Pragtfuld nyhed!

Costa del Sol & Benalmádena · Hotel Alay

Flyrejser
8 Dage

Forkæl dig selv med en skøn uge fyldt med livsnyderi i populære Benalmádena ved den spanske solkyst. Her har vi skruet op for velværet med ophold i balkonværelser på totalrenoveret 4-stjernet hotel med fantastisk beliggenhed. Vi har desuden inkluderet halvpension med vin samt et alsidigt udflugtsprogram med et væld af Andalusiske højdepunkter. 

Benalmádena ligger vest for Málaga på Costa del Sols smalle kyststrimmel og direkte ud mod det azurblå Middelhav. Byen er næsten vokset sammen med Torremolinos, men netop her findes en ganske særlig charme, der især skyldes den flotte strandpromenade. Om sommeren er Solkysten velbesøgt, men i vinterhalvåret sættes tempoet ned, og man fornemmer byens...

Forkæl dig selv med en skøn uge fyldt med livsnyderi i populære Benalmádena ved den spanske solkyst. Her har vi skruet op for velværet med ophold i balkonværelser på totalrenoveret 4-stjernet hotel med fantastisk beliggenhed. Vi har desuden inkluderet halvpension med vin samt et alsidigt udflugtsprogram med et væld af Andalusiske højdepunkter. 

Benalmádena ligger vest for Málaga på Costa del Sols smalle kyststrimmel og direkte ud mod det azurblå Middelhav. Byen er næsten vokset sammen med Torremolinos, men netop her findes en ganske særlig charme, der især skyldes den flotte strandpromenade. Om sommeren er Solkysten velbesøgt, men i vinterhalvåret sættes tempoet ned, og man fornemmer byens autentiske atmosfære. Sydspaniens Belmádena tilbyder en skøn kombination af strand- og byliv, ligesom at området indbyder til både afslapning, udflugter og spændende oplevelser i Andalusiens bagland med pittoreske, hvide byer i det bølgende landskab. Læg mærke til de mange frodige appelsintræer i gadebilledet, som er et af Andalusiens charmerende træk. At sætte sig til rette i træernes skygge med tapas og måske et glas friskpresset appelsinjuice er indbegrebet af andalusisk ferieforkælelse! 

Undervejs kan du se frem til inkluderede besøg i mondæne Marbella og skønne Málaga samt udflugter i billedskønne Andalusien med besøg på blandt andet en appelsinfarm og i en olivenlund. Du har desuden også mulighed for at tilkøbe to herlige ekstraudflugter, hvoraf vores unikke besøg hos det gæstfrie par Astrid og Joss må sige at være et absolut højdepunkt. 

Ellers er der bare tilbage at sætte sig ned med en kop kaffe og en god bog i et af hotellets mange hyggelige opholdssteder eller måske på din egen balkon eller terrasse. Gå på opdagelse i byens butikker, eller nyde en frokost på en af de klassiske tapasbarer. Vi kan også anbefale friskfanget fisk på en hyggelig lokal restaurant. Når man ser solen smile på Spaniens fabelagtige solkyst og hører havets bølger slå rytmisk ind mod land, forstår man til fulde, hvorfor Benalmádena bliver mere og mere populær. Et dejligt og solrigt afbræk væk fra de mørkeste måneder i Danmark.

Kort over Spanien - Torremolions

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med havudsigt
275,-
Eneværelse med balkon eller terrasse
1.325,-
Afbestillingsforsikring
355,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Frokost med showcooking hjemme hos Astrid & Joss
350,-
Charmerende Cádiz & sherrybyen Jerez
550,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Málaga t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Benalmádena på Hotel Alay ****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost inkl. 1 glas vin (6. dag) 
 • 7 x middag inkl. 1/4 fl. vin og vand (1.-7. dag)
 • Orienterende gåtur i lokalområdet
 • Udflugt til eksklusive Marbella og lystbådehavnen Puerto Banús
 • Udflugt til Picassos fødeby Málaga
 • Udflugt til Andalusiens bagland
 • Besøg på olivenlund
 • Besøg på appelsinfarm
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Vi tager forbehold for ændringer i rækkefølgen af udflugterne. Ved få tilmeldinger vil udflugterne blive gennemført i selskab med gæster fra Vitus Reiser i Norge. 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Benalmádena

