Inklusiv halvpension

Costa del Sol & Nerja · Langtidsrejse · Ona Marinas de Nerja Hotel · 2024

Flyrejser
22 Dage

I den hyggelige spanske by Nerja kan du nyde det søde langtidsrejseliv. Her bor du dejligt på 4-stjernet hotel ud til Middelhavet og får oplevelser ud over det sædvanlige, når vi sammen drager ud på seks indholdsrige udflugter fyldt med autentiske andalusiske godbidder. 

Nerja ligger skønt ved mundingen af floden Chillar på den velkendte kyststrækning Costa del Sol og lige på grænsen til den tropiske kyst Costa Tropical. Byen ligger godt beskyttet af Sierra Nevada-bjergene og er kendt for sit gode klima med solrige dage og milde vintre. 

Vores base er det dejlige og moderne lejlighedshotel Ona Marinas de Nerja,...

I den hyggelige spanske by Nerja kan du nyde det søde langtidsrejseliv. Her bor du dejligt på 4-stjernet hotel ud til Middelhavet og får oplevelser ud over det sædvanlige, når vi sammen drager ud på seks indholdsrige udflugter fyldt med autentiske andalusiske godbidder. 

Nerja ligger skønt ved mundingen af floden Chillar på den velkendte kyststrækning Costa del Sol og lige på grænsen til den tropiske kyst Costa Tropical. Byen ligger godt beskyttet af Sierra Nevada-bjergene og er kendt for sit gode klima med solrige dage og milde vintre. 

Vores base er det dejlige og moderne lejlighedshotel Ona Marinas de Nerja, som ligger ved havet få kilometer fra centrum af Nerja. Her har vi sat rammerne for en afslappende ferie, som krydres med en væld af spændende udflugter.

Sammen skal vi opleve Cuevas de Nerja, verdens måske største og flotteste drypstenshuler, besøge gamle mauriske landsbyer langs Rosinruten og udforske prægtige Málaga, der er en af verdens ældste byer. 

Derudover venter autentiske andalusiske oplevelser i bjerglandsbyerne Colmenar, Alfarnate og Alfarnatejo, hvor vi bliver klogere på det lokale køkken, samt en smuk udflugt til spændende Antequera, den charmende hvide landsby med den momumentale gamle fæstning Alcazaba. Der er naturligvis også god tid til afslapning og eventyr på egen hånd, og vores dansktalende rejseleder er selvfølgelig klar med gode forslag til, hvordan du får mest muligt ud af din ferie på Costa del Sol.

Vi har inkluderet halvpension på hotellet, men du har også mulighed for at opgradere til All Inclusive. Se beskrivelsen af All Inclusive i hotelbeskrivelsen nedenfor. 

Kort over Andalusien og Nerja.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

2-værelses lejlighed (til 2 personer) · Afr. 7/2
999,-
2-værelses lejlighed (til 2 personer) · Afr. 29/2
1.199,-
Studio lejlighed som eneværelse · Afr. 7/2
4.899,-
Studio lejlighed som eneværelse · Afr. 29/2
5.399,-
All Inclusive på hotellet
1.899,-
Afbestillingsforsikring
976,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Málaga t/r
 • Alle skatter og afgifter, ca. 243,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 nætter i Nerja på Hotel Ona Marinas de Nerja Beach & Spa Hotel****
 • 21 x morgenmad (2.-22. dag)
 • 3 x frokost 
 • 21 x middag, inkl. 1 glas vin/1 øl eller vand (1.-21. dag)
 • Lille byvandring i Nerja
 • Udflugt ad Rosinruten
 • Vinsmagning på Bodegas Dimobe
 • Udflugt til Malaga, inkl. byvandring med lokalguide
 • Udflugt Smagen af Spanien, inkl. frokost
 • Udflugt til Antequera, inkl. entré til Alcazaba
 • Udflugt til Cuevas de Nerja med turisttog, inkl. entré til grotterne
 • Entré til Nerja museum
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Velkommen til Nerja

Vi flyver med SAS eller Norwegian fra Københavns Lufthavn direkte til Malaga, hvor vi møder vores rejseleder i ankomsthallen.

