Eneværelser uden tillæg

Veneto · Jul i Bassano del Grappa · 2022

Flyrejser
5 Dage

Tag med på en hyggelig julerejse til middelalderbyen Bassano del Grappa i Norditalien. Her bor vi på et charmerende hotel med mange hyggelige måltider inkluderet samt interessante udflugter til blandt andet guldbyen Vicenza og Adriaterhavets dronning Venedig. 

Den spændende norditalienske region Veneto strækker sig fra Dolomitterne i nord til Adriaterhavet i syd. Området prydes af flotte naturscenerier med bølgende bakkedrag, floder, kanaler og et væld af smukke landsbyer for ikke at glemme magiske Venedig. For vinkendere vil området også være synonym med berømte vine som Amarone, Valpolicella, Bardolino og ikke mindst de mousserende Prosecco-vine, der produceres af druer fra de højtliggende vinmarker i hele regionen.

I...

Tag med på en hyggelig julerejse til middelalderbyen Bassano del Grappa i Norditalien. Her bor vi på et charmerende hotel med mange hyggelige måltider inkluderet samt interessante udflugter til blandt andet guldbyen Vicenza og Adriaterhavets dronning Venedig. 

Den spændende norditalienske region Veneto strækker sig fra Dolomitterne i nord til Adriaterhavet i syd. Området prydes af flotte naturscenerier med bølgende bakkedrag, floder, kanaler og et væld af smukke landsbyer for ikke at glemme magiske Venedig. For vinkendere vil området også være synonym med berømte vine som Amarone, Valpolicella, Bardolino og ikke mindst de mousserende Prosecco-vine, der produceres af druer fra de højtliggende vinmarker i hele regionen.

I hjertet af Venetosletten finder vi den lille middelalderby Bassano del Grappa, navngivet efter det nærliggende bjerg Monte Grappa. Byen oser af atmosfære med en arkitektur, som er en blanding af bygninger og piazzaer i typisk Veneto-stil kombineret med et strejf af alpine træbalkoner, som vi kender dem fra Østrig. I Bassano del Grappa leves livet i nogen udstrækning, som man gjorde det for århundrede siden - nemlig tilpasset årstidens behov i vinmarkerne, og byen gør en ære i at holde gamle traditioner og skikke i hævd.

Vi skal bo på det familieejede og charmerende Hotel Belvedere, som har til huse i en historisk bygning fra 1500-tallet, og som ligger i gåafstand til den hyggelige gamle bydel. Hotellet byder på hyggelige opholdsområder, og i restauranten B38 bliver vi forkælet med retter inspireret af venetianske traditioner og opskrifter. Juleaften hygger vi os med en veltilrettelagt 4-retters middag med tilhørende vine. 

Og rammerne for en stemningsfyldt julerejse er på plads: På byens pladser Piazza Garibaldi og Piazza Montevecchio åbner det traditionsrige julemarked i slutningen af november med et væld af små træboder fyldt med italienske delikasser. Her lægger gyldne julelys sig varmt i de gamle historiske julepyntede gader, og midt på byens maleriske torv troner årets smukke juletræ. Vi skal på opdagelse i Bassano del Grappas charmerende gader og nyde den autentiske atmosfære samt se nærmere på byens vartegn, den gamle træbro Ponte Vecchio.

Du kan også se frem til et spændende besøg i Italiens tredjerigeste by, Vicenza, der byder på en spændende historie og masser af interessant arkitektur. Vi skal i selskab med en lokalguide gå i den verdensberømte arkitekt Palladios fodspor og beundre nogle af hans utallige mesterværker. Sidst men ikke mindst besøger vi naturligvis eventyrlige Venedig, der er Venetos hovedby. Her tager vi sammen på byvandring i selskab med den dansktalende lokalguide Christina og sejler ud i lagunen for at opleve den lille glasø Murano, hvor man har udført glaspusterhåndværk siden 1291.

Er du nysgerrig på, hvordan der er i Bassano del Grappa i juletiden, kan du se en stemningsfuld video derfra nedenfor. 

Jul i Bossano del Grappa

Indholdet kan ikke vises, da du ikke har accepteret cookies. For at se indholdet, skal du acceptere cookies (ved at trykke på det lille ikon nederst i venstre hjørne af hjemmesiden).
Kort over Bassano del Grappa

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
0,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
450,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Frankfurt-Venedig t/r 
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 1.175
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Bassano del Grappa på Hotel Belvedere****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost, inkl. vin (3. dag)
 • 3 x middag (1. 3. og 4. dag)
 • 1 x Julemiddag, inkl. vin (2. dag)
 • 1 x Aperitif med snacks 
 • 1 x Eftermiddagskaffe med italienske julespecialiteter 
 • Byvandring med lokalguide i Bassano del Grappa 
 • Besøg på Grappamuseet, inkl. grappasmagning 
 • Byvandring i Vicenza med lokalguide 
 • Byvandring i Venedig med dansktalende lokalguide 
 • Udflugt i båd til Murano, inkl. besøg på Murano glasmuseum
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod Venedig - Bassano del Grappa