Vi flyver direkte fra København til Málaga, og i lufthavnen bliver vi budt velkommen af vores dansktalende rejseleder: Herefter kører vi direkte til vores skønne hotel i Benalmádena. På en lille hyggelig gåtur bliver vi introduceret til vores nye omgivelser og får inspiration til den kommende feries aktiviteter. Om aftenen nyder vi rejsens første måltid i hotellets elegante restaurant.

Inkluderede måltider: Middag.

Kysten ved Benalmádena.

Kysten ved Benalmádena.

2. dag: Eksklusive Marbella og lystbådehavnen Puerto Banús

I dag skal vi opleve den fornemme by Marbella, der er kendt for glamour og luksus. På dette eksklusive feriested finder vi en sand legeplads for millionærer, kendisser, kongehuse og sheiker. Vi tager på byvandring i den stemningsfulde gamle bydel, der er holdt i ægte andalusisk stil med fine hvidkalkede huse, blomsterrige balkoner og snørklede små gyder. Marbella har bevaret sin identitet som en del af det ægte Andalusien, der netop kan opleves i vintermånederne. I hjertet af byen finder vi det gamle torv Plaza de los Naranjos, der smukt er omgivet af appelsintræer samt hyggelige restauranter og cafeer. På halvdagsudflugten besøger vi også den verdensberømte mondæne lystbådehavn i Puerto Banús, inden vi vender tilbage til hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Restaurant i charmerende Marbella.

Restaurant i charmerende Marbella.

3. dag: På egen hånd 

Dagen er afsat til egne oplevelser. Snup en spadseretur langs strandpromenaden eller nyd hotellets faciliteter. Du kan også tage en tur til Torremolinos' gamle bydel og gågaden Calle San Miguel. Vi kan anbefale et besøg i det eventyrlige hus Casa de los Navajas, der engang var ejet af Navajas-familien, som tjente formuer på eksport af sukkerrør. Huset ligner et orientalsk eventyrslot, men er knap 100 år gammelt og blandt Torremolinos' mest kendte facader. Rejselederen kommer også gerne med andre forslag til aktiviteter og oplevelser.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det eventyrlige hus Casa de los Navajas.

Det eventyrlige hus Casa de los Navajas.

4. dag: På egen hånd eller frokost i privat hjem

Nyd dagen med afslapning ved poolen eller med en god bog. Det er skønt at sidde udenfor og nyde livet. Du kan også vælge at tage med på en spændende ekstraudflugt.

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Frokost med showcooking hjemme hos Astrid og Joss
Det er svært ikke at blive begejstret, når vi besøger ægteparret Astrid og Joss. Det gæstfrie par bor i en charmerende spansk finca i den lille landsby Alhaurin el Grande, som ligger tæt på byen Mijas. De åbner deres hyggelige hjem, der ligger midt i et skønt lille bjergområde kun for os. De har begge en smittende livsglæde, og deres positive indstilling over for at få besøg fra Danmark er en fornøjelse. Udover at være maler, har Astrid været en kendt hesteguide i Andalusien og har i den forbindelse løbende haft en del private arrangementer i huset. Derfor har parret en lille hjemmebar, hvorfra de sælger drikkevarer til lave priser. Joss er en sand handymand og har tryllet hyggelige steder frem rundt omkring både inde og ude, hvor man kan sidde og slappe af, mens man nyder udsigten over bjergene. Vi kan frit gå omkring overalt, for her er hyggen og gæstfriheden i højsædet. Måske giver nevøen et par numre på spansk guitar – eller måske møder vi regionens kendte maler Francine, som er Astrids mor? Parret har boet i huset i 22 år, og efter at tre af deres seks børn er flyttet hjemmefra, vil de gerne have lidt mere liv i deres kunstnerhjem. Deres charmerende landsted udgør den perfekte ramme for en autentisk spansk oplevelse, hvor vi kommer tæt på den lokale befolkning, og hvor næsten alt kan ske! Vi overværer Astrids spændende showcooking og nyder den herlige hjemmelavede frokost, hvortil der serveres et glas vin eller en øl. Udflugten bestilles og betales sammen med rejsen. 