Fra lufthavnen har vi ca. én times kørsel til vores hyggelige hotel, der ligger direkte ud til kysten ca. to kilometer fra Nerjas centrum. Her skal vi nyde ferien langs den andalusiske kyst med sol, hygge og spændende udflugter.

Inkluderede måltider: Middag. 

Udsigt over det turkisblå hav fra Nerja.

Udsigt over det turkisblå hav fra Nerja.

2. dag: Byvandring i Nerja 

Om formiddagen arrangerer rejselederen en hyggelig spadseretur i lokalområdet. Undervejs får du praktiske råd og tips til ferien. Fra hotellet går vi langs kysten, nyder udsigten og krydser træbroen Puente del Togorra, inden vi når strandpromenaden Playa la Torrecilla. Vi følger promenaden, så langt vi kan, inden vi går op i byen for at nå Europas Balkon - et klippeforspring, der ligger som en terrasse over høje klipper med bjergene i baggrunden. Der er cirka 3 kilometer fra vores hotel til Europas Balkon. 

Når vi er færdige med at nyde udsigten, fortsætter vi op i de charmerende indkøbsgader og nyder byens skønhed. I disse skønne omgivelser spiser vi frokost på en lokal restaurant midt i den charmerende kystby, mens vi nyder hinandens selskab og de milde temperaturer på den spanske solkyst. 

Efter frokosten går vi ned ad den farverige regnbuetrappe tilbage til hotellet. I dag får du også information fra rejselederen om, hvilke dage rejsens inkluderede udflugter foregår. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Smukke og hyggelige Nerja.

Smukke og hyggelige Nerja.

3.-21. dag: Ophold i Nerja

Man keder sig bestemt ikke på en langtidsferie! Vi har arrangeret en række forskellige, spændende udflugter, som vi tager på sammen med rejselederen, der kender området særdeles godt og kan alle de gode historier.

I løbet af rejsen arrangerer hotellet næsten dagligt forskellige aktiviteter og byder på faciliteter såsom spa og wellnessbehandlinger samt tyrkisk bad og hammam (mod betaling). Der er mulighed for at spille golf på Baviera Golf eller Añoreta Golf beliggende ca. 40 km fra hotellet. 

Der er aftenunderholdning på hotellet flere gange om ugen. Under dit ophold har du også mulighed for at deltage på udflugter og vandreture i nærområdet, som rejselederen arrangerer og fortæller mere om på rejsen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Nyd stranden, der ligger lige ved Hotellet.

Nyd stranden, der ligger lige ved Hotellet.

22. dag: Hjemrejse

Efter tre skønne uger på Sydspaniens tropiske kyst er vi tanket op med solskin og klar til at vende hjem med dejlige ferieminder i bagagen. Vi flyver med Norwegian eller SAS direkte fra Málaga til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

På rejsen er følgende udflugter inkluderet:

Nerjas bagland - Rosinruten med pittoreske mauriske landsbyer inkl. frokost

Dagens udflugt byder på en smuk tur langs rosinruten i Nerjas bagland. Fra hotellet kører vi til kystbyen Torre del Mar og videre ind i lavlandet med et landskab af bakker fyldt med buske, vin og mandeltræer. Vi fortsætter til den idylliske landsby Comares i Axarquia, der med sin beliggenhed 739 m.o.h. er en af de højest beliggende hvide landsbyer i Andalusien. Navnet Axarquia er arabisk og betyder "øst for" Malaga, og området rummer hele 31 hvide bjerglandsbyer, der typiske er anlagt igennem de 800 år, hvor mauerne herskede i området.

I Comares oser det af atmosfære, selvom bjerglandsbyerne på mange områder rummer en barsk historie. De sidste områder, mauerne regerede over, var i Andalusien, og netop Axarguia skjulte også mange oprørsgrupper, som ydede stor modstand efter Francos indtagelse af Spanien. Vi går en tur rundt i byen og følger de blå keramiske fodspor i fortorvet. Midt på byens torv ligger den gamle olivenmølle Molino de los Abuelos, hvis historie går tilbage til det 18. århundrede. I dag er stedet ombygget til en restaurant med en pragtfuld gårdhave, og her holder vi dagens frokoststop, som selvfølgelig byder på en lokal oplevelse.