Fra Københavns Lufthavn flyver vi med Lufthansa via Frankfurt til Venedig. Vi ankommer først på eftermiddagen, og fra Marco Polo-lufthavnen kører vi nordover. Målet er Brenta-dalen og vinregionen Bassano del Grappa, som ligger i mageløse omgivelser for foden af det majestætiske bjerg Monte Grappa. Efter indkvartering på hotellet mødes vi i hotellets hyggelige pejsestue til kaffe, te og gløgg med italienske julespecialiter. Efterfølgende kan du finde dig til rette i de nye omgivelser og måske slappe lidt af, inden vi igen mødes i hotellets Restaurant B38 til rejsens første hyggelige middag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Bassano dle Grappa set oppefra med Pont Vecchio.

Bassano dle Grappa set oppefra med Pont Vecchio.

2. dag: Byvandring i Bassano del Grappa og Juleaften

Efter en god nattesøvn og et dejligt morgenbord er vi klar til dagens hyggelige byvandring i den gamle historiske by. Bassano del Grappas historie kan dateres helt tilbage til det 2. århundrede, og i 1404 blev byen en del af Republikken Venedig, som i fire århundrede dominerede territoriet. Frem til 1. og 2. Verdenskrig åndede her fred og ro, og rejselederen fortæller historien om byens historie og til tider mørke perioder, som endte ud i at Bassano blev tildelt en guldmedalje for militær tapperhed.

I selskab med en lokalguide skal vi se byens seværdigheder, blandt andet træbroen Ponte Vecchio der krydser Brentaloden og forbinder Bassanos to bydele. Broen er byens vartegn - en sand juvel, hvis første konstruktion blev bygget i 1209. Broen har flere gange været ødelagt af både naturens krafter og af eksplosioner, da partisanere sprængte den i luften for at beskytte byen under 2. Verdenskrig.

Ikke langt fra broen stopper vi for at besøge Poli-familiens grappamuseum, som ligger i et gammelt palads. Bassano er centrum for grappaproduktion, og familiens rødder går helt tilbage til det 14. århundrede. Vi smager selvfølgelig også på den stærke likør, som i dag findes i mange forskellige smagsvarianter. Efter byvandringen får du tid på egen hånd til at nyde byens julemarked og komme i den helt rette julestemning. Piazza Garibaldi og Piazza Montevecchio er fyldt med små træboder med lækre mad- og vinspecialiteter samt lokalt håndværk, så her er også gode muligheder for en lokal frokostoplevelse.

Om aftenen mødes vi i det hyggelige pejseområde til en fælles aperitif og lidt appetizers, inden vi sætter os til bords og nyder den store 4-retters julemiddag med tilhørende vine og vand. Vi hygger os sammen, mens julefreden sænker sig over det hyggelige hotel. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Glæd dig til den gode julemad og en hyggelig aften.

Glæd dig til den gode julemad og en hyggelig aften.

3. dag: Guldbyen Vicenza 

Den 25. december er hellig for italienerne. Det er dagen, hvor familien samles - man nyder det store julebord og hinandens selskab. Vi spiser morgenmad på hotellet, hvorefter vi drager ud på en hyggelig lille udflugt til den nærliggende by Vicenza. Byen er Italiens trejderigeste og måske bedst kendt for sine juvelerer og store guldindustri. Det var også her at den verdensberømte arkitekt Palladio boede indtil sin død i 1580, og som vi vil opleve, har han sat ganske store aftryk i byen.

I selskab med en lokalguide skal vi på en byvandring i Vicenzas smukke gader, der er prydet med flotte og elegante renæssancebygninger, stilfulde villaer, smukke paladser og arkitektoniske mesterværker, såsom Palladios basilika med buede hvælvingearkader og det elegante teater Olimpico. Byen er desuden prydet af smuk julepynt med blomsterdekorationer og krybbespil i butikkers facadevinduer. Det er ikke svært at forestille sig, hvor magisk det hele ser ud, når mørket indfinder sig, og den varme julebelysning indhyller det hele i sin strålende glans.

Midt på dagen kører vi retur til Bassano del Grappa, hvor hotellet venter med en traditionel italiensk julefrokost inklusive vin og vand i restauranten. Vi hygger os sammen, nyder maden, og efter frokosten har du mulighed for at slappe af eller måske brænde lidt kalorier af på en frisk travetur igennem byen. Senere mødes vi igen i B38 til aftenens fælles middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Stemningsfuld julepynt og sne i Vicenza.

Stemningsfuld julepynt og sne i Vicenza.

4. dag: Venedig - Adriaterhavets dronning 

I dag skal vi på en herlig heldagsudflugt til en af verdens måske nok smukkeste og mest romantiske byer, Venedig. I bus kører vi til Tronchettoens vandbusstoppested og herfra sejler vi med vandsporvognen ind til Markuspladsen. Her bliver vi mødt af danske Christina, som bor i Venedig, og sammen med hende skal vi på en byvandring i de hyggelige gader.