Hos Joss og Astrid står de klar til at hygge om os.

Hos Joss og Astrid står de klar til at hygge om os.

5. dag: Picassos fødeby Málaga

Det er spændende at besøge Andalusiens næststørste by. Málaga har en lang historie og et væld af kulturelle muligheder, intet mindre end 37 museer. Vi tager på byvandring i Picassos fødeby med eventyrlige pladser, sandfarvede bygninger, smukke marmorbelagte gader og smalle gyder. På halvdagsturen er der også lidt tid på egen hånd til at udforske byens mange shoppingmuligheder eller besøge en af de mange hyggelige cafeer og barer, inden vi kører tilbage til hotellet.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Picassos fødeby, Málaga.

Picassos fødeby, Málaga.

6. dag: Andalusien for alle sanser

Glæd dig til en dejlig heldagstur i Andalusiens smukke landskab med spændende besøg undervejs. Første stop er olivenlunden Aceites de Ardales, hvor Bravo-familien gennem generationer har produceret olivenolie af fremragende kvalitet. Flere gange har de vundet regionens pris for bedste ekstra jomfru olivenolie.

Efter nogle smagsprøver fortsætter turen til fantastiske udsigtspunkter over naturparken og Chorro-kløften. Parken er verdensberømt for gangstien El Caminito del Rey (Den lille Kongevej), som blev bygget mellem 1901-1905. Stien skulle bruges til både mennesker og materialer som en simpel transportvej mellem to vandkraftværker, der ligger i hver sin ende af den dybe kløft. Den smalle gangsti, der løber halvvejs oppe på klippevæggen, har gennem tiden tiltrukket vovehalse fra hele verden og blev da også kaldt "verdens farligste gangsti". Vi kommer ikke ud på stien, men bliver på sikker grund, hvor vi kan slappe af og nyde den fantastiske udsigt. Herefter besøger vi den lille appelsinfarm Juanito Orange, der ikke ligger langt fra Pizarra. Den meget charmerende bonde Juanito viser os rundt på gården, og vi ser plantager med appelsiner, citroner, grapefrugt, granatæbler og meget mere. Vi smager på frugterne og hører om de mange sorter. Besøget slutter med familiens hjemmelavede paella, som serveres med et glas vin til. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Intet besøg i Sydspanien uden de søde, saftige appelsiner.

Intet besøg i Sydspanien uden de søde, saftige appelsiner.

7. dag: På egen hånd eller charmerende Cádiz & sherrybyen Jerez

Nyd dagen på egen hånd, eller tag med på en spændende heldagstur.

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Charmerende Cádiz & sherrybyen Jerez
Den eventyrlige by Cádiz er næsten omgivet af Atlanterhavet til alle sider og var gennem århundreder en af Sydeuropas vigtigste byer med adgang til verdenshavene. I opdagelsestiden håndterede man her de mange varer, der kom fra de spanske kolonier i Sydamerika, og byen oser af rigdom. På flotteste vis ankommer vi til Cádiz via den otte kilometer lange tange, der forbinder byen med fastlandet. På byvandringen i hjertet af den gamle bydel fornemmer man hurtigt, at Cádiz var et vigtigt handelscentrum, som derfor blev godt bevogtet. Byen er omkranset af et fæstningsværk med kanoner i skydeskårene og 126 tilbageværende vagttårne rager op blandt byens tage. Det emmer af sydeuropæisk stemning på turen gennem de snævre gyder med smukke pastelfarvede barokbygninger, arabiske gårdhaver og på pladsen med den storslåede domkirke. Atlanterhavet bringer byen en rigdom af friskfanget fisk og skaldyr, og til frokosten på egen hånd kan vi anbefale en maritim tapas med søpindsvin og østers eller de populære friturestegte fisk med et glas tørt manzanilla-sherry. Det er også en særlig oplevelse og hyggeligt at spise en stående frokost i det fri sammen med lokalbefolkningen.