Efter frokost kører vi ad den storslåede rosinrute forbi landsbyen El Borge, rosinernes ubestridte hovedstad og fødested for en af de mest blodtørstige banditter i Málagas historie. El Bizco døde dog helt tilbage i 1889 blot 52 år gammel, efter et sammenstød med Guardia Civil, som var sendt ud i området for at få kål på de mange lovløse i området. Dagens sidste stop er i Moclinejo, hvor vi skal besøge den familiedrevne Bodegas Dimobe, som har eksisteret siden 1927, og i dag drives af 4. generation. Vi hører om livet som vinbonde og afslutter selvfølgelig besøget med at smage på et udvalg af stedets vine og muscatel-vinen, som byen er så berømt for. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Udsigten fra den højtbeliggende, hvide by Comares.

Udsigten fra den højtbeliggende, hvide by Comares.

Stemningsfulde Málaga

I dag skal vi besøge Costa del Sols kontrastfyldte hovedby, Málaga. Den moderne storby rummer 600.000 indbyggere og er en af verdens ældste, idet den blev grundlagt af fønikerne i det 8. århundrede. Her finder vi et gammelt historisk centrum, der afspejler byens mangfoldige historie, og hvor maurerne i sin tid byggede den imponerende borg Alcazaba og bymuren, der går rundt om hele den gamle bydel.

I selskab med en lokalguide går vi gennem de smalle gader og krydser smukke overdådige pladser, der er fyldt med restauranter, barer og stemningsfulde cafeer. Læg mærke til de mange huse med kunstfærdige smedejernsbalkoner. Vi skal naturligvis også en tur gennem den elegante gågade Calle Marqués de Larios, der er fyldt med fashionable butikker, velholdte huse og ikke mindst den flotte flisebelægning. Málagas mest berømte søn er Pablo Picasso, som med flere gallerier er allestedsværende i byen. Du får tid på egen hånd til frokost og eventuelt at besøge hans fødested i Plaza Merced, som i dag rummer et arkiv om hans liv og arbejde. Først på eftermiddagen kører vi retur til vores hotel i Nerja. 

Glæd dig til at opleve stemningsfulde Málaga.

Glæd dig til at opleve stemningsfulde Málaga.

Drypstenshulerne i Nerja

Fra hotellet spadsererer vi cirka 2,5 kilometer til Parque Verano Azul, som er et rekreativt område i den vestlige del af Nerja. Herfra skal vi med et lille traktordrevet turisttog på en lille tur til Nerjas kendte drypstenshuler, som årligt tiltrækker mere end en halv million besøgende.

De spektakulære huler blev opdaget i 1959 af fem nysgerrige unge fra Maro, og hulerne er cirka fem kilometer lange. De anses for at være ca. 30.000 år gamle og er eftersigende nogle af de største og smukkeste huler i verden. Vi besøger hulerne og ser hulemalerier skabt af neandertalere samt enorme stalakitter og stalagmitter skabt igennem tiderne af vand, der er trængt ind i hulerne. Man antager også at hulerne engang har været beboet, da man har fundet både skeletter, lerkrukker, keramik og mønter. Da kun cirka 15% af hulerne er udforsket, kan man kun gisne om, hvad de ellers gemmer på.

Efter det spektakulære besøg tager vi det lille turisttog tilbage mod Nerja, men står af ved Nerja-museet for at blive klogere på hulernes historie og for at se nogle af de unikke fund, der her er gjort. Efterfølgende kan du eventuelt tage toget tilbage til Parque Verano Azul eller gå med rejselederen tilbage til hotellet. Eller måske vil du nyde en dejlig frokost i byen på egen hånd?

De fascinerende drypstenshuler i Nerja.

De fascinerende drypstenshuler i Nerja.

Smagen af Spanien inkl. frokost

Vi er vilde med Axarquia's betagende landskab, og på dagens udflugt kører vi fra hotellet til den søvnige lille hvide landsby Colmenar, der ligger på grænsen til naturparken Montes de Málaga. Byen er kendt som Málagas spisekammer og byder på et væld af typiske andalusiske produkter af høj kvalitet blandt andet honning og chokolade. Vi starter på spansk og bliver budt velkommen med de populære churros, som selvfølgelig er helt friske og hjemmelavede, og som det sig hør og bør, skal de dyppes i chokolade.

