefra. Gaudí brugte 43 år af sit liv på kirken, og han ønskede at skabe en katedral som en hyldest til Den Hellige Familie - Maria, Josef og det lille Jesusbarn. Gaudís livsværk blev påbegyndt i 1883, men forventes tidligst færdig i år 2026. Den eneste indtægtskilde er borgernes frivillighed og private donatorer. Kirken, som er Barcelonas vartegn, er en af verdens mest særprægede katedraler. Som et eventyrslot med høje spir, utallige mosaikker og fantasiblomster er La Sagrada Família en katedral af enorme dimensioner. 12 tårne skal repræsentere apostlene, fire tårne evangelisterne og to tårne symboliserer Jesus og Jomfru Maria. I selve kirkerummet strækker majestætiske søjler sig mod loftet, som var de træer, og gennem utallige farvede ruder skinner dagslyset ind og giver et fantastisk lys. Det er ikke uden grund, at La Sagrada Família er en af Spaniens mest besøgte seværdigheder. Katedralens facader afspejler fødslen, døden og genopstandelsen. Vi hører om Gaudís liv, inden vi kører til vores meget centralt beliggende hotel. Om aftenen nyder vi middagen på en restaurant i gåafstand fra hotellet. 

Inkluderede måltider: Middag. 

Solen går ned bag Gaudís Barcelona.

Solen går ned bag Gaudís Barcelona.

2. dag: La Rambla og julemarkedet i den gamle bydel

Til fods oplever vi stemningen på den berømte La Rambla - strækningen mellem Plaça de Catalunya og havnen. Vi fornemmer Barcelonas sjæl på den livlige gade med caféer, blomstersælgere, gøglere, karikaturtegnere og gadeartister. Vi ser også monumentet af søhelten Columbus til minde om hans første rejse til Den Nye Verden, inden vi kommer midt ind i den gamle bydel, hvor domkirkens skarpslebne silhouet rager højt i vejret.

Her på Plaça de la Seu oplever vi Barcelonas berømte julemarked Fira de Santa Llúcia. Markedet er opdelt i fire sektioner, så det er let at finde rundt. Se figurerne til julekrybberne, julens traditionelle musikinstrumenter, kunsthåndværk, tøj, smykker og meget mere. Her finder vi også ”El Caganer” – små humoristiske figurer af personer med bukserne nede om hælen! Traditionen tro gemmes figurerne i julekrybben, hvor børnene skal finde dem. Figurerne findes aldrig i selve stalden med Jesusbarnet, men skjules et sted i landskabet. En ældgammel spansk tradition, der bringer held og lykke. Undervejs nyder vi en typisk tapasfrokost på en hyggelig restaurant. Aftenens middag foregår på egen hånd. Rejselederen kommer gerne med forslag til dejlige spisesteder. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

La Rambla iklædt farvestrålende julelys.

La Rambla iklædt farvestrålende julelys.

3. dag: Det Gotiske Kvarter  

Formiddagen er afsat til egne oplevelser. Om eftermiddagen tager vi på byvandring i Det Gotiske Kvarter, hvor myriader af snævre gyder snor sig mellem prægtige middelalderbygninger. Fortryllende pladser, tapasbarer, smarte modebutikker, specialforretninger, trendy caféer og restauranter. Ad smalle gyder passerer vi en af Barcelonas fineste bygninger, Picassomuseet. Når det er blevet mørkt, besøger vi atter julemarkedet ved domkirken, hvor stemningen nu er helt anderledes end ved dagslys. Vi slutter dagen med en hyggelig middag på en lokal restaurant. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det Gotiske Kvarter oser af atmosfære.

Det Gotiske Kvarter oser af atmosfære.

4. dag: Udforsk Barcelona på egen hånd

Formiddagen er afsat til at gå på opdagelse i den elegante storby på egen hånd, og til at foretage de sidste indkøb. Vi kan evt. anbefale et tidligt morgenbesøg i La Sagrada Família. Billetter skal købes hjemmefra og priserne ligger fra 20,50 euro pr. person. Efter en dejlig julerejse, drager vi mod lufthavnen og flyver sidst på eftermiddagen med Norwegian til København.  

Billetter til La Sagrada Família kan købes her.

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

 Juletræet bliver sat op på La Sagrada Família.

Juletræet bliver sat op på La Sagrada Família.

 

Hotelinformation

Hotel Rialto ***, Barcelona
VisSkjul

Hotel med fremragende beliggenhed - kun 300 meter til domkirken og det fantastiske madmarked, La Boqueria, med frugt, grøntsager og delikatesser, få minutters gang til La Rambla, 300 meter til metrostationen Liceu og blot ti minutters gang til den store plads Plaça de Catalunya. Hotellet har elevator, restaurant og bar. Hotel Rialto er en historisk bygning, da det var her den verdensberømte maler Miró blev født.

Værelser

Vi bor i enkle værelser med aircondition, tv, gratis WiFi, sikkerhedsboks mod betaling og badeværelse med hårtørrer.

Bemærk: Bussen må ikke parkere lige udenfor hotellet, men sætter os af på Antoni Maura-pladsen. Herfra tager det cirka syv minutter at gå til hotellet. Bagagen bliver hentet af hotellets dragere.

Hotel Rialto
Hotel Rialto