Over den imponerende nye bro forlader vi Cádiz og fortsætter til sherrybyens fødested Jerez de la Frontera, hvor der findes over 200 sherryvinhuse. Vi besøger det eksklusive og usædvanlig smukke vinhus José Estévez, hvor vi på rundvisningen oplever den velhavende families passion for både vin, heste og kunst. Vi ser de fantastiske sale i hovedbygningen og den kæmpestore vinkælder, hvor næsten uendelige egetræsfade ligger gemt. Huset eksporterer sherry til mange europæiske kongehuse. Det er spændende både at se og høre om produktionen af de mange forskellige slags sherryvine, og vi slutter med en dejlig sherrysmagning bestående af fire glas. Den tørre fino sherryvin vil nok være elsket af de fleste, selvom den er noget ukendt i Danmark. En flot udflugt, hvor vi er på sporet af den gode smag. Udflugten bestilles og betales sammen med rejsen. 

Sherrytønder i Jerez de la Frontera.

Sherrytønder i Jerez de la Frontera.

8. dag: Hjemrejse

Vi sætter kursen mod lufthavnen i Málaga, hvorfra vi flyver direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Alay ****, Benalmádena
VisSkjul

Dette populære hotel ligger i hjertet af Benalmádena tæt på både strandpromenaden og marinaen, hvor der overalt hersker en hyggelig stemning. Her er mange shoppingmuligheder og spisesteder. Hotellet, der kun er for voksne, blev total renoveret i 2019, og de to moderne sammenhængende bygninger fremstår lyst, flot og moderne. Hotellet har en dejlig udendørs pool, solterrasse med liggestole og parasoller samt tagterrasse med en lille udendørs pool. De to udendørs pool er ikke opvarmet. Desuden findes en have med møbler, veludstyret fitnesscenter, bibliotek, bordtennis, billard, elevator og en lille gavebutik. Vaskeriservice mod betaling. Under opholdet arrangerer hotellet jævnligt forskellige aktiviteter og underholdning. Der findes bar, restaurant og mange hyggelige opholdssteder i den smukt indrettede lobby.

Måltider

Glæd dig til at nyde hotellets flotte restaurant med en dejlig intim atmosfære og god service. Om morgenen og om aftenen er der et stor udvalg af spanske og internationale retter. Til alle middage på langtidsrejser og 8 dages rejserne er der inkluderet ¼ flaske vin og vand pr. person.

Værelser

Prisen inkluderer ophold i delt dobbeltværelse med balkon eller terrasse samt begrænset havudsigt.

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Eneværelse med balkon eller terrasse
 • Dobbeltværelse med havudsigt (kun på langtidsrejser og 8 dages rejser)

De flotte værelser på cirka 21 m2 er indrettet i lyse farver med balkon eller terrasse på cirka 2 m2 og har sidevendt havudsigt. Balkonen eller terrassen er møblet med et lille bord og to stole. Værelserne er indrettet med dobbeltseng eller to adskilte senge, lille skrivebord, lænestol, stole, tv, køleskab, aircondition/varme, sikkerhedsboks og gratis WiFi. Badeværelset har badekar eller bruser samt hårtørrer.

Læs mere om hoteller her. 

Hotelfakta

Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Alay.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Alay.
Poolområde på Hotel Alay.
Poolområde på Hotel Alay.
Lobbyområde på Hotel Alay.
Lobbyområde på Hotel Alay.
Poolområde ved Hotel Alay.
Poolområde ved Hotel Alay.
Restaurant.
Restaurant.