Herefter fortsætter vi ud på en panoramatur i det smukke landskab, hvor vi undervejs gør nogle fotostop, inden vi når Alfarnate. Her skal vi besøge en olivenplantage, der er mere end 1.000 år gammel, og vi skal selvfølgelig høre om fremstillingen af det gyldne guld, der betragtes som værende blandt det fineste i Spanien.

Herfra kører vi ad Axarguias snoede bjergvej mod Alfarnatejo, en lille landsby centreret om en smuk rustik stenkirke. Her deler vi os op i mindre små grupper, for vi er nemlig blevet inviteret i flere private hjem for at nyde en vaskeægte andalusisk frokost med tapas med blandt andet ost og pølser, suppe og hovedret med dertilhørende lokale vine. Det er en enestående oplevelse at komme tæt på de lokale, når de serverer den hjemmelavede frokost til os. Efter frokosten samles vi igen og tilbage i bussen går snakken livligt om dagens oplevelser, hvor vi er helt sikkert er blevet meget klogere på de lokale skikke og livsstilen i de små hvide landsbyer. 

Der er intet så spansk som en dejlig tapasanretning med vin til.

Der er intet så spansk som en dejlig tapasanretning med vin til.

Andalusiens hjerte, Antequera 

Fra hotellet kører vi til Andalusiens hjerte, Anteguera, der ligger centralt blandt Málaga, Granada, Córdoba og Sevilla. Med sin strategiske beliggenhed har byen spillet en afgørende rolle i historien, og det ses da også af den omfattende kulturarv. Antegueras historie går helt tilbage til den yngre stenalder, hvilket Menga- og Vierastendysserne vidner om. Vi stopper ved stendysserne, og man kan ikke andet end blive imponeret over stedet, som går længere tilbage end vores tidsregning.

Efterfølgende kører vi det sidste lille stykke ind til den gamle bydel. Vi bliver sat af øverst i byen og spadserer til Arco de los Gigantes, Kæmpernes port, som ligger ved indgangen til den velbevarede mauriske fæstning Alcazaba. Herfra er der en forrygende udsigt over byen. Historiens vingesus er allestedsværende, og man kan ikke undgå andet end at føle sig hensat til en helt anden tid.

Derfra fortsætter vi vores spadseretur ned til Antequeras historiske bydel, hvor vi skal på en mindre byvandring sammen med rejselederen. Byen er ét stort udendørs museum med smukke barokke bygninger, mere end 30 kirker og stilfulde gamle paladser. Efter denne dejlige halvdagsudflugt kører vi retur til Nerja. 

Den smukke port Arco de los Gigantes - Kæmpernes port - i Antequera.

Den smukke port Arco de los Gigantes - Kæmpernes port - i Antequera.

Hotelinformation

Ona Marinas de Nerja Beach & Spa Hotel****
VisSkjul

Flot og moderne lejlighedshotel beliggende i rolige omgivelser ca. to kilometer udenfor Nerja og i første række til stranden med flot udsigt over Middelhavet.

Ona Marinas de Nerja har 216 værelser og mange gode faciliteter. Her finder du både restaurant, hvorfra du kan nyde udsigten til stranden, loungebar, fitnessrum, frisør, elevator, minimarked samt en lækker spaafdeling med opvarmet indendørs pool. Entré til spaen koster 16 euro pr. time, og derudover kan du tilkøbe behandlinger såsom massage, ansigtsbehandlinger m.m.

Hotellet har desuden to udendørs pools, gratis poolhåndklæder og underholdning alle ugens dage med undtagelse af søndag. 

Ved hotellet er der et busstoppested, hvorfra du kan tage lokalbussen ind til Nerja by. Ruten er cirkulær og kører en tur rundt i byen, inden den returnerer til hotellet. Bussen kører hver time og koster 1 euro pr. tur. 