Venedig er spredt over 118 små øer, omgivet af 150 kanaler med 440 broer og er intet mindre end et arkitektonisk mesterværk. På Markuspladsen kan vi mærke historiens vingesus, når vi spejder over til det lyserøde Dogepalads, hvor den berømte kvindebedårer Casanova sad fængslet i 1700-tallet. På pladsen findes også verdens ældste café, Florian, som tidligere angiveligt husede byens bedste bordel på førstesalen. Vi ser også den kendte Rialtobro, der krydser Canal Grande og er byens ældste bro.

Venedig var tidligere en stor sømagt, og byen bærer præg af at have været hjem for mange velhavende familier. Overalt ses store palæer og paladser, som er fyldt med værker af nogle af verdens største kunstnere. Særligt ved juletid er Venedig en ganske særlig oplevelse. Byen er smukt pyntet, som det sig hør og bør med juletræer, dekorative krybbespil og den magiske julebelysning, som de lokale kan nyde, når mørket sænker sig. Ja, selv de smukke gondoler i kanalerne glimter med juledekorationer.

Der er ikke mange turister, og som du vil opleve er det fortrinsvis de lokale, vi møder i bybilledet. Frokosten er på egen hånd, og om eftermiddagen skal vi på en dejlig bådtur ud i lagunen for at besøge den lille ø Murano, som siden 1300-tallet har været centrum for verdenskendt glaskunst. Vi ser glaskunstnerne arbejde i værkstederne, hvor det gamle håndværk stadig praktiseres, ligesom du kan blive klogere på glaspusterhåndværkets udvikling igennem tiderne på det nærliggende museum.

Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til vandbusstoppestedet, hvor vores bus venter på at køre os retur til hotellet i Bassano del Grappa. Om aftenen hygger vi os med en afskedsmiddag i hotellets restaurant, hvor snakken går livligt efter rejsens store højdepunkt i Venedig. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Et besøg i Venedig er en smuk og særlig oplevelse året rundt.

Et besøg i Venedig er en smuk og særlig oplevelse året rundt.

5. dag: Hjemrejse

Nogle dejlige juledage er ved at være slut, og vi nyder rejsens sidste morgenmad i de hyggelige rammer. Vi siger farvel til vores værter og kører fra Bassano del Grappe mod Venedig Marco Polo lufthavn. Herfra flyver vi med Lufthansa via Frankfurt tilbage til København, hvor vi ankommer først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Belvedere****
VisSkjul

Hotel Belvedere er historien om Bassano del Grappa. Hotellet ligger i en bygning, der kan dateres tilbage til det 15. århundrede i begyndelse af Brenta-dalen. Den berømte franske forfatterinde George Sand (Armandine Aurore Lucile Dudevant) beskrev udsigten herfra som "Et stykke af himlen, der er faldet på jorden".

Hotellet er løbende renoveret med respekt for stedets historie og ligger få minutters gang fra byens historiske centrum. Der er ca. 400 meter til Piazza Garibaldi og ca. 750 meter til Ponte Vecchio. Hotellet ejes af familien Bonotto, som håndhæver de gamle traditioner med gæstfrihed og autentiske italienske traditioner.

Hotellets restaurant B38 er kendt for sit gode køkken, der på fineste vis kombinerer typiske ventianske retter med et strejf af kreativitet og et særligt fokus på lokalproducerede råvarer. På stedet findes desuden bar og hyggeligt loungeområde med pejs. Der er elevator på hotellet. 

Hotellet har i alt 81 værelser uensartet i størrelse og indrettet i tre forskellige stilarter - se nedenfor:

City Area: Værelser indrettet i en moderne og funktionel stil
Style Area: Væreler indrettet i en mere elegant stil 
Romantic Area: Værelser indrettet i ventiansk stil 

Vi bor i dobbelt- eller enkeltværelse efter princippet "run of the house", hvilket betyder, at værelsesfordeling kan forekomme i alle tre kategorier. 

Værelser 

Dobbeltværelse på ca. 17-24 m2 med kingsize seng eller to enkeltsenge, skrivebord og stole, TV, telefon, minibar, sikkerhedsboks, aircondition, centralvarme og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Eneværelser er på ca. 13 m2 med queensize seng, skrivebord og stole, TV, telefon, minibar, sikkerhedsboks, aircondition, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Læs mere om hotellet

 ​

Indholdet kan ikke vises, da du ikke har accepteret cookies. For at se indholdet, skal du acceptere cookies (ved at trykke på det lille ikon nederst i venstre hjørne af hjemmesiden).
Den hyggelige pianobar på hotellet.
Den hyggelige pianobar på hotellet.
Eksempel på værelse i kategorien Style.
Eksempel på værelse i kategorien Style.
Eksempel på værelse i kategorien Style.
Eksempel på værelse i kategorien Style.