Vi gør opmærksom på, at man ved indtjekning på hotellet skal aflevere et kreditkortnummer, som det er kutyme på mange hoteller, også selvom man har bestilt et ophold
med All Inclusive. Hotellet tilbyder flere tillægsydelser på eksempelvis årgangsvine eller særlige spiritus brands, wellnessbehandlinger med mere som ikke er inkluderet i rejsens pris,
hvorfor kreditkortet står som garanti for disse opgraderinger eller ekstra ydelser. Såfremt du ikke bestiller noget ekstra, vil du ikke blive opkrævet noget på dit kreditkort,
og dine oplysninger vil ved afrejsen blive slettet.

Måltider

Rejsens grundpris inkluderer halvpension fra buffet med spanske og internationale retter samt 1 glas vin, vand eller øl til middagene.   

Der er mulighed for at opgradere dit ophold til All Inclusive på hotellet mod tilllæg på kr. 1.899,- pr. person. Bemærk: Der kompenseres ikke for manglende brug af All Inclusive på udflugtsdage. 

All Inclusive inkluderer:

 • Morgenmad, frokost og middag fra buffet (Bemærk: Morgenmad og middage er allerede inkluderet i rejsens grundpris)
 • Ubegrænsede drikkevarer fra kl. 10.00 til 00.00 (Øl, vand, sodavand, husets vine, kaffe samt lokal spiritus og drinks)
 • Snacks fra kl. 11.00-13.00 og kl. 17.00-19.00

Værelser

I rejsens grundpris er inkluderet ophold i delt 1-værelses lejlighed. Mod tillæg kan bestilles 2-værelses lejlighed til 2 personer o gStudio lejlighed som eneværelse.

1-Værelses lejlighed til 2 personer

Lejligheden er på ca. 45 m2 og har terrasse eller balkon med delvis havudsigt samt udsigt til poolområde eller haven. Lejligheden har separat soveværelse og opholdsområde med dobbelt sovesofa, tv, telefon og fri WiFi. Hver lejlighed har desuden sikkerhedsboks, aircondition/varmeanlæg, et kitchenette, som er udstyret med basalt køkkenudstyr, et køleskab med integreret fryser, mikroovn, kaffemaskine, toastmaskine og elkedel samt et badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. 
 

2-Værelses lejlighed til 2 personer

Lejligheden er på ca. 60 m2 og har terrasse eller balkon med delvis havudsigt samt udsigt til poolområde eller haven. Lejligheden har to separate soveværelser og opholdsområde med dobbelt sovesofa, tv, telefon og fri WiFi. Hver lejlighed har desuden sikkerhedsboks, aircondition/varmeanlæg, et kitchenette, som er udstyret med basalt køkkenudstyr, et køleskab med integreret fryser, mikroovn, kaffemaskine, toastmaskine og elkedel samt et badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Studio lejlighed til 1 person

Lejligheden er på ca. 25 m2 og har terrasse eller balkon med delvis havudsigt samt udsigt til poolområde eller haven. Lejligheden har kombineret opholdsområde og soveværelse med dobbeltseng, tv, telefon og fri WiFi. Hver lejlighed har desuden sikkerhedsboks, aircondition/varmeanlæg, et kitchenette, som er udstyret med basalt køkkenudstyr, et køleskab med integreret fryser, mikroovn, kaffemaskine, toastmaskine og elkedel samt et badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Udsigten over poolområdet til havet.
Udsigten over poolområdet til havet.
Stranden ved Ona Marinas de Nerja.
Stranden ved Ona Marinas de Nerja.
Eksempel på 1-værelses lejlighed.
Eksempel på 1-værelses lejlighed.
Hotellets restaurant.
Hotellets restaurant.
Det flotte poolområde foran hotellet.
Det flotte poolområde foran hotellet.
Der er direkte adgang til stranden fra hotellets have.
Der er direkte adgang til stranden fra hotellets have.
Det koster 16 euro pr. time at besøge hotellets spaafdeling.
Det koster 16 euro pr. time at besøge hotellets spaafdeling.
Udsigt fra balkon på et værelse med havudsigt.
Udsigt fra balkon på et værelse med havudsigt.
Det flotte poolområde foran hotellet.
Det flotte poolområde foran hotellet.